- Chernobylite 2: Exclusion Zone - Elindult a Kickstarter kampány
- Mostantól bárki kipróbálhatja a SMITE 2 ingyenes változatát
- Friss videón a The Witcher: Sirens of The Deep animációs film
- The Blood of Dawnwalker - Bemutatkozott a Rebel Wolves készülő vámpíros játéka
- Rövid videón az Until Dawn mozifilm
Új hozzászólás Aktív témák
-
bibimad
senior tag
ASUS-nál,van aflash aminél nem kell beirni a leirtakat,csak aflash azután megkérdezi,hogy mit akarsz csinálni és,hogy biztos vagy-e benne.Majd kéri az új bios file nevét és megint megkérdezi,hogy biztos vagy benne.
Einstein mondta''Két dolog végtelen:az emberi butaság és a vilagegyetem,bár az utóbbiban nem vagyok biztos''
-
ballington
addikt
Már mindegy, mert közben megoldottam.
Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
Slax
senior tag
Bővebben: link Elviszed, megcsinálja. Elég csak a bios csipet vinni.
''mit csinálsz? megmondod a gépnek: MŰ-HOLD-VEVŐ!! NEM ÉRTED?! MŰ-HOLD-VEVŐ!!'' by escie '' Fáznak a bitek, a kihűlt adatok egymáshoz bújnak... by LAN Sianis megtömött egy pónit
-
ballington
addikt
Sziasztok. annyi hozzászólás volt már, nem tuudom már h hogy csináljam.
Az alaplapom NF= v2.0, van rajta AWDFLSH (F2-vel). Ott mit kell csinálni?
Ezeket a filekat csomagolta ki a pirossal jelölt fájl a TC jobb oldalán:
Bővebben: link
Namost én mindegyiket felmásoltam az indítólemezre.
Hogyan frissítsek? Nyomjak F2-őt, és ott mit kell csinálni?
Vagy bootoljak a lemezről, majd indítsam a runme.bat-ot?
A frissítés során kérdez vmit? Ha igen miket kell válaszolni?Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
bibimad
senior tag
A beírás igy nézzen ki:a flash program neve szóköz a beirandó bios file neve szóköz per jel,utána QI/F/cd/cp/cc/pn ezután megkérdezi,hogy folytatod-e igen a válasz.
Einstein mondta''Két dolog végtelen:az emberi butaság és a vilagegyetem,bár az utóbbiban nem vagyok biztos''
-
Hikvision
senior tag
Van pesten egy cég aki párszáz forintért megcsinálja,csak vinned kell az eredeti bios-t. a nevük most nemjut az eszembe
20 éve a PH-n.
-
samu003
csendes tag
Haj mindenkinek
Elszált az alaplapon a bios szal a chip kiürült!!!!!
windows alol csináltam és mikor ujraindult nem irta be a frissitést hanem kitörölte és tök üres lett!
A nagy kérdés az lenne hogy van valahol olyan progi amivel ujra tudnám irni a bios tartalmat!
Csináltam egy probát.Beraktam egy másik alaplapba és onnan probáltam volna dosbol ujrairni
A probléma csak ott van, hogy az irás elött ellenörzi a dosos progi az eprom tartalmát.
És mivel az köztudottan üres, ezérn nem hajlandó a semmit felülirni!
Tudna valaki olyan progit, amelyik nem nézi mi van az epromba, és azt irja be az alaplapba rakot chipbe amit akarok!
Kicsit sürgös lenne mert a lap nem az enyém és má jo volna visszaadni!!!
THX mindenkinek előre is
Ja és B.U.É.K. -
csanika
tag
Ha valakinek még gond a boot lemez készítés itt egy progi:boot floppy disk készítő
Bővebben: link
Winfos '98 indító lemezt készít.
[Szerkesztve]'' Elment orosz, török,trianon sem örök!''
-
gabe_
őstag
Erről a progiról még nem hallottam...
De mindjárt utánanézekSovány szakácsban sose bízz!
-
Grafman
aktív tag
Van egy pcdos700.exe -nevű kis file, ami egy rendszer boot lemez maker progi.
Keress rá a Google-al, tölzsd le, a többit magától megcsinálja.
Én ezt használom és 100% clean boot, mivel a lényeg, hogy ne legyen semmi fölösleges dolog a memóriában a Boot során.FIGYELEM! Régi tipusu gumimatrac tulajdonosok előnyben!!!
-
Grafman
aktív tag
A Windows-alóli BIOS frissítést csak őrülteknek ajánlom.
Marad a jó öreg DOS, legalább a mai fiatalok is látnak olyat.FIGYELEM! Régi tipusu gumimatrac tulajdonosok előnyben!!!
-
Geripapa
aktív tag
Van a windows intézöben is nem egy olyan hogy formázás és ott kilehet pipálni hogy rendszerlemez. de dos mindenképp kell a gépre ugy gondolom
Segítségkéréshez: NSA320+FFP; Raspberry Pi2 Openelec/Kodi ;
-
gabe_
őstag
Ige, arról már hallottam, hogy nem szabad elqrni, mert könnyen elszállhat a zalaplap. Előtte ezzel a flash programmal mentést kell csinálni az eredeti bios tartalomról. vagy valami ilyesmi...
Sovány szakácsban sose bízz!
-
gabe_
őstag
mm mm. Dos-os rencerlemezt nem tudsz csinálni, csak doszos gépen.
Ha tudsz, keress egy valszeg ősrégi masinát, amin dos oprendszer van. Utána be a lemez és beírod:
sys a:
vagy:
format a: /s
sok szerencsét!Sovány szakácsban sose bízz!
-
oregcsóka
őstag
Sziasztok! Dos bootflopyt hogy tudok csinálni XP alatt? Csak simán kimásolom floppyra aztán kalap-kabát? Ezt hivják DOS bootfloppynak?
''Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd.'' /Mahatma Gandhi/
-
micro
addikt
Mi van, ha flashelés közben meg el az áram?
Klaviatúra, képernyő, EGÉR!, meg az a doboz, tudod a gép LELKE..
-
Geripapa
aktív tag
Az az imátkozás nem tetszik már vannak szünetmentes tápok is ám!!!!!!!!
Segítségkéréshez: NSA320+FFP; Raspberry Pi2 Openelec/Kodi ;
-
gabe_
őstag
Köszi az infót
Sovány szakácsban sose bízz!
-
beeboy
addikt
válasz Alvin_ti4200 #7 üzenetére
nem biztos hogy van mellette progi is
Nem vagyok intelligens. Én AMDligens vagyok...
-
WaterLo
aktív tag
Újabb lapoknál lehet próbálkozni POST közben F2-vel, amire elindul a BIOS-író program. Már amelyik lap támogatja (a leírásában benne kell legyen). Ezután csak be kell tenni a BIOS-image-et tartalmazó floppy-t, beírni az image nevét és voilá.
....What's up!....
-
beeboy
addikt
Asusnál nem nagy dolog.
windóz alól grafikus felületen lehet, 1-2 katt oszt megvan.
és imádkozz hogy addig a 6 mp-ig ne legyen áramszünetNem vagyok intelligens. Én AMDligens vagyok...
-
farkas16
csendes tag
Álltalában a gyárto www lapján van egy bios iró progi. ( álltalában DOS os ).
Majd keressd meg a legujabb bios file-t ! ( Ez mindig tartalmazza az elöző verziókat is !)
Készits egy dos ( Win9x ) boot floppyt majd másold rá a iró progit meg a bios file-t !
Fontos :!! BIOS Update : Enable ( Bios ban )
A gépet irás közben nem szabad kikapcsolni ..
Bebutulsz aztán elinditod ezt a álltalában .exe filet. majd kiirja az infót a létező biosodról.
Kéri a az uj file nevét. Megadod fontoss hogy kiterjesztéssel .
Kiolvassa, leirja hogy milyen meg satöbbi majd rákérdez hogy oké ???
Aztán gyia. ...
Majd a végéon Ok vagy nem OK.
Ujrainditás.
A bios ba belépve érdemes egy BIOS default majd utána állitgathatod.
Ha elrontja és nem indul a géped akkor galiba van.:
Keresni egy ugyanolyan alaplapot majd elinditani és a jó BIOS chipet kivenni majd a hibásat betenni ( menet közben ) és elinditani a biosirást ..
Sok sikert !Faszi
-
erdoke
titán
Ha nem adtak az alaplaphoz szép kis winfosos progit, akkor marad a régi, jól bevált módszer: DOS-os bootfloppy, arra a BIOS fájljait rámásol, DOS boot, és a runme.bat v. amelyiket kell futtatni a letöltött, és kicsomagolt BIOS fájlok közül. Utána értelemszerűen klikkelgetni, és imádkozni, hogy ne legyen áramszünet.
A legjobb aláírás a héten
-
csucsu_17
aktív tag
ez éngem is érdekel rohadtul a mostani bios több mint 2 éves !!!
elkéne egy újabb !!!''Üdvözlet a győzőnek''
-
gabe_
őstag
Hali mendenkinek.
Bocs, ha már volt ilyen topic...
Hogyan kell a biost frissíteni? Letöltöm az aktuális frissítést, és aztán...
kösziSovány szakácsban sose bízz!
Új hozzászólás Aktív témák
- Crucial Ballistix 8gb ddr 3 kit
- Kingston HyperX Predator RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
- Kingston HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz
- Új, felbontott Kingston FURY 32GB (2x16GB) KIT DDR5 6000MHz CL36 Beast White RGB EXPO - 10 év gari!
- Új, felbontott Patriot Viper Elite 48GB (2x24GB) DDR5 6000MHz CL36 RGB TUF Gaming XMP - 10 év gari!