Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stylewars_kp
őstag
válasz f4lcon #17092 üzenetére
Ez ilyen mozgásérzékelős, de csak akkor kapcsol ha elhalad előtte. Nem akartam h világítson folyamatosan, mert azt vettük észre h nehezebben alszik vissza. El kezd játszani. Elalvás közben megy neki egy időzítős lámpa. Lekapcsol magától, nyilván 10 perc után.
A felhős meg ugye manuálisan kapcsolja ha akarja. Még a kapcsolóra akarok rakni valami foszforeszkáló matricát.
[ Szerkesztve ]
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
Stylewars_kp
őstag
Mi is ezt a megoldást választottuk. Mondjuk nekünk ez az együtt alvás csak 2-3 hétig volt egy betegség után. Vettünk neki az ikeába egy felhős lámpát az ágya mellé. Mondtuk neki, hogy ha bármi baj van csak kapcsolja fel. Ez szerintem megnyugvást adott neki. Eleinte percenként felkapcsolta. Néhány nap múlva csak, akkor kapcsolta, ha baja van. Jó is, mert bár van egy mozgásérzékelős kis lámpa az ágyánál, de nem kell a sötétbe keresni a gyereket ha baja van.
[ Szerkesztve ]
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz f4lcon #17039 üzenetére
Ha a gyerek betölti a két évet, akkor pedig marad a bölcsi+meló vagy otthon a gyerkőccel+28 ezer ft. És aki nem tudja megoldani a bölcsit? Mert nem veszik fel a gyereket vagy nem járhat valami betegség miatt? Ott marad az 1 fizu+28 ezer ft.
Amennyiben szerencsés a kis család és sok a rokon itthon, akkor nem éri meg kimenni. A segítség az mindennél többet ér.A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz kovacsroli #17016 üzenetére
Youtube-n is elérhető.
Viszont, ha előfizettek D+ -ra akkor ott széles spektrumban van Mickey egér rövid mesék. 2-3 perc. Jó mert nem kotlik a gyerek 20-30 percet a tv előtt egy rész miatt.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz kovacsroli #17007 üzenetére
Bluey. Nem mind szinkronos. Ami nem szinkronos az angol. Csemetének egy kis angol előkészítő. Még mi szülők is nézzük, mert jó a story.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz Elemental #16926 üzenetére
A lányom ovijába lázzal vagy egyéb betegség esetén küldik csak haza a gyerekeket. Orrfolyás még belefér. Bár, akkor meg mi nem visszük szívesen. 2-3 nap alatt gyógyuljon ki belőle otthon.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz gubisadam #16922 üzenetére
Több magánoviról hallottam már ezt, (nyilván csórók vagyunk, így nincs tapasztalatom csak a szám jár... ) hogy Ferike ugrálhat az asztalon, dobálózhat stb mert a szülei qurva gazdagok és ha a gyerek rossz szájízzel megy haza, akkor majd átírják másik intézménybe és a többi gazdag se viszi oda a gyerekét...
-
Stylewars_kp
őstag
válasz szotyika77 #16842 üzenetére
Fb link: [link]
-
Stylewars_kp
őstag
válasz Dr. Mózes #16806 üzenetére
Mi úgy csináltuk, hogy a hordozót bekötöttük az autóba és amíg ki nem nőte (autó porszívózás kivételével) az ott is maradt. Nem kellett vacakolni az adapterrel, meg ki-be kötni. Inkább mindig áttettük a babkocsiba a csemetét. Ha aludt akkor kicsit nehezebb volt, de nem szerettük, ha ott görnyed a hordozóba. Szerintem a babának is kényelmesebb a mózes. De majd kitapasztaljátok.
A Luca jó típus szerintem, jókat hallottam róla.A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz gabikiraly2 #16793 üzenetére
Nálunk a joie ülések váltak be. Aztán bele lehet itt menni abba, hogy mennyit szántok rá vagy milyen az ADAC értékelése: [link] Sokan nem szeretik ezt a szót használni, ha biztonságról van szó, de meg kell keresni, hogy mi az ami ár-érték arányban a legjobb.
-
Stylewars_kp
őstag
A hámlás hagyján. Borzasztóan viszketett és zsibbadt a kézfejem és a talpam. A torkom pedig annyira fájt mint még soha. Csak mézes teát tudtam inni vagy mézet önmagában. Félig ülve kb 45 fokban aludtam, mert úgy nem kapart a torkom annyira. Alig ettem hetekig. Le is dobtam pár kilót.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz Dorian #16761 üzenetére
Kéz-láb-száj fertőzés úgy eldurvult nálunk, hogy a szülők is beleestek. Köztük Én is. Emberkínzás volt az a 2 hét míg ki nem jöttem belőle. Gyerekeket szerencsére nem viseli meg annyira. Házidokink nem ma kezdte a pályafutását, mondta, hogy régen látott ilyen, hogy ennyire széles körben terjedjen el.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz tuareg85 #16758 üzenetére
Ezekre az ovi betegségekre kellene "kitalálni" valamit. Nálunk ez komoly gond, hogy 2 hetet jár egy hetet itthon van a csemete. Ki vigyázz rá amíg beteg? Nincs annyi tp a világon meg mamahotel. Azt megelőzni nem tudjuk, hogy más gyereke taknyosan ne járjon oviba, vitamint kap, sokat van kint a jó levegőn, de mégis megfázik.
Mit lehetne még tenni?A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz Jofi81 #15321 üzenetére
Akkorát fog csalódni, amekkorát Ti csalódtatok gyerekkorotokban. Én nem csalódtam, 8 évesen tesóim elmondták, hogy mi az ábra. Persze csak legyintettem rá, hogy "ó már tudtam"...dehogy tudtam. Viszont biztos van olyan gyerek akit ez sokkolóan hat. Tudtok ilyenről? Csak, hogy felkészült legyen az ember fia.
NLCafe gomb on.
-
Stylewars_kp
őstag
Köszi az eddigi sok tanácsot.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz MC Pite #14815 üzenetére
Az ajtókáva teteje kb 5 centivel van fentebb mint a gyerekülés teteje. Nehéz besakkozni a gyereket. Fejem se fér be, hogy közbe besegítsem, szóval nyújtott karokkal lehajolok, a lábternél berakom a gyereket és felemelem a gyerekülésbe. Vagy keresztbe berakom és felemelem a gyereket. kiszálláskor meg oldalra dől a gyerek es kiemelem.
Volt nálunk egy Berlingo pár napig. Nagyon könnyen ment a ki be szállás. Beemeltem a gyereket és kész. Fejem is elfért, hogy betudjam kötni kényelmesen.
Fentarthatóság és a vezethetőségi szempontoknak más topicba megtalálom, ha már megvan a kiszemelt.
Viszont itt nagy számban vannak jelen szülők hétköznapi problémákkal. Nekem klíma+ülésfűtés és esőszenzor. Ennyi az elvárás. Ez megvan a mostaniba is. De ez már csak részlet kérdés.A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
Stylewars_kp
őstag
Ezt néztem Én is meg az 5008at. Csak azért kérdem, mert most egy peugeot 206 autónk van ami tökéletes, de a gyereket nehéz berakni a gyerekülesbe. Mert a tetőoszlopba beleér a feje. Nagy odafigyelést igényel, hogy ne stukkolja meg. Meg persze a cuccolás örök gond. Meglepő mód sokmindent elnyel, de nem erre való.
[ Szerkesztve ]
-
Stylewars_kp
őstag
Kinek milyen családi autója van?
-
Stylewars_kp
őstag
válasz CabalX #14784 üzenetére
Anyu mosógépe 96-os elektrolux. 1x kellett csapágyat cserélni benne. Csak port használ. Nem tudom ez mennyire városi legenda vagy nem, nem tudom. Mi átálltunk a gére. Mosó diót még nem használtunk.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz AssAssynn #14776 üzenetére
Volt kint nálunk fosógép szerelő. Kérdezte, hogy mivel mosunk. Mondom por. Akkor mondta, hogy javasolja a gélt. Bedobós kapszulát kerüljük el. A por nem oldódik fel rendesen és kiül az alkatrészekre. A kapszula héja nem oldódik fel és olyan helyekre ragad be ahova nem kellene. Én nem értek a lovakhoz, nem tudom.
-
-
Stylewars_kp
őstag
válasz DeFranco #14685 üzenetére
Mozaik kiadó könyvei elég jók. Általános iskola 7. vagy 8. osztályos anyagba van. 5 oldal és érteni fogod. Ha tranzisztor és tirisztor is érdekel, akkor úgyszintén Mozaik kiadó 12. osztályos tankönyv. Abban vannak jó összefoglalók.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz Real_Necro #14667 üzenetére
Mosás részét mi is így csináltuk. Ez is olyan, hogy ki mire esküszik. Van aki mindent 60 fokon mos. Van aki felnőtt koráig vasal.
-
-
Stylewars_kp
őstag
válasz Aethel #14404 üzenetére
50 óra talpon lét után beküldtem magam az ágyba, 3 óra alvás után még pörögtem 15 órát, aztán csavartam be egy üveg bort. Utána észnél kellett lenni a gyerekkel, nem ittam hetekig. Sőt 8 hónapja úgy igazán nem is ittam. Beszéltük a barátokkal ahol még jött baba hogy tartunk télen egy közöset. Na majd látjuk.
-
Stylewars_kp
őstag
isofix 3. pontról hallott már valaki? Állítólag a csomagtérben keresendő.
[link] itt mutatják is. Nekem van egy rögzítési pontom a csomagtartóba, de nem tudom, hogy erre használható-e
[ Szerkesztve ]
-
Stylewars_kp
őstag
válasz Stylewars_kp #14240 üzenetére
Belepróbáltuk a gyerkőcöt. Tetszett neki, de talán korlátozza a kilátását. Illetve nem fordítható el. Ezen gondolkoztunk, hogy nem rossz funkció ha el lehet fordítani 90 fokkal az ülést. Könnyebb belerakni a gyereket. Mondjuk most kis autónk van, lehet egy kombinál vagy egyterűnél ez már nem szempont.
-
Stylewars_kp
őstag
Sziasztok! Vélemény?: [link]
-
Stylewars_kp
őstag
válasz DeFranco #14223 üzenetére
Bőröndmérleg (húzós mérleg) megoldás elég jól hangzik. Nekünk is mért mindent amikor ficánkol. Inkább csak ilyen tájékoztató jelegel használtuk. Pontosabb volt az a megoldás amikor a fürdőszoba mérlegre ráálltam, le, aztán gyerkőccel fel újra. Két adatot meg kivontuk.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz CabalX #14194 üzenetére
Kb 50 ezer a keret. Ennyire lőttem be, ha 70 ezer lesz a megfelelő, akkor megvesszük azt. Nem mintha telne a drágábbra, de tudom, hogy egy kényelmetlen ülés csak szenvedés lenne neki.
Ne ragaszkodjak az ISOFIX-hez? Őszintén szólva nem engedném el.
-
Stylewars_kp
őstag
Okés, köszi mindenkinek. Fejben így raktam össze a képet Én is csak nem volt kerek. Mindenféleképpen a biztonság az első.
Kaptunk egy esernyőre csukható babakocsit. Persze nagy még, azon láttam a legjobban, hogy mennyire kényelmetlen tud lenni neki. Hiába átlagos testalkatú, nem tudtam kisebbre venni az övet, hogy ne csússzon ki belőle vagy ne vágja a nyakát. Arról nem is beszélve, hogy az ülő helyzete sem volt kényelmes neki.
Amúgy olyan kb 50 ezer a keret az autós ülésre és csak ISO fix.[ Szerkesztve ]
-
Stylewars_kp
őstag
Sziasztok,
nem teljesen vagyok tisztában ezekkel a gyerekülésekkel. 7,5kg-s gyerkőcnek nagyon nagy a 9kg-tól induló gyerekülés?
Babakocsi hordozóba utazik, de kezdi unni, hogy nem lát ki rendesen. Nem tud nézelődni és ez zavarja.
Őszintén szólva nem akarok venni 0kg-tól kezdődő gyerekülést, mert nincs sok értelme hiszen hamar kinövi. Azok 18 vagy 36kg-ig jó. Ezek drágábbak is.Vélemény?
-
Stylewars_kp
őstag
válasz V.Stryker #14146 üzenetére
Mi se raktunk ki semmit. Ismerősök kérdezték, hogy megszületett már a baba? Pedig már majd 4 hónapos volt akkor. Most voltunk fotózáson. Azokból hívunk elő a családnak. Meg filóztunk, hohy valamit csak kikéne tenni. Ezek szerint Ti is ez a véglet vagytok. Más már 3 perces korában fb sztárt csinál a babából. Ezt mindenki mqga tudja.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz V.Stryker #14142 üzenetére
Na, az tök szuper!
Pro tipp, messzendzser fészbukk nélkül: amikor megszületett a poronty készültek/készülnek folyamatában képek róla és videók. Ezeket csak és kizárólag családon belül osszuk meg. 65 éves anyukámnak is szerettük volna megmutatni ezeket messzidzs csoportban. Csinátam neki fb fiókot. Majd fel is függesztettem neki. Így nincs fb, de van messzidzs.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz kisza25 #14127 üzenetére
De ezek tök jó progik amiket felsoroltál. Gyerekkoromban Én is játszottam rokonságba segan meg ps1en egész nap... Mégis itt vagyok, de ez ritkán volt. Amúgy napközben szinte sose voltunk bent. Max télen, de akkor az átalad felsorolt foglalkozásokat csináltuk.
Engem amúgy nem érdekel, hogy más miként köti le a gyerekét. Csak számomra nem normáis, ha a 3 éves gyerek egész nap a tabletet nyomja. Ha nem azt, akkor a mobilját nyomja, ha azt se, akkor bámulja a tv-t. Egesz nap ez nem normáis szerintem, de nem törhetek pálcát más feje felett.
Mentünk vízparta egy éjszakára. Amíg összepakoltunk leraktam a gyereket a szőnyegre játszani. Közbe mi sürögtünk forogtunk pakoltunk, stb. Benyomtam a tv-t, hogy lekösse, de nem is volt rá szükség, mert a játék lekötötte. Nyilván néha kellenek a praktikák.
Na értitek nem akarok az lenni aki az anti technika mellett kampányol csak szeretnék egy arany közép utat találni.
Tini koromban rengeteget pc-ztem, azért is vagyok a fórumon... Azért is mentem infómérnöknek stb.
De túl sok kész információt kapnak. Nem kell gondolkodniuk, mindent feldolgozottan tácán kínálnak. Nem ösztönzi őket a kobak használatra. Bár vannak jó kézségfejlesztő mesék.[ Szerkesztve ]
-
Stylewars_kp
őstag
válasz V.Stryker #14122 üzenetére
Ha jól tudod szabályozni a készülék használatát, akkor nincs gond. Sajnos látok olyan gyermeket a közelünkbe aki csak a tv+mobil bűvöletében él. Nem akad le róla. Nem eszik, ha nem nézheti. Nem fürdik ha nem nézheti. Földhöz vágja magát stb... Nálunk még a mobil nem jött szóba, de a tv-t nagyon korlátozzuk, mert beszippantja a gyerkőcöt.
-
Stylewars_kp
őstag
válasz mirci18 #14055 üzenetére
Ha az egyik még csak 5 hónapos, akkor muszáj hátul ülni anyának. Valahogy le kell kösse ha nem alszik. Szomjas vagy éhes, akkor egyből tudja kezelni, ezért kár lenne minden bokornál megállni. Ha meg egyedül vezetsz, akkor muszáj bekötni előre. Nem tudsz mit tenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest