Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Warter #38447 üzenetére
Ha-ha ez nagyon jól hangzik de ez "csak" arra volt jó hogy a nagy felbontású zenék egyáltalában megtudjanak szólalni és bitperfect legyen a lejátszás. A folyamatos lemorzsolódáson ez nem segített. És a volumio és rune projectekben is visszatérő probléma volt, nem csak nekem hanem másoknak is, de olvasgatni kellene, vagy átmenni a prohardveres pi fórumba. És igen valószínűleg szoftveres a probléma de a broadcom nem engedélyezte hogy az alapítvány módosítsa a megfelelő meghajtót. Lehet azért mert a hardvere hibás?
És most boruljatok cekkk-el egymás kebelére milyen jól esik már megint valakit b@szogatni.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Warter #38438 üzenetére
Közös a vezérlés, és az eszköz képtelen volt az usb-t megfelelően időzíteni, emiatt csomagok vesztek el. Ez a hangban egy nagyon idegesítő pattogó hangot eredményezett usb-n.
"Semmi ilyesmirol nem hallottam." raspberry usb bug Egyszerű gugli keresés.
"De ha volt is ilyen biztos, hogy mar javitva lett, foleg a B+ verzional."
Talán igen, talán nem.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Patice #38428 üzenetére
"A20-ra szerintem felmegy a Linux alapú Voyage MPD"
Ha jól emlékszem nem x86 a cucc, tehát nem. A CubieBox-ra van voyage-mpd. A málna usb-ethernet hibája miatti adatvesztés a hangra nagyon rossz hatással van, ha usb megy ki a zene. Ha viszont dedikált hangkártyát(hifiberry, wolfson) veszel a málnához akkor azzal jól szólhat (i2s), és akkor mehet rá a volumio vagy a rune. Esetleg a picoreplayer egy squeezbox lite player.
A Squeezbox nagyon komoly funkciókkal rendelkezik, de ha a syno nason aktiválva van a szerver akkor 20MB/s csökken a max adatátvitel és a hangminőség nem éri el a linux mpd alapú szoftverekét.
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
válasz devil-k #38376 üzenetére
"WoW! Ez nekem új! Mesélnél róla bővebben egy kicsit? "
NMT Community Software Installer, fut abból telepíteni a NetworkMounter progit. Ez képes samba és nfs fájlrendszert csatolni a popi belső lemezén egy adott mappába. Megkötések, egy mappa egy csatolás, az adott mappának üresnek kell lennie, és csak a szabvány angol karakterek használata. A konfig fájlt a share\Apps\NetworkMounter útvonalon hozhatsz létre config.ini néven. Találsz itt egy example_config.ini fájlt a példákkal.
Egy példa:
[FILMEK]
type = "nfs"
path = "/share/Video"
share = "XXX.XXX.XXX.XXX:/volume2/Filmek"
user = ""
password = ""
options = "tcp,rw,soft,nolock"
inlist = ""
filter = ""[CSALÁDI FILMEK]
type = "nfs"
path = "/share/Video_Cs"
share = "XXX.XXX.XXX.XXX:/volume1/Cs_filmek"
user = ""
password = ""
options = "tcp,rw,soft,nolock,"
inlist = ""
filter = ""[ZENÉK]
type = "nfs"
path = "/share/Music"
share = "XXX.XXX.XXX.XXX:/volume1/Zene"
user = ""
password = ""
options = "tcp,rw,soft,nolock"
inlist = ""
filter = ""X az ip cím.
Ha ez kész van akkor újra indítod a popit vagy a szolgáltatást, és megjelennek az adott mappák, és abban a fájlok amit felcsatoltál mintha a lemezen lennének. Innentől már csak a jukeboxot kell futtatni és egy adatbázisban lesz az összes film, zene, kép.
De még ezt is lehet fokozni, ha a nmj toolbox progit használod akkor még az usb-n csatolt lemezeket is berakhatod az adatbázisba.[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
-
Mezga Aladár
veterán
válasz luckyman #37948 üzenetére
Megveszed a rev b lapot + táp + házikó + sd kártya. Ez kb 18-20 ezer forint+a vc1 és mpg2 licence. Vagy veszel egy wd live streaming-et kb 28 ezerért. A málnára felrakod valamelyik xbmc disztrót és egy kicsit hullik a hajad mert lagol az xbmc menüje, a lejátszás megy rendben a bd szabvány maximumáig, de ha ezt hálózatról szeretnéd, akkor kösd fel a gatyád mert csak 100-as az ethernet. Ami nem kizáró ok, a samba protokolon nem fog átférni, csak az nfs-tcp-n. De itt is csak akkor ha meghúzod a málna prociját. A málna disztrók nem támogatják a külső usb hangkártyákat, tehát marad a hdmi vagy a saját analóg hangkimenet.
Döntsd el melyik kell.[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Mezga Aladár #37824 üzenetére
A mediainfo progival azért belekukkanthatnál.
-
Mezga Aladár
veterán
Srácok. a popi A-300-nak javították már a pixel hibás fhd megjelenítést? Hol áll most stabilitásban?
-
Mezga Aladár
veterán
válasz Warter #37287 üzenetére
"A csináld magad, megint külön kategória."
Ezt írtam erre.
Nekem is volt ez a kategória, de a kész, kompakt eszközöknél kötöttem ki.
Mint ahogy volt HTPC XBMC is, és ott is a kész, kompakt eszközöknél kötöttem ki.
Lehetőség szerint, már nem szeretnék a számítógép építéssel foglalkozni, biztos a kor teszi. -
Mezga Aladár
veterán
válasz djnice #37280 üzenetére
"Persze a linuxhoz érteni kell."
Itt az egyik különbség.
A syno is linux alap, de normál használathoz nem kell parancssoros bűvészkedés, mindent grafikus felületről megoldható, és vannak nem a syno-hoz tartozó tárolók, ahonnan 3rd appokat lehet telepíteni. Természetesen a parancssoros felület is rendelkezésre áll. -
Mezga Aladár
veterán
válasz liszi70 #37263 üzenetére
"És a NAS-ra visszatöltés ideje nem hosszabb, mint egy USB-n csatlakozó eszköznél? Persze nyilván sok függ a hálózatod képességeitől."
Gigabit, gyorsabb mintha usb2 hdd-n csinálnám.
(#37264) Patice:
"A gépre átrakás csak akkor kell, amikor egy BD mappát tolok be először ISO-ba (megadhatnám a NAS-t is kimenetnek, de így gyorsabb) , aztán makeMKV --> lesz egy mkv-m, aztán még egyszer áttapostatom a géppel, MKVtoolnix-szal, hogy rendben legyenek a hangsávok, meg feliratsávok elnevezései, prioritásai (saját hülyeségem)."
+1 -
Mezga Aladár
veterán
-
Mezga Aladár
veterán
farkas-j:
Olvass utána, a 24 képkockás filmből miképp lesz 23,976. És az európai bd lemezeknél van a sima 24.00 De vannak még olyan egzotikus számok 59.94, 29.97.
És egy jó média játszó, ezeket mind tudja. -
Mezga Aladár
veterán
válasz bajnokpityu #36767 üzenetére
Nas többek között azért is ajánlott, mert optimálisabb környezet van a lemezeknek, és megoldott a smart figyelése is.
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
Hoppá!
-
Mezga Aladár
veterán
-
Mezga Aladár
veterán
válasz bajnokpityu #36414 üzenetére
Az evo-nál egyik probléma sem jelentkezhet. Jó cucc.
Analógon, még nem hallottam jól szólni a belső barázdákat.
Olcsón, jó riaa korrektor mc-hez? Nem hiszem.[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
válasz bajnokpityu #36411 üzenetére
"analógos az átvitel, kevéssé érzékeny a jitterre."
Analógos, mostanában nehezen értelmezhető, azt a szörnyű digitális hangot évek óta nem hallottam. A jitter a mostani dac-nál szintén egyre kevésbé problémás, lásd az aszinkron usb eszközöket. Mi a frontend nálad?[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
válasz bajnokpityu #36408 üzenetére
Azt nem modtam, hogy nem észlelhető. De nem érzem akkora ugrásnak. Mi volt a frontend?
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
válasz bajnokpityu #36389 üzenetére
Akkor esélytelen pc-n. THX
-
Mezga Aladár
veterán
válasz bajnokpityu #36387 üzenetére
"e szvsz a rippelés az egyik fontos gyenge láncszem a számitógépes lejátszásban. amiben meg jók az SACD ripek."
Ezt kérlek magyarázd el. Van 1 db sacd hibrid lemezem, nekem (ismeret hiány miatt) nem sikerült rippelnem. Az olvasó nem is látja a lemezt.
-
-
Mezga Aladár
veterán
Azért néha filmet is néztek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Szakmai topikban tilos hozzászólások formájában hirdetni valamint hirdetéseket linkelni!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest