Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shufny
őstag
válasz Kriccs #16898 üzenetére
Lényegtelen, mert egyiket se szállítják ide. (mellesleg a szállítás általában $33, és valószínűleg a vámot se úszod meg az áfával.)
Szóval egyrészt ne legyél lusta a helyén kérdezni a dolgokat, másrészt ne legyél lusta olvasni. Kb minden oldalon rátalálsz az Xears, Brainwavz stb. szavakra. És sűrűn van szó joker és clieos threadjéről is. Olvasd át azokat, és utána keress rá külön arra, ami tetszik.
Ja, és amazon nem értékeli a boltokat, a vásárlók értékelik, vagy a boltok saját maguknak mondjuk 2000 féle néven. 10 db értékelés semmire sem jó, és 95% nem számít jónak. Egyrészt az emberek nem szúrják ki a hamisítványt, mert ez nem olyan, mint a romlott tej, másrészt rengeteg egyebet is árulnak általában, amire kaphatnak pozitív értékelést.
[ Szerkesztve ]
-
Kriccs
tag
Szevasztok!
Annyi lenne a kérdés, hogy van-e valami tapasztalat a sony mdr-ex500lp-ről? Amazonon most elég nagy leértékelések vannak és elszállt az mdr-ex85-öm, így fülest keresek. Vennék mellé még egy Senn CX500-at, mert most abból is elég nagy leértékelés van(olcsóbban venném a kettőt, mint a sony-t egyedül itthon). Annyi lenne még, hogy szerintetek hamisítvány-e? Link. Az amazon által 100%osra értékelt boltok csak nem árulnak hamis cuccot, de az ára aggodalomra ad okot.
Most nézem, hogy van k240 is 99 dolcsiért és elvileg amazon.com a forgalmazó, ami bizakodásra ad okot. A kérdés ugyan az lenne, mint a Sennheisernél (eredeti-e). Zongorához és zenehallgatáshoz ajánlanátok ezt a fejhallgatót?
Tudom, hogy van fejhallgatós topic is, de ebben Ti is tudtok segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Érdekes, hogy én ugyanezt tapasztaltam az IE8 esetén, tökéletes tömítettség mellett ez is tompán szól, mert eredendően igényel egy kis szellőzést. Ez nem is volna olyan nagy baj, de a halkabb finomabb zenéknél a BKV zajokat egyáltalán nem lehet elnyomni vele.
[ Szerkesztve ]
-
bigmasterg
addikt
válasz themebuilder #16894 üzenetére
Amúgy az új xears-ekre nem vonatkozik a 25(?) Eurós kód?
Ha igen, akkor ez sem 100Euro....Szerk.: A "KLANGFUZZIS" -ra gondoltam.
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
válasz Shufny #16893 üzenetére
Nem vitázom vele. Mit bánom én mennyiért linkelgeti a Turbine-t. Nekem ha kellene, újonnan póstával együtt 25k alatt itt lenne a kezemben. Ez a lényeg.
Egyébként azért lett felhozva, mert az új Xears is a 100 dodós kategóriába van, ami nem kicsit túlárazott, ha új modell, ha nem. És bár a Turbine nem éri meg, előbb venném meg mint az új Xears-t.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
Shufny
őstag
válasz themebuilder #16892 üzenetére
Ami szinte 45, ugye? Mellesleg nem is ez volt a lényeg, hanem hogy a magyar ára egy vicc, szóval nem érdemes ahhoz viszonyítani. És még így is ragaszkodsz a lehető legrosszabb eshetőséghez... Egyébként én sem értem miért kell mindig felhozni, 20k -ért sem éri meg.
-
need
addikt
válasz bigmasterg #16889 üzenetére
a környezet szerintem befolyással van rám néha..
ha dolgozom és ha van egy kis időm akkor belépek ide vagy a DAC fórumba vagy az mp3 fórumba..
Ha ezt látják a m.társaim rögtön feltesszük a lemezjátszóra
- Na mi van mit akar már megint venni...? - De mint ha minden hónapban vennék fülest..
-És az mennyibe kerül..? - Nem ő adja rá a pénzt..
-És az minek...? - Minek magyarázzam...? érti..? úgyse..
Mindig ugyan az a kérdés és hidd el kurva unalmas ha azt veszem 1 hónapban ez elhangzik
kb.20-21xAz hogy én mit akarok és milyet arról mindig van elképzelésem ha nincs akkor eljövök a fent említett helyekre és elolvasom..!
Így hát ha veszek valamit arra jutottam hogy az a szűk környezet amiben vagyok már nem mutatom meg..ha esetleg 1üt utazok valamelyikkel akkor sem veszem elő pl. a fülesemet..
tudván hogy megint hallgathatom - Na már megint új fülesed van...!!!!És nem csinálok semmit csak eljövök elolvasom a bejegyzéseket hallgatom a megjegyzéseket.. és jó/rossz érzés hogy tagja vagyok egy mikró környezetnek..
[ Szerkesztve ]
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
Shufny
őstag
válasz bigmasterg #16889 üzenetére
Turbine -ról volt szó. Az pedig tényleg $105 amazon.com -on. Nem mintha ennyiért megérné.
-
bigmasterg
addikt
válasz themebuilder #16881 üzenetére
Vagy hamis.
(mmint az ie8 110-120 $ ért)
Európában az összes Senn olcsóbb, mint ámérikában...Szerk.:
need: nehogy már te érezd magad hülyén, hogy nem vagy igénytelen a zenehallgatásban, ill. fej/fülallgatókkal.[ Szerkesztve ]
-
Shufny
őstag
Misztifikáljuk túl? Vagy azért hallgatnak így zenét, mert a zenehallgatásai igényeik ilyenek, vagy mert fogalmuk sincsen róla, hogy van jobb. (legtöbbször mindkettő) Egyszerűen nem elfogadott fülesre költeni, és ez kizárólag egy társadalmi dolog. iPodot sokat látsz, pedig egy Nano árából jutna fülesre is más mellett. Jól mutatja ezt USA is, ahol a Monster marketingjének köszönhetően minden második középsulisnak Beats Solo -ja van. Pedig $180...
-
need
addikt
az előbb konkretizáltam hogy nekem mit jelent a 3 pálcika..
pedig iPhone 4 többet láttam a BKV-n mint normális fülest..akkor most csak csodálkozok..
a monster füles.. a takony eke nem volt szerintem még 17 sem legfeljebb a fater hozza visziD750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
need
addikt
válasz Shrike7973 #16863 üzenetére
[itt] van pár üzlet..!
Igaz csak 101 van nekik gondolom mert a 100 kifutó modell..
és ha jól tudom akkor nem sok különbség van a 100 és a 101 között...de ha tévednénk majd kijavítanak...
válasz a többi kérdésre...
a 3 pálcika...
1x régen a CX55 behalt..pont a gari után.. nem esetem ám kétségbe mert várnom kellett pár napot elővettem a D2 fülesét és azzal hallgattam tovább a zenéket..nagy volt kényelmetlen és röviden xar! Hozzá szoktam egy hangzáshoz és na ez nem az volt.. így hát úgy döntöttem inkább nem hallgatok zenét..! a 3 pálcikás fülesek az 1.500-2000 ft kategória..!
Ha elmész a célövölébe ezek vannak kirakva 3 pálcikára a 1 méteres plüssmaci pedig 4-re..
magyarul a béka szint alatti kategória..Igénytelenség..
Fordítsuk meg inkább a kérdést..nem mi misztifikáljuk-e túl a dolgokat?
mindig törekezni a tökéletességre..holott lásd az emberek az utcán 95% megfelel a 3 pálcika akkor lehet hogy ők hiszik jól??
Így elmélázva és amit fentebb írtam akkor nem hallgatok inkább zenét mert nekem az nem felel meg..D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
need
addikt
válasz szakibá... #16854 üzenetére
nem szavakon lovagoltam..
csak tetszett a kifejezés nem volt benne semmi negatív.. szerintem..
ettől függetlenül 1et értek..D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
zack
nagyúr
válasz themebuilder #16877 üzenetére
Hagyjuk már ezt az itthoni 45k-t...
110-120 dodó környéke kint, ami kevesebb mint a fele.[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
themebuilder
senior tag
válasz themebuilder #16877 üzenetére
-Xears Turbo Devices TD 100 (Hangzás 7.5 Értékelés 8.5/10)
-Monster Turbine Pro Copper (Hangzás 9.1 Értékelés 8/10)
-Monster Miles Davis Tribute (Hangzás 9.2 Értékelés 8/10)-Sennheiser IE 8 (Hangzás 9.3 Értékelés 8/10)
Ennyiből könnyen kitalálható, hogy a legjobban talán a Sennheiser IE 8-al járunk (50 ezer Ft), jobb vétel, mint bármelyik fenti Monster.
[ Szerkesztve ]
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
themebuilder
senior tag
Most még újdonság. Később mérséklődni fog az ára 40-50€ környékére.
A Monster Turbine jelenlegi ára 45 ezer Ft körül mozog.
-Xears Turbo Devices TD III BlackWood (Hangzás 7.7 Értékelés 9/10)
-Monster Turbine (Hangzás 7.6 Értékelés 7/10)
-Monster Turbine Pro Gold (Hangzás 9 Értékelés 8/10)
-Monster Lil’ Jamz (Hangzás 6 Értékelés 7/10)
-Monster Jamz (Hangzás 6.2 Értékelés 6.5/10)
-Monster Beats by Dr. Dre Tour (Hangzás 6.3 Értékelés 6/10)[ Szerkesztve ]
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
zack
nagyúr
válasz themebuilder #16875 üzenetére
21k-ért (80€)?
Ennyiért kizárt hogy bárki is Xears-t fog venni.
Ez a márka és minőség a 10k kategóriában jó vétel, de kétlem hogy be fog törni a 20k feletti fülesek piacára is. Mert ha ennyi is fog maradni, 100x inkább vennék egy sima Turbine-t, Xcape-et, M3-mat azonos árban vagy olcsóbban.[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
themebuilder
senior tag
Thomas megint nem pihent:
Megjelent az XT utódja a Xears Xtreme XT2 Pro textilkábellel.Készülőben van egy még ismeretlen nevű új típus is. Annyit lehet róla tudni, hogy az alapja Alumínium, a ház anyagaga pedig Fa lesz, ami fekete bevonatot kap. A textil kábele várhatóan szimmetrikus kialakítású lesz. Speaker driver: N3
[ Szerkesztve ]
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
Luissimo
veterán
válasz Shrike7973 #16866 üzenetére
kicsit gagyibb, mint az ötpálcikás.
-
zack
nagyúr
Nem misztifikálom túl.
Nem az a 7-10 nap a gond amíg normál esetben megkapom. Hanem a 3 hét, vagy még több, és akkor még szerencsém van, mert egyáltalán rendelhető. Joker listáján levő fülesek nagy részét igen nehéz beszerezni. Persze ha valaki valamit nagyon akar, beszerzi bármi áron, de én ennyire nem vagyok rápörögve. Szeretek felmenni egy oldalra, megrendelni, és tudom, hogy nálam lesz 1-1,5 hét múlva.
Néztem a DBA-02 linket, amit betettetek ide 160 dodóért, de félek tőle, hogy nem lesz túl nagy különbség Xcape-hez képest. Szerintem az IE8-ban nem fogok csalódni még ha 18k-val több akkor is.Nem akarok füleseket gyűjtögetni, tehát IE8 vétel miatt eladóvá válik a Sunrise SW-Xcape ver1-em akit érdekel! Bici-től van, januári, garis, tökéletes állapotban, dobozában, szilikonos fülpárnákkal. Az ár fix.15k. Akit érdekel, pü-ben jelezze, de felteszem az apróba is.
-
zack
nagyúr
Én is találtam egy 3 pálcikásat jó áron (IE8, 49k és Budapesten ).
Bár elég feltünő és jellegzetes IEM, de bukósisak alatti használatban nem lehet majd sznobsággal megvádolni. Eleve ott kezdődik, ha BKV-val közlekednék, nem iPhone4-et használnék. De mások vagyunk.
Szóval BKV-n nem csodálkoznék azon ha csak pálcikás füleseket látnék, és nem feltétlen az igénytelenség miatt.
Lehet a Monster fülest hallgató työtyöke is úgy keveredett oda, hogy a kocsija szervízben van, és pár napot veszi csak igénybe a BKV-t.slfln:
Thx! Ezt néztem én is!
[ Szerkesztve ]
-
solah
csendes tag
válasz Shrike7973 #16866 üzenetére
Menj el egy céllövöldébe! Légpuskával célozhatsz pálcikákra, amik különböző tárgyakat tartanak. Ha a tárgyat tartó összes pálcikát sikerül ellőnöd, téged illet a nyeremény! A tárgyak különböző értéket képviselnek, és ennek megfelelően egy, két, három, stb. pálcikán helyezik el őket. (Létezik még valahol céllövölde?)
-
slfln
senior tag
Ha beírom a gugliba, hogy ACS T1 - T2 review felbukkan jópár mindenhonnan. Headfion is van több.
A T15-ről nincs sehol semmi, mert 50eFt-ért inkább vesznek az emberek Etyt.
A T3 meg pont az a kategória amiért még nem éri meg customot csináltatni.Az ACS sok éves hozzáértése és tapasztalata kétségtelen. Viszont manapság már annyi custom készítő 'manufaktúra' van, akik nagyságrendekkel alul szárnyalják árban őket, hogy ki se lehet igazodni közöttük.
A reputációjuk a sok támogatott zenekar/hangmérnök miatt nagy, és emiatt fent tudják tartani az áraikat. Vannak ennyi pénzért már jobb ajánlatok is. Pont múltkor szó volt a Spiral Earről, amit szintén te hoztál fel. Az alapító tagja ACS alkalmazott volt. A 3-way reference monitoruk azt olvastam felülmúlja a T1-et és ~42eFt-al ráadásul olcsóbb is.
Hálisten' amúgy egyre elérhetőbbek a customok átlagembereknek is és a piac egyeduralkodói kezdenek megszorongatva lenni az új jövevények által. Én is nemsokára húzom a ravaszt az egyedi monitorra.[ Szerkesztve ]
-
SÖ
addikt
ACS monitorok
ACS T1™
Három hangszóró, mintavételi orvosi szilikon, lézer gravírozott felirat, 26dB zajszűrés, "6,7 Ohm" impedancia! Erősítő gyilkos, de piszok gyors lehet. Ezekhez a fülesekhez már nagyon válogatni kell a forráskészüléket.
ÁR: 649£ACS T2™
Kétutas BA garantáltan 20Hz-ig kiterjesztett mélyekkel, 6,7 Ohm! Kézzel gyártott.
ÁR: 499£ACS T3™
Régebbi darab, 1999-ben került piacra. Egy hangszórós, 10 Ohm.
ÁR: 249£ACS T15™
Gondosan válogatott BA, de itt már csak elegendő bass-ról ír, ami biztosítja a testes hangzást. Impedancia 41 Ohm! Aktív meghajtó 1db!!
ÁR: 149£Konkluzió
Az ACS fülesekben közös, hogy audiofilek, és zenészek kereset márkája egyéni zenehallgatáshoz, és élő zenéhez. T1, T2, T3 teljesen átlátszó, amiből a T15 lóg ki a sorból, szerintem minden szempontból. A kábelezésük egységesen kevlár megerősítésű, és aki azt hiszi, hogy mind ez marketing, azoknak egy pár név a zeneipar nagyjai közül - a teljesség igény nélkül - akik ezt a márkát választották.
U2 Basement Jaxx Paloma Faith Paulo Nutini
The Prodigy Inga Eddie Halliwell Judge Jules Tim Westwood
A szombaton Stephen Fry Kasabian Supergrass Múzsa
A Script Cserkészet Girls Pink Floyd Ölelés McFly
Ladyhawke Phil Collins Kaiser Chiefs Stereophonics Radiohead
Pete Tong Slipknot Hamu Fat Boy Slim A Futureheads
Super Furry Animals Manic Street Preachers Black Sabbath Travis BBC Szimfonikus Zenekar
BBC Walesi Zenekar BBC SingersJa, hogy miért nincs review. Talán mert nem kínai cucc 1994-ben alakult Oxfordshir-ben bejegyzett cég nemzetközileg elismert ISO tanúsítvánnyal. Ha valaki tud ACS tesztet amit IjokerI, v. KlieOS készített, csak szóljon.
-
slfln
senior tag
Ha még mindig az ie8-on tipródsz, tuti eredetit ennél olcsóbban nem fogsz találni: >>>link<<<
1490Ft postaköltséggel is 6eFt-al olcsóbb mint az itthoni bármelyik webshopban.
Ha jól tudom Szlovákiában van a Sennheiser közép-európai fő elosztója, azért itt a legolcsóbb. Az Audiopartner is innen szerzi a készletét.
Karácsony környékén már rendeltem tőlük, nagyon készségesek és a futár házhoz hozza a cuccot, utánvétellel átveheted tőle. Így van rá alkalmad, hogy megnézd tényleg eredeti e, ha nem akkor meg nem fizeted ki és kész.
Nyugodj meg, ez 100%, hogy eredeti lesz.
Garancia is a szokásos Sennheiseres 2év.../
Nem értem, miért kell túlmisztifikálni a netes rendeléseket... Van úgy, hogy néha valamire várni kell... és? A DBA jelenleg kapható, a GR07 perpillanat megint nem.
A B2 már nemsokára in-stock lesz. A RE262 még mindig pre-orderes...
Vagy mit keresel? Mit nem lehet kapni?
Külföldi garanciára meg a jó példa az egyik kolléga szétpergett Brainwavz fülese. Szó nélkül kicserélték, csak vissza kellett postáznia...[ Szerkesztve ]
-
Shrike7973
senior tag
-
need
addikt
Nagyon sokat eszembe jut és sokat gondolkoztam rajta hogy kiírjam e…??!!!
Elég sokat utazok tömegközlekedésen és ha tehetem figyelem kinek mi lóg a fülében és ezt jó pár éve figyelem! Ha látom hogy ki miről hallgat zenét hát az esetek 95% telórol..
A fülesek 95% a céllövöldés 3 pálcikás..!
Egyetlen 1x láttam Monster fejhallgatót hát én néztem de szerintem kínos volt mert a gyerek inkább levette..!
Megy itt a füles vita és egyre inkább SZNOBBNAK érzem magamat/magunkat és sok esetben valljuk be szöszáll hasogatás meggyen!
Kimegyek az életbe és látom a 3 pálcikásokat..!
Hi..D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
Shrike7973
senior tag
BeyerDynamic DTX100-hoz nem találtam kellően megbízhatónak tűnő forrást, ha valaki tudna mutatni jó helyet jó árral, megköszönném.
GD AudioBase oldala már bejött, gondolom szervergondok voltak odaát. Mindenesetre tényleg ott van a DBA02 160 dollárért, ami nekem tényleg okés...
Nem mindig hallgatok trance-t, lehet zongora daraboknál szépen szólna, amit szintén gyakran hallgatok (ott meg úgy gondolom, hogy a kristálytiszta magasak a fontosak).
Csak hát akkor meg nem passzol a fő zenei stílushoz...
Xears TDII-t most egy kicsit háttérbe szorítottam. Igaz, hogy jó az ár/érték aránya, de én nem ebből az árszegmensből indultam el; amennyit nem fáj a szivem ráadni, kapok jobbat is. Igazából csak örültem, hogy van lehetőség megúszni az egészet olcsón
Bár tény, hogyha valaki 8-9k-t határozza meg plafonnak, elég jó vétel.[ Szerkesztve ]
-
need
addikt
na meg gazsulásztam a Shpongle Tales of the Inexpressible +is találtam FLAC formátumban! le is vakarom holnap... kíváncsi vagyok hogy hogyan szól majd...!!!
Épp minap ecseteltem kedves ismerősömnek Esfrostnak a lényegi különbségeket...
Mégpedig..
Van/volt nekem egy TD II fülesem és jött érte az egyik ismerős hogy megnézze megvegye..
Kíváncsiságból előtte meghallgattam pár számot és nekem nagyon furcsa volt minden tekintetben már.. hiányzott a hangzásból valami.. hiányoltam a teret a közepet és a magasat azt a magasat amit már megszoktam…azt el kell ismerni hogy a TD II brutál a mély de szerintem a közép és a magas hátrányára..!Vannak nekem is teszt zenéim az a tipikus agyrohasztó kábszeres zene újrahallgatva nem tesztet annyira a TD II-vel a fent említett okok miatt..!
Nehéz 1-1 stílust füleshez kötni de még is azt mondom hogy hajlamosak vagyunk be skatulyázni a zenéhez a fülest..!
Olyan hogy univerzális lehet hogy nincs is..[ Szerkesztve ]
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
slfln
senior tag
válasz Shrike7973 #16857 üzenetére
Hááát... rövidre zárva a dolgot én személy szerint ehhez a Beyerdynamic DTX100-amat szedném elő. Eterna, /Silver Bullet/, TDII... is el lenne vele. Persze feltételezem, hogyha ilyet hallgatsz nem veted meg a mély kiemeléses karaktert...
Turbine ~ TD. Nem érdemes foglalkozni vele.
szakibá...: Én erre a projektre egy forintot nem áldoznék, de hajrá, várom a tapasztalatokat kíváncsian.
Én abban a hitben voltam, hogy tökéletes szigetelés = tökéletes hang... Ez az elvem rendesen megvezetett kezdetben...
Merthogy az első drágább fülesemnél a DTX100-nál nem így volt, ezért tipródtam vele annyit, mint a szarógalamb, és csináltattam hozzá illesztéket is... Amúgy akkor szól (számomra) a legjobban, ha kap oldalról egy kis 'szellőzést' - kisebb haranggal használom. Amúgy tompa és sok a durrogás.Egyedivel a magasak eltűntek, a túl hosszú és nagy szögben törő 'hangcső' miatt visszhangossá vált, és ezzel hatalmas, -de fals- térérzetet adott. A mély hangok túlkerekedtek mindenen, részletszegény lett a zene.
A szigetelés nem lett jobb. Egy univerzális füles jó harangokkal jobban szigetel, mint egy akril teljes/fél custom, csak a teljes méretű szilikonosok a tutik izolációban.
Ha megmozdítom az állkapcsom a zárás egyből nem lesz légmentes és a két oldal balansza elúszik emiatt.
Kényelem terén meg érdekes a helyzet. Valamikor úgy érzem azonnal ki kell szednem 10 perc után mert baromira fáj, máskor meg órákig se vettem észre, hogy bent van.Hozzáteszem, hogy dinamikus füleshez semmiképp nem csináltatnék még egyszer ilyet, vagy kellene rá akkor szellőzőfurat oldalra.
Armatúráshoz meg marha jó lenne szerintem, mert az akkor szól a legjobban, ha tökéletes a zárás.[ Szerkesztve ]
-
oO7
őstag
sziasztok!
vettem egy telefont (aláírás) ami végre vállalható minőségben tud zenét lejátszani, viszont egy kicsit sajnálom állandóan dugdosni bele a fülhallgatót.
jelenleg egy sennheiser cx-300 -as fülesem van (viszonyítási alapnak), szerintem egész szépen szól, viszont amint kilépek a zajos utcára, neadjisten metrózok/vonatozok akkor azért erősen hiányzik az aktív zajszűrés...
... egy nagy ugrás a történetben ...
kicsit utána jártam a dolognak, és hirtelen a Plantronics Voyager 855 -ös fülesét találtam ami kialakításban nekem nagyon tetszik és egy régebbi mobilarenás cikkben is egész dícsérően írtak róla...
... és akkor a kérdés ...
a kérdés az lenne, hogy valaki tud e ajánlani hasonló kialakítású (mikrofon szempontjából... bár ha azt mondjátok, hogy a kábelen csüggő mikrofon is használható akor ez a kompromisszum belefér), jó minőségű, stereo, "agybadugós", aktív zajszűrős (már ha valóban kell), bluetooth fülest ?válaszokat előre is köszönöm!
-
bozont
veterán
Aki esetleg találkozott már hasonló helyzettel, előrendelés esetén az mp4nation oldalon előre kell fizetni vagy majd akkor mielőtt postázzák a megrendelést?
-
szakibá...
senior tag
Bocs, úgy látom, le vagyok maradva, közben hazajött a család. Abból indultam ki, hogy az általam kedvelt Sony ED21-es lényegében ugyanaz, mint a Sony MDR-E931LPS, csak egy kis csőre van, mert nyugodtan rátehettem a gumicsőrt a 931-re, ugyanúgy szólt, mint az ED21. Ha légmentes zárást csinálok, több lesz a mély, de még mindíg jobban tetszik, mint a többi IEM fülesem. Vagyis ha a 931-ből csinálnék dugósat, kiderülne, hogy milyen az ED21-hez képest. Valószínűleg nem mindegy a kialakuló cső átmérője, a szűk cső okozhat magasvesztést. Az IEM-ek gumiharangjának egyéni illesztékre cserélésétől nem várnék minőségjavulást, legfeljebb jobb külső csillapítást és komfortosabb érzetet. Ez se jött be?
Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
Shrike7973
senior tag
"Shrike7973: Fischer Audio DBA-02 (Eterna, Silver Bullet), Vsonic GR-07, jelenlegi árán a Hifiman RE262, RE0, Sunrise Xcape leginkább azok a fülesek amik perpillanat túlmutatnak az árukon és a Xears termékein jóval hangilag."
Akkor ezen listáról melyik feküdne az ízlésemhez?
(például ehhez: Promise)Szerk.: nincs kizárva a TDII, csak kiváncsi vagyok, mik a lehetőségek.
Monster Turbine vszeg magas ár miatt nem lesz.[ Szerkesztve ]
-
Shufny
őstag
Nem nehéz pedig, de ráadásul pont belenyúltál a psychedelic -be. Ajánlások egyébként ide jöhetnek: Az év legjobb zenei albumai
-
szakibá...
senior tag
Annyiból nem, hogy az illető cég 90 kemény fontot kér érte hivatásszerűen, de fölösleges a szavakon lovagolni, a lényeg, hogy az earbud-ból IEM ötlet nem biztos, hogy elvetendő. Ki akarom próbálni, majd beszámolok róla.
-
slfln
senior tag
Hmm a gd-audiobase honlapja tényleg döglődik, próbáld meg holnap.
szakibá...: Valószínűleg erre gondolsz, a Griffintecnology foglalkozott ilyenekkel... nem túl nagy sikerekkel, még a 7$-os minimál árát se éri meg valaki szerint.
"+ The bass was most definitely increased.
+ The volume was increased to the point where I only had to play songs at 1/2 or less the volume to match my normal listening levels.
+ The ear buds stay in ears much more securely than the headphones without them, when you have the right-sized inserts installed.
+ The little case is very convenient. Though tight, I was able to fit my USB cable and my original ear buds in it. I may throw out the EarJams but keep the little case.- I found that the high and mid-range frequencies not only didn't sound as good, they were dulled out. To me, they didn't sound good at all: to the point where I do not plan to use the EarJams."
Tessék itt az eredménye, ez lesz a hanggal. Ha nem úgy tervezték az akusztikáját, nem fog jól szólni vele. Nézegetheted a további kritikákat is az amazonon, nem túl jók.
Tessék itt egy újabb variáció a témára: link
Itt a legelső észrevétel vele kapcsolatban:
"I have a 250 dollar inner ear Shure headsets and I was looking to improve the sound even more... and this did not help."
Szerintem felejtős....
A Resonicot én emlegettem korábban, én csináltattam iem-hez náluk egyedi illesztéket...
Nem, nem lett jobb a hang tőle sajnos.need: Shufny gondolatán elmélázva, miszerint nem feltétlenül szabad fülest/fejest műfajhoz kötni, most már én is finomabban fogalmaznék. Jobban számítanak az egyéni preferenciák. Egy ideig azt gondoltam, hogy a DBA-nak csak a reverb mélyek fekszenek...
Most hallgatom vele éppen a Shpongletól a Tales of the Inexpressible című albumot és azt kell mondjam, hogy a psytrance elképesztően jól áll a DBA-nak, sőt... azt kell mondanom, hogy a legjobb élmény volt vele hallgatni eddig, nem hiányzik egy fél decibellel több mély hang se. Az albumot pedig mint referenciaanyagot is ajánlom tesztelésre.
Shufnynak meg ettől függetlenül, miután a Morning Sci-Fi az avatarja a HF-en, szerintem ez is tetszeni fog.[ Szerkesztve ]
-
Shufny
őstag
válasz szakibá... #16848 üzenetére
Ilyen alapon sokmindennek tekintheted, de pont a kialakítás miatt nem hívják úgy. Van egy olyan apró különbség a két dolog között, hogy az EX1000 -et úgy tervezték, hogy kis csövön keresztül szóljön, az earbudokat meg nem. Mellesleg az említett "Earphone Sleeve" -nek sincsen kis csöve. A probléma vele elsősorban, hogy drágább mint egy MX980. Én nem tudok egyetlen érvet sem mondani, hogy miért jobb ez, mint egy custom IEM.
Az meg hogy csinálnak ilyet annak köszönhető, hogy számukra semmibe nem kerül, hiszen csak megrendelésre dolgoznak, és nekik nem nagyon számít, hogy mire kell formálni végül. Nem buknak semmit, ha ilyet is kínálnak fölöslegesen. Még ha vennék is mint a cukrot, az sem bizonyíték arra, hogy van értelme, mert rengeteg "értelmetlen" dolog kelendő.
[ Szerkesztve ]
-
need
addikt
válasz szakibá... #16844 üzenetére
jó ez a dilettáns kifejezés..
Olyan személy, aki szórakozásból, időtöltés céljából és nem hivatásszerűen művel egy-egy tudományágat v. művészetet.D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
need
addikt
válasz Shrike7973 #16839 üzenetére
Én korábban csevegtem privátban a kimondhatatlan nevű fórumtársammal a Fischer DBA02 és Ő nekem nem javasolta mivel hogy arra a zenére amit te és én is hallgatunk nem épp a megfelelő..!
-
szakibá...
senior tag
válasz Shufny #16845 üzenetére
Jut eszembe, ha nagyon akarom, az összes nagymembrános IEM-et (pl. MDR-EX1000) tekinthetem olyan earbudnak, aminek a hangját egy kis csövön és szilikon harangon keresztül vezetik a hallójáratba. Szóval nem biztos, hogy hülyeség.
-
szakibá...
senior tag
válasz Shufny #16845 üzenetére
Vannak cégek, amik earbud-hoz kínálnak adaptert, amivel IEM-et lehet csinálni belőle. Ha ebben van üzlet, akkor kereslet is van rá. Ha valaki hallott már ilyen megoldást, az sürgősen ossza meg velünk a tapasztalatait!
-
szakibá...
senior tag
Úgy látom, az egyik link nem jó helyre mutat, a Behind the Scenes videót kell keresni az Ueras-nál.
-
Shufny
őstag
Félreérted. Earbud -hoz semmi értelme. Nem azt írta, hogy a custom önmagában hülyeség.
-
szakibá...
senior tag
Nem nevezném dilettantizmusnak, legfeljebb magyar viszonylatban gazdaságtalannak. Biztos láttátok már, ha nem, akkor érdemes megnézni, hogy csinálják a profik: Ultimate ears. Találtam egy valóban dilettáns, szebben: amatőr kísérletet is, az eredmény eléggé béna [link]. Van egy szórakoztató videó arról, hogyan lehet házilag egyszerűen megoldani ezt. Ilyen kétkomponensű szilikon gyurmával veszik nálunk is a fülmintát hallásvédő füldugókhoz vagy hallókészülékekhez is (pl. Resonic), csak bonyolultabb procedúrával. Én egyszer ki fogom próbálni, IEM-nél nem lehet haszontalan, ha nagyon aktív mozgás, vagy színpadi monitor helyett kell fülest használni. Earbud típusoknál kérdéses lehet az eredmény, ki kell próbálni.
-
zack
nagyúr
Barátkozom a gondolattal még, de sanszos hogy itt magyar honban fogok venni fülest, mert elég idegesítő, hogy a 150-170 dodós best buy fülesekre vadászni kell még külföldön is, és ha sikerül megvenned, érezd magad megtisztelve hogy megvehetted.
IE8-at nézegettem külföldön, és az ebay-en is, de az jött le, hogy sok helyen drágább mint nálunk a bolti ára (56k). Ha pedig ez a helyzet inkább megveszem itthon, már csak a gari miatt is, ill. nem akarok drágán venni jó hamisítványt. Túl nagy a kockázat.
Szóval úgy néz ki, ez lesz a legjobb megoldás, esetleg külföldről is megérné, de én nem találtam olyan helyet ahol akár akcióban is 40k környéke lenne.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
slfln
senior tag
válasz mekelek #16840 üzenetére
Bici már írt róluk egymás mellett hallgatva, a Resonanceról írtam én komplett tesztet, az előbb emlegetett két multi-review threadben is szerepelnek, ott is tudsz olvasni róluk...
A felsoroltak közül mindegyik erősen színezett, nem túl jó alapok. "Alapszintű cuccal" amúgy is fölösleges ilyenbe kezdeni, inkább gyűjtögess. Ha erőltetni akarod a füles dolgot, akkor a legolcsóbb ami 'erre talán alkalmas' egy Etymotic ER4S lenne, vagy egy Vsonic GR07-el is talán már lehetne valamit kezdeni.Shufny: ...Olyankor maradt bent, amikor gyorsan ki kellett venni, mert kérdeztek valamit és a háznál fogva gyorsan kiszedtem, a harang meg bennragadt Ha van időm, akkor persze rodolfózok vele, de a tripla nem lett nagy kedvencem. Negyed óra után kényelmetlenné válik és fájni kezd a fülem belül, ugyanakkor kár érte mert Ety szintű szigetelés mellett a legjobb hang is így jön ki belőle.
Shrike7973: www.gd-audiobase.com --- orosz oldal, és a kanadaival ellentétben, amit néztél (te a bugdenaudio honlapját láthattad) itt kevesebb lesz jóval a postaköltség és garantálom, hogy vám+áfa se lesz (AmPeXét elvámolták, az a bugdentől jött.) ... és most van is raktáron DBA.
[ Szerkesztve ]
-
mekelek
csendes tag
válasz Shufny #16838 üzenetére
Xears 2 legjobb ( legközkedveltebb) modeljére gondoltam, a XR és a TD-re (vagy esetleg az új Resonance), nem tudom melyik milyen lehet az M1 hez képest, de nyílván a hozzá hangzásban közelebb állóval lehet összehasonlítani. Eddig csak Sennheiser cx családjához volt szerencsém. Nincs konkrét célom, szeretem az "analitikusabb" hangzást, ugyanakor a teltebb baszust is, ezért nem tudom melyik irányba induljak el, de most elsősorban az ár/érték arány érdekelne.
Ami a keverést illeti, sajnos rávagyok kényszerűlve, hogy fejessel (esetleg fülessel de azt tényleg elég érdekes ötlet ) keverjek, de egyelőre csak valami alapszintű cuccra gondoltam, mert most lóvéhiányvan . Egy Philips Hifi hangfalán teszek úgy mint ha kevernék, de hát az sem egy élmény
-
Shrike7973
senior tag
Elöbbi hsz-ben láthatókra gondoltam, csak ezekkel mind az a baj, hogy fogalmam sics, hogyan lehetne beszerezni öket. Egyelöre van idöm még gondolkodni, mert nincs xears "raktáron". Fischer DBA02 mindig is érdekelt, 170 dollárét láttam usa oldalon, de hogy én honnan tudnám megszerezni... amazon.co.uk nincs, árgep nuku, még iheadphone-on sincs egyik sem a listáról.
-
Shufny
őstag
válasz mekelek #16832 üzenetére
Attól függ mit vársz tőle, meg melyik Xears.
Fejhallgatós kerverésről ajánlom figyelmedbe ezt: Can We Use Headphones As Critical Monitors
Nem szoktak sokat elvárni egy fejhallgatótól, mert hiába kiegyenlített, nem lesz olyan mint a monitor hangfalakkal. Fontosabb, hogy ismerjed, ha már muszáj azt használnod. Fülhallgatóval tudtommal senki sem kever.
norc73: Az érzékenységgel jellemzik elsősorban a hangerőt (jellezően 1kHz -en mérve). Az imedancia csak abból a szempontból számít, hogy mekkora teljesítményt ad le bele az erősítő. (például az iPod -é) Hordozható lejátszóknál általában minél kisebb az impedancia, annál többet. A gyártók rájöttek, hogy az érzékenység 1 V -on megadva nagyobb érték, mint 1 mW -on, így mikor nem írják ki a pontosan, akkor összehasonlítani sem biztosan lehet az értékeket. Lényeg, hogy az x ohm -os nem egyértelműen hangosabb az y ohm -osnál.
Shrike7973: Kérdés, hogy mihez viszonyítasz. Linkelték egy kicsivel korábban a két review thread -et. Azoknak legalább a fele "túlmutat az árán". Mivel ilyen sok van, érdemes átértelmezni a fogalmat.
slfln: "nem egyszer maradt a fülemben a DBA triplája" Úgyis, hogy felhúztad a füled? Tudom, tudom, ki fog ilyennel szórakozni, amikor kis fület is lehet rá rakni?!
-
solah
csendes tag
Figyelmetekbe ajánlom a Philips SHE3581 fülhallgatóját. A Sennheiser CX-300-at cseréltem erre a fülesre. Bármilyen zenén sokkal természetesebben, nyitottabban, tisztábban zenél. Klasszikus zenét is lehet vele hallgatni! Nem döng mint egy hordó, mégis mélyebbre megy. Tetszik. Jelenleg akcióban 1.500.- HUF a Tesco-ban.
-
slfln
senior tag
válasz Shufny #16830 üzenetére
Hehe, post '05-ből... tényleg nem lehet új akkor. Jobban utána nézve érdekes, hogy csak ilyen képeket találok róla:
Ez egy univerzális alakját idéző szilikon öntvénynek néz ki egy darab armatúrával. A gyártása több mint macerás és lassú lehet. A műanyag házas 'univerzális' kialakítás egyelőre csak az ő oldalukon szerepel - kábel is más.
A ház alakja a HF-et idézi, a tripla harang is nagyon Etys. Továbbá az ACS is Knowles armatúrákat használ az Etyhez hasonlóan - bár ez semmit nem jelent, annyi típus van.
Mondjuk ezek szerint kár róla ábrándozni, ha még egy review se született eddig, nem lehet olyan nagy durr, nem ez lehet a 'missing link' az 50ezres kategóriában.
A harangon lévő kis füles kialakítás a kihúzás segítségére hatalmas ötlet. Már nem egyszer maradt a fülemben a DBA triplája... Csoda, hogy eddig sehol máshol nem láttam ilyet.norc73: Bármelyik Brainwavz, Xears füles, amelyik belefér a büdzsédbe. Itt aprón is van eladó jó pár. Sony, AKG, Sennheiser felejtős ebben az ársávban. Mivel a legtöbben CX300 felváltását tervezgetve / hasonló árú termék vételét fontolgatva tévednek ide, olvass vissza, miket ajánlanak nekik a többiek.
Shrike7973: Fischer Audio DBA-02 (Eterna, Silver Bullet), Vsonic GR-07, jelenlegi árán a Hifiman RE262, RE0, Sunrise Xcape leginkább azok a fülesek amik perpillanat túlmutatnak az árukon és a Xears termékein jóval hangilag.
/
A B-stockos Radius DDM-et most több helyen is igen jó áron lehet kapni - akik vágynak egy kis technikai ínyencségre, és szeretik a sok mélyet, azoknak nagyon megérheti (+megküzdenek a többeknek kényelmetlen viselettel és a kis szigetelés, zajos kábel gonddal.)
[ Szerkesztve ]
-
Shrike7973
senior tag
Van a Xears TD II után magasabb szinten levő bestbuy fülhallgató? Szóval van-e még ilyen gyártó, ami az árat meghazudtolva jó minőséget adnak, és esetleg magasabb szinten vannak, mint a xears?
-
norc73
csendes tag
slfln! Akkor milyen márkát ajánlasz a Sennheiser CX 300-II Precision helyett? Egyébként van egy Sony MDR-EX32LP fülesem is, de az ipod-al elég halk, nem vagyok elájulva tőle! Eme füles 16 ohm-os, ezért furcsállom amit írtál, mert nekem határozottabban halkabb, mint az eredeti Apple 32 ohm-os.
[ Szerkesztve ]
-
mekelek
csendes tag
válasz bozont #16831 üzenetére
Sziasztok
Megtudjátok mondani, hogy most a Brainwavs m1 (30$) vagy a Xears éri e meg jobban ???Valamint keresnék egy olyan fejest vagy fülest amivel lehet házilag zenét keverni, erre tudtok alternatívát ??? kb ezt egy 10 k ban gondoltam, persze lehet több kevesebb is csak erre alkalmas legyen hangképét tekintve. Vagy az M1 mennyire lineáris ???
-
bozont
veterán
Aki most előrendel a Brainwavs M1 júniusi szállítmányából május 20-ig, 30usd-t kell csak leperkálni egy darabért, utána 35usd lesz. Ez elég jó árnak tűnik, én be is rendelek egyet.[link]
Miután megérkezik a szállítmány 45usd lesz az ára.[ Szerkesztve ]
-
-
slfln
senior tag
válasz bigmasterg #16824 üzenetére
Jó pénzért akár egyedi earbud-iem-et is lehet csináltatni pedig ---> link
Az másik kérdés, hogy 90fontért totális dilettantizmus ilyet készíttetni ./
Customok közötti túrás közben találtam az ACS honlapján egy univerzális fülest, amiről semmilyen tesztet nem találtam és pár nappal ezelőtt, amikor utoljára néztem, nem is emlékszek, hogy láttam volna a siteon ezt. Kíváncsi lennék egy neves hallástechnológiával foglalkozó cég univerzális modellje mit tudhat, már csak azért is, mert ilyen cégek próbálkozásai nem szoktak rosszul elsülni (lsd. Etymotic, Phonak).
[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
válasz Shufny #16819 üzenetére
Én az iheadphones.co.uk-t néztem, ott csak 122 volt (ez volt a hiányos rész). (Te a hifiheadphones.co.uk-t, ebből adódott a félreértés - két külön oldal ; mindegy). Az iheadphones szállít hozzánk is, a hifi nem.
Amúgy meg veszel egy 012-t, bugázol valahonnan szürke meg fekete filtert és van 1 fülesed 3 hanggal, ami a tesztek alapján egész tűrhetően adja elő magát. Ha 100$ köré-alá (mostani árfolyam) beállna az 11x akkor simán bevállalnék egyet. Akinek az analitikus hang tetszik nem sok választása van a Phonak árkategóriájában. A legnagyobb problémája szerintem a DBA meg főleg a RE0 ill. a RE252, amikor éppen nem 200$-ba fáj, ha ezek nem lennének, most a svájci lenne a klinikai hang mestere.
A Resonanceról, amit írt a mester perfekt, teljesen egyetértek, én is ezt tapasztaltam.
Jó dolog elolvasni az ő leírásait is olyan fülesekről, amiket már hallottam én is, mert egyre jobban kezdem megismerni az ízét, nyelvezetét a tesztjeinek. Így pár közös pont után már nagyságrendekkel jobban érzem, milyen súlya van a mondatainak, amikor egyes tartományok elemzésébe bonyolodik. Csak nemrég tűnt fel, hogy joker tesztjeiben a többiekével ellentétben szinte minden szó számít és nincsenek benne fölösleges infok. Eddig őt is hajlamos voltam úgy olvasni, hogy átugráltam részeket, amik nem tűntek fontosnak, később rájőve, hogy nagyon is helye van minden szónak, amit ír.
Már tudom, mikor mire mondja, hogy sok vagy kevés, és már sejtem, hogy az nekem mennyit jelentene az én viszonylatomban.
Számomra egyre hasznosabbá (érthetőbbé) kezd válni a munkája.norc73: Épp ellenkezőleg, kisebb impedancia (ohm) nagyobb hangerőt okoz. Jó eséllyel a kettő közül a 16ohmos lesz hangosabb.
Ha szabad beleszólni a döntésedbe, a CX300-ra áldozott pénzedből sokkal jobb füleseket lehetne venni manapság.
Ha visszaolvasol kicsit 8-9eFt körül miket ajánlanak a többiek, szinte mindegyikkel jobban jársz, mint a Sennheiserrel.[ Szerkesztve ]
-
norc73
csendes tag
Hali! Szeretnék venni egy jobb fülhallgatót, iPod touch-omhoz. A mostani fülese 32 ohm, viszont amit kinéztem Sennheiser CX 300-II Precision az 16 ohm. Illik hasonló értékűt venni vagy nem számít? Mert valahol azt olvastam, hogy elég halk lehet emiatt.
[ Szerkesztve ]
-
Shufny
őstag
válasz bigmasterg #16824 üzenetére
-
bigmasterg
addikt
válasz szakibá... #16823 üzenetére
A "Sony 818 vagy 828 fülhallgató" alatt az EX82-re gondolsz?
Nekem ilyet adtak az a818-hoz és 828hoz is ilyen van.
Ez viszont nem earbud, hanem egy nyitott iem, mondjuk nyitottságra hasonló, mint a Yuin.
Viszont sokkal gyengébbel muzsikál nála. -
szakibá...
senior tag
válasz bigmasterg #16799 üzenetére
Na, nekem ugyanilyen tapasztalatom van, jelentősen olcsóbb szinten. Majdnem egy tucat IEM fülhallgatót ismerek, többségük az enyém, de egyik sem szól annyira elviselhetően, mint az igazán nem drága Sony earbud-ok. Ha egyszer megteheted, légy szíves hasonlítsd össze a PK1-et egy Sony 818 vagy 828 fülhallgatóval, azok tűrhetően megközelítik a HD600-asomat, ha eltalálom a pozíciót a fülemben. Egyébként léteznek adapterek, amikkel IEM-et lehet csinálni az earbud-ból, de szerintem felborítják a balanszot. Egy köztes megoldás az ED21 csőre, ami ugyan nem teszi zárttá, de kevésbé érzékeny a fülkagyló méretére. A kicsit hangsúlyos közepe ellenére ennek a hangképét tudom a legtovább elviselni.
-
themebuilder
senior tag
IjokerI Multi-IEM Review - 167 IEMs compared
-Sennheiser CX 300 (Hangzás 4.6 Értékelés 4/10) -> CX 300-II Precision
-Xears Bullet XB120Pro (Hangzás 6.4 Értékelés 9/10)
-Xears Power Systems PS120Pro (Hangzás 6.8 Értékelés 7.5/10)
-Xears Resonance (Hangzás 7.3 Értékelés 8/10) -> Xtreme XT2 Pro
-Xears Revolution XR120Pro II (Hangzás ? Értékelés ?/10)
-Xears Turbo Devices TD 100 (Hangzás 7.5 Értékelés 8.5/10) -> TD 100 II Titan, TD II Black
-Xears Turbo Devices TD III BlackWood (Hangzás 7.7 Értékelés 9/10)Az XR tesztje még várat magára
♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇
-
törölt tag
Kedves klubtársak! A malacpersely földhöz vágása előtt gondos kutatást kell végeznem, eddig ezt a két összehasonlító listát találtam:
http://www.head-fi.org/forum/thread/541204/concise-multi-iem-comparison-dunu-ares-and-crius-added-may-10th-2011
http://www.head-fi.org/forum/thread/478568/multi-iem-review-167-iems-compared-xears-resonance-ps120pro-added-05-13
Ha tudtok még ezekhez hasonló összehasonlító listákat kérlek szépen írjátok meg
-
Shufny
őstag
Igen, utána elolvastam én is. Számomra mondjuk az is kérdéses lenne, hogy egyáltalán érdemes-e PFE -t venni. Biztos vagy egyébként ebben az iheadphones dologban? [link] Meg hogy érted, hogy hiányos? Nincs 011, de úgyis csak színben különböznek.
Kár a PS120PRO -ért. Reménykedtem, hogy az XR -re hasonlít.
[ Szerkesztve ]
-
slfln
senior tag
Az iheadphones szállít ide is, csak a kínálatuk hiányos a PFE-kből.
Bekerült joker multi threadjébe a Xears Resonance és a PS120pro is. Hasonlítja a TD-khez is, így aki erre várt, most megvan a válasz rá.
[ Szerkesztve ]
-
Shufny
őstag
válasz Lotusz #16815 üzenetére
Az nevében az első számjegy jelenti, hogy Perfect Bass (0) vagy Perfect Fit (1). A második, hogy van-e rajta mikrofon (2, ha van). Az utolsó pedig, hogy fehér (1) vagy fekete (2). ClieOS írt róluk: Perfect Bass, Perfect Fit
Lényeg, hogy a Perfect Bass -hoz csak 3 pár szilikon jár, a Fit -hez meg minden. Hangjuk a különböző filternek köszönhető. A Fit -hez van szürke meg fekete, a Bass -hoz zöld. Ezeket külön is árulják (bár tudtommal iheadphones nem szállít hozzánk, szóval fogalmam sincs honnan szereznéd be)Egyébként hamarosan itt a 232. Elképzelhető, hogy lenyomja az előzők árait.
[ Szerkesztve ]
-
Lotusz
tag
köszi, amazonon egész jónak tűnik, kiszállítással együtt 84 fontból kijön, csak azt nem vágom, hogy itt amazonon Phonak Audéo Perfect Bass Earphone-nak írják, a phonak oldalán meg phonak audéo perfect fit earphone-nak. attól ez még ugyanaz?
The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist.
-
Lotusz
tag
sziasztok, nem tudjátok lehet-e kapni valahol itthon phonak audéo-t?
vagy esetleg olyan oldal ahonnan szállítanak Magyarországra?köszi
The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist.
-
Nova96
őstag
Megjött az Alpha Shufny-tól és nagyon jól szól. Szerintem.
Megy a piros pont.[ Szerkesztve ]
-
SÖ
addikt
válasz Shrike7973 #16808 üzenetére
A TDIII-nak soha nem volt textil kábele. Ami a problémát okozza szerintem a vastag csöve. Erre ráhúzva a harangot akkora vákuumot hozz létre, hogy a fülből kivéve kiszakítja a membránt.
-
SÖ
addikt
válasz Shufny #16807 üzenetére
Akkor Te tudod mire gondoltam, csak azt nem tudtam hogy az már az OK. Nem szigetel annyira mert kicsi. Viszont az ázsiaiaknak pont jó. Ha ez egybe van öntve az baj, ugyanis, arra gondoltam, hogy ha kitben lehetne venni hozzá - bármilyen szivacsos füleshez - akkor elég sok hagyományos fülhallgatót fel lehetne tuningolni. Az alsó korona kemény gumi lenne, így a legtöbb átmérőre rá lehetne húzni, a teteje meg szilikonharang. Ebből lenne 3 készlet egy csomagban. Nem kezdjük el a gyártást?
[ Szerkesztve ]
-
Shrike7973
senior tag
válasz Shufny #16803 üzenetére
Lehet, hogy a hsz.-ből másként jön le, de jelenleg én is azon az állásponton vagyok, hogy a TDII jobban megéri. Néztem korábban is a 165 Multi IEM review-t, ott is több pontot kapott a Xears TD mint a Klipsch S4 (sound 6.8 vs 7.7). És ezért hangsúlyoztam, hogy akkor még erre rájön a fele annyi se ár hardveraprón, pont fele ár, ha a xears oldalról rendelünk.
Korábban kérdeztem, de nem reagált senki arra, hogy megoldódik-e a TDIII problémája a textil kábellel.
-
bigmasterg
addikt
Én meg a kérdést nem értem.
Ez egy klasszikus kialakítású, earbud fülhallgató. Ebből hogy lehetne már iem-et csinálni? (agybadugós nálam egyenlő az IEM-el)
Néhány szivacs van hozzá, meg egy jack átalakító. (Meg kis fadoboz, és egy qualification card, rányomva, hogy PASS)
Egyébként a szivacs nagyon sokat változtat (pozitív irányba) a hangon.Szerk.: Akkor valszeg. Shufny-nak lesz igaza, ez a PK1.
[ Szerkesztve ]
-
SÖ
addikt
válasz bigmasterg #16799 üzenetére
Ezt nem értem! Nincs hozzá olyan adapter ami agybadugóst csinál belőle? Este felteszek egy képet amire gondoltam.
[ Szerkesztve ]
-
zodo
nagyúr
válasz themebuilder #16698 üzenetére
Bocs, nem figyeltem.
Igen mert furdalt a kíváncsiság.
-
Shufny
őstag
válasz Shrike7973 #16802 üzenetére
Akkor bemásolok két olyan review -t, amit sokan megerősítettek. [link] , [link]
Az USA árakat legutóbb azért írtam, mert erre gyanakodtál. Pedig csak ezeket a neveket ismerte a kérdező, de fogalma nem volt, hogy mit akar. A Monster Turbine elképesztően túl van árazva. Az S4 csak nagyon. Shure -ból meg nem mindegy, hogy mit takar a "$250" -os, de annak is a neve és a karaktere elég ahhoz, hogy drágábban megvegyék. Például ellenfélnek tekinthető név az Etymotic, aki hasonló cipőben járna, de még a head-fi -s közönség nagy része sem preferálja a karakterét, így nekik muszáj egy kicsit követni az árakat.
Utána meg olvassatok vissza egy kicsit.
-
Shrike7973
senior tag
válasz Lotusz #16798 üzenetére
Soha nem hallottam egyiket sem.
Jelenleg várakozom, hogy legyen elérhető Xears termék.
Viszont sokat olvastam... láttam olyan review-t, hogy a klipsch s4 hangját 250$-os shure hallgatóhoz hasonlítják, mert annyira jó, csak az összeszerelési minősége nem tetszik nekik.
De ezt csak egy tesztben láttam, ami ráadásul youtube beszédes review, szóval lehet beépített fickó.
Itt meg mindenki azt mondja, hogy a Xears TD II Black az Monster Turbine szint/másolat, ami meg 38 pixmaniaról, + szállítási költség (ha jól láttam 2-3k).
Xears TDIII-ra írtak minden cifra hibákat, de azt mondják a TDII-vel nincs probléma.
Innentől kezdve, ha itt hardveraprón hozzájutsz 8500 Ft-ért az igen kellemes szerintem.
Itt magyar fórumon nem, de angol fórumokon olvastam, hogy tesztelők szerint a Klipsch S4 nem vetélytársa a Xears-nek. Elég nehéz olyan embert találni, akinek mindkettő van, és még ír is róla véleményt... de hát google...[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
Üdv! Milyen fülhallgatót javasoltok Samsung Omnia7-hez (egész szépen szól)? Ahol nem látják ott egy Sony MDR-XD300-al használom, de buszon/villamoson nem szívesen mutatkozok ezzel. Ár: 7-8ezerig tudok elmenni, maximum, ha van valami akciós nagyon jó most, akkor kicsit tovább. Agybadugós és "sima" egyaránt jöhet, bár retardált fülem van és a simák kiesnek belőle, egyedül a Motorola Milestone gyári fülhallgatója volt, amit magában tartott, nagyon szerettem is, de adtam a telefonnal együtt. Köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Asszociációs játék. :)
- Ukrajnai háború
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Filmvilág
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Robotporszívók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest