Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
w.miki
veterán
Másik topikban már kérdeztem, de itt hátha jobben értenek hozzá:
FaceBook fiókját feltörték egy ismerősömnek.
Crypto Scam linkekkel másolják tele az oldalát, és az általa kezelt oldalt is, ahol admin.
Email címet megváltoztatták, belépni nem tud.
Mit lehet csinálni ilyenkor? -
-
mola21
tag
Melyik jobb videókártya?
AMD Radeon R7 250 1 GB vagy Nvidia quadro k620 2GB -
KROK640
nagyúr
válasz
Marci112233 #143388 üzenetére
Jó, de nem a Celeron vagy a Pentium ...
-
kutga
nagyúr
válasz
mola21 #143385 üzenetére
Az alkatrészektől függ, lehet érdemesebb lenne a tápos topikban feltenni a kérdést, az alkatrészek pontos leírásával.
-
mola21
tag
180 wattos táp elég egy gépbe, ha játékra nem használom?
-
mola21
tag
G4400 processzor. Ez milyen proci? Intel 4 gen.
-
válasz
galervin93 #143373 üzenetére
Minek?
Ezt gyakran használom: TL-WN822N, stabil és szerintem árban sem vészes. Ha komolyabb kell sebességben, akkor is van megoldás, de az drágább.
Mire használod a neted? -
KROK640
nagyúr
válasz
Ez a beszéd!
-
laed
aktív tag
válasz
Remélem a kábeltípusokkal tisztában vagy.
-
I02S3F
addikt
válasz
Mit belezel?
-
galervin93
addikt
Köszi mindenkinek, akkor kábelezek!
-
teptep
senior tag
válasz
galervin93 #143367 üzenetére
Ven egy "Milyen routert" topic. Az összefoglaló végén ott vannak az ajánlott USB és PCI adapterek. Szobán belül nem kihívás a technikának egy több száz Mbps adatátviteli sebesség. Én 3246 Ft-ért vettem egy (nem ajánlott) kínai vacok adaptert. Földön van az asztali gépem, ezért egy USB hosszabbítót tettem a falra. Másik szobában kb 8 métere van a Vodafone CH7465VF modem. 250 Mbps-al jön a net. Igaz itt a Voda szerződés max sebessége limitál
-
Cs1csó
titán
Ahol megoldható a kábelvezetés + a gép amúgy is egy asztali PC (értsd NEM mozgatod) oda nem WIFI-n vinném netet.
WIFI oda és ahhoz kell amire való:
mobil eszközözköz (tablet, telefon, noti) és persze olyan helyen ahol egy fali net csatlakozó vagy a kábelvezetés nem megoldható/nem biztonságos pl. egy terasz (időjárás, kábelvezetési gondok) -
laed
aktív tag
válasz
3e Ft 20m UTP kábel. Szerintem annyi elég lesz.
Vagy létezik USB-s WIFI adapter, ami árban kb. a duplája. -
Cs1csó
titán
válasz
A 10 méteres utp kábel talán a legjobb megoldás. Semmi gondot nem fog jelenteni. Ilyen hosszú kábelt még szerelve is árulnak kb. 1-2k HUF között.
-
galervin93
addikt
Urak, lakásban eddig közvetlenül a (Telekom) roteren lógott az asztali gépem. Át lett rendezve a szoba, kb. a lehető legmesszebb került a routertől a gép. A router helye viszonylag fix, addig jön be az optika, TV is ott van a közelében stb. A kérdés, hogyan legyen netem az asztali gépen: 10+ méter UTP-kábel (körbe kéne vezetgetni a szobán), vagy van megbízható vezeték nélkül megoldás, pl. wifis hálókártya tudja ezt nekem? Ha igen, mi az ajánlott ebből? Cél: nothing spec, böngészés, videók stb., játék nincs.
-
olle
senior tag
válasz
GoTReX #143355 üzenetére
Hali.
Első körben megpróbálkoznék egy Elgato HD60 S-el. Ha kapni még egyáltalán valahol. (FB marketplace stb.) Ha ez működik és igény is van rá tovább lehet lépni a Elgato HD60 X vagy HD60 Pro irányába.
Elgato HD60 S és a HD60 X egy külső eszköz USB 3.0-n csatlakozik a PC hez.
A HD60 Pro beépített PCIe felületen csatlakozik a PC-hez. -
GoTReX
őstag
Sziasztok!
Abban kérném a segítségetek: Konzolról szeretnék jó minőségben Streamelni, hogy tudnám megoldani hogy a gép megjelenítse a konzol képét és ugyanezt Streamelni is tudjam mint forrást OBS-el? Láttam hogy bizonyos Capture Kártyák vannak erre, de iszonyat nagy szórás van a 3 ezer forintostól a 80 ezer forintosig. Valaki segítene ebben kicsit eligazodni?
-
KROK640
nagyúr
válasz
BitRider #143291 üzenetére
A hozzászólásod elejével egyetértek, hogy legalább 8th gen-t kéne keresnie, DE : 40 ezer a maximális keret, abból 8th gen-es komplett gépet még I3-asból is nehéz vadászni.
Az viszont, hogy apró legyen egyáltalán nem volt szempont, de az ODD igen. Ráadásul a kis ház rosszabb hűtést és rosszabb bővíthetőséget eredményez, sokszor drágábban is. -
Vibalazs
tag
Sziasztok!
Windows boot manager -be, hogyan lehet beletenni a grub -al indítási lehetőséget?
Eddig ezt a parancsot próbáltam: bcdedit /set "{bootmgr}" path \EFI\debian\grubx64.efi -
efemm
tag
-
GoTReX
őstag
-
efemm
tag
válasz
GoTReX #143339 üzenetére
Nekem dell asztali gépekkel volt olyan tapasztalatom, hogy vagy ment vention dp->hdmi adalterrel, vagy nem. Volt, hogy jobb minőségű hdmi-hdmi kábellel ment csak, mint a gyári (LG). Próbálj meg (másik) közvetlen dp->hdmi kábelt is.
Olyat is tapasztaltam, hogy videó driver frissités után már ment stabilan.[ Szerkesztve ]
-
GoTReX
őstag
Sziasztok!
Eddig HDMI-ről megjelenítő monitorom Display Portról szeretném használni. Klasszikus NO SIGNAL jelzést kapok mikor HDMI-DP átalakítón próbálom használni.
-VGA Driver friss
-Áramtalanítottam majd bekapcs, nem hozott eredményt.
-Kihúztam többször majd vissza, de semmi eredménye.
-Monitor Input Auto nem ment, DP Input Source kiválasztása monitor menüből szintén nem hoz eredményt.Van valami tipp mit lehetne még megpróbálni vele? Elvileg minden hardware jó
-
Iludka
tag
Sziasztok. mi lehet a probléma: Újra raktam a windows-t és ahogy mozgatom az egeret akadozik. Feladatkezelőben nincs leterhelve a gép semennyire.
16Gb ram / SSd / ryzen 5 proci ./ Rtx 3070 vga -
BiP
nagyúr
válasz
mola21 #143329 üzenetére
Ha itt helyben nézted, egy bizonyos katonai PC eladótól, akkor hogy jön ki a 37e? 22e + 5e proci +7e SSD + posta?
Mert így ez tényleg nem rossz, azon kívül, hogy 4.gen, de ennyiért kapnál újabbat is talán.. Cserében álló házas, tehát beférnek a meglévő cuccaid is.[ Szerkesztve ]
-
mola21
tag
Ez milyen lehet? Hasonló mint a Fujitsu Esprimo910?
i5 Dell Optiplex 9020 MT - i5-4590 / 8GB DDR3 / 256GB SSD
Videokártya: Intel HD Graphics 4600
Tárhely: 256GB SATA3 SSD
Alaplap: Dell - Intel Q87 chipset (4 X DDR3 ram slot [max 32GB], SATA 3.0, USB 3.0, PCI-Express 3.0 x16, 4 gen. i3-i5-i7 támogatás, hangkártya, Gigabit Lan, VGA, 2 X Displayport, stb.)
37000Ft. -
-
-
-
-
Theory66
aktív tag
Találtam bizonyítékot leírásban végül, Gigabyte B550M AORUS ELITE lett a lap. 7.1-hez a front panel jacket is be kell dugni
-
Vibalazs
tag
válasz
Pyttawrx #143309 üzenetére
Jeleztem már az eladónak. Sajnos azóta nem reagál. Hirdetésben nem volt feltüntetve. Eszköz típusa. Toshiba Prestige Wt20-c. Supervisor jelszó van rajta beállítva. BIOS beállításait nem engedi módosítani. Így a boot sorrendet sem. Nincs rajta bitlocker, vagy egyéb jelszó.
-
-
Vibalazs
tag
Sziasztok!
Vettem egy laptopot, amin jelszó van. Így csak a benne lévő ssd-ről boot-ol csak be. SSD-t újra telepítettem egy másik eszközön. Viszont most már arról sem akarja indítani. UEFI rendszer indításkor van még valami azonosító amit ellenőrizne? Esetleg a régi azonosítót át lehet írni az új telepítésben?
-
I02S3F
addikt
válasz
Pyttawrx #143303 üzenetére
Köszi! Te személy szerint is sokat segítettél már nekem : )!
(bocsi, nem találom ki volt!) A kérdező fórumtársnak, ugye egyben ő írta, hogy szerinte meghekkelték. Gondolkodtam kicsit. Legközelebb húzza ki az egeret és a lankábelt (ha kálenen jön a net), vagy kapcsolja ki a wifi-t és meglátja, hogy meghekkelték-e.
[ Szerkesztve ]
-
BiP
nagyúr
válasz
BitRider #143304 üzenetére
De nem érdekli a Win11. Másfél év múlva sem.
Értem a koncepciódat, és alapvetően egyet is értek vele, csak ez nem megoldás arra, amit a fórumtárs kérdezett. Ő 35-40ezerből akar egy minél használhatóbb gépet. Nem 100e-ből.
Az előző gépe 20éve lett összerakva. Szerinted mennyire érinti a Win10-11 váltás? -
válasz
BitRider #143304 üzenetére
1. minimum 60-70 közt indul annak ára, az majd a duplája mint ahonnan indult a kérdező árban.
2. engedjük el már ezt a win11 fonalat, mikor bármikor rátehető még core2duo-ra is.
Főleg úgy hogy pl i5-7400-as cpu már támogatott [link] . ilyen tpm 2.0-ás gép 52-ért már van 2 év garral, de biztos találnék olcsóbban is 45k körül is.... (8gb/240gb ssd).3. a rászánt összegből ezek 6-7 gen jó választás bőven.
4. Teljesen feleslegesen költené el rá azt a plusz x ezret.
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Óra topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Autós topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- MWC 2025: A ThinkPad notebookokról sem feledkezett meg Lenovo
- További aktív témák...
- Yongnuo 85mm 1.8 (legújabb modell) - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Yoga Gen1 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Meike 55mm 1.8 Pro objektív - Sony E
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i7-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1165G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest