Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Huma
addikt
válasz
Magnum_ #7093 üzenetére
"azon ki volt ma akadva, hogy mi az, hogy pénteken 16.00ig kell dolgozni, előző helyén csak 13.00ig kellett lenni."
Az igen. Nálunk volt hogy reggel hattól másnap hajnal ötig dolgoztunk. Ráadásul nem aktákat tologattunk hanem nehéz fizikai munkát végeztünk. És az a durva hogy sokan a semmitevésért több bért kapnak mint azok akik valóban dolgoznak.
Ezt ne vedd magadra. Nem rád gondoltam hanem a hölgyeményre. Ha ilyen a hozzáállása akkor valószínűleg a munkáját is hasonló lelkesedéssel és hatékonysággal végzi.
Az ilyeneknek kellene egy hónap állványozás. Garantálom hogy utána azzal sem lenne problémája ha 30%-al csökkentenék a fizetését és napi 12 órát kellene dolgoznia.Amúgy az egyik filmgyárban dolgoztunk. Már majdnem az összesben voltunk itt MO-n. Vicces volt nézni a sok, korhű ruhába beöltözött színészt.
-
Agostino
addikt
válasz
albiosz #7055 üzenetére
én konkrétan ott lakom, az illés utcában, füvészkert lakópark. reggelente és este a tömőn jövünk át. a kutyámat a ludovika, korányi, illés utca, kálvária tér meg errefelé viszem. semmiféle legendákról nem tudok, teljes nyugi van. halvány gőzöm sincsen mit kellene itt parázni vagy miért kellene bármitől, és most nem trollkodok
-
-
Magnum_
nagyúr
válasz
radi8tor #7091 üzenetére
eddig nincs nagy gond, jó helyem lesz, már a deskemet illetően. állítólag nehéz arc a fönök, de csak nem vagyok annyira hülye, h kiakasszam állandóan. a munka szerintem menni fog, ezzel foglalkoztam eddig is. amúgy lazák bent, elvileg 30p az ebédszünet, de mindenki 50-60percre húzza, ezért nem szólnak, csak készüljön a munka. és szigorúan haza lehet menni du 16.40kor. egy dologra ugranak, hogy pontban 8.00órakor már munkavégzés legyen. mondjuk nekem ez nem akadály, ma reggel is 16p alatt értem be, nagyon kényelmesen. egy kislány is velem kezdett ma, van egy olyan érzésem, hogy nem fogja megérni a próbaidő végét. azon ki volt ma akadva, hogy mi az, hogy pénteken 16.00ig kell dolgozni, előző helyén csak 13.00ig kellett lenni. valamint megjelent szakadt farmerban, meg sporttáskával. úgy, hogy szigorú a dress code.
lefáradtam ma, új emberek, új rendszer, inzgalom,s tb, utána rohantam edzésre és még van itthon dolgom, de elalaszom kb..
-
Magnum_
nagyúr
aztamindenit, mennyi hsz., még visszaolvasni is sok.. hát igen, ez van, ha dolgozni kell
-
-
Tim82
félisten
Azt ugye tudod, hogy epic fail a magyarországi bankokat szidni egy, a Wall Street-ről szóló cikk alapján?
Igen, banknál dolgozom, ebben régóta nincsen semmi titok. Ha már itt tartunk, hogy megelőzzem a zsebemben való turkálást, 250.000 Ft havi bruttó a keresetem, ez kb. 163 ezer havi nettót jelent, nagyjából ennyi jelenleg egy átlagos banki alkalmazotti fizetés. Ha már így lelepleztél
, akkor rájöttél, ugye, hogy miért is van némi fogalmam a tömeges leépítésekről és fiókbezárásokról? (Öööö, mert esetleg láttam egy-két ilyen hullámot?
) Amúgy nekem még hitelem is van (kellett is lakásfelújításhoz), valahogy fel tudtam venni úgy, forint-alapon, hosszú futamidővel, alacsony havi törlesztővel, hogy nem halok bele a törlesztésébe és nem hülyeségekre költöttem el. Jelzem, a hitelfelvételre sem a bank kényszerített... Persze lehet, hogy randidrogot tettek előtte az italomba, de nem emlékszem rá.
A többiről meg röviden annyit, hogy az talán az adott autószalonok sara inkább, hogy hitelre akartak titeket kényszeríteni, mint a bankoké. A mobilboltos példádra nem tudok mit mondani, nem ismerem a hátteret és nem is válik még csak az sem világossá számomra, hogy egyáltalán banknak van-e köze a történethez, merthogy simán csak multit írsz. Ami a nyomulást illeti, a bankok ugyanúgy versenyeznek egymással egy lassan telített piacon az ügyfélkörért, mint ahogy pl. az elektronikai boltok a maguk piacán a vevőkért (gondolom, ez ismerős), szóval lehet, hogy nem tetszik neked, ahogy csinálják, de reklámokra, marketingre, "nyomulásra" szükségük van a sikerességhez.
Az embernek meg elvileg van szabad akarata, el tudja dönteni, hogy valóban szüksége van-e valamire és annak megszerzéséhez milyen forrásokat tud és akar szerezni, illetve bevállalni. Ezekről a "belehajszolta", "belekényszerítette" érvelésekről mindig a sorozatgyilkosok jutnak eszembe, akik az átlagos amerikai filmekben a sanyarú gyermekkor predesztináló hatásával védekeznek a bírósági tárgyaláson.
-
LÁZ
addikt
az mitől lehet, hogy ha vmi mozgóképet másolok pendrive-ra, .mp4-ben vannak, akkor egy részüket le birja játszani a tv, egy részét meg nem. pl egy sorozat esetében 2részt igen, 3at meg nem, holott max 1 megányi különbség van a részek között
fölöttébb bosszant a dolog
ps. 2 különböző pendrájvval és telóval is próbáltam
-
Huma
addikt
Én se nagyon hallottam róla azóta. Amúgy szerintem nem lenne jó ha bevezetnék. Bonyodalmakhoz vezetne. Pl ha egy prémium tagot bannolnak akkor visszautalják a pénzét? Vagy az elveszik?
Ráadásul sokan sajnálnának erre pénzt költeni és megjelenne az ellentét a prémium vs normál tagok között. -
Huma
addikt
Szerintetek jó lenne egy olyan szolgáltatás a PH-n hogy belehetne jelölni azt akit ignorálni akarunk és a rendszer automatikusan elrejtené az illető hozzászólásait? Ti fizetnétek egy ilyen szolgáltatásért?
Még régebben olvastam, hogy felvetődött a prémium tagság ötlete ahol mindenféle extrák járnának. Pl reklámmentesség, ignorálás, stb.
Most nem tudom hogy hol tart jelenleg ez a dolog. Ti tudtok valamit róla? -
-
cekkk
veterán
Tényleg nem kapnak mondjuk ez a 2009es cikk a válság után.
Csak puffogtatok mi?Te bankos vagy ugye?
Mondom nekünk egy fillér hitelünk nincs, nem volt nem is lesz, nem érdekem szidni őket.
Viszont ezt látják mindenhol, hogy vegyél fel hitelt, hitelre vegyél kocsit.Apum tavaly vett a vállalkozásba egy új Transit kocsit közel 6 millióért. Nem akarták a kocsit ide adni hitelnékül
. Mert csak azt erőltették, ott volt a pénz a számlán és utalta volna egyből, de az összes szalonba ezt erőltették. Na akkor most ki akar kire erőltetni mit?
Elég sok utánajárásába került mire megtudta úgy venni, hogy nem vett fel rá hitelt.
Most is ha bemész, hogy új kocsi kell kpra, akkor ezt nem szeretik, mert kevesebb a jutalék a bankból.
Az egyik törökszentmiklósi mobil boltot pl azért záratta be a multi, mert kevés telefont adott el hitelre, meg kevés biztosítást kötött az előfizetőkkel.
Ezeket mind rápróbálják erőltetni az emberekre, és szemtelenül tolják a képükbe. -
-
Tim82
félisten
-
werszomjas
addikt
-
Tim82
félisten
Azzal szemlátomást egyáltalán nem vagy tisztában, hogy egy bank kivonulása nem egyik napról a másikra megy, köszönhetően a vállalt kötelezettségeiknek az ügyfeleik felé, ahogy azzal sem, hogy éppenséggel a kivonulásuk után enyhén rosszabb helyzetben lesz a magyar gazdaság. A legtöbb bank (mint úgy általában a multinacionális cégek) hosszú távra tervez, a nagyobb bankpiaci szereplők egyelőre még feltételezik, hogy tudnak majd itthon nyereségesen működni. Nem mellesleg jó pár tízezer ember munkahelyének megszűnését kívánod a bankok kivonulásával, akiknek a nagy része semmivel sem él jobban a magyar átlagnál.
A jutalmakkal kapcsolatban csak közhelyeket pufogtatsz, mert olyan jó hallani magadat, ahogyan szidhatod a gonosz karvalytőkét - fogalmad sincs arról, hogy a valóságban kapnak-e, mennyit kapnak stb. a vezetők. Amúgy nem hiszem, hogy bármivel is többet, mint amit általában a versenyszférában szokásos adni a felsővezetőknek.
A hitellel kapcsolatban legszívesebb visszaküldenélek időgéppel 2005-be, hogy kérdezz meg egy olyan emberkét, aki épp japán jen hitelt vesz fel, biztosan azt válaszolja, hogy nyilván kényszerből vesz terepjárót, plazmatévét és hasonló, mérhetetlenül szükséges földi javakat és dörzsöli a markát, hogy de jól járt, mert egyrészt a hülye bank pénzt ad neki, másrészt sokkal kedvezőbb kamatokkal jut hitelhez (épp akkor), mint azok, akik forintban vettek fel hitelt. De persze az is megtenné, ha esetleg a közhelypufogtatás helyett utánaolvasnál annak, hogy a bankszférában 2010 óta hány embert építettek le, hány bankfiókot zártak be, hány pénzintézet vonult ki Magyarországról (a kisebbek szinte teljesen). Majd ezek után utánanéznél annak, hogy lehet az, hogy minden kamatemelkedés és kedvezőtlen árfolyamváltozás ellenére a svájci frank hitelesek elég nagy hányada még mindig jobban áll, mintha ugyanakkora összeget, ugyanolyan futamidővel, de forint-alapon vettek volna fel. Vagy akár annak, hogy a legtöbb adósnak egészen jó lehetőségei lettek volna adósságátütemezésre stb., ha időben jelzik a hitelt nyújtó bankjuknak, hogy ja, ők átütemezést kérnének, mert a jelenlegi feltételek mellett nem tudják fizetni a hitelüket.
És itt zárom le részemről, mert csak felbosszantom magam feleslegesen újra és újra azon, hogy hány ember dől be minimális mérlegelés és utánaolvasás nélkül a bankellenes propagandaszövegeknek, amiktől visszhangzik a mostani kurzus.
-
-
cekkk
veterán
Meg volt némi leépítésük (20-30%-os aránnyal akár), meg némi bankfiók-hálózat bezárásuk.
Ha olyan szarul menne nekik mint ahogy elő van adva akkor miért is nem mennek el?
Őket sem tartja itt senki szerintem
Ha szarul menne nekik régen nem lennének itt, mert nem érné meg nekik.
Tudod amikor a vezetőség a válság után is kapja a nagy jutalmakat akkor hagyjuk már. Nagyon sajnálom őket.Mellesleg senkinek sem tartottak a fejéhez pisztolyt, hogy vegyen fel hitelt.
Jah, nem, de a bankokat nem érdekelte a kereseted, semmit, csak vegyél fel hitelt, szerintem a részükről is ugyanolyan felelőtlenség volt ömleszteni az ilyen jellegű hitelt, mint annak aki felvette úgy, hogy nem volt tartaléka. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
wertigo1984 #7064 üzenetére
Költözés után eladás a cél.
B-L-A-C-K: Flórián tér mellett közvetlenül.
-
ZozzHUN
addikt
Sziasztok
Még sosem írtam ide, de egyszer el kell kezdeni.
Páromnak születésnapja volt, és hozattam neki jó drága parfümöt, amiről kiderült, hogy nem is kell neki, ezért továbbadom amennyiért én kaptam. És ez nem a jó minőségű török replika.
Gucci II EDP eredeti, új bontatlan 75 ml
9.990 Ft
(Bolti ára 19.000-től kezdődik)
-
albiosz
őstag
Köszi! Én is úgy láttam, hogy az az oldal korrektebb. Szépen alakul. Orczy Parkban is épül a Ludovika. Persze meg kell nézni élőben majd, az a biztos.
(#7058) Melack: Köszi neked is! Nem magam miatt aggódom, a nyugalom mintaképe vagyok. Barátnőt viszont nem vinném túl durva környékre. Megnézzük majd.
Valahol a központi kerületekben nézelődünk. VI., VII., VIII., IX,, XIII. kerületekben kb. Ár persze nagyon nem mindegy. Mondanom sem kell, hogy feltűnően olcsóbb a nyóc. Dózsa M3 megállónál melózom, jó lenne fél óra alatt háztól házig elérni. -
albiosz
őstag
Urak!
Jár valaki gyakran az Illés utca, Fűvészkert felöli oldal környékén? Milyen mostanság? Gugli maps-ban sétáltam egyet arra, Fűvészkert környéke egész korrektnek tűnik, lejjebb már nem annyira bizalomgerjesztő. Lenne egy eladó lakás. Ismerem a legendákat a Szigony, Tömő stb. utcákról. A Fűvészkert felöli oldalra se érdemes fehér emberként tévedni vagy az oké? -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
macilaci78 #7049 üzenetére
A megoldás: másik fajtát keresni.
Olyat, aminek kivezethető hangszórója van. Annál van esély rá, hogy 15-20 méter normálisabb kábel közbeiktatásával is lesz hang a végén.
-
albert8
veterán
Hellósztok! Érdekelne, hogy pesten coop és cba a keleti körül merre van?
-
macilaci78
nagyúr
Ilyesmi kütyüt keresek, azzal a lényegi különbséggel, hogy az ajtó és a hangforrás között legyen kb 15 méter távolság légvonalban.
Valakinek valami ötlete?Azt is megoldásként tudom elkönyvelni, hogy ezt a sz@rt szétberhelem és a hangszórót telefonkábelre forrasztva az álmennyezeten keresztül elvezetem. Kérdés, hogy a 3 db gombelem meddig bírja így, illetve hogy pl egy 5V@400mAh tápról tudnám-e hajtani a technikát?
-
Huma
addikt
Erről van szó.
Mindenhol tolják az ember arcába hogy vegyen fel hitelt mert arra szüksége van és az neki nagyon jó. Az előnyöket kiemelik de a hátrányokat igyekeznek eltitkolni.
Azért nincs pénzügyi kultúránk mert nem akarják hogy legyen. Szerinted mennyire kezdenének el lázadozni a bankok ha bekerülne a tananyagba egy "Pénzügyi ismeretek" című óra? Bár ahogy a magyar oktatást ismerem úgysem ragadna senkire semmi mert még egy izgalmas témát is képesek baromi szárazon és unalmasan tanítani.más:
A telefonos sztori. Ismerősöm felhívott egy csajt, hogy segítsen neki valamiben. A csaj nem akarta megismerni őt. Az ismerősöm kiakadt és elkezdte szapulni. Erre a csaj kinyomta a telefont. De az ismerősöm nem adta fel. Visszahívta és folytatta a szerencsétlen kiosztását. Aztán utána elkérte az egyik haverom a telefont és megállapította, hogy egy ismeretlent hívott fel mert félreütött egy számot.Szerintetek mennyire lehetett a csaj kibukva?
Felhívja egy vadidegen és amikor azt mondja neki hogy téves, amaz elkezd erősködni meg személyeskedni. Aztán mikor kinyomod, újra felhív és folytatja.De van egy másik. Még jobb telefonos sztorim.
-
Milyen banki/pénzügyi kultúráról beszéltek itt?! Most komolyan, tegye fel a kezét az aki szerint fontosabb hogy bármilyen hitellel foglalkozzon a kisember amíg az étel meg a munka okoz neki problémát. Gondoltam...
nem arra gondoltam h számolgasson, hanem hogy érje el azt az állapotot hogy van munkája tartósan és nem akar éhen halni. Akkor majd elkezdheti elővenni a vélt-valós gazdasági ismereteit. Tudod egyszer azt mondta egy reklám szakember, hogy igen olyan dolgokat adok el embereknek amikre nincs igazán szükségük, ugyanakkor nem tudnék eladni nekik olyat amit kifejezetten nem akarnak. A bank és a kormány felelőssége ebben áll. A többi a felvevő hibája.
-
Melack
veterán
Emlékszem igen, tanultam közgazdaságtank, boltoltam unit link cuccokkal, hitelekben is otthon voltam/vagyok.
Azt tudom, hogy itthon a banki/pénzügyi kultúra erősen hiányos...(#7042) bitpork: egy felvetésre reagáltam. Azzal egyet kell értenem, hogy amíg a napi megélhetés fontosabb, nem azt fogja számolni, hogy megéri e neki hosszabbtávon, hanem hogy azonnal jobb e neki.
-
-
cekkk
veterán
Erre emlékszel?
Azért tehetnek erről a bankok is, nem csak az emberek. Mondom ezt úgy, hogy nincs hitelünk.
De én nem tenném teljes egészében felelőssé azt aki felvette, mert nem csak akkor de még most sincs semmi pénzügyi kultúránk és nem is oktatják sehol, hogyan kéne bánni a pénzel.Dédinagymamán(80+ évesen) kopogott be mindig apumhoz, ezzel a kérdéssel, hogy :EEEEndrus, ugye nincs hiteled???? 90-es évek eleje közepén
-
Mercutio_
félisten
válasz
bitpork #7035 üzenetére
Az az ötlet 2 dologból táplálkozik:
1. Valaki a vízfejben azt gondolta egy társasház is úgy működik mint egy (közmű)cég, hogy törvényileg azt lehet mondani, holnaptól 10%-al legyen olcsóbb minden (persze hosszú távon ott se működik a dolog
mert a karbantartás/üzemeletetés/fejlesztés amiből elvesznek a cégek emiatt, ez később működési problémákhoz, kimaradásokhoz, lassabb üzemzavarelhárításhoz fog vezetni, lásd. Argentína...)
2. Össze lehet ugrasztani a lakóközösségeket és a közösképviseletet (mert ott ugye nem lesz 10% csökkentés, hisz erre - egyelőre - még nem kötelezheti az állam őket) az sem kizárt, hogy ezen a területen is egyfajta új IKV-t akarnak létrehozni, vagy legalább is a kicsiket kiszórni.+1: Most épp azt akarják elérni, hogy csak bizonyos cég(ek) írhassanak a társasházaknak pályázatokat, ez is egy olyan piac amit le akarnak rabolni.
-
Huma
addikt
válasz
B-L-A-C-K #7033 üzenetére
A múltkor hívtak az okostelómon és nem tudtam hogy kell felvenni. Ott töketlenkedtem vele. Az volt az első hívásom. Akkor még csak olyan fél éves lehetett a telefonom.
Amúgy nem tom miért, de átlag havonta egyszer betalál egy téves hívás. De nem zavar mert legalább van kivel beszélgetni. Csak az a rossz hogy mindig hamar lerakják.
Amúgy van egy remek sztorim a téves hívásról. Amikor az egyik ismerősöm nyúlt mellé.
-
-
Melack
veterán
válasz
Mercutio_ #7032 üzenetére
Igen, meg a rezsicsökkentés tolta fel a vérnyomásom. Végre elkezdtek csökkeni a kintlévőségek, mert elkezdtek gondolkodni, erre puff, legyen kevesebb, majd megint elkezdtek nőni, mondván magasabb áron nem fizetik be. Ezek hol élnek????????
A kommunikációt hagyjuk, ennyi marhaságot rég hallottam rádióból.
-
Mercutio_
félisten
Nekem is tele a puttonyom velük, de azt se felejtsük el, hogy a kormányzati kommunikáció rendesen veregette ezeknek az embereknek a vállát, miközben szót sem ejtett, vagy relativizálta a felelősségüket.
Nem véletlen, hogy mióta megy a bankok állami bűnbaknak jelölése és - kommunikáció szintjén - a 'zemberek megmentése ugrásszerűen megnőtt a 90 napnál nagyobb tartozásba esők aránya, várták a csodát és feltették a kezüket.
Agostino: Jó kis film volt
-
Huma
addikt
Előbb felhívtak telefonon hogy középtájt vannak és keresik a csokis fiút. Szerintetek ez valami kód akart lenni?
-
-
Huma
addikt
Halál komolyan gondoltam azt amit írtam. Először is, szerinted miért nem készítenek fel az életre az iskolában? Hogy mit kell tudni a hitelekről, milyen jogaik vannak a munkavállalóknak, stb.
Azért mert sem a bankoknak nem érdeke ez, sem a multiknak, sem pedig a kormánynak akiket az előző kettő pénzel. Helyette egy csomó haszontalan dologgal tömik a diákok fejét. Ez a kép jól szemlélteti hogy mire gondolok.
A bankokat meg miért kellene sajnálni? Jól megszedték magukat az embereken és cserébe nem adtak semmit.Narancsot? Tőlem aztán távol áll az összes párt. A felét nem is ismerem, annyira hidegen hagy a politika.
(#7026) DeFranco:
Te minden szavamban trollkodást látsz. Kicsit elfogult vagy, nem? -
Huma
addikt
Ez nem az emberek hibája hanem a bankoké akik átverték őket és a kormányé amely hagyta, hogy a bankok átverjék az embereket.
Személy szerint úgy vélem, hogy az lenne az igazságos, ha az összes ilyen szerződést semmisnek nyilvánítanák és meghatároznának egy korrekt összeget amit vissza kell fizetniük az adósoknak. A bankok meg nyeljék le azt a pár milliárd veszteséget. Nekik úgyis csak zsebpénz. Meg amúgy sem kell őket sajnálni mert százféleképpen lopják meg az embert. -
DeFranco
nagyúr
Egyetértek.
Itt jön be amiről tegnap beszéltem, hogy én mint prudens, megfontolt ember meg évekig nélkülöztem és nélkülözök most is, de a lakásom ki van fizetve (és senki nem öntött rám semennyi pénzt ezért), még ha nem is túl nagy, meg nem is újépítésű, de 1) rajtam senki nem segít, 2) az én pénzemből mentik a tücsköket, így hát megint jobbról vagyok előzve, hátrányban vagyok azokkal szemben akik b*sztak és b*sznak is bele.
-
DeFranco
nagyúr
Semennyire... akiket ez érint, azok úgy is elintézik annyival, hogy az EB-ben is "azok" ülnek, és hogy az Igaz Magyar Ember sorsa már csak ilyen nehéz, mindenki a javát akarja.
Nem kívánok én ezeknek semmi rosszat, de nagyon remélem, hogy nem lesznek jobban már kisegítve az én adómból és költségemen.
-
Melack
veterán
Ezek után kíváncsi leszek, mennyire fognak habzani a szájak...
-
CyberJedi
tag
Bp., VI. ker. Opera mellett ha valaki meg tudna krimpelni egy koax kábelt, egy ezrest adnék érte. 06 70 600 5012 vagy privi.
-
LÁZ
addikt
Nokia 6131 hátlapot keresek, vagy halott telót, amin ép a hátlap
-
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Apple MacBook
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Kés topik
- Kingdom Come: Deliverance I-II.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Politika
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Több darab! MacBook Pro 16" M1 32GB RAM 27%-os áfás számla
- ROG STRIX B760-F GAMING WIFI - Garancia! 2026.06.12
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Bomba ár! Lenovo Miix 720-12IKB : i7-7G I 16GB I 256GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest