Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ford topik téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Mano
tag
Üdv.Igaz az hogy egy Mk1 Focusnál(1,6 benzin,2003) az alapjárat szabályozó szelepnek két verziója van,de még alvázszámmal sem lehet beazonosítani,csak lebontva,hogy melyikkel szerelték gyárilag?
-
bendi806
aktív tag
Nemtudom, képen mennyire jön át..de felvan kicsit puposodva a festék
Az lenne a gond? -
bendi806
aktív tag
Sziasztok
Újfent "problémába" ütköztem🙂
Mk3as focusrol beszélünk meg mindig ...10 parkradaros
Elől 6ot mutat a gép, de én szemre, csak 4et látok a lökhárítón (gyanúsan vak vagyok xd)
Probléma az, hogy a gép szerint, a balról a második szenzor elől egyszerűen rosszul érzékel, mindig 1-2 csikkal közelebb mutatja, olyan mintha lenne előtte valami....és emiatt igencsak indokolatlanul sipol
Megtakarítottam már, néztem ne e koszos, stbJárt már így valaki? Vagy ezen csak a csere segít?
Köszönöm mint mindig a tanácsokat -
bendi806
aktív tag
Egy nagyon amatőr kérdést teszek most fel😀
Mk3as mondeo, pnda motorkódú
Vezérlés csere előtt állok, gondolom a Continental szett az jó lesz hozzá, de okoskereket mindenképpen cserélni kell?
És annak mi a hivatalos megnevezése..vezermutengely állító? Vagy hogy keressek rá?Köszönöm 🙂
-
radi8tor
MODERÁTOR
Imádom az ilyeneket
(válaszok)
-
bendi806
aktív tag
Köszönöm mindenkinek
-
DeFranco
nagyúr
válasz
erdey_a #54678 üzenetére
szinte mindenre ilyen pillanatragasztót használok, pontosan ezt a típust, ismerem a tulajdonságait. én biztosan nem használnám ilyen célra, de ha kísérletezni szeretnél, ahhoz nekem semmi közöm nyilván.
ahhoz szóltam hozzá, hogy ezt tanácsként fogalmaztad meg, mert szerintem ez rossz tanács, szerintem károsítja a felületet.
ebből is látszik, hogy nem vagyok hozzáértő, hiszen a hozzáértők szerint ez tuti tipp.
-
erdey_a
addikt
válasz
DeFranco #54676 üzenetére
gél állagú pillanatragasztót írtam, ezek jellemzően rugalmasak maradnak száradás után is, jól bírják a hőingadozást és a párát is. ember járt a holdon, nem egyféle pillanatragasztó létezik
bár kétségkívül nem voltam elég konkrét, de íme: [link]
a sikaflex bár jó, ezért venni egy kartussal elég drága s felesleges (de nyilván van mindenkinek otthon és maradékot el tudja gyorsba használni
)
-
erdey_a
addikt
válasz
bendi806 #54674 üzenetére
én nem szedtem le a maradékot. egyszer sima palmatex-szel csináltam meg, máshol meg FBS-sel. A kettő közül utóbbi a jobb szerintem. Ugyanakkor ha harmadik helyen is meg kell majd csinálnom, akkor gél állagú pillanatragasztót fogok használni mert az előző kettő mellett ez a harmadik tuti tipp a hozzáértők szerint.
-
bendi806
aktív tag
Sziasztok
Az ajtónál elengedte a tömítés, ki milyen ragasztóval ragasztotta vissza
Illetve érdeklődöm, hogy majd a csatolt képeken lévő részt teljesen le kell takarítani? Gondolok itt arra, hogy teljesen le kell takarítani a festésig?
És a gumi részén azt a szürke "ragasztócsikot is leszedni?"Mennyire éri meg esetleg petrányinál rendelni horror áron?
Köszönöm 🙂
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
TigerCat #54671 üzenetére
Szerintem az nagyon messze esik a vezetőüléstől, ott már nem lehet elérni a telefont anélkül, hogy a vezetés rovására menne.
Nekem nagyon bejön Brodit ergonómiája, hogy kézre esik a telefon.
Sajnos a te igényeidet nem elégíti ki, mert eltakar pár gombot: [link]Ezzel a pro clip base-el lehet aztán bármilyen felépítményt használni.
És nagy előnye, hogy roncsolás mentesen eltávolítható. -
Sziasztok!
MagSafe tartót keresek MK4 Focushoz, esetleg van ami bevált? Jó lenne, ha a középkonzol oldalán lenne és nem takarna bele a kezelőszervekbe. Valami adapter 3D nyomtatós terveit találtam, de ki tudja az mire jó igazából, szóval ha létezik, akkor kész megoldás érdekelne.
Kb. ide tervezném elhelyezni ha lehet.
-
bul07
nagyúr
Üzemanyag szűrőt mennyi kilométer után kell cserélni?
Ford Focus 2005 gyártás, dízel HHDA (1560köbcenti)
Egy éve, 10e km ezelőtt kapott FILTRON PS 974/1 [link] szűrőtMi a gyári ajánlás?
Kibír még 10e Km? -
radi8tor
MODERÁTOR
Atomerőműből táplálva
-
siddis
őstag
EcoBoost 1.0 olajszivattyú szűrőbetét, 113.000 km...
-
kcsa
veterán
válasz
poolbig #54640 üzenetére
Hogyne lenne
szerk.: aztán hülyehangok és motorhalál megelőzésére ott van még a terelőlapátok kérdésköre is. -
poolbig
aktív tag
válasz
dellfanboy #54633 üzenetére
Hali!
1. Azzal kezdtük, gyertyák, kábelek és a gyújtótrafó csere újakra. Nem oldotta meg.
2. Kerék le, és kiderülhet akár otthon is? Szívesen megpiszkálom magam is ha megoldható. Mit nézzek meg először?
Egyébként remélem igazad lesz, mert amíg a könnyűfém felnik voltak fenn, akkor szinte minden elindulás után pár perccel megjelent a hiba, amióta a téli gumi van fenn acélfelnivel, csak ritkán jelentkezik. -
poolbig
aktív tag
Hali!
2003 év végi FL MK3 Mondeo, 1.8 benzin 125LE.
Két problémám van jelenleg.
1. 95 benzinnel csörög a motor és a 100-assal is csak a Shell VPowerrel nem. Előgyújtás, mondta a szerelőm, járjak 100-assal. Oké, csak az rohadt drága. Ilyenkor télen, 5 fok alatt érdekes, nem csörög a 95-össel sem. Van erre megoldás?
2. Időnként bevillan az ABS és az ESP sárga lámpám egyszerre. Ekkor elmegy az ABS (feltételezem az ESP-m is). Leállok, újraindulok és semmi, működik minden. Hibakód kiolvasásánál (nem emlékszem pontosan) a jobb első ABS jeladóval kapcsolatos hibát írt ki a gép. De ha az hibás, miért csak véletlenszerűen nem működik?
Köszi a válaszokat. -
DeFranco
nagyúr
válasz
bendi806 #54625 üzenetére
melegen nézd meg, amikor rendesen meg van járatva a motor, lehet valahol van egy mikrorepedés, és ott szivárog nyomás alatt, akkor pici bubikat látsz ha szerencséd van.
nyoma nincs, folyást nem látsz, mert ahogy kijön, elpárolog.
nekem egy olyan helyen volt ilyen anyagfáradás, mind neked a rendezői bal sarokban ahol ki van fehéredve az anyag.
-
H-Mano
tag
Van egy olyan problémám, hogy ha álló helyzetben (tehát terheletlen motornál) fokozatosan,lassan emelem a fordulatot, kb. 2200-tól elkezd ingadozni, nem emelkedik tovább egy darabig, majd egyszer csak felpörög kb. 3200-ra.Mi okozhatja?(Focus Mk 1 1,6 benzin)
-
bendi806
aktív tag
Sziasztok
A kocsin semmi hiba nincs, fűtés van, gyakorlatilag hibátlanul
De a víz eltűnik...de a kupak is rendben
Járt már így valaki? -
H-Mano
tag
válasz
dellfanboy #54619 üzenetére
Kösz!
Én is soknak tartom, mert valóban egy jól hozzáférhető helyen van, semmi "extra" szerelés... -
Kobak77
aktív tag
válasz
bajnokpityu #54584 üzenetére
Erről tudnál esetleg bővebbet? '18. jan. 30-i 1,5 TDCi-m van. Ha nem publikus, jöhet PM-ben is.
-
Kobak77
aktív tag
válasz
Mauzes #54448 üzenetére
Én a Ford-Solymárban vettem anno az autót és amikor "baj" történt, akkor is hozzájuk fordultam. A karosszéria műhelyük a solymári telephelyen van. Alapvetően elégedetten távoztam tőlük, de azért nem adnék 100%-os értékelést.
Biztosítás témában:
az avultatást jó eséllyel nem úszod meg. Viszont az autó értékcsökkenése is biztosítási tétel. Nem könnyű kipréselni belőlük, de nem lehetetlen. Főleg, ha eddig nem volt sérülése az autónak.
Illetve van még egy tétel, amit sose fizetnek, de jár és általában az első jelzésre "hozzácsapják" a kalkulációhoz, azaz ezen nem szoktak sokat szívózni. A kár időpontjától a kárösszeg kifizetése idejéig a kárösszegre jár a késedelmi kamat. De kérni kell. -
válasz
Jacob Gibbs #54617 üzenetére
Mindent maga állít. Indításkor fel-le, jobbra-balra tekergeti, játszik egy kis fényjátékot, pozícionál.
DeFranco: De jó lenne... Fizetős benyával megy a kis mohó.
-
H-Mano
tag
Üdv!
Focus Mk1 1.6benzin, 100LE (2003)
Generátor csere (dunántúli kisváros), 30.000 munkadíj...(generátort én vittem)
Mennyire reális szerintetek? -
MK4 ST Focus LED fényszórót lehet úgy konfigurálni, hogy ne ez a kitakargatós megoldás legyen, hanem sima tompított/reflektor?
-
bendi806
aktív tag
Sziasztok
Honnan lehetne esetleg jó árban rendelni, az ajtón körbe futó tömítés/vizlehuzo gumit rendelni? Mert amit néztem a petrányinál én drágállom
Vagy essek neki magamtól, és a jelenlegi gumin rajta lévő 2 oldalú ragasztót én szedjen le és ragasszam vissza?
Mit tudtok tanácsolni?Köszönöm a segítséget előre is
-
Volt egy kis kalandom, a nyomozás végeredményét inkább ide posztolom:
Ja, ez egy pár hét híján vadonatúj, de gyári hibás Focus MK1 bal első lengőkar, mert szétesett vagy legalábbis nem rakták össze jól a gyárban. Annak a -o- alakú izének rajta kéne lennie a hengeres szilenten, de nem sikerült rendesen rárakniuk, ezért kopogott. Ijesztően néz ki, de a szervizes szerint nem életveszély.
-
mirci18
addikt
Sziasztok
Tudtok Ford bontót ajánlani?
Ford S-Maxhoz keresek jobb oldali visszapillantó tükröt. -
Anaconda
tag
válasz
erdey_a #54600 üzenetére
Igazatok van és sokáig el fog menni, viszont azért van benne pár fura dolog.
1. A lapkás szelepek: 21. században azért belerakhattak volna 16db hidrotőkét, emiatt ugye mind csattog hidegen. A tulajok nagy része nem is ellenőrizteti, nem is tudja, hogy kell. Benne sincs az autó papírjaiban, pedig 160 ezrenként ellenőrizni, lapkáztatni kell, amit a maszek szerelők nagyrésze nem vállal.
2. Dugattyúbillegés: csak az olyan műszaki embereket zavar mint engem, egyéblént így is elmegy százezreket, hogy kicsit kopott a dugattyúszoknya
3. Keverékképzés hidegen: Az alapjarat szépen megy le ahogy kell de ingadozik, túl darabosan jár (a keverékképzésem rendben van!), fura, hogy az erőt is visszaveszi. Ez is szintén a műszaki embereket zavarhatja. Eddigi autóim hidegen ugyan olyan szépen jáatak mint melegen, hang alapján el sem lehetett dönteni hogy a motor hideg vagy meleg. -
diablo1984
veterán
válasz
radi8tor #54603 üzenetére
csak nem érek rá vele kísérletezni, hogy utána várjam az assistance-ot, ami akár be is bikázna és örömbódottá, azaz a saját időmet vesztegetném. De ez a fos akku nem akar megdögleni, pedig már hónapok óta nem töltöttem, de a kondit feltölti mikor járok vele, arról beröffen nincs gond. Ha meg álló motornál a gyerek bekapcsolja a rádiót akkor kiírja, hogy energiamegtakarítás miatt kikapcsolja a rendszert..... és ez természetes.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
diablo1984 #54602 üzenetére
Szerviz csak akkor cseréli az akkut garanciában, ha nem indítható az autó. Ahhoz meg 10V alá kell vinni a feszültségét. Rád bízom hogyan.
Nekem már az első év telén elkezdett gyengélkedni az akku, majd 2 éves korában telt be a pohár.
De az új akkuval csak kicsit lett jobb a helyzet. Az a baj hogy kicsi a mérete (50Ah legalábbis a hibridben). Ha naponta használja az ember, akkor oké. De ha 1-2 hétre állásban van tartva akkor a távoli indítás meg a kulcs nélküli nyitás miatt szépen lemerül. Pár hónapja kikapcsoltam ezeket, és valamivel jobb lett a helyzet.
-
diablo1984
veterán
válasz
radi8tor #54601 üzenetére
Nekem csak a szervízzel mikor másodjára is visszadobták, hogy bizony nekem jó az akkum(lengyelben voltunk "havazni", 5-6 óra út egy irányba, de a start-stoppom utána sem gyógyult meg, ha feltöltöm egy éjszaka az akkut, akkor kb 1,5 napig jó). Mikor meg kérdezem, hogy akkor a start-stop miért nem megy, azt mondták, passz, azt nem nézték. Szóval a szervízt felesleges időpocsékolásnak tartom, hülyének nézik az embert és puffogtatják a rövid távon használom, mert menjek fel Pestre(Debrecenből) és vissza és meggyógyul bullshit dumát....Még jó, hogy nincs(más) baj a verdával, mert felőlük gyalog járnék....
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
diablo1984 #54597 üzenetére
Ja újabban nem a benzinárakkal van gondom, hanem hogy merül a 12V akku.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
- 96 százalékos modellel bővült a Keychron K Max szériás billentyűzetkínálata
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- AKCIÓ! GIGABYTE X570 AORUS XTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Apple MacBook Pro M1 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i7-4GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest