- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
Új hozzászólás Aktív témák
-
piadex2
senior tag
Hello!
Hogyan bírhatom rá az 1,73GHz-es Dothanomat, hogy ne 606MHz-en, hanem a névleges sebességén fusson?
Előre is kösz a választ!
p.kontakt: +36 70 502 2167 ; mail, privát
-
Achill3uS
nagyúr
válasz parandroid #323 üzenetére
énis rég néztem be ide, de gondolom ezt a topicot nem vetted még észre [link], amugy grat a cucchoz, dothan isten, a64-nél messze jobb sztem, a gyűri hűtőt meg nyugodtan vedd le 5v-ra is akár, simán elbirja, a hőfokmérőnek pedig ne higgy mert csal össze vissza az átalakító miatt a legtöbb lap.. ha kellenek szorzóállító+fsb ráncigáló cuccok akkor tudok segiteni megvan még az összes progim am dothan-hez kellett. a passzív hűtés simán megoldható, fercsa 2700mhz-en használja egy Scythe NCU-val
[Szerkesztve]"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
parandroid
félisten
Látom teljesen elhagyatott a téma. Mindenki megszabadult már a Dothan-jétől?
Azért legalább a tapasztalatotokat megoszthatnátok, ha valaki cserélt hűtőt a CT-479-es gyáriról.
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
parandroid
félisten
Nos, mivel nekem is sikerült megszereznem álmaim asztali konfigját (ha jól tudom, Brasil procija volt), gondoltam beszámolok róla, hogy mire jutottam vele.
Konfig:
Pentium M760 2,0GHz
Asus P4P800-VM mATX
Asus CT-479 átalakító a hozzáadott gyári hűtővel
2x512MB 400MHz Kingmax RAM duálban
Egyelőre hiányzik a gépből a VGA, az alaplapi integrálz cuccot használom, az eredményei siralmasak, még a Heroes3-at sem biztos, hogy el merem indítani vele. Amit még szerezni kell hozzá, az egy normális ház és egy megbízható, jó táp, pillanatnyilag egy 400W-os Codegen táp hajtja a konfigot egy teljesen noname házban.
Az első tapasztalat az volt, hogy az átalakítóhoz kapott hűtő bár bőven elegendő a procihoz - alapon 40 fok körül tartja, és terhelve sem igen megy 45 fok fölé -, viszont elég hangos. 3500-as fordulatról SpeedFan-nel 2100 RPM-re levéve már normális zajszintet produkál.
Ha már van potenciál a prociban, kicsit meghúztam ClockGen-nel. Sajnos 2500 MHz-nél már hibát ad a SuperPi, 2400-on viszont még minden teszt stabilan futott (SuperPi 1M: 33mp, 2M: 1:27). Hogy ne kelljen a hűtőt hallgatni, így leszabályoztam 2100 RPM-re, ez a 2400 MHz-en futó processzor max 51 fokig melegedett - jóformán még az üzemi hőmérsékletet is alig érte el. Mindeközben az FSB 160MHz-re lett növelve, a memóriák pedig az alap 333MHz helyett400-on jártak.
Teszteredményeket még majd hozok, hátha valakit érdekel, egyelőre elsősoran a stabilitást és a hőmérdékletet vizsgáltam, ezekkel úgy fest, nem lesz gond.
Néhány kérdésem is akad: próbálkozott már valaki hűtőcserével? Lehetséges valamelyik klasszikus Zalman hűtő problémamentes ráapplikálása erre az átalakítóra? Érdemes csak a ventilátort lecserélni rajta? Megoldható, hogy a proci teljesen passzívan menjen (természetesen nem húzva)? Próbálkoztam az RMClock-kal is, de nekem a SpeedStep nem akar működni. Lehetséges, hogy ez nem minden lappal képes együtt működni?
Köszönöm a figyelmet, és előre is hálás vagyok a válaszokért,
pI talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
veterán
Sziasztok!
Lenne egy kérésem felétek! Szeretnék kérni Tőletek Everest riportokat, csak olyan kell, amiben a sebességet teszteli. Szeretnék csinálni Saját célra egy CPU összahasonlító táblázatot, és ahhoz kellenének CPU eredmények!
Köszönöm!
Üdv.: DezsiNézd meg a hirdetéseim. Finomságok!!!
-
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Szerintetek mennyi lehet a reális értéke egy ilyen procinak?:
SL7SM
2.0/2M/533
természetesen 479-es foglalat, és dothan!
Lenne nekem 2db eladó, azért kérdezem! Előre is köszi az infókat, ha esetleg valakit érdekel megvételre, árajánlattal együtt jelentkezzen!cryptot minden termékemért elfogadom
-
MUŁĐER
addikt
hellósztok
nekem van egy 1,73 ghz-es 2 Mb-cahce-s Dothan procim, és a HD videók szaggatnak, eléggé...haver 3000+ -os AMD-én tök simán megy..ne már hogy ennyivel genygébb a Dothan..minden másban kb egy szinten teljesít a kettő proci.. (super pi, stb...)Robotika törvényei: 3. A robot megvédi magát halálos fegyverzettel, mert egy robot rohadt drága.
-
Ja no
aktív tag
köszi,
a 333-as ddr fel sem tűnt
Amúgy erős gépet szeretnék összerakni, de nem játékra, hanem cipelős gépnek, amihez a noti karcsú lenne. ( vagy rettenetesen drága; nekem...)
Amit az ASUS N4L-VM DH lap ismertetőjében írnak, hogy 945/955/975 a csipszetje, azt hogy kell érteni? Vagy van rajta mindhárom? -
gerjus
senior tag
Hat szerintem nem nagyon , agp , 333 as ddr meg a regi deli hid szerintem semmikeppen sem !! Persze attol fugg mire kell a gep ha letoltogepnek kell akkor teljesen mind1 persz , de csalokaka ezek a lapok mivel integralt vga van a legtobbon es elegge dragak nem csak emiatt de amiatt is !!
Szerintem maradj a 915 nel !Never trust a computer you can't throw out of the window! - http://www.flickriver.com/photos/gerjus/
-
Ja no
aktív tag
up
-
Ja no
aktív tag
szerintetek érdemes még 855-ös csipszetü deszkát választani, vagy jobb a 915?
( mini-ITX-ben több 855-öst találtam )
Meg tudtok-e esetleg olyan DC-DC konverterről, amit az epiákhoz használnak, de nagyobb telejsítményű? (12VDC ről megcsinál mindent, amit egy ATX szabványú alaplap kér és kb 150W-os) -
VINIKOR
senior tag
Csak érdekesség képen utánnaérdeklődtem az MSI 915GM Speedster-FA4 lapnak. ''Potom'' 38E Ft-be kerül.
Itt a weboldala: [link]
Erre közvetlenül nem megy rá a 478-as Pentium M? És átalakítóval a 479-es?
[Szerkesztve] -
Achill3uS
nagyúr
miért ne mehetnének szinkronban? amugy a 479 pentium m lapok sajnos 160fsb-nél többet nem bírnak (ddr300), ezért sztem sokkal jobb az asus+átalakítós cucc, ott 200-250fsb-t is el lehet éri szinkronban.
"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
VINIKOR
senior tag
Ha jól tudom az asus-os verziónál a proci nem tudja kihasználni a DDR400-as RAM-ok teljesítményét mert nincs szinkronban a proci és memória. Ez meg is látszik az írási/olvasási sebességen.
Az Aopenes verziónál mi a helyzet, ha DDR2/533MHz-es memóriák vannak a konfigban? Itt szinkronban van a proci és a RAM? Az Aopenes konfignál mekkora az írási/olvasási sebesség? -
-
Achill3uS
nagyúr
-
Achill3uS
nagyúr
nah akkor ezekben a lapokban lehet Pentium M procikat használni:
Átalakítóval Pentium M ready lapok:
P4P800 SE (Atleast BIOS 1008)
P4P800-VM (Atleast BIOS 1016)
P4C800-E Deluxe (Atleast BIOS 1021)
P4GD1 (Atleast BIOS 1005)
P4GPL-X (Atleast BIOS 0205)
Átalakító nélküli Pentium M lapok:
AOpen i915Ga-HFS (ATX)
AOpen i855GMEm-LFS (mATX)
AOpen i915GMm-HFS (mATX)
Commell LV-671 (mITX ?)
DFI 855GME-MGF (mATX)
MSI 915GM Speedster-FA4 (mATX)
namost a i945-ös lapok miatt van szép kis kavar, ugye azok core duo/solo -t fogadnak, de akkor nem fogadhatnak egyszerre pentium m-eket is, mert más a tűkiosztás, tehát sok helyen még kavar van mert egyszerre írják ki őket, és nemkizárt hogy az én felsorolásomból is maradt ki lap, nemtudom sok szervercumókat gyártó cégnek lehet még pentium m lapja ami még ennyire se népszerű, én ennyiről tudok
[Szerkesztve]"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
Fercsa
senior tag
na csak muxik a dolog
a feszt ellenorizd le everesttel v cpu-z-vel ,mert nekem lejebb veszi a RMClock ,de mas progi ezt sajna nem erzekeli
igy szerintem nem sokat er nalam..
SZ:marmint a fesz csokkentes a szorzo az zsir
[Szerkesztve][WEB]:[www.fercsa.com] - [FTP]:[fercsa.myftp.org:21] - [TV]:[sorozatguru.info] - [CM]:[cablemodemhack.tk] - [BiT]:[server-seed.com]
-
gerjus
senior tag
Fel lettem vilagositva by Fercsa kipbrobaltam az RM clock nevu progit es beallitod mi alapjan szabalyozza , tokeletesen mukodik nekem teljesitmeny alapjan allitja a szorzot vissza 9 re voltot leveszi ha kell akkor visszarakja eszre sem veszed frnakon mukodik !!
Ugyhogy megoldottak !Never trust a computer you can't throw out of the window! - http://www.flickriver.com/photos/gerjus/
-
Achill3uS
nagyúr
van sok 479-es lap, de ez i945-ös, Core Duo/Solo-nak való 479, nem fogadja a Pentium M-et Pentium M-hez 479-es lapok leginkább mATX-esek, ha kell linkelek majd párat
"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
VINIKOR
senior tag
Megjelent az ASUS-nak egy S479-es lapja: [link]
Nem talált valaki infót arról, hogy Pentium M procit is fogadni tud? -
end73
aktív tag
ha vkinek kell dothan+ct 479+ lap, klikk a hirdetésemre : [link]
[Szerkesztve]Intel®
-
gerjus
senior tag
Mert elkapott a gepszij mint mindig, nemtudok megmaradni valami melett megha tokeletes is sajna ez van , mindig van hova tovabb menni ennyi , ja es SCSI t akarok ahhoz meg 64 bites PCI X slott koll hogy rendesen menjen , 9xx es p4 lesz ,
De mint irtam is a topikban ha erdekel johetsz ide kiprobalhatod tesztelheted , jatszhatsz rajta amit szeretnel !Never trust a computer you can't throw out of the window! - http://www.flickriver.com/photos/gerjus/
-
Fercsa
senior tag
mint irtam nem adom el es nem sok negativuma van ,ha van
64bit tenyleg nincs benne ahogy Gerjus irta, de HT sincs... talan ennyi
eddig nekem ez a gep a csucs mind zajban (0dB) mint teljesitmenyben tokeletes[WEB]:[www.fercsa.com] - [FTP]:[fercsa.myftp.org:21] - [TV]:[sorozatguru.info] - [CM]:[cablemodemhack.tk] - [BiT]:[server-seed.com]
-
Achill3uS
nagyúr
nekem egy pont 1,73-mas (dothan 740) van átalakítóval egy P4C800-E DLX lapban, ez 1,35v-on 2400mhz-en stabil, mellette 400mhz 2-2-2-5 időízítésű ramokkal superpi 1M tesztben 30.657s-t érek el, előző A64 3000+@2800mhz / 620mhz 2,5-4-3-7 konfig ment ennyit, szóval órajelben sokkal lentebb hozza az A64-ek teljesítményét, játékokban is ugyanolyan gyorsak 64bit ide vagy oda, egyedül filmdekódolásnál lassabbak állítólag, abban nincs tapasztalatom
de nézegess teszteket rájössz hogy nagyon fain cucc ez
-
gerjus
senior tag
Nincsen 64 bites pentium M sajna !!
[link]
[link]
[link]
Itt van nehany de tele van a net !! Helyes hogy korbejarod a temat !!
Apropo Fercsa te is eladod a konfigodat ? Azt hittem csak en arulok ilyen konfigot jelenleg !!Never trust a computer you can't throw out of the window! - http://www.flickriver.com/photos/gerjus/
-
VINIKOR
senior tag
Oké, ezt is megtudtam.
Pentium M létezik 64 bitben?
Pár napja tudok erről a prociról és nagyon izgat a téma. A mostani áramzabáló hőerőművem 260E Ft-ba került, és nincs 1 éve, hogy vettem, úgyhogy körbejárom a témát mielött döntenék.
Nem tudtok olyan összehasonlításról, hogy pl. az 1,73Ghz Pentium M mekkora P4-nek vagy AMD-nek fel meg? Valamilyen táblázat vagy ilyesmi?
A PC-World-n is indult nemrég egy topik a témában: [link]
Itt is tudtok szakvéleményt beírni.
[Szerkesztve] -
Fercsa
senior tag
latom jol felporgott a tema
igy van speedstep muxik CT479-ben is...
en RMClock-ot hasznalom mar lassan fel eve
most is 1200mhz-en netezek es filmet nezek es ha kell felkuszik 2.55gigara
szal nagyon jo kis cucc[WEB]:[www.fercsa.com] - [FTP]:[fercsa.myftp.org:21] - [TV]:[sorozatguru.info] - [CM]:[cablemodemhack.tk] - [BiT]:[server-seed.com]
-
gerjus
senior tag
Lehet egy 100K s program 1 katt de egyebkent nem hiszem el hogy ez zavar semmilyen asztali proci a speedstepjevel meg sem kozeliti az aramfelvetelet egy ilyen procinak egyszeruen nem ertem mit ragaszkodsz ehhez annyira de te tudod de amint latod ez is megoldhato..
Never trust a computer you can't throw out of the window! - http://www.flickriver.com/photos/gerjus/
-
VINIKOR
senior tag
-
gerjus
senior tag
Nem
A pentium M en is 478 tu van de mas elrendezesben tehat bele sem tudod rakni , masreszt meg az atalakito az asus ct 479 viszont csak asus lapokban mukodik kicsit fejebb van link atalakitorol is meg miket tamogat stb ....Never trust a computer you can't throw out of the window! - http://www.flickriver.com/photos/gerjus/
-
VINIKOR
senior tag
ABIT IC7 G alaplapba működne egy S478 2GHz-s Pentium M?
A lap weboldalán semmit nem találtam a BIOS-ok leírásában ami említette volna a kompatibilitást. -
gerjus
senior tag
EIST el igenis lehet szorzot allitani menetkozben frankon !! Kell elkuldom nalam keznel van
ja es azert azt cafolnam hogy azonnal leeg a proci egy 740 es mar sikerult 100 fok fole tolni kicsit lecsuszott a blokk rola
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]Never trust a computer you can't throw out of the window! - http://www.flickriver.com/photos/gerjus/
-
Elrood
őstag
Hmmm.
Látom már, másik irányban áll a két üres tüske. Akkor már csak arra kell rájönnöm, hol olvastam/hallottam ezt a átalakító halálos storyt.''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
end73
aktív tag
mindjárt, előtúrom neked a progit.... szorzó visszavétel céljából kerestem vmit.Erre ezzel futottam össze: be kell állítani, milyen terhelés mellett milyen feszt, szorzót, fsb-t kapjon, vagy lehet ''automatán'' is hagyni.Ezek után mint egy noteszben ''mozog'' a össz MHz, akár 4*50-et is lehet.0.8v mellett + ilyenek.
Elküldöm priviben,amint megtalálom a filet, csak nem neveztem el.....Intel®
-
Elrood
őstag
Fizikailag lábkombatibilis tudtommal. Tehát belemegy a socketbe.
Valamelyik HW oldalon kipróbálták Yonah-t a CT479-ben, és az átalakító elpusztult.''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
Elrood
őstag
Még valamit. Kérdezted: Igen, minden Pentium M-ben van SpeedStep, csak CT479-el nem lehet használni.
Idézet a tesztből, amit kérdeztél:
A processzor üresjáratban 35-38 fok, terhelés alatt pedig maximum 43 fokig melegedett a BIOS szerint (kb. 24 fokos szobában).
Idézet az Asus honlapről, ami fontos:
Does CT-479 support Intel Pentium M ''Low'' & ''Ultra Low'' CPU ?
No, currently It DOES NOT support Intel Pentium M ''Low''& ''Ultra Low'' CPU.
Tehét ezeket a processzorokat nem támogatja az átalakító, amit megadtál procit, az nem esik ebbe a kategóriába, tehát lehet használni az átalakítóval.
Ezekben a lapokban működik az átalakító jelenleg: P4P800 SE P4P800-VM P4P800-E Deluxe P4C800-E Deluxe P4GD1 P4GPL-X.''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
Elrood
őstag
Alaplap: pl.: AOpen i855GMEm-LFS , AOpen i915GMm-HFS. Ezekkel átalakító nélkül műkődik. SpeedStep tuti működik ezekben.
(Megj.: Celeron M -k, Pentium M-kből van lebutítva, felezett cache, és SpeedStep gyárilag ki van kapcsolva, de a fogyasztásuk ugyanannyi, tehát TDP25W -s családba tartoznak ők is.)
Sajnos két gond van ezekkel a lapokkal. Magyarországon alig lehet szerezni, és nagyon nagyon drágák.
Átalakítő: Asus CT-479. Ezzel elvileg bármilyen s478-s Asus alaplapban működik a pentium/celeron m, de bővebb információt az asus oldaláról: [link]. SpeedStep, ph! teszt szerint sajnos nem müxik: [link]
Ezt már lehet szerezni, és az Asus S478-s alaplapot se nehéz beszerezni. Pl. itt lehet átalakítót szerezni: [link].
Proc. spec.ben az a 100 fok azt jelenti, hogy addig van hitelesítve a proci, tehát 100 fok felett nagy valószínűséggel azonnal leég a proci.
Úgy tudom, hogy ezekben, amit felsoroltam, csak a banias/dothan magos p m-k működnek. Tehát Yonah és későbbi társai nem.''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
VINIKOR
senior tag
Pentium M-nél mit jelenthet a hőfokadatnál az a 100 fok? Hol van az az alacsony ~40 fok? Ha ez igaz akkor ehhez is komolyabb és hangosabb hűtés kell.
-
-
Elrood
őstag
Pentium M-k fogyasztása TDP 25W, tehát alapon szerintem nem esznek 25W-t, terhelve 60W-t tuti nem.
Szerintem a család legnagyobb tagja max terheléssel, szerintem max. 35W-t eszik.
Passzív hűtéssel szerintem elmennek, de jól szellőzött házban.''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
Elrood
őstag
Pentium 4-M és Pentium M között azért több a különbség a cache méreténél.
Pentium 4-M, mint a nevéből látszik, a Pentium 4-sekből lett kreálva úgy, hogy alacsonyabb feszkót adtak neki, és engedélyezték benne az energiagazdálkodási funkciókat.
Pentium M pedig a Pentium 3-s vonalból lett kifejlesztve, direkt a hordozható eszközök számára. Céljuk alacsony fogyasztás és hőtermelés volt.
P M ugyanazon az órajelen sokkal erősebb, mint a P4M, ráadásul ugyanazon az órajelen még kevesebbet is fogyaszt.
P4M s478, elvileg megy sima asztali gépben is, persze a fesz, meg a biosfelismerés gond lehet, de ugyanaz a socket. (Persze van néhány kivétel: [link])
P M s478 és s479, biztos nem kompatibilis az asztali s478-s lapokkal. Az s478-s P M-k lábkiosztása is úgy van kialakítva, hogy nem lehet fizikailag belerakni az alaplapba.
Erre két megoldás van, az asus ct479 átalakító, vagy néhány s479-s alaplap. (s478-s P M természetesen megy a ct479 átalakítóval, vagy s479-s alaplappal.)
Röviden kb. ennyi a különbség.''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
VINIKOR
senior tag
Az átalakítós Pentium M-el az a gondom, hogy a Speed-step funkció nem működik.
A Pentium M milyen áramfelvétellel (W) és hőfokkal működnek alapon és terhelve? Alapon nem kb 50W-on ~30 fokon, terhelve 60W és ~40-45 fokon mennek, akár passzív hűtéssel is? Tuning nélkül természetesen. -
gerjus
senior tag
Hat igen akad kulonbseg , mig a pentium 4 mobil procikban 512 vagy max 1 mega cache van addig a pentium M ekben 2 ! A pentium 4 ekben van ugyan HT is de teljesitmenyben messze vannak a pentium M tol gazdasagossagban szinten , kevesebb ho, kevesebb aramfelvet ... es mint tudjuk a pentium M ek felhuzva egesz szep dolgokat produkalnak
Kb ennyi de majd kijavitanak a guruk
Egy kis onreklam nem kell osszerakni vedd meg keszen [link]
Huh ordogos lett ez a hsz.
Nemtom nootebookhoz nincsen tapasztalatom de mintha a 855 lapkakeszlet ha az van benn 160 FSb ig engedne de lehet tevedek ...
[Szerkesztve]Never trust a computer you can't throw out of the window! - http://www.flickriver.com/photos/gerjus/
-
Nyugdíjas
nagyúr
1.6 Dothan procit max meddig lehet tuningolni,és mivel? Notebookhoz kellene, és nyilván nem szeretnék hűtőt csreélni
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
VINIKOR
senior tag
Nagyon gondolkodom egy mobilprocis gép összerakásán. De olvastam, hogy a Pentium 4 Mobil CPU és a Pentium M nem ugyan az. Mi a kettő között a különbség?
A Pentium M-et nem akarja végleg kivonni a forgalomból az INTEL? Ha igen akkor megszűnik a driverfrissítés is?
Kösz a választ. -
Achill3uS
nagyúr
hát valahogy pedig tutira a PPL Setupnál kell belőnöd a dolgot mert először nekemis azt csinálta amit írtál..
-
Achill3uS
nagyúr
nekemis csinált olyat, de aztán valahogy jólett, ezt töltsd le, nekem ez van és müxik [link]
-
Achill3uS
nagyúr
nekemis rengeteg gondom volt a clockgennel, 915PL chipsetem van, a Clockgen PPL Setup-jábanban nézd végig az összes lehetőséget a Clock Generator Setup résznél, nekem az ICS 954123 értéken méri a jó órajeleket, és huzni is prímán tudom. amugy 1.0.4.1. clockgenem van [link] innen el is lehet érni asszem..
-
Achill3uS
nagyúr
válasz MasOyama #243 üzenetére
le kéne szabályoznia magát.. érdekes, nemtom mi lelte.. a hőfok miatt egyelöre na aggódj, ezeknél a prociknál az intel 100C-ig garantálja a stabil müködést..
bios-ba nézz esetleg körül"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
s0rT3d
tag
Hali!
Akartam volna probálni egy kis huzást, megnézni meddig birja egy mobile proci, de semilyen progival se sikerült, se a setfsb se a clockgen felse ismeri a procit, max csak megtom nézni perpill milyen frekin áll, 915PM és 1.74-es dothan -em van..bennem van a hiba? -
MasOyama
őstag
Van egy HP notebook amiben egy 1,6-os Pentium M proci van.(Dothan)
Ennek mennyinek kéne lenni kb. az alap hömérséklete?
Mert most 60-62c!, és állandóan bekapcsol a venti benne, ami olyan hangos, mint egy porszívó. Most egy programmal megoldottam, hogy levettem a procit 600 MHz-re, és így 50c alapból a proci, így nem kapcsol be a ''poszívó'' üzemmód. Nem kellene a pentium M-nek automatikusan leszabályozni magát? Mert ez mindig 1600 Mhz-n megy.PCMENTOR - Számítógép és Laptop Kereskedés és Szerviz
-
-
Protko
tag
Mivel lehet húzni egy notiban lévő dothant?
valami utility-ra godoltam, mert ezekben BIOS light van......''Nem emlékszem,azért kezdtem el inni...mert elhagyott a feleségem...vagy azért hagyott el a feleségem,mert elkezdtem inni.'' - Leaving Las Vegas
-
Achill3uS
nagyúr
válasz Achill3uS #237 üzenetére
köszi találtam
hmm deügyes vagyok, megoldom a saját gondjaimat, najo akkor majd az eredményeket is megosztom magammal"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
Achill3uS
nagyúr
válasz Achill3uS #236 üzenetére
köszi, megoldottam
Fercsa, ha ráérsz plz kéne nekem egykét link vagy kép, pl te hogyan csináltad a 3,3v-os vmodot.. elöre is köszi"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
Achill3uS
nagyúr
Szia Domy, egy elég hülye de fontos kérdésem lenne látom ASUS P4GPL-X -ed van, nekem is ez lesz jövő héten remélem, szóval az XP-120 rendesen rámegy neked? mert ahogy nézem a cpu socket kicsit fentre került ezenknél a lapoknál, és nemtom rendesen ráfér-e majd, mert sztem az én sonic towerem tuti nem fér rá [link]
(ja és ha keresel még CT 479-et lehet tudok segiteni, mert énis most fogok rendelni)"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
gerjus
senior tag
hmm huzas nelkul nagyon korrekt eredmenyek tenyleg , popec kis masina
en is gondolkodtam egy ilyen piciben jo lenne hurcolaszni de kicsit draga volt nekem sajnos , azert erdekelne meddig lehet huzni mert akkor lehetne beletolni egy 760 ast vagy 780 ast es kicsit felrakni es akkor nagyon menne ! A vizhutest nehezkes szallitaniNever trust a computer you can't throw out of the window! - http://www.flickriver.com/photos/gerjus/
-
gerjus
senior tag
Udv a klubban !
Eredmenyeket akarunk !
Nagyon szep joszag gratulalok hozza ,huzni mennyire huztad a prockot ?
kocce csao
most olvasom hogy 165 ig lehet alitani az fsb t de 155 folott egy 740 es mar nem volt stabil ,te meddig jutottal ? igy alapon mondanal egy 2003 at erdekelne !
koszi
-
lenox
veterán
Na en is beleptem a klubba, vettem egy Shuttle SD11G5-ot, 1.866-os Pentium M-mel, 1 giga ram, nv 6600 gt stb. Passziv hutesu kulso tap, passziv videokari, az egesz gepben egy db. 92 mm-es venti forog ugy 800-900 rpm-mel (ezt majd meg lehet cserelem halkabbra), szal ultra csondes gep igy is, megis eleg brutal teljesitmenye van...
-
gerjus
senior tag
ahhhh vegre valahara megtalaltam a kutyut a szorzo allitasra mukodik is faszasan de alighanem nem szereti a 200+ FSB valszinuleg tobb V kene neki azt meg nem eroltetem amig nincsen rajt a wasser !
ha kell valakinek elkuldom !
csak en orulok ennek ennyire vagy mindenki tudta hogy kell csak nem valaszolt ?
teljesen mind1 !Never trust a computer you can't throw out of the window! - http://www.flickriver.com/photos/gerjus/
-
gerjus
senior tag
[link]
itt van egy altalanos tesztek dolog amint latjatok ment kozben a dc de nem volt szivem kikapcsolni ha valaki szeretne meg valamivel szivesen megcsinalom !
DE akko hogyan is lehet szorzot allitani ????
jo ezt azt mindenkinekNever trust a computer you can't throw out of the window! - http://www.flickriver.com/photos/gerjus/
-
gerjus
senior tag
ott van alairasomban a ket a data 533 as 2,5/3/3/7 en mennek dualban nyilvan 740 es M cuccos 1,73/533 meg alaplap ugye olyan mint tied 460 as tap atalakito meg ahoz a gyari venti mert meg nem raktam ra a vizhutest !
mi erdekel meg ! hogyan allitok szorzot win alol ? minden pentium M en lehet ?Never trust a computer you can't throw out of the window! - http://www.flickriver.com/photos/gerjus/
-
gerjus
senior tag
de en nemtudok szorzot allitani ti igen ?
hat feljebb irtam egy-ket eredmenyt amire emlekszem de hetvegen nem otthon vagyok majd hetfon tolok meg fel meg kepet is , egyenlore sima gyari hutovel megy!
ja igen visszaterve milyen lefogatoval lrakod ra a zalmann blokkot ?
hogyerted hogy hogy nez ki ?Never trust a computer you can't throw out of the window! - http://www.flickriver.com/photos/gerjus/
-
Domy
aktív tag
-
gerjus
senior tag
blokkom nekem is van de mivel raktad ra a szabvany 478 as rogzitokeret ramegy ?
gondoltam majd buherok ra valamit de ha van ra gyari megoldas akkor inkabb az ! Innova blokkom van !
ahham akkor lehet ezert nem ment mar 210 s FSB n bar olyan kicsi tulhajtast birnia kene a vidkarinaka DFI lapomban tobbet is birt, 250 FSB nel sem fixaltam , vagycsak en nem ertek valamit ?
a 855 chipseta noti chipset ugye ? senkinek sincsen olyanja itt a kornyeken ?Never trust a computer you can't throw out of the window! - http://www.flickriver.com/photos/gerjus/
-
gerjus
senior tag
en is ezt mondtam hogy nem fixalja !! jelzem mennyin kene fixalni ezt sosem tudom ! ugytudom egyik 915 sem tudja fixalni a PCI freqit marmint rendesen ! vagy tevedek ?
arrol nemtudok hogy az aopen tudjaNever trust a computer you can't throw out of the window! - http://www.flickriver.com/photos/gerjus/
-
Domy
aktív tag
Tévedésben élsz ember! Nekem is P4GD1-em van és nem fixálja a Pci-E órajeleket!
3 szabvány FSB van, a 100Mhz, a 133Mhz és a 200Mhz... ezeken a frekiken tudja a 100MhzPci-E és 33Mhz Pci frekiket a lap... de ha megnézed a te lapodat 198-on pl, akkor tuti hogy nem lesz szabványérték... épp ezért kérdeztem... hogy egyáltalán tudja-e pl. az Aopen lapja a 200Mhz-es szabvány frekit, mert notiban nincs is ilyen, és azt a lapot pedig noti chipsetből csinálták asszem...
Átalakítód honnan van, és mennyiért? Részleteket priviben please...
Van egy Innova radim és egy Zalman CPU blokkom ami felmegy az átalakítóra, ha érdekel...
[Szerkesztve] -
gerjus
senior tag
hella most nem arrol irok de hetfon rakok kepet hat mivel 200 az fsb 400 on mennek a ramok 2,5/3/3/7 en egy ket adatra emlekszem
everest olvasas 4100 korul van most csinaltam tesztet 6600 GT teljesen alapon 2003ban : 9072 az nem rossz es meg lesz ra blokk meg is rantom !
egyenlore gyari hutovel megy 1,5 V n max terhelesen 55-60 fok kozott mozog max!
most eladom a radimat ha lesz masik rabuherom a vizet valahogyan!Never trust a computer you can't throw out of the window! - http://www.flickriver.com/photos/gerjus/
-
Fercsa
senior tag
itt talaltok par kepet [link]
mindig frissitem szal lesznek ujabbak is[WEB]:[www.fercsa.com] - [FTP]:[fercsa.myftp.org:21] - [TV]:[sorozatguru.info] - [CM]:[cablemodemhack.tk] - [BiT]:[server-seed.com]
-
Domy
aktív tag
Hehhe
Felmerült bennem a kérdés, hogy a notiban használt illetve Aopen lapokon használt 915 chipek se fixálják az PCI és PCI-E frekiket 133-200-ig? illetve felette?
Ha valaki tudja a választ, szeretettel várom! Na meg az átalakítómat is, ami elvileg vasárnap este nálam lesz
Új hozzászólás Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kína exportkorlátozást vethet ki az akkumulátortechnológiákra
- World of Tanks - MMO
- Építő/felújító topik
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Automata kávégépek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gumi és felni topik
- Facebook és Messenger
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 7600X - 6 mag/12 szál - Új, bontatlan- Eladó! 75.000.-
- Processzor felvásárlás
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest