Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tangerine
senior tag
válasz kaller1 #27581 üzenetére
Pl. a K&H zérómban ingyenes maradt. Ingyen számla (havi 150e beérkező esetén) ingyen kártya, ingyen vásárlás, ingyen netes utalás, havi 4 ingyen kp. felvét saját ATM-ből. Sajnos ebayezni nem lehet ezzel a kártyával, de arra van a hitelkátya. Ez ugyan évi 5e, de a 2%-os visszatérítéssel keresek vele havi 3 ezret.
[ Szerkesztve ]
Vacillálni, vagy nem vacillálni, ez itt a kérdés, vagy mégse?
-
-
Winner_hun
titán
válasz kaller1 #9354 üzenetére
Kérdezted tőle hogy miért? Az eladónál egy darab termék volt csak eladó vagy több is? Mi van akkor ha épp nem volt neki és csak akkorra tudta beszerezni? A vásárlás előtt megnézted a felhasználónál a szállítási időt mutató visszajelzéseket? Itt a sárga csillagokra gondolok. Esetleg a visszajelzéseket?
Én rendeltem külföldi oldalról, 1,5-2 hónappal a fizetés után postáztak. Nem volt nekik, gondolom addigra sikerült csak beszerezniük. Máskor 1 héten belül postázták.
Nem hiszem hogy az eladóknak a negatívum mutatása lenne a fő céljuk a vásárlóközönség felé.
Minek kell gyökerezni► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
ludsimon
veterán
válasz kaller1 #8945 üzenetére
Én se szoktam negatívot osztogatni, legfeljebb semlegeset, de azt is csak akkor, ha nem felel meg, beszélek vele e-mailen, lerendezzük és általában ennyi.
Jut eszembe, a fotós topicba ha van kedved rakhatnál egy sorozatot, mert nagyon megállt a topic, és mindig ugyan azok pakolnak fel.
Te amúgy is remekül fényképezel!![ Szerkesztve ]
undefined
-
-
Sickboy25
addikt
válasz kaller1 #8228 üzenetére
köszi
még egy kérdésem lennemúltkor nézegettem és akkor kiírta,hogy melyik termék melyik orszagban van, nah ezt most nem csinálja már!ha .com-ot ütök csak usa!
Mi lehet a baj?"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
Stanley-B.
őstag
válasz kaller1 #8021 üzenetére
Én múltkor $260-ért vásároltam egy eladótól, ugyan ez történt velem is, mint veled.
A cucc megjött.Másik eset: szitu ugyan ez, az érték viszont ezúttal asszem csak valami $30 volt. Várok, várok, nem jött semmi. Viszont az a jó, hogy ha PayPal rendszerén keresztül fizettél, akkor ugye nyoma van a tranzakciónak, nyitottam egy claimet ugyanúgy mint máskor és visszakaptam az összeget.
Tehát ha nem küldi, nyomjad a claimet vissza fogod kapni a pénzt.
-
Dexar007
veterán
válasz kaller1 #6980 üzenetére
Értem én ,de most vegyük az én példámat... elküldtem a 100k-s telót németo-ba ha ő azt mondja hogy nem jött még meg ..miközben már rég a kezében van , és kér egy chargeback-et akkor mi van?
Buktam a telót / 100k-t?Ezt bármikor bárkivel meg lehet csinálni,egyáltalán nem biztonságos akkor ez a paypal... inkább legyen banki átutalás és akkor kiveszem rögtön a lét..mondjuk az meg a vásárlónak nem biztonságos..de a paypal meg az eladónak nem az-.-Give me your cum,bull!
-
-
Dexar007
veterán
válasz kaller1 #6893 üzenetére
újat veszek vaterán, karc mentes, olyat amit árultam.
Egyébként meg igen, mindig számításba veszem azt is hogy mi lenne ha velem csinálnák meg ugyanezt,szóval mindenképp szerzek neki egy ugyanolyan telót,vagy ha nem tudok akkor megy vissza a pénz.Plusz még az is megfordult a fejemben hogy mivel német a csávó ezért biztos valami céges mercije van amivel 6óra alatt ideér,és ebay-en gyönyörűen ott a címem.
Give me your cum,bull!
-
Rommel6600
őstag
válasz kaller1 #6364 üzenetére
Én meg az eredeti tételt követelném, az eredeti feltételek mellett. Vagy balfasz volt, vagy szándékos átverés a dolog, de ahogy tőled is megkövetelik az eladók a leírt feltételek betartását, úgyanúgy ez fordítva is működik. Én - ha nem küldené el a 75db-ot - jelenteném a dolgot.
Csak aból indulj ki, hogy ha Te nézted volna el a postaköltséget, kit érdekelne?... -
bandus
veterán
válasz kaller1 #6361 üzenetére
esetleg megemlítheted neki, hogy ez szerinted nagyonnem korrekt, nameg a policy szerint sem, és ha belemenne, hogy elküldi azt a 25db-ot (vagy mennyit ), és akkor eltekintesz a feljelentéstől. bár ez nem tudom mennyire számít zsarolásnak
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
1010
őstag
válasz kaller1 #6358 üzenetére
jelencsed fel már
és küldje el annyiért és még a pénzt is adja vissza
mi van nem tudta hogy 25csavarhúzó az nem 2deka.ez megtévesztés,csalás,
ez nyugtoan tedd bele a leveledbeés vajon ft ban fizeti vissza pontosan vagy az ottani pénznembe mert akkor még te buksz rajta
[ Szerkesztve ]
-
tuskooo
addikt
válasz kaller1 #6338 üzenetére
Dear xy,
Having your email read, I've got the following problem: in the auction of the product I bought free worldwide shipping was set by shipping fees. I purchased the product on these conditions, I don't feel responsible to pay the extra $30 shipping fee, as the shipping data were wrong. I can offer you a proposition: for the amount I've already paid send me 25 pieces instead of 75. I hope you find it acceptable and we can have a deal.
Best regards,
TeÁtfogalmaztam néhol, hogy angolosabb legyen, de a lényeg megvan. Kicsit fáradt vagyok, szval lehet, hogy akad benne hiba, ha találsz benne vmit, szólj, és kijavítom
-
cocka
veterán
válasz kaller1 #6309 üzenetére
Ha jól láttam azt írja, hogy postával együtt 40 dollár vagyis: 10+30. Nem a 10-en felül még 40.
Köteles tartani magát a terméklapon feltüntetett feltételekhez, ellenkező esetben jelenthető az ebaynek.
Amikor licitálsz vagy a buy it now-ra nyomsz közted és az eladó közt szerződés jön létre. Még ha nem is mindenkiben tudatosul ez. Ha ezt valamelyik fél felrúgja, akkor jelenthető az ebaynek. Majd ők belátásuk szerint járnak el a továbbiakban.
Kb. mindkét félnek tartania kell magát a szabályokhoz.
Vevőnek: Ha licitált, akkor az egyúttal egy esetleges fizetési kötelezettséget is jelent, ha ő a nyertes stb.. Majd végül fizetni stb..
Eladónak: A terméklapon leírt feltételeket betartani, fizetési, szállítási feltételek stb.. ami nem egyértelmű a vevőnek arra üziben válaszolni, esetleg kivételt tenni a csak ide vagy amoda vagyok hajlandó küldeni dologban (mondjuk ez is szerződésszegés, de mindegy, ez talán nem annyira gáz). Lényeg, hogy fizetés után nem tarthat igényt extra cashre.
-
cocka
veterán
válasz kaller1 #6112 üzenetére
Ha te lepozitívozod az eladót, akkor elégedett vagy vele, vagyis minden rendben, mivel megkaptad a cuccot. Neked is jár a pozitív. 2 hét után lehet követelőzni, a nagy üzemi ebay eladók 1-2 hét késéssel osztják a tonnányi feedbacket.
Ha nem elégedett veled, akkor vagy nem ad semmit vagy kölcsönösen elálltok a feedbacktől. Ennyi.
-
cocka
veterán
válasz kaller1 #6046 üzenetére
Ja, azt hittem a dispute-ra érted. Mert ha már dispute-ra kerül a sor attól függően hogy ki volt a hibás adnék pozitívot vagy semmit.
Én úgy módosítanám a feedback adási rendszert az eladókról és vevőkről kialakított reális kép érdekében, hogy mindenkinek kötelező lenne a feedback használata (a csillagos úgy hülyeség, ahogy van, szerintem 100-ból 2 ember ha használja sokat írtam), de minden eladó csak akkor értékelhetne, ha már a vevőtől kapott feedbacket.(lásd lentebb az okokat) Kivétel a kölcsönös elállás a feedbackadástól, mert azt bármelyik fél kezdeményezhetné, ha úgy gondolja. Az megmaradna, megmaradna a follow-up üzenetek írása is és az eladók is adhatnának semlegest és negatívat is. A vevőknek meg végül is mindegy, hogy a régi rendszer szerint semlegest adnak vagy az új szerint nem adnak értékelést. Egy kutya.
Ha az eladó rögtön a fizetés után pozitívval értékel, akkor azt kockáztatja, hogy esetleg negatívot adnak neki. Probléma esetén ez nagy szívás az eladónak, de ha megvárja míg megérkezik a cucc és csak utána értékel úgy az a lehetősége is megvan, hogy nem értékeli a vevőt, vagy közös megegyezéssel elállnak az értékeléstől. Gyanítom mostanában gyakrabban élnek ezzel az eladók.
-
cocka
veterán
válasz kaller1 #6042 üzenetére
Amennyiben nem volt zökkenőmentes az üzlet, az eladó egyetlen esélye (minthogy semlegest vagy negatívot nem tud adni), hogy pozitívadás helyett nem értékel. Jogosan csak akkor követelheted a pozitívot, ha minden rendben volt, megkaptad azt a cuccot, ami a leírásban szerepelt.
Képzeld magad az eladó helyébe. Tegyük fel, hogy a feladott csomagodból nincs másik, a vevőd meg állítja, hogy nem érkezett meg. Ezt bizonyítani természetesen nem lehet, ezért ennek igazságtartalma gyakran kétséges. Az eladónak kell bizonyítania a feladást persze tracking numbert is kell hozzá szolgáltatni, ami nem mindig van. Ha van, akkor gondolom egy esetleges claimben az eladónak adnak igazat vagy a vevővel is kerestetik a csomagot.
De az eladó jóhiszemű és mint ilyen rendes muki refundolja a pénzedet. Neki mi marad? Se áru, se pénz. Insertion fee bukta, esetleg kaphat egy kis final value fee visszatérítést azt csá.
Erre én nem adnék pozitívot, tehát akkor egyszerűbb ha nem értékel az ember, mint leírni a pozitívba, hogy a tranzakció gyakorlatilag refunddal végződött. Ami az eladónak gyakorlatilag több szempontból is bukta: lásd feljebb.
-
kaller1
veterán
válasz kaller1 #5981 üzenetére
Közben 2 levelem jött az ügyben a paypaltól:
"Your payment has been refunded
xxxxx has issued you a full or partial refund for your payment.""Dispute Closed:
This email confirms that your dispute with li zhenlong is now closed.Either you have reached a resolution with the seller or the dispute has
been open for more than 20 days.Thank you,
PayPal"
Ezzel egy időben a feedback listáról is eltűnt az ipse terméke(még nem értékeltem).
Akkor most visszautalja a pénztl,és ezzel lezárult az ügy?
.::> <::.
-
Pompi
MODERÁTOR
válasz kaller1 #5967 üzenetére
Erről beszéltem nem is olyan régen. Vagyis arról, hogy egyre több ilyen lesz és ne csodálkozzunk, hogy másodrangú ügyfelek vagyunk az interneten, amíg a problémamegoldás nálunk ott kezdődik, hogy "nem is jött meg a csomag" - és ezt a módszert még büszkén ajánljuk is a többieknek.
Feel Good Inc.
-
kaller1
veterán
válasz kaller1 #5946 üzenetére
Respond-olni kell,most melyik vonatkozik rám
How would you like to respond?
I agreed not to complete this transaction and/or return the item.The seller will be eligible for a refund of their eBay fees.
We have not made an agreement to cancel this transaction.The seller will NOT be eligible for a refund of their eBay fees.
.::> <::.
-
1010
őstag
válasz kaller1 #5930 üzenetére
ilyen egy kurva országba élünk,ahol a vámosok félreteszik a maguk csomagját,több százezres dolgokat rendelnek,és semmiféle költésget nem tesznek rá
globalizált világról beszélnek de hogy 70ezerért legyen valamid ami itthon 140 azt nem teheted meg emiatt a pitáner banda miatt
-
lúzer
veterán
válasz kaller1 #5789 üzenetére
Neked kell tudni, én adtam mert egyértelmű volt hogy nem jóhiszeműen küldött szrt.
szvsz megérdemli, de nem kell nagy jelentőséget tulajdonítani nekivolt más is, de az legalább rögtön bocsánatot kért, meg hogy rossz szériát kapott, az küldte vissza a pénzt rögtön, neki nem adtam negatívot, végülis korrekt volt, akár még igazat is mondhatott.
MO. RIP. - az utolsó kapcsolja le a villanyt.
-
lúzer
veterán
válasz kaller1 #5779 üzenetére
passzolom, én se akartam aztán hunnylander meggyőzött hogy ez így korrekt, nekem ő segített thx neki.
egyébként pen volt, levélként adtam fel, 800-850 ft volt ajánlottan
olcsóbb mint hittem - hongkongba
20 grammig ennyi, de ezt piszok könnyű átlépni, csak egy könnyű boríték meg egy cetli fér bele a pennel
50 grammig 1050 ft, úgy emlékszemszóval ennyit buktam, igaz többször de ennyi belefér
-
lúzer
veterán
válasz kaller1 #5764 üzenetére
paypal - resolution center
tojd le az eladót, velem is szarakodott, egyből megindítottam a paypal-ban az eljárást
meg egy negatívaztán még a paypalon is szarakodott, elfaxoltam a paypalnak a feladóvevényt meg előtte írtam a track numbert, ami a feladóvevényen volt, úgyhogy a javamra döntöttek
ez is hasonló cucc volt, 8 gigás pen, ami valójában 2 volt.
úgyhogy beírtam a negatívba hogy mit árulUI: előző hsz-emből látszik hogy van tök normális eladó (egyébként ő is hamis pent árult csak egyből bocsánatkérések között visszaküldte a pénzt) meg van aki nem működik együtt, pedig tudja hogy hamisat árul, nem pedig hibásat.
[ Szerkesztve ]
-
L.T.
aktív tag
válasz kaller1 #4844 üzenetére
Órát, karórát ettől az angol és ettől a német eladótól vettem. Az angol meletti pozitívum, hogy a megadott idő alatt (5munkanap) szállított, a németnél pedig lehet fizetni PayPal-al.
Flash memóriát (mobil/PDA-ba is jó) tőle, tőle és tőle rendeltem. Szállítás minden gond nélkül történt. A legelső volt a leggyorsabb (1 hét) a többi is az ígért határidőre szállított -
Bash
addikt
válasz kaller1 #4705 üzenetére
Kapcsold hozzá a PayPal account-odat az eBay account-odhoz.
http://bashtravel.com/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Assetto Corsa
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás: TerraTech
- Ukrajnai háború
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Kuponkunyeráló
- Windows 11
- További aktív témák...
Állásajánlatok