-
GAMEPOD.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz akooos #87678 üzenetére
Valóban, viszont lentebb ott vannak a képek.
Ha jobban megnézzük, a Pixel 3-nak a hajstílussal sincs nagy gondja, mert a legtöbb mobil itt szokott elcsúszni, még az XR is rendben kezeli.
Jó kép lett.
Az iPhone-ok módjai sokrétűek, többi mobil nem kínál ennyi funkciót, de van még pár apróság, amin javítani kéne. -
törölt tag
válasz trebrona #87675 üzenetére
Itt már egészen rendben van a bokeh effect.
Most részben megcáfolom magam, mert hasznos is lehet, csak számomra még nincs meg az az érzés, hogy ez a cucc nagyon fontos lenne.A SziFonoknál nem annyira jó a bokeh dolog (kép1, kép2), a Pixel meg ebben is viszi a prímet.
Természetesen portrézáshoz még mindig jobb egy fényképezőgép, de ez is kezd alakulni. Mondjuk azt a minőséget, amit egy SLR kínál, sosem fogja egy mobil elérni teljes mértékben.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Egy kis összehasonlítás. Kétlem, hogy bárkit is érdekelne, de ennek ellenére felteszem, mert még nem találtam a topikon belül összehasonlítást ezekkel a készülékekkel.
Huawei Y7 Prime (2018)
Huawei P8 Lite
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Lalikiraly #86727 üzenetére
Nokia 2.1-nél nem tudom, hogy javít-e valamit, próbáld ki a lite verziót ha még nincs meg a fizetős, és összehasonlíthatod, hogy kb. melyikkel mit tud. 🙂
-
törölt tag
Úgy látom, a Foto Bunch megint jó.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Drakmusz #85531 üzenetére
A Huaweinél az a probléma, hogy a szoftvert mindig elrontják. Pedig ha jó lenne a(z) sw, akkor az lenne a mobilpiacon nagy lépés a kamerák tekintetében. Mert addig minden ok, hogy 3 kamerás mobilt adnak ki, de a probléma a szoftverrel van.
Én kíváncsi vagyok azért, hogyan sikerül még jobban kimaxolni a Pixelek kameráját. -
törölt tag
válasz garasdezso #83595 üzenetére
Tetszik, jó lett.
-
törölt tag
válasz #31733248 #83083 üzenetére
De, azok is, viszont a mobilok is. És így egy átlagembernek - aki nem sokat fotózik, vagy nem a legjobb minőségű fotóra van szüksége - egy telefon már teljesen elég fotózni.
Viszont tény, és való, hogy amíg a mobilok nem rendelkeznek nagyobb lencsével, meg egyéb olyan funkcióval, amit tud egy tükörreflexes gép, addig nem tudják kiváltani teljes mértékben a profi fényképezőket.Szvsz van lehetőség arra, hogy
több év múlvavalóban tudjanak versenyezni a mobilok és a DSLR-ek/MILC-ek egymással, olyan szinten, hogy a mobilok versenyképesek maradhatnak. De mivel ez még a jövő zenéje, ezért nem biztos, h meg is valósul.Szerintem itt folytassuk.
(#83085) Drakmusz: +1
-
törölt tag
válasz balazs0102 #83070 üzenetére
Bár az az igazság, hogy még mindig jobb egy DSLR fotózást tekintve, viszont az teljesen igaz, hogy pár évvel ezelőtt ilyen jó fotót nem tudtak csinálni a csúcskategóriás mobilok.
Valószínűleg nemsokára elérünk odaáig, hogy a mobilok versenyképesek lesznek egy tükörreflexes géppel szemben. -
törölt tag
válasz balazs0102 #83067 üzenetére
Egyébként igen jó képek lettek! -
törölt tag
válasz balazs0102 #83061 üzenetére
Mivel készült?
(#83058) novinyul: ha jól látom, az utolsó fotó kicsit "kiégett".
-
törölt tag
Látom, nem csak nekem rossz a Foto Bunch.
A Flickr meg nem mobilbarát, ha feltöltésről van szó.
-
törölt tag
válasz Motion_Blur #82578 üzenetére
Nálam is ugyanez a helyzet, vagy bejönnek a képek, vagy nem. Ha meg be is jönnek, akkor kb. fél percig tölt be egy kép.
(#82588) vittgen: Ahogy előttem is mondják, a kép egy része teljesen kiégett, sajnos ez tönkretette a fényképet, ami amúgy nem lett volna rossz. Szerkesztve megnézném, hátha javít rajta valamit egy kis szerkesztés.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Istanerik #82393 üzenetére
Mi A1-gyel is vannak képek, használd a keresőt. Egyébként ha a Mi A1-et és a Note 5-öt itt tudod összehasonlítani, természetesen kamerás képességekben: link.
Annyit megjegyeznék, hogy mobilról nagyon nehéz összehasonlítani a készülékeket, most emiatt se kerestem ki a két telefont és nem úgy linkeltem.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Fred23 #82355 üzenetére
Ez a topik épp azért van, hogy összehasonlítsuk a mobilok kameráit, valamint a legtöbb mobillal legyen egy fotó itt, így azok akik mobilvásárlás előtt állnak, jól tudjanak dönteni. Annak ellenére, hogy a Pixelek/HTC-k mellett nincs sok értelme, vannak még érdeklődők. (pl. én minden fotót szívesen megnézek, készüljön az olcsó vagy drága mobillal.
Valamint sosem szabad azt mondani, hogy teljesen sz@r egy kép, egyszerűen csak nem sikerült túlzottan jól. Egyébként szerkesztőkkel, pro módot használva bármelyik mobilból (jó, persze nem a 2 megapixeles szenzorral ellátott készülékekre gondolok) ki lehet hozni a maxot. Pl. a Xiaomik.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Hopkins95 #82296 üzenetére
Én is sajnálom. Bár én a fotóim többségét feltöltöm Flickr-re, vagy felhőbe/mobilomra/gépre mentem, szóval nálam sincs ezzel probléma. Viszont akinek sok képe volt ott fent, és csak ott, valamint lementenie sem sikerült, az megszívta. :$
(#82289) YamatoVTEC: Megnéztem, nagyban sem látom, hogy mi van odaírva. Esetleg leméreteznéd a fotót, és feltöltenéd ide, nyersen, nem belső fotóval? Akkor lehet jobb lenne a minőség, és jobban látszódna.
-
törölt tag
válasz #18001664 #82289 üzenetére
Az melyik?Ja, most már látom. Megnézem, milyen nagyban. Egyébként mobilról nem rossz, de már van olyan része, ahol nem látom, h mi van odaírva. (Nem rossz a szemem.)(#82293) Hopkins95: Megszűnt létezni. Egyébként szerintem nem volt jövedelmező a tulajdonosnak és nem volt aki megvegye a domaint/oldalt, így "bezáratta".
megelőztek
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Próbálgattam egy kicsit az utófókusz funkciót, szerintem nagyon hasznos.
Huawei P8 Lite
Ez a funkció a gyári kamerában alapból benne van, annyit csinál, hogy lefotózol egy tárgyat, és utólagosan állítható, hogy min' legyen a fókusz.Szerk.: Azt kifelejtettem, hogy a képet átméreteztem.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Ricardo #81846 üzenetére
Nekem a külsejük nagyon bejön, viszont ahogy néztem, a mostani felhozatal nem lesz valami fényes, a 2-3-5 készülékekre nézve. A kamera a kettesnél maradt 8, a hármasnál viszont nőtt 13 megapixelre. Valamint az ötös 16 megapixeles lencsékkel lesz ellátva. Viszont mindegyik eléggé gyenge lesz HW-t tekintve. De a szoftveres rész becsülendő.
---
Egyébként a Fotók, videók mobillal - OFF topik miért merül elfeledésbe? Pl. ilyen témáknak tök jó lenne.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- OLED TV topic
- Hisense LCD és LED TV-k
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Opel topik
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Akvarisztika
- Milyen processzort vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 Pro 128GB Független Kék Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p3976
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 12 töltés 2027.11.19. iCentre jótállás
- iPhone 13 Pro 256GB Független Használt/1 hónap gar./Akku 85%/p3982
- iPhone 12 Pro 128GB Vodafone Használt/1-3 hónap gar./Akku 89%/p3981