Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
CptAdamica
veterán
válasz #11302912 #28114 üzenetére
Teszt róla. A billentyűzet felső része 65 fok, ami nagyon meleg. Ha a hőelvezetést jól megoldották volna, akkor jó lenne.
Megyen!
-
KubanitoS
veterán
-
KubanitoS
veterán
válasz #11302912 #28121 üzenetére
Elnézésed kérem, összekevertem a gépet egy "mezei" 960m-es változattal. Nem figyeltem a strix jelzést. Nem tudom módosítottak-e a GL szérián az újabb generációval. Ha ez is műanyagházas, akkor messze kerülendő, pláne ennyiért. Nem olcsó, az biztos.
Fáradj át a gamer notebook topikba, ennyi pénzért ott majd ajánlanak neked minőségi gépet.
Nothing will stand in our way. I will finish what you started.
-
Bkrisz9
őstag
válasz #11302912 #28124 üzenetére
Lenovo a TMX miatt van mostanaban lehuzva. A kulso fem vagy fem festek pedig nem jelent jo es tartos belso merevitest, zsanerokat, billentyuzetet, kijelzot es meg kismillio masik alkatreszt. Ez a forum minden csak nem gane es 120.000-tol indulva minden kategoriaban megvan az ajanlott 2-3-4 gep. A sima GL-ek sem azert nem ajanlottak mert kivul muanyag a boritasuk (igaz az sem valami acelos de manapsag mi az) hanem mert rosszabb a hutesuk, a zsenrjuk, a merevitesuk a sima G-nel ami alig dragabb. A Strixek meg keveset kerulnek szoba az arkategoria miatt ezert nem tud most neked itt hirtelen senki okosat mondani. A gamer topicban tudnak majd segiteni.
Az meg, hogy kivul fem egy gep alapvetoen jo dolog de sokat nem jelent. Attol meg lehet, hogy sok megy vissza szervizbe es ezert nem lesz ajanlott pl. Ezt a notis topicban tobben is meg tudjak mondani mert tudnak statisztikat felallitani mert annyi gep egy at a kezuk alatt a munkajukbol kifolyolag.
[ Szerkesztve ]
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
CptAdamica
veterán
válasz #11302912 #28128 üzenetére
Én nem állítom, hogy egy rossz gép lenne, de a 60 fokos billentyűzet feletti rész józan paraszti ésszel nem egészséges. Ennyi pénzért ilyen hardverrel nyilván csak műanyag házas készülékeke vannak főleg. Most nézegettem a GL753VD tesztet és ott a ház külső hőmérséklete max 37 fok volt, ami mindjárt másabb. Lehet nem 1 hét múlva, vagy 60 nap múlva, vagy 1 év múlva, de valamikor biztos megfogja szenvedni ezt a magas hőfokot. De ha ennyire biztos vagy a dolgodban, akkor meg kell próbálni.
Megyen!
-
Bkrisz9
őstag
Megint ott tartunk, hogy nalad jo egy gep. Egy esetbol nem allitunk statisztikat pont. Ezt mondtam feljebb is. Ez a leghozzaertobb es legsegitokeszebb forum amivel talalkoztam. Lehet az aki lehuzta eladott belole 50 darabot amibol mittudom en 20 visszament hozza javitasra mert monjuk rossz benne a zsaner vagy barmi. Ha itt lehuznak valamit azt tenyekkel ala tudjak tamasztani nem a kisujjukbol szopjak ki, hogy az rossz es kesz.
Van minden kategoriaban gep amirol jo velemennyel vannak, ugy 3-4/kat.
A lenovo meg fokepp nem a rossz gepei hanem a pocsek tamogatas miatt nem ajanlott egy ideje. TMX és alkatreszhiany stb.
A magas homerseklet meg nem a kezed miatt gond hanem mert a homersekletvaltozasok semmilyen anyagnak nem tesznek jot es minel nagyobb ez annal igazabb.
További szép napot!
[ Szerkesztve ]
Amennyiben OFF áradatot keltő mondanivalód van számomra kérlek keress meg privátban! Köszi! :)
-
persil
nagyúr
Az a problema, hogy te egy darab y50-70rol alkotsz velemenyt, a "gane" forumon a hozzaertobbek pedig tobb tiz/szaz darabrol.
En is ettem egyszer egy kurva szar zserbot, megsem mondom, hogy az osszes tobbi is az. Egy darab, az nem statisztikai minta. Tobb szaz viszont mar lehet.
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
persil
nagyúr
válasz #11302912 #28139 üzenetére
"Ez az amit nem hiszek el, mert meg soha nem volt itt egyetlen ember sem aki pozitivan ertekelt volna barmit. Plusz, meg soha olyan se esett meg, hogy valaki 10-100 gepet/kepet/felvetelt mutatott volna azokrol a hude baromi rossz gepekrol."
Ohm. De.
De mindegy, en nem is szeretnek, nem is fogok vitazni.
Eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/persil/index.html
-
CptAdamica
veterán
Az alienware-en azért biztos nem 109 fokos a burkolat. Maximum a proci, de én még nem láttam alienware tesztet, ahol ennyi lenne. Lényeg a lényeg, használd egészséggel én örülök, ha tetszik, mert amúgy alapvetően szeretem az Asus-t és vívtam már harcokat például vga topikban, ahogy tényleg nagy a begyepesedés egyes Asus modellekről.
[ Szerkesztve ]
Megyen!
-
Raruh
tag
Jól megdobtad a kommentek számát, így nehezebb volt visszaolvasnom az eredetét a dolognak.
Sajnos én is tapasztaltam, hogy sok embernek szinte semmi sem felel meg, sajnos a rossz tapasztalat jobban megragad és magamból kiindulva, ha nincs problémám anno az első laptopommal, talán soha nem tévedek erre a fórumra, így érthető a negatív tapasztalatok hatalmas száma, viszont az is igaz, hogy bizonyára többen is vásároltak már olyan gépet, akár az általad beírt gl502 gépet is, aki tökéletesen meg van elégedve vele, éppen ezért nem kommentelget fórumokra, mert épp játszikDe hogy egy kicsit támogassalak téged is: volt szerencsém kipróbálni egy GL502-t i7 6700hq, gtx 1060, 16gb paraméterekkel megáldott gépet, köszönhetően gyermekkori cimborámnak, aki épp rosszkor volt rossz helyen, és megvásárolt 540!E forintért egy ilyen gépet (digiprimeon, ha jól emlékszem).
Az már csak a véletlen műve, hogy az előző notebookom egy y50-70 (4720hq,960m,8gb) volt, így össze tudom hasonlítani (én is ) a két gépet.
Nyilván teljesítményben hatalmas különbség van, mind a proci, és a vga fejlődése miatt, ezt nem is latorgatnám, mivel a hardver legalább hasonló teljesítményeket hoz bármilyen gépben viszonylag kicsi szórással.
Az y50-70 hátrányaként emlegetik mindenhol a zsanérrepedést, ami ha jól tudom csak a 4710hq,860m modelleknél volt mérvadó, mert a ráncfelvarrott modellek már komolyabbak voltak ezen a téren, de fontos megemlíteni, hogy ezt a "hibát" is garanciálisan javították, vagy cserejeggyel jutalmazták.
Ellenben mindenhol pozitívumként emlegetik a fém házat. Nem napi hurcolászásra veszek egy ilyen notebookot, havi 1-2x kellett utaznom vele, de nálam inkább negatívumként jött ki ez a tulajdonság. Szerintem sokkal csúnyább ha egy fém felület karcosodik, mintha egy matt műanyag. A másik negatívum a 4720hq által kiokádott hőmennyiség, amit szépen megtartott a palmrest is, így nagyon meleg volt főként a WASD környéke.
Érdekes mód a gl502-nél nem éreztem ennyire vészesnek a dolgot, de ha bárkit annyira zavarna a dolog, bármikor tud hozzá kötni egy külső billentyűzetet, amit személy szerint én ajánlok is(de ez mindenkinek a maga dolga). Itt az volt a lényeg szerintem, hogy a máshol 500k körül árult gépet te most még tudtad vásárolni 430 ért. Szerintem ennyi pénzért, ha hosszú időre tervezel (3-4év), nagyon jó vétel, és ha hasonló preferenciáid vannak, mint nekem, akkor tökéletesen meg is fog felelni a gép.
A billentyűzet szerintem egyértelműen jobb mint az y50-nek volt, valahogy sokkal minőségibb..
A kijelző gyönyörű, nem tapasztaltam ips glowing effektet a sarkoknál a túl szoros illesztések miatt.Néha különbözhet a véleményed a többségtől, szerintem ez ennyire egyszerű. Ezt el kell fogadni, nem szabad a másik álláspontját azért megkérdőjelezni, mert egyszerűen különbözik a miénktől.(Ezt főként nem neked szánom, hanem a többi "kollégának" itt a fórumon)
Ez mint saját vélemény, aki megpróbálja emiatt leszedni a fejemet, az magára vessen.
Mondom mindezt úgy, hogy jelenleg egy GL552VW-t használok, amit szintén nem ajánlanak, mert throttlingol, és satöbbi. Biztos én vagyok szerencsés, vagy csak bevonzom a jót de 6 óra stresszteszt után is stabilan tartotta a 80 -85 fokos hőmérsékletet, melynél semmilyen throttling nem jelentkezett( márpedig 100% processzor és gpu teljesítményt egyszerre ritkán tapasztalunk gépeknél)
További szép napot mindenkinek, senkit nem állt szándékomban megbántani.
Raruh voltam! ~Do or do Not, There is NO try!
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 845 G8 Tartós Fémházas Laptop 14" -60% Ryzen 5 Pro 5650U 6mag 16/512 FHD IPS Matt LTE
- HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/512 FHD IPS SURE VIEW
- HP Elitebook 840 G8 i5 1145G7 / 32GB / 512GB / hibátlan!
- Asus VivoBook Max X541UVK , i5-7200U, 8GB DDR4, 120 GB SSD, Intel + NVIDIA GeForce GPU
- HP 15s-fq2000 laptop 15.6", i5-1165G7/16GB/512GB SSD, WIN11 Pro
- Acer Nitro 5 Gamer laptop
- Asus ZenBook UX305CA 13.3" FHD/Intel Core m7-6Y75/8GB RAM/256 SSD/Win10
- Acer Aspire 3 A315-56 15.6" FHD IPS, i3-1005G1, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD
- Dell Inspiron 5537 laptop i7-es processzorral, AMD Radeon HD 8850M videokártyás eladó
- HP ProBook 440 G3 laptop újszerű akkuval eladó
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest