Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Ebből a d420/430 dvd-s dokkolóból mennyire nehéz kiműteni a dvd egységget? Kerestem manualt de nem találtam, biztos béna vagyok
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz Macsorsi #21575 üzenetére
Lifebook A531 pl. 3 év gar szintén, igaz nem helyszíni de ingyen hozzák-viszik ha baj van. +2GB ramot veszel bele 4-5000ft lehet és boldogság. Sajnos elszálltak az árak, nemrégiben még 125k alatt volt a gép. Notebookos topikba benézel ott mindenki dicséri. Dellből 130k környékén az E5520m-et mondanám, de az már hw-esen elég gyengécske mostani gépekhez képest. Vagy persze használtan sok garral ki lehet fogni üzleti gépeket, de ha nem értesz hozzá akkor nem a te pályád az az út.
szerk: Mondjuk nem lényegtelen játék alatt mit értesz? Korlátozottan alkalmas a fuji HD3000-ese játékra, de nem kell tőle sokat várni azért.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz kiskaktusz #21573 üzenetére
Nézz meg pár korrektül összerakott gépet és fel fog tűnni. 1ébként kismilliószor ki volt már elemzve a mostani inspiron széria, akit érdekel visszaolvas. Az iponos cikk is elég jól sikerült.
-
Chaser
legenda
válasz Macsorsi #21571 üzenetére
Linkelni úgy tudsz, hogy beírod azt a szöveget amit látni szeretnél, kijelölöd, rákattintasz a "link" gombra és a felugró címsorba bemásolod a linket.
Én azt mondom ezt a gépet nyugodtan hagyd ki, elég sok gyerekbetegsége van. Más gyártónál hasonló árban értelmesebb alternatívák vannak.
Valaki kapott már szét dell D420/430 dokkolót? Mennyire bonyolult belőle kivenni az optikát? Gondolom cserélhető.
-
-
Chaser
legenda
válasz MazsolaTade #21517 üzenetére
El
-
Chaser
legenda
válasz opeter87 #21496 üzenetére
Annak tudnia kellene. Irány a HD lejátszós topik ott minden kérdésre választ kapsz. W7 alatt media player mellett elvileg támogatja a vlc és kmplayer is, ha minden igaz vlc-n nem is kell állítani.
-
Chaser
legenda
válasz márNemKereső #21474 üzenetére
Én T42-nál használtam a wlan kiderítésére, mert nem gyári volt benne. De azt nem tudtam mi. Ránéztem aida-ra, a pontos típust adta meg. Az hogy unknown volt-e passz, de úgy rémlik néztem vele hangkártyát meg más egyebet is, mindig bejött.
opeter87: Ha dx10 a vga akkor tudja gyorsítani az 1080p-t, persze megfelelő player és beállítások kellenek, pl mp-chc. Ha nem dx10-es akkor meg vegyél bele egy Crystal HD kártyát ha van mini pcie a gépedben, írtam egy másk topikban is nemrég.
-
Chaser
legenda
válasz márNemKereső #21472 üzenetére
Aida-val vagy everesttel nézd meg, ált-ban driver nélkül is kiírja mi van a gépben.
-
Chaser
legenda
Nekem 5010 volt P6200-vel, intel vga-val pár napig amíg el tudtam viselni. Az még elment terhelés mellett is normálkis hőfokon, könnyen kiszámolható hogy diszkrét vga-val és erős cpu-val mennyire melegszik. A kaszni meg csapnivaló, szégyen a dell-nek ilyenhez hozzáadni a nevét. Ha hdd-t akarsz cserélni fél gépet bontani kell, ezt is kalkuláld bele.
-
Chaser
legenda
válasz kiskaktusz #21380 üzenetére
Sztem nem hülyeség lemérni.
-
Chaser
legenda
Ha vkit érdekelne van egy eladó dvdrw-s dokkolóm D420/430-hoz.
-
Chaser
legenda
válasz question man #21352 üzenetére
D430-amban ugyanez volt, dell oldaláról lekaptam a drivert elsőre jó volt. A hozzáadott utility is. Mindez xp alatt, más rendszeren nem néztem.
-
Chaser
legenda
válasz SzaboZE #21341 üzenetére
Ezért nem szoktam válaszolni 300hsz-szel ezelőtti dolgokra Többen mondták, hogy 2 verziója van, de én passzolom. Sima tel sim-et raktam bele, pannon és voda ment. Netes sim-em nincs, azzal nem tudom megnézni, de ha jól értem akkor menni fog ugyanúgy azzal is. El akarom adni, nincs rá szükségem. Gondoltam a T60-ba belerakom "csak úgy" alapon, de abban meg nincs hsdpa előkészítés sajnos.
-
Chaser
legenda
válasz Chaser #21339 üzenetére
Az érdekes az, hogy magára a kártyára nincs ráírva ezenkívül semmi, hogy dell 5520 csak service tag-ból meg rendszer sw-ekből tudom. Ilyen novatal meg hasonlót semmi nem írt, minden dell 5520 modemnek ismeri fel.
-
Chaser
legenda
Pont ez van ráírva, mint erre az ebyayesre.
-
Chaser
legenda
válasz SzaboZE #21335 üzenetére
A linkelt hsz idézet egy cikkből, miszerint abban a gépben nem volt modem. Az enyémben van Nem magyar, német. Ha kicsit utána is olvasol láthatod az a "problémám", hogy független-e és nálunk is használható-e. Dell 5520 hsdpa van benne, tel sim-eket felismerte és kezelte. Azt tudom 2 fajtája van, az egyik gagyi, a másik jó, talán nemsokára a gép elé jutok és akkor megszakérthetnéd te is
-
Chaser
legenda
válasz premete #21332 üzenetére
Na mindjárt megnézem nekem melyik van. Feltelepítettem, elsőre ment, hw teszt lefutott, telefon simeket is gond nélkül kezelte, kiolvasta a számot, számlistát, sms-t..ugye netet nem tudtam nézni mert nem netes sim-ek.
-
Chaser
legenda
válasz premete #21330 üzenetére
Mi volt a baj velük?
szerk: egy tag mondta hogy 2 fajtája van, az egyik nem jó, a másikkal nincs gond, csak még mindig azt nem tudom miből lehet ezt kideríteni...de ha minden igaz mindjárt elviszik, majd teszteli az aki megveszi legfeljebb visszaveszem ha nem jön be neki
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Kalandor #21323 üzenetére
Azt kérdezted mi a megoldás. A megoldást nem érdekli neked mi éri meg vagy mi nem
Segíjjetek' már nekem. Kérdeztem már korábban a dell 5520 hsdpa modemról. Nem hsizem hogy senki nem használ a dell topikban ilyen modemet Német lokalizációs géppel jött. Belepróbáltam egy vodafone és egy pannon sim-et, felismerte őket, de csak sima tel kártyák voltak. Gondolom a netes sim is ugyanúgy működik vele akkor. Tmobilból egyet próbáltam bele, azt nem ismerte fel..de az előbbiekből gondolom csak független lehet, holnap még belepróbálok egy másik 30-ast is. Valaki mondta, hogy ebből a modemből 2 fajta van, egyik olcsóbb, másik drágább. De azt nem tudom mi alapján dől el ez..tehát miből lehet megmondani? El akarom adni, jó lenne már tudni. Esetleg az is jó lenne milyen gépekbe lehet rakni, gondolom dellből kb bárhova, meg bármilyen gépbe ami nem kér "saját" modemet, pl lenovo, hp.
-
Chaser
legenda
válasz _csanesz #21305 üzenetére
Nem ismerem mert még új, meg lassan kiesek a dell világából. Olyan rossz nem lehet, az apu-k energiatakarékosak mint a szandika intelnél. Sőt, itt még lehetőség van alulfeszre és akár tuningra is. Kaszni meg gondolom ugyanaz maradt mint az intel verziónál.
-
Chaser
legenda
válasz _csanesz #21303 üzenetére
Vostroból úgy tudom csak sima HD felbontású van, legalábbis itthon mást nem láttam, de nem rémlik hogy 1ébként is lenne nagyobb. De a kereted is kb beszabja a határt. Én is nehezen vennék HD-sat, csak ha nincs más alternatíva, azért túlélhető éppen.
-
Chaser
legenda
válasz _csanesz #21301 üzenetére
Régebben pakoltak quadrokat lattitude-be, úgy látom nem jellemző ma már. Lehet drágább kategóriában van. Ha jó a csilli kijelző ott az xps fHD-val, erősebb diszkrét vga-val. Ha meg matt kell 300k alatt HP elitebookokat tudsz kifogni renewként 2-300k között felbontástól, felszereltségtől függően.
-
Chaser
legenda
válasz miki111 #21293 üzenetére
Cpu-t tudsz cserélni, kijelzőt esetleg, attól függ a fHD-hez szükséges összes kivezetés megvan-e a lapon. De kb annyiba lenne mintha vennél fHD-st, meg gar is ugrana. Játékhoz az a cpu elég, vga-t meg nem tudsz cserélni, lapra forrasztott. Rövidebben: hagyd ahogy van
-
Chaser
legenda
válasz LonGleY #21291 üzenetére
Fu-si valóban csinált érdekes dolgokat. Siemens jó ideje kilépett, a kínálatot lecsökkentették, A530/531 terjedt el halandó vásárlók közt akik kb 100-150k ársávban nézelődnek. Nem olvastam még kritikus negatív tapasztalatot sehol. Az 531-ben javították a touchpadot, nagyobb lett. A sokaknak nem tetsző ezüst bill végre fekete lett, meg ugye az már sandy bridge alapú. Én is simán bevállaltam volna ha közben nem botlok bele egy T42-be aztán meg egy T60-ba Inkább ezt felfejlesztem fullra, de 1ébként 531-et vettem volna.
szerk: Szervizük gyors és korrekt..ha fujishopnál veszed a gépet el és visszaszállítás is ingyenes a garidő alatt, persze hivatalos fuji szervizbe is lehet menni. Nem nagyon tudok olyan gépről ami járt volna már benn, apróban se nagyon árulnak ilyen gépeket pár hetesen, hónaposan..nagyon ritkán találni.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz soldi3r #21288 üzenetére
Azok játékra valók, meg annak akinek számít a jó hangzás, de cserébe elviseli a csilli kijelzőt. Az új xps-ek kívül alu borítást kapnak, szóval nem inspiron kategória, árukon is látszik. A mostani inspiron annak való aki semmit nem ért a géphez ránéz és megveszi..aki valamit ért hozzá mai inspiront nem vesz.
-
Chaser
legenda
válasz LonGleY #21284 üzenetére
Fuji A530 v 531...kenterbe veri az inspironokat minőségben, de sok más gépet is, leginkább a probook 4530s ellenfele. 3 év gar, matt felületek+kijelző, halk és hűvös, laikusnak is könnyen cserélhető hdd, vagy gyors cpu pasztázás. Elég profi cucc. Kár hogy dell topikban ilyet kell mondani...
-
Chaser
legenda
válasz kiskaktusz #21278 üzenetére
Ha külső monitoron nem csinálja akkor valszeg kábel gond, úgy tudom ledeseknél már incs inverter, mért is lenne. Nézd meg úgy mit produkál.
-
Chaser
legenda
válasz kk831228 #21274 üzenetére
Vagy driver gond, vagy szervizbe akar menni a drága.
szerk: Haveromnál az 5010-nél bizonyos helyzetekben meg időközönként csíkosodott a kép. 1 hónapot ült szervizben, visszaküldték ugyanazzal a hibával, + még az egyik hangszóró is ki volt kötve. Rá 1 hónapra a maradék egy hangszóró is behalt, azóta nem tudom mi van vele, inkább eladta.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Van a D430-amban egy dell 5520 hsdpa modem. Egyik taggal írogattam, azt mondja 2 verziója van, az egyik olcsóbb, a másik drágább..hogy mért azt nem tudom. Hogyan tudom kideríteni hogy nekem melyik van? Egyelőre még azt se tudom hogy milyen hálózatokon működik.
-
Chaser
legenda
válasz TigerCat #21240 üzenetére
Amennyire én tudom, ha 1 éven belül ugyanazzal a hibával van 3x szervizben a készülék, elállhatsz a vételtől, vagyis visszakapod a vételárat. Mivel nbd garos géped van és a kiskert kihagytad, így lehet esetedben ez nem érvényesíthető, fogyvédet kérdezd meg. A gép áráta kiskernek kötelessége visszaadni.
-
Chaser
legenda
válasz tomtom13 #21227 üzenetére
Úgy néz ki. Ha van lehetőséged nézd meg másikkal is, ha ugyanaz a helyzet akkor egyértelmű. Ha Szentes környékén jársz van akum próbára.
szerk: Mármint ha a másik akut látja, akkor egyértelmű
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
A hsdpa kártya viszont nem indul. Az önteszt szerint benn van, driver fenn van, de azt mondja túl magas a belső hőmérséklet, várjak míg lentebb megy. Létezik ilyen?
-
Chaser
legenda
Van a géphez gyári vista, úgy rémlik egyes verziókat lehet downgradelni xp-re, azt honnan tudom ez is olyan-e? Vistát 1ébként lehet magyarosítani mint az xp-t?
-
Chaser
legenda
"A fotókon látható, hogy a gép aljában egy SIM kártyának kialakított foglalat is található. Ez azt jelenti, hogy a gép alkalmas a mobilszélessávra is, de sajnos csak három amerikai szolgáltató, a Sprint, Cingular rés a Verizon hálózatán működik. Ezek közül is csak a Cingular üzemeltet 3G/HSDPA hálózatot, tehát megpróbálkoztunk ennek a drivernek a feltelepítésével. Persze nem talált megfelelő hardvert a telepítő, de mivel a SIM-nek ott a hely az akksi alatt, ezért úgy néz ki a gyártó utólag inaktiválja ezeket az egységeket. Nagy kár érte egyébként, hiszen a D430 sokkal ütősebb lenne beépített 3G/HSDPA modemmel, főleg itt Magyarországon.
"
Ezt írják. Az enyém német lokalizációs ha az számít valamit._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
Van a D430-ban egy 3G hsdpa kártya elvileg: Dell Wireless 5520. Ez független vagy régió függő is lehet, ha igen lehet rajta segíteni? Vmelyik tesztoldalon mintha olvastam volna hogy csak egyes országokban megy. Azt sim nélkül mivel tudom ellenőrizni hogy nálunk jó-e?
-
Chaser
legenda
Vagy csak hirtelen kp-ra van szüksége? Pár hónapja meg ui. volt, csak annyi különbséggel hogy hdd helyett ha jól emlékszem 128-as crucial ssd volt benne, pár hetes gép volt papírokkal..pár nap híján lecsúsztam róla pedig vagy 1 hónapig fenn volt a hirdetés.
-
Chaser
legenda
FullHD pár hónapos l502xps van fenn apróban ha jól rémlik 8GB rammal 200-ért..az se rossz vétel
Megjött a d430-am. Sajnos gari még sincs rá, mert azt elküldték másnak, erről pár hónapja járt le a gar. Viszont cserébe kaptam egy dvdrw-s dokkolót meg egy új egerentyűt is és majdnem fullos nagy akut Tetszik a gép elsőre, a touchpadját kivéve, szinte tapad rá az ujjam. De a trackpoint viszont korrekt meg a a gép hűtése is. Netbug helyett nem sok jobb választás lehet
-
Chaser
legenda
válasz Sandrew #21163 üzenetére
Teker ott az i3 is annyin. Az i5 game szempontjából ugyanaz mint az i3, az adott i5-ösnek van 200mhz órajelelőnye. A turbot nem tudja kihasználni mivel a 2 valós mag mellett komolyabb játéknál HT is beficcen, de ha csak 2 magot használ fullon akkor se fog növekedni az órajele max elhanyagolható mértékig. Ha pár ezressel drágább jó, ha 15-20k-s felára van nincs értelme megvenni.
EstiloL2: Ha te mondod biztos, most cpu-ról beszéltünk
-
Chaser
legenda
válasz BalaNce87 #21154 üzenetére
Veszel 20-22k-ért az acerhez 2 év garkiterjesztést és jobban jársz. Elég az i3-as játékhoz bőven, nem ilyen szintű vga gyorsulna jobb procitól..nem mintha az adott i5 annyival jobb lenne, mert nem az.
-
Chaser
legenda
Veszek napokban egy d430-at, van még rajta 3x nap német nbd gar. Ha meg akarom hosszabbítani először honosíttatni kell, vagy hogy megy ez?
-
Chaser
legenda
-
Chaser
legenda
Kösz, de már mind1, lett volna egy pár hónapos, 2.5év+ garos FHD kijelzős i5 gép 8GB rammal és 120GB sorsair ssd-vel 200k-ért, már egy ideje árulta a tag, mondom csak kivárja még a jövő 7et amikor eltudok menni a gépért, nem így történt De lehet valakinek hasznos lesz az info
-
Chaser
legenda
Ki van az vesézve a notebook topikban. Konzumer, gyengén összerakott gép. Kijelzők is ált-ban elég pocsékok, de mint egy itteni dell szervizes mondta nagy a szórás, azt rakják bele amelyiket épp olcsóbban tudják venni. Hangszórója elmegy, touchpad is, bill-en gyorsan gépelni nem fogsz, zsanérok gyengék, ujjlenyomatot gyűjti, tipikus otthonra való gép. Ha kevésszer utaztatod azt kibírja. Jah és hűtése legalábbis a 15-ösöknek nem áll a helyzet magaslatán ha külső vga vagy erősebb cpu van benne.
szerk: amonraa7 : 15.6" FHD-n az a jó, hogy sokkal szebb a képe, abba minőségi panelt raknak. Ha meg netezel úgy zoomolod be a böngészőt ahogy akarod, ugyanúgy igaz ez a betűkre is. Táblázatoknál meg kifejezetten jól jön ez a felbontás. PS-nál is, bár ott már nekem is kicsi, de végszükségnél megteszi.
-=Libria=-: L502-ről lenne pár kérdésem. Biosban ki lehet kapcsolni a HT-t és a turbot? FHD-t HD-ra levéve játékoknál mennyire zavaró? Régebben írtad hogy periodikusan el kezdett romlani az akud állapota, azzal mi a helyzet?
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz K Norbi #19933 üzenetére
Vannak jó és rossz szériák ott is, ahogy dellnél is. Az hogy pár db hogy működik nem jelent semmit, ha ugyanabból a típusból tudsz több ezer gép működéséről, az már valamit esetleg jelent. Az se mind1 egy business gépet nézel vagy egy konzumert.
-
Chaser
legenda
válasz GLOCK34 #19924 üzenetére
Rendben van.
m.tomi4: Az n5/7110 minden csak nem minőségi. A mostani legtöbb acer jobban össze van rakva korrekt hűtéssel, jó kijelzővel. +2év gart kell venni rá és akkor nincs gond. Nekem 5010 volt, eladtam, havernál pár hónap után behalt a vga, nem nbd garos , majdnem 1 hónapig ült szervizben, és úgy adták vissza hogy az egyik hangszóró nincs bekötve. Szóval attól hogy dell, még nincs garancia hogy nem tojik be.
-
Chaser
legenda
válasz GLOCK34 #19921 üzenetére
Jó eredmények, de érdemesebb crystal diskmark-kal megnézni. A 4k/512k random olvasási értékek a leglényegesebbek.
-
Chaser
legenda
Egy szintetikus teszt. Te használtál már sandy bridge-t? C2C gyorsabb mint a core i, ez van. Alkalmazástól is függ mennyivel. 10-15% előnye van kb, extrém esetben talán 20. És kevesebbet fogyaszt. A 35W max TDP, magyarul annyit tesz, ezt a határt biztos nem fogja átlépni, ettől függetlenül valóságban lehet csak 20W-ot kér. Ha kicsit belegondolsz, rengeteg procinak ez a TDP-je, pedig az egyik modell éppen átlépi a 2GHz-et, a másik meg 3-at súrolja. /pl i3 330m 2.13Ghz és i5 580m 2.66Ghz-3.33Ghz mind2 35W max TDP, érdekes lenne ha ugyanannyit fogyasztanának/ Ez egy gyűjtőérték, nem az adott processzor tényleges és valós fogyasztását adja meg.
Az i3 390 még szép hogy gyorsabb mint a 2350, csekély 600mhz órajel előnnyel C2C tesztelünk, nem máshogy. Egy 2.6Ghz-es sandy van ott tudásban mint az i3 390 kb.
Kisebb fogyasztásra olyan egyértelmű bizonyítékok vannak, hogy a szemed veri ki. Szted mitől nagyobb a sandys gépek üzemideje? Nem, nem az akukat duplázták meg, kevesebbet eszik az egyik legmeghatározóbb komponens, a cpu. Asztali verziónál is számottevő a különbség fogyasztásban.
A nagyobb ramkezelés, a fejlettebb HDMI csak hab a tortán.
És ebben az egészben az a szomorú, hogy gondolom boltosként ezt a - már meg ne haragudj de - marhaságot előadod. Tessen utánaolvasni egy kicsit a témának only read helyett._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
Ez érdekes lenne
"Arrandale Core i3 without Turbo Boost. In synthetic benchmarks, the performance is about on par with the faster clocked Core i3-390M (2.5 GHz)" Ennek meg se füle se farka.
GLOCK34: Amilyen "könnyen" hozzáférhető el tudom képzelni hogy valahogy kiugrott, de a szervizes úgyis megmondja.
-
Chaser
legenda
válasz LaptopSystem #19894 üzenetére
Nem. Mert ugye iddeális esetben a külső vga lekapcsolható ha nincs szükség rá és nem mind1 mire a képes sokkal kisebb fogyasztású integrált ha akuról használod a gépet. Ezenkívül sok gép van amiben diszkrét vga nincs is, csak az integrált.
m.tomi4: Erőben is ott van, azért majdnem beér egy 300mhz-cel gyorsabb előző i3-mat. Nagyon eltalálták ezt a szériát
-
Chaser
legenda
válasz LaptopSystem #19892 üzenetére
Az ivy bridge-nél nem lesz ekkora difi, ott viszont rágyúrnak a gpu részre pedig az most is sokat fejlődött az előző core i-hez képest, meg a fogyasztást optimalizálják még jobban.
-
Chaser
legenda
válasz csabiks #19888 üzenetére
Az volt az előző core i procikban is, csak lassabb.
m.tomi4: Vissza kellett volna olvasni vagy 5 hsz-t
"Viszonyításképp. Az i3 370m kb olyan gyors mint a sandy i3 2310m. Ha neked bejön a gép legyetek boldogok, kb ennyi" A 370 2400mhz, a 2310 2100mhz. Valamennyivel gyorsabb a 370, de minimálisan. Fogyasztása viszont a 2310-nek kisebb. Sokkal jobb üzemideje van a sandys gépeknek mint az előző core i szériásoknak._tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz LaptopSystem #19879 üzenetére
Viszonyításképp. Az i3 370m kb olyan gyors mint a sandy i3 2310m. Ha neked bejön a gép legyetek boldogok, kb ennyi
-
Chaser
legenda
válasz nkmedve #19869 üzenetére
Nekem a PB gépemben seagate vinyó van, 500GB, a múltkori 36-37 fokos kánikulában mutatott sentinel 42 fokot több órás használat után. Ilyen időben 30 körül van, nagyjából biztos valós, mert nem melegszik az a rész ahol van, sok múlik egy értelmes elrendezésen is.
szerk: igaz ez 5400rpm
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
L502-höz lehet már kapni backlit bill-t?
-
Chaser
legenda
SzaboZE ti mennyiért tudtok hozni backlit billt? HU/UK verzió is érdekel. Jah és amit premete többször is írt, hogy a lengyeleknél összerakott gépek szerelése elég tré, ez igaz az UK-beli gépekre is?
-
Chaser
legenda
válasz empir3 #19352 üzenetére
Nem a teljesítményével van gond, de mint mondtam gyakorlatilag az n5110 miatt már nem érdemes megvenni.
SzaboZE
Jó tudni, hogy panelekkel is variálnak..ezért lehet vkinek akinek jó panelje van, furcsa az, ha azt mondjuk nem a legjobb panellal szerelt Na jó tudni. Az én volt 5010-ember pár hónap után úgy gondolta hogy csíkozza a képernyőt, de külső monitoron is, szóval valszeg nem lesz panelcsere. Csak alaplap v cpu_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
válasz Chaser #19350 üzenetére
Jah és az 5010-ek kijelzője is elég silány, nagyon el kell találni honnan nézd. Szomorú tény, de a mostani lowend PB gépemnek sokkal jobb a kijelzője. Gondolom 5110-ekbe is ugyanazt a panelt rakják mint az 5010-esekbe.
-
Chaser
legenda
válasz empir3 #19349 üzenetére
Ordenáré módon gyűjti az ujjlenyomatot, gyenge zsanérjai vannak, bill nem profiknak való, TP jó, hangzás jó, i3 380-nal jobban megéri, az is bőven sok ahhoz a vga-hoz. Sokkal érdemesebb 5110-et venni, azon már van usb3, sandy cpu-s, lekapcsolható a külső vga, 5010-nél nem. Jah és annál a konfignál hangos is a gépezet. Jó esetben 5110-hez nbd-onsite gart kapsz, 5010-nél csak szerviz van...nagyon röviden: ne vedd meg
szerk: az 5110-nek is ujjlenyomatgyűjtős, gyenge zsanéros, de legalább emellett vannak előnye is. Valami 165-170k i3 2310 + gt 525 v 540 vga-s verziója 4GB rammal, 500-as hdd-vel ha jól emlékszem.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz SzaboZE #19347 üzenetére
A linkelt topikban mondta több tulaj, tőlük kérdezd A backlit támogatáshoz kell valami hw, vagy azt alapból tudja a gép csak nem mindet szerelik olyan bill-el? Magyarul: ha normál bill-t kicserélem backlitre lesz pilács?
szerk: hsz re_hsz...ebből nekem az jön le, nincs multibay, habár a 2. emberke azt írja cégnél rendelhető, viszont dellnél nem, érdekes mód az elsőnél viszont nem is kihúzható az optika, multibyaynek gondolom az lenne a lényege
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
Na találtam egy itteni e6410 beszámolót, szerencsére párna megemlékeznek a 6400-esekről is. Pl ez és ez. Számomra a konklúzió: innentől bárki bármit mond, 6400-ből csak intel vga-sat veszek 6410-ről amit megtudtam: állítólag hangosak a gombjai, multibay itt már nincs, csak utazóaku lehetőség. A külső borítás szimplán műanyag -esetleg magnézium ötvözet lehet- itt is. Sokak szerint gyűjti az ujjlenyomatot. Az 5520 nem gyűjti, kb fél órát volt nálam, direkt megnéztem, csak a fedlap szálcsiszolt alu amin meglátszott. Már tudom mit nem veszek meg, de azt még nem, hogy mit igen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5480 laptop (14FHD/I5-G7/8GB/256SSD/MagyarVilágítós/AkkuX)
- "Billentyűzet hibás" Dell Latitude 7390 laptop (13FHD/I5-G8/4GB/128SSD/MagyarVilágítós/Win11)
- Fujitsu Lifebook E736 laptop (14/i5-G6/8GB/320HDD/AkkuX)
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest