Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz tsilver #73540 üzenetére
"…egy hibátlanul működő 4TB Seagate HDD, amit át szeretnék tenni az új lejátszóba…"
#73539 gabrielarky
Van Dune topik, ott érdeklődhetsz illetve még ott a Zidoo, mint alternatíva.
Egyébként "jobb" megoldás egy NAS és akkor több lehetőséged van lejátszót választani.ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Twopac
kezdő
válasz tsilver #73493 üzenetére
Ok. De mi az a Dv?
És akkor most melyik a jobb player, streamer?
Mind a kettő tud külső meghajtóról virágbolti filmeket is lejátszani? Illetve spotify vagy tidalt is lehet streamelni rajta? Mondjuk az apple tv esetében az apple music gondolom fix és az is elég jó minőségben tolja.[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/galaxy_tab_s8_garanciaval/hsz_1-50.html https://hardverapro.hu/apro/xbox_series_x_garanciaval_rr6u/hsz_1-50.html
-
Twopac
kezdő
válasz tsilver #73482 üzenetére
Mi az a dv kompromisszum? Milyen splittert használsz?
Devil-k: az erősítőm nem tudja a 4K 120hz passtrough
Most akkor melyik a jobb?[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/galaxy_tab_s8_garanciaval/hsz_1-50.html https://hardverapro.hu/apro/xbox_series_x_garanciaval_rr6u/hsz_1-50.html
-
blakey
titán
válasz tsilver #73482 üzenetére
Az Apple TV 4K az, a Shield esetében kell egy kis felhasználói beavatkozás. DV kompromisszum meg mindenhol kell, illetve "streaming" esetében nem kell az mindegyik licenszel rendelkezőnek megy.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
SunMount3r
nagyúr
válasz tsilver #73387 üzenetére
Itt azt írják, hogy elvileg át tudja kódolni a a DTS-t is DD-be és úgy már kimegy passthrough-n.
Valamint, hogy a Kodi Leia-val tudja a DTS-t is. Ez azóta nem tudom mennyiben változott, vagy mi erről a jelenlegi tapasztalat... -
blakey
titán
válasz tsilver #73358 üzenetére
Ha eddig nem hiányoltad és ezután is elég, ha jól szól és nem RAW módban akkor nem látom értelmét erőltetni. Én beállítottam egy lejátszót zenelejátszónak, ott fontos, hogy minden megfelelően szóljon, ez lett a CE, Stream-re, videó- és sorozatnézésére meg ott az Apple TV 4K, ennél jobb párost az elmúlt 7 évben nem találtam, pedig nagyon sokat próbálkoztam. Egyébként szintén nagyon jó páros a Fire TV Stick 4K MAX + CE box is. Nagyon elégedett vagyok a Fire TV-vel is és ha nem lenne Apple TV-m akkor az is megfelelne, jó kis cucc.
ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz tsilver #73354 üzenetére
Én minden esetben a külső lejátszó híve vagyok, mindegy, hogy mit tud egy TV, az mindig is megjelenítő lesz, a lejátszó meg lejátszó. A TV-d tovább küldi a DTS HD-t? Mert kb emiatt zárod ki a Stick-et, ami akár jó is lehet, csak ugye LPCM-be küldi tovább, tehát nem lesz néma. HDR10+ miért fontos? Anyag elég kevés van belőle, Dolby Vision-ből azért több akad.
-
blakey
titán
válasz tsilver #73130 üzenetére
Fire Stick 4K Max-on is megy Kodi alatt Netflix 4K Dolby Vision/Atmos. DTS-X esetében DTS lesz, magyarul minden hang megszólal, de a teljes "palettát" nem küldi tovább RAW formátumban, DD, DD+, eAC3+Atmos, DTS és többcsatornás LPCM van. Egyébként csak olvasni kéne a topikokat, mert nagyon sok információt tartalmaznak, azt is, hogy mely lejátszók mire képesek.
-
Imi1981
veterán
válasz tsilver #73114 üzenetére
A hangokat nem tudom hogy tudja e de a többit igen nvidia shield tv - n a kodinerds kodi. Innen tudod letölteni link . Bár ezek nightly verziók most nézem. Van belőle stabil verzió is azthiszem csak most nem találom. Fire tv stick 4k verzió is ott van a letöltések között. Azt, hogy más típusú tv boxon hogy működik nem tudom.
-
blakey
titán
válasz tsilver #49731 üzenetére
Nem tudom, nem próbáltam, de NFS-sel előfordulhatnak problémák, de ha van rá megoldás és utána működik akkor nincs gond. Nálam az SMB működik minden eszközön, egyelőre nincs szükségem jobbra.
-
BB9360
aktív tag
válasz tsilver #48536 üzenetére
A pi nem tud HD hangokat...
Csak a biztonság kedvéért: ha pi-t használok, akkor lesz hangom a fájl formátumától függetlenül a tv-n vagy a hangfalakon (sztereó), csak ha 7.1-et szeretnék, az nem fog menni.A pi hdmi-jén átjön a hang a tv-be, onnan továbbíthatom úgy, ahogy akarom.
-
BB9360
aktív tag
-
SunMount3r
nagyúr
válasz tsilver #47720 üzenetére
Hát pedig voltak olyan filmek, amiknél azért elég "pöpec" volt a hatás. Igaz sok van, amelyiknél csak "mélysége" volt a filmnek, de azok is adtak valami pluszt. Pl. Az Amazing Ocean 3D-ben vannak olyan jelenetek, hogy "kiúsznak" a halak, teknősök, fókák, miegymás a szobába, szerintem marha jó egynek.
Volt azért pár jó példa hogyan is kellene élni igazán ezzel a technikával, főleg pár jobb természet film.Kár, hogy sok 3D-s filmnél valahogy ezt nem tartották annyira fontosak (vagy csak más volt a technológia) és kevesebb volt a WOW faktor (mer pl. csak mélység, meg rétegek voltak inkább), ezek nekem se jöttek be annyira.
Az a kár, hogy az igazán jól sikerülteket nem vették etalonnak a többi elkészítésekor...
És igen, speciel én sajnálom, hogy kivonul a 3D, volt benne potenciál, csak kevesen/rosszul használták ki és ez is hozzá járulhatott az elsikkadásához...
[ Szerkesztve ]
-
Fefe66
tag
válasz tsilver #46947 üzenetére
Szia !
Jól gondolom neked is volt vagy van Egreat R6S és most HiMedia Q5 van.Érdekelne a kettő között nagy a különbség ,érdemes váltani ? Három éve van Egreat R6S lejátszóm most akarom lecserélni és a Q5 a kiszemelt ,Onkyo házimozival és LG 47" 3D Tv vel meg Epson Ful Hd 3D projektorral használnám.Főleg a képminőség és a hangminőségbeli különbség érdekelne ,2-3 vinyó lógna rajta .Amire használom az filmek mkv avi 3d iso is zene videók , zene flac mp3 ,néha hálózati lejátszás. Netes dolgokat nem tudom mennyire használnám,próbáltam az Egreaton de annak ez a része szerintem nulla a többi részével megvagyok elégedve mindent lejátszott idáig. Három hónapja van meg a projektorom és az igényli a jobb képminőséget,ezért gondoltam hogy lecserélem Q5 re ,kellene egy kis megerősítés.
Előre is kösziXiaomi Mi 8 ,HiMedia Q5 Pro,Sony STR-DR1060,EPSON_EH-TW5210
-
aleister
veterán
válasz tsilver #46733 üzenetére
Köszi az infót!
Ez elég inkorrekt hozzáállás a support részéről. Akkor ezt most kihagyom.Esetleg tud valaki valamit ajánlani hasonló árban (20-30k)?
A szempontok a szokásosak...játsszon le mindent (3D, 23.976 fps, stb).Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.
-
szasanyi
félisten
válasz tsilver #46692 üzenetére
Ez így nekem nem világos, és hagyjuk a kODI-t békén és egyszerűsítsük le a választ erre:
- a legújabb 3.0.2 hivatalos FW-rel működik rendesen, ahogyan elvárható?
Tehát csak érdekel elsősorban, hogy azzal hibátlanul működik-e a készülék és kezel-e minden videó-, hang-, (Dolby Atmos-szal bezárólag) és felirat formátumot? Semmi mást nem akarok egy médialejátszótól, de ezt igen.
-
c4
őstag
válasz tsilver #46190 üzenetére
Nem nagyon értek az adatbázis építéshez, de véleményem szerint, mivel egy másik úton lesz elérhető, így újra kell majd szkenneltetned egy másik lejátszóval.
(#46191) szasanyi:
Nem tudom, mert nem követtem vissza pontosan, melyik lejátszóról van szó, amihez a 08. havi FW van.
Válassz olyan terméket, ami biztosan támogatott. Vagy olyat, ami a rajta lévő FW-el kielégíti igényeidet.[ Szerkesztve ]
-
c4
őstag
válasz tsilver #46186 üzenetére
Nekem is NAS van a rendszerben és semmi gondom vele. Sőt a custom FW-vel sincs gond. Bár én full resettel tettem fel, itt többen simán csak frissítettek.
az elérési út:fájlrendszer/mnt/smb/mountpoint_01/...és innen a mappáid...
Nem a "Hálózati hely hozzáadása" felől csatolom fel.[ Szerkesztve ]
-
c4
őstag
válasz tsilver #46183 üzenetére
Ez volt a 3.0.2-es FW előtt, igen. Már nincs szükség az Auto Mount Multimediára. (Többször linkeltük anno a programot mi is.)
Egyébként akkor is ment, csak ha ki-bekapcsoltad a készüléket, elfelejtette az útvonalat, újra meg kellett adni. És a médiatár újragenerálása kissé macerás volt.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen videókártyát?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Facebook és Messenger
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest