- Ravenswatch - Előrendelői előzetesen a Switch kiadás
- Half-Life - A G-Mant megszólaltató színész rejtélyes bejegyzéssel zárta az évet
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 15. nap: Hell Let Loose
- PlayStation Plus 2025 Essential - A januári lista
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 14. nap: Kingdom Come Deliverance
-
GAMEPOD.hu
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Side_
aktív tag
De van szivargyújtós!
Konkrétan szivargyújtós-táplálású FM-modulator lenne az - és sztem nem túl jó hangú. Mondjuk egy kaziadapter is hasonlóan xar...csak olcsóbb.''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Side_
aktív tag
De nagy a csend...
''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Side_
aktív tag
''Nem toom hogy ki hogy van, én egyébként hangminőségben versenyzem. ''
Akkor ezért ez a nagy sony-gyűlölet. Pedig nagyonis jó lehet az (főleg felsőbb kategóriákban) - de ízlés dolga.
Egyébként minden gyártó előrukkolt már olyan fejjel, amirá rámondható, h jó - és többeknek tetszik.
Egyébként milyen rendszerrel +autóval illetve eredményekkel?
...ez direkt az 1. hszre volt válasz, vagy csak véletlenül?...így közel 1 éves távlatból
[Szerkesztve]''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Side_
aktív tag
válasz ArmanD. #1062 üzenetére
...igaz mindez akkor, ha középen ülsz.
De az autó más világ. Itt könnyen lehet, hogy összevissza forgatva a fázisokat (persze nem rendszertelenül, hasraütve) jobb lesz a hang, mint normál állapotban.
Persze először illik fázishelyes bekötésből indulni, aztán lehet próbálgatni hogy lesz jó.''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Side_
aktív tag
válasz BlacKSouL #1054 üzenetére
Igen lehet, de sztem elég gyenge minőség. Jó, mp3-nál talán azért nem lesz akkora veszteség, mert az eleve gyengébben szól.
Azt nemtudom milyet kéne venni belőle, mert soha nem használtam-használnám, de ne legyen túl drága. (Fölöslegesen nem szabad pénzt kiadni ilyenre.)
//biztos nem lehet betenni egy tisztességes fejet valahova? Sokkal többet érne.''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Side_
aktív tag
Akkor marad az, hogy xar a bekötés.
Az lehet, h ISO-csatis, de ha az ISO-csati rosszul van kötve, akkor eléggé lehetetlen, hogy jó legyen.
Nálad most kulcs nélkül is megy a cucc? (Ott is lehetnek zavarok akkor...bár nem jellemző, h ettől bármi is rossz lenne.)
Illetve testelési problémák lehetnek, vagy olyan kábel is be lett kötve 12V-ra, aminek nem feltétlen kellene...
Csak azért mondom, hogy a bekötésen kívül nemigen lehet más, mert írtad, h másik antennával sem jó, illetve másik fejjel sem.''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Side_
aktív tag
Ha minden jól van bekötve, akkor a fejjel lehet valami.
(Bár vannak olyan autók, amik sehogy nem akarnak jók lenni rádió ügyileg, de azok a gyújtás ráadásával inkább javulnak, mint romlanak...)
De a leírtak alapján, szerintem a legvalószínűbb valami bekötési probléma (tápok, illetve testelés) - és ha mégsem, akkor a fej lesz a hibás.''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Side_
aktív tag
válasz !Overdose! #1044 üzenetére
Mondom, hogy nincs általános szabály.
Van amikor így jó, van amikor úgy...''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Side_
aktív tag
válasz st.hubertus #1041 üzenetére
Semmi nincs, ha fordítva kötöd be...
vagyis van, de fizikailag nem lesz baja, csak hangilag maximum.
Ha fordítva kötöd rá, akkor ellenfázisban kapja meg a jeleket.
Autóban gyakran jobb hangot eredményez, ha a magfelelő hangszórókat fordított fázisban kötik be. (De erre nincs szabály, h melyiket hogy - csak próbálgatni lehet.)''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Side_
aktív tag
válasz st.hubertus #1037 üzenetére
hát...ha ennyire nem megy
Egyébként nem értem amit leírtál Az új cuccot úgy kösd be, ahogy a régi volt - akkor nem lehet nagy gáz.''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Side_
aktív tag
Én itt néztem: [link]
Mekkora hangszóróhoz mekkora erősítő illik?
Ez nem egészen így működik...nemigen lehet rá válaszolni.
Én mindenképp úgy csinálnám, hogy az erősítő erősebb legyen a hangszórónál. Azt nem tudom, h mennyivel, a lehetőségek mindíg adják magukat.
Ha van egy 60W-os szettem, akkor gond nélkül hozzárakhatom a 75ös, a 100as vagy a 120as erősítőt. Működni fog. (Persze csak addig vezérlem ki, ameddig kell.)
De ha egy márkán belül azonos típust vesz az ember, akkor az jó kell hogy legyen együtt, mivel azokat egymáshoz tervezik...egy bizonyos szint felett legalábbis mindenképp.
De ha egy kategóriával nagyobb a hangszóró (jelen esetben power erősítő és GTi szub) akkor érdemes eljátszani a dologgal, hogy mit hogy is kellene meghajtani. Esetleg nem árt kipróbálni is.
És ha nem azonos kategóriájúak a cuccok, akkor soha nem fog úgy szólni, ahogy kellene. Nyilván lehet javítgatni a hangon, de olyan jól, mintha azonos kat. lenne, soha nem fog szólni.
Egyébként meg nem a wattok számítanak, ez csak amolyan irányadó-jellegű dolog - így könnyebb beszélni róla - de tényleg nem ez a fontos.
RMS vagy max. teljesítményt kell nézni?
Ahogy tetszik
Nyilván RMS-t - a csúcs nem olyan fontos, mert azt úgyis csak nagyon minimális időre tudja.''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Side_
aktív tag
A JBL.com szerint és a pdf-szerint sem úgy vannak, ahogy te írtad...inkább, ahogy én.
A PH-ba kötés az a parallel...és azt jelenti, hogy az erősítő 2 csatornája párhuzamosan üzemel, tehát közel 2x akkora áramot (és ezáltal teljesítményt) tud szolgáltatni.
Nem biztos, hogy egy 500as mély 1000W-tól nem menne tönkre. Egyébként meg miért hajtanád full hangerőn? Hallgatni úgyse bírod - max versenyzés céljából lehet, de ott meg már nehogy ezen múljon, és hazavágj párszázezres technikát.
500as erősítő is hazavághat egy 1000res szubot - mivel a user azt akarja, h szóljon. Nemszól-nemszól, tekeri egyre feljebb, torzul a jel, elfogy az erősítő . . .
Hangszórón pl érzed, h füstöl a tekercs, hallod, h torzít, kopog, zizeg vagy lehet gyorsabb folyamat, és akkor egyszerűen nem szól, vagy csak nagyonxarul. (Bár ezek közül lehet olyan, ami egyszerűen a rossz ládaméretezéstől van, de ilyen hibát nem illik elkövetni.)''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Side_
aktív tag
válasz st.hubertus #1030 üzenetére
Egy 10estől sajnos nem várhatsz mélyeket.
Nem is tudom mi lehetne megfelelő...
Ha kellenek mélyebb hangok is, akkor a 16os ajánlott. (Kiemelővel vagy ahogy fér.)
Még egy 13as szettnek sincsenek értékelhető mélynek tűnő hangjai sajnos.
Erősítő nélkül meg főleg lehetetlen a dolog.
Hallgass meg minél több szettet, mielőtt bármit is veszel. Én mondhatok bármit, de nem biztos, hogy az neked tetszik, és akkor én leszek a hibás. Meg minden másképp szól. A különbségek lehetnek kicsik, de lehetnek nagyonis szembetűnőek.
(Nekem a JBL hangja tetszik egyébként GTO és fölfelé , de 10est nem hallottam még belőle!! Bár a hallottakból következtetve nem lehet rossz, de mélye 100%, hogy nincs. Közepe annál inkább jó.)
Ja, és autóban minden másképp szól, mint falban. De 2 autó között is nagy különbségek vannak.
-
Side_
aktív tag
GTi szubot elhajtja a 2200.1, de nem mindegy, hogy kötöd be.
Ott elég sok lehetőség van, mivel az egy 2csatornás szuberősítő, ami ph-ba is köthető.
Ezeket tudja (ha jól tudom):
2x650W_4 ohm
1x2450W_4 ohm híd-mono
1x1810W_1 ohm ph-mono
Namost ezeken kívül nyilván többféle lehetőség van még, de pl:
ottvan mondjuk, hogy ph-ba kötöd az erősítőt, és 3ohmra a szubot.
Vagy 6ohmot egyik, 6ohmot a másik oldalra.
Vagy 12ohmmal is terhelheted hídban, de az az eddigi leggyengébb felállás.
A lényeg, h ne kapjon alacsonyabb terhelést, mint amennyit elbír - de már írtam.
Ki kell számolgatni/meghallgatni hogy a legjobb.
A GTi-t meg meg lehet venni a GTi szetthez, szubhoz, és nem hal meg tőle.
A 3000res a szetthez, a 6000res a szubhoz való.
A hangszóró nem a nagy teljesítménytől hal meg. Sokkal inkább a torz jeltől! Vagy attól, ha kevés az erősítő. (Illetve figyelmetlen a user...)
Kieg: ja, sorry
ha 2-t kell meghajtani, akkor megint változik a felállás, ugyanis akkor a terhelést már 1,5 ohmra is tudod csökkenteni, illetve kötheted ahogy akarod.
Ha 2 nyomód van, akkor veheted úgy, hogy van 4db 4ohmos tekercsed, meg hozzá 2 erősítőcsatornád. Ami így ekkora, úgy meg akkora terhelést bír el...
Úgy variálod, ahogy akarod! Túl sok a lehetőség ahoz, hogy most végigírjam az egészet. Mellesleg most így nem tudom, hogy teljesen pontosan mikor hány ohmot bír el az erősítő.
-
Side_
aktív tag
Az új GTi szub 2tekercses, tekercsenként 6ohmos.
Így beköthető 12, 6 v 3 ohmra.
De ez miért akkora probléma?
(Jó, nem a leglogikusabb, de nem jelent gondot.)
Mellegleg ami 2 ohm stabil, annak nem jelent gondot a 3 ohm...csak annyi a lényeg, h kisebb terhelés ne legyen - nagyobb lehet.
-
Side_
aktív tag
Ezt mondtam énis, csak az a kérdés, hogy minden amerikai készülék ilyen-e?!
Mert ha vannak olyanok, amiket máshova is visznek, akkor azok ittis jók.
(Mondjuk nálam a danubius az egyetlen páratlan aminek mennie kéne - de úgysem hallgatok rádiót )
-
Side_
aktív tag
1 kérdés: ez mi? -> ''magas jelszint allítás'' - a leírásában van.
(Egyébként ha fejről menne, és az nem bírná a 2ohmot, akkor simán be lehet kötni sorba is csak az egyik kimenetre, vagy sorbakötsz egy 2ohmos megfelelő terhelhetőségű ellenállást, és már meg is van oldva az illesztés.)
...az hogy forrasztva van vagy sem, nem számít túl sokat. Van aki szereti beforrasztani, van aki jobban szereti a bontható kötést, mert mondjuk kveszi a kalaptartót - olyankor a saru a jobb.
Szerintem ellenőrizd át azt az erősítő-bekötést!
-
Side_
aktív tag
Akkor a bekötés erősen el van szúrva.
A lényeg: ha 4csatis, akkor gondolom 2pár RCA megy bele.
Nézd meg, hogy elől-hátul megfelelően legyenek bedugdosva az rca-k.
Aztán 4ch-s erősítőről lévén szó - 4x(+-) kimeneted van, amik páronként hidalhatók is valószínűleg.
Az eső hangszórókat bekötöd front left és front right-ra.
Az ováloat pedig 2féle képpen tudod.
1. vagy rear left, rear right,
2. vagy bekötheted hidalva is (bridge - ilyenkor a 2 hátsó csatornát hidalod, és a 2 ovált sorbakötöd) Mind2 megoldás hasonló eredménnyel szolgál majd, csak annyi lesz a különbség, hogy egyik esetben állítható hátul is a balance, másik elestben (híd) pedig nem.
Ki kell próbálni hogy tetszik jobban a hang, és úgy kell hagyni.
(Ki rakta be a cuccot? Hozzáértő volt?)
-
Side_
aktív tag
''szerintetek vigyem vissza és verjem szét a csávó fején?'' - hát...inkább ne
Szerintem ez egy jóhangú ovál. Tényleg. Bár sose vennék, mert nem szeretem az ovált, meg nem látom értelmét - de ha már kell valamilyen, akkor ez jó.
Ott volt esetleg lehetőség meghallgatásra? Éltél vele? Tetszett?
Bekötése fázisok rendben van?
Fejről se lesz gond egyébként - de ha úgyis erősítőről megy akkor nem teljesen tökmindegy??! (Érdekes, mert mindenki arra számított, h a 2ohm miatt gáz lehet, de nem volt. 7750es fejjel volt tesztelve a szett.)
''beszereléssel foglalkozó céget akik elég profinak tűntek (surányihifi)''...kereshettél volna jobb helyet is, mert - nem csak szerintem - ők neméppen profi cég.
Esetleg nemlehet hogy be kellene járatódnia a hangszórónak? És utánna lesz normális hangja?''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
-
Side_
aktív tag
Felesleges egy ilyen kategóriás fej egy sima elsőszetthez.
Szerintem egy GT200-szintű fej bőven jó - hozzá egy 20e körüli szett - de nem akármelyik, és az már valamit mutat. De az erősítő nagyon sokat dob rajta - minőségileg sokkal jobb lesz. És 60ból valahogy ki lehet szenvedni egy erősítős összeállítást - ha megvan még minden cucc ami kellene hozzá. Csak meg kell kérdezni, illetve figyelni kell, h apróban árul-e valaki még ilyet. Tegnap volt egy (vagy kettő), de nemtudom elvitték-e már őket.
Itt 1-2 link, nézegesd!:
index-apró: [link] - itt van pl egy GT210
styling-apró: [link] - GT200
olcsónak itt van még ezis: [link]
esetleg ezis szóbajöhet, alkuval, de inkább a sony - [link]
vagy kis alkuval ez is elég jó lenne - jól fejleszthető később: [link]
-
Side_
aktív tag
Már látom, h fabia, de mekkora a gyári hsz? 16os ugye?
Mert akkor kicsit más a helyzet. A 16os hsz-ből lehet nincs most csak az új. Vagy koax - de inkább szettet kellene venni. (Vagy esetleg van CS, de a régi gti egy fokkal jobb lehetne.)''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Side_
aktív tag
Akkor mondom a ''tutit''
Megveszed a használt fejet 20ért, (igazából csak 18, és még lehet, h alkudni is tudsz belőle), aztán veszel egy szettet - amelyikre tellik (15öset v a 30asat).
Ez már jó is, de nem baj, ha veszel még 1 erősítőt is, ami legolcsóbb esetben egy 10es - szintén JBL, valami régi fajta, de sokkal jobb, mint a fej...viszont ezt kábelezni kell, ami megint +zs. (Minimálisan ide is kell egy 8-10e ft.) És ha nem értessz hozzá annyira, hogy beszereld, akkor a szerelés is + pénz.
Milen autóba kell ez? Van esetleg hely elől a műszerfal alatt, vagy az ülés alatt?
Mert akkor rövid kábelekkel megoldható. Mekkora hangszóró fér az ajtóba? (Vagy a műszerfalon van a gyári hely?)
...és mi(k) a hallgatott stílus(ok)?
-
Side_
aktív tag
20ért van használt Sony GT-200 (nem USB-s, ellenben mp3as, és alapszinten elmegy.) Újonan meg 30ért van. Egyébként 70ért van olyan is, ami már minőségi, és van benne beépített 1 gigás tár. Dehát az ugye nem olcsó - és megkockáztatom, hogy annyira azért nem is jó.
Hátra hülyeség a hangszóró. Tényleg.
Előre kell egy jó. Mondjuk nekem ami még relatíve olcsón bejön az a JBL GTO. (Talán még van a régi is, az mégolcsóbb.) 15-30között megúszod a dolgot.
Aztán később vehetsz hozzá erősítőt is, és elég jó lesz. (2ch-s 10től akad - és jelentős javulás érhető el /és ez sem SAL/, de igazából 40ért lenne jobb, de esetleg lehet később vagy 2x2ch, vagy 1x4ch - meg egy láda.)
Szóval most így elsőre kb 20+(15-30)+(10-40)+15+szerelésért lehet egy belépőszintű hifid - és ez már erősítővel.
Erősítő nélkül: 20+15, új fejjel 30+15.''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Side_
aktív tag
Ez az AudioSystem-dolog nekem még mindíg kicsit gagyinak tűnik.
De mindenképp próbáld ki - viszont hasolnítsd össze mással is. (Pl egy régi JBL GTO-val, vagy akármivel ami van.)
Nekem sok mások által preferált cuccot volt szerencsém meghallgatni, és sokszor nem kis csalódást okoztak.
Viszont a tulajoknak tetszik - nyilván azért van még mindíg meg nekik.''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Side_
aktív tag
Hát...minőségileg neméppen értékelhetőek.
Az ára hiába tetszetős, ha nemjó a hangja.
Beszerelés minimális hozzáértéssel megoldható, de inkább vennék valami jobbat - akár használtat is.
(Nemtudom mennyit tudnál rászánni, de fejre mondjuk minimum egy 20as, szettre meg 10től érdemes áldozni.) De ez tényleg a nagyon-nagyon minimum.''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Side_
aktív tag
High end Clarion fejegységet valaki? [link]
Jöhetnek az ajánlatok! /irányár 65e''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Side_
aktív tag
Ne azt írd, h belépő szint, mert akkor teljesen tökmindegy - vedd a legolcsóbbat!
Ha árat írsz, úgy könnyebb mondani valamit.
Hol van a transitban hangszóróhely? A műszerfalon fent van? Vagy csak az ajtóban? Esetleg mind2?
Mert olyan autókba lehetne kegyetlenjó dolgokat csinálni...profi szinten. (Mivel sok a hely.)
3 v 4utas rendszert pl.
1pár magas, egy pár 8-10es közép, 1pár 16os mélyközép + 1pár 20as mély. (Esetleg az utolsó 2ből csak az egyik.) Persze erősítővel meghajtva.''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Side_
aktív tag
Hát igen, Topbank már csaknem 1 hónapja Bicskén teljesít szolgálatot.
Viszont szerintem felkeresheted az ottani hifizőket, akiknek egész jó dolgokat sikerült összehozniuk. Szerintem megengedik, hogy meghallgasd az autóikat.
Ha érdekel, akkor adok 1-2 webcímet v mailcímet...
-
Side_
aktív tag
Azért vicces, hogy úgy készülsz kiadni 100e ftot, hogy nem hallgatod meg, mert nincs időd - pedig lehetőség az több helyen is lenne.
Lehet, h csak én gondolom így, de ez elég lutri.
Rossz nyilván nem lesz, de az meglehet, hogy egy másik cucc jobban tetszene adott kategóriában. (Leginkább erősítőre vonatkozik ez, mert talán az az ami legjobban dominál - főleg ezen a szinten.)
-
Side_
aktív tag
120 mindennel...addig ok. De miért kell minden komponensnek más márkájúnak lenni?
Próbáltad már, h összességében milyen? Vagy legalább elemenként tetszik mind?
Énis írok két összeállítást, gondolkozz majd el rajta. (Vagy hallgasd meg, ha van rá lehetőséged.)
Az első variáns egy kicsit drágább.
JBL GTO 1002D szub - 33e
JBL GTO szett - 30e
JBL GTO 65.4 - 60e (Ez a drága része, viszont ebbe a rendszerbe megéri. Ha nem fér bele, van a CS is kb 35e-ért, de meg kell hallgatni.)
Sony 7750 fej - 50e (Vagy ha nagyon sokK, akkor olcsóbb Sony - minimum GT500)
És ha minden JBL, akkor tuti kapsz kedvezményt is. (Bár 7750el még mindíg jóval 100 fölött marad.)
Infinity szett (valamelyik) 20-25e körül - ha van még.
Infinity Kappa szub - 22e (Bár a JBL jobb - itt úgyis próbálgatni kell.)
Xetec V 200.4 - 35e (Itt lehet kilóg kicsit a sorból ez az erősítő, viszont ár/értékben azért jó.)
A maradékért egy fej, ami tetszik.
A hallgatott stílusok szerintem mindenképp jobban szólnak az első konfigon. Bár azon szerintem minden jobban szól. Viszont meg is éri az árkülönbözetet.
-
Side_
aktív tag
Akkor a már említett modellek jók, illetve bármelyik!!! jó lehet, amihez van távirányító.
Max annyit kell tenned, hogy a benne lévő infra-ledet kivetetékeled oda, ahol a fej lesz, h rálásson, a távirányítóját pedig ízlésesen beépíted vaalahova.
Bár ezzel a megoldással a CDcsere nem a legjobb dolog - esetleg ha szerzel egy tárat is.
Tényleg nincs hely a kesztyűtartóban, vagy a környékén? (Nincs egy ''egészalakos'' műszerfalképed? Amin több látszik, mint az előzőn?)''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Side_
aktív tag
És mivan, ha a kábel a hibás, vagy a csatlakozások?? (Bekötöd fejre, vagy másik erősítőre, akkor egyből kiderül...)
És ha tényleg az erősítő a gázos, akkor ne állj neki otthon, mert úgysem tudsz mit kezdeni vele. (Mert ha tudnál, valszeg nem kérdeznéd )''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Side_
aktív tag
És hogy áll az a koax?
Mert ha felfelé, akkor esetleg jólenne, ha be lehetne rakni úgy, hogy legalább a magasak, vagy az egész feléd forduljon.
Ha tetszik a hangja, akkor fölösleges lecserélni - elég lehet kiegészíteni. Ha nemtetszik, akkor meg csere és kész.
Kick alatt inkább a 20as értem - de a 16ost is nevezhetjük annak esetleg. (Bár a 20asból inkább jön ki mély, mint a 16osból - de akkoris kell hozzá egy korrekten megcsinált ajtó.)
Azt úgy kéne hajtani, hogy minden hangszórót erősítő hajtson - az lenne a legjobb. Ehez nem kell feltétlen sokcsatornás erősítő - elég lehet egy 2es vagy 4es.
És akkor mondjuk a kickre csak a mélyebb hangokat ráengedni. 4ch erősítő esetén ez egyszerű, mert külön bekötöd, és LPF megoldja, de ha 2ch, akkor egy tekerccsel megoldható. (És esetleg akkor a koaxról levágható az alja is...vagy erősítőről, vagy kondival.)''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Side_
aktív tag
És ezek a 10esek hol vannak?
Koaxok, vagy szett?
Mert azt csinálnám, hogy a 10eseket feltenném a műszerfal tetejére, és a kicket pedig az ajtóba. Így lesz egy 3utas rendszered, ami azért elég jó - ha jól össze van lőve.
Majd egy erősítővel meghajtanám az összeset - attól függően, hogy milyet találok, melyikre van pénz - 2,4 vagy 6csatornással.
A lényeg a minősége. Használt cuccok vannak 15e-től - újak 20tól - de ezek közül esetleg a Xetec-el érdemes foglalkozni.
Persze a tényleg jó az drágább kategória, de ezeket már édemes fontolóra venni - ha kevés pénz áll rendelkezésre.
-
Side_
aktív tag
Másik megoldás - ha nem zavar, h nem fog javulni a hang - viszont lesz mp3 - vegyél egy kaziadaptert! (Rövidtávú olcsó megoldás - minőgése kifogásolható, de ezis valami.)
MOD:
...ja, most nézem, már van
Akkor marad a kesztyűtartó! (Vagy alatta nincs nyílt rekesz, azis működhet...) Sok hely van, ahová lehet fejegységet szerelni.
-
Side_
aktív tag
Pedig erősítő nélkül nem lesz rendes mélyed.
Mondjuk láda nélkül sem, de azért ha van egy erősítő, akkor már egy szett is tud kielégítő mélyeket produkálni - megfelelő körülmények mellett.
Méret: 16, vagy esetleg 20as kick, erősítő rátesz, ajtó kiszigetel bituval, és örül
Ha az ára miatt nem akarsz erősítőt, akkor vegyél használtat.
Ha azért, mert sok helyet foglal akkor hülyeség - be lehet tenni abszolút kihasználatlan helyekre is!
A meglévő 10esek milyen márkájúak?
Mert esetleg kiegészíthetőek lennének egy 16ossal vagy 20as kickkel - persze megfelelően illesztve, elhelyezve.''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Side_
aktív tag
Én sem azt mondtam, hogy megéri ...de megvalósítható.
-
Side_
aktív tag
És még mindíg eladó Phase Linear PB four audiophil erősítő. [link]
-
Side_
aktív tag
Hello!
Eladó Phase Linear PB Four audiophil 4csatornás erősítő!
Max power output: 4*125W/2x450W
RMS: 4*65/2x200W
Distortion factor: <0,05%
Input sensitivity: 0,4-4V
S/N ratio: >105dB
Dimensions: 370x72x288mm
HP/LP-F:50-500Hz, 12dB/Oct.
Bass Boost 0-12dB - 45Hz
Doboz, leírás, csavarok megvannak.
iá: 55000 huf / 220 euro
Akit érdekel kérdezzen bátran.
[link]
a linken látható cuccok mind eladóak
-
Side_
aktív tag
hát, akkor mázlid van...
(És ismered a többi cuccot? Vagy csak ezt a márkát hallottad? Ha szélesebb palettát ismersz, akkor talán változik a véleményed.)
Kétségtelen, h az ára csábító. De ettől függetlenül azt mondom, h a minőségnek ára van.
viszont akár már a monacornak akadnak egész elviselhető cuccai...
-
Side_
aktív tag
Nem kötelező az ovál.
Úgy látom, hogy 10000 körül mozoghat a költségvetésed.
Ajánlatok: [link] - innen Alpine és az Infinity.
(De akár meggondolnám, hogy inkább már ezek egyikét berakom előre, és hátrarakom a gyárit, ami elől van.
Sőt, nemis. Az elsőt hátra, előre pedig egy nagyonkicsit drágábban ezek közül: [link] pl az Alpine SXE - szett. (Persze megfelelő méretben.)
Illetve a te helyedben még talán szétnéznék az apróban, hogy találok-e valahol használtan 10e körül egy megfelelő méretű komponens szettet.
Így elől jobb minőségű zenéd lehetne, hátul pedig azért mégiscsak szólna valami.
És megint eszembejutott mégvalami, amit érdemes megnézned. Úgy érzem ez lesz a tuti.
Az első megy hátra, és veszel egy szettet innen: [link] Nagyjából mindegy is melyiket - kb hasonlóak. Azért hallgasd meg őket, ha tudod. (Szerintem az ár/érték arányuk elfogadható.)''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Side_
aktív tag
Ja, hogy sedan a gép...
Hát, ha mindenképp ezt akarod...akkor csináld. (Csak nemtudom, hogy érdemes-e egyáltalán.)
Bekötni a kondit sorosan kell. Tehát a hangszóróhoz menő kábel (ami 2eres) - na annak az egyik erét elvágod, és oda bekötöd sorosan.
-----kondi-----(+)
------------------(-)
Vagy fordítva.
Méretezés - esetleg nézz rá neten egy crossover-tervezőre. Mondjuk azokkal meg az a baj, h néha kicsit érdekesen működnek.
De ezzel ráérsz akkor foglalkozni, ha bentven a cucc.''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Side_
aktív tag
Az oválok is elég mélyre le tudnak menni.
Szóval le kéne kondizni - ha már mindenképp efelé hajlassz. (Kérdés lesz-e olyan kis kondi )
Javaslat: biztos van olyan ismerősöd, akinek kivehető kalaptartón van oválja. Na azt be kéne próbálni hozzád, és meghallgatnod, h milyen, ha egyszerre megy a szub és az ovál. Aztán úgy, h csak az ovál. Aztán meg úgy, h csak a szub. (Mindkét esetben az elejével együtt persze.)
Csak, hogy érdemben tudj dönteni.
-
Side_
aktív tag
Amit mindenképp tarts szem előtt, az az érzékenység (kilencven-1-2-3-4dB az már talán értékelhető lenne) - és hogy ne legyen azért 20centinél nagyobb az a hangszóró, amit fejről akarsz hajtani.
Ha ovál lesz, akkor az free-air, tehát elméletileg nemkéne neki - bár annak is jót tesz, ha van valami zárt tér, amiben zenélhet.''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Side_
aktív tag
Az, hogy fent a magas, lent a mélyközép az egy nagyon jól működő megoldás - ha jók azok a hangszórók.
Az, hogy a fejen letekered azért nem jó, mert akkor elől sem fog szólni semmit a dolog.
Ha az a célod, hogy a hátulülők is halljanak valamit, akkor talán jólesz valami hangszóró hátra...de csak a kalaptartóban van hely? Nincs valami gyári hely hátul?
Az oválról (nem erősítővel) max úgy vághatsz le némi mélyet, hogy 1-1 megfelelően méretezett kondit kötsz be eléjük sorosan. Ez levágja az alacsony frekiket. De ki kell számolni mekkora kéne hozzá.''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Side_
aktív tag
Ja, és még annyit, hogy ha nem lenne elég a fázishibák tömkelege, akkor még az is játszik, hogy könnyedén le is éghet az az ovál, hogyha szub is van alatta, és ő is adja a mélyet. (Főleg, ha SAL és még a loudness is működik - merthogy anélkül meg nem szól semmit - csak akkor meg a jó torz jel is gyilkolja a cuccot rendesen.)
Aki ovált is használ szub mellett - valamilyen számomra érthetetlen megfontolásból, - az le szokta vágni az oválról az alsó tartományt. Ez egy fokkal okosabb - de kérdem én: Akkor meg minek??! (Szóval nekem sehogy nem jön össze az ovál és a szub.)
Ja, meg az már általában erősítős mutatvány.
-
Side_
aktív tag
Én nem bízom a SAL-ban. (Ha javasolhatom, teis tégy hasonlóképpen.) Lehet, hogy vonzónak tűnik az ára, de hosszabb távon nagyon nagy valószínűséggel nem éri meg.
Ha már ovál, akkor minimum valami nevesebb darab. (Mélyben sztem a JBL ovál már tud valamit. Csakhát az ~20e. Igaz, sok más is van 20e körül - azok sem sokkal maradnak el.)
Viszont mindez mitsem ér, ha egy szubod is van hátul. Ugyanis marhanagy fáziskiemelések és kioltások keletkeznek majd! És ez nagyon nem tesz jót a hangnak. Lesznek olyan hangok, amik sokkal hangosabban fognak szólni, mint kellene, és lesznek olyanok, amik egyáltalán nem.
//ovál+mélyláda kombot semmiképp nem csinálnák - vagy ez, vagy az. (De leginkább egy jó szett és egy jó mély.)
Ezért írtam azt, h inkább előre valamit.
Egy esetleges másik megoldás az lenne, hogy mondjuk a hátsó ajtókba, vagy hátsó gyári helyre (amennyiben az nincs alulról egy légtérben a szubbal) teszel hangszórót - bár szerintem az sem ér túl sokat. Egy jó elsőszett a legtutibb - csak nagyon-olcsóért az se nincsen :)
-
Side_
aktív tag
khmm...a DLS egy nemrossz cucc minőségileg.
De ha mások az igényeid, akkor...
Annyit tudok mondani, hogy az az 50W az nem 50, hanem olyan 15-20lehet valósban.
Ha erre egy 100W rms hangszórót ráraksz, akkor nem fog szépen szólni fejről.
Egyébként olcsó megoldásként ovált javaslok - ha tényleg ezt akarod.
Az oválok általában úgyis 40-50W rms-t tudnak, és fejről is bőven elvannak, mert nagy érzékenységűek. Nem egy highend, de ahogy értelmezem - a célnak megfelelne.
A DLS-t meg rakd be az ajtóba
Mennyi lenne a keret rá?
Illetve használt is érdekel?''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Side_
aktív tag
de kihalt a topic...senkinek nincs semmi mondandója?
akkor csak UP''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Side_
aktív tag
Ha valakit érdekel, még mindíg eladó a fej és a procc...
[link] - az ár csak irányadó jellegű, alkudni lehet, ajánlatokat a linknél lévő fórumba, priviben, vagy mailben küldjetek.vagy esetleg ide...''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Side_
aktív tag
Ha valakit érdekelne egy nagyonkomoly fejegység, az tekintse meg a linket! (Aztán onnan még a másik linket is, mert ott picit bővebb leírás található, meg a lista, hogy miket számítok be, illetve mikre cserélném.)
[link]
ja, és kiemelném, hogy az ár irányár''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Side_
aktív tag
Nekem a teszt még akkor sem mérvadó, ha azt a legnagyobbak végezték. Najó, akkor talán befolyásol valamennyire. El tudom én dönteni magamnak mi tetszik - aki meg nem tudja, annak nem biztos, hogy magaskategóriás cucc kell. (De szerintem azért mindenki el tudná - valamilyen módon. Persze csak akkor, ha már van némi kialakult ízlése - mert az tényleg kell hozzá. Amyg az nincs, addig hiába akarunk jó rendszert, egyszerűen lehetetlen, mert folyamatosan változni fog az igény.)
Kipróbálni meg nem a mediamarktos-módszerrel kell, hanem normális hifis-helyeken. Lehet, h egyszerre nem lehet mindet, de csoportokban mindenképp. De tényleg normális helyeken még arra is van lehetőség, h kölcsönkérj akár ilyen kaliberű cuccokat is - persze nyillván bizonyos feltételek mellett. Ha pedig nem működik a dolog, akkor még mindíg el lehet menni hangminőségversenyre, ahol ugyan nem azonos körülmények között, de többfajta kipróbálható. (Vagy esetleg autohifis-topictalikra meg ilyesmi.)
-
Side_
aktív tag
válasz oettinger01 #729 üzenetére
Ilyen kategóriában már nem beszélhetünk arról, hogy melyik a jobb. Olyan van, hogy melyik tetszik jobban! És azt, hogy melyik tetszik, elég egyszerű megtudni. Egy adott rendszerben ki kell próbálni mindet - amik közül választani lehet - és kész. És azt bárki meg tudja mondani melyik tetszett jobban - és tuti, hogy nem lesznek egyformák.
És az egész hifi-dolognak az a lényege, h mi tetszik jobban. Persze nyilván arról kéne szólnia, hogy mi közelíti meg jobban a valóságot, de azért manapság nem feltétlen csak erről szól a dolog. (Sajnos?/Szerencsére? Kinek mi.)
Előfordul, hogy egy konstans kellemes hangzást jobban tetszik valakinek, mint pl egy abszolút életszerű megszólalás. Ezért (is) van az, hogy sok márkát gyártanak, és nagyrészük fenn is tud maradni a piacon. (Meg persze a marketing miatt - aminek azért nem baj, ha nem dől be mindenki.)
Az meg, hogy a régi dolgok is lehetnek jók, nem véletlen; ugyanis sok régebbi szerkezet sokkal minőségibb, mint a mai eszközök nagyrésze.
Szerencsére azért mostanában is gyártanak 1-2 kiemelkedően jó darabot a sok átlagos vagy még átlagosnak sem mondható cucc között. Vannak gyártók, akik néha villantanak valamit, de vannak, akik 1-1 kisebb botlással ugyan, de határozottan és konstans fejlődő tendenciát mutatnak - szerencsére.''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Side_
aktív tag
Panasonic CQ-C5301 v Panasonic CQ-C3303 - amelyik van.
Alpine CDE-9843, 46, ami van.
SONY CDX-GT300R, Sony CDX-A_valami
Elvileg a 3303-as tuti kell, h legyen több helyen - és 36körül.
A többi az nem tuti, h mindenhol van, és van ahol nem 40 alatt.''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Side_
aktív tag
válasz forceberg #718 üzenetére
Végy egy JBL-gto szubot, és hozzá egy olcsóbb jobbfajta erősítőt. Mondjuk 2csatis xetec, vagy ami akad. Esetleg valai használtat. (Marhajól szól, pontos, gyors, és nem is nagy. +sztem az ára is jó.)
...én az ovált elfelejteném, ha van lehetőség ládát venni.
kieg: mamutba most érkezett egy rakat még beárazatlan infinity cumó - és előzetes hírek szerint kiba...olcsó lesz. Érdemes lenne meglátogatnod őket (esetleg felhívnnod), hátha akad valami finomság.
-
Side_
aktív tag
válasz forceberg #716 üzenetére
25ből lenne éppen mélyforrás hátra - nemis akármilyen - de kéne hozzá erősítő, úgy meg már nem 25, hanem minimum 60...mert ugye kábelek is kellenek hozzá - akkor meg már inkább egy 4csatis erősítő, de úgy meg 80nál járunk...
(Biztos, hogy az ovál meg fog felelni? Kételkedem...)
Mik a rendszer eddigi elemei?''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Side_
aktív tag
az a 8-10 óra max egyes típusoknál lehet.
Egyébként rendkívül változó.
Van ami kb 1hét.''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Side_
aktív tag
Azért nincs beépített erősítője, mert aki megveszi úgyis...(már írtátok)
De! - így felszabadul némi hely, amit a mégminőségibb alkatrészek foglalnak el. Ez magával vonz(hat) esetleges alkatrész méret-növekedést. Mellegleg a hang így nem kicsit javul - tehát érthető a dolog. És kisebb lesz a melegedés is. Meg minek foglalja a helyet, ha egyszer semmi szükség rá.
De az említett Alpine-nál pl a kijelző is jelentős helyet elfoglal a készülék belsejéből, ugyanis az előlapja nem levehető, hanem gombnyomásra eltűnik odabent.
-
Side_
aktív tag
az Alpine cuccok irreálisan drágák
Mi az hogy drága? Valami akkor drága, ha nem éri meg a pénzét. Az a bizonyos alpine-fej annyira jó, hogy azt a pénzt még jónéhány ember számára megéri. (Persze többen vannak, akiknek nem - de ez más téma.)
Illetve az árat befolyásolja még a kereslet (is + 1000más). Ha csak néhányan vesznek ilyen fejet, akkor nyilván mégdrágább lesz.
5 év múlva nem mondanám, h semmit nem fog érni - sztem 5év múlva kerül majd be érdemben a használtpiacra - és még nem lesz 10ed áron. De sajnos az biztos, hogy ezis el fog értéktelenedni...csak lassabban.''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Side_
aktív tag
Azt mondta van jobb is.
Nyugi - mindíg van jobb...majdnem
De azt hogy mi jó vagy nemjó csak az határozza meg, hogy neked jó-e. (És nem az, h másnak jó-e.)
Ezért kell kipróbálni minél több dolgot! Anélkül nehéz lesz megtalálni mi tetszik neked.
Szóval bármit mondunk mi itt, addíg semmit ne vegyél meg, míg ki nem próbáltad - és ki nem próbáltál azon kívül még legalább 1-2 kombot.''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Side_
aktív tag
erősítő JBL GTO 75.4 - 60e
szett JBL GTO 6507C - 30e
szub JBL GTO 1202D - 25e
jó kábelezés ~20e
de ha mégis több zs akad, akkor
JBL Px 300.4 - 100e
JBL P6550c - 60e / JBL C608GTi - 100e
JBL P1220e - 70e
vagy a kicsit más hangzást képviselő Xetec összeállítás
4ch gravity (vagy sok zs esetén p4evo) erősítő 65e v 110e
de xeteccel már többmindent is lehet kombinálni - de pl xetec szett ~45e
-
Side_
aktív tag
válasz forceberg #673 üzenetére
Hát...
én akkor kb azt csinálnám, h előre vennék egy 16os vagy 13as szettet. Attól függ van-e kedved átalakítani a helyet - meg hogy mennyire lehet - hátul meg nagyon nem érdekelne mi van...előrefadereled a dolgot és kész.
És előre megvenném az új JBL_GTO szettet - persze kipróbálás után! (Még pénzed is marad - amihez ha gyűjtessz még, akkor előbb-utóbb vehetsz egy erősítőt hozzá.)
Vagy mondjuk van a Xetec - de az picit drágább - meg nem ártana neki (sem) egy erősítő.
-
Side_
aktív tag
válasz copperhead #667 üzenetére
ilyen: [link] - és eladó ...a feltűntetett ár irányár
civilruhás autohifis - (:
-
Side_
aktív tag
válasz forceberg #665 üzenetére
40ből kéne mi is pontosan?
Full rendszer fej nélkül? Vagy csak egy szett? Vagy 2 szett vagy mi?
Csalódást azért okozna, mert a 10centis hangszóró szerintem nemigen képes jól zenélni. A 13 már inkább.
Ezt a ''villogás''-dolgot nemigen értem. Ha gondolod kifejtheted.''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
-
Side_
aktív tag
válasz forceberg #658 üzenetére
Hangszórókat nem kinézni kell...hanem kihallgatni.
De nem férne el nagyobb szett?? (Félek, h akármi is csalódást okozna - nemhogy egy olcsóbb-középkategóriás szett.)
A kalaptartóba 20as mélyet pedig mennyire gondoltad véglegesnek? Mert ha semennyire, akkor inkább ne vegyél - gyűjtögess még kicsit és jöhet 1 láda. (Vagy nincs erősítő?)''Van visszajelzés, tehát vagyok!''
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest