Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• victoireB

csendes tag

Még egy kérdés, növényekkel kapcsolatos topicot nem találtam, remélem itt is elmegy...:
    Az egyik szobanövényemet megtámadta vmi leküzdhetetlen kórság. A növény fányi nagyságú, nagylevelű, szép, magyarul nem tudom hogy hívják, latinul asszem, Brassaia actinophylla a neve. Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy talán atkás vagy mi, tele van a levele színesgombostűfejnyi letörölhetetlen rovarkákkal, amelyek szemlátomást szíjják szegény növényből az életet, a levelek megfakulnak, majd megfeketednek, és összetöppedve lehullanak, kész horror. Szegénykém jelenleg úgy néz ki, hogy egy másfél méteres fa tetején lobog három levél... Még küzd, két hajtása is van, nyár elején úgy voltam vele, kiteszem, hadd pusztuljon meg az udvaron, hátha megfagy, de most, hogy már tényleg hideg van, megsajnáltam és behoztam... Lepermeteztem már rovarölő méreggel, az eredmény: az a pár levél is megperzselődött, de az atkák röhögtek a markukba, szaporodtak tovább. Vettem kimondottan atka- és tetűírtó szert is (Biola a neve), rendeltetésszerű használata mellett az atkák perverz módon szaporodnak tovább... Lassan a többi növényemet is megfertőzik!
    Segítsetek mit csináljak még vele, nem akarom elveszíteni! :O

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés