Hirdetés
- PlayStation 5
- EA Sports WRC '23
- EAFC 25
- Path of Exile 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
Nem fikázod jogtalanul (ez akárkinek jogában áll), viszont az tény, hogy ha iAudio-d van, és ennek ellenére fikázod, akkor csak azt bizonygatod, hogy simán csak képtelen voltál rendesen beállítani. Nagyon is jól be lehet lőni, és abszolút nem kevés se a közép, se a magas. Semmivel sem szólt jobban nálam az EX-71 sem, sőt, vékonyabb hangzása volt.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Endrusz83 #506 üzenetére
Ugye megmondtam én! Mindenki szörnyülködik a Koss-tól, hogy így szar, meg úgy szar, aztán amikor kipróbálják, valahogy mégis mindenkinek megtetszik. Szerintem snobizmus csakazért is a Sony-t venni, mert szarabbat kapsz dupla áron. Ok, hogy design-ra a Sony EX-71-ese verhetetlen, de hangzásban már közel sem. Nagyon vékonykán szól az a Koss-hoz képest. Annyi magas úgysem kell, amennyit a Sony tud, viszont nagyon jó, ha van annyi dinamika, amit a Koss ad le. Ráadásul a gyengébb közép- és magas tartomány simán korrigálható az EQ-val. A membránjáról csak annyit, hogy nekem még nem nagyon akadt olyan zeneszám, amivel a Koss torzított volna, a Sonynál viszont nemritkán előfordult.
Jövő héten lehet, hogy közelébe jutok egy ilyen Maxell-fülesnek, majd beszámolok, hogy milyen. Szerintem semmivel sem rosszabb, mint a Sony. Mitől lenne? Fizikailag szerintem közel ugyanabból az alapanyagból épül, és a méretezése is hasonló. Az egyedüli különbség, ami eddig feltűnt az talán az, hogy ha jól láttam a Maxell 32 Ohm-os, a Sony meg ugye 16.
[Szerkesztve]Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
SZŐRSZÁLHASOGATÁS ON
Akkor is nekem van igazam:
A zárójelben olvasható rész az előtte olvasható szóra/mondatrészre szokott vonatkozni úgy általában. Ezt nálatok nem tanították? Így evidens, hogy a ''koppra ugyanaz'' a zárójelben olvasható, hangzással kapcsolatos fejtegetéssel hozható összefüggésbe. De a kép alapján egyértelműen le kellett volna esnie, hogy nem a külsejére célzok a ''koppra ugyanaz'' jelzővel, merthát azt még egy 7 éves, szódásüveg-szemüveges kiskókler is rögtön látja, hogy az TÉNYLEGESEN koppra ugyanaz.
Vigyázz, mert papírom van arról, hogy elvégeztem az érveléstechnika (vitatkozáselmélet)-kurzust.
SZŐRSZÁLHASOGATÁS OFF
Átszerkesztettem? Mit? Ja, hogy beszúrtam a linket a végére? Há' mé' nem szerkesztetted át Te is?
[Szerkesztve]Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Szövegértésből voltak problémáid?
''állítólag koppra ugyanaz (nem tudom biztosra, még nem hallottam, de hamarosan kipróbálom)''
A kép alapján a vak is látja, hogy külsőre ugyanaz, a fenti szövegrészletből meg kiderül, hogy a hangzásra gondoltam, de mint a zárójeles rész is tanusítja, ez a feltételezés (merthogy ott van az ''állítólag'' szó is ám) nem a saját tapasztalataimon alapszik.
Amőgy itt egy részletesebb leírás is:
[link]
[Szerkesztve]Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Endrusz83 #484 üzenetére
A Sony kábele nálam 2 hónap után már bomlott, a négy hónapos kort nem élte meg. Volt, akinek már egy hónaposan szarrá ment. Tudtommal a Sony nem hívta vissza a füleseket, valamint nem hinnám, hogy sok különbség lenne a Londonban és az itthon kapható közt. Úgyis a Távol-Keleten készül mind.
Nekem is G3-asom van több, mint fél éve. Volt tehát EX-71-esem, most meg Koss The Plug-om van, ami feleannyiba kerül, és állítom, hogy nem a felét tudja, mint a Sony, hanem legalább ugyanazt. Magas tartományban ugyan gyengébb, de a mélye ezerszer ráver a Sony-éra. Eddig a Koss-al szólt a legjobban a G3.
Az EX-71-nek meg nem hosszú a kábele, sőt: csak 40 cm-es. A mellékelt toldó meg egy méteres, de azt már tudsz külön is venni (vagy csinálni) olyan hosszút, amilyet csak akarsz.
Én - okulva az eddigiekből - még 6k-t sem adnék a Sony-ért.
Amúgy meg, ha mégis ilyen kicsi, elegáns fülest akarsz, mint a Sony, akkor meg itt van 3k-ért ez, ami állítólag koppra ugyanaz (nem tudom biztosra, még nem hallottam, de hamarosan kipróbálom):
[link]
[Szerkesztve]Get Moded!
-
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Endrusz83 #444 üzenetére
A gyári Cresyn fülest olyan messzire hajítsd el, amennyire csak tudod! Akkor ezek szerint még nem is hallottad, hogy mit tud valójában a lejátszód.
A Koss tuti bent marad a füledben: a gyárihoz képest kapsz egy kisebb membránt is hozzá, és az anyaga egyébként is elég képlékeny, fölveszi a hallójáratod alakját, akármilyen amorf is. Eleinte furcsa érzés és elsőre biztos nem lesz kényelmes, de hamar megszokod és olyan lesz, mintha ott sem lenne, és garantáltan nem fog kiesni.
Kipróbálni sztem sehol nem tudod, mert ahhoz ugye fel kell tépni a csomagot, meghát ugye beteszed a füledbe. Én nem szívesen vennék olyan fülest, amit már más előttem a fülébe dugdosott.
Nem hinném, hogy iPodhoz külön lenne, a Plugból van még egy másik is (Sparkplug), de nem hinném, hogy iPod-hoz készült volna. (én ahhoz semmit nem gyártanék)
Itt vannak e:
[link]
[Szerkesztve]Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Hát, lehet, hogy szerencsés vagy. Tiédbe több anyag került, vagy nem tudom. Csak itt a Ph!-n elég sokan vagyunk, akik így jártunk vele. De én is megnéznék egy ilyen felmérést. De sztem a Sony most mással van elfoglalva: készülnek a PS3 debütálására. Úgyis az fogja előrevinni a véget a közeljövőben. Baromi nagyot fog szólni a dolog. Egy olyat viszont lehet megnézek majd magamnak, és ha tényleg olyan nyerő lesz, mint amilyennek mondják, akkor lehet, hogy megveszem életem első konzolját. (amint egy kicsit esik az ára). Ezzel csak azt akartam mondani, hogy én sem írom le a Sony-t teljesen, de a fülesek terén nálam alaposan leszerepelt.
[Szerkesztve]Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Csak az a baj, hogy sztem irdatlan mennyiséget legyártottak így, meg nem is annyira újkeletű probléma már ez a Sony-nál, már kb. 1,5 éve is olvastam valahol hasonlót. És mivel a Sony nem hívta vissza a hibás füleseket (legalábbis én nem olvastam ilyet sehol), ezért biztos, hogy rohadt lassan fut ki a hibás széria. De nem is vagyok benne biztos, hogy tettek valamit az ügy éredkében. Emlékezz az iPod Nano esetében mennyi per volt a karcolódós kijelzők miatt és mennyi ideig nem csinált az Apple semmit! A multik ezt megtehetik. Sajnos.
Szerk.: mogyimi-nak: azért ne temessük előre a fülesed, hátha Te szerencsésebb leszel, mint amilyen mi jópáran voltunk.
[Szerkesztve]Get Moded!
-
-
DM-Fan
nagyúr
Még ma is megvannak a Vidi erősítőim és úgy szuperálnak, mint új korukban. Darabjuk 10 kg, és akkora bordák vannak hátul, hogy csak na. Nagyon szép gyöngyezüst házzal, a frontlapon meg gyönyörű kristályledes pu-kijelző. Kenterbe veri a legjobb oledet is.
Hangzásilag meg nagyon ott vannak, a mai napig nagyon előkelő helyen állnak a sztereo erősítők között. Imádom a régi hi-fiket. Mert azok még tényleg azok voltak.Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Keskenyebben szól valamivel a kábelcsere után, de lehet, hogy erre az is rájátszik, hogy azóta a Koss teltebb hangzásához vagyok szokva. Meg elfogadhatatlannak tartom, hogy ennyi pénzt kiadok egy fülesre, és utána nekem kell megmenteni a biztos haláltól forrasztópákával görnyedve fölötte.
Én is sokat forrasztgattam 0,1-es drótokkal.Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Te tudod, de én EX-et nem mernék többet venni. Hiába csilli-villi, ha egyszer nem tart tovább 2 hónapnál. Katasztrofálisra jön ki az ár/érték mutatója. De nem akarlak lebeszélni. Tégy belátásod szerint!
Én sem akartam hinni azoknak, akik korábban leírták a fórumban, hogy szétfoszlik. Megvettem és be én is befürödtem vele. Mindegy, én megfizettem a tanulópénzt: Sony-t soha többé.
[Szerkesztve]Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Ja, hát ne a gyári füleshez mérd a dolgot, mert az egy kb. 2 ezer forintos Cresyn füles, nagyon gyengus.
Hát, nekem meg egy Sony boltban mondták azt, hogy sorry, de a kábelre nem vonatkozik a garancia, úgyhogy szívás. De már többen jártunk így, úgyhogy inkább vigyázz rá.
A Basys-os srácok meg akkor nagyon lámák lehetnek, mert a Sennheiser oldalán kb. egy hónapja fennt van az új modell, és tele a net azzal, hogy nálunk február közepétől minden komolyabb üzeltben kapható a CX-300.Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Nem lesz drágább sztem, mint az EX-71, viszont lesz olyan jó, illetve dehogy: jobb lesz. (de hogy tartósabb, az biztos) és így már megéri. A Plug hangzásától meg ne félj, alaptalanul fikázzák, semmivel sem kell többet korrigálni az EQ-ban, mint a Sony esetén, csak más tartományhoz kell nyúlni. Ráadásul feleannyiba kerül, és sztem jobb is.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Én komplett kábelcserét hajtottam végre az EX-71-esemen, így még ma is üzemel, de nem használom.
Meg lehet oldani, mert 2x2 kábel megy a dugókba, mindkét dugó esetén eltérő színű a két rézdrót (egyik sötétebb, a másik világosabb). Be kell mérni multiméterrel a jack dugón, hogy melyik színű a közös és melyik a csatorna-jel (már nem emlékeszem fejből) és az új kábel megfelelő pontjaival összeforrasztani. Ezután a forrasztás környékét célszerű lelakkozni, így a szigetelés is meg van oldva (gyárilag is ilyesmi a gyantás-lakkos szigetelés rajta). Majd végül jöhet egy kis darab szigszalag a forrasztási pontra.
Persze valamennyit nyilván romlik majd a hangminőség, mivel a gyári kábel oxigénmentes volt, ez a megoldás pedig így nem igazán az. Megoldottam, jól szól, de azóta se használom. Egyszerűen kiábrándultam belőle, és a Koss-t jobban is be tudtam lőni a lejátszóhoz. Testesebb hangja van.
Meg nem fogok egy 40k-s lejátszót (G3) egy toldott-foldott, szemétrevaló Sony-val használni.
[Szerkesztve]Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Pontosan így van (mármint a V-mintájú hankép), és megnyugtatlak: ez nem is fog változni. Nálam két hónapot ment és nem változott a hangja. EQ-val kell korrigálni, és följebbhúzni a közepet, a magasat meg lejjebbtolni. Úgy teljesen jó hangja lesz.
Viszont kezdhetsz imádkozni a kábel miatt. Max. 3 hónap és annyi. Úgyhogy mire megszokod, már veheted is az új fülesedet. Ne érts félre, nem akarom az ördögöt a falra pingálni, de nagy a sansz, hogy így lesz.
[Szerkesztve]Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Ha olyan lejátszóhoz kell, amiben nincs EQ, akkor nézz szét az AKG-k között. Valahol ott kezdődik a minőség a nyílt rendszerű füleseknél. (a Senni MX-szériája nagyon gyengus; a Sony jó, de nem tartós).
Ha EQ-s a lejátszó, akkor jó lesz az a Koss The Plug - nem fogsz csalódni benne. Esetleg, ha több pénzed van és maradnál a zárt rendszerűnél, akkor a Plug mellett szóba jöhet az új Senni zárt füles, a CX-300-as.
A zárt rednszerűek közül kerüld el, a Sony EX-szériáját, mert 2 hónap alatt ''elbomlik'' a kábele. Sokan megszívtuk már vele.
[Szerkesztve]Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Én még tavaly ősz elején vettem, de nagyon megbántam. Nem hiszem, hogy rossz széria lenne, inkább konstrukciós hibára gondolnék, mert már külföldi fórumokon is olvastam a jelenségről. Gyanítom megváltoztattak valami anyagösszetételt a gyártási folyamat során. (hogy szánt szándékkal-e, vagy csak költségtakarékossági szempontból, azt ne kérdezd) Nemcsak az a pofátlanság, hogy nincs rá gari, hanem, hogy a Sony (szokásával ellentétben) nem hívja vissza ezeket.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
A 16, ill 32 Ohm az impedanciát jelölő szám. Ez a füles érzékenységére és egyben ellenállására utal. Általában minél magasabb egy füles impedanciája, annál tisztább hangzásra képes, legalábbis elméleti síkon. A fejhallgatók között nem ritka a 200 Ohm-os is. Azt tudnod kell, hogy általában a 32 Ohm-os fülesekkel kevesebb ideig bírja az akksi/elem mondjuk egy mp3 lejátszó esetén, és gyakran halkabban is szólnak ezek. Gyakorlatban nem sok különbséget fogsz hallani egy 16 és egy 32 Ohm-os füles közt. A Sennheiser-nél pl. onnan lehet tudni, hogy melyik milyen, hogy az egyiknél 50-re, a másiknál 00-ra végződik a típusszámozás. Pl. MX-400, MX-500, MX-550, stb.
[Szerkesztve]Get Moded!
-
-
DM-Fan
nagyúr
Nekem abszolút nem jött le könnyen a Sony EX-71-esről a gumiharang. Sőt! Mikor próbáltam a más méretűt, úgy kellett leerőszakolni a régit. Teljesen stabil volt. Viszont a kábel szétmállott alig 4 hónap alatt. Kalap sz*r! A hangja csodálatos, azt aláírom, de nagyon sokunk megszívta már itt a PH!-n is a kábellel. Korábban már részletesen vitáztunk erről. Én inkább azt javasolnám, hogy várd meg a CX-300-as Sennit (február elejétől kapható), mert paraméterekre és design-ra is teljesen megegyezik a Sony EX-es szériájval, de a kábele nem az a szilikonmentes szar. Mondjuk a Senni sem lesz olcsóbb.
Nekem most Koss The Plug-om van, és ennek tükrében, hogy már volt EX-71-esem ki merem jelenteni, hogy habár csak fele annyiba kerül, de nemigazán marad el a Sony-tól. Többen keveslik a magas-tartományát, nem tudom, nekem semmi gondom nincs vele, a G3-asom EQ-jával tökéletesen be tudtam állítani a magas tartományt is. (pedig én is szeretem rendesen hallani a cineket és egyéb magasakat) Ha pedig valaki attól volt elájulva, hogy az EX-nek mennyi mélye van, hát elárulom, hogy a Koss-nak kb. kétszer annyi van. Ja, ráadásul a Koss örökélet-garanciát vállal itt Mo.-n is a termékre, a Sonytól meg elhajtottak, hogy a ''kábelre nem vonatkozik a garancia''. Kösz, mé' mi mehet még tönkre benne. Jó, monjuk elszakadhat a gumiharang, vagy elhagyhatod. Na jó, de azt se kapsz másikat. Akkor mire van gari?
[Szerkesztve]Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Sztem hamarosan itt lesz, ha már a honlapon fenn van és már be is van árazva. Mondjuk én max. kipróbálom, mert egyelőre jól elvagyok a Plug-gal. Kivitelre nagyon a Sony-hoz hasonlít ez a Senni, remélem nem ugyanabból a szar anyagból készül a kábel. A hangszóró-egység gyakorlatilag kopp ugyanaz, szal sztem hasonlóan szólhat, mint az EX-ek. (bár nekem az MX-es Senni-k hangja sem jöbb be annyira, mint az alap MDR-szériáé, szóval, még lehet, hogy csalódni is fogunk).
Igen, én is jobban örültem volt egy egyenes-mini-jack-nek, ami természetesen aranyozott kéne, hogy legyen. Könyörgöm, mikor már a G3-hoz kapott olcsó kis Cresyn füles is arany mini-jack-es, akkor egy ilyen miért nem tud az lenni? (nagyon nem egy kategória) Ha már két színben nyomják, legalább az egyik lenne olyan.
Előre látom, hogy majd jön a CX-400-as minimum 75 $-ért, és az már olyan lesz.
[Szerkesztve]Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Viszont bosszantó, hogy nem aranyozott a csati. Egy ilyen árfekvésű fülesnél ennek már alapvetőnek kellene lennie. Miért nem gondolkoznak a Sennheiser-nél?
Nem szeretnék úgy járni vele, mint a múltkor a nem aranyozott csatival.Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Shiroi Neko #231 üzenetére
Hmm...
Ez így egyelőre nem tűnik rossznak. Nagyon ideje volt már, hogy csináljon a Senni is egy ilyet, mert ezen a téren nagyon le vannak maradva, pedig az igény nagy. Ha jól szól én is veszem, bár elég jó ez a Plug is ám. Sztem sokan alaptalanul szólják le. A középfreki abszolút nem olyan kevés benne, a magas meg szerintem még pont az elfogadhatóság keretein belül van. Kellemesen szól.Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Én ezt írtam:
''a magas tartományban kicsit gyengébb, de a mély- és a középtartomány kárpótolnak a soványabb felharmónikusokért''
Ezt az Ex-71-essel való összehasonlítás kapcsán írtam, de annál a típusnál meg köztudott, hogy túlzottan is sok a magas. Mivel a fülem hozzászokott a Sony hangképéhez, eleinte valóban furcsa volt a Koss. De csak megszokás kérdése, és egyébként teljesen rendben van a magas tartománya is. Annyi van, amennyi kell. A Sony-k után meg csomószor csengett a fülem pár percig a sok magastól és az EQ-val kellett utána-korrigálni.
Én csak ajánlani tudom a Plug-ot, mert olcsóbb is, mint a Sony, jobban is szól és masszívabb is. Ez tuti nem mállik szét pár hónap alatt.
[Szerkesztve]Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Deluxe00 #219 üzenetére
Jó kérdés!
Eddig csak egy E2c-t, illetve egy E3c-t volt alkalmam kipróbálni. Nagyon-nagyon jól szólt mind a kettő, szinte nem is hallottam hirtelen lényegi különbséget. (biztos, hogy van, csak annyira tüzetesen nem volt alkalmam tesztelni). Az Etymotic-kal kapcsolatban viszont még nincs tapasztalatom, így arról véleményt mondani nem tudok. Egy biztos: nekem untig elég volna egy E2c is, de 25k-t nem szánok egy fülesre (pláne, mivel úgyis a hétköznapi közlekedéshez használnám). Nekem bőven megfelel a Plug is, annak is nagyon dinamikus hangja van, és valami fergeteges mélyeket produkál.
Szóval ha engem kérdezel és mindenképp Shure-t akarsz, akkor vedd az olcsóbbikat, nem fogsz benne csalódni.
[Szerkesztve]Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Én meg igenis ajánlanám a Koss The Plug-ot! Ezerszer ráver bármelyik Sony-ra. Máskor olvasd végig a topicot, mert pár HSZ-el ezelőtt már leírtam mindezt:
[link]
Zabla: kíváncsi vagyok, mit olvastál a Koss The Plug-ról, ami alapján rossznak titulálod. Volt már a füledben? És annak volt már a fülében, aki negatívan írt róla? Sztem ebben az árkategóriában a legjobb zárt rendszerű füles! Ennél csak a Shure és társai a jobbak, de mint tudjuk azok meg 25.000 Ft-tól indulnak. Ja, egyébként meg más gyártónak nincs is zárt rendszerű fülese, csak a Sony-nak az Ex-51/Ex-71 és társai, de arról meg a már belinkelt HSZ-ben is leírtam a TAPASZTALATOKON alapuló véleményemet. Ezerszer jobb a Koss!
[Szerkesztve]Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Dávidxxx #203 üzenetére
Igen, a lejátszód tényleg ''cheap'' (a G2 eléggé alapmodellnek mondható az iAudio-k között), de ettől függetlenül nagyon jó.
Az MX-450 megfelelő lehet, de ezt abszolút a Te füledtől függ. Úgyhogy ilyet hülyeség kérdezni, mert én pl. abszolút nem estem hanyatt a Sennheiser MX szériájától, sőt, de ettől függetlenül sokan istenítik, és nagyon sokan használják. Szóval ez szubjektív dolog, de ha olvasod is a fórumot és nem csak írsz bele, akkor ez kiderül. Egyébként az MX-450 is a ''cheap'' kategória, nagyon is...Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Ott van a Sharp leírásában:
Also suitable for non-4 Polar portable units
Szóval sztem jó az. Amúgy tényleg szimpatikus kis füles, de így egynapi használat után azt mondom, hogy jó bót vót ez a Koss is. Nagyon szépen szól, és én még nem hallottam ilyen mélyet semmilyen fülbedugós fülestől korábban. Az EX-71 simán elbújhat mellette. Nem is nagyon állítom 30-as fölé a G3-asom hangerőszintjét, mert belegajdulok.Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Már tegnap leírtam az Mp3 lejátszók topicba ezt a dolgot, de most átmásolom ide is, mert látom, hogy sokan gondolkodnak az EX-szériában. Íme a tanmese:
Megkövetek mindenkit, aki korábban azt állította, hogy lebomlik a Sony EX-71 kábele, mert sajnos tényleg így van! B*ssz* meg a jó édes q*rva... az a rohadék banda. Nincs 4 hónapos a füles és a nyak mögötti részen szépen lemállott a szigetelés a gyantás-lakkozott rézdrótokról. Azért egy 10k körüli fülestől kicsit többet vár az ember, joggal sztem! Úgyhogy mielőtt nagyobb baj lenne, nyugdíjaztam is, az egyébként rohadt jó és dekoratív fülest és ezúton megfogadom, hogy a büdös életbe' nem veszek többet semmit, amin a Sony felirat olvasható. Korábban azt állítottam, hogy egyetlen termékcsalád van már csak, amiben manapság a Sony még jó cuccokat csinál: a füles. Na visszaszívtam, mert ez fél év alatt a második Sony fülesem volt, pedig rohadtul vigyázok a cuccaimra. Senki, ismétlem: SENKI ne vegyen semmilyen Sony fülest, ha kell, típusonként elmondom, hogy melyiknek mi a gyengéje!
Konkrétan az EX-71-nél tényleg elkerülhetetlen a fent említett jelenség, mivel, mint kiderült a kábelszigetelő-anyag semmilyen szilikont nem tartalmaz, és valami rohadt lágy kaucsukszármazékból készült és a bőr zsírtartalma, illetve a testhő nagyon rövid idő alatt elgyengítik és egyszerűen lemállik. Majd' összecsikartam magam, mikor megláttam... A nagykeres ismerős srác szinte kiröhögött és azt mondta: ''Na látod, mi elvből nem forgalmazzuk a Sony-t kb. 2 éve, mert amíg forgalmaztuk is csak a baj volt vele...'' Teljesen igaza van.
Nagy pöcs ám a cég: kijelenti, hogy ha a kábel megy tönkre a fülesben, az nem garanciális probléma. Mé' bazmeg, mi tud még tönkremenni egy fülesben? Ellövöm a félmillis membránt, vagy eltöröm a kis fülbedugót? Egyszerűen vicc... A Sony nálam végleg leszerepelt. Konyec filma. Elég volt belőle, túl sokat csalódtam benne, totális a bizalomvesztés. Nyerészkedő banda.
Viszont beújítottam egy Koss - The Plug szintén zárt rendszerű fülest. Már az első 10 perc után pozitívabb tapasztalataim voltak: sokkal dinamikusabbak a mélyei, mint a Sony-nak (igaz, hogy a magas tartományban kicsit gyengébb, de a mély- és a középtartomány kárpótolnak a soványabb felharmónikusokért), és még olcsóbb is volt valamivel, mint a Sony. Ugyan nem nyújt olyan esztétikai élményt, mint a Sony, de összhatásban tényleg jobb. Ja és elméletileg lepöcsételték a jótállási jegyet, miszerint: a Koss örökélet-garanciát vállal a termékre. Hát meglátjuk, mennyire lesz tartós. Mindenesetre jóval masszívabbnak tűnik.
Mivel mindenképpen zárt rendszerű fülest akartam, így a lehetőségek száma erősen lecsökkent: konkrétan a Sony-n kívül a Koss és a Panasonic rendelkezik ilyen modellel (utóbbit nemigazán lehet kapni kishazánkban), illetve van még a Shure (E2c és fölfelé), ami viszont 25.000 Ft-tól indul. (azt igazából már színpadtechnikaként használják monitor-fülesnek a profi zenészek).
Konklúzió: ha jó fülest akartok 4 márka közül válasszatok: Koss, AKG, Sennheiser, Shure.
Elnézést, hogy ilyen hosszúra nyúlt, de gondoltam jobb, ha a más kárán tanultok. Ha meg valaki közben megvette az EX-et, az nagyon vigyázzon rá és kezelje le valami szilikonnal, vagy lakkal, vagy franc tudja mivel, vagy húzzon rá egy másik réteg drótszigetelést, de semmi esetre se hordja a nyaka mőgé húzva, mert semeddig sem fog tartani.
Üdv.Get Moded!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- BestBuy topik
- Milyen TV-t vegyek?
- PlayStation 5
- Logitech Z906
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest