Új hozzászólás Aktív témák

  • Fritz Teufel

    addikt

    Igen, tudtam, hogy erről van szó. Csak kellett egy külső megerősítés is. Ezúton köszönöm mindenkinek!

    A probléma a következő:
    egy rokonomé a külső meghajtó, aki a koránál fogva nem ért az informatikához, csak lelkes felhasználó. Ő ezt úgy vette a boltban, hogy "adjanak neki olyat, amit azonnal tud használni". A kezébe nyomták ezt a meghajtót FAT32-vel. Eddig, ez neki tökéletesen megfelelt. Aztán ma jött, hogy másoljak fel neki filmeket. Igen ám, de nálam csak HD filmek vannak, ha már HD kijelzős a TV és a laptop valamint a tabelt. Csak a filmsorozatok vannak 700MiB-es méretben.
    (amikor megvette a laptopját, szerencsére még idejében mutatta, így a Winfos 8.0 mellé gyorsan tudtam particionálni. Össze-vissza remegett közben, hogy nehogy elrontsam, mivel gyárilag tökéletesen működik Képtelen volt felfogni, hogy minek nyúlok hozzá. Aztán meg majd a "szakember" jó sok pénzért hozza rendbe ha elrontom )
    Most úgy jött ki, hogy nem akarok neki filmeket adni. Meg én Linux meg minden hiper-szuper varázslat, neki arra nincs szüksége. Nem érti meg, hogy ha csak egy pendrive-ot vesz is, azt újra kell formázni minimum NTFS-re. Ő azt úgy vette, hogy működik és jó úgy, ahogy van.
    Én viszont az ő kedvéért a meglévő filmjeimet nem fogom letölteni újból szar minőségben, csak hogy az ilyen ismerősökkel is meg tudjam osztani. Utána meg hetekig foglalja a helyet, amíg visszaosztom vagy letelik a seed kötelezettség.
    Nem egyszerű a dolog.
    Egy biztos, aki műszaki eszközt akar használni, ahhoz kutya kötelessége bizonyos szintig értenie vagy sértődöttség nélkül elégedjem meg azzal, ami van! Ehh :W

    [ Szerkesztve ]

    Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2

Új hozzászólás Aktív témák