-
GAMEPOD.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BalanceR
addikt
Galaxy testvideo:
Hát nem erre találták ki, az tuti..
Video
Alul ide kattintsatok : Save file to your PC: click here#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
Egy tesztkép Galaxy spicával ( Samsung i 5700)
Eladó G800
Ahhoz képest, hogy gyenge neon mellett készült, szerintem nem rossz...[ Szerkesztve ]
#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
válasz milandice19 #7347 üzenetére
Szép!
Ilyenben nekem is volt részem
Örs vezér tér kb 20:20kor :
Ablakból
Ablakból2
Megálló I
Megálló II
Megálló III
◄ Full auto 1◄Samsung G800◄Semmi szerkesztés[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
-
BalanceR
addikt
-
BalanceR
addikt
Samsung G800
Daewoo
◄ISO 100◄Portré mód◄Napfény WB◄Szín +50◄Képstabi be◄#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
Hát egyértelműen Samsung...
De szerintem jó fényviszonyoknál, jól beállítva a Nokia többet tud...Lőttem egyet én is:
(Napfény nem volt, LED-el lett megvilágítva...
Virágmakró
◄Makro◄+50 élesség◄+50 Szín◄Magas Dinamika BE◄ISO 50◄Neon WB◄
Samsung G800[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
Egy kis retro...
Samsung E250i-vel...
Samsung G800
Meg ez is[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
válasz legiaap #6967 üzenetére
Nem, nem lettek szerkesztve...
De a körülmények meg lettek teremtve...
Le volt fixálva a teló, és önkioldóval ment, hogy ne mozduljon be, a világítás is optimális volt ( két LED lámpa / diffúzor-lap...
És még így is több kép közül lettek ezek kiválasztva, mert vagy a WB vagy a fókusz nem volt pontos...[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
◄G800◄Spot fénymérés◄Auto Macro◄-0,5EV◄Neon WB◄
[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
◄G800◄Auto◄-0,5EV◄Flash WB◄
-
BalanceR
addikt
Éljen a demokrácia
(kicsi illúzióromboló, mint mikor a sztárokat látod smink nékül)
Eredeti nyers képek:
Paprika
Vérnarancs
◄Full autó ◄ISO 200◄Macro◄
Feldolgozva...
MR. Spicey
MRS. BitterSweet Nemis ezt akartam feltölteni
◄Vágva◄Szinkorrigálvaí◄Fénykompenzálva◄[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
A topic: "Nem találtam hasonló topicot.
Szóval mobillal készült képeket jó lenne egy helyre összegyüjteni."Nincs megkötve, hogy kizárólag nyers fotók lehetnének a topicban, ráadásul hol látni ma olyan képet, ami nincs megszerkesztve?
Ez a lényege a digitális technikának...Mellesleg a topic lényege, hogy világos legyen,melyik telefon, milyen képet csinál, illetve mire képes...
Eddig talán 4-5 képet töltöttem fel ide, ami nem volt megszerkesztve, a "sz@rból nem lehet várat építeni" -alapon a szerkesztett képek minőségéből látni lehet, mire képes a kamera...Ha zavarnak titeket a PSes képek, tölthetek fel kizárólag nyers, unalmas tucatképeket virágokról, biciklikről, a kutyámról,autóról, pénzmakrót, meg kertváros-tájképet, de szerintem feldobják a topicot az "ilyet is lehet telóval" -stílusú képek...
[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
◄ISO 400◄Macro◄Napos WB◄Auto◄PS Vágás/fókusz◄
-
BalanceR
addikt
válasz ludsimon #6449 üzenetére
Az egyik fekete pulcsim kifordítva volt a háttér, és egy gyenge leddel világítottam meg, így a háttérről szinte semmilyen fény nem verődik vissza...
Persze az egészet sötétben kellett csinálni...
Vágáskor PS-ben egy kicsit kellett növelni a kontrasztot, mert a telón elfelejtettem... :S#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
◄ISO 400 ◄Auto◄Macro off◄
-
BalanceR
addikt
Ma csak erre az egy képre futotta...
Nem lett túl jó
BigMaci
Sötétben vakuval...[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
válasz LEFTHORSE1 #6391 üzenetére
Jó kis képek
Sajnos az én telóm (G 800) nem alkalmas ilyen képek készítésére, mert a panoráma mód "Sweep panorama", azaz én csak az első exponálást vezérlem, a többit a gép csinálja magától...
Egy kis nyíl mutatja, merre forduljak, és ha érzékelte, hogy eleget fordult a telefon, magától exponál, így ki van zárva, hogy nem összeillő képrészleteket olvaszt össze...
Ilyesmi, csak kicsit butább[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
-
BalanceR
addikt
válasz Quasi_modo #6380 üzenetére
A fényviszonyokat figyelembe véve teljesen jó!
16:9?#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
Némi fényjáték...
►G800►Macro►ISO 100►PS utófeldolgozás►#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
Na az utolsó ilyen jellegű képem....
A reggeli kávém után... itt az esti teám...
PICKWICK
PICKWICK-HDR
Egy led felülről, egy gyertya a pohár mögött+ vaku fehér lappal letakarva, hogy tompítsa a fényt...
//Bocsi a mai sok HDRért, de szerintem sokat dob a fotón...//[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
Köszi!
Örülök, hogy tetszik nektekEz nem lett túl jó, de feketefehéret még nem töltöttem fel...
Fény-forrásPS-ben megvágva, egyébként eredeti...
-
BalanceR
addikt
Jön a tavasz?
Barka HDR...
Sajnos bemozdult, mert nagyon fújt a szél...#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
Egy kis KV...
KV
Vágva, kontrasztnövelve
Ugyanez HDR-ben#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
válasz ludsimon #6350 üzenetére
Az ördög nem alszik
Most kb 10 képet lőttem, ezek lettek a legjobbak...
A koronát akartam lekapni, és végre sikerült, bár nem lett olyan, mint amire számítottam....
Minden kép után törölgethettem a telót, mert a visszacsapódó cseppek ellepték#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
A digitális gépek esetén fényérzékelő áramkör (CCD/CMOS) (fény)érzékenysége határozza meg azt, hogy milyen fényviszonyok között tudunk fényképezni.
Általában ISO 100 az alapérték. Ha gépünk ennél magasabb érzékenységgel is rendelkezik, akkor kevesebb fénynél is fényképezhetünk. Ezt úgy érik el, hogy az elektronika felerősíti a fényérzékelőről érkező jeleket (képinformációkat). De sajna nem csak a hasznos jeleket, hanem a véletlenszerűen előálló zavaró jeleket (zajokat) is felerősíti, ami a kész képen szemcsézettség, elmosódottság formájában jelentkezik. (Ugyanúgy mint a hagyományos filmnél.)
Az érzékenység csak úgy növelhető, ha az elektronika gondoskodik a hatékony zajszűrésről , ezért kerülnek drágába a magas ISO érzékenységű gépek.... Van olyan gép is, ami ISO 25600-ra képes, bár ilyenkor már szinte használhatatlan a fotó...Ha sikerült nagyon jó, de zajos képet készítened, még nincs veszve minden... vannak nagyon jó kis zajszűrőrpogik, amik csodákra képesek
[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
válasz ludsimon #6324 üzenetére
A Sonynál a neon becsillanó fénye zavarhatta meg az AUTO WB-t...
A TZ7 meg nem az enyém....
Fotós boltban melózom
Egyébként nem rossz gép,remek az optikája,meg a képstabi, de szinte semmit nem lehet manuálisan állítani...
Ha gondolod, holnap lövök vele párat...
Utazó zoom compact, átlagfelhasználóknak...
A TZ is ezt jelöli = TravelZoom
Fényképezni jó, de fotózni inkább PL egy G11-et javaslok...Ez a Sz@r(G800), meg csak poénból kell, hogy mindig legyen nálam valami....
Ezzel csak "fotózom"... Kemény is lenne, ha mindenhova tükrös géppel mennék....
Ha "fényképezni" akarok, kinyitom a vitrint, és előkapok egy D300-at, vagy K7et, Vagy 40D-t[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
válasz .bableWes #6318 üzenetére
ISO állítás nem hülyeség ám
itt egy példa:Ha kinn a napon fotózok, bőven elég az ISO 50, de ha pl romlanak a fényviszonyok, már kellhet a 200, 400-as ISO, hogy a gép rövidebb zárral tudjon fotózni, és a kép ne mozduljon be...
Ezt az állítgatást el is végzi az autómatika...
DE!
Ha én sötétben akarok fotózni, az AUTO fel fogja ba@aszni az ISO-t és zajos lesz a kép, viszont ugye nem mozdul be...
Ha lerakom valami fix helyre, akkor is, és ha kézből fotózom, akkor is ...
így Bőven zajos lesz a kép...Az automatika nem is gondol olyanra , hogy a gép stabil helyzetben van...
Zajmentes képet ezért sötétben Autó ISO-val soha nem fogsz készíteni, viszont ha lerakod a gépet egy fix pontra, hogy ne mozogjon, leveszed minimumra az ISO-t, a Gép kompenzálásképpen csökkenti a zársebességet...A kép sem mozdul be, a zajszint is alacsonyabb les, és mindenki boldog...#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
Amiket leírtál, teljesen helytálló!
A stopperes írásomnál arra akartam kilyukadni, hogy AUTO módban a gépek egy bizonyos expozíciót akarnak elérni, szóval, ha növeled az ISO-t, (pl 50ről 100ra) az automatika csökkenti a zársebességet (pl 1/60ról 1/100ra) hogy kompenzáljon...
És mivel a mutató gyorsan mozog, a lassabb zársebességgel exponált kép jobban be fog mozdulni...[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
Pár makró gyenge neonfényben.... ISO 200-on...
A körülményekhez képest, szerintem nem olyan rosszak, bár zaj az van.... :S
-
BalanceR
addikt
válasz .bableWes #6291 üzenetére
Hát ezt úgy tudod lecsekkolni, hogy lősz egy képet valamiről ami gyorsan mozog (pl analóg, század MPet is mutató stopper mutatójáról) 100on, majd 50en, és megnézed, az EXIFet...
ISO 50en jobban be kell mozdulnia a tárgynak, feltéve, hogy a két felvétel teljesen azonos szögből azonos F értékkel készült....
Az is árulkodó lehet, hogy a Shutter Speed (Exposure Time) ISO 50en nagyobb
Illetve minimálisan zajosabbnak kell lennie a 100as képnek...[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
válasz .bableWes #6288 üzenetére
Szerintem annyi, de mivel sajnos a samsungok nem töltik ki az EXIF infót, nem tudom biztosan,de ha ISO 100ról leveszem ISO 50 re, nyújtja a sársebességet, de a kép világosság görbéje nem változik, szóval valószínűleg valóban annyi...
-
BalanceR
addikt
Néhány kép
◄Samsung G 800►
◄Lámpafénynél,ISO50en auto-macro módban készített, szerkesztett képek►(Még mielőtt kapnám a savat, hogy miért töltök fel szerkesztett fotókat, szólok, hogy sehol nincs a topic címében, hogy ne tehetném.
Azzal, hogy szerkesztem, nem csapok be senkit, egyrészt mert szóltam, hogy nem nyers kép, másrészt, a "szarból nem lehet várat építeni" -elvet követve az eredeti kép minőségére is lehet következtetni)[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
válasz milandice19 #6276 üzenetére
Hát igen, még az innov8 sem tökéletes, bár ebben az esetben éppenhogy egy hibának köszönhető, hogy ilyen képeket lehet G800-al csinálni, ugyanis makrónál, ha bekapcsolod a vakut, irtózatosan növeli a zársebességet ....
Sőt, makró nélkül is lerövidíti az exponálási időt , ezért van az, hogy távoli vakus képeknél nem túl jól teljesít...
Szerencsére ISO növeléssel ki lehet játszani....#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
Ismét egy vizes kép...
Qrva nagy szerencsém volt, 3 képből az elsőnél véletlenül lefogtam a vakut az ujjammal, szóval az feketeség,másodiknál rossz helyre fókuszált, de a Harmadik szerintem jó lett:
Bluggy►Samsung G800►ISO 100 ►Macro ON►Auto mode►Vaku►
[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
válasz .bableWes #6236 üzenetére
Én sem igazán értem a dolgot, hogy miért nem csinálnak több iylen telefont...
Rengeteg olyan van, hogy legyártanak X mennyiségü szenzort( főleg a sony) és több digitális gép (Nikon,Casio,BenQ...) is ezt használja, szóval olcsó...
Talán az lehet a bibi, hogy a nagyobb CMOS szenzorhoz speciális vezérlőchip kell..
A mobilokban lévő icipici szenzor architektúrája egészen más, kicsi az erőforrásigénye, és álltalában ONchip CPU azaz a kameramodul tartalmazza vezérlőegységet is.#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
válasz .bableWes #6233 üzenetére
Jól tudod....
Egy régebbi fényképezőgépének a CMOS szenzora (Samsung S 860) van
van benne, nem a legjobb, de fizikailag 4x akkora, mint ami
a telefonokban szokott lenni...
(ezért kissebb a zajszint,jobb a vonalélesség)
Az optikát is erre optimalizálták... (ettől gyorsabb az AF)[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
na ja, majd ott ülök a csap előtt órákig...
Kb 10 képet lőttem, de az egyenetlen átlátszó felületen sötétben egy komolyabb AF is megbukna...
A 10 képből kb 4en máshova fókuszált, a többin meg már nem volt rajta a csepp...Talán, ha nagyon unatkozom, csinálok jobbat...
-
BalanceR
addikt
válasz ludsimon #6166 üzenetére
Nekem megfelelnek...
A reggeli kép ISO 400on készült, ez a legmagasabb érzékenység ebben a telóban szóval jogos a zajosság a telótól...
Az elemteszternél a "Good" feliratra fogott be az AF, és azpedig barátom ÉLES
Tollak ... mond azt, hogy SÜN
A kólásban valóban lett vágva a mellette álló autómata fénye, meg le lett méretezve, ez utóbbi elmondható az eddigi összes feltöltött képemről... szóval kövezzetek meg, de ilyen téren minden képem "Photoshop-os"
Köszi a gyors reagálást!
-
BalanceR
addikt
Egy pár fotó Samsung G800-al...
Reggel
Valóban ilyen volt az ég... (Auto ISO 400)
Elemteszter
Katica...(Makro mód...)
Tolak
(Makro mód, ISO 200)
Cola-autómata
Sötétben asztalon megtámasztva... (Auto)
Ha nem is G600 minőség, de vállalható szerintem....[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
válasz ludsimon #6157 üzenetére
Dede, először c905öt akartam, de sokan mondták, hogy bajok vannak vele szoftveresen, és hardveresen is...
Aztán jött a k850i, de azzal is hasonló a baj, ráadásul a teszteken sokszor verte a g800...
Erre jött az ötlet, hogy legyen innov8, de abból kevés van, és horror áron adják, nem fogok kifizetni egy használt telóért 60.000 forintot, pláne, így karácsony, szilveszter után...És akkor belebotlottam egy kiváló állapotú (szinte karcmentes) G800ba, és annyira jó volt az ára, hogy nem tudtam nemet mondani...
15.000ért hol kapsz remek állapotban lévő 5Mp-es, xenonos full fémházas optikai zoomos telcsit?Bár féltem tőle, hogy gyenge lesz, sok helyen ezt is lehúzták, de az eddigi tapasztalatok alapján( kb 4 órája nyomizom) ott b@szták el a tesztelést, hogy hagyták automatán... (na úgy télleg nem egy EOS )
Viszont ha az ember jól bánik az ISO-val, a képstabival, meg a jelenetmódokkal, szerintem hozza majd a g600 szintjét...
Kíváncsi vagyok, holnap mennyire lesz szar idő a teszteléshez...
-
BalanceR
addikt
Éjszakai fotó Samsung G800-al
Playground▼Samsung G800▼Éjszakai mód▼Kézből▼
Nagyon sötét volt, mögöttem kb 20 méterre volt egy lámpaoszlop,
annak a fénye volt csak...Ja, és full ugyanez a téma azonos beállításokkal így nézett ki samsung g600-al:
Playground G600Vélemények?
[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
-
BalanceR
addikt
=)
Naszóval...
Mivel új telót keresek, kicsit komolyan vettem a dolgom
Többszáz képet nézem végig részletesen ( Hisztogram, natív és szín-zajszint,hotpixel , min/max záridő,CA,torzítási együttható,blooming,vonalélesség... alapján)
[ Referenciának EZT az oldalt használtam, minden típusú telóval rengeteg kép van ]Magam sem hittem volna, de ár-érték arányban az jött ki, hogy nekem egy K850i kell
Ha esetleg valaki tud ilyet jó áron, szóljon!Köszi!
B.#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
-
BalanceR
addikt
válasz ludsimon #6061 üzenetére
Úgy volt, hogy buszon zentét hallgattam BT fülessel, és mikor leszáltam, elment a jel, nyúltam a zsebemhez, de nem volt ott a teló.... Mentem visszafele, hogy kiesett-e valahol, egy pillanatra talált jelet a füles (valószínüleg ott volt a közelben a tolvaj) de semmi...
5 percre rá felhívtam fülkéből, akkor már ki volt kapcsolva....A Telót netezésre nem használnám,arra itt egy netboook ... max egy-két rövid mailre. A telefonálás lenne az elsődleges, de a kamera is fontos, főleg éjjel, buliképek készítésére...
Énis az N82 re mennék rá, de félek tőle, mert NOKIA...
Nem láttam még olyat, hogy Nokia ne fagyott volna, ne lett volna SW-hibás...
A baráti körömben csak az nem szídja, akinek alapmodellje van zárt OPrendzerrel....A C905el meg az a baj, hogy szinte minden teszten lehúzzák, hogy nem is olyan jó ahoz képest, hogy ez az SE csúcskamerafonja....
Remélem megcáfoljátok a félelmeim!
Kellemes Ünnepeket:
B.#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
Sziasztok!
A karácsonyi forgatagban Ellopták a szeretett kis Samsung G 600asom...
Ezérthát Telóvásárlás előtt állok...
Nemigazán tudok dönteni, nem szánok rá sokat, max 50 ig....
Amiken gondolkodom:
N82 - a xenon miatt
N79 - a képminőség miatt
Omnia - a szolgáltatások miatt
G 810 - a xenon,optikai zoom miatt
K850i - mert szerettem az SE-okat
C905 - mert sokan azt miondják, nem olyan rossz ez
Esetleg innov8 ( bár ennyiért nemigazán kapok)Javaslatok? Előnyök-hátrányok?
Köszi.
-
BalanceR
addikt
Egy pár őszi fotó ...
Samsung G600
I-II: full auto mode
III: élesség plussz 3
Őszirózsa I
Őszirózsa II
Őszirózsa III[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
válasz legiaap #5379 üzenetére
A Csajka, meg a Nohab odab@szós...
felesleges kiabálni, ha még oly nagyon is tetszik.
[ Módosította: bolondember ]
-
BalanceR
addikt
-
BalanceR
addikt
Na ezért utálom az augusztus végét....
ORK karácsony1
ORK karácsony2▼G600▼Auto▼Felesleg levágva▼
[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
válasz ludsimon #5093 üzenetére
Hát nem tudom, most vettem egy használt ugyanilyet, ami még régebbi is, mint ami meghalt (7év), és HD sentinel szerint 100%os...
Azért ISO 200 ,mert tegnap sörzés volt, és nem kicsit vagyok másnapos...
(remeg a kezem a dehidratálódástól) paráztam, hogy bemozdul, de igazad van.[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
Mai termés:
Verda
Záróvonal wazze▼Samsung G600▼Full auto▼Átméretezve▼
-
BalanceR
addikt
-
BalanceR
addikt
Csak hogy legyen G600-al is ilyen....
Szitakötő
▼ISO:400▼WB: Napos▼Macro▼Árnyékban fotózva▼
A felesleg le lett vágva,1:1 nagyítás...
(nehéz ezeket a kis dögöket telóval fotózni... )[ Szerkesztve ]
-
BalanceR
addikt
válasz littlebrandy #4866 üzenetére
Zsír!
Talán egy kis saturációt, kontrasztot adhattál volna a virágnak, meg a leveleknek..#Raspberry #Orangepi #HassOS #Esp32
-
BalanceR
addikt
Egy pár G600as kép:
Auto:
Örs naplemente
Örs délután
Végállomás
Éjszakai:
Örs-Metrómegálló
ÁrkádVakus:
A legkisebb Full HD