Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Autoglym
tag
Sziasztok,
Próbálgatom a lehetőségeket az általam oly gyűlölt fészbúkon, de a céget kénytelen vagyok ott is promózni. Ha szerenétek nyerni egy kis AG csomagot karácsonyra, akkor gyertek és játszatok: Katt ide!
[ Szerkesztve ]
Professzionális autóápolási termékek - www.autoglym.hu
-
Autoglym
tag
válasz zsolt1129 #6391 üzenetére
Nagyon jóféle a gyantás, de ez egy fényesítő és ápoló wax-os polír. Amolyan all in one. Karcokat tölt fel, minimális a csiszoló hatása (fényezés keménység függő), tisztítja a lakkot és egy alap wax réteget képez ami 1-2 hónapig védi a lakkot. Nagyon szép fényt ad. Ha komolyabb karckiszedő képességre lenne szükség akkor a Paint Renovator-t kell használni elötte.
-
zsolt1129
addikt
válasz Autoglym #6390 üzenetére
Csak hajrá . Rendelni akarok majd polírt tőletek,jóféle ez a gyantás? Én Z-Pc -vel csináltam eddig,egy kicsit erősebb kellene,természetesen elég a kézi,mert csak egy évben egyszer szoktam tavasszal,de annyira nem veszélyes csak mosókarcos.Még rendelek üvegpolírt meg gumiápolót.
-
Autoglym
tag
Következő feladatom ennek a szépségnek a gatyába rázása lesz
[ Szerkesztve ]
-
Autoglym
tag
válasz #00809728 #6386 üzenetére
Nem is kell magyarázkodni. Főleg egy sötét autó tulajdonosának. Engem is megkért egy ismerős, hogy csináljam meg az autóját (új fekete kombi 5-ös BMW). Mondtam, hogy még havernak sem vagyok hajlandó szopni 2 napot ingyen azzal a nagy batárral. Elvitte a fényezőjéhez, majd hívott, hogy szar lett és csináljam meg. No comment...
-
törölt tag
válasz Autoglym #6385 üzenetére
csak azt nézik meg, hogy mennyibe kerül egy kanna, ami alapján nem a legolcsóbbak a termékek...
Én ezen sajnos már nem csodálkozom.
Telefon: felhívnak elmondják van egy mosókarcos fekete audi TT mennyiért poliroznám ki +wax a jobbik fajtából.
30.000ft.Hát BP-n megcsinálják 12.000-15.000 között és még nem is kell benzinezgetnie és meg is várhatja mert kb 4h alatt végeznek a kocsival...
Öké akkor ök nyertek oda kell vinni.
Már nem fogok magyarázkodni,hogy ezek űber minőségű termékek és tartosak és bla...bla felesleges.Öreg vagyok már bohocnak...
-
Autoglym
tag
válasz Cola111 #6384 üzenetére
Ne várd meg, míg megszárad a polírszer. Csak kend fel az üvegre és már törölheted is vissza egy mikroszálassal. Így egyáltalán nem porol.
Sajna még nem sok mosóba jutottam el és a legtöbb helyen nem számolgatnak, csak azt nézik meg, hogy mennyibe kerül egy kanna, ami alapján nem a legolcsóbbak a termékek...
[ Szerkesztve ]
-
Cola111
aktív tag
válasz Autoglym #6383 üzenetére
ez nagyon remek ár lenne, de hol csinálnak ilyen Autoglymes termékekkel autómosást? pl: Hajdú Bihar megyében?
más: vettem egy üvegpolírt, szépen lerakarítja, és egyszerűen, ami nem tetszik benne, hogy porol, tiszta fehér por lesz minden, de könnyen elképzelhető nem jól csinálok valamit
[ Szerkesztve ]
-
Autoglym
tag
válasz Autoglym #6382 üzenetére
Hála égnek mára megint fos idő lett, így egy kicsit hülyének nézhettek a szomszédok, hogy autót mosok 2 fokban, szitáló nemtudommiben, de ez már nem újdonság nálunk
Kénytelen voltam letesztelni, hogy miből, pontosan mennyi kell egy átlagos autóra és az mennyibe kerül Ft-ban, mert hétvégéig le kell adnom egy pályázati anyagot erről. A lényeg, hogy a 5-25 literes ipari kiszerelésű termékek nettó árait alapul véve kb 250Ft-ba kerül egy komplett mosás ami tartalmaz:
- előmosás
- felnitisztítás
- motormosás
- samponos mosás
- Super Resin Polish kezelést
- Extra Gloss Protection kezelést
- üvegtisztítás üvegpolírral
- kárpittisztítás, itt elég nagy lehet az eltérés a szennyezettség miatt. Akár 20-30Ft-ot is rádobhat egy erősen szennyezett autó
- műanyagápolás
- gumiápolás
- illatosításAsszem nem maradt ki semmi. Ja de, egy HD WAX-os kezelés nettó kiskeráron számolva 317Ft és őgye 4-6 hónapig kitart a védelme...
[ Szerkesztve ]
-
Autoglym
tag
válasz #00809728 #6379 üzenetére
Van olyasmi is. Majd megmutogatom, ha végre eljutok hozzád. "Sajna" az egyik márkaforgalmazó meghívott egy beszállítói pályázatra és annyi dokumentumot kérnek hozzá, hogy 3 napja azt körmölöm, meg gazdasági számítást csinálok, amihez tesztelnem kell minden terméket fecskendővel méricskélve a felhasznált mennyiséget/autó. Érdekes eredmények jönnek ki! 28Ft egy mosás a samponnal... Mondjuk annyi előnye van, hogy ezt így is-úgy is meg kellett volna csinálnom elöbb utóbb...
-
törölt tag
-
Norbi696
csendes tag
http://kepfeltoltes.hu/view/111128/isopropy_1__www.kepfeltoltes.hu_.jpg
-
Norbi696
csendes tag
Szia Dodi még annyit hogy ezt az izopropylalkoholt mire szabad használni?
Csak üvegre? Vagy aki már használt ilyet segítsen!Köszönöm
-
Norbi696
csendes tag
Sziasztok!
Dodi ilyen hidegben lehet használni a Zaino-t?Z-2 PRO™ Szintetikus Wax
színtelen lakk felületű fényezéshez és Z-6™ Fényesség-fokozó és Gyorsápoló Spray.
Köszönöm -
Autoglym
tag
válasz #00809728 #6373 üzenetére
Ajánljak valami tartósabbat? Instant Tyre Dressing
-
bajuszati
tag
üdv,
a prevent gumiápólóval valakinek tapasztalata?
-
szepsy
senior tag
Hali.
4 hónapja volt lewaxolva HD waxal az autóm.Most tél előtt lekéne 1x de az időjárás nem nagyon engedi, mit javasoltok?
Hetente 1x ha fogom használni, aztán leveretem róla a sót, trutyit.
Elég ha magasnyomásúval, jó alaposan lemosom vízzel?Majd megszárad garázsban, vagy ez nem jó ötlet. -
t1
addikt
válasz Autoglym #6364 üzenetére
Eddig Sonax Extreme 3-al kezeltem illetve néha mikor mosattam kézzel kértem "waxot". A Sonax is állítólag políroz is, de olyan híg volt az anyag meg száradás után meg porolt is, ellenben az SRP sűrű és sok kisebb karcot kivitt, volt egy 30cm hosszú friss karc ( vagy valami meghúzás) azt is kivitte, szóval hatékonyságra sokkal jobb mint a Sonax nah meg az ára is mert a Sonax 2600ft-250ml AG 3490ft-500ml úgy, hogy mindenképp maradok a márkánál már, decemberben veszek egy doboz Extra Glosst-rá aztán meglássuk. A válasz arra, hogy szebb lett-e pont a fényviszonyok miatt nem lehet eldönteni mert még mindig nincs napsütés, de ebben a komor időben is fénylik
-
-
Autoglym
tag
Én csak kefés végűvel találkoztam, de azt nem ajánlanám senkinek. Ha nem tudjátok kézi mosóban (abból is igényesben, kb minden 50. ilyen), vagy saját kezűleg, kímélő technikával lemosni, még mindig jobb egy csak szórófejes verzióval leáztatni, majd lecsapatni a koszt, mint a trutyit tologatni a fényezésen egy kefével (vagy akár szivaccsal) mert ha nem is lesz makulátlan az autó, de legalább nem kell újra polírozni az autót minden tél után...
-
jNk
senior tag
Sziasztok!
A nyáron nézelődtem Budapesten az önkiszolgáló autómosók között, olyat keresve ahol nem csak az egy szokásos szórószár használható, hanem van plusz 1 ami habkefe véggel rendelkezik és alacsony nyomással habos/shamponos vizet használ.
Esetleg valaki ismer/látott egyet, vagy itt mindenki otthon takarít/mos/waxol/políroz ? -
Autoglym
tag
Egy kispolszkit! Nem, viccet félretéve egy átlagos autó nem tart tovább 10-15 percnél, de pár hete csináltam egy 5-ös BMW-t, ami ideje nagy részében kb 3 méterre parkol egy nagyon forgalmas vasúti pályától. Hát az valóban sokáig tartott, mert a csiszoló papír tapintása kutyaf...a volt ahhoz képest a fényezéshez képest.
-
Autoglym
tag
-
-
Autoglym
tag
Hétvégén ezzel kínlódtam:
-
zsolt1129
addikt
válasz #00809728 #6050 üzenetére
Üdv Dodi!
Megint aktuálissá vállt egy kis Zaino rendelése,mert igaz nem mindenből,de pár dologból kifogytam. Remélem még aktuális a fanoknak az a pár százalékos kedvezmény,majd rád is hivatkozni fogok,persze csak akkor ha hozzájárulsz .
Viszont polírból lehet az Autoglym-eset fogom rendelni. Szerinted?
-
törölt tag
Hy!
Két féle fényezés van.2-3napos és kb egy ajtó telibe fényezése ha metal akkor úgy 50000ft max MÁRKASZERVIZES ÁR!!!
UW segitségével kb úgy 1h és kész ott nézheted és megvárhatód.100.000ft max.De mivel utobbival tuti nem festették a járgányodat azaz olyan technologiával igy az elsőt javasolnám.
Minden festéknek van egy száradási ideje amit jó ha betartanak...Dőntsd el...
[ Szerkesztve ]
-
dozoo95
csendes tag
Igen, itt tartunk sajnos. Mindenki a másikkal foglalkozik, hogy neki milyen jó cuccai vannak stb... és ez irigységet vált ki az emberekből. Van, aki annyira irigy tud lenni, hogy szétbarmolja a kocsit... Volt ilyen eset Veszprémben néhány éve. Szép új Mercit vett egy illető, hozzáteszem 10 évig spórolt arra a kocsira, erre valami irigy szomszédja éjszaka a saját körmével szétkarmolta a kocsit, de annyira, hogy a teljes fényezés, illetve egyes krómozott elemek, fűthető üvegek, gumi elemek kicserélése 3.200.000 ft-ba került. A casco fizette, de jó néhány hét múlva csak, mert folyt a rendőrségi nyomozás, papírozás és a bíróság húzta az időt... Ha a Merci tulaja nem megy át a szomszédjához megkérdezni, hogy van-e nála fűtés, el sem kezd gyanakodni, hogy a szomszédja volt. A körme csutkára le volt szakadozva, kicsit sötét ezüst volt, amilyen a kocsi színe alapból, illetve a fogai is festékmaradványosak voltak! Vicces néhány szempontból, hogy még a szájával is tépte a kocsit, mint valami vadállat, de ha mélyen belegondolunk, hogy egy tök normális emberről volt szó és ki sem lehetett volna belőle ezt nézni, igen elkeserítő. De, hogy legyen mostani esetről is szó: Apum Ford Focus-a 2002-es, kombi és fekete. Minden kis ajtónekinyitás látszódik, minden kis karc, de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy minden bevásárlás azzal a kockázattal jár, hogy újabb kárt tesznek az autóban. Jó néhány százezer km-t levezetett, több százszor volt kocsival boltban, de a mostani időszakban már annyira kell figyelni ki áll mellé, hogyan száll ki az illető és, hogy hova áll apum. Minél messzebb a kocsiktól és ha lehetséges két parkolóhelyet elfoglal, igaz pofátlanság, ezért is csak akkor ha megteheti, elég ritka ez a helyzet. Nyáron történt az eset, hogy szüleim bankban voltak és mentek itt Veszprémben a Hotel parkolóhoz, a kocsihoz. Amikor odaértek, pont akkor nyitották neki a kocsinak, de úgy, hogy 2-3 centit elég rendesen behorpadt. Csoda módon a fényezés annyira nem sérült, gondolom a Ghia felszereltség miatt, mert állítólag annak keményebb a fényezése. Nos, ha nem látják ki volt a tettes, akkor csak egy horpadás és egy jobb első ajtó fényezés miatt kellett volna 40 ezret kiadni. Még jó, hogy késett a biztosítós pénz, mert valaki néhány héttel rá pont úgy megkarcolta a horpadt ajtót, hogy több méterről is szabályosan látszódik a vájat. (a mai napig nincs lefényeztetve, hátha valaki télen még ügyeskedik) 2 hónapja költöztettek, és a lapát nekidőlt a kocsi bal oldalának. Anyum látta az ablakból az esetet és várt, hátha magától szól a tettes, de nem! Próbálta egy kevéske nyállal eltüntetni, de nem sikerült. Ha nem vesszük észre, tuti elmegy és keletkezik egy 10 ezer forintos kár, mert a bal első ajtó szépen lenyúzódott, polírozással eltűnt + a visszapillantó tükörnél levő gumiborítás is sérült.
-
-
Dani82
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok valamit ajánlani kulccsal húzott karcolás ellen? Tegnap hoztam el a szalonbol a vadiuj c4 picassom metál fekete, ma reggel egy 20cm-es kulccsal huzott karcolas van az oldalan. Gondolhatjatok milyen erzes.... a csík látszik, fehéres színű. Tudok vele valami kezdeni azon kivul hogy az egesz elemet ujra fenyezem 100.000 ezerert?
koszi -
Autoglym
tag
válasz johnny82 #6342 üzenetére
Ha tudsz vigyázni a fényezésre, azaz nem mész vele rossz mosóba, akkor most is megcsináltathatod, de szerintem egyenlőre egy jó wax-al védd le, mint ez és csak tavasszal políroztasd meg. Amire úgyszintén mehet a wax védelemnek. Belédmenni, mág bármilyen évszakban tudnak a mazsolák
-
Autoglym
tag
válasz johnny82 #6339 üzenetére
Nem csak az anyagon múlik, hogy milyen lesz a végeredmény! Nem mindegy, hogy hol polírozzák meg. Fényezőkkel vigyázz, mert általában nincs türelmük a polírozáshoz. Tisztelet a kivételnek!!! És az eredmény általában ez:
-
őstag
Hali!
Metálfekete autómon bal első ajtó középen (hátra tolatáskor, tehát lassan történt) meg lett húzva villanykaró miatt. Az ajtó nem horpadt, a fekete festék fehér alapozóig(?) lejött (kb 10*10 cm részen karcolva) és az oldalsó díszléc is megkarcolódott. Voltam 1 fényezőnél, azt mondta, hogy az ajtót telibe kell fújni, csak úgy tűnik el. A bal hátsó ajtómon is van egy ajtórányitás, arra azt mondta, hogy polírral kb 80%-osan lehet eltüntetni. Az első ajtó festésére 23 ezret mondott kb, díszléc 5 ezer, teljes polír 3M anyaggal 3 lépcsőben + waxolás (lehet az is 3M-mel azt nem kérdeztem) 22-23 ezer kb. Szerintetek ezek reális árak?
Köszi!
-
egy 2Kw-os elektromos fűtés 90Ft-ot fogyaszt óránként. lehet az is elég, ha napsütésen hagyod, vagy beállsz vele a garázsba. az alvázat nem fogja szétnyomni a fagyott víz, mert ott nincs hova befolyni. ajtóknál, sárvédőknél, lámpáknál, vannak illesztések, ott ne álljon meg a víz. ennyi a lényeg.
[ Szerkesztve ]
Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
-
törölt tag
válasz Autoglym #6332 üzenetére
Hy!
Hát én Csóron lakom 12km SZFVÁRTÓL.
most éppen a héten 09:00-12:00ig otthon vagyok majd SZFVÁRON meloban 14:00-22:00ig.
Héten ilyen a beosztásom.
Jövöhéten délelőtt meló 06:00-14:00 majd bevásárlás+ovoda.Kb 16:00körül szoktam haza érni...De most tele vagyok munkával igy a tűtűkéd nem fér be egy polír+waxolásba...
[ Szerkesztve ]
-
Autoglym
tag
Készletben lehet kapni 500ml síkosítóval, ami egy gyors fényesítőszerként is használható, 100ml Super Resin Polish-al, Polírrongyal és egy mikroszálas kendővel. 10.900Ft-ba kerül.
Ebből egyébként maga a gyurma kerül a legtöbbe, mert csak az magában az ipari kiszerrelésben is 5.900Ft.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz holnemvolt #6323 üzenetére
Gyurma nem szedi le a festéket,kézzel csutakolod..
Homokfúvás:
szemcseszórás, felülettisztítás, felülethomogenizálás. A technológia alkalmas rozsda, festékeltávolításra, fémfelületek megtisztítására a jó minőségű felületvédelemhez (festés, galvanizálás, felület-előkészítés). Különböző fém, fa, műanyag, plexi, üveg, kerámia és egyéb tárgyak, felületek szórása révén könnyedén eltávolíthatók a rajtuk lévő szennyeződések.[ Szerkesztve ]
-
holnemvolt
újonc
Mármint bocsi, fordítva: a homokfújás miben különbözik ettől (hiszen, lentebb leírtad, mii a gyurmázás, csak már most fáradt vagyok )
Köszi -
holnemvolt
újonc
Lenne egy kérdésem: én még nem hallottam erről a gyurmás dologról..Miben különbözik a homokfújástól? Vagy Te melyiket ajánlod inkább?
-
őstag
Tudtok ajánlani egy jó fényezőt?
Minőségi üzleti kategóriás laptopok garanciával,számlával!Üdvözlettel: Miklós Zoltán 709400131 Viberen is!
-
Autoglym
tag
Szia,
Egy speciális gyurmát kell tologatni a fényezésen síkosító folyadék használata mellett. Kb 10 perc alatt kész egy átlag autó. Nem egy nagy kaland, de sokat számít a végeredmény tekintetében. A gyurma kímélő módon kiszed minden, a fényezésbe ragadt, égett szennyeződést, mint a fémpor, fanedvek, ipari szennyeződések, kátrány stb... Ez a művelet polírozás elött elengedhetetlen (lenne), ha karcmentesre szeretnénk polírozni a fényezést, mert ha bentmaradnak és a polír kapja ki, akkor végig karistolhatjuk velük a fényezést.
-
törölt tag
Nézd baja nem lesz.Nézd meg a kocsi alját szerintem 70% már mindenhol müanyag takarok vannak rajta.
Lényeg a hátsó sárvédő belső pereme ott ne álljon meg a sár.Szerintem 2011-re ezt majdnem minden autót gyártó cégnek sikerült orvosolni.
Remélem....
De azért a 10éves rozsdásodásba se hidj...[ Szerkesztve ]
-
Autoglym
tag
Már 100 éve is közúti használatra készültek az autók, nem múzeumi tárgynak. Az alvázban ha a só, sár, latyak, víz stb nem tud kárt tenni télen (elvileg) akkor egy egyszerű mosástól sem fog semmi szétfagyni. Legyen fagyálló a hűtőrendszerben, meg az ablakmosóban, oszt csókolom. Mosás után meg törölj mindent jó szárazra, a gumi tömítéseket kend át Vinyl & Rubber Care-el, meg dobj be a kesztyűtartóba egy De-Icer-t és akkor nem lehet baj.
-
Autoglym
tag
válasz holnemvolt #6313 üzenetére
Én már próbáltam, meg szerintem Dodi is, de ebben nem vagyok biztos
A második kérdésed nem teljesen tiszta számomra
Milyen állapotban van az autó, ha a festés is felmerült a waxolás és polírozás mellett???Professzionális autóápolási termékek - www.autoglym.hu
-
holnemvolt
újonc
Sziasztok!
Próbálta már valaki saját maga a waxolást? Mit javasoltok, érdemes elvinnem políroztatni az autót, vagy tudok venni olyan festéket, amit elég csak felkenni?
-
őstag
-
törölt tag
válasz LaptopSystem #6310 üzenetére
Hát a metált egy ilyen bohoc matt feketére átfújni vétek lenne.
Foliázást válaszd akkor de az drágább kb 300.000ft körül már csinálnak.[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
Autoglym
tag
válasz LaptopSystem #6307 üzenetére
Szerintem válaszd a fóliát, mert meg fogod unni a látványát egy év után és akkor könnyedén vissza tudod csinálni. Pláne, ha majd egyszer el akarod adni. Egyébként nekem jobban tetszik az eredeti
-
őstag
-
őstag
válasz LaptopSystem #6305 üzenetére
Minőségi üzleti kategóriás laptopok garanciával,számlával!Üdvözlettel: Miklós Zoltán 709400131 Viberen is!
-
őstag
-
törölt tag
válasz LaptopSystem #6298 üzenetére
Semmivel.
Ugyanis fekete és mehet rá egy matt lakk.Max a győngyők miatt olcsobb kicsivel. -
őstag
-
szepsy
senior tag
Ok.
De, hogy szárítsam meg mosás után??
Városbabemegyek lemosatom az alját 3 megszárítom shell kútnál, dehaza megyek ugyanott vagyok szinte.
Itthon hogy tudom megszárítani?
Gondoltam veszek valami hősugárzót 2000w körülit, de az biztos sokat fogyaszt meg lehet nem ér semmit?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest