Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kérdéseket teszel fel, nyisd meg az összefoglalót és bátran szaladj végig az alábbi linkgyűjteményen. Ha nincs válasz, nyugodtan kérdezz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
válasz VivienR #6945 üzenetére
Bányászkomment
Használ valaki EKOS-t, vagy bármi egyéb Raspberry 3(!)-4 kompatibilis platformot távcsővezérlésre, vagy ? Rájöttem, hogy a jelenlegi kütyüjeimmel (egy x13 gen2 laposról megy a vezérlés, aminek igencsak jó akksiideje van) egy windózer miniPC nem igazán előrelépés. Viszont a sokadik fiókból előkerült egy, a megnyitott PH oldalak dátuma alapján legutóbb 4éve használt Pi4-2GB változat, amiről ezt a hszt is írom, 5 másik megnyitott tab mellett. Szval érzésre eldöcögne ez egy mecha-fókuszer-masszív 9MP-es kamera+pici guidecam csipetcsapattal (annyi, hogy a jelenlegi fókuszálómhoz nincs hivatalos indi driver, de amúgy is akartam venni egy másikat, hogy ne kelljen állandóan leoperálni a Newtonról)30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
.mf
veterán
válasz VivienR #8257 üzenetére
"Ah, a jelenlegi jóslás alapján nem lesz sok részünk a Gemminidák látványában..."
Nem akarom elkiabálni, de most már nem olyan borúsak a kilátások - 15-16-a akár még jó is lehet...
Egy kicsit sok volt mostanában már a felhőkből...Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
.mf
veterán
-
.mf
veterán
válasz VivienR #8153 üzenetére
Igen, szeles volt az este - 60s-mal kezdtem, előző alkalommal annyival lőttem, de mivel abból sorban bemozdított képek jöttek, lementem 30-ra, ott már jobb volt az arány, de még ott is sok ment a kukába; végére pedig már annyira szeles lett, hogy szinte csak rosszak lettek, ezért hagytam abba, pedig még lett volna fél óra pirkadatig.
Nálam is Tamron 150-600 a terv, G2, nemrég volt is egy használtan jó áron, de pont elvitték előlem; G1 sajnos nem megy Z-n. A 135 is egy szép darab, grat hozzá! Remélem asztróra is van olyan jó, mint a Samyang asztróra népszerű 135-öse.Dec/jan-ban lesz még egy köröm fel északra sarki fényeket elkapni, oda most nagyon gondolkozok, hogy a Pergear új 14 f2.8 II-ese legyen (olcsó, de jó, veri a Samyang régi hasonlóját, és már nem kell adapterrel bohóckodni, 82-es szűrőmenet is van), mivel párszor a nagyobb auróra-ívek nem fértek bele a képbe a tájjal; vagy pedig a Sigma 20 vagy 24 f1.4, mivel az előző timelapse-eket túl hosszú expókkal lőttem, 10-15-20s, így amikor intenzívebben mozogtak a hullámok, túl nagy volt a gyorsítás, 4-8s-ra le kéne menni - a hó segíteni fog ebben, de kérdés, hogy eleget-e...
A Viltrox 16 f1.8-asát vártam, hogy megjelenjen E után Z-re is, de úgy tűnik már nem jön ki addig. Láttam a Sigma 14 f1.8-asát is használtan nemrég, de drágán, a 20 és 24 közel duplájáért. Lesz még min tűnődni...
Timelapse-et nem tudok betenni, de képet belőle igen:
[ Szerkesztve ]
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Zyrius
aktív tag
válasz VivienR #7484 üzenetére
Vasarnap este meg lett nekem is az első deep Space fotom.
1 perc expo összesen 12 db-ot tudtam lőni mielőtt felhős lett az ég. Guiding nélkül.
Ez a fotó lett a legjobb. Látszik halványan az m101 és a nova én ennek a ténynek is örülök
Majd valamikor elő keresem a laptopomat és elindulok a feldolgozás rögös útján is Ezt ipaden szerkeztettem hogy valamennyire hasonlítson egy astro fotóra ne úgy nézzen ki mintha homokvihart fotóztam volna.[ Szerkesztve ]
https://StellarGear.eu - amatőr csillagászat és asztrofotós bugdácsolások
-
.mf
veterán
válasz VivienR #7233 üzenetére
Igen, tudom, hogy már a 150-600 is a határán lesz, nagyobbat meg már nem bír el - éppen ezért gondolkozok rajta, hogy majd mire tudnék továbblépni, és figyelem, hátha felbukkan aprón. A kérdés az, hogy HEQ5 legyen, vagy van-e valami más is, ami előfordul használtan, és hasonló tömeggel pár kilóval többet bír el. A többi gyártó termékeit nem ismerem annyira, hogy melyik mit tud, melyik ajánlott és melyik nem.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
benobi2
csendes tag
-
ati3x
Topikgazda
válasz VivienR #6949 üzenetére
No rendeltem egy lenovo ideapad 5-öt. Ryzen 5 5500u procival. A régi laptopom csiga lassu volt, már a böngészés is fájdalmas volt vele. De a vezérlésre bőven okés volt, akksi ideje ie alég jó volt... De ami történt, megtörtént... Ebben az új cuccban 70Wh akksi lesz, katalógus adat szerint 17 óra üzemidővel rendelkezik, szóvel ez volt az elsődleges paraméter, ami alapján választottam... Ha a fele igaz az is frankó lesz...
-
kuyarashi
őstag
-
ati3x
Topikgazda
válasz VivienR #6945 üzenetére
Valóban, a NINA! Lehet adok neki esélyt, mert tegnap asszony eláztatta az asztró laptopomat. Most szárad kint a balkon korlátján a törölközőkkel együtt. Nem sok esélyt adok annak, hogy túlélte! Szóval, ez most egy jó lehetőség "belepiszkálni" az eddig működő rendszerembe!
-
2thletme2day
őstag
válasz VivienR #6866 üzenetére
Este kitelepülök és próbálkozom. Ha nem jön össze max követő nélkül fotózok mint ahogyan eddig is.
Amúgy ha minden igaz van olyan jogszabály, hogy 2 vagy 3 szervizelés után ha még mindig szervizelni kellene akkor kérheted, hogy ne szervizeljék hanem adjanak egy újat helyette. Érdemes lenne megpróbálni hátha egy másik jobb lenne.
Megpróbálom, köszönöm a tippet.
-
popey37
addikt
válasz VivienR #6729 üzenetére
milyen tubus van a star adventureren? nem túl nehéz esetleg? bár ha lakásban megy...
nálam az AZ-EQ-5 csinált hasonlókat, azután rájöttem, hogy kevés neki a delej/ áram/, hiába van 12 voltos akku-powerbank, ha merül a feszültség, az amperből veszi el ami kell, ilyenkor hajlamos akár 10 volt környékére is esni a feszültség.
nálam a megoldás egy munka akkumulátor: 12volt 100 amper+ egy feszültség stabilizátor/step-up koverter/ 15 volt- 6 amperra állitva, és megszünt minden problémám.
lehet nálad is kevés a feszültség, a powerbank nem mechanika meghajtására van kitalálva, az akkus ellemekről meg ne is beszéljünk: midkét lehetőség szobahőmérsékleten adja le a teljesítményének 80-85%-át. ha kiviszed hidegbe, már nem tudja leadni a megfelelő feszültséget-áramerősséget. ja és az akkuk feszültsége nem 1,5 volt, hanem csak 1,2. ezzel is számolj.
példának felhozom a canon milcemet: 2 varta 3200-as akku, szobában 2 hét alatt sem merül le, kiviszem a hidegbe és 10 foto után siránkozik, hogy gyenge a feszültség.
meg kell nézni a leirásban, hogy a star mekkora fesszel megy, és menyi amper kell neki. ehhez kell kalkulálni a telet. szerintem ha rendes autóaksiról hajtod meg, nyugodtan adhatsz neki 13 voltot és legalább 3 ampert. egy step up koverterrel mindkét értéket be tudod fixre állítani.most nézem 6 voltos a feszkója, akkor 6 voltos akku kell hozzá, legalább 7 amperosat vegyél, kb. 5-6k forint.
[ Szerkesztve ]
Teló: +36302105384 SW 120/600
-
kuyarashi
őstag
válasz VivienR #6708 üzenetére
Mi a tartomány? Illetve megint az lesz a kérdés, hogy oké, hogy gyűjt fotont H-alpha-ból, akár nagyobb tartományban is, mint más kombinációk, de ott mennyire érzékeny. Valószínűleg kb. negyed annyira, mint aluláteresztő szűrő nélkül.
Kiaknázni úgy tudnád, hogy fotóznád vele a H-alpha ködöket. Ennyi.
iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen házat vegyek?
- BestBuy topik
- Politika
- Gurulunk, WAZE?!
- Path of Exile 2
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mikrotik routerek
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest