Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
krichd1
addikt
válasz
Palika71 #35896 üzenetére
Ha laptopodon van használható USB, akkor arról használhatod. Árban ott van a fentebb linkelt Denon, NFB15 vagy Emotiva XDA-2.
(#35899) pity-putty: Az a Denon 205font szállítással együtt. Van benne fejhallgató erősítő, ami használható kis impedanciás fejhallgatóhoz.
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz
Palika71 #35890 üzenetére
Üdv!
Én ezt a párost használom:
A fejes egy ATH-AD500X, a DAC pedig ez[link]
Igaz, pár hónappal ezelőtt még 76 e Ft-ért jutottam hozzá, de a 100 e Ft alatti kategóriában mindenképpen javasolnám az egyik versenyzőnek. A cég képviselője elég korrekt volt, egy TCXO-val szerelt darabot hozott akcióban. Személyesen kihozta, beüzemelte, és az se mellékes, hogy 10 év szerelési garancia van hozzá.Ja, és még annyit, hogy nálam a nappaliban az íróasztalon van, eléggé szem előtt, de az asszony még eddig nem szándékozta kivágni a kinézete miatt, sőt amióta megvan elég sűrün igyekszik lekapkodni a fejemről a fejest.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz
pity-putty #35891 üzenetére
200font kb 80eFt és ez még a büdzsén belül van...
-
Palika71
őstag
Sziasztok!
Van egy ATH-AD900x fejesem. Jelenleg telefonról hallgatok zenét, és a fejes topikban azt a tanácsot kaptam, hogy a lejátszón kellene fejleszteni a továbblépéshez, nem a fejesen.
Arra gondoltam, hogy esetleg a laptopom (valami kiegészítővel) felhasználható-e a célra?
Vagy valami más vonalon kellene elindulni?
Lehet egyáltalán kb. 100e HUF elköltésével határozottan előrébb lépni a telefonomnál? (Ami Galaxy Alpha, Exynos processzorral, és egy Wolfson DAC-el)
Vagy mennyi pénzt kellene beletenni?Főleg jazzt, és különböző akusztikus zenéket hallgatok.
Mivel az éjjeliszekrényre kerülne a lejátszó, jó lenne valami kompakt, esztétikus cucc, hogy a feleségem ne vágjon ki vele együtt. -
krichd1
addikt
válasz
MC Pite #35887 üzenetére
Szerintem ha már megvan és tetszik, akkor nem érdemes eladni, főleg úgy hogy folyamatosan gyengül a forint. D1 szerintem nem éri meg annyira.
(#35888) pity-putty:
Ha már több Denon fejhallatód van, akkor azokhoz valószínűleg illene egy Denon DA-300USB, erősítőből, ha szükséges akkor Invertory vagy Szekeres.[ Szerkesztve ]
-
pity-putty
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni a jelenlegi fejhallgatóimhoz valamilyen jó minőségű láncot, amivel végre a fejhallgatók megmutathatnák, hogy mire is képesek.
Ami eddig rendelkezésemre áll:
jelforrások: egy notebook; Pioneer BDP-140 blu-ray player; Dune 303D médialejátszó; Mede8er med600x3d médialejátszó; PS3
DAC: bkercso féle kisDAC (sajnos nem működik az USB bemenete, csak tápként használható), Fiio E17
fejhallgató erősítő: Fiio E17
fejhallgatók: Denon AH-D401; Denon AH-D340; Ferrari T350; Bose AE2i (bár ez utóbbit csak utcán használom)Kérdésem az lenne, hogy A Fiio E17 helyett milyen DAC-fejerősítő párost ajánlanátok a fejhallgatók mellé, ami relatív nem nagy befektetéssel (~80-100eHUF) sokkal jobb hangminőséget produkálna.
Mivel a kisDAC-nak az USB bemenete rossz, így nem tudom összehasonlítani a minőségét a Fiio E17-tel.Erősítők közül bkercso gyermekeivel szemezgetek. Vajon melyik lenne jó választás a fejesekhez? (Presenter; Invertory; X-Szekeres III)
DAC-ból mit ajánlanátok a kisDAC és Fiio helyett? Vagy a kisDAC maradjon és vegyek hozzá egy USB-SPDIF átalakítót?
-
MC Pite
veterán
A szűrővel volt olyan bumszli akkor
. Az MX-nek nem kell ezzel foglalkozni ez jogos (jónak is tűnik, és usb ellenes kolléga is meglepődött hogy mit préselt ki magából az MX), de az Audioengine D1-nél igen, és valószínű costsaving lesz (itt is...
). 65be új akkukkal és kácsás plusz kábellel keres új gazdit, most nézem hogy 75K-ra jön most ki legolcsóbb helyen ezzel a remek árfolyammal.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
atko08 #35871 üzenetére
Üdv!
A Denonról nem tudok nyilatkozni, mert még nem volt szerencsém hozzá, viszont az Audio-GD NFB-15-öt tavaly októberben szereztem be. Amikor felhívtam a cég képviselőjét és átbeszéltük a dolgot felajánlotta, hogy az akkori árban - ami kb. 6-8 e Ft-al volt kevesebb a jelenleginél -, akcióban egy TCXO-s változatot hoz nekem. Szerintem, ha mégis emellett a DAC mellett döntesz, felhívod, beszélsz vele, ha látja, hogy komoly a szándékod, van esélyed, hogy Neked is felajánl egy ilyen lehetőséget. A DAC-al teljes mértékben elégedett vagyok, de hát ugye ez csak az én személyes véleményem, mivel a hallgatózás teljesen szubjektív dolog, ezért mondja mindenki, hogy hallgatózni, hallgtózni, és ismét csak hallgtózni, már persze, ha van rá lehetőséged. -
atko08
újonc
A múltkor véletlen rossz topikba írtam...... most ide:
Osztottam-szoroztam, olvastam és olvastam...... 2 cuccra szűkítettem a dolgot végül látatlanba (keretemet túllépve.....)
Már csak a hallgatózást kell megoldanom.
Ha a két műszert csak DAC szempontjából nézzük Pro/Kontra mi a véleményetek?
Két kiszemelt:- Denon DA-300USB
- Audio-Gd NFB-15 + TCXO -
.DLL
veterán
válasz
bkercso #35866 üzenetére
Mindig olyan jó elnevezéseket találsz!
Mit lehet tudni erről?
Cserélhető bemeneti FET-ek?
(#35868) szaszayanou: Ezek közül bármelyik jó, nálam konkrétan a táp egyik szála sincs összekötve a PC-vel, és a PC felől sem tettem "kamu terhelést". A Musiland így működik, az Xmos csak akkor, ha az 1. ábra szerint a két GND-t összekötöm. (ellenállással nem próbáltam)
[ Szerkesztve ]
-
bkercso
nagyúr
Készül a HeadFlow...
-
gaborka8x8
aktív tag
Valakinek volt már lehetősége a Pioneer N-P01-et, és a Cambridge Audio NP30-at összehasonlítani? Ha igen, akkor szerinte a kettő közül melyik lenne inkább ajánlott komolyzenére (a két márka egyéb készülékei közül egyik sem ezen a zenei stíluson szokott brillírozni), illetve, melyik az, ami nem csak hálózatról, hanem külső winchesterről is korrekt módon kezeli a zenéket, ha pl. egy 2TB-os winyót kötünk rá?
Vagy létezik-e esetleg ebben az árkategóriában olyan zenelejátszó, ami inkább megfelel a fentebbi feltételeknek?
-
five05
csendes tag
válasz
szilu7 #35850 üzenetére
Csak kíváncsiságképpen, milyen DAC-ok lépték meg a hangkártyád tudását?
Szívesen kipróbálnám egyébként a karit (nyilván a megfelelő feltételekkel), de aggaszt a gép és az erősítő távolsága. Pontosabban: usb kábelből nem kell olyan aranyárú minőségi, mint rca-ból tapasztalatom szerint. A két qed rca-m pedig csak 40-40 cm hosszú.
-
krichd1
addikt
válasz
EQMontoya #35841 üzenetére
Én abszolút értékben gondolkodtam, nem a Pioneer szempontjából.
Amúgy ha tényleg jó ár/érték arányú a Pioneer (nem hallottam), akkor ne úgy nézd, hogy "csak 240k". Iszonyú túlárazott cuccok vannak a gyári DAC+Ampok között.(#35842) contaxg: AD2000x-et még nem hallottam, de számomra HD800 nem high-end fejhallgató.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
contaxg #35848 üzenetére
Akkor jó, hogy elbeszélünk egymás mellett.
Ez egy moddolt cucc, diszkrét opampokkal.
Én a gyári cuccról beszéltem, a képet meg .DLL találta, még oda is írta, hogy "(nyilván a tied nem ilyen..."
Tény, hogy 265 EUR-t szinte biztosan nem ér meg. A gyári verzió viszont simán megér kb. 60-at.
Tehát a félreértések elkerülés végett, nem akarok egy ismeretlen, moddolt hangkártyát senkire rátukmálni 80-90 eFt-ért. Egy GYÁRI Audiotrak Prodigy HD2-őt ajánlottam, amivel van tapasztalatom, és van még három másik USB-s DAC-om mellette. Igen, árulom is, de odaadom meghallgatásra bárkinek. Másrészről meg elfér a polcon is, szép, igényes NYÁK.
Ribi: Nem mondtam, hogy hibátlan, csak szerintem a maga árkategóriájában, simán megállja a helyét, főleg gyenge USB transzportokkal szemben. Egyébként meg tessék meghallgatni.[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz
szilu7 #35843 üzenetére
De ez 265 euro...
Ráfizetsz egy bő tízest és veszel egy Impact Twin-t
-
-
contaxg
veterán
válasz
krichd1 #35840 üzenetére
A Sennheiser HD800, AD2000x simán bent van ebben a csapatban és dinamikus elven műkődnek. Az elektrosztatikusok viszont nem, mert annak saját dedikált eleneltronikái vannak. Igazán a Piót az XLR kivezetései teszik külünlegessé, no meg ár/érték aránya... de ettől még nem biztos, hogy mindenkinek bejön a hangja.
-
-
vodkaboy22
addikt
válasz
Dorien #35828 üzenetére
Ez nem ilyen egyszerű...
Sőt vannak kivételek. Sőt vannak esetek amik nagyon "erősítik" a szabályt. Sőt a planaroknak elméletben hóóót mindegy (fülünk alapján már nem is olyan biztos).
Van olyan csöves erősítőm ami nagy nagy szeretettel zenél egy itteni kollegának (nem mondom meg kicsoda) és mégis 1350Ohm a kimeneti impedanciája és remekül szól akár dinamikus kisebb impedanciás fejessel is. -
Bodz
nagyúr
válasz
HUNNIA1920 #35826 üzenetére
Nem ez szerepel a listámon, hanem a II. Erre őszintén szólva már nem is emlékszem, mármint a hangjára. A szokásos SMSL színvonalat hozza a táp, az valószínűleg cserés lesz, ha nagyon bele akarsz folyni a kísérletezésbe.
-
Persze, kinek mi a jó ár. Ha azt nézem, hogy az ST egy 60eFt-os hangkártya (volt), ez pedig szállítással együtt 15eFt-ból megvan, akkor nekem jónak számít, de majd ti úgyis megmondjátok, hogy nem az.
Nem tervezem, hogy az ST-ről hajtsam, mert az már túl lőné a keretet. Valamelyiknek mennie kell végül.
Azért ez, mert ár/érték arányát tekintve jónak tűnik, de tudtommal te is ezt írtad anno róla a DAC összefoglalódban.
Ha nem válna be, akkor távozik. -
Bodz
nagyúr
válasz
HUNNIA1920 #35821 üzenetére
-
Sziasztok!
Rendeltem egy SMSL SD-793-as mini DAC-ot. Elég jó áron jutottam hozzá. Remélem nem bánom meg, kíváncsi leszek a hangjára. Ez még a "régi" kiadás, tehát nem a II-es, nincs az elején fejhallgató kimenet. Ilyen: [link]
Legfőképp arra vagyok kíváncsi, hogy hogy viszonyul a jelenlegi Asus Xonar Essence ST-hez. Úgy akarom, hogy az alaplai hangkártyáról menne a hang optikán a mini DAC-ba, onnan pedig minőségi RCA kábelen az erősítőbe.
Az váltotta ki a kíváncsiságomat, hogy egy kb. harmad annyiba kerülő külső DAC mennyivel gyengébb, mint az ST/STX, ha egyáltalán gyengébb. A gyári op-amp lehet repül, mert van itthon pár teszt darab. -
Nem, az enyém pont nem ilyen. De azok az OPAMP-ok aranyosak.
Contaxg: az érdeklődőnek csak DAC-nak kéne. Az USB-s DAC is a géptől kapja. Fejes erősítő része nem annyira érdekes. Egyébként az árát simán megéri, ráadásul OPAMP-ot is lehet cserélgetni benne. Első, tapasztalós játszós fejeserősítőnek is kiváló.[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz
szilu7 #35814 üzenetére
Űristen! [Kép] ez nagyon rendben van!
(nyilván a tied nem ilyen de ez a kép nagyon megtetszett a netről, vannal elvetemült emberek. :Đ )
Amúgy ez kb az a kategória lehet mint a Schiit Modi2, nyilván kicsi rá az esély, hogy ugyan úgy szóljon, de kategóriára hasonló.
[ Szerkesztve ]
-
five05
csendes tag
Sziasztok!
Nem vagyok benne nagyon a hi-fi témában ezért szeretnék segítséget kérni.
A jelenlegi konstrukció a következő: PC - erősítő - hangfal
PC.: Alaplapi ALC892 (Asus Z87-A, http://www.asus.com/Motherboards/Z87A/specifications/)
Erősítő: Sansui AU-317 (nem hiszem, hogy számít)
Hangal: Monitor Audio RS 6
A rendszer szerintem nem belépő szint, de nem is az audiofil nirvana.Szóval azt szeretném, hogy a hang egy USB-n keresztül jusson a a DACba, majd az erőlködőbe RCA csatlakozóval. (24/96 elég, mert nem hiszek a varázslatban.)
Azt szeretném kérdezni, hogy mi az az árfekvés amire érdemes áldozni, jelentősebb javulás reményében? Eddig a Schiit Modi 2-t ajánlották, de nem tudom, hogy egy 100 dolláros kütyütől várható-e javulás.
Köszönöm a segítséget!
-
Bodz
nagyúr
Akár még érdekes is lehet valakinek... Musiland helyett például.
[ Szerkesztve ]
-
Bodz
nagyúr
Értem, szóval nem feltétlen a méret a lényeg, illetve még keresed az utad igazából.
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz
Dorien #35783 üzenetére
Én nem utálom a Fiio-t, sőt írtam is az E10K-ról, hogy fejlődött az E10-hez képest, és az imént is írtam, hogy 20K-t megér. De nem mindegy milyen fejeshez! 681 EVO-hoz pl. jó lenne.
Felbontása, tere tök jó, ráver a legtöbb alaplapira szerintem, de világosabb karaktere lett mint az E10-nek. És az SRH-440 is hasonló karakter; persze van Bass Boost, de az meg EQ.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
A topikban terméket, munkát, szolgáltatást hirdetni tilos!
- Videoteszt Erősítők tápellátása 2.
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Videós, mozgóképes topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Vezetékes FEJhallgatók
- BMW topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Jövedelem
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Petabájtos SSD-ről ábrándozik a SanDisk
- További aktív témák...