Új hozzászólás Aktív témák
-
-
macilaci78
nagyúr
válasz DrDobos #130977 üzenetére
Függ a munkától is. Egyik helyen az általános ügyfelet Kovács Úrnak hívtuk, az egyik értékesítő, Kovács Tibor pedig sima munkahelyi viseletben jelent meg a nyakában egy táblával: Kovács Úr.
Airsoftosként rektori engedéllyel beöltöztünk tengerészgyalogosnak hatan az egyetemi bulin. Tereptarka ruha, málhamellény, M4 karabély, Beretta a combtokban, sisak...
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
macilaci78
nagyúr
válasz DrDobos #129593 üzenetére
Johnny's Bistro burgerei is finomak szerintem, bár az elmúlt évek során szűkűlt a kínálat.
werszomjas: a Zing Angus marhát használ, tenyésztőtől veszi.
MasterMark: én jól átsütve kérem mindig, értem én, hogy úgy kevésbé szaftos, de akkor sem szeretem a nyers ízt, tudatot. Persze tudom, hogy szakmailag nem nyers, de akkor sem jön be.
[ Szerkesztve ]
-
werszomjas
addikt
Szerintem nincs olyan, hogy legjobb, mert mindenki mást szeret.
BambaMarha egyébként nekem sem ízlik, bár néha egész jól eltalálják a havi burgert.
Ott van pl még a Zing, ami szintén nem rossz, ott is attól függ, melyik burgert kéred, most pl a húsvéti burgerük isteni volt. Nálam a Zing a Bamba előtt van.
Amit még szeretek a BlackCab burger, kicsit más mint a többi, finom.De pl a Meki is tud jó burgert adni, az előző havi szezonális burgerük a Maestro Gusto Greg nagyon jól el van találva.
[ Szerkesztve ]
üdv
-
pohár
félisten
én a Móriczra szoktam járni aránylag sűrűn, a Bajor Sörözőbe
[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
bul07
nagyúr
Ízlések és pofonok ugye
Ami neked nem jó, másnak meg legjobbAmúgy sok függ a tehén hús forrásától(marha)
Mert igen ha olyan helyről veszi simán bele van keverve a kivénhedt tejelő tehén húsa isÉn nem tudok megenni marha(tehén) burgereket, egyszerűen szag alapján beugrik a tehén maga. tehénsz@r szaga
Őz hús se tudok már megenni, mióta láttam a szomszédba a nyúzását és csak úgy hullottak ki a kukacok a bőre alól, és ez normális
Előtte fasírtnak még megettem jól fűszerezve[ Szerkesztve ]
( ͡° ͜ʖ ͡°) Samsung Galaxy A52S / Samsung UE48H6400 / Touran 1.9PDTDI 90LE (2005)(BRU) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ---->"A nők pedig olyanok, mint a parkolóhelyek. A jobbak mind foglaltak, a maradék meg vagy rokkant, vagy fizetős..." - By:elfelejtette
-
-
DeFranco
nagyúr
válasz DrDobos #118385 üzenetére
szegény egyetemista nem jár étterembe.
vasár- és ünnepnapokon pedig kínait és törököt eszik (konyhát, nem állampolgárt), esetleg levadász' a környékén valami napi menüs helyet ahol ezres környékén van a 3 fogás különleges alkalmakra.
de leginkább megtanul főzni alapszinten.
-
Mercutio_
félisten
válasz DrDobos #118385 üzenetére
Milyen környéken milyen árkategóriában, mennyiségi, vagy inkább minőségi elvárás van, stb.
Egyébként gyrosos/kínai kifőzde
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
macilaci78
nagyúr
válasz DrDobos #115190 üzenetére
Ezek se rosszak: Trio Lord, Alba Regia, Kakukk, István tanya, Vak Varjú
A Trio szerintem sötét és az a márványpadló nem étterembe való, de sok a fabetét a falon.
Az Alba tiszta, rendes étterem, bár lepukkantnak tűnik.
A Kakukk igazi kockás abroszos, a tulaj a bejárat melletti asztalnál szokott ülni.
Apósom születésnapja jellemzően az István tanyán vannak megünnepelve.
Vak Varjút Újlipótvároson, Paulay Ede utcában, a Vigadó mellett és a Kopaszi gáton próbáltam, de ez árban is már más liga.Mindenhol finomakat ettem többször és az adagra, tisztaságra sem volt panasz.
[ Szerkesztve ]
-
Golyo69
senior tag
válasz DrDobos #114806 üzenetére
A Beer and Burger az nem elkoltozott?
Mi nagyon szerettük de most akartunk menni oda es azt olvastam hogy mas lett a tulaj es szarabb lett. Legalábbis a google értekelsek alapjan.
Eddig egyébként nekünk bejott többszor voltunk mar ott.Xiaomi 13T + Haylou Solar Plus RT3 | Xbox Series X + LG 65NANO866 +HiMedia Q5 Pro + Denon X1400h+Optoma HD 27 + 120" + I7 11700KF+7800XT 64GB DDR4 + LG UltraGear OLED 45GR95QE-B
-
GabN73
addikt
válasz DrDobos #108753 üzenetére
A sokan mit jelent?
Deákon is ott a Kakas, Pointer, Fröccsterasz (bár ez drágább), kicsit feljebb a Vakegér.
De a Kakas mellett van még egy kocsma közvetlenül, szóval lehet válogatni.Ja meg ott az Akácfa-Dohány, igaz onnan menni kell kb 10 percet a Deákra.
Sok sikert az Anathoz, majd Madármászáskor jelentkezz...
Ui remélem már nem vagytok szomjasak.
[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
-
bandus
veterán
válasz DrDobos #108753 üzenetére
azért ez nem egyszerű, meg ezért vannak a felsőbbévesek, hogy ezt megszervezzék szerintem de a paraméterek alapján az egyetlen ami kb, az eszembe jut az a rákóczi úti stiefler bár, vagy egyébként bármelyik hasnló kocsma a nagykörúton, ahonnan egyébként max. 15p séta az akvárium.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
macilaci78
nagyúr
válasz DrDobos #101847 üzenetére
Azért a Schönhertz kolesz tán 17 emeletet számlál, szóval van zsufi... Vele szemben lévő kolesz talán csak 5-6 emeletes.
Bercsényi-Kazinczy sarkán lakott párom, mikor udvarolni jártam fel Szegedről, pár utcányi távolságon felül tucatnyi kolesz, megannyi kocsma. Hát, nem csak a koleszban nem lehetett aludni, hanem a szomszédokban sem.
Öcsém füldugóval alszik a mai napig is, pedig már sajátjában lakik, menyasszonya van.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Mercutio_
félisten
-
bandus
veterán
válasz DrDobos #101847 üzenetére
azért ez a majdnem minden nap volt szintbuli elég túlzás. az idő megszépíti az emlékeket nem úgy kell elképzelni a kolit, hogy te egyedül vagy aki tanulni meg aludni is akar, rajta kívül pedig mindenki a szintbulik szervezésével van elfoglalva.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
gergobaby
aktív tag
válasz DrDobos #101816 üzenetére
Egy szösszenetre én is hozzászólnék a témához, bár én a BME-t nappalin elég hamar abbahagytam, nem igazán hozott lázba a dolog (életem legjobb döntése volt ezt nagyon hamar meglépni ) viszont a kolit sikerült megtapasztalni.
Abban egyetértek, hogy tudásanyag a legnagyobb mértékben a kollégiumi közösségekben áll rendelkezésre, DE érdemes informálódnod, hogy milyen társaság van az adott koliban/szinten, illetve, hogy külsősként be tudsz-e járni viszonylag szabadon. Nálunk annó (Schönherz koli) azok jártak a legjobban, akik külsősként bejöttek suli után a koliba, ott voltak estig, tanultak, majd hazamentek (vagy albérletbe) és nyugodtan aludtak. Viszont mivel majdnem minden nap volt valami szint buli (vizsgaidőszakban is) ezért a bentlakók alig aludtak, még a nagyon jó alvókat is felkelti ha valaki részegen dörömböl az ajtón, vagy bejön egy full ismeretlen arc h*nyni a zuhanyzóba. Természetesen ezek a srácok legtöbbször nem voltak kollégisták, csak bejöttek a haverokkal, így a bosszú is elmaradt
Ez persze pár hónapig vicces volt, de mikor napközben egyetemen/munkában vagy, neadjisten néha éjszakai műszakban is elmész melózni valami SSC-be, mert kell a pénz ugye, akkor be lehet sokallni
-
Melack
veterán
válasz DrDobos #101835 üzenetére
Majd megtapasztalod, hogy az átszállás sebességét nagyban befolyásolja, hogy te milyen gyorsan mész, mennyi barom akar neked menni, mennyire szarják le, hogy jobbra tarts lenne a mozgólépcsőn is. A menetrendszerű metró-lerobbanást se felejtsük el. Kolesz, az a jó az elején. A 40 perc az egy átlag statisztika optimális körülmények között.
Ex-Informatikai Szolgáltató Asztali Munkatárs
-
macilaci78
nagyúr
válasz DrDobos #101804 üzenetére
Laktam már barátommal és barátomnál. Nem mindegy, hogy egyenrangú felek vagytok, vagy az egyik a másiknak alárendeltje. Ha kvázi ő tesz szívességet neked és helyén tudjátok kezelni mindketten, akkor megmarad a barátság.
A kolinak tagadhatatlan előnye, hogy hasonszőrűekkel vagy együtt, ugyanazok a problémáitok, feladataitok, a felsőbb évesek segíthetnek, csajozni is lehet, stb. De ehhez az kell, ami neked elsődleges fontosságú, hogy tudj tanulni. Én csak középiskolai koleszban voltam, 6 évig, de ott nem tudtam tanulni rendesen. Spec matekos voltam, ketten voltunk koleszosok abból a suliból, a többi spec matekosnak más volt a tanterve, a nem speceseket meg körberöhögtük, korrepetáltuk, a koleszos szaktanár meg gyakran a kérdést sem értette meg... A többi tantárgy meg ment...
Ami nekem hiányzott a koleszból, az a tanulás nyugodt körülményei. Lejmoltam magamnak egy kulcsot a tanszobához, délután aludtam, éjszaka tanultam, ha nagyon kellett. Volt, hogy lebasztak, kirúgással fenyegettek, hogy mit képzelek magamról, hogy kulcsom van, mikor nem lehet és hogy éjjelente tanulok a tanszoba helyett, de lesajnáltam. Tanszobára fogtak, a tesi-biosz szakos nevelőtanár kérdezte ki a tananyagot 1 hétre visszamenőleg, mert 30 perc alatt készen voltam a leckémmel: valószínűségszámítás, integrálszámítás, magfizika volt a téma másnapra. Egy hangot nem értett belőle, de azért 10 perc alatt hülyét csináltam belőle 30 gyerek előtt, többet megint nem kellett tanszobára mennem.Egyetemen meg tanulni össze tudtunk járni úgy is, hogy nem koleszban laktam. Bemehettem a koleszba, fogadtam vendéget, vagy az egyetemi könyvtárban, tantermekben ültünk össze.
Ha tudsz háttérzajban, zavaró körülmények közt is tanulni, akkor a kolesz hátrányai nem érintenek.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
GabN ha nem épp új kihivások felé tekint az ingatlan bizniszben, akkor a 4 betűs szóra gondol ami p-vel kezdődik, van benne in és az abc első betűje a vége
'zen&unci
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Petyyyyy
addikt
Egyrészt naná hogy csak a kóter.
Törpiek megírták az okait, jobb ha ott laksz.
Másfelől aztán ha komolyan veszi valaki az orvosit, meghalni n lesz ideje annyit kell tancsizni. A csajok is tanulnak, lekiismeretesek -> nincs idejük semmire, de szükségeik vannak -> intézd el fél óra alatt, aztán hagyd békén mert tanulnia kell.Reggelt!
Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star
-
fant0mi
őstag
Koli. Igaz hogy az albiban nyugisabban tudnal tanulni, de kerdezni nem tudsz senkitol. Koliban barmikor (tenyleg barmikor) kapsz segitseget, rengeteg emberrel meg tudsz ismerkedni, csak meg kell valogassad a tarsasagod. De lesz merites. Ha tanulas, ha beszelgetes, ha csajozas, ha bulizas, mindig volt mindenfele tevekenysegre partner. Tobb embert kell toleralni, de megeri, nagyon megeri.
-
föccer
nagyúr
válasz DrDobos #101812 üzenetére
Én építőmérnökire jártam a BME-re, ott ha nem tudtál valamelyik legalább 3-4 fős csapathoz csatlakozni, akkor ezerszer nagyobb szívás volt az élet. Pláne, aki még a koli közelébe sem jutott, az meg tripla annyi.
Minden félévbe csilliárd beadandót, tanulnivalót sokkal könnyebb ha bandázol, vagy koliban vagy. Persze szagolni kell a többiek lábszagát,de ez van, csak pár év.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Tőzsde és gazdaság
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Horgász topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- World of Tanks - MMO
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- További aktív témák...
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Logitech G305 2év garancia.
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook