Aktív témák
-
nyunyu
félisten
Novemberben bementem egy noname boltba, mert eppen megdoglott a TBredB 2100+-om, megkerdeztem, mi a procivalasztek, mondtak van 2600+, horribilis osszegert (16+fa)
Boltos nem nagyon tudta hova tenni a procit, hiszen o azt hitte, hogy Bartonbol csak 2500+ van, meg allitolag nagykerben is olcson adtak, azert ennyi az ara (elso behozott Barton 2600+ szeria, amit tevedesbol TBred aron adtak :D)
Szemreveteleztem, feltunoen Barton kodja volt (AXDA2600DKV4D AQXDA), szemrebbenes nelkul kifizettem... :))
(Mashol 19+fa volt a 2500+ akkor...)
Amugy annyiban ter el a 2500+-tol, hogy nem 11x166 (1833) a gyari orajele, hanem 11.5x166. (1917)Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
_Yvorl_
tag
Hello mindenkinek!
Valaki árulja már el please hogy honnan szereztek 2600+ os bartont. Egy ideje nem követem most a procik alakulását de most gyorsan körbenéztem és kapni se lehet meg tesztoldalakon se latok ilyesmit en még mindig ott tartok hogy 2500+ es utana a 2800+ a következő barton közte a a 2,6 os es 2,7 es az nem barton.
csak sima 256 cache esek :(You can't teach new tricks to an old GOD!
-
Tul
aktív tag
Steppinget csak coolercserénél tudok majd mondani sajnos, addig még nem szedem szét.
Azt pedig, hogy 1.75 volton megy 2366Mhz-et, garantálom. Nem szeretnék a gyagyképű, minden hülyeséget ideíró balfékként a köztudatban élni:( Ha van rá mód, hogy bebizonyítsam, állok elébe;] De ez kicsit nekem is érdekes volt: a proci jobban bírja a magasabb fsb-t, mint a nagyobb szorzószámot. Tehát pl. 11.5x200 1.75v-on ok, de nem megy neki ilyen feszkó mellett a 12x200 (biosig rendben winfos boot restart), viszont 11.5x207@1.75 májer:)) Szóval szerintem ez az ideális köztes állapot, ami tuti:C Na persze a proci mindig 50 fok fölött van, de amig nem megy 60 fölé nem zavar. Mindennapokat 11x200-on visz, ez mindenre bőven kóser, csak a pontvadászathoz húzom.Skoda 120L..::NEED FOR STREET::..
-
Tul
aktív tag
Ha a topiccímben megadott két proci közül kellene választani, szerintem mindenképp a 2700+:))
Skoda 120L..::NEED FOR STREET::..
-
Tul
aktív tag
+1 szavazat a tbred-b-re! Persze ez csak a saját jó tapasztalatok miatt:) Nem vettem észre, hogy a barton olyan hú de sokkal gyorsabb lenne ugyanazokon a frekvenciákon. Ezt támasztják alá a különbözö teszteredményeim is, de én kifogtam. 2600 tb-b feszemelés nélkül 11x205=2255, egy volt feszemeléssel 11,5x207 és bármi megy vele a végtelenségig....
Skoda 120L..::NEED FOR STREET::..
-
ToBeY
nagyúr
Nem,menüböl:D
Vagy is igen,igy a szórzót állítota
Benne van 1500+-2800+ lehet álítani
[Szerkesztve] -
ToBeY
nagyúr
feszemelést nem akarok mert azt nem vágom,nem akarom megsütni a procit.
Majd az FSB-t emelem hátha több sikerrel járok! -
fokukac
nagyúr
emeld egy kicsit a processzor feszültségét ! 1,65-ről mondjuk 1,7-re
Ez lehet, hogy stabilizálja.
egyébként 2600+ ról 2700+ ra nincs értelme tuningolni. szvsz.
pláne, hogy a tbred-nél is és a bartonnál is kb. 2200 MHz az, ami extrém feszemelés nélkül kihozható.
De vannak procik, amiből még ez sem hozható ki.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Ratyivirág
csendes tag
Jobb tuningolhatóság miatt szerintem BARTON!!!!!
Abit NF7-s, AMD 2500+, ATI RADEON 9600... ÉS A TÖBBI
-
ToBeY
nagyúr
felhúztam a procit 2600+@2700+ra
és a teszt kb 1 perc után ilyeneket irogatott,kilőtem egyből a gépet:)
ERROR: ILLEGAL SUMOUT
Possible hardware failure, consult readme.txt file, restarting test.
Ez mi:F
[Szerkesztve] -
Johnny
senior tag
Stratégia. Nem is rossz, csak a körök között sok egységnél NAGYON sokat számol. 2200-on futó TbredB után egy 2200-n futó Barton SOKKAL gyorsabban számol, érzetre kb. fele idő alatt. Csak az a baj, hogy pontosan lehetetlen mérni.
Én pl. nem Q3-azok, utálom :) Nem vagyunk egyformák :D -
15000
tag
ez a tankszimulátor, nem ?
1. nem szoktam ilyen játeszekkel játszani. láma ut2004/q3-at szokatm nyomni
2. a 2700+ alapórajele 2166mhz. ezt te hova akarod még húzni? +200-300 mhz-ért nem fogok magamhoznyúlni, mert még ezt a számolási teljesítményt se tudom kihasználni teljesen. 2400mhz felett meg nemsokmindent hűtesz levegővel....- It's the one that says BAD MOTHAFUCKA' ...
-
-
ToBeY
nagyúr
Aham értem már hát ment 3 percet o hiba de felment 47 fokra a procim, legútobb akkor volt ennyi a mikor napközben 4 órát játszottam!:D
[Szerkesztve] -
ToBeY
nagyúr
Ok, ez a tortura teszt meddig megy hány perc?
-
fokukac
nagyúr
ami az agp frekit illeti : az attól függ, milyen chipsettel szerelt alaplapod van. Ha nforce2, akkor nem kell aggódni, ha növeled az fsb-t, az agp/pci freki nem nő.
Ha via chipsetes az alaplap, akkor ott erre is külön ügyelni kell...
-----------------------
Ami meg a prime95-öt illeti : fent az ''options'' legördülő menüből kell kiválasztani a ''torture test'' menüpontot.
Ott a ''blend'' (test some of everything) -et kell futtatni, és ha nem jelez hibát, akkor a rendszer stabil.
volt olyan kérdés is, hogy ez csak a procit teszteli-e. nem, teszteli a memóriát is.
és az 5 percet azért írtam, mert nekem, ha eddig nem voltak stabilak a beállításaim, akkor az 5 perc után mindig kiderült... sőt, jobbat mondok, 1 percen belül kiderült.
szóval, ha fut néhány órát hiba nélkül, akkor minden oké. a számokkal meg nem kell törődni.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Szalma
őstag
(Barton. Jó alaplapban és jó hűtéssel könnyedén megy 2.2Ghz valós órajelen is.)
Szeretettel:
Szalma -
ToBeY
nagyúr
Vagy inkább valaki irja le hogyan álítsam be és teszteljek ezzel az izével:)
-
ToBeY
nagyúr
Ez a Prime95 ilyen számokat ír ki meddig kell futnia és honan tudom hogy jó vagy nem amit ír?:D
-
zoli58
tag
-
fokukac
nagyúr
hát, ha a bechmark programok többször egymás után lefutnak, anélkül, hogy belefagyna, akkor az már stabil...
de a legjobb tesztelőprogram a Prime95. ez csak a stabilitást teszteli, és, ha valami baja van, általában 5 percen belül kiderül.
De hozzáteszem, hogy ez a legháklisabb tesztelőprogram, ha ez nem jelez hibát, akkor aztán tuti ''atomstabil'' a rendszer...Pleased to meet you - hope you guess my name
-
ToBeY
nagyúr
Azt szeretném kérdezni hogy ha felhúzom a procit,mivel teszteljem hogy stabil-e?
Mikortól számít stabilnak a CPU?2600+thoroughbred akarok feljebb húzni,alap 2083Mhz. -
fokukac
nagyúr
miért kéne újat venni ? ha olyan, ami nem bírja feljebb, akkor észreveszed...
és akkor alapon fogod járatni, vagy csak kevésbé húzva...
ismétlem, amíg nem emelsz feszültséget, a procinak baja nem lehet.
maximum nem indul el a gép.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
maszat
senior tag
Szerinted minben különbözik a 2500+, 2600+, 2800+ és 3000+ egymástól, illetve a 3200+ (mind Barton)?
Az AMD legyártja a procikat, majd leteszeli mennyit bínak, mégül kiadja.
A széria egy része pl 3200+-t bír a többi meg csak pl 2600+-t, de ha nagy az igény pl a 2500+-ra akkor 3200+-at minősít vissza, hogy legyen mit eladni (mivel a 2500+ és a 3200+ fizikailag nem különböznek egymástól)
Tehát amíg nem változtatsz a feszen, a proci nem károsodik -
fokukac
nagyúr
Egyébiránt nekem 2600+ Bartonom van, és mióta megvan, 200-as FSB-n járatom...
persze az enyém nem szorzólock-os. Az alapórajel környékén járatva ez mégcsak nem is számít tuningnak...
De ha akarom, járathatom 2300 MHz-en is...
de ennek ellenére én majdnemhogy underclockolok :)
momentán 205*9,5 = 1948 MHz-en járatom, és így elég neki 1,525 Volt is... ha már a melegedésről volt szó... így legalább 5-6 fokkal hűvösebb, mint egyébként.Pleased to meet you - hope you guess my name
-
fokukac
nagyúr
ez nem így működik !
Ha magasabb órajelen járatod a procit, attól még nem termelődik több hő!
Ha az órajel emeléséhez is feszültséget kell emelni, attól lesz magasabb a processzor hőmérséklete...
---------------------------------------------------Pleased to meet you - hope you guess my name
-
lanyoo
tag
Milyen alaplapba akarod tenni? Ha tudsz tuningolni, akkor mindenképpen 2500+ vagy 2600+ Bartont vegyél.
-
Raymond
félisten
A 2500+ es a 2600+ Bartonnak az a ''varazsa'' hogy nem jaratod az alap 166Mhz-n, hanem mindkettot 200-ra huzod. Ezert jobb valasztas mint a TBred.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
zoli58
tag
Személyes tapasztalatom az ügyben nincs
de tervezgettem én is, sőt, meg is rendeltem egy 2700-as T.bred-et (aztán lemondtam egy P4 2,8C kedvéért)
Átnéztem egy csomó tesztet, amikből az derült ki, hogy:
a 2700-as Tb ugyanolyan frekin megy mint a 3000-es Barton
e kettő eredménye közel azonos, a 2700 Tb alig-alig marad el, és gyorsabb, mint a 2800-as Barton.
tehát a 2600-as Bartonhoz képest még nagyobb az előnye, azaz a +cache alig számít valamit, sokkal fontosabb a magasabb órajel
Csakis a T.bred-et javasolnám
ugyanez látszik Intel plattformon is: hiába van a Prescottnak 1G cache-e, lassúbb, mint az ugyanolyan órajelú Northwood (van oka, belső struktúrája más)
a Prescott majd akkor lesz jobb, ha eléri a legalább 3,6Ghz órajelet
a Barton is csak ott jobb, ahol már nincs azonos órajelű T.bred -
-
janati
őstag
TbredB 2600+ vagy 2700+
A "Kivel érdemes üzletelni" topikot NEM én, hanem Thunderzolee tartja karban!!!
-
15000
tag
válasz -=Sawtooth=- #7 üzenetére
ééééééééééééééééééééééééééén
nekem t-bred 2700+ van.
anno végignéztem egy csomó tesztet, amikor proci vásárlás előtt alltam, és a másik jelöltem a 2800+barton (2083mhz) lett volna. kb. uanyyiért hoztam volna mind2-t.
a tesztek szerint a +256 cache valahol semit se ér a +66mhz-vel szemben. az eltérés 3% körüli hol egyik, hol másik javára.
hátmég a 2600+ barton ellen, ami nem is teljesen 2ghz-n megy.(1917mhz)
szal sztem a topikcím lehetne 2800+barton vs 2700+t-bred, mert annak az az ''ellenfele''
itt egy pár teszt csemegézni
[L]http://www.tomshardware.com/cpu/20030217/cpu_charts-23.html[/L]
[L]http://www.gamepc.com/labs/view_content.asp?id=axp3000&page=8[/L]
ja és ne feledd
2700+ t-Bred- It's the one that says BAD MOTHAFUCKA' ...
-
b0unCe
aktív tag
válasz -=Sawtooth=- #7 üzenetére
rajtam nem fog mulni ;] szal barton
''Beszél aki keres. Hallgat aki talál, de senki nem ért semmit. Az orvosok a halált. Senki nem ért semmit'' by: k&b: én, szeretlek, téged
-
-=Sawtooth=-
tag
fog itt vki tbredet irni??
szex,drog,rák&roló
-
Raymond
félisten
Barton
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
MasOyama
őstag
UP!
PCMENTOR - Számítógép és Laptop Kereskedés és Szerviz
-
MasOyama
őstag
UP!
PCMENTOR - Számítógép és Laptop Kereskedés és Szerviz
-
MasOyama
őstag
Melyik a jobb? Melyiket érdemesebb venni? Nagyjából ugyanannyiba kerül mind a kettő.
AMD Athlon XP 2600+ (Barton ,1917MHz,2x166,512K) 17.192 Ft 21.490 Ft
AMD Athlon XP 2700+ (Thoroughbred,2167,2x166,256K) 18.992 Ft 23.740 FtPCMENTOR - Számítógép és Laptop Kereskedés és Szerviz
Aktív témák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hálózati / IP kamera
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bitcoin topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5
- Star Trek
- World of Tanks - MMO
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest