Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- PlayStation 5
- EAFC 25
- Path of Exile 2
- Call of Duty: Black Ops 6
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Limitált ideig ingyen játszható a Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
Új hozzászólás Aktív témák
-
flegga92
senior tag
Nálunk meg az asszony nem akart csomagtartóra tehetőt a gyerek gerince miatt, pedig mondtam, hogy az Ő biciklijére necces lesz a pálcás. Alacsony vázméretnél (asszonyé 43 cm) ha van rajta csomagtartó akkor simán bele érhet. Nekem is úgy sikerült felrakni, hogy a csomagtartót meg kellett előre dönteni, de így is hozzá ér a csomagtartóhoz, magyarán vehettünk volna arra tehetőt is. Ha fixen egy biciklin lesz akkor megoldás lehet, hogy a csomagtartót leveszed, bár ahogy látom itt is a csomagtartóban van a hátsó világítás.
Nagy előnye, hogy mi is vettünk plusz vázadaptert, így könnyen lehet cserélgetni, meg levenni, ha gyerek nélkül mész.
Úthibákat tényleg remekül kirugózza. A pálca töréstől nem kell félni de ha mégis bekövetkezne egy hevederrel rögzítve van még az üléscsőhöz és max egy picit megbillen a gyerek, 2 pálca meg úgy se törik el egyszerre. Legalábbis a Polisportnál és Hamaxnál is, de gondolom ez ilyen alap dolog.[ Szerkesztve ]
-
Jofi81
őstag
Ezen felesleges aggódnod, a csomagtartó pálcája sokkal gyengébb, mint a gyerekülésé (legalábbis a Polisportnál, de gondolom a többi is masszív). Ha az egyik kiesne, bár nem tudom, hogy, mert egy darabból van a pálca, akkor a másik fele simán megtartja, plusz itt is van egy extra rögzítő pánt.
-
vmk
tag
Értem. Persze, tökéletes megoldás nincs. Nem hinném, hogy az lenne a gyenge pontja.
Szerintem ha az egyik fele elengedné, akkor kicsit oldalra borulna, de a lábtámasz miatt nem esne le/ki az ülés.
Sisak van rajta, be van kötve rendesen, akkor nem rosszabb scenario, mintha véletlenül elesnétek együtt. -
vmk
tag
Nem, nagyon stabil cucc. Melyik részére gondolsz?
Szerintem, azon felül, hogy a csomagtartós nem ajánlott kisebbeknek, mert szétrázza őket, az a satus megoldás sem egy életbiztosítás.
Illetve, ha több bringán is használjátok rendszeresen, akkor pár ezeresért (ami nekünk van, ahhoz 6k) lehet kapni plusz rögzítőt, így könnyen átpattintható a másikra. Nem tudom, hogy ez a csomagtartósnál szóba jöhet-e.
-
lorcsi
veterán
Nalunk is belott a duck tv
Nem allandora, de amig etkezunk be szoktuk neki kapcsolniMás:
A mult heten vettunk egy manduca xt hordozot
Eg es fold barmi mas hordozo
Max 2 naponta setalunk benne, 10 perc es alszik, irto masszivan fogja
( fel eve nezem a netet, vegre ertelmes aron tette fel egy elado. megerte nagyon)[ Szerkesztve ]
eladó: vadi új soundcore motion+
-
Dologel nálunk bejött mindkettőnél (na mi számít bejövésnek, legalább pár percre amíg szopogatták, elhallgattak ), amúgy meg az idő mindent megold, pár év és a fogak lesznek a legkisebb problémáitok Nálunk legalábbis true story.
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
solti
senior tag
szabályos. Biztonsági gyermekülésben ülhet bárhol, légzsák is maradhat. Csak akkor kell kikapcsolni ha fordítva ül.
DeFranco: tényleg el van törve a mi fejtámlánk is . Bár ahogy nézem nem oszt szoroz, mert egy műanyagra fekszik fel, és kb egy keményebb párnaként működik, elmozdulni sincs több esélye 2 darabban mint egyben..
-
lorcsi
veterán
a játékait, kisebb plüssöket nálatok is tömi be a szájába?
a mi Danikánk tömi, tök rá tud pörögni, ha nem fér beleelvittük 1-2 alkalommal tornára, mutattak fogásokat..és most már otthon csináljuk ezeket napi 2-3 alkalommal (fordulás, és nyújtási dolgok ezek inkbb)
pl. van egy olyan, h a tenyerét óvatosban kinyújtani. egy hete csináljuk napi 3x...tök szépen nyitva vannak már alapból istényleg hihetetlen látni, h honnan hova lehet fejlődni...ezt én is csodálattal figyelem
eladó: vadi új soundcore motion+
-
Real_Necro
veterán
Megkérdeztem asszonyt is. Ő is fogzásra tippelne, az válasz lenne a nyugtalanságra, vagy hogy nem akar enni illetve szájába venni.
Anno mikor a dentinox sem hatott, mi adtunk a gyerkőcnek nurofen gélt, elmúlt a fájdalma és nyugodtabb lett.
Mozgást meg nem erőltetném, ha nyúl a dolgokért az teljesen jó, lényeg, hogy ne hirtelen álljon fel, nem kell erőltetni, sem ültetni meg járatni, ha magától nem tudja, max lehet körbe játékokat rakni, hogy nyúljon érte. Jó az ha a kúszás, mászás folyamata szépen kialakul.„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
M3oH
addikt
"Látszólag nem jön a foga, de már másfél hónapja nagyon nyáladzik, és rágja az ökleit. Jó ég tudja, mi lehet az a baj, lázasodni szerencsére nem szokott."
tipikus fogzás jelei. Azt hogy nem látod, attól még mozognak a felszín alatt a fogak. ez okozhat ordítást. Amikor majd töri át, az sem lesz jobb. Kislányom könnyen vette a fogzást, kisfiammal viszont pont ezeket éltük át vagyis éljük át 5 hónaposan hetek óta.Átfordulással 5 hónaposan még nincs nagyon elcsúszva. Lányom majdnem 6 hónaposan kezdett fordulni tudatosan, stabilan. 8 hónaposan felállt, 9 hónaposan segítséggel ment, 1 évesen már "szaladt". Fiú viszont 4,5 fél hónapnál már forgolódott.
-
Real_Necro
veterán
Hasfájást nálunk is elég jól jelezték lábfelhúzással. Fogzást gondolom említették, de persze dentinox manapság hiánycikk, mi is éppen tudtunk 2 dobozzal adni sógoréknak.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
bugizozi
őstag
Szia!
Részvétem és kitartást! Nálunk is hasonló volt a helyzet, talán nem annyira durva mint nálatok.
A többiek jó dolgokat mondtak, ami még nálunk bevált az az Adamo hinta volt. (bár valaki szerint ez sem a legjobb a gyereknek) Ha esetleg van lehetőségeket valahol, akkor próbáljátok ki, nálunk a gyerkőc sokat aludt benne, ebben volt a legkönnyebb elaltatni. (+ babakocsiban, akár a lakásban, de szigorúan úgy, hogy a küszöbön át, így imitálva a járda egyenetlenségét és rázkódását, a parketta túl sima volt )VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
sutirablo
csendes tag
Ezt a pózt próbáltátok már?
Ebben a videóban 1:00 körül mutatják (videót hang nélkül néztem, szóval az elhangzottakért nem vállalok felelósőséget ). Én úgy vettem így a kezembe, hogy gyereket arcal előre tartottam magam előtt és azzal a kezemmel, amilyekkel tartani akartam keresztbe átnyúltam előtte.
Nálunk csodapóz néven ment, mert sírást abbahagyták és gyakorlatilag korlátlan ideig eltartható volt így mindkét pulya, stabil, ráadásul az egyik kéz szabad marad. -
Igric
tag
Kifelé nem szabad hordozni! Nem a csípő, hanem a gerinc miatt. Kenguru meg egyenesen nem ajánlott, amelyik nem támasztja a combcsontot csak lóg benne a gyerek lába. Ajánlom a liliputi, manduca vagy magyarinda hordozókat. Ezeknek nagy létszámú csoportjaik is vannak tanácsadókkal a megfelelő hordozásról. Egyébként az én kislányom is ilyen ordítós csecsemő volt. Rugalmas kendő aztán a csatos hordozó egy áldás volt nálunk.
[ Szerkesztve ]
-
AssAssynn
őstag
Nálunk is ugyanez volt. Csakis kézben ülve, előrefelé nézve, folyamatos sétálgatással volt jó. Ha leültél, vagy magad felé fordítottad már nyűglődött. Kenguru sem volt jó. Annyi, hogy nálunk nem ordított, egyszerűen csak nyűglődött, ha letettük. Én mindig megsajnáltam, ezért hordozgattam. Viszont annyiban azért más, hogy nálunk ha ezek megvoltak, akkor egy hangja sem volt.
Másrészről pedig, szopizás után nekünk egyből bealudt. Ha jól értem, nálatok ez megy nehezen. Az is lehet, hogy túlságosan fáradt már. Önmagában a sírás nagyon kimerítő. Lehet nem tudja, hogy kell elaludni, vagy ha alszik is, nyugtalanul alszik és innen, ebből a kimerültségből ered az egész. Hátha valami szakember tudna erre valamit mondani. Különben a többiek tanácsa is ezt segíti elő: hogy megnyugodjon és tudjon aludni."Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
AssAssynn
őstag
-
AssAssynn
őstag
Értem. Ha tápszert kap és meg is eszi, akkor valószínűsítem, hogy nem éhes. Családban volt egy ilyen, hogy nem tudták mi baja, mert "szopott eleget", de sírós volt. Elkezdtek neki több kaját adni, tápival kiegészíteni és abbamaradt. De akkor a ti esetetekben talán nem ez a baj. Azért más márkával is próbálkozzatok meg, hátha az adott termék bántja a hasát.
Egyébként kitartást nektek.[ Szerkesztve ]
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
Dare2Live
félisten
Rakj rá pulcsit és már mehet is az ablaknyitás. Nálunk a 17C volt az optimális és ha be volt lendülve kellett 20perc is míg hatott. Vagy menjetek el sétálni. 1hn belül tudni fogod segít e.
A végén az volt a rutinunk, hogy teraszon lévő babakocsiba raktuk. Elején kicsit aggodtunk mert kint volt 6-10C és bár sapka/pulcsi rajta de namár. Ott szépen elaludt, közbe behűtöttük a szobát 17Cre behoztuk és simán átaludt 4-5hkat.Dologél + autózás holnap.
"Az a baj,hogy nagyon anyás, így rommá terhelném"
El kell küldeni aludni. 5-6h folyamatos alvás már istenes. Utána elmész te aludni és neked 5-6h. Ha nincs zajra durván szeparált szoba füldugó ajánlott. Nekem ilyen van füldugót nem bírom. [link] Sokat segít ha nem hallod, hogy ordít a gyerek.
"de azt meg én nem akarom engedni folyamatosan, mert mondhat bárki bármit: nem véletlen van olyan probléma, hogy zajártalom."
sztem engedd el az aggódásod. Porszívó az nekünk is bejött.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
nálunk a hőmérséklet volt a kulcs. Mire rájöttünk... Szóval a gyerek a 16-17Cben érezte jól magát, 21C felett ordított. Van kép amikor ő bodyban a takarót lerugta magáról bőre pőrén feleségem meg kabátban takaró alatt alszik mellette.
Rakd be autóba vidd el autózni. MI mentünk 50-80kmes köröket. Így jötttem rá a melegre is 10km után mindig nekiállt ordítani. Jah akkorra melegedett be autó. Nincs is jobb mint éjjel 01:00kor Velencei tó mellett babakocsizni.
kenjétek a fogínyét dologéllel végig. ha az megoldja akkor már előrébb vagytok annyival, hogy vszeg fog.
ha most max 2naponta van kaki sztem nem poci lesz.
neurologus mindenképp jó gondolat.sztem szóljatok mamának látogasson meg, menjetek el hozzá. 10hra lepasszolni elmenni aludni.
és mégvmi: Mi másodiknál jöttünk rá, hogy a szolidaritás az faszság. Annak nincs értelme, hogy ketten párhuzamban sz*tok. Egyikőtök alszik, másikotok gyerekezik. Nem szabad oda eljutni mint én, hogy vezetek autót de nem tudom hova megyek, meg összecsuklok a fáradtságtól.Más ötletem nincs.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
Ez tipikusan hasfájós dolog szokott lenni, kaki van napi szinten...?
Ha fogra gyanakodtok nézzétek meg. hűtőtt rágókával dologéllel tesztelni.
Meg védőnő, orvos. És alapszabály, hogy ha a gyerek alszik aludj te is. Nekem 5hónap hasfájás után már komoly memóriazavarjaim voltak.Nálunk 7hónaposan se forgott ezen ne izgulj.
Aztán jól megszívtuk mert elvittük magánban fejlesztésre mert 7hónaposan nem forog, 3hét múlva már forgott, kúszott, mászott, 8.hónapban felállt elindult kifordult a bokája 1+évig szívtunk a kifordult bokával. Lassan kell, hogy a bokatartó izmok megerősödjenek.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Ezekiell
veterán
-
Real_Necro
veterán
A kézzel kapcsolatban: (csak egy ötlet)
Nekem gyerkőceim ősszel születtek, mindegyik fázós volt, azaz a kezükre kis kesztyűt adtuk folyamatosan. Érdemes kipróbálni, lehet csak azért fogja egyik kezével a másikat vagy veszi a szájába, mert fázik a keze. Ugyanakkor azért fogja meg az ujjad, mert a te kezed meleg és azért engedi el a csörgőt, mert az meg szobahőmérsékletű.Szoptatás:
Milyen módon történik? Ki tudja szívni a mélyebb, zsírosabb tejet ciciből, vagy rövideket eszik és esetleg bealszik? A maradékot le szokta anya fejni?Hasfájás:
Fiamnak 6 hónapig fájt a hasa, lányomnak kevesebb ideig.
Második gyerkőcnél már kicsit több volt a tapasztalat, de sűrűn szélcsöveztünk, beszéltünk szoptatási tanácsadóval, valamint babakocsi és hordozó helyett anya kendőben vitte mindenhova, az sokat segített. Vannak külön hordozási tanácsadók, vagy kendő fanatikusok (pl asszony)erre.
Vigyázat, a kendőzés anyukánál függőséget okozhat és utána az lesz a hobbija, hogy azokat gyűjti. Saját tapasztalat.Próbáltunk mi is mindenféle csodaszert, kapormagolajat (gripe water) stb... Először segített, utána meggyötörte...
Mozgás, mászás:
Szerintem nagyon sok múlik egy jó ortopéd orvoson. Budapesten nyugodt szívvel tudok ajánlani olyat, aki tényleg alapos és töviről hegyire megnéz mindent. Ugyanakkor szerintem nem vagytok elkésve semmivel, nem az a lényeg, hogy felpattanjon és elfusson, hanem hogy az egyes fázisok addig mind meglegyenek, akár kis tornáztatással.Nekünk semmilyen speciális kezelésre vagy tornára nem jártak, fiam anno féloldalasan kezdett mozogni, segítettünk neki kúszásban, mászásban, megtámasztottuk lábát, hogy ki tudja nyomni magát, treníroztuk játékkal, ügyeltünk, hogy minden fázis meg legyen.
Ez az én meglátásom.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
6030D
őstag
Most 4 hónapos... Elvileg 4 hónapos korára ennek is mennie kellene már.
Koraszülötteknél hozzá kell számolni azt az időt, amivel korábban született. Nekünk 35. hétre, így több, mint egy hónapot "ráért" mindennel. De egyébként azt nem úgy adják meg, 4 hónaposan ezt kell, hanem van általában egy -tól/-ig, szóval lehet, hogy az átfordulás is 4-6 hó mondjuk.
Eleinte mi is görcsöltünk ezen, hogy jajj,. nem fordult át, nem sétál, pedig a vele egy napon született meg igen... Nyáron meg (18 hónaposan) úgy mászott fel egyedül a kötélhálón a mászókára, hogy a mellettünk lévő apuka mondta a 2 éves fiának, hogy "látod, neked is így kellene".
Utazás nálunk ugyan ilyen volt, ha ment az autó nyugodt volt, ha megállt, nyöszörgött. Egy élmény volt vele Bp-n közlekedni. Aztán megváltozott. Próbáljatok meg otthon zenéket mutatni neki, és ha tetszik, akkor az megnyugtatja a kocsiban is.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
stickermajom
addikt
Mi sem az orvossal, sem a védőnővel nem vagyunk elégedettek, segíteni még nem tudtak. Igazából látszólag tojnak mindenre, bármilyen kérdés felmerült azt magánban, vagy a rokonság segítségével kellett megoldani. Az oltásokat beadják és ennyi.
Különösebb gond amúgy nálunk nem volt, a kúszás indult meg nehezen (és féloldalasan), ezért fordultunk Dévényeshez. Természetesen a védőnő a keresésben sem tudott segíteni.
Ha egy minimális kétely is felmerül bennetek én neurológushoz is elvinném a picit, egy gyors vizsgálat után tud tanácsot adni, hogy szükség van-e korai fejlesztésre, gyógytornára, vagy akármi. -
fege87
csendes tag
A fehér zaj miatt én nem aggódnék a helyedben amíg ésszerű és szükséges mértékben használja (megjegyzem, volt amikor nálunk ez napi 1-1,5 órát ment és én is nagyon tartottam tőle, de nem lehetett fájdalomcsillapítóval tömni.
Ha anyatejes, miért kell tápszer? Nincs tápértéke a tejnek a diétás étrend miatt? Ha nem hatásos, akkor minek csináljátok?
Ha eddig volt egy rendszeresség a székletben és ez változott akkor most miért vártok 3-4 napot a szélcsövezésig?
Ennyi idősen nem hiszem hogy sok tudatosság várható, nem fogja megtartani amit a kezébe adsz. Inkább keltsd fel az érdeklődését valamilyen csörgő, hangot adó élénk színű tárggyal, figyeld, hogy követi, hogy "felizgatja". Ha hanyatt fekszik ilyenkor kezével-lábával rúgkapál és esetleg emeli a kezecskéit a tárgy felé (nem nyújtott karral!) . Pocakpárnát használtok? Fejét felemeli? Próbálja a fejét forgatni, követni a mozgó tárgyat? Lehet, hogy eltelik egy hét és teljesen új dolgokat fog csinálni.
Játszószőnyeget próbáljátok ki amire felaggattok mindenféle tárgyat, aztán érdemes az oldalára is tenni.Amúgy meg ne siettesd, egyik gyerek se időre csinál dolgokat.
A gyerek súlya meg függ a születési súlytól is, havi 400-800g között híznak, szóval simán jó lehet a 6,3kg.
A dévényes pl. segít az aktuális mozgásfejlődési szakaszt gyakoroltatni a gyerekkel. (Nem az a célja, hogy siettesse, hanem hogy ne maradjon ki semmilyen fontos fejlődési szakasz) Illetve ha van kötött izom ami akadályozhatja a mozgásban, akkor azt átmaszírozza.
[ Szerkesztve ]
-
fege87
csendes tag
Fehér zaj miatt nem aggódnék a helyedben bár fogalmam sincs mit és milyen intenzitással, hangerővel használsz. Esetleg próbáld csökkenteni a hangerejét, tapasztald ki mi az, ami még hatásos, vagy próbáld meg úgy szerkeszteni hogy folyamatosan (pl. 10 percenként) csökkenjen a hangereje.
A laktóz/glutén érzékenységre nehéz úgy bármit mondani hogy nem írtad le hogy tápszeres/anyatejes -e. Laktózérzékenységre 3-4 hónapos kortól már lehet feliratni lactase comfort cseppeket 50%-ra. Azon ne csodálkozz, hogy ha hasfájós este jön a sírás. Babakocsiban amúgy jól alszik? Napközben bent tud aludni? Mit jelent az hogy megritkult a kaka? Naponta, több naponta? Ennek is lehet jópár oka és nem feltétlenül utal problémára. Pisi van rendesen?
Hason altatjátok? Próbáltok gyakoroltatni vele a forgást? Ha tartasz valamit elé megpróbál nyúlni felé? Érdeklődék a tárgy iránt? Mit javasolt a védőnő? És a gyerekorvos?[ Szerkesztve ]
-
stickermajom
addikt
"Most mondanám, hogy rendszeresen látja orvos és védőnő, talán szólna, ha baj lenne."
Saját tapasztalat alapján sajnos nem.
Én mindenképpen felkeresnék egy gyerekneurológust a problémátokkal, illetve párhuzamosan elkezdenék a környéken Dévényest keresni, mert utóbbihoz több hét is lehet a várólista.
-
-
Igric
tag
Szia!
Szerek helyett a tornáztatást ajánlom, meg a meggymag párnát vagy alternatíváit. A meleg lazítja az izmokat a torna pedig segíti a bél mozgást. (Pici biciklizés a lábakkal, meg apró masszírozó mozdulatok a pocakon. Mi úgy szoktuk altatni is, hogy a hasán volt a melegítő párna, betűrve valamelyik ruha alá.) Nyilván a tornát meg nem akkor amikor torka szakaszából üvölt
-
bugizozi
őstag
Szia!
Először nekem is furcsa volt, mi is tapasztaltunk ilyet, de ez normális.
Az is lehetséges, hogy az anyatejes babánál 7-10 napig nincs kaka. Ha ezalatt az idő alatt nem tapasztalod, hogy a kicsinek ez problémát okoz - azaz jó a közérzete -, akkor nem kell aggódni. 10 nap után már érdemes konzultálni a gyermekorvossal.
[link]VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
lorcsi
veterán
pont ma voltunk a brendonban, ezt is mutatták
de amikor az anyag összetételt néztem, és a belső -amivel a babánk érintkezik- 100% műszált írtak...akkor elment a kedvem az egésztől
'M' láb alakot írják a dobozán, de a 'C' hátformát meg nem...
és valahogy brendon ide vagy oda..nem hasaltam el a választéktólígy utána járva nekem a kolléga által mutatott: Chicco Boppy ComfyFit a legjobbnak tűnő
manduca-nak túl sok csat..kilógó részt látok...plusz az ára is meredekeladó: vadi új soundcore motion+
-
solti
senior tag
nekünk is ilyen volt, nekünk bejött. Igaz, 2 gyerek összesen nem töltött benne 24 órát. Néha vásárolni meg talán 1x kirándulni vittük benne gyerkőcöt.
Szerintem ez az egész hordozósdi túl van lihegve, ott számíthat, hogy milyen, ahol naponta órákat van benne a gyerek. Jah, és nem vitát akarok generálni, ez csak az én véleményem -
6030D
őstag
Elkezdtem írni, de megkérdeztem asszonyt, az a biztos (szülésznőnek tanult, bár nem abban dolgozik): szóval a háton fekvésnél kisebb az esély a bölcsőhalálra, de nekünk is azt mondta a hazaengedős orvos (35. hétre született), hogy ha van légzésfigyelő, akkor hason aludjon, mert egészségesebb a csípőnek is.
Nekünk lusta volt a csajszi, mindig elaludt közben, én csikiztem a lábát, míg asszony szoptatott , de nem volt ilyen befulladás. Azt mondja, hogy a levegőt az orrán kellene, hogy vegye, ha nem veszi, akkor lehet, hogy taknyos. Ha nem, akkor meg kellene keresni egy szoptatási tanácsadót.
Ez is olyan, hogy ki kell fogni a jó embert: nálunk ugye 35. hét, asszony pajzsmirigyes, gyerek lusta: nővérkék rámondták, hogy ezért nincs tej. Asszony addig ment másik emberhez ötletért, amíg talált egy "idősebb" tanácsadót, aki adott ötleteket. Most van a 19. hónap, hogy anyatejet (is) iszik...Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Aethel
aktív tag
Mi két bébiőrrel is befurodtunk, egyik szarabb volt mint a másik. Egyébként hihetetlen hogy 2021ben nem lehet legyartani egy ennyire rém egyszerű eszközt viszonylag olcsón.
Visszakuldtuk mindet aztán elovettem az olvasos tabletet, feltettem rá a BabyCam nevű appot és kB 1000 forintból megoldottuk. KB ennyi a reklám mentes verzió. Tökéletesen működik, wifin és mobilneten keresztül is, feleségem a kert végéből nyugodtan rendezi a zöldségeket, még a leggagyibb droidos telefonnal is brutal érzékenységet lehet beállítani. Egy próbát megér, ha van egy extra, régebbi telotok vagy ilyesmi. -
Nadihun
csendes tag
Szerintem egy hosszabbító megoldja a bébiőr problémát.
Nekünk AVENT van, ez a típus: [link]
Itt annyi a feature, hogy a hordozható egység működhet elemről és konnektorba dugva is, valószínű erre gondoltak a leírásban:"A szülői egység hálózatról és akkumulátorról is üzemeltethető
A szülői egység tökéletesen működik hálózatról. A mobilitás növelése érdekében behelyezhet akkumulátorokat is, így vezeték nélkül használhatja a szülői egységet. Helyezzen be két 1,5 V-os R6 AA alkáli elemet vagy két 1,2 V-os R6 AA tölthető elemet." -
6030D
őstag
Nekünk egy 16 éves Momert mérleg volt, ahogy néztem, ugyanaz, mint a mostaniak, csak máshogy festik a műanyagot. Az jól mért.
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
6030D
őstag
Nekünk Risus hordozó volt Mambán, ahhoz a gyári adapteren vannak külön gombok az alsó és a felső csatlakozáshoz is. Ez nem ilyen?
-
Corsa02
őstag
Nekünk is ilyen van, bár már nem használjuk, de igen az adapter a hordozón marad. Én mondjuk mindegyik autónkba be tudtam kötni, amikor nem Isofix-el használtuk. (Audi, Opel, Hyundai)
Ugy emlékszem, hogy a hordozón van két gomb a felfelé ívelő oldalain, azt kell megnyomni, akkor lejön a hordozóról.[ Szerkesztve ]
The Truth Is Out There --->
-
DeFranco
nagyúr
tapasztalatom szerint több előnye van a hátul ülésnek, mint az elöl ülésnek
többek között azért mert a gyerek nagyobb biztonságban van, jobban védett, anya pedig az útra figyel és nincs csábítás arra hogy közben a gyereket adminisztrálja
ha gond van, akkor úgysem tud mit csinálni (legalább is remélem mert így lesz belőle vakrepülő kamikaze amivel nem csak a saját gyerekét sodorja veszélybe de mást is simán megnyomorít, mert a gyerek kiköpte a cumit) mindenképpen félre kell állni azt meg meg tudja csinálni akkor is ha hátul van a gyerek.
ez maximum a ti jót érzéseteket szolgálja nem a gyerek érdekét. ami persze lehet valid csak ne ideologizáljuk meg.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
két megjegyzés:
attól hogy ketten vannak, a kicsinek szerintem nem kell elöl ülni én nem is ültetném előre, sokkal kevésbé biztonságos, mint a hátsó ülésen.
dokkolóból nem tudom ehhez a típushoz pontosan milyen van, de ha övvel is köthető, akkor én melegen ajánlom, mert sokkal kényelmesebb és biztonságosabb mint az állandó övvel kötögetés.
-
6030D
őstag
Nekünk egy régebbi Mamba van Risus hordozóval, adapterrel. Ahogy nézem, kb ugyanaz, mint a Salsa. Nagyon jó, körülöttünk páran használnak másfajta 3in1 kocsikat, mindegyikkel van valami gond, vagy nehéz alakítani, csukni, nyöszörög. Nekünk is van egy olcsó összecsukható sport, az is messze van ettől a tippre 5 éves Mambától. Úgyhogy tényleg jók, sajnos újonnan drágák, érdemes körülnézni a használt vagy outlet piacon. Mi ismerőstől vettük, gyakorlatilag új volt (nem maradt meg a kislány a babakocsiban...) 80e Ft-ért.
Kocsiba övvel bekötni 10 mp, ha már megvan mi hova megy.Akkor egy kérdés is: tud-e valaki olyan sport babakocsit mondani, ami teljesen vízszintbe dönthető, és 180 fokos kupolát lehet rá így is csinálni? Egy képen nem mutatják, de ez tudja, csak nyikorog fél évesen. [link] [link]
-
Corsa02
őstag
Is-is Nekem Corsa C-be bekötős módon megy, Audiba Isofix talp van bent, így sokkal kényelmesebb. (Drága a rohadt talp mint az állat) Nekem a Corsaba nem kikapcsolható elöl a légzsák igy az nem opció, de talán a D-be már igen, oda azért egyszerűbb bekötni.
The Truth Is Out There --->
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest