Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz venom8888 #18335 üzenetére
nálunk is csinálta, és ha megnyugtat, akkor még 5 évesen se hajlandó elaludni rendesen. kb este 9:30-10:00-ig vagyunk mellette, mire tényleg alszik, úgy, hogy legkésőbb 8:30-kor már ágyban van.
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
válasz mirci18 #18324 üzenetére
sokszor a beszéd többet segít, mint a tényleges "elmenés"
feleségem többször küldtem el órákra-napokra, de kiér az utca sarokig, és felhív, hogy minden rendben van-e vannak, akik nem tudnak elszakadni a gyerektől akkor sem, ha egyébként tudják, hogy el kellene szakadni.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
és arra is, hogy elég vastag legyen a matrac, hogy megfelelő alátámasztást tudjon nyújtani a testnek
vékony matrac könnyen összenyomódik, és az eredmény, hogy a "padlón fekszel"“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
válasz Dare2Live #18242 üzenetére
nem akartam, hogy azt érezze, visszaélek a szolidaritásával / lelkiismeretességével. és ketten hamarabb is végzünk, megvolt a rutin. ő fürdeti a gyereket, én intézem a pisis cuccot meg az ágy áthúzását.
2-3 hónapig tartott talán (ha jól emlékszem) és akkor sem minden este.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
válasz Dare2Live #18240 üzenetére
én három (kis)gyerekes anyukát foglalkoztatok például, legjobb munkaerő. igaz, hogy nagyfokú rugalmasság kell az én oldalamról, de emiatt cserébe nagyfokú lojalitást kapok, így nem kell kétévente marketing asszisztenst oktatnom, vagy pénzügyest. kkv-ként pedig van lehetőségem a rugalmasságra, nálam egy-egy alkalmazott cseréje sokkal több pénz- és idő kiesés, mint az a pár nap egy évben, amit pluszban a gyerekkel van betegszabin, meg azok az órák, amiket lecsípnek a munkaidő végéből, mert szülőire kell menni, vagy az osztálykirándulás után a busz elé.
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
válasz venom8888 #18226 üzenetére
feleség kérdése is, nálunk egy ideig felkeltem akkor is, amikor éjjel egy-másfél évesen felsírt, és átmentem a feleségemmel a gyerekhez megnyugtatni, de a feleségem
akkora mártírolyan nagy benne az empátia, hogy egy idő után (kb amikor a gyerek két éves lett, és stabilan át aludta az éjszakát) nem keltett fel akkor, ha a gyerek véletlenül a másik szobában felkelt. ő minden neszre megriad, én csak az atomtámadásra.
mivel kettőnk közül ő otthonról dolgozik a hét minden napján, neki könnyebb beosztani a munkaidőt úgy, hogy legyen napközben benne pihenés, én bejárok, szóval én nem alhatok el az íróasztalom mögött.
de ez teljesen organikusan alakult ki kettőnk között, én nem kértem őt arra, hogy éjjel többször keljen fel, ő meg vagy úgy volt vele, hogy az mindenkinek jobb, ha én tudok aludni, vagy csak szeret magára vállalni feladatokat. cserébe például reggel én készítem össze a gyereket, ruha, reggeli, fogmosás (anya ugye magát készíti össze ) és én is viszem oviba.
volt egy másik szakasz, amikor leszokott a pelenkáról, ott volt sokszor, hogy bepisilt és felébredt rá, akkor természetesen megint mentünk mindketten, lehuzatolni, fürdetni, másik pizsama, stb de szerencsére ezen is túl vagyunk. így mi 8-fél kilenckor letesszük, 9-fél10 körül elalszik, és reggel hétkor ébred. most lesz 5 éves februárban.ezek olyan dolgok, hogy meg kell próbálni megbeszélni, a gyerek közös projekt. ahogy itt a csoportban legtöbben, én is úgy szocializálódtam, hogy apám hozta haza a lóvét, anyám volt a "háztartásbeli" amellett, hogy főállásban dolgozott, persze. szóval apám hazaért, és onnan ment a másodállásába (gyümölcsösünk van) hogy legyen pénz. az volt a családi modell, hogy apám hozta a pénzt, anyám meg a család melegét. az én apám is, mint a legtöbben anno ún. "elkerülő kötődésű" ember. ezáltal nekem például tanulnom kellett, hogy hogyan tudok jobban részt venni a gyereknevelésben, mind fizikailag, mind szellemileg. ehhez pedig az kell, hogy őszintén meg tudj beszélni mindent az asszonnyal. a félelmeket, a problémákat, a vívódásokat, ugyanúgy, mint a vágyakat meg a lehetőségeket. férfiként ez emberpróbáló feladat, mert a társadalmi norma/elvárás, hogy a férfinek kell lennie a macsónak, a kősziklának, nem fejezhet ki gyengeséget, a szorongásokról beszélni nőies. vannak rá kutatások is, magyarul is (például) tehát nem a levegőbe beszélek.
visszatérve, a gyerek vagy közelebb visz egymáshoz titeket, vagy felszínre kerülnek a mélyen húzódó problémák. arra is van megoldás, de sokszor már csak szakember személyében...
mindegy, hogy hogyan osztjátok fel egymás között a gyereknevelés és a szülőség összes feladatát, a lényeg szerintem azon van, hogy legyen egy kölcsönös egyetértés abban, hogy az egyikre hárult feladatok egyensúlyban vannak a másikra hárult feladatokkal. lehet ezt úgy is, hogy bizonyos dolgokat csak te, másikat meg csak ő csinál, meg lehet úgy is, hogy minden egyes feladata felét te, felét ő. vagy ezek mixe.
mi is felváltva olvasunk mesét, és altatjuk a gyereket. reggel enyém az ovi, délután a feleségemé. stbstb[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz venom8888 #18217 üzenetére
nyugi, nem fog örökké tartani, én nem láttam még 18 éves gyereket cumisüveggel a szájában
a lényeg egyébként nem a cumisüvegen van, hiszen szerintem csak azzal nyugtatja magát, tehát a lényeg inkább a stresszen van, ami miatt nyugtatnia kell magát
de ha ott vagytok mellette mindig, és tudja már most, hogy számíthat rátok, amikor úgy érzi szüksége van (és ezt sírással igyekszik tudtodra adni) akkor szerintem a stressz is csökken majd, ahogy kialakul benne a bizalom.nálunk az 5 éves gyerek csak úgy hajlandó elaludni este, ha a szobában maradok addig, amíg tényleg el nem alszik. olvasunk neki 2-3-4 mesét, aztán fél óra "altatás" mialatt naponta felváltva vagy én, vagy a feleségem ül a kanapén a gyerekszobában, és várja, hogy a gyerek elaludjon. de inkább ez, minthogy velünk aludjon egy ágyban.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
+1 erre, autós hordozó pattintható legyen a 2-in-1 vázra, vannak adapterek a babakocsi vázakhoz a mainstream hordozókra (pl Maxi Cosi)
a mózest fél évig használod kb, utána ülni akar a gyerek
sport rész szerintem felesleges a sok-in-1 gyerekülésekhez, mert úgyis a laprahajtós esernyő babakocsit viszed majd mindenhová, egy 3-in-1 vázzal + sport résszel tele volt a Kodiaq csomagtartója....amit mi használtunk: sok-in-1 váz mózessel meg autós hordozóval (adapterrel) és egy különálló összecsukható, kedvenc színemben a Fika Forest-ben
-
addikt
válasz mirci18 #18160 üzenetére
hasonló probléma volt a fiammal ami miatt autizmussal is riogattak, aztán kiderült, hogy csak simán süket, de nagyon sokat kompenzál. nagyon durván nem értette azt sem, amit mondtunk neki (főleg, ha a nem tudta olvasni a szánkat) és a mondatokból igyekeztetett kikövetkeztetni a szavakat visszafelé. nem fájt a füle soha, de mint kiderült egy rendes fül-orr-gégész vizsgálata után, be volt gyulladva a középfüle, emiatt nem ment az egyensúlyt igénylő rengeteg feladat, és ez volt a hallás problémák mögött is.
mi az Edukid nevű helyre vittük fel Budapestre, ahol csinálnak kifejezetten gyerekeknek hallásvizsgálatot, azt hiszem 45 ezer volt (vagy 65?) de szerintem nagyon megérte. megerősített bennünket abban, hogy a füllel van probléma, nem autizmus.
szintén kivették az orrmanduláját, és kisebbre vágták a torok manduláját, azóta füldugóval fürdik, mert kapott tubust, hogy nyitva maradjon a hallójárat. de így is volt visszamérés, ami alapján SOKAT javult a hallása, és gyakorlatilag a műtétet követő héten elkezdett pedálos bringával bringázni, saját elhatározásból. úgy, hogy előtte sírt, ha rá akartam ültetni...“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
válasz lorcsi #18132 üzenetére
nálunk egy kicsivel tovább játszhatott fürdés előtt, meg kettővel több mese volt elalvásnál, így a szokásoshoz képest kb fél órával később aludt el. reggel "új" idő szerint 6:20-kor kelt, ami nagyjából 20 perc eltolódás a szokásoshoz képest.
én ezt így elfogadhatónak tartom“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
hát, 18-20 évesen Abádszalókon a Tisza tó mellett az ifjúsági táborban a sátrazás az egyetlen számunkra megfizethető "nyaralás" volt. az ott közel sem volt szálloda áron.
de a poén jó, és nyilván mai környezetben ül is.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
mi 20-25 éve sátrazni is utánfutóval mentünk, mert a Trabantba nem fértek bele a hangfalak, meg a 120 literes hűtőszekrény
mondjuk a hűtőnek külön sátor kellett“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
válasz Dare2Live #18017 üzenetére
igen, csak neked van 1) igényed és 2) lehetőséged kifizetni a 180 ezret fogszabályzóra. sokan vannak, akiknek a kettőből csak az egyik és még többen, akiknek a kettőből egyik sincs meg.
-
addikt
"Gyereknél is hasonló. Kezdődik z elején nőgyógyásszal, vitaminokkal, majd babakelengye, szülés, szoba (vagy csak bútorok), biztonsági cuccok stb. De valaki csak a kajával számol. Pedig kéne számolni orvost, oktatást (ami akár fizetős bölcsinél kezdődik), fogszabályzást, későbbi lakhatást stb."
pedig gyerekek tízezrei nőnek fel ezek nélkül.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
én simán nyitnám a kaput
mondjuk nekünk a teraszról nézve nem látszik ember alkotta épület, csak a faházam a kert végében, szóval lehet nem tudom miről beszélek és megbánnám, ha lenne szomszédom ott is (mint öcséméknek, ahol 5 van, egy balra, 3 jobbra meg egy hátra...) és csak addig nagy a szám, amíg nem kell megcsinálni“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
sokszor a második-harmadik gyerek a CSOK miatt van, meg az egyéb kedvezmények miatt és nem azért, mert annyira szerették volna
öcséméken is látom, hogy a második is megterhelő, de kell a három, különben köhögheted vissza a 10 millát
mi nem vettünk fel semmi ilyesmit, így rajtunk nincs nyomás, hogy KELL a gyerek. sőt, nálunk az első is nagy küzdelem volt, így ha ez a beetetés, akkor nem jól csinálják
főleg egyébként egy kislányt szeretnék, fene gondolta volna, hogy alapvetően lányos apuka lennék[ Szerkesztve ]
-
addikt
én csipáznék még egy gyereket, vagy kettőt is
tegnap a szomszéd két kölyök jött velünk műanyag flakont visszaváltani, öten a feleségem meg a 3 gyerek olyanok voltunk mint egy nagy család[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz ggeleven #17967 üzenetére
van ízesített antibiotikum, a Curam Forte por az citromos-barackos, a Sumamed Forte por meg banán-eper ízű
a kettőből a gyerek a másodikat jobban csipázta, az első állítólag az ízesítéssel együtt is sz@r
mézzel első évben tényleg óvatosan, botulizmus miatt elméletben egy éves korig tilos bevezetni, mis is vártunk vele 2 éves koráig[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Dr. Mózes #17952 üzenetére
no offense, de ez később a lábujjhegyezéshez vezet, ami meg egyensúly problémákhoz hosszabb távon. értem, hogy akarja, te meg büszke vagy rá, mert jár a gyerek, de szerintem: óvatosan és keveset 11 hónaposan!! főleg, ha előtte nem volt kúszás, mászás, térdelés elég. vagy mondjuk, ha kúszásból egyből felállt. igen, erős meg minden, apa szeme fénye, utána meg járhatsz vele Dévény tornára, meg veheted neki a szupinált cipőt (g3tszi drága ám mindkettő).
-
addikt
válasz venom8888 #17927 üzenetére
max, de sokszor hamarabb ki akar majd mászni belőle
nálunk egyébként a legolcsóbb* fémlábas cucc vált be, hiába volt drágább verzió is otthon. de ebben sem maradt benne fél óráig
*ilyen, csak még olcsóbban vettük olyan 5k környékén“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
válasz venom8888 #17918 üzenetére
a rágókák is segítenek egyébként, nálunk a természetes kaucsuk vált be a legjobban (jó b.zi drága) meg a legalapabb kemény műanyag. a kettő között minden mást szétrágott
-
addikt
"Jobb egy pillanatig gyávának lenni, mint halottnak életünk végéig."
#17897 DeFranco fiam sík aszfalton, futóbringával esett akkorát, hogy majdnem kitört a foga (elszürkült, azaz az erek elhaltak benne) és felhasította a száját belül, ömlött a vér belőle. természetesen volt rajta sisak, ami eltört. el se merem képzelni mi lett volna, ha nincs.
sajnos a sebesség hatványozottan nő, amikor nagyobbakkal játszik...[ Szerkesztve ]
-
addikt
szerintem a sisak hordását nem lehet elég korán kezdeni
bringásként nálunk fel se merült, hogy nem lesz neki már a motorhoz“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
válasz MrSealRD #17884 üzenetére
nekünk beltérre van egy Zopa Easy Way, ami gumikerekes és a kormány az csak kb 30 fokban fordul el (nem tudod aláfordítani)
még 4,5 évesen is rá szokott ülni
kültérre a korábban linkelt műanyag cucc van, de azt viszonylag hamar kinőtte, és jött helyette a futóbicikli“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
válasz DeFranco #17875 üzenetére
nyilván tisztában vagyok vele, hogy eljön majd az idő, amikor megkérdezi, hogy mi lesz, ha háromig számoltam
ez a szülőség folyamatosan igényli, hogy top-of-the-game legyél, különben a fejedre nő
-
addikt
válasz lorcsi #17873 üzenetére
nálunk apa ilyenkor kicsit megemeli a hangját, amikor anyának másodjára-harmadjára mond nemet
nem kiabálok, csak nyomatékosabban elmondom a gyereknek mit szeretnénk, úgy, hogy közben tudjon rám koncentrálni, tehát megszakítom az éppen aktuális folyamatot, akkor is, ha az hiszti.
szeretem vele tudatosítani, hogy nem a barátja vagyok, hanem az apja, és 4,5 évesen nem azért mondunk neki dolgokat, mert jól szórakozunk rajta, hanem azért, mert az neki jó lenne.
ha nem segít, akkor nyilván csavarok a hangerőn, illetve jön a "háromig számolok"“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
igen, első gyerekes szülőket, főleg anyukákat be lehet etetni ezzel a higiénia dologgal. ha nem tudod mitől félsz, akkor a félelmeid eluralkodhatnak rajtad.
-
addikt
mi anno 300+ért vettünk egy 2in1-et a babaszafariban, nagyon jó volt az eladó kislány, és vettünk még majd 200-ért egy hordozót talppal (i-Size)
végül másfél évesen, nagyrészét alig használva kicsivel több, mint 200-ért ment el az egész (minusz a talp, ami jó lett a későbbi üléshez), szóval ennyi idő alatt buktunk több, mint 200 ezret rajta.
nincs az az Isten, hogy még egyszer drága babakocsit vennék. Soha.
nincs másodlagos piacuk, az olcsókat ingyen utánad dobják Marketplace-n. szóval újonnan max. olcsót vennék: kevesebb lesz rajta a bukó a végén.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz f4lcon #17791 üzenetére
ezen kívül is van egy halom olyan dolog, amit szerintem használtan kell venni, például a Phillips Avent pürésítő (majd rájön minden új szülő mennyire kényelmes) vagy a mikrós fertőtlenítő, de még a baba mérleg, a fürdetőkád, meg egy csomó dolog van, ami 1-2 gyerek után sem tud tönkre menni.
-
addikt
ezeket tipikusan Marketplace-n kell venni használtan (szerintem) hiszen ha egy gyereket szolgált ki, akkor nem túl sok minden tud tönkremenni benne (a billegős mikrokapcsoló a lapkában, de azt ki lehet próbálni vásárláskor)
-
addikt
az én privát véleményem: baba monitor helyett babaöböl egy éves koráig, aztán meg már nem kell figyelgetni
légzésfigyelőnek meg a NEM csiptetős verziók mind jók lesznek, mi Babysense-t használtunk, szintén egy éves koráigvan amúgy integrált / kombinált megoldás
-
addikt
az én korábban eladott panelom felezte az én felemet a házban, így nekem nem volt illeték kötelezettségem, a feleségem meg csak az ő panelja meg a rá eső házrész értékének különbségének 4%-át fizette
-
addikt
mi használt házat vettünk, erre egy gyerekre csak valami százezrek jártak volna és annyit nem ért az egész
új építésűt ennyiből nem kaptunk volna ekkorát, 6 millióval többért sem
persze vehettünk volna fel több hitelt (csak a ház 1/3-a van hitelezve) de így nyugodtabban alszom, hogy nincs kifeszítve a költségvetés.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
ilyenkor azért hálát adhatok Istennek, hogy olyan utcában lakunk, ahol vannak a fiammal egykorú gyerekek, meg hátul vagy egy szép nagy kertünk.
így lehet az, hogy bár van a faluban egy szép nagy játszótér, modern meg amit akarsz, de eddig 4,5 év alatt csak kétszer voltunk ott. akkor is főleg azért, mert én akartam, hogy más gyerekekkel szocializálódjon.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
válasz lorcsi #17715 üzenetére
ahogy DeFranco írja, este 9-10-ig nincs saját idő
utána meg már nem állok neki tévét nézni, esetleg 2-3 naponta egy-egy rész az éppen favorit sorozatomból a mobil képernyőjén az ágyban fekve. a tévéről mi gyakorlatilag leszoktunk a gyerek érdekében, és az elmúlt 4 évben egyszerűen nem szoktunk vissza. van egy 50" a hálóban meg egy 55" a nappaliban, de igazából csak porfogónak meg falidísznek vannak[ Szerkesztve ]
-
addikt
mi szerencsések vagyunk, csak az elalvás nehéz. eleve este 8 után kerül ágyba, sokszor ez inkább már 9 órát is jelent. aztán még lemegy 2-3 mese, de nem bír kikapcsolni, pörög az agya mindenen, így ott ülök mellette (vagy a feleségem) még vagy 10-15 percet, úgy, hogy 2-3 percenként rászólok, hogy csukja be a szemét, és így este 10 körül elalszik.
cserébe nem kelt éjjel, és reggel magától kel 7:00-7:20 között“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
válasz venom8888 #17650 üzenetére
mi soha nem néztük, hogy mennyit eszik a gyerek, mert az anyja egy éves koráig szoptatta (így saccolni se saccoltuk a ml-eket, nem fejtünk le azért, hogy kiderüljön 10 perc szopizás mennyi tejnek felel meg) hanem ha éhes volt, szopizott. annyit, amennyi jól esett neki
emiatt bukni se bukott szinte soha. de tényleg, kb egy kezemen meg tudom számolni mennyiszer jött vissza bármi.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
válasz venom8888 #17611 üzenetére
ami nálunk bejött egyébként: a test-test kapcsolat
imádott a fiam úgy a mellkasomon aludni, hogy nem volt rajtam póló és ő is csak pelenkában volt. működött pólóban is, de a bőr a bőrön kapcsolat valamiért nagyon megnyugtató volt neki
lehet, hogy ez egyedi dolog, de kipróbálni nem árt
volt, hogy annyit aludt rajtam, hogy elzsibbadtam a kanapén“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
válasz föccer #17589 üzenetére
emlékszem, én is egyszer ébredtem a sípoló hangjára az egy év alatt, de azt a pár másodpercnyi parát nem kívánom senkinek
a gyereknek azóta is ki-ki marad egy légzés éjszaka (volt nálunk gép, ami tesztelte) de állítólag nem para így 4 évesen“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
valahol azt olvastam, hogy a gyerek 4-6 évesen kb 10 percig képes koncentrálni egy videóra, utána átmegy zombiba.
-
addikt
Anna-Peti-Gergő nem fog a háztartáson belülre kerülni
ha ilyen mese kell, akkor inkább van két kötetnyi Anton otthonami még letehetetlen, ha bele kerül az esti körforgásba, az a Kerék mesék
de szeretem az Érzelmek erdeje sorozatot is, meg az "Igazi ajándék"-ot illetve az összes Kicsimackót is [link]“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
mi nemrég találkoztunk Brúnóval (1-2 hete) de kezdek a falra mászni tőle
Babócáékkal még elvoltam, amíg 2 éves volt a gyerek, de így sokkal fejlettebben már nagyon nem jó ez a szint...amit én nagyon csipázok egyébként, az Zokorlán és a bandája (Deliága Éva - Mit kezdjünk a szorongással, Mit kezdjünk az akaratossággal, Mit kezdjünk az agresszióval)
-
addikt
válasz Dr. Mózes #17505 üzenetére
szerintem több vetülete is van a dolognak, és a legtöbben arról az oldalról közelítik meg, hogy mi jó a gyereknek
de bármilyen visszásnak is tűnik, azt sem árt megnézni, hogy mi a jó az anyukának. sablonos, de szerintem attól leszel jó szülő, ha ki vagy pihenve, és ha magadra is jut idő. van akinek ez több, van akinek ez kevesebb (és van, akinek ez vagy nulla, vagy nem meri bevallani magának). de kell ahhoz, hogy kiegyensúlyozott életet élj az, hogy néha kiszakadj a mindennapok malomkerekei közül.
persze lehet ezt túl tolni, nekem is van szomszédom az utcában, aki szolizni jár, edzeni, barátnőzni és közben a gyerek jó esetben mamával, rossz esetben más szülőnél parkoltatva. itt anyuka nehezen szakad el a korábbi énjétől (amikor még CSAK magával kellett foglalkoznia, és ez számára fontos is volt) elképzelhető, hogy meghasonulna, ha otthon kellene lenni egész nap, és a végén a gyereken töltené ki... hosszú távon lehet, hogy nem rosszabb megoldás ám, ha nem ez történik.
a példádból nem derül ki, hogy ő valóban túl tolja, vagy csak a ti értékrendetek szerint van túl tolva.
a másik meg, hogy a nagyszülőknek is van ám igényük a gyerekre, a saját példámon látom. anyám alig várja, hogy jöhessen segíteni valamiben, faterom is inkább vezet hajnal hatkor vagy éjjel 11-kor 120km-t egy irányba (hozzánk, vagy vissza), meg keres valami kamu indokot, csak, hogy jöhessenek. én szeretem, mert egyrészt harmonikus a kapcsolatom a szüleimmel másrészt a feleségem is imádja őket, meg a gyerek is, abszolút win-win.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
fizetős elit bölcsibe járt a gyerek, tele volt elkényeztetett, nevelés teljes hiányát mutató kölykökkel
akkor inkább Armandó, neki van nevelése - még ha arra is nevelik, hogy a bicepsz mérete határoza meg az ember nagyságát. de legalább vannak alapok, amivel lehet mit kezdeni“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
válasz kovacsroli #17450 üzenetére
ha van, akkor egy megosztást kérek
főleg munkagép témakörben“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
válasz mirci18 #17448 üzenetére
nálunk kb 22-23k az oviban a kaja per hó (nem Budapest)
de ha van papír a tej allergiáról (6 éves korig nincs kilégzéses teszt, ha jól tudom, csak a tünetek és a szülő elmondása alapján ad a gasztroenterológus vagy allergológus doki papírt - cserébe évente kell menni ellenőriztetni) szóval ha például tej allergiás a gyerek, akkor az hozza magával az ingyen kaját meg a magasabb összegű családi pótlékot meg szülőnként +2 nap szabadságot is (sőt, adókedvezményt is, évi majdnem 150k)
-
addikt
válasz Winner_hun #17393 üzenetére
-
addikt
válasz Winner_hun #17390 üzenetére
a 2/3 méretű ülésekben a gyereket (és az ülést) az autó biztonsági öve tartja a helyén
isofix-es ülés megy isofix nélküli autóban is
de sok autóba hátra utólag is beszerelhető az isofix rögzítési pont, talán megérné elgondolkozni rajta, ha a gyerek is meg az autó is megmarad még 2-3 évet“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
én is a falra fúrtam biztonsági okokból, de aztán nem volt rá szükség, mert megtanítottuk, hogy a nappaliban nincs foci, nincs amerikai foci, és nincs más ütős/dobálós sport sem
úgy kb 1-2 hónapig izgultam, amíg a gyerek felfedezte a járás szabadságával a nappalit, utána szerintem már az izgalomra sem volt szükség, egyszerűen nem izgatta a falon a tévé. (mondjuk mi nagyon ritkán nézzük, emiatt sem a figyelem középpontja maga a tárgy)“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
feleségem tudja, valahol Budán
de mint utólag kiderült a nőnek van mindenféle (angol) papírja, csak magyar gyógypedagógus nincs (ami az alapja mindennek) így a véleménye számomra már egyáltalán nem mérvadó, javasolni sem merem másnak“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
durva, hogy egyetem alatt mennyit ittunk, most meg 10-20 évvel később nekem ha havi 1 sör megvan, akkor már sokat ittam abban az évben
-
addikt
válasz lorcsi #17344 üzenetére
nekünk is van, egy gyerekre
a füves kommentet adom, a homok elszívja a locsoló által oda közvetített vizet, szóval a homokozó részt ne csak egy sor térkővel rakd körül (hogy el tudd nyírni a füvet mellette) hanem drén lemezt is tolj mellé.
nálunk sincs fedele a homokozónak, de a macska nem sz*rik bele mert van kutya viszont ha nem lenne, akkor lenne fedele.
a miénk kicsit nagyobb a linkeltnél, de csak annyival, hogy kényelmesen elfér egy fészek hinta meg egy sima hinta egymás mellett, azaz nem 4 rögzítő hely van felül hanem öt illetve a "vár" rész is kicsivel nagyobb, mert a csúszda mellett van a létra az egyik oldalon így cserébe a másik oldalán van egy "mászófal" ezekkel a műanyag bütykökkel
én tettem a tetejére bitumenes lemezből extra fedést, hogy ne ázzon a várba tett cucc, illetve mi lekentük egy réteg Milesi lazúrral tavaly meg idén is adok neki egy második réteget.
a miénknél a vár rész 4db betonnal kiöntött pillérzsalu elemen áll (2 db egymáson, 25x25 elfér benne egy zsák zsákos beton, tehát összesen 8db beton elem meg 4 zsák) a másik két láb meg egy-egy nagyjából 1 méteres fém karóval van leszúrvaöcsémék vettek egyet Facebook-ról (egy atom jól kinéző Jungle Gym-et, amit reklámoznak orrba-szájba, ha egyszer rákeresel ilyesmire a neten) aztán kihozták raklapon mint valami ikea bútort, csak nem volt hozzá ikea szintű (for dummies, junó) összeszerelési útmutató. pingvineztünk mellette egy fél napot, mire a különböző részekről kiderítettük, hogy micsoda lehet. meg elment 2 hétvége az összerakással, és így sem tökéletes. pedig alapjában véve én barkácsolós ember vagyok, szerszámaim is vannak mindenhez.
szóval én olyant vettem ezen tapasztalás alapján, amit a gyártó cég össze is állított. 210k volt a cucc meg 70k az összeszerelés, de minden percét megérte, amit nem ezzel kellett sz*pnom. alapjában véve 280k volt ha úgy nézem, ami még mindig olcsóbb, mint az öcsémék Jungle Gym-je.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
azt nagyon fontos megérteni, hogy egy (számára) agyonvezérelt világban nem sok minden marad, amit ő irányíthat, ami felett neki van teljes kontrollja. csak a teste és azon belül a kaki, mert abból ugye mindenki nagy dolgot csinál, tehát fontos.
a gyerek észleli, és képes ezt zsarolásként alkalmazni
nálunk már majdnem egy éve egyedül pisilt mire a bili teljes kihagyásával elkezdte a szűkítőt használni, előtte CSAK pelenkába volt hajlandó csinálni. de úgy, hogy napközben elvolt pelenka nélkül, de ha érezte, hogy jön a kaki akkor követelte a pelenkát és ha nem kapott, akkor visszatartotta, akár napokig is. végül a szülői szigor és a jutalmazás (kaki után növényi "zseléscukor") együtt segített. de nagyon durva 4-5 hónap volt, amíg azt hittül a gyerek már soha nem volt wc-be sz@rni.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
a fiam még nincs 4 de már játszott hasonlót: fogta az egyik játékát, keresett egy takarót, bele tekerte és nekem le kellett feküdni a nappaliban aludni a kanapéra majd felkeltett, és megnézhettem mi hozott a Mikulás. dolgozik a fantáziájuk.
-
addikt
válasz DeFranco #17311 üzenetére
ez egyébként már bennem is felmerült, hogy 20-30-40 éve azt mondták a gyerekre, hogy "hülye" most meg diagnosztizálva van valamivel
no offense, az is lehet, hogy van már bázis a rendszeres mérések óta, és mégis nő a számuk.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
válasz Big_Boss #17307 üzenetére
mi két orvossal beszéltünk, áprilisra és májusra adtak időpontot, az április 11-et elfogadtuk végül (azaz kb 4 hónapot kell várnunk)
nálunk nem annyira rossz a helyzet, hogy antibiotikummal kelljen kezelni, a gyerek a sűrű, barna "fülzsír"-on kívül egyéb más fizikai tünetet nem produkál, nem fáj a füle, nem beteg, nem lázas, semmi.
most áprilisig tejmentesen étkezik, ez a legnagyobb problémája“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
válasz Dorian #17305 üzenetére
mi is voltunk egy felmérésen, ahol kétszer másfél óra alatt (2x 40e ) megállapította egy szakember, hogy a gyereknél felmerül az ASD (autism spectrum disorder) gyanúja
aztán elmentünk egy rendes fül-orr-gégész orvoshoz, aki megállapította, hogy nem autista a gyerek csak süket*
(*na jó, savós középfül-gyulladása van, ami nem tud kiszellőzni valószínűleg a megnagyobbodott orrmandula miatt, bővebben itt: [link] )
és mivel nem hall rendesen, erőteljesen kompenzál, így a kommunikációja is megváltozott. plusz mindenki ismeri a középfül egyensúlyra gyakorolt hatását gondolom. megmagyarázza, hogy miért nem hajlandó a pedálos biciklivel menni[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz kovacsroli #17271 üzenetére
igen, most kis csoportos
-
addikt
válasz kovacsroli #17269 üzenetére
iskolára (3 év még nekünk) szerintem elkerülhetetlen lesz egy saját okos eszköz, valószínűleg egy buta telefon és egy tablet, amit otthon lehet limitálni. ezért kezdjük jövőre a felkészülést a limitált hozzáféréssel, hogy ne alakuljon ki a hiszti
-
addikt
nálunk most lesz 4 éves februárban, még mindig heti 25-30 perc a képernyő idő, ami azt jelenti, hogy jellemzően hétvégenként szombat-vasárnap 1-1 tizenperces mese a traktorokról (pl ezek) felébredés után apa mellé bújva az ágyban. minden más alkalommal nincs se tévé, se mese, se más.
természetesen mi azért bújjuk a telefont napközben, így azt egyértelműen látja, hogy "apa telefonozik" tehát nem vagyunk jó példák, hetente megjegyzi, hogy apa ne telefonozzál, hanem gyere velem játszani... ebben van hová fejlődnöm, bár mondjuk 2 éves koráig ezt sem látta, addig én is nagyon figyeltem arra, hogy jó példa legyek.
de tévét mi szülőként is csak havi 2-3 alkalommal nézünk, és csak akkor, ha a gyerek már alszik.
nálunk most merül fel az, hogy lassan szabályozott keretek között egy-egy tévés mese bekerülhessen a napba, mondjuk ovi után. de nem este, mert nagyon pörög a fantáziája, lehetetlen lenyugtatni alváshoz így is, hogy 15-20 percet mesélünk minden este elalvás előtt.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
válasz Tothgera30 #17233 üzenetére
gratula!
van itt korábban "mit kell venni és mit nem" hozzászólás, nem is olyan régről
az szerintem még aktuális ne hagyd magad mindenre rábeszélni“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
a legtöbb pálya működik egymással, de vannak olyanok amik jobban és olyanok amik kevésbé passzolnak (feszülnek, lógnak, nem is összeilleszthetőek vagy a nyomtáv ugyan passzol, de a mélyedés nem egyformán mély, és így "döccen" a vonat rajta)
sajnos a Lidl gyártója minden évben más, így a kompatibilitás két Lidl készlet között is esetleges.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
válasz DeFranco #17145 üzenetére
hogy imádtam a Kodiaq-ban a felhúzható rolót, ami a hátsó ajtó kárpitjából jött ki
eleve gyárilag volt rajta sötétítés, plusz ez a roló, soha jobbat gyerekes családnak[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Stylewars_kp #17135 üzenetére
ja, kiírva nálunk december végére volt, csak ráhúzott kicsit
-
addikt
kicsit más téma: nálatok is sokat konfabulál(t) a gyerek?
én azt veszem észre, hogy minden sztorira, amit otthon elmesélek a feleségemnek a fiamnak is van egy "hasonló" sztorija, ami vele és a kitalált barátjával esett meg. sok esetben ugyan azokon a helyszíneken, ugyan azok a dolgok esnek meg velük. és ezt szinte azonnal el is mondja, ahogy az én oldalamról a beszéd befejeződött, tehát nem órákkal később, hanem 3 perc alatt "megszületik" a sztori.
(februárban lesz 4 éves)[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz MrSealRD #17118 üzenetére
jaja, nem úgy értettem, hogy külön-külön élnek belőle, csak, hogy melyik oldalról mennyi folyik a kasszába.
1) anyu GYED (alacsony fizu miatt gondolom akkor alacsony GYED) + apu teljes fizetése
2) anyu nulla pénz + apu GYED + apu saját fizu - anyu TB
ha megvan a matek, és kiadja, akkor hajrábár megjegyzem, hogy a feleségem 3 év közös bankszámlát követően igényelt sajátot már 3 éve így külön számlán megyünk, szerintem nem lett jobb, de neki így jó. (szerencse, hogy mindkettőnké ingyenes)
-
addikt
-
addikt
válasz MrSealRD #17108 üzenetére
aki GYED/GYES-en van, az van otthon. elvégre ez az állam hozzájárulása annak a személynek a bevételeihez, aki nem tud a gyerek miatt kereső munkát végezni
a házaspár nő tagja hogyan számolna el a cégével? milyen jogcímen nem megy dolgozni?“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
válasz Stylewars_kp #17091 üzenetére
a lámpa nálunk is bevált, igaz egész éjjel világít, mi egy rossmanos szilikon lámpát tettünk az ágya mellé (akkus, de rákötöttem egy powerbankot, hogy bírja az éjszakát)
ha nincs éjjel világítás, akkor amikor felébred átjön és akkor egyikőnk kénytelen visszamenni vele és elaltatni.
ha van fény, akkor is biztos felébred, de vissza altatja magát“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
válasz Poultier #17076 üzenetére
volt ilyen kérdés az autós topic-ban pár hónapja, AssAssyn nagyot ment végül aztán Prius+ lett a vége, ha jól tudom, de alapból szintén ez volt a keretrendszer: másfél milla és 3 különálló ülés hátul
a legjobb egy pikacsu lett volna, vagy ugye a klasszik Dacia (de azt nem akart valamiért)
arra figyelni kell, hogy a Citroen esetében az 1,6 az Prince motor, kerülendő nagy ívben“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
válasz Dr. Mózes #17064 üzenetére
először is gratulálok!
másod sorban vannak ezek a "szeretet nyelvek" (lásd wikipedia)
ha ismeritek egymást, akkor már ki tudtad tapasztalni, hogy a feleségednek leginkább melyik a szeretet nyelve. nem mindenkinél csapódik le egyformán az ajándékozás
ha nem tudod melyik, akkor próbáld ki az összeset, és nézd a reakciókat“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
-
addikt
válasz kovacsroli #17049 üzenetére
úgy rémlik a minimálbér X százalékát kell fizetni, lehet már nem 7500 forint, már 2 éve itthon vannak, szóval ezek régebbi számok
de értem amit mondasz és nem vettem támadásnak - viszont ebből a szempontból akkor aki itthon 1,5 millát keres az kapjon jobb orvosi ellátást annál, aki 150 ezret?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Milyen monitort vegyek?
- Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mikrotik routerek
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok