Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
ginola
addikt
Hol lehet Fehérváron ablaktörlő gumit (nem lapátot venni), ami jó a mostani modern lapátokba?
-
SZATA
senior tag
Hi! A héten helyeztek üzembe egy új érintés nélküli gépi mosót a Papp Károly utcai MOL kútnál (a Honvédkórház mögött). Abban a szerencsébe volt részem, hogy a tesztalanyok egyike lehettem. Egész jó, de a szárítás nem 100-as. Hallottatok erről, mi a véleményetek?
[ Szerkesztve ]
-
Autoglym
tag
válasz MunezXBK #8892 üzenetére
A beltér sampon mindent tisztít! Műanyagot is érdemes áttörölni vele ápolás előőt. Főleg a kezelőszerveket, kapcsolókat stb... Bőr tisztítására is jó. A Vinyl & Rubber Care-t lehet higítani is, de a fénye rősen függ, magától a műanyagtól is. A kopogós műanyagok fényesebbek lesznek, de ha selyem fényt szeretnél, töröld át tiszta mikroszálassal még mielőtt megszáradna.
Professzionális autóápolási termékek - www.autoglym.hu
-
mv
aktív tag
Sziasztok, az lenne a kérdésem, hogy a műszerfal matt mélyfekete fényének visszaállítására megfelelő eszköz-e az AG Rubber and Vinyl Care?
Figyelem! A felhasználó a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat produkálhat.
-
neduddki
nagyúr
HI!
az epeszubbek mar epitnek erre, hogy ott legyen az evszam is, /azert kicist szaporodnak a gyarak/ a kevesbe epeszukenel pedig az acea pdf-jebol kihuzza az idointervallumokat es abbol kijon a dolog
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
neduddki
nagyúr
-
neduddki
nagyúr
-
Pitterix
őstag
Köszönöm a válaszokat!
A hideg mindig adott nálunk.
Olajcsere tavaly volt, azóta max 5000km van benne, ráadásul valami jó olaj került bele.Ez a mann jól kerestem rá valamilyen olajszűrő, vagy mi?
A lényeg, hogy elvileg nincs nagy baj.....
"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Pitterix
őstag
Sziasztok!
A következő kérdésem lenne:
Mi lehet az oka annak, hogy indításnál, minden lámpa kialszik, csak az olajjelző világít kb egy kicsit tovább. Újabb indításnál, már minden oké, tehát miután már mentem vele valamennyit.
Megnéztem az olajszintet, hibátlan. Mikor kevés volt a fékolajam, akkor a kézifék lámpa világított, most akkor mi lehet a szitu?
Előre is köszi!"Persze hogy tudtam, csak nem sejtettem!"-----Angelo 'Snaps' Provolone
-
Autoglym
tag
Magyarországi bemutatójára kell felkészítenem ezt a csöppséget csütörtökön
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Lehet nem a legjobb topik, nem is autóra szeretném rakni, de hátha tudtok segíteni fóliákkal kapcsolatban, pláne h divat manapság autót fóliázni.
Adott egy ilyen "szálcsiszolt" hatást keltő fólia.
Egy dolgot nem értek. Mégis mi a frászt jelent az, h "5 év élettartamú" ? 5 év után lebomlik, feljön, elszíneződik, vagy mi a franc?
Beltérben használnám, mivel konyhabútor csere lesz, a hűtő, sütő, főzőlap új, és a Bosch hasonló felület alkalmaz, de a mosogatógépet nem cserélem le, így azt szeretném befedni valami hasonlóval.
Köszi.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
hossszú
őstag
válasz #00809728 #8864 üzenetére
Úgy látom nem úszom meg olcsón, dehogy jóval többe fog kerülni a fényezés mint maga a lökös (15k volt) arra nem gondoltam.
Arra esélyem sem lett volna, hogy gyári színű alkatrészt találjak, nagyon kevés autót fújtak erre a színre. Renault 598-as.„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin
-
hossszú
őstag
Az autómra vettem egy bontott első lökhárítót amit színre kell fújni.
Mennyi festék kell rá? Mennyi munkadíjra számíthatok?
Ilyen a lökhárító„A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál.” Darwin
-
neduddki
nagyúr
HI!
es azt is, hogy a fenyvedo retegek szorzodnak,azaz ha az abalakod fenyateresztese .8 a folia .7 az egyutt mar .56
udv
neduddki
[ Szerkesztve ]
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
SZATA
senior tag
Kicsit az autóápoláshoz, szépítgetéshez is tartozik, gondoltam kikérem a véleményetek:
Az autóm (Clio II) hővédő fóliáztatására gondoltam – klíma hiányában.
Tudtok, valami olyan helyet, ahol minőségien csinálnak ilyet elfogadható áron?
Dilemmáim: Az első ajtókra lehet / érdemes-e rakatni valami világosabbat, és hogy a fólia színét is jól kellene kiválasztani, mert az autó üvegei alapból kicsit zöldesen színezettek. Láttam olyan Renaultot szintén zöld üveggel, amin a hátsó részen lévő szürke fólia elütött az első ajtók zöld üvegeitől. Olyat is hallottam, ha egy autó hátsó üvegét lefóliázzák belülről, akkor azt csak az ablakfűtés sérülésével lehet leszedni. Ez is kicsit riaszt. Nem tudom az ablak le fel húzást mennyire befolyásolja a fólia, vagy mennyire bontják meg az autót ilyen fóliázáskor. Igényel-e valami különleges kezelést, törődést a fóliázott autó.
-
SyntaxeError
tag
Üdv.
Egy uncsi belteret szeretnék feldobni minőségi kárpitozással házilag.
Hétvégenként csinálnám és az alapötlet az lenne hogy bőrrel (műbőrrel vagy valami kellemes tapíntású anyaggal) be szeretném vonni a műanyag elemeket.
Semmi hiper tuning meg baromság, csak szeretném ha szebb és hangulatosabb lenne a beltér.
Csinált már valaki hasonlót?
▄▀▄ Az Apple egy életérzés
-
JHONNY 79
aktív tag
-
Moric
aktív tag
-
törölt tag
Egyébként vagy nagyon öreg a müanyagozás a felnin vagy nem kültéri port használtak mert a kültéri és a beltéri között van ár különbség rendesen.
Vagy nem volt jó a felűletkezelés ill. nem égették megfelelő hőfokon+idejét megkurtitották.Homokszorás
zsírtalanítás
műanyagporszórás
33perc +220fokon
majd űtheted vághatod. -
törölt tag
Bemész a Pinkéhez a Móri úti festékboltban és semmit ne mondj nekik mert mindent rád tukmálnak.Vegyél epoxy 2k-s alapozot kb 6decit+edzó+higitót.
Mielőtt megfújod vele fel kell csiszolni alaposan a felnit +zsírtalanitani pld szilikonmentesítő vagy jó az észter higító is.
Mindent meg kapsz ott!
-
Moric
aktív tag
válasz #00809728 #8844 üzenetére
Sajnos a porfestés most nem jó nekem.
Szeretném elkerülni mint az előző alu felnimmel csináltak, hogy nem alapozták le rendesen, így oxidálódott és a festés nagy lapokban válik le róla.
Amennyire tudom a magnézium is hasonlóan oxidálódik mint az alu, ezért gondolom, hogy kell megfelelő alapozás fújás előtt. Viszont bárkit kérdeztem eddig magnéziumhoz nem értettek. -
Moric
aktív tag
Magnézuim ötvözetes felnit festés előtt mivel kell kezelni, hogy tartós legyen a végeredmény?
-
JHONNY 79
aktív tag
válasz MunezXBK #8836 üzenetére
Lehet inkább elviszem valahova megcsináltatni. Egy autóhoz nem lenne érdemes mindent megvenni. Vettem egy pár bontott fényszórót és mindkettőnél ha felkapcsolom a világítást úgy látszódik mintha apró pontokban fel lenne pattogva a védőréteg. Először azt hittem párásodik a fényszóró, de nem. Olyan mintha apró kvarcszemek lennének rajta, de nem látszódik csak ha megy a világítás.
-
Autoglym
tag
A motormosás titka, hogy nem a nagynyomású vízzel akarom lebombázni a koszt. Bepermetezem Pl. Engine & Machine Cleanerr-el, vagy 1:4-be higított előmosóval, vagy ez esetben a tesztelés végett 1:4-be higított Clean All, általános tisztítószerrel. Egy jó minőségű kefével alaposan átdörgölöm, hogy fellezítsam a dzsuvát és utána magasnyomásúval lemosom, de az elektromos részeknél nem 2 cm-ről hanem, jóval messzebbről. Le is lehet takarni ezeket a kényes részeket és akkor nem lehet baj.
A zsanérokat sem mosom át víízel, csak a külső, fölösleges zsírásból eredő ragacsot távolítom el, ugyan úgy mint a hogy a motormosásnál. Vegyszer, kefe, öblítés. Ha kellene (még nem fordult elő), akkor beolajoznám, de a fölöst egyből le is törölném, hogy tiszta maradjon és ne ragadjon bele a kosz.
[ Szerkesztve ]
-
Autoglym
tag
válasz MunezXBK #8836 üzenetére
Nagyjából úgy kell, mint ahogy Munez által mellékelt videón is látszik. Annyit fűznék hozzá, hogy én jobban szeretem a terrorista (ducktape) szalagot használni, mert a papír maszkoló szalagok a vizes csiszolástól átnedvesednek és agybajt kapok tőlük, hogy minden érintésnél le akarnak jönni, mint a videón is. Plusz jobban is védi a fényezést a csiszoló papírtól, főleg ha géppel csiszoltok, mint én.
Másik, hogy 2-3000-es papírral kézzel csiszolva, ha tökéletesen le akarjátok a megmattult hiányos védőréteget a lámpáról, akkor kb lámpánként 4-5 óra csiszolásra fel lehet készülni. Ezen a képen látható, hogy 1000-es gépi csiszolás után is maradt egy foltban még védőréteg amit el kellett ávolítani:
Nyugodtan neki kell esni mondjuk 800-as papírral, aztán ha tökéletesen homogén lett a felület akkor visszafinomítani 1500 - 2000 - 3000-es papírokkal. Ez után jöhet a polír két lépcsőben mondjuk a PaintPro készlettel.
Ha kész, folyamatosan védeni kell valami jó erős védőbevonattal az UV ellen, mert ugye eltávolítottuk a gyári bevonatot. Én most 2 réteg LifeShine bevonatot tettem rá és a kész lesz az egész autó polírozása és LifeShine kezelése, megy még rá HD Wax is. De lehet kapni UV védő lakkot is...
[ Szerkesztve ]
-
Autoglym
tag
Végre napsütéses hétvégénk volt Pesten, úgy hogy nekiduráltam magam az feleségem "új" autójának a rendberakásának. Annyit tudni kell róla, hogy 7 éves és egy percet sem töltött garázsban. Ráadásul az utóbbi egy évben cégautó használat miatt leállították a szabad ég alatt árválkodni. Ami viszont jó, hogy 1. magyar (szimpatikus) tulajtól van, teljesen gyári, végig szervízelve volt, szerették, vigyáztak rá és relatíve keveset futott (100.000km). Szombaton beüzemeltem itthon a magasnyomásút és nekiestem egy kicsit alaposabban a verdának, péntek este meg felpolíroztam a lámpákat. Még nem tökéletes, de legalább már látom, hogy hol lesz szükség extra munkára nyáron (zsanérok, motortér, lámpák plexije mögött stb.). Lejavítottam a kőfelverődéseket, de még várnom kell a visszacsiszolással és ezért a polírozással is, mert egyelőre nem keményedett ki a festék eléggé. A C oszlopon nem bírtam ellenállni és leteszteltem az új polírgépemet és az új Paint Pro polír anyagainkat. Olyan lesz az egész autó, csak még képzeljetek hozzá egy fényes védőréteget a fényezésre és az üvegekre, megkoronázva a hd waxal...
Jó szórakozást a képekhez. Polírozás után még megmutatom, hogy milyen lett
[ Szerkesztve ]
-
neduddki
nagyúr
HI!
hetvegen kisuvixoltam a szonyeget a szip gozolos sarga gozolos takritogeppel, fel isotott benenm hmmm ki kene probalni a joszagonis:- )
udv
neduddki
-
Norbi696
csendes tag
Sziasztok!
Klíma tisztítására mit használtok?
Múltkor voltam egy festék üzletben ott ajánlottak egy kis tubust, felkell rázni levenni a kupakot és fújja ki magából az anyagot, fertőtlenít, tisztítja a klímarendszert. Bacik ellen.
Közben a klímát zárt üvegnél maximumon kell engedni.
Valaki használ ilyet? nevet nemtudok,nem emlékszem a nevére.Sziasztok
-
-
polimorf
tag
B.Ú.É.K.
Mindenkinek!Már nem a tükröt nézem, hanem a következő kanyart. A tükörben már csak a mult van. A kanyar után a jövő!!!
-
_NCT
addikt
Autót mosás után áttörölni, hogy ne legyen vízcseppes megfelel az ilyen Vileda mikroszálas törlőkendő csomag?
-
Dr. Oid
aktív tag
Sziasztok,
Peugeot 206 kombim van, gondolkozom az atfenyezesen. Tudnatok nekem ajanlani Pesten, vagy kornyeken megbizhatoan, jol dolgozo fenyezot?
Masik kerdes, hogy korulbelul mennyibe kerulhet egy teljes auto atfenyezese? Most szurke metal, en valami egyszeru, nem metal szint szeretnek. Esetleg a folia alternativa? Nem art az eredeti fenyezesnek, illetve olcsobb esetleg?
Koszonom, es BUEK -
t1
addikt
Kipróbáltam az AG Bumper Care-t.
-
neduddki
nagyúr
-
ginola
addikt
Sziasztok
A csomagtartó ajtóm teleszkópja a hidegtől nyikorog, erre jó a WD 40, nem fagy meg, vagy mi kéne rá?
-
Autoglym
tag
válasz MunezXBK #8800 üzenetére
Minden polírszer tartalmaz síkosító összetevőket, amik elfedik a hologramokat, ezért célszerű áttörölni a felületet zsíroldóval (Isopropyl Alkohol vagy pl kátrány és ragasztóeltávolítóval), hogy lásd ténylegesen hogy sikerült a polírozás. Több mint valószínű, hogy túl gyorsan haladtál a polírozással és ezért nem volt ideje az anyagnak lebomlani - lefinomodni...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos rollerek/tabletek eladók kiváló áron (500/750/5600 Watt)
- Delonghi Autentica Cappuccino (ETAM 29.666.T) magyar nyelvű automata kávéfőző
- Asztali lámpa 15W vezetéknélküli beépített töltővel új 6hó jótállás!
- Secretlab TITAN Evo "Classic" Regular méret Vadi új Bontatlan Számlával
- Ausonia 220 szeletelőgép, új állapotban. (olasz)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest