Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
premete
veterán
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
félisten
-
mghltm
addikt
-
arpeen2
senior tag
-
subidu
tag
válasz rumos14 #9351 üzenetére
Nekem azért ezek a Dunaelektronikás árak elég borsósnak tűnnek. Nem lehetne ezeket a gépeket máshonnan is beszerezni , ahol lehet választani konfigurációt is? Az iponnál nem lehetett például.
ThinkPad X230, Dell XPS M1530, NIKON D90, Nikon D750, Nikon 18-105/F3.5-5.6 AF-S DX ED VR, Nikon 35mm/1.8G AF-S DX, Nikon 50mm/1.4G AF-S, Nikon 24-70mm f/2.8E ED VR, Nikon 70-200mm f/4G ED VR
-
Andre90
tag
válasz rumos14 #9351 üzenetére
Köszi a válaszokat. akkor 1280*800 így már jó?
Amúgy kaptam még egy ajánlatot, ha erről is mondanátok valamit:
Dell Latitude D830 notebook
Intel Core 2 Duo T8100 2.1GHz / 3MB / 800MHz, 1GB 667MHz DDR2 SO-DIMM (1*1GB),
15.4" WXGA (1280x800) TFT, nVidia Quadro NVS 140M VGA
160GB 5400rpm SATA HDD, 8x DVD+/-RW meghajtó,
Bluetooth, Intel ProWLAN 1490 802.11a/b/g, FireWire, 3x USB2.0, Soros port, S-Video,
6 cellás akkumulátor 56WHr, magyar billentyűzet integrált ujjlenyomat-olvasóval.
A RAM-ból inkább 2GB lesz, ez sztetek már jobb? Tudom a ideókártya gyenge, de 250 a maximális keret.
Illetve még azt hogy ezek a notebookok mennyire megbízhatók illetve halkak? Gondolom itt a D830-asokra. ÉS a 6 cellás akkuval meddig bírja a strapát?
Jah és ez lenne 235+áfa[ Szerkesztve ]
-
subidu
tag
válasz rumos14 #9316 üzenetére
Nekem 1 Db WD 250GB -os, és 1 Db 160-as külső HDD-m van és mindkettőröl 13M körül másol ír a laptopom.
Egyedül az asztali Pc-m tud róluk gyorsabban másolni. Ott felugrik 30mbit-re a sebesség.ThinkPad X230, Dell XPS M1530, NIKON D90, Nikon D750, Nikon 18-105/F3.5-5.6 AF-S DX ED VR, Nikon 35mm/1.8G AF-S DX, Nikon 50mm/1.4G AF-S, Nikon 24-70mm f/2.8E ED VR, Nikon 70-200mm f/4G ED VR
-
wwhy
veterán
válasz rumos14 #9217 üzenetére
Nem kell uninst, csak minden opció legyen off, legjobb ha taskból minden le van lőve vayg el se indul a prog. Ezt a dl-es hibát pc-s írók is sűrűn produkálják, HA vmilyen emuláló kavar a gépen.
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
Polcrendszer
tag
válasz rumos14 #9020 üzenetére
ja persze, ha megnézed, a belőtt súlya majd 1 kilóval kevesebb...a másik a hdmi kimenet.A design az meg fél notebook najó, én is Vostrot vettem, de ha majd nem lesz konstans 30-40ezer különbség azonos konfig mellett, lecserélem ami állítólag most, hogy leálltak a gyártásával, a nem is oly távoli jövőre tehető...
[ Szerkesztve ]
A leghosszabb magyar mondat, ami visszafele is u.az :Kis erek mentén, láp sík ölén, oda van a bánya rabja, jaj Baranyában a vadon élo Kis Pálnét nem keresik.
-
MajaG
senior tag
válasz rumos14 #8883 üzenetére
Szállítás, ugye 150e nettó felett ingyenes, na nekem rajta a számlán a fuvar ára. Azt lehuzatom. Én nekem is korrektnek tűntek. Nem is le kiabálni akartam/akarom őket, azért tettem fel a kérdést ilyenkor mi várható, tehető. Csak kezd baromi sürgős lenni, hogy megjöjjön a gépem bizonyos dolgok miatt.
-
Stehe
aktív tag
válasz rumos14 #8816 üzenetére
Hali!
Akinek szintén Dell laptopja van, nem tudná megmondani, hogy hogyan lehet elindítani a Dell gyári tesztprogiját(ami a memóriát is teszteli)? Egyszer már futtattam, csak nem emlékszem, hogyan lehetett előhívni. Mostanában volt 2 kék halálom is, és megnézném azt a memóriatesztet...
Köszi!
-
doddencs
senior tag
válasz rumos14 #8807 üzenetére
Miért nem jön be neked ennyire az 1510? Nem vettem észre valamit? nekem tetszik, minimálisan könnyebb is, ujjlenyomatolvasó... Maximum a szürkés szín, amit kifogásolok, de azon tul tudnám tenni magam.
Ja, meg a lecsukás olyan esetben h. működik, ha nincs olyan "pöcök, 2db" a kijelző fölött, ami bepattan?... Mert a képek alapján az 1510-en nem láttam ilyesmit
-
-
doddencs
senior tag
válasz rumos14 #8797 üzenetére
Az lenne, csak még nem találtam olyan boltot, ahol olyan 1500as van ,amely minden igényemet kielégíti, s legfőképpen árban is megfelel. S mivel a Dunaelektronika már nem foglalkozik az 1500asok konfigurálásával, így vszeg marad az 1510
Egyébként nekem első benyomásra semmi kivetnivalót nem találtam az 1510en, maximum az ár lesz(efelől semmi infóm még), másrészt pedig remélem 8600M GT-t belerakni remélem nem okoz problémát nekik -
törölt tag
válasz rumos14 #8720 üzenetére
hmm, ezek alapján annyira nem meggyőző, akkor már inkább XPS1330... bár mondjuk egyiken sincs pöcökegér, ami valószínűleg hiányozna mostmár.
bár nekem annyira nem csalódás, leginkább talán a hdmi hiánya, meg az nyamvadt mono speaker, de túl drága.
szerk.: Dell gépekben sincs úgy általában védelem. a D630-ban sincs, csak egy gumitalppal több az alján.atosz: tulajdonképp mit vársz most itt a fórumtól? adtunk pár tippe, nem működtek, újratelepíteni nem akarsz, akkor ezek után fordulj bizalommal a szervizhez. ha itt panaszkodsz, és leírod tizedjére is ugyanazokat a problémákat, attól nem fognak megjavulni...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz rumos14 #8649 üzenetére
az 1310-et kell nézni
nekem legalábbis bejön. azon oldalt vannak a jack aljzatok. a slot-in jellegű meghajtókért én sem vagyok oda, de nem lehet olyan vészes. az XPS-en már használják egy ideje, és nem láttam még embereket tömegével panaszkodni rá. az érintős multimédia gombok legalább szépek ha úgyse használod, akkor legalább esztétikus legyen, nem?
azt nem értem mi az az "optional 13,3" truelife widescreen"? az alapverzióban nincs képernyő? vagy alapból matt, és a fényesért fizetni kell (nem lenne rossz)?
plusz az ujjlenyomatolvasót kicsit fura helyre tették, akkor már jobb lett volna HP-tablet módon a képernyő mellé/alá... viszont a 4 darab USB dícséretesen elfért rajta!
már csak egy pöcökegér (opcióként is akár) kéne rá, és nagyon szuper kis gép lenne (így is nagyon jó). de nagyon helyes, hogy mozdulnak a gyártók a 13"-os kategória felé ismét (X300, meg ez is).zgyure: ha jól emlékszem olyasmit írt az egyik fórumtárs, aki nem mellesleg szervizes, hogy nem lehet itthon hosszabbítani a kinti garanciát, de viszont megveheted a gépre itthon külön a garit. ekkor persze minden ingyenes lesz. nem csak a HRP szervizel, hanem több cég is, például a CHS biztosan, de lehet, hogy máshol is van szerviz (Humansoft? Dunaelektronika? egyéb?)
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz rumos14 #8557 üzenetére
miért ne lehetne?
ahogy nézem nem vostro 1500-hoz nincs dvd író fw frissítés, szóval valószínű szoftverhiba lesz, ha a dvd író amúgy jó. nekem asszem nero7 és deepburner segítségével sikerült két rétegűt írni, de abban biztos vagyok, hogy a daemon tools fel volt telepítve mellette (sőt, a poweriso is aszem, ami szintén csinál magának virtuális meghajtót) -
wwhy
veterán
válasz rumos14 #8533 üzenetére
A dvd-írás topicban vesézgettük, míg PPeter felhomalyosította a társaságot; az emuláló vackok kikapcsolása után minden ment simán, Nero 8.X microval is, igaz, már az új írómmal, LG H62N-nel.
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
wwhy
veterán
válasz rumos14 #8531 üzenetére
DL írásnál először lőj ki minden Daemon, Alcohol stb. taskot (Feladatkezelő!). Aztán írj Ashampoo-val Komoly. Nekem is 3 kuka DL volt, Nero 6.x, 7.x és 8.x-el. A második réteg közepébe halt bele. Feltettem az Ash-t, és lőn csoda. Igaz, ez PC-n, Pio 109-es íróval.
-
Padisha
tag
válasz rumos14 #8514 üzenetére
Csak a következő kombónál van gond: XP + R155105.EXE webcam driver + skype=kékhalál.
Nem gond egyébként, driver uninstall, a skype simán vezérli a kamerát. A hozzáadott videoavatar szerkesztőt nem lehet így használni, de az számomra nem érdekes. 1x elbohóckodtam vele a kíváncsiság kedvéért, jópofa, oszt annyi. -
sghc_toma
senior tag
válasz rumos14 #8444 üzenetére
hát, nem véletlenül pakolták bele a kártyába ezt a fícsört; nem hinném, hogy nincs értelme.. kikapcsolni nem lehet, bár mintha olvastam volna róla, hogy a RivaTuner képes rá.. amúgy ha elég a futó alkalmazásoknak a 256MB VRAM, akkor nem vesz el semmit a rendszermemóból..
in asm we trust
-
törölt tag
válasz rumos14 #8421 üzenetére
hát, igazából nekem is csak PSP-ben van, amúgy nem használok Sony termékeket, így nem is igazán tudom mi a különbség a Duo és nem-Duo közt. mondjuk az én kártyámhoz adtak átalakítót, ami sima MS-t csinál belőle, de nincs rá szükség, emrt az olvasó mindkettőt tudja kezelni, azonos a tűkiosztásuk.
nem lehet, hogy rosszul raktad bele? -
törölt tag
válasz rumos14 #8417 üzenetére
sajnos a kártyaolvasókkal eddig nincs jó tapasztalatom. az MSI notimban levőnak ugyan nem volt aja, de pl. a barátnőm Dell-jében levő egyszerűen nem bírja megnyitni az SD kártyámat, amit a fényképező, meg lényegében bármi más lát... (beleértve a 200 forintos usb-s kártyaolvasót is)
szerintem vegyél egy multifunkciós külsőt, az több formátumot kezel. ha már MS kártyát is akarsz ovlasni. áltlaában a laptopban levők csak SD/MMC kompatibilisek, de van, ami még xD-t is tud. az MS kártyákat leginkább a Sony laptopok tudják (igaz azok meg mást nem), a CF-et meg egyik sem, amit eddig láttam.
-
fwgoze
aktív tag
válasz rumos14 #8414 üzenetére
Vagy azt csinálod, amit az előttem lévő írt, vagy azt amire te gondolsz...az 1. esetben a gép jegyzi meg a felhasználónevet és a jelszót, míg abban az esetben, amire te gondoltál, a routerrel kell ezeket megjegyeztetni, és úgy lesz állandó a kapcsolat...ha nincs routered, akkor csináld amit az előttem szóló mondott, és állítsd be, hogy valahányszor bekapcsolod a gépet, akkor automatikusan kapcsolódjon...kb ennyi...remélem segítettem...
-
sulu1701
aktív tag
válasz rumos14 #8414 üzenetére
Hi!
Én úgy szoktam vagyis nekem ezt mutatta a szerelő (ez még csak akkor amikor az UTP kábel lógott a gépből). Szal vezérlőpult, hálózati kapcsolatok, bal oldalt új kapcsolat létrehozása, a varázslóban első ablak tovább , kapcsolódás az internetre, kézzel állítom be a kapcsolatot, és ott a középső Kapcsolódás felhasználónevet és jelszót igénylő szélessávú kapcsolat segítségével ( PPPoE) , kitalálsz valami nevet a kapcsolatnak, a következőnél felhasználó név jelszó ami a szerződésbe van leírva (ha még nem változtattad meg)
És nagyjából ennyi az internet böngészőben meg beállítód hogy automatikus csatlakozás ehhez a kapcsolathoz.Remélem tudtam segíteni ha van még valami akkor csak szóljál
[ Szerkesztve ]
-
Gabás
addikt
-
törölt tag
válasz rumos14 #8218 üzenetére
a Dell N-series azt jelenti, hogy FreeDos van a gépeken, nem pedig valamilyen Windows. csak a m$ megtiltotta, hogy reklámozzák, így jóformán nem lehet róla semmit tudni, ha nem kimondottan keresed...
-
törölt tag
válasz rumos14 #8201 üzenetére
nekem felment simán a magyar SP1-es XP a gépemre, pedig a D630 sem éppen régi darab. illetve mondjuk egy angol SP2-vel próbáltam előtte, de azzal a fájlok felmásolás, és első újraindítás után valami hibával nem volta hajlandó továbblépni.
szóval szeirntem mennie kéne elméletben, nem tudom igazából mi a kritikus pont...kekegsm: azt hogy a túróba' csináltad? nekem nem sikerült beletörölnöm, pedig próbáltam *cry*
u.i.: annyira jó, hogy a köcsög windows gomb nem csinál semmit, ha megnyomom! állandóan félrenyomtam az Fn-t, és kicsit bosszantó volt a felugró start menü...
-
kekegsm
őstag
válasz rumos14 #8199 üzenetére
Persze, csak SP2 johet szoba. Es mondanom se kell, hogy jogtiszta legyen, ne valami buheralt, amit valami okoska megszabaditott a driverektol...
Tudjatok, erdekessegkeppen, de amiota jogtiszta windowsokat hasznalok, azota meg soha nem kellett ujratelepitenem se XP-t, se Vistat (Vistat egyszer, de az az en hibam volt, mert veletlen es masnaposan beletoroltem a rendszerfajlok koze..., szoval az nem OS hiba)
Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...
-
Padisha
tag
válasz rumos14 #7908 üzenetére
Mondom, attól is függ milyen szögből nézed. XP megy.
És mégegy negatívum: csukott állapotban van kb. 2 mm holtjáték a 2 rész között, igazából ezt se értem, mert a kijelzős részen vannak kis gumipapucsok, szóval igazán csukódhatna szorosan. Azt azért nem mondom, hogy lötyög, mielőtt valaki rákérdezne.
És a nyitógombról: krómozott lötyögős gagyi műanyagÉn viszont így imádom ahogy van
-
MajaG
senior tag
válasz rumos14 #7913 üzenetére
Egyelőre még nem kértem ajánlatot, szóval nem tudtam, hogy már nincs, illetve dell konfigurátorba még látok.
Ekkora árkülönbséget nem ér meg:
Intel® Core™ 2 Duo Prozessor T7250 (2,00 GHz, 2 MB L2-Cache, 800-MHz-FSB) [zuzgl. 255,00 € oder 22 €/monat1]
Intel® Core™ 2 Duo Processor T8100 (2.10 GHz, 3 MB L2 cache, 800 MHz FSB) [zuzgl. 530,00 € oder 31 €/monat1]
[ Szerkesztve ]
-
Padisha
tag
válasz rumos14 #7747 üzenetére
mint előttem írták a többiek is többféle megoldás van
1. bios--> onboard devices --> sata operation AHCI-t átállít ATA-ra, majd telepít
2. AHCI-n hagyod a bioskapcsolót, floppyra kimásolod a sata drivert majd a telepítés kezdetekor F6 bill. lenyomása után usb-s floppyról beolvastatod
De olyan nagy különbség szerintem se lehet, főleg, hogy 5400 rpm-es a vinyó, elméletileg nagyobb sávszélességet biztosít a sata (Pata max. 133 MB/s, SATA1 150 MB/s - de ez is csak elméleti sebesség)
Egy szó mint száz nem fogom halálra idegesíteni magam, hogy csak ATA módban megy most; és mint írtam, telepítés után visszaállítottam a kapcsolót AHCI-re, de akkor nem bootolt be!
A dvd minden drivert tartalmazott, mindenből a legutolsó verziót.
a laptopvideós drivernél vmit bűvészkedni kell az inf-fel, keke gondolom vágja a témát.
Ebbe nem merültem bele, lehet ezért nem sikerült nekem ezt feltenni.
Mikor megy a venti semmivel sem hangosabb, mint mikor nem, csak onnan lehet észrevenni, hogy a bal oldalon okádja ki a meleget
most fut 3dmark
see u later -
kekegsm
őstag
válasz rumos14 #7747 üzenetére
Na szoval:
-Az nlite-val bele lehet nyulni a telepito image-be, beleintegralhatsz dolgokat.
-Mindenkeppen erdemes az SP2-es XP-t hasznalni, ez jobban is ismeri a hardvereket alapbol, meg kulonben is, mindenben jobb.
-Az AHCI az a sata, az ATA pedig a pata beallitas.
-Maradhat ATA-n is, teszteltem, kb 1%-al lassabb csak, de legalabb csuklobol kompatibilis. De: Ha feltelepited az XP-t ATA modban, aztan szepen feltelepitesz minden drivert, ugy ahogy kell, es csak azutan allitod vissza AHCI modra, akkor mukodni fog tapasztalataim szerint.
-Az AHCI mod igazabol akkor kell, ha hasznalsz Intel Flash Cache Drive-ot, masneven Intel TurboMemory-t, masneven Robson-t. Az csak AHCI-vel egyutt mukodik.Nvidia driver:
a laptopvideo2go -rol le kell tolteni a drivert magat, es mellette ott egy link, ami a "modded INF" fajlra mutat. Azt is le kell tolteni. Azutan elinditod a driver fajlt (onkicsomagolo exe), kicsomagolja magat (nezd, hogy hova teszi ezt), majd probal elindulni, de kiirja, hogy o nem tamogatja a hardveredet. ekkor kilepsz belole, es a letoltott inf fajlt bemasolod a mar kicsomagolt driverbe, felulirva vele a regit. Ezutan onnan, a kicsomagolt driverbol inditod el a telepitest (setup.exe?), es ha minden szep es jo, akkor mukodni fog.Lépj ki, lépj be, próbáld meg újra...
-
-
Padisha
tag
válasz rumos14 #7712 üzenetére
na már küzdök vele, folyik az xp telepítés (még 30 perc), bios kapcsoló AHCI-ről ATA-ra való átállítás után, driverekig még nem jutottam, hamarosan jön az is.
A vga driverrel igazából tanácstalan vagyok, eddig a dell support honlapján valót néztem ki, de a linked után lehet, h ez változik. ...szerintetek?
folyt. köv.[ Szerkesztve ]
-
-
McLaca
őstag
válasz rumos14 #7393 üzenetére
V1500-ra garantáltan. Inspironra szerintem nem (driver hiány), de nézd meg a DELL support oldalán is!
Üdv!
[ Szerkesztve ]
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Formula-1
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Formula-1 humoros
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Google Pixel topik
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- "Billentyűzet hibás" Dell Latitude 7390 laptop (13FHD/I5-G8/4GB/128SSD/MagyarVilágítós/Win11)
- Fujitsu Lifebook E736 laptop (14/i5-G6/8GB/320HDD/AkkuX)
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest