-
GAMEPOD.hu
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
sheep
addikt
válasz xandrush0831 #19227 üzenetére
Nálam állandóan ilyen az ATC, nem is használom. Kell még pár hónap neki minimum.
9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, Pimax Crystal Light
-
bunnyhu
senior tag
válasz xandrush0831 #19211 üzenetére
HDR nem hiszem, ez akkora fekete téglalap mint a dialog ablakok pl. amit a repülés előtt kapsz, hogy nyomd meg a fly gombot. Mintha ott ragadna a dialog.
Fátyol (reflection stb) úgy emlékszem vagy a 2020-ban vagy a DCS-ben de valahol kikapcsolható volt, marhára rontja az élményt szerintem. Ami reflection beállítás volt próbáltam matatni meg a shadow-t is, de nem sokat értek. Mondjuk mást is zavar.
[ Szerkesztve ]
-
bunnyhu
senior tag
válasz xandrush0831 #19206 üzenetére
Épp ellenkező bemutatóval promózták, hogy pont a késleltetést csökkenti drasztikusan. Nem találom a videót, de ott azt mutatták, hogy a gyorsan mozgó célpontot így könnyebb eltalálni, mert nem esnek ki képkockát a szemedben meg a mozgásvektorok alapján a gpu kiszámolja a hiányzó frameket.
Más. Kicsit repkedtem VR meg monitoron, pár kérdés.
1. VR-ban rendszeresen ott marad egy fekete táglalap a képernyő közepén jó nagy méretben. Másnál is? Egy restart segít egyébként.
2. A szélvédő fehér fátyolt rak a képre, borzalmasan ócska a látvány, VR és monitor is. Néztem több gépben, ugyanaz. Ha kihajolok frankó a kép. Valami megoldás?
3. Leszállás után ha lekapcsolok mindent az fs2020 befejezte a repülést, ez vár. Nem lehet valahogy ezt visszavarázsolni?
4. Valamiért a menubar (toolbar?) nekem nem működik, hiába bindeltem se VR se monitor. Monitoron ha felviszem az egeret előjön, de amúgy nem. -
sheep
addikt
válasz xandrush0831 #19206 üzenetére
Igen a vezérlőpultban be lehet állítani, én most csak általánosságban mondtam hogy a frame gen kilövi a vsyncet alapból minden játékban.
Sajnos vr fronton nem lett nagy előrelépés ez a gpu generáció, majd talán legközelebb, addig meg marad a tweakelés D:
Bár lehet hogy a DLSS4 is hoz még javulást.[ Szerkesztve ]
9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, Pimax Crystal Light
-
HantekDSO
tag
válasz xandrush0831 #19179 üzenetére
Hát nem tudom - akkor én szerencsés vagyok. Nálam egyértelműen SOKKAL jobban néznek ki a fák, a felhők, úgy általában a táj. (Az, hogy az épületek 10 méter magasból "olvadnak", a photogrammetriás leképezés sajátja) A betöltési idő pedig kb. 10-20%-kal rövidebb, mint a 2020-as esetében. Úgyhogy részemről nem mennék vissza a 2020-asra
Régen az új autó kézikönyvében az volt, hogyan kell beállítani a szelephézagot. A maiban pedig az, hogy ne idd meg az akkumulátor savat.
-
sheep
addikt
válasz xandrush0831 #19179 üzenetére
Na ez azért érdekes mert sztem a 2024 sokkal jobban néz ki felülről mint a 2020, és jobban is fut. Az épületek soxor valóban olvadnak, de ez a régiben is így volt, nem hiszem hogy valaha is változni fog.
Számomra sokkal élethűbbek a színek, fák, domborzat, textúrák, főleg ha még egy kis köd is bekavar. A 2020 nekem nagyon művinek tűnik már.[ Szerkesztve ]
-
tiv83us
veterán
válasz xandrush0831 #19169 üzenetére
Egyetértek, az egyik legnagyobb illúzió-romboló faktor a gyenge ATC. Szerintem is sokkal fontosabb lett volna azt tökéletesíteni, mint a sétálást.
[ Szerkesztve ]
Always Outnumbered, Never Outgunned
-
energomatt
senior tag
válasz xandrush0831 #19167 üzenetére
Valaki igen, én sosem fogom. Mitől lenne jobb, ha az utóbbi időben már a 2024-ben sem törekedtek erre, holott talán a legegyszerűbb programozói feladat az atc programozása?
-
macy
addikt
válasz xandrush0831 #19154 üzenetére
Teherszállítóra minek utastéri ablak?
-
v!ct0y
veterán
válasz xandrush0831 #19154 üzenetére
Szerintem elég jó áron adják őket most. A korábbi részeknél nagyon el voltak szállva az árak.
-
cintula187
addikt
válasz xandrush0831 #19150 üzenetére
" ahová mi megyünk nincs szükség
utakrafutóművekre"
nekem amúgy adott most épp.[ Szerkesztve ]
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
MzperX07
tag
válasz xandrush0831 #19143 üzenetére
Hogy tudtad lecsökkenteni? Csak mert nekem emiatt konkrétan újra kellett telepítenem az egészet (még a legelején, nem volt progress), mert nincs ilyen opció, hogy rolling cache csökkentés. ,,Selected size for the rolling cache is smaller than the current one. The rolling cache file can only be increased.” vagy van erre valami más trükk?
-
HantekDSO
tag
válasz xandrush0831 #19143 üzenetére
Nálam az FSUIPC szaggatja meg, 20-30 perc repülés után, egyre fokozó mértékben - remélem javítanak rajta, mert nélküle a MobiFlight nem használható.
Régen az új autó kézikönyvében az volt, hogyan kell beállítani a szelephézagot. A maiban pedig az, hogy ne idd meg az akkumulátor savat.
-
sheep
addikt
válasz xandrush0831 #19141 üzenetére
Először próbáld meg hogy nevezd át a community mappát hogy induláskkr létrehozzon egy üreset. Ma jött ki egy kisebb update lehet az megboritott vmit.
-
Csorbi
addikt
válasz xandrush0831 #19128 üzenetére
A szerverek igen, a szoftver még messzemenően nem. Nem véletlenül adják ki a patcheket egymás után lóhalálában. Hosszú idő lesz, mire ez olyanná válik, amilyennek elgondolták.
-
cintula187
addikt
válasz xandrush0831 #19103 üzenetére
amúgy megéri? Jó az app?
-
bunnyhu
senior tag
válasz xandrush0831 #19104 üzenetére
4-5 évig ezt a szimulátort fogod nyúzni, nem tudom mi ez de ha ennyire fontos akkor 18 euró nem egy ökör ára. Különösen, hogy manapság mennyibe kerülnek és mennyire sz*rok az "AAA"-s játékok szinte ajándék.
-
energomatt
senior tag
válasz xandrush0831 #19104 üzenetére
Meg olyan is lehetett, hogy fizettek annak aki upgradelt. Bosszankodnak is azok, akik csak ingyen kapták.
-
xandrush0831
tag
válasz xandrush0831 #19103 üzenetére
Jaaaa megse, mert az "upgrade to MSFS2024" az 18 euro. Ott rohadjon el a "one-time purchase" igéretevel egyutt, tobbet nem vagyok hajlando fizetni. Discordon belazadt a nep mert annak aki 1 honapon belul vette annak ingyenes. De a fejleszto csak magas lorol valaszolgat, meg toxikusnak hivja a korabbi vasarloit.
Mik a tapasztalatok a beepitett ATC-vel? Jobb mar?
[ Szerkesztve ]
-
HantekDSO
tag
válasz xandrush0831 #19087 üzenetére
Nem tudom, mit csináltak, de nálam pl. ma reggel óta (egy 2-3 órás időszakot leszámítva) szépen fut. De szerintem 2-3 hetet mindenképpen várni kell, hogy a kezdeti problémák megoldódjanak.
-
zeee
senior tag
válasz xandrush0831 #19083 üzenetére
Nem tudok játszani vele, be sem tölt. Mióta megjelent, ki sem tudtam próbálni.
Bandwidth too low, loading time may be extented and world streaming degraded.
Ez az üzenet fogad a töltőképernyőn. Néztem egy speedtestet, 1800/900. Miért nem azt írja inkább, hogy náluk szar a szerver?!
[ Szerkesztve ]
-
LWhite
tag
válasz xandrush0831 #19081 üzenetére
Vajon egy 2070S-el milyen esélyeim lesznek a normális grafikára, játszhatóságra? Van már valakinek ilyesmivel tapasztalata?
-
cintula187
addikt
válasz xandrush0831 #19076 üzenetére
Nem értem mia problémád, mutatták, hogy jobban lesz textúrázva a talaj.
-
HantekDSO
tag
Nálam most ilyen: (kopp-kopp-kopp... )
-
Csorbi
addikt
Te mit gondolsz...? Direkt ilyenre tervezték vajon?
-
MzperX07
tag
válasz xandrush0831 #19060 üzenetére
Nem gondolom, hogy szerver függő, ami nálam van. Sikerült vagy 15 alkalommal eljutni a karakterválasztóig, de utána fogja magát és kidob az asztalra. Egy percet sem tudtam még játszani (a főmenüig eljutni sem)…
-
sheep
addikt
válasz xandrush0831 #19057 üzenetére
Sajna nem tudom kipróbálni mert vr-ból fél perc alatt kidob, monitoron meg nincs gusztusom játszani. De az a fél perc amit BP feleltt eltöltöttem jónak tűnt.
4090 alatt is nagyon akad igen, és vr alatt szinte használhatatlan az egér a fülkében.9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, Pimax Crystal Light
-
cintula187
addikt
válasz xandrush0831 #19053 üzenetére
Nálam biztos nem leszel népszerütlen
Én inkább ezért fizetek ki 50-et 4 évente plusz néha pár fizetős gépért , mint egy AAA nak elhordott foshalmazért. Pl. SW OutlawsPeasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
sheep
addikt
válasz xandrush0831 #19033 üzenetére
Igen, sajna nincs előtöltés. Viszont a játék kb. 35gb lesz szal hamar lejön.
-
Jadro
veterán
válasz xandrush0831 #19016 üzenetére
Van azért mit tanulni a320 után, de elsőre nem csaptam földnek egy LOWW-LHBP úton.
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- Vezetékmentes, szénszálas egeret dobott piacra a Pwnage
- EAFC 25
- Politika
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- DUNE médialejátszók topicja
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- Latitude 7420 27% 14" FHD IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 3580 - i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Acer Swift SF16-51 16" 3K OLED Intel Ultra 7 256V Arc 140V 16GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar