Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• gyulakr

tag

válasz Yodamest #2212 üzenetére

"eleve nem egy védőt kell megvernie, hanem az egész középpályát"

középkezdésnél - nyilván a választott formációnak megfelelően, de - általában úgy állnak fel a védők h a 4 védő hátul, a kezdőkörnél 2, a többi viszonylag szétszórva a pályán, elég szélesen. Kezdés után elhúzol a két ember között, rávezeted az egyik középső hátvédre, egy csel, és ott vagy a kapunál.

Erről videó itt, 2:33-tól egy jó példa. Elég jól elmagyarázza, védekezéssel együtt.

• evibly

senior tag

válasz Yodamest #2212 üzenetére

Elméletben ez működhetne is, de gyakorlatban nem ilyen egyszerű. Mivel általában egy fordulékony csatár, vagy CAM áll szemben a védekező középpályásoddal, vagy belső védőddel, nem tudsz utána futni.

Amit írsz, azt sem lehet mindig megcsinálni, mert ő középkezdésből lendületből jön és mire felveszed a csatárral, akinek a védekező skillje eleve alacsony, ugye, addigra már a 16-osnál jár. Vannak, akik ezt a cikázást jól csinálják, de van, aki rosszul. Az előbbiekkel az a nehéz, hogy pont abban az ütemben fordul, vált irányt, amit nem tudsz lekövetni és mire felocsúdsz, már csak a kapus van előtte. Arról nem is beszélve, ha skilles, bedob pár lefordulást és egyben Rooney-nak hívják, mert akkor meg lepattansz róla. :)

Én rendszerint az első elinduláskor szívom meg, mert még nem tudom, hogy pontosan milyen a mozgása. Rendszeres az, hogy kapok így egy gólt, mert nem tudom, mi lesz, utána viszont többször már nem is tudja megcsinálni.

Be kell várni, nem futni utána, mer nem éred utol. A 16-osig kísérni kell középpályással, és nem rárontani, mert azt várja és pont akkor húzza el a labdát, amikor kimozdulsz rá. Ezért kel megvárni, míg elindul és úgy már le lehet ütközni, vagy szerelni.

Új hozzászólás Aktív témák