Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nisida
aktív tag
válasz lumpy92 #4400 üzenetére
Talán azért mert ha nem spec feladatra modifikált héjjat használsz akkor az autocad olyan mint egy "vonalzó" készlet ami eszközt add az intelligens rajzoláshoz. Ebben pedig benne van az, hogy nem add mindenre külön eszközt hanem add alap eszközöket amikkel megoldható a kérdéses probléma 2-3-x lépésben. Ha pedig egyszerüsíteni akarsz napi rutinokat arra ott az autolisp, stb. programnyelv és az alapeszközök automatizálása.
Sokan gondolják azt , hogy az autocad úgy működik mint a Archicad, Solid Edge , stb. hogy minden iparágban használt dologhoz van egy rutin, parancs vagy kész megoldás .. pedig nincs. Ez egy általános "gépészeti" "rajzoló" program , intelligens lehetőségekkel.
Amúgy a kijelölt terület méretének felirására ha rémképeim nem csalnak van rutin, vagy láttam valamelyik lisp gyűjteményben. Bár kérdéses a használata mert ha mondjuk nem EOV helyes térképen dolgozól ahol 1 rajz egység 1 m nem felel meg akkor ha a beírást minden féle kérdés nélkül végzi érdekes eredmények jöhetnek ki.
[ Szerkesztve ]
"Majom nem öl majmot ..... Te nem vagy majom!"
-
lumpy92
aktív tag
Értem amit mondasz, de egy akármilyen (akár szabályos!) alakzat területének a feliratozása nem speciális feladat, az összes szakágnál/felhasználónál előjön. Amiért meg igazán zavar, hogy a program tudja is ezt az információt (vagy hipp-hopp kiszámolja, lásd sraffozás vagy határvonal keresés), így aztán pláne zavaró, hogy nekem kell több lépésben odaírnom.
Na mindegy is, ha lesz sok időm meg türelmem, megpróbálom összefűzni egy lispbe a szükséges lépéseket."never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
Bakus
tag
Sziasztok!
Asztalos vagyok és AutoCAD-ben szoktam megtervezni a bútorokat. Olyan megoldást keresek amivel a terv végeztével kitudom listázni a különböző fóliájú alkatrészeket úgy, hogy utána csak átmásolom őket az Excel táblába. Csak téglalapokról lenne szó.
Válaszotokat köszönöm."A víz örök, de a gép változik"
-
lumpy92
aktív tag
Szia!
Ilyet még nem csináltam, de 2 dolog van amit kipróbálnék.
Az egyik aLISTA
parancs, itt (is) a kiválasztott objektumok után kiírja a jellemzőket, amiket az Enterrel tudsz lapozni, és ki tudod másolni pl. jegyzettömbbe, vagy egyből excelbe. Sajnos a lapozások között mindig újra másolni kell, elég lassú.
A másik, ami 3D objektumokhoz kapcsolódik, az aFIZJELL
parancs, itt több lehetőség van az objektumok kiválasztására (ha csak egy-egy fóliát hegysz bekapcsolva egyszerre, akkor ez gyorsan meglehet), illetve lehet exportálni az egész listát egyszerre, a parancs végén Igent választva.Biztos van jobb megoldás is, érdemes majd utána járnod, ha sokat használod ezt a részt, de hirtelen ezeket találtam.
"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
Kowax
tag
Sziasztok!
Korábban használtam egy kiegészítőt az AutoCAD-hez, aminek a neve SuperBoundary. Azonban ahogy látom, fizetős lett.
Viszont van egy másik fizetős kiegészítő is, a TotalBoundary (Pro).
Valaki tudja, mi a kettő között a különbség?
Gondoltam megveszem a kiegészítőt, de nem tudom, melyiket, melyikkel járok jobban.Böff!:))
-
lumpy92
aktív tag
Egyiket sincs lehetőségem tesztelni, de leírás alapján nem látok lényegi különbséget.
Én a jól beváltatválasztanám, vagy az olcsóbbat.Az, hogy lehet, hogy használtad, de már nincs meg? Nincs meg az AutoLisp fájl?
-
Eagl3
veterán
Sziasztok!
A rendszergazda angol nyelven telepítette fel a gépemre az AutoCAD2016-ot. Van lehetőség nyelvet váltani, vagy újra kell telepíteni a programot?
-
-
gepesz13
tag
Sziasztok!
Az Autocad 2016 "STARTMODE" parancs helyett (letiltja az indítóképernyőt) a 2013-ban mi volt?
Sajnos 3 napja nem jövök rá.
Üdv és köszi! -
L4mie
veterán
Sziasztok,
Létezik AutoCAD-el közel azonos tudású szintén dwg-ben dolgozó ingyenes program?Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
gepesz13
tag
válasz lumpy92 #4414 üzenetére
Köszi!
Kínomban felraktam a 2016-ost. Ott működik a startmode.
Most ott vagyok elakadva, hogy az indítási parancssorban hogyan lehet megadni, hogy pl: az acad.dwt, és az acad.arg fájlokkal induljon. Ahogy a helpek írják, valahogy nem működik. Biztos én vagyok a tulok, de valahogy nem jövök rá. 2004 ben simán ment, de most valamiért szívok vele.
Üdv és köszi! -
gepesz13
tag
Ja és melyik változó lehet amelyik engedélyezi a parncssor mellett a kurzor koordinátájának a kijelzését.
-
lumpy92
aktív tag
válasz gepesz13 #4416 üzenetére
Parancssorba írd be:
BEÁLLÍTÁSOK
Utána fent az ablakban Fájlok lapfül, ott keresd a listában, hogy Sablonbeállítáok, azt ha lenyitod, van egy olyan, hogy A GYÚJ alapértelmezett sablonfájlja, ott az elérési utat tallózd az acad.dwt-hez.
A koordináták kijelzéséhez a rajzterület jobb alsó sarkában lévő 3 vízszintes vonallal ábrázolt ikonnal nyisd meg a Testreszabást, amjd ott a Koordináták fület pipáld be.
A dinamikus adatbevitelhez:DYNMODE
legyen 1."never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
kriszpontaz
veterán
Draftsight
Egyszeri emailes regisztráció kell az alapverzióhoz. Csak angol nyelvű. Full AutoCAD DWG kompatibilis.
Letöltési link[ Szerkesztve ]
-
L4mie
veterán
válasz kriszpontaz #4420 üzenetére
Köszönöm mindenkinek
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
gepesz13
tag
Köszi lumpy92!
Még olyn bajom lenne, hogy miként tudnám előszedni, hogy hol tettem fel a fórumban kérdést?
Kb. 2-3 éve azt kérdeztem, hogy Autocad 2016 ban, ha ki van jelölve egy vonal vagy egy objektum, akkor olyan kék árnyékszerű vacak jelenik meg. Ezt hogy lehet kikapcsolni? Kaptam is rá választ, csak nem tudom megkeresni.
Üdv és köszi.[ Szerkesztve ]
-
gepesz13
tag
válasz kriszpontaz #4424 üzenetére
Ez működik. Ha fölé viszem az egérkurzort, akkor nem jelenik meg. Viszon ha rákattintok akkor sajnos megint ott van.
-
gepesz13
tag
válasz kriszpontaz #4426 üzenetére
Köszi, király!
-
gepesz13
tag
Hali!
A dwt- vel nem boldogulok.
"C:\Program Files\Autodesk\AutoCAD 2016\acad.exe" /product ACAD /language "hu-HU" /t "C:\program files\autodesk\autocad 2016\support\acadiso.dwt" van a parancssorban, a a fájl a helyén van, de mégsem tölti be. Mit rontok el?
Üdv, és köszi! -
kriszpontaz
veterán
válasz gepesz13 #4428 üzenetére
Nem jó az elérési út. Az acadiso.dwt helyét a leghamarabb a megnyitás gombra kattintva, a fájltípust dwt-re állítva éred el. Jelen esetben a C:\Users\*felhasználónév*\AppData\Local\Autodesk\*Autocad verzió*\hun\Template alatt találod. Ezt kell kitallózni. Rejtett mappa az AppData, be kell kapcsolni az intézőben a rejtett mappák megjelenítését.
[ Szerkesztve ]
-
gepesz13
tag
válasz kriszpontaz #4430 üzenetére
A beállításokban a sablonfájl helye ide van megadva.
Az új fájl megnyitásakor rögtön bejön az acadiso.dwt[ Szerkesztve ]
-
gepesz13
tag
válasz kriszpontaz #4432 üzenetére
Sajnos nem automatikusan tölti be, hanem nekem kell az "Új" ikonnal megnyitni. Nem túlnagy dolog, de szertném, ha működne. Valami elállítás lehet, vagy a fene tudja mi.
Azért van a "saját" könyvtárban, mert oda van téve az összes olyan dolog, amit én csináltam. *.dwt; *.arg; *.cui; *.ico stb. Ha esetleg újra telepítem, akkor ezt az egy könyvtárat elmentem, és csak vissza kell másolnom.
A parncssort kell csak bemásolnom a helyére, és minden működik.[ Szerkesztve ]
-
gepesz13
tag
válasz kriszpontaz #4435 üzenetére
Minden elérési út át van állítva. Semmit nem használok a régi fájlokból, csak majd ha sikerül ezt megoldani akkor akarom a saját ikonjaimat használni. A telepített acadiso.dwt van meg.
[ Szerkesztve ]
-
pizomodisz
újonc
Sziasztok!
A következő problémám van talán valaki tud segíteni:
ACAD 2014-t használok, a tulajdonság paletta nem működik. Hiába jelölök ki egy objektumot, csak az általános adatokat tartalmazza továbbra is a táblázat. Pl. egy körnél nem tartalmazza sem a középpontot, sem a sugarat, tehát az objektum specifikus adatokat nem érem el, így módosítani sem tudom. A paletta felső legördülő sávja is teljesen üres, ahol ki kellene írnia, hogy mi lett kiválasztva.Olyan, mintha nem érzékelné a kijelölést.
Valaki?
Köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
-
kriszpontaz
veterán
válasz pizomodisz #4437 üzenetére
Valami registry cleanert nem futtattál? Sokan panaszkodnak ilyen esetben arra. Lehet a telepítés javítás vagy újratelepítés lesz csak a megoldás.
-
L4mie
veterán
Na jelentem visszatértek az auditorok.....még egy nyűg megen.
Ma beszéltem velük skype-n, majd futtatnak ActiveDirectory scanninget, lássák hány gép van
majd valami scriptet akarnak futatni a kielnseken ami logolja az autodeskeket, minden file-t mi küldünk majd vissza nekik elemzésre.*ja és lengyel cég....kértünk tőlük 3 oldalú titoktartási nyilatkoztatot.
[ Szerkesztve ]
-
L4mie
veterán
Hálózatosat használunk, egyedi is van, de azt már nem is használjuk, mert nagyon régiek.
Egyértelműen az a cél szerintem, hogy áttérjünk éves előfizetéses modellre.A vicc, hogy még májusban rákészültünk az audittal járó kellemetlenségekre, idő energia etc.
De azért kértünk tőlük gpdr irányelvet etc. és eltüntek x hónapra most előkerültek...a licenszben aláírt 15 napos határidő meg pár hónapja lejárt és nem mi szakítottuk meg a folyamatot,
csak valszin nem érdemes kekeckedni ezekkel mert teljes erővel szállnak belénk mi meg picik vagyunk egy autodeskhez képest. Bár ha nincs mit találni akkor max nyűggel jár.Autocad alternatívát még itt is ajánlottatok, de Revitet sajnos nem tudjuk kiváltani.
[ Szerkesztve ]
-
Nisida
aktív tag
Bár nem tudom , mert még minding tartom magam ahoz, hogy az Autodesket simán meg lehetne fingatni a 300 euost visszakapsz akciójával mert az Amerikai adóhatóságnak sem tetszne , mert ez sima adó elkerülés volt az Autodesk részéről.
De igen értelek, az archicad nem jó alternativa a Revitnek ?
"Majom nem öl majmot ..... Te nem vagy majom!"
-
L4mie
veterán
Nem is ismerem ezt az akciót, de eléggé undorító ez az előfizetői rendszer évente fizess annyit amennyiért korábban lejárat nélküli licenszt kaptál. Ráadásul a szoftverek csak eyecandy üzemmódban fejlődnek...Revit 2014 ben az számít, hogy 1 mag legyen erős egy processzorban, szerkesztői módban VGA-t alig használ...vicc kategória, sajnos a gépészeti része kell nekünk így archi kilőve.
-
lumpy92
aktív tag
Sziasztok!
Valahogyan el lehetne érni, hogy a blokkreferenciák engedelmeskedjenek a fóliatulajdonságoknak?
Pl. kikapcsolom a fóliáját, de ugyan úgy ott marad, színet nem tudom változtatni, stb.[ Szerkesztve ]
-
-ZeeZee-
senior tag
válasz lumpy92 #4445 üzenetére
Csak úgy tudod, ha blokkszerkesztőben a blokk tulajdonságait "fóliáról" "blokkra" teszed. Mind a szín, mind a vonalvastagság és vonaltípusnál is meg kell ezt tenni.
Kikapcsolni azért nem tudod, mert nem "0"-ás fólián lett létrehozva. szintén blokkszerkesztőben mindent tegyél "0"-ra.
[ Szerkesztve ]
-
lumpy92
aktív tag
válasz -ZeeZee- #4446 üzenetére
Ezt nem találtam meg, ha megnyitom a blokkszerkesztőben, akkor az egyes objektumokból álló rajz látszik (a vonalak amik a blokkot alkotják).
A másik pedig, hogy ahhoz, hogy a fólia szerinte viselkedjen, pont, hogy blokkra kell állítani?"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest