Hirdetés
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- World of Tanks - MMO
- Star Citizen
-
GAMEPOD.hu
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blum1866_2
tag
válasz Siriusb #1699 üzenetére
Valami tortent de meg mindig nem jo.
Most az rTorrent az ekezetek helyett ?-t ir. De mindegyik ekezetes karakterre.
cat /etc/locale.gen | grep -i '^[^#]':
hu_HU.UTF-8 UTF-8
hu_HU ISO-8859-2Terminalban a default encoding az: ANSI_X3.4-1968
Ha atallitom ISO 8859-2-re akkor ugyanott vagyok mint elotte.
-
Siriusb
veterán
válasz Blum1866_2 #1697 üzenetére
Igen, a megoldást lásd feljebb.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Blum1866_2 #1697 üzenetére
Nekem ugyan ez a kimenet és nincs semmi gondom. Igaz, én a qBittorrentet használom. Egyébként azért ez a kimenet nálam, mert telepítettem az angol is, a nyelvhelyesség ellenőrzés miatt.
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Siriusb
veterán
válasz Blum1866_2 #1694 üzenetére
cat /etc/locale.gen | grep -i '^[^#]'
Mi ennek a kimenete? -
juhaszattee
csendes tag
válasz Blum1866_2 #1694 üzenetére
szerintem neked ez kell:
# nano /etc/locale.gen
hu_HU.UTF-8 UTF-8
hu_HU ISO-8859-2majd ezután egy locale-gen
"... úgy szórtad a hedshátokat, mint S3 VGA a hardveresen gyorsított kékhalált" - bacsis
-
Blum1866_2
tag
Kicsit beleolvastam a logouton levo irasodba es van egy ilyen lepes,hogy:
# nano /etc/vconsole.conf
KEYMAP=hu
FONT=lat2-16
FONT_MAP=8859-2Hatarozottan emlekszem ra, hogy en ilyet nem csinaltam. Lehet,hogy ez a hiba? Illetve ha kene ilyet csinalnom, akkor angol nyelv eseten ez hogy modosul? Marmint a bill. kiosztas az magyar de a rendszer nyelve nalam angol...ennek a lepesnek van ehhez koze?
-
Rimuru
veterán
válasz Blum1866_2 #1691 üzenetére
Nem az rTorrent configban keresném a hibát, de privátban elküldöm (egy éve használtam utoljára technikai okok miatt). A rendszerem többi beállításának egy részét meg itt találod.
Vigyázat, csalok!
-
Rimuru
veterán
válasz Blum1866_2 #1689 üzenetére
Elég csak a torrent fájl nevét átírni? Mert akkor nálad van a hiba, az ezer éve készített configgal egyből működött (nincs ilyen jellegű beállítás benne).
Szerk: találtam olyan torrentet amiben mindenhol van ékezet, reflexből megy neki.
[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
-
Blum1866_2
tag
Erdekes bugot veltem felfedezni rTorrentben. Nem nyitja meg azokat a torrenteket, melyekben valamilyen ekezetes karakter van.
pl. JMJ - Oxygéne nevu albumat atnevezve Oxygene-re tokeletesen megnyitja de egyebkent errort ir ki.
Ezt konfigban kilehet vajon javitani valahogy?Talaltam egy ilyet,hogy:
to add UTF8 support for torrent with non-ascii characters you must add the following to rtorrent.conf:
encoding_list = UTF-8De ez utan sem tud mit kezdeni az ekezetekkel es meg csak beirni sem tudom a hianyzo ekezetes karaktert. Egyszeruen "Oxygne"-nevvel probalja megnyitni ugy meg persze,hogy nem jo.
-
Fritz Teufel
addikt
A Manjaro Gnome Community Edition kiadását nem kapkodják el
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Fritz Teufel
addikt
Nagyon is egyetértek, hogy nincs alapból feltelepítve. Ha ez jött le a hozzászólásomból, akkor az téves. Arra reagáltam, hogy ment a diskurzus, hogy most akkor alapból támogatott-e vagy sem. Én pedig megerősítettem, hogy alapból sehol sem (már, ahol van tapasztalatom). Ez nem azt jelenti, hogy igénylem az alapértelmezetté tételét. Nem általánosan használt, én sem ismertem eddig. Akinek kell, majd felteszi.
Nem is lenne rá szükségem, ha nem egy 64GB-os micoSD-t próbálnék begyömöszölni egy Samsung Galaxy Tab2-be.
[ Szerkesztve ]
-
_Dumber_
őstag
Én egy olyan distróról sem tudok amin alapból fel lenne telepítve pl : a virtualbox.. de ha kell felrakom.. ezért linux.. mert LEHET.
Az arch-ra meg hatványozottan igaz.. ha kell, felrakjuk az exFAT-et.... bárhová .. még debianra is
[ Szerkesztve ]
-
Siriusb
veterán
válasz Fritz Teufel #1683 üzenetére
Ne vedd magadra, de már tárgyaltuk, mi az Arch Linux filozófiája. KISS.
Tehát ne kezelje alapból az exFAT-ot, részemről soha az életben nem használtam, s feltehetőleg nem is fogom. Az a csomag van feltelepítve a rendszerbe - nálam -, amire szükségem van. -
BoB
Topikgazda
válasz Fritz Teufel #1683 üzenetére
Egyik sem az AUR-ból települ, benne van a hivatalos tárolókban. Feletted vagy 3 hozzászólással linkeltem is...
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
Fritz Teufel
addikt
Nah, jó kis hullámokat keltettem. Az exFAT nálam az microSD-n szolgál, mert ide felteszem a filmeket, majd tabletről nézem.
A Manjaro nem kezeli alapból az exFAT fájlrendszert, mint eddig egyetlen általam próbált disztró sem, fel kell tenni a következőket:
exfat-utils
fuse-exfat
Mindegyik ARU-ből települ. Van az AUR-ben natív kernel modul az exfat-ra, de nem települ alapból.Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
N0zer0
senior tag
válasz Apollyon #1675 üzenetére
A neten több helyen is azt olvastam, hogy jó a pendrájvra az Ext2, de az Ext4 még jobb, csak le kell tiltani a naplózását, meg az accesstime rögzítését.
Nyilván, ha Windows is szóba jön, akkor FAT32, fájlkorlátnál exFAT, ha meg Windows telepítő is van a pendrive-on, akkor szigorúan NTFS, mert arról a legjobb a telepítés. Egyébként használtam több pendrájvot is NTFS-sel és semmi bajuk. FAT32-vel sem volt, de az pl. sok kicsit fájl írásánál túlzottan belassul, meg ott a 4 gigás méretkorlát. exFAT-ot viszont soha nem használtam, de a leírások alapján jónak tűnik.
-
Apollyon
Korrektor
De a Manjaro arch alapú, szóval nem lényegtelen ;p Még jó hogy nem mondod hogy húzzak már át a Debian topikba
BTW az előbb néztem, az exFAT-ről aur-os oldal van a csomagleírásban: [link] Na most akkor Archban alapból benne van az exFAT vagy AUR-ból kell telepíteni? Ha utóbbi, akkor ez is jelzi hogy nem a wines platformok a preferáltak.)[ Szerkesztve ]
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
BoB
Topikgazda
válasz Apollyon #1677 üzenetére
Mivel ez itt alapvetően az Arch linux topik, így ez lényegtelen.
Ok persze ha más linux-os rendzserhez mész amin nincs felrakva... de akkor meg marad a FAT32. Az az egyetlen ami mindenhol alapból megy.
[ Szerkesztve ]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
-
_Dumber_
őstag
válasz Fritz Teufel #1672 üzenetére
Linux alatt mindig le kell választani a file rendszerről mindendent amit el akarsz távolítani.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Fritz Teufel #1669 üzenetére
Heuréka! Mielőtt eltávolítom, unmount-olni kell, különben elvesznek az adatok... érdekes, ezt nem kellett korábban csinálni.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Siriusb #1668 üzenetére
Hétvégén leformázom neki, van annyi hely a laptopomon, hogy tudjak mentést csinálni. Minden esetre, már nem mosom le magamról, hogy túlbonyolítom a dolgot és hogy nem értek hozzá... A winyó jó, a boltban használhatót adtak és én vagyok a béna, hogy nem tudom felmásolni a filmet. Mindegy, elfér rajtam...
-
Blum1866_2
tag
Itt is felteszem a kerdest,hatha...
Midnight Commanderben hogy tudom kimasolni egy fajl teljes eleresi utvonalat a fajl nevevel egyutt?
Olyat talaltam,hogy Crtl+Shift+Enter kombinacio lenyomasaval kiirja alul command line-ba de onnan meg nem tudom kimasolni.Tehat pl. van egy filmxyz.mkv nevu fajl a /home/username/Videos mappaban akkor azt a /home/username/Videos/filmxyz.mkv utvonalon tudom megnyitni pl. MPlayer-rel.
Na de ezt az utvonalat hogy masolom ki MC-bol?Ezt igy semeddig nem tart bepotyogni,plane ha TAB-bal rasegitek de egy 65. almappaban elrejtett 50 karakteres nevvel megaldott fajlrol van szo akkor mar annyira nem egyszeru.
-
Fritz Teufel
addikt
Újabb probléma, eddig ilyennel még nem találkoztam: microSD 64GiB
Felmásolom a filmet és lejátszható. Kiveszem a kártyát, majd visszateszem és a file méret 0B. Mind a három függőség telepítve az exfat-hoz. Eddig mindig is működött, de ez az első alkalom, hogy használni szerettem volna, mióta újra feltettem a Manjarót (4 napja kb). A kártyán lévő korábban felmásolt adatok nagy része is Manjaro alól származik, tehát korábban probléma nélkül tudtam használni, innen szoktam filmeket nézni.
Felmásolom és le tudom játszani. Eltávolítom, visszateszem és nincs rajta semmi...Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Siriusb
veterán
válasz Fritz Teufel #1667 üzenetére
Konvertálj át egyet-kettőt jó vacak minőségbe, vagy nem kér több filmet, vagy vált NTFS-re.
-
Fritz Teufel
addikt
Igen, tudtam, hogy erről van szó. Csak kellett egy külső megerősítés is. Ezúton köszönöm mindenkinek!
A probléma a következő:
egy rokonomé a külső meghajtó, aki a koránál fogva nem ért az informatikához, csak lelkes felhasználó. Ő ezt úgy vette a boltban, hogy "adjanak neki olyat, amit azonnal tud használni". A kezébe nyomták ezt a meghajtót FAT32-vel. Eddig, ez neki tökéletesen megfelelt. Aztán ma jött, hogy másoljak fel neki filmeket. Igen ám, de nálam csak HD filmek vannak, ha már HD kijelzős a TV és a laptop valamint a tabelt. Csak a filmsorozatok vannak 700MiB-es méretben.
(amikor megvette a laptopját, szerencsére még idejében mutatta, így a Winfos 8.0 mellé gyorsan tudtam particionálni. Össze-vissza remegett közben, hogy nehogy elrontsam, mivel gyárilag tökéletesen működik Képtelen volt felfogni, hogy minek nyúlok hozzá. Aztán meg majd a "szakember" jó sok pénzért hozza rendbe ha elrontom )
Most úgy jött ki, hogy nem akarok neki filmeket adni. Meg én Linux meg minden hiper-szuper varázslat, neki arra nincs szüksége. Nem érti meg, hogy ha csak egy pendrive-ot vesz is, azt újra kell formázni minimum NTFS-re. Ő azt úgy vette, hogy működik és jó úgy, ahogy van.
Én viszont az ő kedvéért a meglévő filmjeimet nem fogom letölteni újból szar minőségben, csak hogy az ilyen ismerősökkel is meg tudjam osztani. Utána meg hetekig foglalja a helyet, amíg visszaosztom vagy letelik a seed kötelezettség.
Nem egyszerű a dolog.
Egy biztos, aki műszaki eszközt akar használni, ahhoz kutya kötelessége bizonyos szintig értenie vagy sértődöttség nélkül elégedjem meg azzal, ami van! Ehh[ Szerkesztve ]
-
-
N0zer0
senior tag
válasz Fritz Teufel #1663 üzenetére
A FAT32 nem támogatja a 4GB-os és annál nagyobb fájlokat, nem a készülékedben van a hiba. Formázd át NTFS-re, de ha már Linuxon vagy akkor inkább mindenképpen valami linuxos fájlrendszerre, mondjuk én Ext4-et tennék rá, de lehet erre jár valaki szaki, aki tud jobb linuxos fájlrendszert külső HDD-re, ami engem is érdekelne.
-
Siriusb
veterán
válasz Fritz Teufel #1663 üzenetére
Valószínűleg az, hogy beleütköztél a fájlrendszer korlátjába.
-
Fritz Teufel
addikt
Van egy külső Maxell gyárilag formázott winchester. A partíció típusa: W95 FAT32 (LBA).
A gépemről nem tudok 4GiB-nél nagyobb fájlokat átmásolni. Mi lehet a baj?Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
_Dumber_
őstag
válasz Siriusb #1657 üzenetére
Hát a logokat hagyom annyi időm nincs.. akkor inkább ARCH-ot teleptek
Még egy löket..
Felraktam a lxsession-edit programot.
Jobb oldalt látszik, hogy mely alkalmazások vannak autostart lehetőségen (ezek megegyeznek a /etx/xdg/autostart fileban lévő .desktop fileokkal ) és ezek közül melyek indulna el.
Bal oldalt egy olyan .desktop file van ami nem indul . Látszik, hogy a X-GNOME-Autostart-enabled=true nincs benne..
Tehát jó nyomon járok -
Siriusb
veterán
válasz _Dumber_ #1656 üzenetére
Akkor közelítsük meg máshonnan, log-ok mit mutatnak? Gondolok itt a journalctl-re. Valószínűleg közvetlenül nem fogod ott megtalálni a csomag nevét, de ha végignyálazod, talán rájössz valamire.
Alternatíva: Írj a Manjaro hivatalos fórumba, hátha megmondják.Egyébként megértelek, én is beleesek időnként ebbe a csapdába, mert nagyon tud idegesíteni, ha nem látom át valaminek a működését, amit érteni akarok.
-
_Dumber_
őstag
válasz Siriusb #1655 üzenetére
Először a második részre.
Van ilyen fileom és ugyanezzel a tartalommal. Erre már bob.zxr is utalt.
Kipróbáltam. Természetesen működik és indul minden felhasználónál az home-ban lévő autostart előtt, majd az IS lefut.Ezzel nincs is baj, mert tiszta arch alatt ide kéne beírnom, és a parcellite még paraméterezhető is lenne.
Egyenlőre az foglalkoztat, hogy hogyan csinálja ezt a manjaro. (tudom.. hagyjam a fenébe az a rendszert és végre tegyek fel egy arch-ot .. jelzem.. felfogom, de kell még egy kis szabadidő, mert nekem még nem 20 perc )----
A /etc/xdg/autostart/parcellite-startup.desktop-ra.
Feltettem az arch-ra a parcellite-t, hogy lássam a különbséget.
A dektop file-t felrakta a teleptő az /etc/xdg/autostart/ könyvtárba.
Most az arch-on és a manjaro-n is létezik mindkét file.Újraindítottam a gépet (hogy ez se zavarjon be). Látod, hogy a bal oldali (arch) és a jobb oldali (manjaro) file ugyanazon tartalommal létezik, mégsem fut arch alatt (systray ikonokon jól látszik).
Szerintem valahol létezhet még egy variable a manjaron, ami engedélyt ad a .desktop filok indítására (feltéve ha a X-GNOME-Autostart-enabled=true létezik benne. Az arch meg egyszerüen csak az autostart fileok tartalmát figyeli...
Szerk: most látom, hogy az arch órája nem jó
[ Szerkesztve ]
-
Siriusb
veterán
válasz _Dumber_ #1654 üzenetére
/etc/xdg/autostart/parcellite-startup.desktop
Eszerint elvileg minden user-nél elindul automatikusan, hacsak nincs a desktop file-ban külön beállítva, hogy milyen környezetben (DE) induljon, avagy ne induljon.És nem tudom, ezt nézted-e:
~/ cat /etc/xdg/openbox/autostart
#
# These things are run when an Openbox X Session is started.
# You may place a similar script in $HOME/.config/openbox/autostart
# to run user-specific things.
#
# If you want to use GNOME config tools...
#
#if test -x /usr/lib/openbox/gnome-settings-daemon >/dev/null; then
# /usr/lib/openbox/gnome-settings-daemon &
#elif which gnome-settings-daemon >/dev/null 2>&1; then
# gnome-settings-daemon &
#fi
# If you want to use XFCE config tools...
#
#xfce-mcs-manager &Én ezt nem használom, de ezek szerint ha ide teszel be valamit, az is minden felhasználónál lefut. Azt nem tudom, ha a felhasználó HOME könyvtárában is van ilyen fájl, akkor csak a lokális fájl lesz végrehajtva, vagy csak prioritásbeli különbség van.
-
_Dumber_
őstag
válasz Siriusb #1653 üzenetére
reggel vsz be voltam rúgvatermészetesen amit lefuttattam az a grep volt. pontosabban:
sudo grep -r "parcellite" / > findparcelite.txt
Aztán visszanéztem a filet.sudo grep -r "parcellite" /etc-re a tartalom ez:
/etc/xdg/autostart/parcellite-startup.desktop:Icon=parcellite
/etc/xdg/autostart/parcellite-startup.desktop:Exec=parcelliteennyi és nem több.
~/.config -ra sem viszi túlzásba:
/home/dumber/.config/obmenu-generator/icons.db bináris fájl illeszkedikde be tudom linkelni a /srv, /usr-re is.
az srv-re üres a kimenet, a /usr-re:/usr/bin/parcellite bináris fájl illeszkedik
/usr/share/locale/da/LC_MESSAGES/parcellite.mo bináris fájl illeszkedik
/usr/share/locale/hu/LC_MESSAGES/parcellite.mo bináris fájl illeszkedik
/usr/share/locale/nb/LC_MESSAGES/parcellite.mo bináris fájl illeszkedik
/usr/share/locale/de/LC_MESSAGES/parcellite.mo bináris fájl illeszkedik
/usr/share/locale/cs/LC_MESSAGES/parcellite.mo bináris fájl illeszkedik
/usr/share/locale/it/LC_MESSAGES/parcellite.mo bináris fájl illeszkedik
/usr/share/locale/sv/LC_MESSAGES/parcellite.mo bináris fájl illeszkedik
/usr/share/locale/ca/LC_MESSAGES/parcellite.mo bináris fájl illeszkedik
/usr/share/locale/es/LC_MESSAGES/parcellite.mo bináris fájl illeszkedik
/usr/share/locale/pt_BR/LC_MESSAGES/parcellite.mo bináris fájl illeszkedik
/usr/share/locale/pl/LC_MESSAGES/parcellite.mo bináris fájl illeszkedik
/usr/share/locale/fr/LC_MESSAGES/parcellite.mo bináris fájl illeszkedik
/usr/share/locale/ja/LC_MESSAGES/parcellite.mo bináris fájl illeszkedik
/usr/share/locale/ro/LC_MESSAGES/parcellite.mo bináris fájl illeszkedik
/usr/share/applications/parcellite.desktop:Icon=parcellite
/usr/share/applications/parcellite.desktop:Exec=parcellite
/usr/share/pixmaps/parcellite.xpm:static char * parcellite_xpm[] = {[ Szerkesztve ]
-
N0zer0
senior tag
válasz Blum1866_2 #1651 üzenetére
Nemsokára én is beröffentem az rTorrentet, most az jön sorra tesztelésügyileg.
-
Blum1866_2
tag
válasz juhaszattee #1650 üzenetére
Akkor ez lesz,kosz!
rTorrentrol jut eszembe...pont tegnap alltam at en is erre. Hat.... pirit a cucc
qbittorrent a RAM-ot zabalta,Deluge meg szimplan lassu volt. rTorrent pedig hibatlan es egyaltalan nem is nehez kezelni. -
juhaszattee
csendes tag
válasz Blum1866_2 #1649 üzenetére
Én erre is használom, tavaly nyár óta megy, nincs semmi baja, évekig el tud menni. rTorrent van rajta,300+ torrent fut, cpu usage elhanyagolható, bár egy régi P4 megérezte, ha toltam egy force recheck-et 1,5 TB torrentre
"... úgy szórtad a hedshátokat, mint S3 VGA a hardveresen gyorsított kékhalált" - bacsis
-
Blum1866_2
tag
Egy itthoni seed szerverre mennyire lenne franko megoldas Arch-ot rakni? Vagy arra valami Debian alapu cuccot nezzek?
Olyan erdekel,amivel nem kell napokat elrecskazni ha tavasztalrol elakarom erni a mostani gepemrol,amin kizarolag Arch van. Meg azert birja evekig reinstall nelkul. -
_Dumber_
őstag
válasz Siriusb #1647 üzenetére
Csak egy érdekesség..
Nem csak a nm-applet-et keresem, hanem a parcellite-t is (azt sem tudom, hogy hol indítja a manjaro)végigfuttattam egy find -r "parcellite" / -rt rootként, de nem talált értékelhető megoldást (amit kidobott azt végignéztem...)
Szóval érdekes....
[ Szerkesztve ]
-
_Dumber_
őstag
-
_Dumber_
őstag
Kipróbáltam . Müködik.. e felől kétségem sem volt.
A gondom az, hogy a manjaro valahogy máshogy indítja, és ezt szeretném megfejteni, hogy hogyan.
(így tanul az ember..)Hogy ez miért nem jó? .. azért mert bogaras vagyok.
nézd meg ezt a képet.A jobb oldali systray a manjaro, a bal oldali az arch.
A sorrend nem mindegy.. Én szeretném legfelül tudni a hálózati ikont.
Ha bármelyik autostart-ba írom, bármilyen sorrendbe (akár az elejére is) ezt a sorrendet kapom.
Ha minden kötél szakad akkor ez marad, ugyanakkor ha már linux (és nem windows , aminél szinte minden be van betonozva) akkor már miért ne az legyen felül -
joecontra
addikt
Sziasztok!
Feltettem a Greybird témát Arch-ra, de úgy látom hogy az ablakok széle mintha hiányozna. Nem nagy gond, de egy idő után kissé zavaró. Pl. ha 2 ablakot egymásra húzok olyan mintha összefolynának.
Xubuntu alatt ilyen nincs. Tudnátok segíteni, hogy mit próbáljak meg hogy normálisan nézzen ki?
Előre is kösz!
Üdv,
J -
_Dumber_
őstag
válasz Siriusb #1640 üzenetére
Először is köszönöm, hogy türelmesek vagytok a hülyeségemhez...
Továbbra is az a kérdés, hogy honnan veszi a manjaro, hogy el kell indtani..
Sorban:
bob.zxr
Ilyen file van viszont minden sorában #--ve van. (a manjaro alatt), viszont van ilyen könyvtáram: /etc/xdg/autostart/
Abban viszont van egy file: nm-applet.desktop
Ez viszont benne van a ARCH adott könyvtárában is, mégsem indul el automatikusan. (a 2 file tartama azonos)[ Szerkesztve ]
-
Blum1866_2
tag
Jut eszembe. XFCE Notification Area csak nem akarja mutatni a Skype icont,gugliban nem talalok semmi erre vonatkozot.
Valaki valami otlet? -
Blum1866_2
tag
válasz Fritz Teufel #1633 üzenetére
Szenvedni?
Telepitessel,Kopipasztaval egyutt max. 15 perc.
-
MKLS
aktív tag
válasz Fritz Teufel #1629 üzenetére
Whisker menü szerintem brutálisan egyértelmű, amúgy is megnyitod app első 2 kezdőbetűje és már ott is van amit akarsz, a sűrűn használtalat meg be kell rakni kedvencekbe és kész. A csíkozódás meg v-sync hiánya, arra tényleg a compton a tuti.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Blum1866_2 #1630 üzenetére
Ezzel én nem fogok szenvedni, megy vissza a Gnome. Az szépen átlátható és nem kell benne mókolni semmit.
Legalább elmondhatom, hogy kipróbáltam, de szar...Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
_Dumber_
őstag
feladom a kutakodást..
már ráment 2 órám..A kezdő linuxos topikban felraktam ezt a kérdést.
Kaptam is rá választ: archwiki .. lehet én vagyok a láma, de abból nekem nem jön le a megoldás.
Konkrét történet:
manjaro telepítés alkalmával beálltja, hogy indításnál elindítja a nm-applet-et.
Arch-nál el tudom idítani az autostart-tal, de én nem ott akarom.. illetve érdekelne, hogy a manjaro és az antergos hogyan indítja el.
tudtok ötleteket?
-
Blum1866_2
tag
válasz Fritz Teufel #1629 üzenetére
XFCE gyarilag tenyleg egy rakas sz@r. A v-sync hianya nekem is az agyamra ment.
Megoldas:
- ha nv kartyad van akkor csak es kizarolag a free drivert szabad feltenni. (a hozza szukseges KMS beallitast a wikiben megtalalod)
- telepites utan kapasbol felkell tenni a comptont. Ehhez segitseget ITT talalsz. En is ez alapjan csinaltam,franko lett.En az elmult 1 honapban 4X huztam ujra az Archot,legutobb epp tegnap es ezt most brutalisan eltalaltam.
Volt mar idom kitapasztalni,hogy mit mivel szabad kombinalni,hogy franko legyen minden. Compiz-t olvastam meg sok helyen,hogy azt kell felrakni de az baromsag. Vagy van V-Sync de akkor laggol vagy forditva. Compton sokkal jobb. AUR-bol tudod amugy telepiteni.Ami meg erdekes,hogy a compton telepitesevel nem csak a desktop V-Sync tert magahoz de a videok is megjavultak.
-
Fritz Teufel
addikt
Irigyellek, nekem kepeszt a ventillátor ilyen hőfok mellett is. Pedig már találtam Vaio Fan controllert is a repóban. Lassan el kellene vele ballagnom egy szervízbe, kitakaríttatni. Még soha nem volt...
Más:
Éppen az xfce verziót próbálgatom élesben. Hát, nem nagyon győzött meg. Ez a Whisker menü nagyon gyenge, nehéz benne megtalálni a dolgokat, nem áll kézre. Az ablakok mozgatásakor, az ablak széle csíkozódik, ilyen nincs Gnome alatt. Olyan, mintha lassú lenne a kép frisstés. Érdekes, azt hittem a Gome sokkal erőforrás igényesebb.
Szóval, megy vissza a jó öreg Gnome. Egyszerű és nagyszerű...Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Istju
senior tag
Sziasztok.
Én többször megijedtem a napokban, ugyanis megállt a hűtőventilátorom a laptopban. Linuxos teljes átállásom jelentősen késleltette a proci magas hőfoka. Köszönhetően az Archnak, és a legújabb kernelnek a legfrissebb progikkal, többet áll mint megy a ventim aktív használat mellett. Ilyen, még a windows7 alatt anno , soha nem fordult elő. Jelenleg 45 és 55 fok között mozog a proci hőfokom:-) És hasít a gép, mint az állat. Mindez AMD A4 -es procival, és ati video karival. Isteni az Arch Linux:-)A bonyolultság elrejtése még bonyolultabb rendszert eredményez, és ezért kerülendő. KISS
-
_Dumber_
őstag
Felraktam az Arc-ot ez alapján virtualbox-ba.
A grafikus felületnek nem mindent pakoltam fel, de lényegtelen dolgokat hagytam ki. (cronky, stb)A hálózat tallózása nem működik thunar alatt (más alatt sem).
Net megy (Chromium), pingelni is tudok bármit (gépet a hálózaton, oda-vissza)
Mi kell még hogy a hálózattallózás működjön? -
_Dumber_
őstag
válasz Fritz Teufel #1614 üzenetére
Nálam csak a jdk és jre-t érinti...
-
Fritz Teufel
addikt
Újabb 43MiB-es frissítés Manjaróra
-
MKLS
aktív tag
Arch-on ez lehet, hogy furcsa. Manjaro-n mindig ilyen giga update packok vannak.[ Szerkesztve ]
-
Siriusb
veterán
Uh, egy darabig nem használtam a laptopot, most ráküldtem a frissítést:
Total Download Size: 724,02 MiBJujj
-
_Dumber_
őstag
-
_Dumber_
őstag
válasz Fritz Teufel #1605 üzenetére
Az én egerem egy Logitech Anywhere MX. Ez azért érdekes, mert ennek kikacsolható a görgetögomb "akadása". Konkrétan, ha kikapcsolom és megpörgetem, akkor 2 percig pörög hangtalanul. (gyors sroll).
Namármost nálam ezzel sem vált tabot. Nem lehet, hogy véletlenül a tabfülek fölé viszed az egeret? Mert akkor meg kötelező neki tabot váltani ..Szer: Annyi még, hogy nálam chromium fut.
[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
Nálatok is tabot vált a Chrome, ha gyorsan scrollozton benne? Ha felfelé scrollozok, állandóan átvált egy másik tabra, de ez már több verzió óta így van. Hihetetlen, hogy a Chrome micsoda rakás ratyi lett
-
_Dumber_
őstag
válasz Fritz Teufel #1603 üzenetére
A frissítést én sem éreztem meg.. lévén hogy karakteres felületen a háttérben fut, csak kb 5 percig deríti fel az elérhető oprendszereket...
Eleinte le is fagyott az update-grub (vagy nem voltam elég türelmes).. ezekután kicsit belenyúltam a /etc/grub.d könyvtárba.
Most legalább lefut. -
Fritz Teufel
addikt
válasz _Dumber_ #1602 üzenetére
Nem vettem észre azt sem, hogy frissíti
Kezd engem is idegesíteni a hosszú i hiánya. Szerintem felteszem a béta Chrome-ot, úgy is ritkán van benne hiba. Állandóan javítanom kell a helyesírás ellenőrzővel.
-
_Dumber_
őstag
Frisstés nálam rendben lefutott, bár mostanában az update-grub gondolkodik vagy 5 percig.. másnál is van ilyen vagy ez csak engem tisztel meg?
Chromium "í" bug nem lett javítva
-
N0zer0
senior tag
válasz Fritz Teufel #1600 üzenetére
Pedig jó a KDE. Igaz az a legerőforrás-éhesebb, de cserébe a legjobban néz ki, meg a legjobb alkalmazások is Qt-sek általában. Én úgy vagyok vele, hogy a mai gépeknek nem tétel, meg 2014-ben egy alkalmazás nézzen ki valahogy (Aero, homályosított átlátszóság, ragyogásos és homályosítási effekt, árnyékok, tekergő, mozgatás közben deformálódó ablakok, 3D-s asztal- és feladatváltó, 2D-s mozaikos asztaláttekintő, érzékeny sarkok és képernyőszélek, maximum csicsa), azért meghatározza a gép előtt töltött idő közérzetét, szerintem kár megrekedni a 90-es évek Win9X szintű puritánságánál.
Az Xfce nekem nem jön be, nagyon fapad, akkor inkább LXDE, vagy széthekkelt Openbox. Egyébként majdnem áttértem most LXDE-re, de nem tudtam megoldani, hogy a tálcán az alkalmazásoknak normális színű sávja legyen, meg az asztalra sem tudtam tetszőleges ikont kitenni, meg a startszerű menübe beleműteni, csak ezért váltottam vissza KDE-re. Amúgy az LXDE-t is szépen megcsináltam, szép háttérkép, szegély nélküli futurisztikus aerós árnyékos ablakok (Compton-nal), transzparens tálca (csak blur nem volt rajta). Mondjuk a Gnome3, Cinnamon, MATE sem rossz, csak nem csicsásítható annyira. Végül is minden ablakkezelő és asztali környezet használható, egyedül a Unityt rühellem nagyon, bár lehet az is használhatóbb lett, mióta nem erőltetik a menüsör képernyő tetejére küldését, meg meg lehet hackelni, hogy a normális oldalon legyenek az ablakgombok, esetleg az alkalmazásindítót is a képernyő aljára lehet gyógyítani.
A KDE-nek csak 4 idegesítő tulajdonsága van:
1) kavarás az asztal- és mappanézettel
2) nem lehet letiltani, hogy az egérgörgő ne váltogassa a tálca fölött az ablakokat
3) nem lehet letiltani, hogy az asztal mutatása gomb hatására, és az ablakminimalizáló gomb használata után nem szürküljenek ki az alkalmazások tálcaikonjai (nagyon idegesítő, nem látszik, hogy mi fut)
4) néha eltűnnek bejelentkezés után az ikonok, és csak egy idióta gördítősáv van az asztal szélén, persze vissza lehet trükközni, de idegesítő, és már 3. éves bug, amit a fejlesztők képtelenek megfejteni, nem tudják, hogy a kód melyik része okozza.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- iPhone topik
- Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- PlayStation 5
- Vivaldi (böngésző)
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Milyen GPS-t vegyek?
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest