Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peaceliker
addikt
válasz DJGABI #66197 üzenetére
esélyesen szar ránézesre is nehéz
(#66198) SP!T
nekem is ev800 vt, nem érzem hogy pro58 meg diversity megváltotta volna a világot...mondjuk én trendeknek ellen megyek és csak shortrangebe repülök
(#66199) vandor01
mobula aio ja is akkor sül fel amikor alacsonyan süt a nap és szembe repül neki az ember...túl sok fényt sem szeretik meg túl keveset sem....meg mivell tűz forróak üzem közben arra gondolok, hogy azt sem ha be vannak kapcsolva
"Oh my Goa'uld!"
-
vandor01
őstag
válasz Peaceliker #66195 üzenetére
most neztem meg egy reddeviles vidit.... napsutes feny es mosodik a gép nalam is EOS2 van de ilyen mosodast csak gyenge fénynél tapasztaltam.... ha sut a nap nincs prolémám ra! akar lehet hogy a VTX nem vmi gyorsan kodol es kuldi az FPV jelet? Ezzel rontva az osszhatást???
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
addikt
Ez eléggé bestbuy szagú 46 USD-ért? RC offers csoportban találtam a kupont hozzá: TOBYRICH TR1 EV800D
Igazából 1:1-ben egy EV800D, csak más antennával és akksival.
Elsőre azt hittem valami noname cucc. De az Eachine store is árulja Aliexpress-en, sőt írják is hogy azonos az EV800D-vel, 1-2 eltérést illetően. [link]
A difi az Eachine és e között:
TOBY: Built-in 3.7V 1200mAh double chips battery (nem értem a különbséget)
Eachine: Built-in 7.4V 1200mAh batteryTOBY: 2 x Linear Antenna
Eachine: 1 x Clover Antenna + 1 x Panel AntennaNekem egy sima EV800 van éppen. De rendeltem hozzá ProDVR-t már. Ha ilyen olcsó és semmiben nem rosszabb, akkor nem gányolok és rendelek egy ilyet. Bár ahhoz a "Mushroom Antenna"-t kaptam, de max kicserélem ha sokkal jobb.
[ Szerkesztve ]
There's a device that I've been using called a whoop.
-
DJGABI
addikt
nem mintha vennék, de [link] ez a Happymodel Mantis85 milyen? 20k a BGMantis85 kuponnal
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
mrbig
csendes tag
válasz Blizzardking #66183 üzenetére
Blizzardking: nálam AKK vtx-en a kamera tápkimenet gyakorlatilag párhuzamosan van kötve a bemenettel. Ezért szerintem kb ugyanaz, hogy a vtx-ről vagy az fc-ről megy a kamera, inkább az számít, hogy mikor tudod jobban elvezetni a vezetékeket, lehetőleg a zajforrásoktól minél távolabb.
-
Peaceliker
addikt
Az inkább adó - Vevő hibának hangzik.
Persze aztán lehet eos2 jobb és csak nekem nem áll rá a szemem, de inkább fov fura rajta.Johnny_vT
Ég és föld a két gép. Erősebb, stabilabb, hatásfoka végtelenszer jobb. Repülési karakterisztika is más. De trashcan t nem tenném 65mmre mert az a pici motor nem arra való szvsz. Vagy ha 08xx 65mm t építenék akkor betafpv szerű canopy vmi extra könnyű kammal és adóval hogy 30g se legyen, csak akkor lenne értelme... talán
"Oh my Goa'uld!"
-
Johnny_vT
senior tag
Az élőben szemüveggel részhez:
Ma munkába menet megálltam a parkban meghajtani a Kukát (EOS2 ugye). Egy fás részen tettem le a biciklit, de úgy képzeljétek el mint a Star Warsban az Endort amikor az erdőben száguldoznak a rohamosztagosokkal. A gép csodálatosan repült, de konkrétan szinte vakon vezettem annyira értékelhetetlen volt a képminőség. És nem a jel volt a gyenge, mert 200mW-on csak egyszer sikerült zizissé tenni mikor túl messzire mentem a patakmederben a fák mögött.Megeszem a kalapom ha ez tenyleg 1200TVL!
Van DVR (Eachine ProDVR-ból), de azon visszanézve valahogy szebbnek néz ki.
...egészen addig amíg meg nem állítom, hogy csinaljak egy pillanatképetRedDevil téma: mindenképp maradnék 2S-en, hogy ne kelljen már megint akkut keresgélnem. Igaz nagyobb a motorja, de a súlya is közel duplája mint a Trashcan. Erősebb lenne? Igazából az vonz, hogy nem puha műanyag a váza és hogy nincs propvédő. A tesztek alapján az eléggé visszafogja a motorokat, mert negatívan befolyásolja a légáramlást. Még az is lehet, hogy a Trashcan-t átültetem egy üres RedDevil vázba 6 euróért aztán kész
[ Szerkesztve ]
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
Saccco
nagyúr
Mindegyik jobb szemüvegen, mint DVR-en. Ha jobb DVR-eket szeretnél nézni, akkor az Eachine szemüveggel rögzítetteket keresd.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
addikt
válasz Peaceliker #66190 üzenetére
Tegnap este néztem sok-sok videót. Lehet kicsit túloztam. De rájöttem miért tűnik nekem rosszabbnak mint az EOS2.
Én folyamatosan ilyen pöttyöket látok "villódzani". EOS2-nél nem látom ezt. Tehát nem a színek vagy a felbontás tűnik rosszabbnak, hanem villogást látok.
Hozzászólások közt is azt írja a többség, hogy Nano jobb amúgy, de 1-2 véleményező is látta ezt a jelenséget.Lehet csak nekem veri ki a szemem és ennyi. Ileltve élőben szemüveggel biztos más is lesz. TX06 is sokkal jobb szemüveggel, mint YT videókon.
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
hááát
CMOS 700TVL es 0.01Lux
ha az EOS2 szar 0.001lux-al es 1200TVL-el
ezek szerint a runcam név sem tud szarbol várat épiteni?CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Johnny_vT
senior tag
válasz Blizzardking #66183 üzenetére
Minél közelebb vagy a zajforráshoz (általában a motorok és/vagy ESC), annál jobban átjön a képben. Az akksira közvetlenül biztosan nem tenném, a leírtak alapján az FC-ről kéne táplálni a VTX-et. A kamerának véleményem szerint mindegy, mert amikor zizis vagy kifakul a kép egy-egy manőver közben az tudtommal a VTX miatt van. Az a legérzékenyebb.
Az pedig nem számít, hogy VTX-ről táplálod a kamerát, csak kicsit nagyobb lesz az áramerősség. De mivel ez egy adott lehetőség, így gondolom méretezve lett rá az áramkör. Igazából ízlés dolga.
-
Blizzardking
őstag
válasz Johnny_vT #66179 üzenetére
Gyári prop van rajta? Gondolom a jello miatt írta Saccco a szivacsot. Valamelyik gemfan proppal nagyságrendekkel jobb lesz szerintem. Gyorsabb is, és megszűnik a jello. A gyári propjaimat akár oda is ajándékoznám, az életben nem rakom rá többé.
Lenne egy kérdésem is mindenkihez;
VTX-nek van stabil 5V-os kimenete a kamera felé, és a FC-nek is. Eachine CrazyBee F4 AIO fc-ről és Eachine ATX03S vtx-ről van szó.
Hogy érdemes tápot adnom a kamerának hogy minimális zajt szedjen össze?
- vtx és kamera egyaránt az FC-ről kapja ugyanabból a pontból, vagy
- vtx kapja az FC-ről és a kamera a vtx-ről
- vtx kapja direkt az aksiról és kamera a vtx-ről
- hót mindegy
Próbáltam utánanézni, kb mindenhol az jött le, hogy amelyiknek jobb a stabi áramköre, arról kell hajtani a kamerát. Illetve nem tudom mennyire jó ötlet egy 5V-os stabilizátort másik 5V-ról táplálni, ezért én hajlanék arra hogy a kamera és a vtx egy közös pontból kapjon tápot.
[ Szerkesztve ]
"Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
-
-
Johnny_vT
senior tag
válasz Peaceliker #66178 üzenetére
Ma hazafelé megálltam a parkban CSAKAZÉRTIS kipróbálni kültéren a Kukát a rossz idő ellenére. Eszméletlen jó volt végre igazi környezetben repkedni. Úgy értem a nagyobbakkal mindig valamilyen város széli vagy elhagyatott helyen tudok csak, de ezzel itt az emberek között egészen más élmény volt.
YouTube alertSzóval ehhez kapcsolódó kérdésem: jó ötlet egy toothpick jellegű gépet magamnak összerakni, vagy csapjak le a 70 eurós Red Devilre inkább?
-
Johnny_vT
senior tag
válasz Peaceliker #66176 üzenetére
70 eurós kupont láttam tegnap Red Devilre és NEM rendeltem meg. Az erő velem van.
-
-
-
Johnny_vT
senior tag
-
addikt
válasz Saccco #66168 üzenetére
Köszi! Még nem játszottam ezekkel, out of the box toltam a silverware-t. Utána olvasok.
Másik téma:
Ha szeretnék építeni még egy brushless 65 v 75mm-es brushless-t, mi a legköltséghatékonyabb?
A legolcsóbb F4 FC a Boldclash féle megoldás: [link] Ez 17 USD
Vevőm az van, kaptam a FlySky távhoz.
TX06 kamerám van tartalék, azt szeretném használni.
Ami kellene még váz+motor és prop, de az is van amúgy a 65mm-es brush gépről, vettem pár Gemfan-t.Mobula7 + 0803 19kkv 30 USD postával
Vagy Beta75 Pro váz + 0703 19kkv 24 USD postávalCanopy-t meg majd találok valamit, de van tartalék még.
Van valami bestbuy épp?There's a device that I've been using called a whoop.
-
Blizzardking
őstag
Én kétféle bekrepálást definiáltam, az egyik amikor szarrá kopik az összes motor. Ezt onnan veszed észre, hogy gyengül a gép, csökken a repidő és megnő a voltage sag. Nyomsz egy kövér gázt és sokkal jobban megrántja a feszt mint mikor újak voltak. Ilyenkor egyben kicserélem a négyet, de ehhez azért sokat kell menniük.
A másik (ami a te eseted) mikor eséstől vagy bármitől tönkremegy az egyik, azt simán cserélem külön. Neked szerintem leszakadt a szénkefe. Ezeknél nagyon fontos a forgásirány, mert rossz esetben tolja a szénkefe felfüggesztését a motor és nem húzza, és az instant death."Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
magyar895
csendes tag
Üdv
valaki javítattot már dji phantom 3-as gimbalt?tegnap volt egy kis zuhanás ....
a kamera jó, képet ad, forogni is forog , le fel mozgatás rendben csak 45 fokban ferdén áll és furcsa hangot ad amikor próbálja magát irányba igazítani
szervíz javaslat, tapasztalat honnan érdemes hozzá alkatrészt rendelni ?
köszi előre is
-
addikt
válasz Peaceliker #66164 üzenetére
Hát nem tudom, akadozik, mintha belül egy fogaskerék lenne (tudom hogy nem ) aminek kitörtek a fogai és útban vannak.
De amúgy már félek ettől a HX100-tól, mert acroban próbálgatom ugyan ezt a brushed whoopot és elszörnyedek mennyire irányíthatatlan. Levelbe meg minden olyan mint az álom.
Liftoff-ban is könnyebbnek érzem a dolgokat mint ezt a pici whoopot a valóságban. Nem lehet vele magasságot tartani, ami földhöz közel szopás. Magasba megyek meg elfújja a szél. Meg mit kerülgessek ott?[ Szerkesztve ]
-
addikt
Ti brush gépben milyen gyakran cseréltek motorokat? Honnan tudjátok mikor krepált be? Illetve mindet cseréltek, vagy akár egyet is?
Ma próbálgattam az új FC-vel (BeeCore Lite) és akkor már kapott egy új vázat is (betafpv v4) és motorokat (bclash 19kkv). Egyszer csak nem forgott az egyik prop. Kézzel tekerve éreztem hogy a tengely akad belül.
Az eset előtt ugyan leestem, de fűbe és nagyon kicsit. Létezik hogy széttolam kb 4 aksinyi idővel?
Szóval most beraktam a régiből egy motort, amibe már jóval több óra van. Ez hülyeség és szettbe cseréljem? Na de a többi mind vadi új, most kukázzam?
-
koko 959
csendes újonc
Üdv Urak! Régen jártam már erre, s rég nem is repültem. Gondoltam kipróbálom a bugs 3 át, első aksi első percében elkaptam egy faágat, a gép elesett úgy 6 méterről. Látszólag nem történt baja, a de a jobb első propeller letört és a motor sem hajlandó forogni. Otthon kideritettem hogy az esc nem megy. Banggood-on nem találtam hozzá valót. Kérdésem tudja-e valaki honnan lehetne beszerezni, vagy nincs-e valakinek elfekvőben. Válaszokat előre is köszönöm.
-
Saccco
nagyúr
válasz sityupityu #66160 üzenetére
Itt is segítőkészek a tagok, de jobbára FPV gépek mennek.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
veterán
-
defy456
aktív tag
BG-ről rendeltem novemberben karácsonyi ajándéknak valót.
Májusban meg is jött Már rég el is felejtettem az egészet. -
Peaceliker
addikt
válasz Johnny_vT #66156 üzenetére
leglasabban gb ről jött cuccom, olyan fél év vt
alirol 8nap a leggyorsabbAmúgy annyit mutogatjatok ezeket az akkukat, hogy rákívánok csak még van régi gépemből 500as akkum pár ami még bírja meg 5db 260as amit mutattam és az is tud 3-4p et sailfly meg sailbug ban... szal idényre lehet elég ennyi akku (szumma 40-50p repido re van akkum,az elég nekem).
"Oh my Goa'uld!"
-
Johnny_vT
senior tag
válasz vandor01 #66153 üzenetére
Új önmérséklő technikám lényege, hogy kizárólag akciós drónos cuccokat veszek és kizárólag akkor, ha véletlenül szembetalálkozom velük. Szóval a snatch helyett inkább a témához jobban kapcsolódó dolgokat linkeljetek légyszi, hadd örüljenek a kínai kisiparosok
Szerk.: A pár kommenttel lejjebb linkelt 350-es GNB akksikat én is megrendeltem Aliról, talán idén még ideérnek Nincs túl jó tapasztalatom az oldallal, tavaly például egy kulcstartót sikerült 1,5 hónap alatt kihozniuk...
[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz Blizzardking #66152 üzenetére
Nem azt mondom hogy nem tud a gép szépen repülni, hanem hogy nem olyan stabil,mint egy nagy. Plusz kakaó kevesebb van és amíg noob az ember addig az pont marha jól jön ha vmit elnéz. Power nélkül meg puff lesz tuti
De ha kicsiben gondolkodunk akkor sztem tinyhawk vagy egy "toothpick" mindkettő nagyon stabil és barátságosan viselkedik.
"Oh my Goa'uld!"
-
vandor01
őstag
válasz vandor01 #66145 üzenetére
next snatch! [link]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Blizzardking
őstag
válasz Peaceliker #66123 üzenetére
De most vannak nagyon jól repülő whoopok. És mennyivel gyorsabb fejlődést lehet felmutatni, ha beledobod az aksit és mehetsz otthon, kertben, garázsban, bárhol, ahogy van 15 perced, minthogy egy kisebbfajta szervezett kirándulás kell hogy gyakorolj. Nem beszélve arról hogy nem is törnek annyira. Szóval szerintem nem olyan hülyeség más szempontok alapján.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz Peaceliker #66139 üzenetére
Na csak nem bírtam magammal és egyből feldobtam élőben a vágott videót.
-
molnigee
aktív tag
Ne offoljuk már tele snatchel a topicot. Facen rendeljkinait csoportban ott van a helye, toljátok oda.
--> http://dronearena.hu/ <--
-
cd334
tag
válasz Peaceliker #66141 üzenetére
Mondom, hogy túristás tempóban tanulom a dolgokat.
-
addikt
válasz Peaceliker #66144 üzenetére
thx
Snatch itt is [link]
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
fiuk snatch van! [link]
-
addikt
válasz Peaceliker #66087 üzenetére
Engem utálhat az a Randy srác, mert már lassan 2 napja nem akarnak elfogni tagnak... Ha pedig ilyen ritkán nézik, nem lehet valami aktív az oldal.
-
Saccco
nagyúr
válasz sityupityu #66130 üzenetére
DJI topikban előbb kapsz választ.
-
cd334
tag
válasz Peaceliker #66139 üzenetére
Beesik a fesz, de rendesen kijön a 450mAh akksiból 400mAh és nem is melegszenek. És van bennük most már elég ciklus és még egyik se púpos és a belső elüenállás is OK.
Az antenna rögzitve volt kábelkötözővel, mondjuk lehet kicsit lazán.
[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
Miiinek ekkora antenna csórira? Meg oda sem volt fogatva csak úgy lógott?
(#66136) Johnny_vT
na erre a vágásra kéne egyszer rávennem magam, én most zajos nyers vidiket terveztem ide behányni, azt is drive linkkel
...de lehet inkább magamban tartam akkor /repültem sailfly al egy (számomra) új proppal meg 85ös vázba swappolt sailfly al is és nagyon adja mindkettő nekem /akkut amúgy 3.5 lenne a jó, akkor 20% bent marad, de ezeknél a kicsiknél 3.2 re megyek. Tinyhawkban 1s en pl, de 2s en jó lenne tartani sztem a 3.5 öt
(#66138) cd334
ha beesik a fesz de sok mah nem jön ki akkor kevés a C és melegszik is, szal sütögeted Ha mondjuk ki is jön a 80% akkor még ok.
De igen, én is azt nézem inkább mennyi megy vissza."Oh my Goa'uld!"
-
cd334
tag
válasz Johnny_vT #66136 üzenetére
Nekem vegyes tapasztalatom van. Én inkább a kivett mAh szoktam nézni és az alapján állítom be. Pl. a 450mAh uruav 1S HW akksi hamar beesik 3.3 voltra és ott is marad kb, 3.2 van a figyelmeztetés. A gnb 520mAh 2S HV esetén 3.5re van téve a warning, mert 3.6-3.7 adja ki magából a kraftot. Mindkét akksi visszaáll 3.7-3.8V környékére repülés után. Ha túlmerítettem akkor észrevételem szerint kisebb feszre áll vissza.
-
syler123
veterán
válasz Johnny_vT #66136 üzenetére
3,5V-ra szoktam meríteni a GNB-ket. Akkor teszem le a gépet, amikor már stabilan, de éppenhogycsak 7V alatt van a 2S akku.
Ez azt jelenti hogy repülés után visszamegy 3,7V-ra / cella. Utána én töltővel felnyomom storage-ra, hogy később tölthessem együtt az akkukat, legyenek egyforma feszen. Ezt bírják, nem pufik, jól mennek. -
Johnny_vT
senior tag
válasz Peaceliker #66132 üzenetére
Most vágom a DVR-t YouTube-ra, a napokban fent lesz
Akksit akkor úgy nézek, kösz a tippet.
Az első kérdésemre (meddig szabad meríteni ezeket a kis akksikat?) tudtok valamilyen választ?
-
cd334
tag
Ma repkedtem egy kicsit a 85mm, elég jól ment. De az egyik húzosabb földetérés után ez fogadott:
Kiszakadt az antenna csatija a PCB-ről, a kis kínaiak sajnos nem igazán ügyeltek a minőségre így lágyforraszos volt, tipikusforrasztási hiba(a vtx képén ez nagyon jól látszik). A vtx nem tudom megsült-e antenna nélkül. Keddig szabin vagyok, utána kiderül. Az a szerencse, hogy a S7 variáció még működik.
[ Szerkesztve ]
-
molnigee
aktív tag
Emax Tinyhawk RTF! szet 38.000 Ft, kezdőknek ez elég jó
Kupon: BGWKEmax--> http://dronearena.hu/ <--
-
Saccco
nagyúr
válasz Johnny_vT #66131 üzenetére
A gyári akksik eléggé gyengék, azokból ne vonj le messzemenő következtetést. A C érték is csak dísz, a matrica alatt le tudod olvasni az eredetit.
-
Johnny_vT
senior tag
Na VÉGRE volt időm és bátorságom rendesen kipróbálni a Trashcan-t (fedőnevén Kuka). Olyan fos időnk van mostanában, hogy csak a garázsig jutottam vele, de ez is jobb mint a lakás vagy az iroda
1S-en kirepültem két akksit, aztán a maradék kettőt már 2S-en használtam el és szinte tér-idő ugrásnak éreztem. 1S-en tényleg csak fürge játék, 2S-en viszont már-már fpv drónos jellemzőket mutat. (PID még mindig a használati utasításban javasolt értékeken.) Repidő kb. 2 perc.
Mielőtt tovább tesztelgetném és/vagy telerendelném magam akksikkal, két kérdés:
1) Ezeket a pici LiHV cellákat meddig szabad meríteni? Repülés közben gyakran leszalad 3 voltig, pedig még nem is állatkodtam. (A hely adottságai miatt punchout vagy hasonló például szóba se jöhetett.) Többek pl. Kabab videóiban ő lazán repked 3 volton és néha alatta is. Ezeket a kis akkukat is kinyírja az ilyen használat?
2) Mekkora akksit ajánlotok a Trashcan-re ami jó kompromisszum súlyban és repülési időben?
-
veterán
Üdv!
Kis segítségre lenne szükségem. Látom, hogy van egy társtopik is, remélem, hogy jó helyen teszem fel a kérdésem. Tervbe van éve egy dji mavic air beszerzése. Pár helyen olvastam, hogy a hozzá letölthető adroidos app sokszor használhatatlan az ios-el szemben. Kérdezném, hogy ez valóban így van? Mert ha igen, akkor a drónvétel máris kilőve. Bár már voltam ios-es, de most adroidosként csak a drón miatt nem fogok venni semmilyen iphone-t, még használtan sem. Tehát első körben az lenne a kérdésem, hogy aki használja vagy használta már a fent említett drónt androidos telefonnal annak mi a tapasztalata.
A másik kérdésem, hogy honnan érdemes megvenni? Számtalan megbízható bolt található az árgépen minimális árbeli eltérésekkel és hasonló megbízhatósággal. Ezeket fürkészve vettem észre, hogy van maga a DJI | ARS Budapest (FlyMore Kft) is. Nem tudom, hogy talán ők lennének a hivatalos forgalmazó? Egyedül csak azt furcsállom, hogy csak négy ember véleményezte őket szemben a többi websopal amik akár több száz értékeléssel is rendelkeznek. Vélemény? Előre is köszönöm.--albán bérgyilkosok, nürnbergi gengszter... na hagyjál már!--
-
-
addikt
válasz Saccco #66127 üzenetére
De, végül rendeltem is. Találtam ennél jobb áron pont ezt a modellt!
Szanaszét túrtam a netet hogy hol a legolcsóbb. Ugye Alin elég nehez a posta szűrhetetlensége miatt megtalálni az 1000 seller közt, de szerintem meglett:GNB 2S 7.6V 350mAh HV 4.35V 50C/100C 6,75 USD postával.
PostNL posta azt jelenti, hogy Holland raktárból is jön? Ergo gyors?
[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
Nem kerestél 2S-akkut is? Lehet keverem.
Gaoneng GNB 350mAh 2S 7.6V HV 4.35V 50C/100C Lipo Battery XT30█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Peaceliker
addikt
-
cd334
tag
válasz molnigee #66124 üzenetére
Az én utam egy Furibee F36-tal kezdődött, de azt gyorsan kinőttem. Utána építettem egy 3", de az nekem túl erős és gyors lett, nekem az egyértelműen a szintem felett volt/van, aztán lett egy snapper7(váz upgraddel), na itt találtam meg ami számomra bejött időben, térben tudásban. Ezután már tudtam hova szeretnék továbblépni és építettem egy 85mm whoopot, ami úgy érzem azt hozza, amit vártam tőle. Most marad ez a flotta, amíg lehet ezzel játszom azt jövőre lehet rápróbálok egy toothpick-re.
Szerintem a tinyhawkS jó lehet kezdésre, jókat hallani róla(lehet kapni itthon is és emiatt nagyon gyors a pótalkatrész ellátottsága). -
molnigee
aktív tag
válasz Peaceliker #66123 üzenetére
Nekem úgy rémlik eachine H8al és társaival kezdtük sokan. Én biztos, aztán volt pár köztes, majd 180as, és kb 4. Gépnek volt 5 colos, ami pont wizard x220 volt nekem. Kamera csere kellett bele, utánna kb 1 évig kiszolgalt. Persze azóta eltelt sok idő, ma már nem ajánlott, eljárt felette az idő.
De kicsivel szerintem nagyon könnyű repülni, olyan stabilak már... Rak rá egy throttle limitet mondjuk és lakásban is gyakorolhat akár. Nyilván falhoz vágja majd 5 mpként. Aztán leviszi játszótérre... Aztán ha jól megy, tetszik, vesz 5 colost.
--> http://dronearena.hu/ <--
-
Peaceliker
addikt
válasz Blizzardking #66115 üzenetére
Ez hülyeség, anno sem voltak kis gépek, 5 collal kezdtük. Persze az igaz, hogy gyengébbek vtak meg 3s. De erősebb nagyobb géppel könnyebb repülni, kicsikkel nehéz repülni azokhoz képest.
Akinek meg nincs esze második gépnél sem lesz(#66116) Toncsi
nem ajánlanám ezeket, mindekinek hullanak ki belőle cuccok. Tyro meg olyan kretén vázban van, hogy sírok.
(#66117) eltonleonida
Ég és föld. Neked a kamerás gépek után azért is lenne szerintem jobb a nagyobb gép, mert azok nyugisabbak stabilabbak. Kis gépek kis idegbeteg ugribugrik.
Nagy gép nagy mező kezdésnek
(#66118) Blizzardking
Ez igaz tinyhawk tán kivétel, az vmi iszonyat stabil out of box.
És igen gorpo t nemtom minek akarnak kezdők egyből, sztem ha valaki erre született akkor olyan 100 start acroban mire értékelhető videót tud. Ha valaki olyan mint én akkor sosem fog
(#66120) SpydeR3412
zsír köszi, 1,5 óra azért bőven jó, akkor rápróbálok
"Oh my Goa'uld!"
-
DJGABI
addikt
válasz eltonleonida #66114 üzenetére
Mindent leírtak, amit én hozzá tudok tenni: ha nem akarsz gányolni, akkor inkább i6x távnak. A 6 csati hamar kevés lesz, én is berendeltem már a programozó kábelt...
Meg az egy akksi édes kevés. + itt azért mar prop is törik, motor se árt. +1 a kis gépre. Csomó le van akciózva pont, keress picit vissza
<< "stabil, de mégse" >> << MX440 FTW! >>
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz eltonleonida #66117 üzenetére
Gyorsabb lesz, mint a Mavic.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz Peaceliker #66112 üzenetére
Én is az usb miatt hoztam tovább a Skyzone-ra. Én nagyon szeretem, viszont csak olyan 1.5 óra bir. Van otthon szétszedve is, majd lemérem mekkora az aksija. Abban én is cserélem majd, de egy 500-600as 2s pont belefér. Sak az meg ugye nem bírja túl soká. Úgyhogy specifikusan kell keresni bele aksit. Aliexpressz lesz a megoldás meglátásom szerint.
-
Szancsó
aktív tag
válasz eltonleonida #66117 üzenetére
Írok, a többiek majd kijavítanak
Elsőre az 5" nagygép sok lehet: ha van nagy terület azzal csak a puhatestűek darabolását úszod meg, de a gyors gép gyorsabban és nagyobb erővel is csapódik földnek, fának, stb. Márpedig főleg budget vásárlással nem lesz semmiből tartalék, szóval mégjobban kell figyelni.
A jó hír, hogy megoldható: bár nem 5, hanem 3"-ossal nyitottam, de mire az első repülésig eljutotam már egyrészt meg tudtam volna építeni magamtól szerintem (néztem vagy 3-4 órányi építős videót), plusz volt 10+ óra szimulátor a kezemben. Utóbbi más, mint a valódi gépek, de gyorsan át lehet állni és arra pont elég, hogy reflexből tudj menteni. (Nekem már van tartalék motor, váz, elektronika, szerszámok, stb. - szerencsére eddig csak a propokat kellett cserélgetni. Ja, meg a VTX antennát, de abból is van már vagy 4 tartalékban.)
(Szemüveggel amúgy szerintem könnyebb a dolog - én nélküle próbálkoztam egy darabig, de ott többet voltam földön, mint levegőben.
Kamerán szerintem se kell még gondolkozni pár hónapig, bár nagyban függ attól mennyi időt szánsz a dologra)Ui: kosárban 1 aksi? 4 alatt nem kezdenék...
[ Szerkesztve ]
My story is one of many thousands, and the world will not suffer if it ends too soon.
-
Blizzardking
őstag
válasz Toncsi #66116 üzenetére
Többen írták hogy a tinyhawk milyen jól be van lőve out of the box. Azzal lehet fejlődni is, feljebb lehet lépni 2s-re, és mivel egyből jól repül, nem kell pid tuningolni úgy hogy a hovering se oké.
eltonleonida
Goprót felejtsd el, ezeket a gépeket az ember 3 percenként lezúzza. Ha most elkezdesz gyakorolni, szimulátorozol, repülsz, szerelsz, akkor is hónapok mire nem pénzkidobás rátenni egy értékes kamerát. Ezeket vezetni kell, totál más mint a mavic. Gyors, agilis, izgága, és engedelmes. A hülyeséget is gondolkodás nélkül végrehajtja. Ha fpv szemüveggel fel tudsz szállni, tenni két kört, és leszállni, akkor nagy király vagy, és ez sokáig nem fog összejönni. Teljesen új szinapszisokat kell kiépíteni az agynak, mivel az elsődleges egyensúlyi szerv (a füled) ki van kapcsolva, csak a szemedre hagyatkozhatsz, az agyad viszont nem tanulta meg az ilyen finom eltérések villámgyors feldolgozását ami csak a szemedből jön. Szóval no para, mindenki töri az elején, de a profik is odaverik, és nem is titkolják.
A kis 75-85mm-es gépek is paraszt módon mennek, egy évig tuti nem az lesz a gyenge láncszem, akármelyiket választod is. Nekem is itt mondták, én se hittem el, hallgattam rájuk, jól jártam
Pont ez az osztály iszonyú gyorsan fejlődik, nagyon komoly kontrollereket tudnak csinálni miniatűr méretben, kamerákat, stb ami pár éve még nem valósulhatott volna meg."Astral engines in reverse - I'm falling through the universe again..."
-
eltonleonida
kezdő
válasz Blizzardking #66115 üzenetére
Igen, az véletlen ment a kosárba a promó miatt xD
Igen, mondták hogy kezdjek kisebbel, csak nem tudom hogy érzetre annál mennyi a különbség.
Illetve van open field ahol gyakorolhatok, magamon kivül nem veszélyeztetek senkit xDD -
Toncsi
aktív tag
válasz eltonleonida #66114 üzenetére
Szerintem kezdeti lépések:
1. Táv + szimulátor (pl.: Liftoff, Velocidrone, DRL, kb. 5-7e Ft)
2. Whoop
3. Ha olcsó kell, akkor Eachine Tyro 79, vagy 109.[ Szerkesztve ]
-
Blizzardking
őstag
válasz eltonleonida #66113 üzenetére
Hát, a legfölső tétel a listádon egy gumiszalag amivel a száz rugós szemüveget rögzíted a fejedre
Szerintem ez kezdő FPV gépnek túmáccs. Ezzel darált húst csinálsz bárkiből három másodperc alatt. Valami keretes 30gramm körüli cuccot kéne nézned inkább. Szvsz.szerk - látom módosítottad. A többit tartom.
[ Szerkesztve ]
-
eltonleonida
kezdő
válasz eltonleonida #66113 üzenetére
-
eltonleonida
kezdő
Sziasztok.
Egy ideje reptetek egy Mavicet, de nagyon megtetszettek az FPV drónok is. Mivel a reptetésen kivül itt további advanced lépés az összeszerelése, néztem ezekről is videót, de elég confusing. Egyelőre csak egy kezdődrónt akarok, ami tudja a kötelezőt, de nem kell érte bankot rabolnom
Ez volt a legolcsóbb amit találtam, és jó visszajelzéseket kapott, azonban már egy jó 3 éves drón, kérdés hogy még mindig ugyanúgy ragyog-e mint fénykorában. Mivel tök kezdő vagyok, mindenre kiváncsi lennék:-Amiket a kosárba pakoltam, kompatibilisek?
-Mennyi ideig fog ez nekem repülni?
-Van-e ezeknél jobb ajánlat a budget kategóriában?
-Tudom-e ezt upgradelni szép lassan, ha szükséges?
-Kell-e ehhez még vásárolnom bármit?
-Ráfér-e a gopro?Nagyjából ezek jutottak igy eszembe hirtelen, de ha bármilyen tanáccsal el tudtok még látni (azon kivül hogy kezdjek szimulátorral azzal fogok) szivesen várom.
[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz Peaceliker #66111 üzenetére
bár legjobb lenne tudni mekkora akku van a gyári házban és csere....
"Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
Noobosítottam a sailfly-t
20 fokos canopy...kertbe (nekem) 30 fokos sok volt de majd hozzá fejlődök, remélem
más:
fs akkum sztem sikerült túlmerítenem (már nem csak pittyegett a pro58 hanem sípolt is), de hát ha menni kell, akkor menni kell
szal kicsit púpos, így agyalok az utánpótláson...javaslat? 18650es izét hagynám, az 2x annyiba kerül, mert tok 4k meg 2 cella vagy 2...bár akkor azért nem 2xeachine nek volt ilyn forma, az jó vagy nagy ergya?
szerk:
eachinest usb ről lehet ölteni az nagyon adná, mert csak ezért van melóben bent egy q6+ hogy fs akkut töltsem... próbálta valaki?[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
Sub-S
senior tag
PandaRC milyen márkának számít?
VT5804 V3 Ennek kellett volna inkább a tank nevet adni nem a Rush félének.
Van hasonlóan zárt VTX ezen kívűl? -
vandor01
őstag
csernus doki már itt is rendel?
-
Saccco
nagyúr
válasz Peaceliker #66107 üzenetére
Egyszerűbb lenne megmutatni a thread-et, mint ezt mindet elmesélni.
-
Peaceliker
addikt
Pontosan. Felénk az a mondás, hogy bánj úgy másokkal, ahogy ők szeretnék hogy bánj velük... és erről utána 2 nap beszélgetés... pontosabban a diszk tréning közepe ez a mondat kb.
Szóval ezt így pár sorban nem lehet átadni.
A lényege szerintem az egésznek ahogy írtam (és többen kb ugyan ezt) az önismeret. Hogy tudjuk ebben a szituban mi bánt valójában minket és hogy a másik is rájöjjön mi az ő akadálya.
És igen, lehet hogy a falka vezér szerepét félti, lehet csak a gépet, lehet csak simán irigy, lehet a fiát, bármi lehet szinte, de tippelni nem szabad, mert azzal bele ül az ember egy elképzelt szituba... ami simán lehet hogy nem valós, de akkor már ennek alapján cselekszik, ami rossz.
Ezért fontos, hogy kezdő lépés az hogy megértessük a másik féllel, hogy bennünk mit okoz az ő cselekedete. De én üzenettel kell ezt küldeni, így nem veszi majd támadásnak, jobban befogadja. Ha az embernek sikerül ezt jól alkalmazni akkor a másik fél magától mond majd el olyanokat amit talán még maga sem tudott korábban.Az nem rossz ötlet, hogy saját gép, de ennek a mélyebb dolognak csak a tüneti kezelése.
De adtunk sok tanácsot, lehet mind jó, lehet egyik sem. Ami még fontos fokozatosság .
Nézze meg a srác ezekből mit visz el, mit érez magáénak."Oh my Goa'uld!"
-
mrbig
csendes tag
válasz epicsepi #66097 üzenetére
Szia!
A középiskolai osztályfőnököm mindig azt mondta, hogy "mindenkivel meg lehet beszélni bármit, csak találd meg a módját".
Ez amúgy nagyjából az, amit Peacekiller is írt, akinek jár egy hatalmas
Én annyit tennék hozzá, hogy próbáld meg végiggondolni, hogy mi az ami tetszik a reptetésben:
- maga a repkedés teszik? Ha igen, akkor valóban egy olcsóbb, hobbi kategóriájú drónnal is nagyon jól el fogsz lenni, és talán még az udvarból sem kell kimenned, kedvedre repkedhetsz.
- ha a fényképezés, videózás, akkor pedig érdemes egy rendes fényképezőgépet/kamerát beszerezni, és abba az irányba elindulni.
Én pont azért nem veszek a Mavichez hasonló kamera drónt, mert az akkor érdekes, ha sokszor és távoli helyekre el tud vele menni az ember, mert ugyanott repkedni hamar unalmassá válik. Neked 18 évesen biztosan sokkal több időd van, mint édesapádnak
-
Blizzardking
őstag
válasz epicsepi #66100 üzenetére
Tippelhetek?
Vett egy méregdrága drónt, és attól fél hogy agyilag leléped. Ezt írod "Teljesen utána néztem, mindent tudok róla, ami kell ahhoz, hogy használni tudjuk".
Meg akarja őrizni a vezető szerepét, miközben pillanatok alatt hozzád kerülne a gyeplő.Szerintem hagyd a faszba a mavicot, kérjél/vegyél/szerezzél/dolgozzál össze egy értelmes árú gépet és járd a saját utadat. Fater majd nézegeti a vitrinben miközben te kint vereted a reddeviledet az utcán.
Segítünk mindenben, mostmár ezek után pláne."Oké, hogy nem olcsó dolog, de azért ez a technológia nem olyan, hogy félteni kellene ennyire."
Ezzel vitatkoznék, oda lehet verni azt is. Nézd meg a 'tubeon mennyi dji crash videó van.
Csak azt nem értem miért ilyet vett, ha eleve kettesben akartatok drónozni. Majd gondolkodok rajta.Szerk - Peaceliker módszerét és az enyémet lehet kombinálni is. Először az övé, aztán az enyém ha az nem válik be.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Lehet nem a legjobb tanács, bár kicsit korosabb vagyok nálad és már van két gyerekem is (bár nem ekkorák még). Szóval én úgy gondolom azzal hogy te egy ilyen témát hajlandó voltál itt leírni, elég lelkiismeretes srác(?) lehetsz, így nem hiszem hogy a feléd vetett bizalommal lenne gondja.
Talán az, hogy a saját hobbijának éli meg és annyira félti mindentől, hogy még neked sem adja oda. Rá kellene világítani azzal, hogy szembesíted hogy ezt igazából csak saját magának vette, így köszönöd szépen nem kérsz belőle többet és nem szeretnél vele menni drónozni semmilyen formában.Lehet hülye tanács, lehet nem ért velem majd mindenki egyet, de talán lehet mélyen magába nézne és szembesülne a valósággal, mikor nem akarsz vele elmenni. Rájön talán mi is a fontosabb. Ugyan nem is illik ide a témába teljesen, de mivel értelmesen összeszedted gondoltam leírom én hogy látom (ami lehet valótlan).
[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
Téged akkor azt bánt, hogy azt érzed inkompetensnek tart a témában. Persze simán lehet nem az ok nála . Szerintem sorrend az legyen szerintem , hogy te mit érzel, hogy eléd ezt meg. Aztán persze az lenne a legoptimalisabb ha magától nyilvna meg de esélyes hogy nem lesz olyan egyszerű. Talán azt lehet indítani hogy miután tudja te mit érzel akkor mondja el, hogy ő ebben a szituba hogy helyezné magát, mmint a te helyedbe. Illetve ha valami ok kiderül akkor azt kell tolni (és semmi képen nem azt, hogy "de nem, hanem..stb")hogy kit kellene tenni ahhoz (akár neked) hogy ezt másképp gondolja.
Persze ezt így nem nagyon lehet atadni, több órás /napos tréningek vannak nekünk amiken önismeret, kommunikáció, másikhoz való hozzáállás a téma.Ha nagyon nem lehet a témát meginditani, akkor írd le. Mail vagy valami... azt tuti végig olvassa és talán amikor magában van máshogy is reagál. De ezt sztem csak akkor ha amúgy nem megy.
[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Bestbuy játékok
- CPU léghűtés kibeszélő
- Total Commander
- Samsung Galaxy A52 5G - nem csak egy G-vel több
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Delta Force (2024)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Synology NAS
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- XL - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- -60% ÚJ Soflow SO X elektromos roller, BONTATLAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest