-
GAMEPOD.hu
Ez a topik azért jött létre, hogy legyen lehetőség a telefonok kamerájának minőségét összehasonlítani. Ebből kifolyólag elsősorban az számít, hogy mivel készült az adott kép, mivel így aki esetleg telefont szeretne vásárolni és fontos szerepet tölt be a kamera a választásban, az meg tudja nézni, hogy mégis mire képes egy-egy készülék.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ludsimon
veterán
válasz picur220 #3696 üzenetére
Visszanézve a G600 képeimet, nem akarok hazudni, de napfényben gyönyörű képeket készített, talán még az N82-nél is részletesebbet.
Itt van egy jópár napfényes G600-as full auto-s képek a biciklimről.
Meg kellett volna hagynom. De végülis kellett az ára az N82-be, és egy okostelefont mostmár semmi pénzért nem cserélném le gagyira.
A Kép7, Kép9-eseket érdemes jól szemügyre venni.
A fűszálakkal szépen megbirkózik.
Kíváncsi lennék az N82, hogy szerepelt volna itt.[ Szerkesztve ]
undefined
-
legiaap
félisten
-
picur220
veterán
Nos, elkészült a várva várt Canon PowerShot A520 vs. Nokia N79 teszt vol.1.
Jelen teszt a kültéri képekre specializálódott, lesz még 2 következő rész, egyik a beltéri, másik a makró képeket fogja elemezni.
Optika:
- Canon PowerShot A520: Canon Zoom Lens 5,8-23,2 mm, 1:2,6-5,5
- Nokia N79: Carl Zeiss Tessar 1:2,8-5,4
A képek (100%-os képkivágás):
N79:
Canon PowerShot A520:
Tájképekben az A520 kicsivel kevésbé mossa el a részleteket, jobb a kép, amit csinál. Az autóban pedig egyértelmű a különbség, már a képkivágáson látszik. Van még 1 A520-as kép, ezt N79-cel sehogy sem sikerült megoldani. A kép ez
Véleményeket várom![ Szerkesztve ]
-
picur220
veterán
válasz .bableWes #3681 üzenetére
Szerintem nézz be a milyen kompaktot topikba, ott írtak egy nagy igazságot! Mégpedig azt, hogy a bridge gépekből sincs értelme 6mp-nél nagyobbat venni, lásd, hogy a minolta megállt ennél a felbontásnál. Ergo mi a rákér tesznek 12 mpt egy fél centis optika mögé egy telefonba? Marketingfogás alias parasztvakítás.
-
.bableWes
őstag
nekem a kodak easy share40-volt 4évvel ezelött 20e.
a secretet vettem akciosan 9990ft-ért, most meg, most elöfizuval 40e, vitamax al meg 55e.
drágább mégis rosszab a képe, mint a 20e-s belépöszintü fixfokuszu 4mp-s kis gépnél...töltöm lefele a torrentet döpirétbéj-rü. csak gondoltam kiirom, hátha kibanolnak..
-
laca35
csendes tag
válasz Kickass #3671 üzenetére
Bocsi de a samsung digit nem belépö 45e volt igaz két éve a k800i meg56e szintén 2éve a és ált ugyanaz a minöségük csak sötét távolinál elöny a rendes vaku.a reni viszont nem néha hanem minden kinti képnél megfogja ill a benti vaku nélkülinél mesze jobb na most hol az az optika minösége .Fojt a reni most 67e Már egyszer leirtam ha valamire az van irva hogy fényképezögép ott ne 50-50 legyen az arány a jo és rosz képek közt.
[ Szerkesztve ]
-
.bableWes
őstag
válasz picur220 #3680 üzenetére
igen ezt hiányolom én is az SE C sorozata valami...
majd az SEröl akkor mondjuk végleges itéletet ha kijön az - satio, vagy idou, nem tudom melyik az uj neve - a maga 12.1mp-jével. mert a kamerát külföldi foumokon agyba föbe dicsérik.
de igen ez a delháborito, hogy az elvileg fotozásra kiélezett telefont, egy mezei, és ez a poén, fixkokuszos telo oda vissza veri 10x. és még drágák is.nekem anno márciusba, mikor nagy akcio volt, és mivel SE fan voltam láttam a c902-t 9990ért. de megörültem, hogy fuu ááá ilyen telefonom lesz, ilyen olcson. aztán megláttam ugyan annyiért, a secretet, elolvastam a tesztet rola, és egyélrtelmü volt, hogy mivel, a secret a multimédián belül a zenére "specializálodott" elveri az agyba-föbe dicsért "hires" SE C sorozatot.
vtwo: nekem nincs annyi pénzem, és nem is akarok kiadni annyi pénzt egy olyan gépért, mert inkább bicajt veszek, de nekem elég a kodak easy share40 és nekem a fényképezés hobbi. se több se kevesebb, és ez is izlés, amivel nem éri meg vitatkozni
töltöm lefele a torrentet döpirétbéj-rü. csak gondoltam kiirom, hátha kibanolnak..
-
picur220
veterán
válasz .bableWes #3676 üzenetére
Megnéztem az SE Cyber-szériát, és sztem még azt a teljesítményt sem hozza, amit az N79-em, vagy mások N82-je, renoirja, stb. Pedig illene legalább azt hozni. Én szégyelleném magam az SE helyében, hogy egy holmi samsung egy nem fotózásra kifejlesztett teloja alias G600 legyűri az 5(de még a 8) MP-s szájbereket is. Mondjuk ezügyben a többi gyártó is szégyellhetné magát...
Hozzáteszem, hogy a G600 egy 30-40k közötti telo...(a szájber meg 100k) -
.bableWes
őstag
válasz Kickass #3671 üzenetére
igazad van. de azt szögezzük le: "e odaverte a kompakt Samumat a teló innye csak azt felejti el az illető h egy százezer forintos teló versenyez egy 15-19k-s kompakttal " ez attol függ, hogy milyen célra tervezett "épitett" telefont nézünk. mert ha pl 1 SEcyber-szériát - nem a mostani C sorozatot, hanem a k750i és k800i és k850i-t értem itt - nézzük, és ahogyan a sajtoban, és reklámokban, ujságokban, stb-ben... reklámozzák, azoknak a telefonoknak illene, elérni, ismétlem ELÉRNI, nem meghaladni a belépö kompaktok szintjét. mert lehet, hogy éppen a telefon kerülhet <100e-be hogyha nem a fényképezésre fektették a hangsulyt.
" csak vkinek mindig sikerül egy két jobban sikerült képet lőni és akkor jön... " egyszer max. kétszer egy ember életében összejöhet az a szerencse, hogy télleg ott van az a kép, nincs szinhiba, ca, éles a kép stb... de ez a ritka, vagy amint mondtad a hozzá nem értés.
nem vitatkozni akartam, csak kiegésziteni ami szerintem hiányzott.
de ebben mindenki egyetért szerintem, hogy a telefonal valo fényképezés hobbibak tökéletes - mint nekem is - de profi fotozásra nem telefont kell választani.
[ Szerkesztve ]
töltöm lefele a torrentet döpirétbéj-rü. csak gondoltam kiirom, hátha kibanolnak..
-
Kickass
őstag
válasz picur220 #3605 üzenetére
ebben a topikban sem engem szólt meg a mod/hg...erről ennyit
egyébként senki nem beszélt dslr gépről, de nem is a tesco gazdaságos 15-20k-s gépekhez hasonlitgasd a képeket, egy normál kompakt ami használható 25-30k (Pana lumix, Canon Powershot, Fuji, Nikon stb..) körül kezdődik, de nem árulok el nagy titkot ha az én ezeréves bridge gépem (Olympus 725UZ) is 6x körberöhögi akármelyik telefon optikáját, nem beszélve arról h ezekkel 3-4-6-8x optikai zoomnál is tudsz !szép! képet csinálni amire a telefonok egyenlőre nem képesek (h az éjszakai, mozgó tárgyről készült képekről és egyebekről ne beszéljünk)
és azt is leirtam h telefonos hobby fotózásnak igenis van létjogosultsága én is használom a kamerát, telót is mindig ugy választok h használható képeket lehessen vele lőni, de a hangsúly a használhatón van és nem a szépen, makróban lehet utolérték már a gyengébb kompaktokat a telefonokat de máshol még nem, ezt sokan már elfogadták, volt is vita róla csak vkinek mindig sikerül egy két jobban sikerült képet lőni és akkor jön az úúú de odaverte a kompakt Samumat a teló innye csak azt felejti el az illető h egy százezer forintos teló versenyez egy 15-19k-s kompakttal (de ráadásul az emlitett Renoir kép ronda és mégis egekig lett magasztalva, ez meg csak hozzá nem étést tükröz..)
de befejeztem, a csütörtöki biciklitúrán inkább próbálok pár használható képet lőni az N78-al
-
legiaap
félisten
autómata minden
itt állítgattam kicsitSamsung i900
[ Szerkesztve ]
How are U today? Just kidding...I don't care!
-
picur220
veterán
válasz .bableWes #3664 üzenetére
De az autó felső élén (ajtók fölött) ami látszik az látszik, hogy nem a vax égett oda, hanem a kép a szar. a tetején lehet vax...
Nekem az egyik tiszás képen látszik, hogy a kamera koszos, pedig nem is tudtam róla...
Majd nyomok egy postot Canon A520 (4MP) vs Nokia N79 öszzehasonlításról. A Canon vmiért az eget nem rögzíti olyan kéknek, mint a telo, de nem is égeti be, csak vhogy olyan fehér. De majd meglátjátok![ Szerkesztve ]
-
.bableWes
őstag
megjöttem a napi képekkel
vtwo: köszi a képet, már nem sz@rok a kamera miatt, neked is a jobb felsö sarok ellilult picit.
nem viszem szervizbe, mert megjavult, a nagyon lilásodás meg azért volt - szerintem - mert össze-vissza volt fogdosva a kamera és lehet az ujjamrol a zsir miatt lilulnak el: itt a példa, elötte megtöröltem a kamerát:
[hegy]
azthiszem látszik az eredmény az, kevésbé lilult meg az ég. minden auto, csak iso100picur220: sry ma nem jártam arra, de hnap mindenféleképpen utba ejtem
a képek jok lettek, de nekem ez az auto jobban bejön
[auto]legiaap: jok lettek a képek
ez még husvétrol van.[ház]
-
unyadavid
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
picur220
veterán
Pár kép N79-cel:
koromsötét, vakuval
zsilip
Tisza auto mód
Tisza szintén auto
Autó
A tájképek auto módban néznek ki csak jól, tájkép módban rettenetesen elmossa őket a gép... -
Vtwo
senior tag
Hát ez nem jött össze.
[ Szerkesztve ]
-
.bableWes
őstag
légyszives löjjél már 1 képet ami napos idöben van, kb a fele égbolt, de ne az égre fokuszálj, hanem alá, hogy neked milyen
ludsimon: engem nem zavar , csak a moderátorok ne szoljanak még 1x, mert ez nem 1 a hülyék szakmai topikja, én is azért fogom vissza magam
[ Szerkesztve ]
-
.bableWes
őstag
ezt pedig tnap este löttem:
kiváncsi voltam mi a különbséh iso100, és iso800 között, a többi meg auto-mod.
[iso100]
[iso800]iso800-nál már igen szüri a zajt, nagyon festményes
iso100 1fokkal jobb, de kevésbé világos.
vélemények?!picur220: neked most du. lövök 1 képet az antennákrol, este hozom azt is
-
.bableWes
őstag
pár kép:
[bicaj] ehez no komment, 15 éves és megy alattamtöltöm lefele a torrentet döpirétbéj-rü. csak gondoltam kiirom, hátha kibanolnak..
-
Atlantis
veterán
Én viszont az vagyok és megkérlek mindkettőtöket, hogy fejezzétek ezt a témát abba. Úgy gondolom, a kérdés így is több karaktert kapott, mint érdemelt volna.
>>>>>>>> Creo Parametric ; Allplan Engineering ; McLaren F1 Team <<<<<<<< "A gondolkodás a lehető legkeményebb munka, valószínűleg ezért gyakorolják oly kevesen." - Henry Ford
-
picur220
veterán
válasz ludsimon #3612 üzenetére
Mondd, Te mindenkinek beszólsz? Élőben is, amikor beszélsz vkivel? Ilyen nagydarab vagy?
Egyébként nem az én budim. Állítom, még sosem szartál ilyenben, és nem tudod, mi van ennek a belsejében, LCD TV, tablet PC az ajtón, stb... Amúgy majdnem ugyanolyan, mint egy rendes WC. -
ludsimon
veterán
válasz LEFTHORSE1 #3625 üzenetére
Miért nem fényképezted le szemből?
Bár hátulról is elég jó.
[ Szerkesztve ]
undefined
-
LEFTHORSE1
őstag
-
--Nozbert--
aktív tag
Jaj,ez a cica! Nagyon aranyos. Milyen kis karmai vannak
/\/0zb3/27
-
legiaap
félisten
Ezek tényleg hibátlan képek lettek.
Nekem mégis az első képen a bal oldali csájé a legizgalmasabb
How are U today? Just kidding...I don't care!
-
Ricardo
titán
Nagyon szép képek. A Cica nagyon aranyos. Saját?
-
.bableWes
őstag
ha már a zoomnál tartunk
secret 6x zoom:[zoom]
ez meg 16x zoom:[zoom2]
itt pedig, fun kép :tyuk
a szinek csunyák, mert be volt borulva, de ahoz képest, h af-fényt használt - vaku off - nem zajosodott be a képfeka007: a kutyusnak még sok-sok boldogságot kivánok az enyém ~4éves, pontosan nem tudni, mert használtan vettük
[bodrikutya]
képminöség off, ez az elsö kép amit a secretel löttem[ Szerkesztve ]
-
laca35
csendes tag
Némi táv foto a kamion feliratára voltam kiváncsi[link] renior
-
fairi
addikt
Olympus C500 képe értékelhetetlen,csúnyán bemozdult!
Nokia N82 makróba elég jó nekem is ez van
H10 iso400-on van addig a nokia n82 iso100 nem csoda h hasonló a részletességszint!
350D-n a kitobi volt?Máskülönben grat a teszthez,érdekes lett!!
Összesítéses jpg a legjobb
Nokiának esélyt adj a canon állítsd iso1600-ra és a rekeszt meg legtágabbra vagy legszűkebbre -
Atlantis
veterán
-
-
-
Kickass
őstag
válasz feka007 #3602 üzenetére
azért öreg gép nem vén gép, ez egy elég jó kép, szép éles, a színek se fakók és zaj is alig alig van, a jobb teteje mintha picit beégett volna, meg a kutya szőrén egy két helyen furcsa a zajszűrés miatt, de teljesen jó
a Renoir-os tájképhez: nektek ez komolyan tetszik? megnézi az ember az erdőt távolabbi házakat vagy a közelebb eső lombokat, Van Gogh különbet fest....szerintem egyszerűen ocsmány
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Fotózás mobiltelefonnal
- Bemutató Eszközök telefonos makrófotózáshoz
- Bemutató Ötletes telefotózás okostelefonnal
- Bemutató Ötletes makrofotózás okostelefonnal