Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
jozsak
csendes tag
nem hiszem hogy az a baj haveromnak ugyanilyen procival 3-4 óra allat átalakitja, ti milyen verzios nerovision expresst használtok? Vagy nem tudtok valami más programot TMPGEnc-en kivül?
-
jozsak
csendes tag
Mit csináljak akkor ha nero vision expressel átalakitot filmet nem hajlandó megirni a nero és azt irja ki hogy nem ment át a dvd tesztelésen , ha más programmal kezdem át alakitani akkor hátralévő időt 20-30 órának írja, pedig a proci egy 2,4-es celeron ez mitől lehet?
-
violin98
tag
Nekem egy kicsit más jellegű ELMÉLETI kérdésem lenne.
Csak azért hogy csökkentsem tudásszomjamat.
Ha van egy origi dvd-m, hogyan tudok belőle másolatot csinálni, ami csak 4,7 Gb-ot foglal. Milyen progival lehet azt megcsinálni, ami olvassa az írásvédett dvd-t, és egyböl össze is húzza olyan nagyságra amilyenre csak akarom. -
[Kovi]
tag
Csináltam divx-ből dvd-t nero vision expressel, ki is írtam princora 2szeresen. Nagyon jó is lett, nálam gép szépen viszi, teljesen hibátlan. Haver asztali lejátszója viszont nem akarja megkajálni. Felpörgeti a lemezt, majd azt írja hogy no disc.. szal nem látja lemezt és nemtudom miért.. nem aprinco lemez a hibás mert próbált más princo-kat és simán vitte, igaz azokat nem én írtam nero-val hanem egyik haver linux alatt.. szal nemtudom mi lehet a baj.. lehet hogy nero írja szarul.. segítsetek plíz!
-
[Kovi]
tag
A probléma megoldódott, a Nero Vision Express mindent elintéz.. nagyon jó kis progi, csak ajánlani tudom mindenkinek...
-
[Kovi]
tag
UP!
-
[Kovi]
tag
Itt azt írtad, hogy ha nem kell menü akkor nem is kell author progit használni, nero magában is elég. Nah most én csináltam egy divX-es aviból egy .mpg file-t a TMPGEnc-el amit media player szépen le is játszik, telejsen jó is lett. Viszont mikor én neroban progálok csinálni egy video dvd-t és áthúzom a file-t a Video_ts könyvtárba, akkor kiírja hogy nem dvd formátumú a fileom.. akkor még si kell author?
-
BEE
addikt
Volt már hasonló kérdés, de abból nem sikerült
felhomájosulnom, tehát újra:
A TV kártyám egyből MPEG-2 DVD PAL formátumban
vesz fel vinyóra.
A kérdésem az, hogy hogyan lehet ezt a legegyszerűbben
áttenni DVD formátumba, hogy nézhető legyen ?
BEE -
bal0325
csendes tag
Sziasztok nekem az a gondom a TMPGEnc-Encoder progival,hogy video forráshájlnak kijelölöm az avi-t de audionak ugyanezt már nem fogadja el. Így amit átkonvertál hang nélkül van.
Végigolvastam az egész topicot de erre nem találtam utalást. Ti hogyan jelölitek ki a forrásfájlokat?
[Szerkesztve] -
ssolitude
őstag
sziasztok.DVD menüszerkesztő:TmpgEncDVDAuthor vagy ha zsebbe nyulsz akkor Sonic Scenarist.
Vaze:''mas akor hogy csinalja hogy egy 701MB os avi filmet ratesz egy DVD lemezre ?''Egy sima 4,7 gigás lemezre két 700 megás filmet simán fel lehet konver-tálni,TmpgEnc-vel,720x576 PAL-ban,ugyhogy még marad hely nem kevés. -
Si_mon
csendes tag
UP!!
-
Si_mon
csendes tag
Segítsetek please, nagyon kellene a film!!!
-
Si_mon
csendes tag
Sziasztok!
A topic-ban leírtak alapján megpróbáltam egy avi-ból DVD Video-t csinálni, de akadt egy kis gond, minden DivX-is filmnél tökéletesen működik a dolog kivéve egyet amellyet lejátszva avi-ba szép képet ad, de amint elkezdem mpeg-gé átalakíteni vonalas lesz a kép, mint régen annó az agyonnézett video kazikon, szóval nem tudom mi lehet a gond. A Gspot szerint a szükséges kodekkek telepítve vannak. Mi lehet a baj? -
molmano
csendes tag
Csak cd íróm van, divx-ben gondolkodom.Tudom,hogy csökken a minőség,de ha még élvezhető marad,akkor jó.Ha dvd-ről írtam divx-ben 1 cd-re filmet és nagyon jó lett, akkor arra gondoltam, hogy kár 2 cd-re fel venni egy filmet és,ha 2 cd-s filmeim vannak(avi) jó lenne 1-re felvenni őket csak nem tudom hogyan csináljam.
-
vfo7
senior tag
-
molmano
csendes tag
Ezek a progik mind megvannak, de nem tudom hogyan csináljak 2x 690MB-ből 1 db 690 MB-s file-t.Nincs kedvem cserélgetni a cd-t film nézés közben és a cd ugyan nem annyira drága, de mégiscsak jó lenne spórolni, ha még élvezhető marad a film minősége.
-
VladimirR
nagyúr
tovabbra ic az a kerdes, hogy mpeg, vagy avi?
mindkettore van itt sok-sok tema a tomoritessel kapcsolatban, nemelyikben nagyon szep, reszletes leirasokkal
avi-nal kulcsszavak: virtualdub, virtualdubmod, divx, xvid (gordianknot, gknot - asszem ezek is avi)
mpeg-nel kulcsszavak: tmpeg, tmpegenc, svcd, vcd -
molmano
csendes tag
Na jó, de a két cd-nek kétszer akkora a mérete.Tulajdonképpen felére kellene tömöríteni.
-
VladimirR
nagyúr
mpeg eseten: totalcommanderben fileegyesites, es kesz
avi eseten: vannak kulonfele joiner programok, keress ra: ''peck's power join'', vagy virtualdub(mod) tud olyat, hogy megnyit egy filet, aztan append-del (hozzafuz) egy (tobb) masikat (akar bmp-ket is), majd az egeszet menti
ilyenkor a vdub direct stream copy-ra legyen teve, hogy ne tomoritsen ujra, mert az soka tart, es minosegvesztest okoz -
molmano
csendes tag
Ki tudja hogyan tudok 2 cd-s filmből 1 cd-t csinálni?
-
Márk
senior tag
Sziasztok!
Van 18 videóm, vegyesen avi és mpeg formátumban, különböző képfelbontásokkal.
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne ezeket úgy kiírni egy DVD-re, hogy lejátszhatóak legyenek asztali DVD lejátszóval egymás után. Még menü sem kellene, elég lenne az, hogyha véget ér az egyik videó, utána rögtön következne a másik, s így tovább.
Kérem, aki tud, segítsen!
Munkácsi Márk -
DonLeo
senior tag
Leírom nektek, hgoy hogy lehet 2 filmet (akár avi-ból) 1 DVD-re írni, amit aztán asztaliban is meg lehet nézni.
Hátha valaki számára hasznos lesz:
1., forrásfájl: AVI, MPEG 1-2 lehet. (ha már MPEG 2 akkor is át kell kódolni, mert nem biztos, hogy olyan formátumú mpeg2)
CÉL: MPEG 2 előállítása (TMPG Enc Plus 2.5-tel)
2., MPEG 2 file előállítása (TMPG Enc Plus 2.5) (vagy amilyen verziód van, minél újabb annál jobb )
lehetséges formátumok:
Felbontás fps bitráták (VBR, vagy CQ) (változó bitráták 1800-3600) Hang
352 x 288 25 1800 – 3600 (minnél nagyobb, annál nagyobb a
704 x 576 25 1800 – 3600 fájlméret !!) Minden felbontásnál:
352 x 576 25 1800 – 3600 48 kHz
720 x 576 25 1800 – 3600 >= 192 kbps (tehát legalább 192)
Bitráták: pl., max 3800, átlag 1800 a felbontás függvényében.
3., DVD menü előállítása (winchester-re, mert nem tudjuk előre a méretét, hogy mekkora lesz) (a menü itt nem csak magát a menü-t jelenti, hanem a dvd-video fájlt is asszem, szóval az egész dvd fájl)
Program: ULEAD MovieFactory v.1, vagy v.2, vagy v.3
(egyébként ezzel elvileg fel is lehet írni, ha stimmel a fájlméret, de azt csak utána látod meg, szóval előbb csináld vinyóra!!)
Ha a végeredmény nagyobb mint 4,5 Gb
Akkor:
4., akkor a DVD Schrinkelrel (vagy Schrikkel, vagy Schrinkel) le lehet csökkenteni a méretet szükség szerint.
5., ha megfelelő a méret, akkor a DVD file-t kiírod DVD-Video módban vmelyik íróprogival (pl. NERO vagy mittudomén.)
- sokat kell kísérletezni rövid 1-2 perces anyagokkal (RW lemez célszerű) a megfelelő beállítások kialakításához (az adott lejátszóhoz).
- 1 DVD-n belül csak 1 fajta felbontást lehet alkalmazni!!! -
DonLeo
senior tag
Leírom nektek, hgoy hogy lehet 2 filmet (akár avi-ból) 1 DVD-re írni, amit aztán asztaliban is meg lehet nézni.
Hátha valaki számára hasznos lesz:
1., forrásfájl: AVI, MPEG 1-2 lehet. (ha már MPEG 2 akkor is át kell kódolni, mert nem biztos, hogy olyan formátumú mpeg2)
CÉL: MPEG 2 előállítása (TMPG Enc Plus 2.5-tel)
2., MPEG 2 file előállítása (TMPG Enc Plus 2.5) (vagy amilyen verziód van, minél újabb annál jobb )
lehetséges formátumok:
Felbontás fps bitráták (VBR, vagy CQ) (változó bitráták 1800-3600) Hang
352 x 288 25 1800 – 3600 (minnél nagyobb, annál nagyobb a
704 x 576 25 1800 – 3600 fájlméret !!) Minden felbontásnál:
352 x 576 25 1800 – 3600 48 kHz
720 x 576 25 1800 – 3600 >= 192 kbps (tehát legalább 192)
Bitráták: pl., max 3800, átlag 1800 a felbontás függvényében.
3., DVD menü előállítása (winchester-re, mert nem tudjuk előre a méretét, hogy mekkora lesz) (a menü itt nem csak magát a menü-t jelenti, hanem a dvd-video fájlt is asszem, szóval az egész dvd fájl)
Program: ULEAD MovieFactory v.1, vagy v.2, vagy v.3
(egyébként ezzel elvileg fel is lehet írni, ha stimmel a fájlméret, de azt csak utána látod meg, szóval előbb csináld vinyóra!!)
Ha a végeredmény nagyobb mint 4,5 Gb
Akkor:
4., akkor a DVD Schrinkelrel (vagy Schrikkel, vagy Schrinkel) le lehet csökkenteni a méretet szükség szerint.
5., ha megfelelő a méret, akkor a DVD file-t kiírod DVD-Video módban vmelyik íróprogival (pl. NERO vagy mittudomén.)
- sokat kell kísérletezni rövid 1-2 perces anyagokkal (RW lemez célszerű) a megfelelő beállítások kialakításához (az adott lejátszóhoz).
- 1 DVD-n belül csak 1 fajta felbontást lehet alkalmazni!!! -
Gab
őstag
up
hátha valakinek van még értelmes hozzászólása a dologhoz
Én is most szeretnék ebbe belevágni
2cd-s AVI-t DVD-re, úgy hogy asztalin is lejátszható legyen -
Gab
őstag
up
hátha valakinek van még értelmes hozzászólása a dologhoz
Én is most szeretnék ebbe belevágni
2cd-s AVI-t DVD-re, úgy hogy asztalin is lejátszható legyen -
pyrannha
senior tag
Ja még valami! A filmek alá hogy lehet feliratot tenni ezzel a progival? Vagy ahoz külön program kell?
-
pyrannha
senior tag
Hi!
Azt hogy lehet megcsinálni NeroVision Express 2-ben, hogy ne legyen menü?
Előre is köszi! -
csavar21
csendes tag
Hi!
Előre is bocsánat a láma kérdésért, de miután a tmpeg-ben átkonvertálom az avi-t dvd formátumba, akkor hogy tudom kiírni dvd-re a neroban? Azért kérdem, mert a progiban az elején kiválasztom, hogy dvd (pal), de miután végzett a konvertálással kapok egy mpg fájlt! Na ezzel mit kell még csinálni? A nero azt írja ki, hogy a video_ts könyvtárba ezt nem lehet betenni! Mit csináljak? -
Gambit
őstag
Légyszi segítsetek! Elindítom a TMPEG encodert, kiválasztom az avit, megnyitom, erre kilép a progi egy hang nélkül. Most a progi nem müxik rendesen, vagy én vagyok láma. (Esetleg mindkettő...)
-
Balli
őstag
Ha egyébként nem tudnád, innen lehet leszedni progikat a témához:
http://free.x3.hu/macsman/ -
Balli
őstag
Amúgy ha a piros szaggatott vonal alatt van a csik akkor kifog férni egy dvd-re?
Asszem azt a bizonyos oldalt nem ártana még nézegetni.
Minenesetre ha a késöbbiekben jutsz valamire légyszi ird már majd meg.
S kösz a segítsegedet. -
Balli
őstag
Felbontások között lehet válsztani:
720*480
352*480
De a méret nem változik akár melyiket válsztom, miért?
Az avarage bitrate-t meg nem birom 2000 alá vinni, miért?
T milyen értékre szoktad rakni? -
Balli
őstag
A minősgjavulástól:
Olvasd a 1966-tól
http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=35975&start=1950
(ellézést a hoszzú kódért, moderátor úr) -
Vaze
őstag
Sajna nem mindegyik 700Mb-os filmet konvertal egyforma meretre,mert fugg attolis hogy milyen codecot tartalmaz a film....
Hat hogy azt at tud konvertalni ahoz rendesen atkel olvasd a masik forumot amit adtam cimet ott megtalalsz mindent ami neked kell... sajna en ebe nemtok segiteni,mert meg nemnagyon jutottam el odaig hogy rendesen atolvasam,es megtanuljam hogy is kel... -
Vaze
őstag
Na hat ezaz...
Enis ezel szivozok meg sokat...
Mert ha en allitom a Bitratat es leviszem a Pisos ala hogy pont annyi legyen mint egy DVD lemez,akor tuti hogy nemlesz jo a konvert,vagy nemlesz hang,vagy Fekete kepet kapok,vagy ilyesmi tortenik!
Ere vanak progik ami kiszamolja a filmet hogy mennyire lehet allitani a Bitratajat,de meg ensem tom pontosan hogy is kel...
Edig egysem sikerult ami ilyen nagy volt...
Adig meg nemjovok ra irom azokat amit siman lehet convertalni
Meg a 2 fel filmeket teszem egybe.... -
Balli
őstag
Na s most jön a legfontosabb kérdésem:
Eddig mindent ugycsináltam ahogy javasoltad, legutolsó ablaknál tartok ahol bekellene állítani a bitrate-ét. Egy 700MB-os filmet akarok átkódolni:
Felbontás: 352*480
Avarage bitrate: 4000
Audio bitrate: 384
S igy 10 GB az anyag, kicsit sok
Te hogy faraksz le ebből az értékből? -
Vaze
őstag
Amugy nezted ezt a Forumot?
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
Balli
őstag
Melyik DVD-re érdemes átalakítani:
NTSC-re vagy PAL-ra?
16:9-es formátumot akkor kell választani ha az átalakitandó avi is 16:9-es? -
Vaze
őstag
Mikor megnyitod a TMPGencet,utana belovod hogy milyen formatum,NTSC vagy amit ep akarsz...
Utana kivalasztod a Konvertalni kivant filmet...
De remelem VBR MPG-1 lAYER II audio [mp2]-on van nekedis
Szal mikor ez megvan akor oda ersz hogy Other Settings..
Eloszor VIDEO fulecske Rate Control Mode...legyen Constant Bitraten (CBR}-en! Utana klikk ADVANCED--Video Arrange Method Full Screen[Keep ascept Ratio]-t
valasztod... -
Balli
őstag
válasz
.:InnoMan:. #108 üzenetére
Irtatok, hogy:
''TMPGEnc-nél alapból nem tudod megváltoztatni a beállításokat. Előtte unlock-olni kell. A betöltésnél válaszd ki az unlock.mcf-et az Extra könyvtárból. Utána már mindent állítgathasz'' Milyen betöltésnék??? -
Balli
őstag
válasz
.:InnoMan:. #108 üzenetére
Végre Vaze!
Jó, hogy itt vagy láttam te elég jól beleástad magad a témában, lenne pár kérdésem pls segíts -
Balli
őstag
-
Balli
őstag
Ha AVI ból DVD-t csinálnok, akkor a Celeron vagy az AMD végzi el gyorsabban a munkát?
(Van egy 1700-as cerkám, s egy Athlon XP 1700+-as gépen.)
Én már kb.: húsz perce elinditottam ezt a 'DVD-átalakitó progit' a celeronomon s még mindig azt irja ki hogy 32 óra van már csak hátra. Ja s most ugrott 1%-ra
ilyen tetű????? -
Balli
őstag
up
-
Balli
őstag
HELP!!!!!!
A TMPGE-n nem tudom a bitrátát változtatni!!!
Irtatok, hogy:
''A TMPGEnc-nél alapból nem tudod megváltoztatni a beállításokat. Előtte unlock-olni kell. A betöltésnél válaszd ki az unlock.mcf-et az Extra könyvtárból. Utána már mindent állítgathasz'' Mit jelent az hogy a betöltésnél? Én azzal a file segitségével inditottam el a progit de igy se tudok állitgatni.
Légyzi mileőbb segitsetek!!!!!!! -
Balli
őstag
Na csak sikerült végigolvasnom a fórumot
Van egy csomó 700MB-os filmem a gépemen. Melyek közöl bizony nem mindegyik minősíthető jó minősgű filmnek. Ezeket szeretném DVD-re irni. Igazából akkora láma vagyok hogy azt se tudom megállapítani hogy avi-ke, csak ezeket lehet dvd formátumban átirni? Egy rossz minőségű filmet is szép, videó minőségűre varázsol? Kb egy DVD-re 2db 700MB-os, jó minőségű film fér? Vagy ha 1-re 1 filmet pakolunk, azaz nagyobb méretűvé alakitjuk át, akkor még jobb lesz a minőség?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple asztali gépek
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Videós, mozgóképes topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- World of Tanks - MMO
- OLED monitor topic
- Hobby elektronika
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Windows 10
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...