Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Asus gl504g
    A GPU ventije valamiért teljesen random módon működik, leginkább maxra pörög majd úgy is marad pedig maga a gpu még szobahőmérsékletű azaz nincs is hajtva.
    Aida stabilítás teszt alatt nem melegszik túl a gép.
    Legfrissebb biost raktam rá fel. Windows is újra lett rakva, valami a biossal lesz de nem jövök rá hogy mi.

• Asus ROG G551JW, win10 x64 frissítve.
    USB portok problémásak. Rákötött rack benne sata ssd, illetve m.2 adapter benne totál új kingston nv2 nvme nagy terhelésen korrupt adatokat ír rá. Onnan vettem észre hogy külső meghajtókról szoktam játszani és néha megdöglenek a fileok random rajta. (nem olvashatónak írja vagy a játék megy szét (falout76, starfield elég nagy fileokkal)
    Powered HUB-on keresztül is szóval az sem lehet hogy gyenge az usb powerje.
    Érdekesség még hogy amikor rádugok valamit akár melyik usb-re akkor az egér néha megáll amíg felismeri a gép a rákötött eszközt. Azaz játék alatt nem köthetek rá usb-t mert olyan mintha egy pillanatra kihúznám a meghajtót alóla.
    A külső meghajtók néha RAW formátumba mennek át. Többféle SSD és rack-el is. Elsőnek azt hittem az SSD rossz de már a sokadiknál ez van.
    USB driverek gyári MS félék 2024.04 verzióval. Kiveéve kettő EHCI nevűt ami 2006-os.
    Annyi még hogy az egyik USB port random módon usb2 és 3 módban megy, ezt onnan veszem észre hogy 30mb/s-el ír/olvas de van hogy rendesen 400-500 körül.
    A noti lassan lehet sejelt lesz de adnék egy esélyt mivel eladásra kerülne és nem mindegy hogy hibásként vagy működőként rakom fel. Windows újratelepítés nem megoldható jelenleg, céges a gép. Használva volt rendesen, gyakorlatilag 10 éve 24/7 megy szerverként és munkaállomásként is és kiszolgálta az idejét de ha még menne hibátlanul akkor legalább netezősnek el lehetne adni.
    USB eszközök vannak rákötve powered hubbal. (axagon usb3, 5v 1.2A telefontöltőről táplálva) van rajta egy RFID olvasó, Secure card olvasó ami aktívan megy egy szoftver miatt, usb-s notebook hűtő, APC szünetmentes USB része és egy low end zalman egér.
    A notiban nincs benne az akksi mert ha belerakom akkor egyből lekapcsol mivel 0%-osnak írja, egyébként szünetmentesről megy.
    Esetleg van erre valami másik driver amit megpróbálhatok?

• válasz HartgeH3-2.8 #38557 üzenetére

Nálam a melós régi ROG gépen 70 fok alá nem megy a proci (télen kivéve temperáló fűtéssel az irodában), terhelve meg throtling-ig megy (90 fok körül), úgyan úgy a GPU is hasonlóan forr. Venti terhelésen maxon megy. SSD 46 fok volt a minium a logok szerint és 60 fok a max. Semmi tuning de nem is lehetne, azaz talán valami alulfeszt megérdemelne.
    Közel 10 éves gép Asus ROG G551JW, 24/7 megy szerverként is. Úgy volt hogy használom amíg meg nem döglik, háát rácsesztem mert nem akar megdögleni. Pontosabban az USB-k nem stabilak rajta, háttértárat már nem bírnak el.
    Egy szavam nem lehet tartósággra.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák