Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Elso fazis: epits ki egy megfelelo alapot,konnyu,alacsonyabb pulzusu alapozassal.Erzesbol ez a "meg tudok kenyelmesen beszelni futas kozben",nagyjabol a max pulzusod 70-75%-a.
Amikor ugy le tudsz futni kb. 10km-t,hogy 5 utesnel nem mozdul el tobbet az alap futopulzusod akkor kezdheted a kovetkezo fazist.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcica
Topikgazda
nalam van mind2o igy nincs panasz,csak birjam az iramot
apropo iram..laza hoeses 12km...ebbol 4x 5oom 1:45os iram..a tobbi bemelegites es laza tempo...alakul a lab..lehet holnap is ramegyek egy 8km-t izelitonek...
[ Szerkesztve ]
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
tomcica
Topikgazda
elso havas futas decemberben....16km ...kicsit csuszkaltam..-3 volt...
There are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Djuree
félisten
válasz tomcica #1103 üzenetére
itt "csak" -1 van. kimentem az erkélyre, úgy döntöttem kihagyom most sötét, hideg, hó ilyenkor már nem olyan mókás futni, pedig kedvem lenne most egy jót futni.
[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Djuree
félisten
lehet csak megyek, kemény vagyok mint a fagyott kutyaszar, majd 40 éves koromban ha fáj minden izületem megemlegetem még, de hol van az még
[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Djuree
félisten
-
Djuree
félisten
hát most éppen erre, de mindig más, amerre éppen eszembe jut menni
[link]
jó lenne ha nem egyedül kéne futni, könnyebb ha többen vagyunk, húzzuk egymást
asszem ez már nekem is a határ volt, hidegebben már nemigen fogok futni énsem. már most is kezdtem fázni a végén.[ Szerkesztve ]
-
Djuree
félisten
nem baj, annyit futsz amennyit kedved van, áprilistól már a pályán futok, ott meg annyi kört futsz amennyit tudsz. de az utcán is futhatunk köröket is, térképen kijelölünk mondjuk 1km-es köröket valahol az utcák között, aztán amennyit tudsz
ez amúgy most 5km volt, inkább picit több 5300m.[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Én is kóvályogtam a városban, 6.1km lett a vége, de néha úgy éreztem, hogy korcsolyázni mentem, nem futni.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
nekem vasárnap sikerült iszonyatosan megfáznom, tanuljatok belőle. Kicsit ki voltam, agyilag ki kellett kapcsolnom, úgyhogy szét akartam gyilkolni a testem, végigtoltam a sziget feléig olyan tempóban, mint még soha és még bele is sprinteltem párszor (közben tuti hülyének néztek páran), visszafelé séta és leültem párszor egy-egy padra gondolkodni is. a lelkiállapotomnak jót tett, viszont már visszafelé félúton éreztem, hogy ennek rossz vége lesz.
Szóval jótanács: ilyen időben nem szabad megállni, leülni meg pláne Szó szerint az egészségért fut az ember, ha megáll, megbetegszik.
less qq more pewpew!
-
haromegesz14
aktív tag
Reggeli futás előtt mit ajánlott enni, hogy ne feküdje meg a gyomrom, de még is legyen bennem valami. Gyümölcs?
10 féle ember létezik, aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem!
-
sanzi89
addikt
válasz haromegesz14 #1115 üzenetére
Banán? Nekem be szokott válni.
-
Djuree
félisten
mondjuk 2 banán. tele van természetes cukkerral vagy egy pohár tej is jó, igaz ez inkább utána.
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
en ures gyomorra szoktam futni....esetleg egy oraval elotte valami kis szenhidrat (kenyer teljes kiorlesu kis mezzel v. vajjal..pizzaszelet...) amit nem tur a gyomrom TEJ es tejtermekek...a banan feles mert jol felfuj es feszit utana a hasam...10km feletti tavokrol beszelek,alatta nem erdekes a kaja...
-
Djuree
félisten
válasz tomcica #1120 üzenetére
alatta is számít, én csak 6-ot futok de számít itt is, legalábbis nálam. ha bekajálok előtte nem tudok futni, büfögök össze vissza közben úszásnál is ez van. viszont éhgyomorra is szar. én azt tapasztaltam hogy futás előtt 2-3 órával egy kefír meg 2 zsemle a legjobb, ha így ettem utána jól ment a futás/úszás akármi. de rengeteg dologtól függ ez, mit ettél előző nap stb. nem lehet sztem tudni mi a jó, ill. mindenkinél más.
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
egyezem...ugy ertettem 10km alatt nem szamit hogy nem eszel,mert tul rovid periodus es hiaba vagy ehes,kaloria-energia boven van meg a testedben...szoval 10km alatt nem szoktam semmit enni...
-
greenmukk
tag
Én a 16-20km közötti periódusban szoktam úgy érezni először,hogy szükség lenne enni/inni valamit. Kisebb távokon egyáltalán nem. Persze ezt embere válogatja.
-
tomcica
Topikgazda
15 km hoban..olvado hoban...benne 2km tempo a tanitvanynak huztam,egyenletes 8:08 lett (4:02,4:06) alakul a legeny,de a tudejet kikopte...a hetfoi 500ak meghozzak az eredmenyt...feles het 50km azert osszesen megvolt...sajnos meg mindig nem tudom minden nap terhelni a labam...de javulo tendencia
-
-
tomcica
Topikgazda
a toltes tetejen futok..valojaban egy poros-felig fuves ut nyaron,ilyenkor pedig lucskos-havas..fent a szel is erosebb...igazi nehezitett terepfutas,de bokakimelo
15km az ossz mai edzes,sose merem mert van h 4-5km csak laza bemelegito (kb 5perces ezrek kb..) utana gyorsitok vannak,kis torna...szokdelesek..futotechnika es gyorsitok belole..utana laza rahangolo futas es indul a napi "munka"...multkor mertem a 20km-t 1:57 lett neki,de eloszor futott ilyen hosszut el is keszult 13-15korul..eros szelben jottunk feletol vissza meg kicsit szerintem meg is ijedt a tavtol...de 2orasat akart megkapta
(amugy 5km-re keszitem fel 20perc alattit akar nyaron menni,de szerintem ha igy halad es nem ijed meg felenel akkor meglesz 19.20-30 is siman)
en jomagam ilyen idoben 1:30as 20km-t tudok most futni,de igen el vagyok a formamtol maradva per pillanat...
1:17 a felmaratonos idom..tel vegen futottam ki,menne szerintem 1:15ala is ha rakeszul az ember es jobb az ido
[ Szerkesztve ]
-
Djuree
félisten
válasz tomcica #1127 üzenetére
olyan jó ez, laza bemelegítő 5 perces ezrek. nekem 5:30 az ezrem, ami nem laza bemelegítő, hanem normál tempó sajna nem bírja a bokám a gyorsabbat, így nekem pont jó lesz, úgysem a tempó kell nekem, hanem inkább a táv, zsírégetésnél nem számít a tempó. inkább az egyenletes hosszú távú futás. régen 5 perc volt az 1000, de le kellett mennem 5:30-5:45-re, így úgy néz ki talán bírni fogja a bokám, legalábbis az 5km-ek alatt nem fáj. majd nyáron a 8-10km alatt meglátjuk mit tud, remélem bírni fogom, ennél lassabban már kényelmetlen lenne futnom.
-
tomcica
Topikgazda
jol van no gondolom Neked pont olyan az 5perces tempo,mint nekem a 3,30as...sajat magahoz kell az embernek merni,en is amikor megnezem az orszagoson a "lovakat" 3perc alatti ezrekkel 5km-en hat csak vakarozok...
-
szki
őstag
válasz sanzi89 #1130 üzenetére
Megnyugtatlak, hogy nekem is 5:20-5:30-as a laza futó tempóm (terepen).
Kb azt olvastam valahol, hogy úgy kell futni hobby futáskor, hogy ha vége a futásnak, akkor ne okozhasson gondot, ha egyből utána le kell futni ugyanazt a távot. Így nekem elég 11-12 km-es futásokkal edzeni a 21 km-re. Persze nálam extra állóképesség kialakult a hosszú bicajozásoktól, és nem fáradok el. Bármennyit tudnék futni 5:30-as tempóval, ha bírja a térdem(#1127) tomcica: remek teljesítmény! Remélem sikerül PB-t javítanod!
-
Djuree
félisten
mivel tilos a hirdetés szakmai totyikban, így csak így írom:
nem lenne valakinek szüksége egy pulzusmérő órára, mondjuk egy OREGON SE120-ra?LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
tomcica
Topikgazda
koszi...nincs tervben mostanaban felmaraton,plane nem 1:20 alatti...vergodom a serulesemmel is...epp csak formaban tartom magam...majd jovore meglatom,de szerintem 5-10K-ra elesitem ki magam egyelore...
-
Nordik
őstag
Elkezdtem futni, egész jól teljesítenek a cuccok amiket vettem. Már csak egy meleg pulcsi kellene, meg valami hosszujjú aláöltözet. Felülre meg a széldzseki. Így nekem pont jó télen, nem is kell több azthiszem, így is izzadtam ma hasonló öltözetben.
Első alkalomra 3 és fél km-t futtottam, akkor nagyon sokszor belesétáltam, majdnem meghaltam és 27 perc alatt sikerült a táv.
Ma már jobban ment 17 perc alatt kicsivel több mint 3km belesétálás nélkül és még bírtam volna. Jól is esett mit ne mondjak, azthiszem megfogom szeretni ezt a futás dolgot.Egyébként régebben hosszútávfutóként tevékenykedtem, jártam edzésre, igaz nem túl sokáig csináltam, akkor még fiatal voltam és annyira nem érdekelt a sport.
Közbe lenne egy olyan kérdésem, hogy a levegővételre, tempóra hogyan figyeljek oda? Mert ma próbálgattam a technikáját a dolgoknak, de nemtudom helyesen csináltam -e.
[ Szerkesztve ]
-
tomcica
Topikgazda
a lepesed/mozgasod a rendszeres futassal magatol hatekonyabba valik,szinte eszre sem veszed...a tudod is mashogy fogja kerni-venni a levegot,ahogy javul az zimod oxigen felhasznalasa...addig pedig ahogy Neked kenyelmes...van aki ugy csinalja,hogy tobb apro lelegzettel veszi befele es egy nagy kipreselessel kifujja...de ez nagyon egyeni am
-
tomcica
Topikgazda
ha van ravalo akkor miert is ne,pont itt felettunk van egy elado
az elejen jol johet h egyenletes tempot tudj diktalni (pulzus alaput...nem pedig iram alaput) esetleg ha edzesnaplot vezetsz oda is jo,mert idovel latni fogod h ugyanaz a tav pl. 150es irampulzussal milyen ido alatt van meg...es se a pulzus,se a lemert ido nem csal...minden mas erzet szubjektivThere are two mistakes along the way to Mastery: Not starting it and not going all the way."
-
Djuree
félisten
na megvolt az ünnepi futás, nem néztek ám hülyének, á dehogy
-
Djuree
félisten
én 2 naponta futok, így télen inkább 3, de 0 fok alatt nemigen fogok futni már. de én mondjuk mellette még kendózok, kosarazok, úszok is, szval minden napra jut valami
de ha nem csinálnék mást, akkor is csak 2 naponta futnék, nem bírná a térdem minden nap, túl nehéz vagyok, ha 60-70 kiló lennék akkor mennék minden napLEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
Djuree
félisten
nyújtások kellenek, értelemszerűen leginkább lábra. comb-tért-vádli-boka. neten ezer leírás meg videó van, pl.: youtubeon is. beírod hogy run warming vagy ilyesmi most nem kezdem el magyarázni, hosszú lenne, meg képek nélkül úgysem lenne egyértelmű. egy 8-10 percet érdemes rászánni, sok bajtól megkímélheted magad...
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Igyekszem egy héten 5 alkalommal futni, ahogy időm engedi. Ebben a "télben" még nem volt olyan időjárás, ami miatt ne tudtam volna elmenni. -5 fok alatt már lehet átgondolom a dolgot, azzal kapcsolatban még nem volt tapasztalatom.
-
szki
őstag
"Vagy ahogy az időjárás engedi?"
Bármilyen időjárás esetén lehet futni. Persze akarat kérdése...
Hogy ki, milyen sűrűn fut? Elég változó. Szerintem heti 3x is elég egy félmaratoni felkészüléshez, ha van mellette konditermi, vagy bicajos keresztedzés. Én sem tudok a térdem miatt naponta futni, de tudok naponta bicajozni (-7 C fokban is)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest