Hirdetés
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Path of Exile 2
- World of Tanks - MMO
- PlayStation 5
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- EAFC 25
- GTA VI
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Bestbuy játékok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
Mi is ezt az utat választottuk... Az volt a gondolat mögötte, hogy a hozzátáplálás elkezdése után megnézzük, hogy tapasztalatok alapján mire van szükség. És ehhez a legjobb alap módszertannal nekimenni... Kiderült, hogy kb fél év talán kicsivel több ameddig ez komoly igény volt... mert egész egyszerűen elkezdett rágni... Ilyen kis időre, és eseti használatra nem akartam venni egy ilyen drága eszközt... Eközben végignéztem ahogy tesómék megvették használták párszor, aztán azóta is amortizálódik.
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Dorian
félisten
Nálunk kb 4 eves korukra az megvolt, hogy ha elaludtak, akkor el vannak aludva.
De a 4,5 éves lányomtól az anyjának meg most is úgy kell kilópózni és vele alszik, a 6,5 éves fiam már akkor is alapból egyedül aludt a szobájában, de meg most is van, h néha átjön hozzám vagy a húgához.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
addikt
+1 erre, autós hordozó pattintható legyen a 2-in-1 vázra, vannak adapterek a babakocsi vázakhoz a mainstream hordozókra (pl Maxi Cosi)
a mózest fél évig használod kb, utána ülni akar a gyerek
sport rész szerintem felesleges a sok-in-1 gyerekülésekhez, mert úgyis a laprahajtós esernyő babakocsit viszed majd mindenhová, egy 3-in-1 vázzal + sport résszel tele volt a Kodiaq csomagtartója....amit mi használtunk: sok-in-1 váz mózessel meg autós hordozóval (adapterrel) és egy különálló összecsukható, kedvenc színemben a Fika Forest-ben
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
föccer
nagyúr
Nekem meg az AFSZ-emben benne van az egyértelműen téves ár kiírás miatt nem vagyok kötelezhető a tévesen feltüntetett áron eladni a terméket ;p
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
föccer
nagyúr
0 ft-vel nem engedi meg feladni a hirdetést.
Mondjuk most még lemódosítani sem engedi
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
vince
őstag
nyami, jó kis Vörösmarty csemege, de szerettem kibontani a folpackból, tiszta csoki lettem a végére
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
addikt
mi 20-25 éve sátrazni is utánfutóval mentünk, mert a Trabantba nem fértek bele a hangfalak, meg a 120 literes hűtőszekrény
mondjuk a hűtőnek külön sátor kellett“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Dare2Live
félisten
"Autója tegyük fel mindenkinek van, aminek ugyanúgy van költsége, gyerektől függetlenül."
Ez azért nagyon eset függő. Gyerek nélkül egészen el lehet lenni autó nélkül.
Természetesen el lehet lenni tömegközlekedéssel is."Persze, lehet magándokihoz járni"
9hónapra volt hely OEPben. Ha nem megyünk magánba akkor a kihullott tejfog helyére bemennek a mellette lévők, a felette lévő nem tud kijönni, a maradandó kijön vhol és összetörik egymást vagy marad szájpadlásban és majd szájsebészet.
"2 évente új almákat"
Most kapta meg a gyerek a 3éves Pocomat. Azért mert egyedül megy át a zenesuliba. btw oda is meg kell venni a hangszert. Tudom fel lehet nőni anélkül is... bár ez volt az egyik álma."meg beleszámolni, hogy 18 éves koráig kap egy lakást is"
El kell keserítselek: Az nem volt beleszámolva. Főiskola vagy egyetem se."De itt most a megélhetésről beszéltünk."
Én nem. És szó se róla ahogy írtam: Nem kérdés a gyerekek felnőnek. "fogszabályzó"... nélkül, bicikli nélkül, "zsemlén" is.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Napfénysüti
nagyúr
Jelen! Suzuki Balenonk van ami egy 4 méteres kisautó. És ezzel megyünk mindenfelé két gyerekkel (4 és 6 évesek), sőt néha még a bringámat is viszem a tetőn. De a mindenhovát úgy értsd hogy külfőldre egy hétre nyaralni meg hegyekbe is ezzel voltunk (2017-ben vettem újan 3,3 M-ért, nem volt vészes ára). Speciel ez egy elég gazdaságosan üzemeltethető típus.
De mondok durvábbat: kollégám még papír Switbe rakott be 3 (!!!) gyerekülést hátra. Nekik csak az az autó van, igaz ők nagy távokra nem járnak vele.
[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
"A nagyobb autóról volt szó, illetve az azzal járó plusz költségről"
Csakhogy "plusz költséget" nézni szerintem a legnagyobb önámítás. Nekem most Dacia-m van, így egy Focushoz képest - mondok valamit - havi 30.000-rel került többe az üzemeltetés, csakhogy ez bullshit. Amikor dönteni kell hogy legyen autóm, a lehetőségek azok, hogy havi 60-ba vagy havi 90-be kerül (+ akkor vételárkülönbség, és legyünk kiszámolósak, az abból elmaradt hozamok ugye...). Persze a 30 befogadható, kis összeg belefér...
A matek nem arról szól hogy 30k ide vagy oda, és döntsünk hogy Focus vagy Dacia, hanem hogy van-e havi 60, van-e havi 90 arra hogy autózzon a család (egyébként az alapfeltevés is rossz, nincs mindenkinek autója, 33 évesen még mi is a sárgabusszal jártunk haza a szülőkhöz, és BKV-ztunk, a gyerekek után lett csak).
Értem amit mondasz, csak sokaknál ez szerintem úgy csapódik le, és úgy hozzák meg a döntéseket, hogy "spóroltam havi 30-at", miközben nem, elégetett havi 60-at...
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Dare2Live
félisten
Amikor +autónál +30milliót írtam 20évre akkor low cost Skoda/Citroen... autóval számotam és ahogy írod "nagyon bulvár szint"en alul kalkuláltam.
Valójában nem fog az kijönni 20évre 30misiből.
Vezessem le?"Annyiba ne kerüljön egy gyerek, de 3 se, vagy akkor ott nagy gondok vannak."
kb erről beszéltem. "Számolni, elképzelni milyen kiesés és kiadás az tuti nem megy neki."
"A fenti párnál maradva..."
Ha gyereket akarnak akkor vegyenek fel minden támogatást is. Hülyeség mind a CSOK+t, mind a Babavárót... kihagyni. De aki a CSOK+Babaváró miatt vállal 1-2-3 gyereket mert hogy kap 10milliót és mekkora üzlet az azt kell mondanom halucinál.
@f4lcon
Nem kérdés a gyerekek felnőnek. "fogszabályzó"... nélkül, bicikli nélkül, "zsemlén" is.
Apropó kellett a gyerekenek fogszabályzó. "OEPben" 9+hó a várakozás azalatt összecsúsznak a fogai most kell. Magánban 180.000Ft volt. De persze kell járni kontrolra, meg állít rajta gondolom nem ingyen lesz.@updog Erről volt anno egy írásom 2011ben. [link]
Akkor 2011ben egy autó üzemeltetési költsége ha 12évesen lett megvéve a használtautó piac aljáról és az soha nem romlik el . 0%os hitelre lett megvéve keveset használjuk és 325Ft egy liter üzemanyag és az olajcsere... ingyen van mert autószerelők vagyunk és....
nah nem fokozom akkor 2011ben 425.000Ft/évbe került egy autó.
2024ben évi 20kval számolva az autópiacot nagyon jól ismerő autószerelőként szerencsével lehet kihozni egy autó üzemeltetését évi 1.5misire. De az átlag családapa nem szerencsés autószerelő.
És 2-3 gyereknél max 1% nagyon szerencsés lokáció esetén nem "kell" a +autó. Persze van aki szerint fogszabályzó... nélkül is felnő a gyerek. És igaza van. De a 99% aki csokot vesz fel az szerintem nem ez a kategória.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
solti
senior tag
A számok picit nagasak szerintem is, de a matek ettől még megáll. Sokan nem tudnak számolni, pl autónál is a fogyasztás = költség. Pedig biztosítás, amortizáció, kopó fogyó alkatrészek plusz vételi ár-eladási ár inflációval korrigálva...
Gyereknél is hasonló. Kezdődik z elején nőgyógyásszal, vitaminokkal, majd babakelengye, szülés, szoba (vagy csak bútorok), biztonsági cuccok stb. De valaki csak a kajával számol. Pedig kéne számolni orvost, oktatást (ami akár fizetős bölcsinél kezdődik), fogszabályzást, későbbi lakhatást stb.
Rohadtul nem éri meg a CSOKért, csak amilyen rossz az átlag magyar pénzügyi kultúrája, azt hiszi buli...
20 éves csóri házaspár és ingatlan : mióta lett ez elvárás? A reménysugár legyen az, hogy X év kemény munkával majd egy kis lakás összejöhet. Régen se volt ez másképpen. Bár lehet, hogy így le kell mondani a. külföldi nyaralásokról, ajfonrol, fancy hotelekről stb. Quid pro quo... -
addikt
én simán nyitnám a kaput
mondjuk nekünk a teraszról nézve nem látszik ember alkotta épület, csak a faházam a kert végében, szóval lehet nem tudom miről beszélek és megbánnám, ha lenne szomszédom ott is (mint öcséméknek, ahol 5 van, egy balra, 3 jobbra meg egy hátra...) és csak addig nagy a szám, amíg nem kell megcsinálni“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Toobee
veterán
Nálunk sokszor nagyon jól elvannak ketten, de azért jelen kell legyen mindig egy moderátor, mert gyorsan tud eszkalálódni a helyzet. Mi ezért is jöttünk végül vissza vidékre. Kb. 18-25 m2 bp-i ingatlan árából korrekt kis házat tudtunk venni, én meg próbálok a lehető legtöbb időt HO-ból dolgozni.
-
Toobee
veterán
Kettő a legnagyobb szívás szerintem ebből a szempontból: szinte semmivel sem "ér" többet, mint az egy gyerek, szinte minden témában 3 gyerekkel lehet ezt a részt kimaxolni vagy onnantól kezd el jelentősen kedvezőbb lenni. Mi nem merjük a harmardikat bevállalni, anyagilag óriási teher a szellemi és fizikai megterhelésen felül. Rögtön kicsi a ház, az autó, stb. Lányom most szeptemberben kezdte az ovit, fiam pedig 17 hónapos. Ugyan most betegség van, de nyár vége körül volt már néhány jobb éjszakánk, mikor végre újra egy szobában ébredtünk a feleségemmel. Rajta is látom már, hogy nagy szüksége van a felnőtt korosztályban töltött időre.
-
addikt
sokszor a második-harmadik gyerek a CSOK miatt van, meg az egyéb kedvezmények miatt és nem azért, mert annyira szerették volna
öcséméken is látom, hogy a második is megterhelő, de kell a három, különben köhögheted vissza a 10 millát
mi nem vettünk fel semmi ilyesmit, így rajtunk nincs nyomás, hogy KELL a gyerek. sőt, nálunk az első is nagy küzdelem volt, így ha ez a beetetés, akkor nem jól csinálják
főleg egyébként egy kislányt szeretnék, fene gondolta volna, hogy alapvetően lányos apuka lennék[ Szerkesztve ]
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
én csipáznék még egy gyereket, vagy kettőt is
tegnap a szomszéd két kölyök jött velünk műanyag flakont visszaváltani, öten a feleségem meg a 3 gyerek olyanok voltunk mint egy nagy család[ Szerkesztve ]
-
addikt
"Jobb egy pillanatig gyávának lenni, mint halottnak életünk végéig."
#17897 DeFranco fiam sík aszfalton, futóbringával esett akkorát, hogy majdnem kitört a foga (elszürkült, azaz az erek elhaltak benne) és felhasította a száját belül, ömlött a vér belőle. természetesen volt rajta sisak, ami eltört. el se merem képzelni mi lett volna, ha nincs.
sajnos a sebesség hatványozottan nő, amikor nagyobbakkal játszik...[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
Nem lehet burokban nevelni. Egész gyerek- meg fiatalkoromban a seggem alatt volt a bringa, elestem csomószor, de sosem a fejemre. Ahhoz valami durva lejtőn kell menni, vagy árokba borulni.
Lányom is elcsúszott az oviban, és arccal ráesett a homokozó szélére. Összevarrták, gyógyul, kenegetjük Kelo-cotee Solaire-rel, majd begyógyul.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
addikt
az én korábban eladott panelom felezte az én felemet a házban, így nekem nem volt illeték kötelezettségem, a feleségem meg csak az ő panelja meg a rá eső házrész értékének különbségének 4%-át fizette
-
addikt
mi használt házat vettünk, erre egy gyerekre csak valami százezrek jártak volna és annyit nem ért az egész
új építésűt ennyiből nem kaptunk volna ekkorát, 6 millióval többért sem
persze vehettünk volna fel több hitelt (csak a ház 1/3-a van hitelezve) de így nyugodtabban alszom, hogy nincs kifeszítve a költségvetés.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
-
lorcsi
veterán
& f4lcon
ilyen idobeosztas mellett hogy tudtok egy filmet sorozatot vagy hiradot.. barmilyen 30 perces. musort megnezni ?
nekunk is orokmozgo 2,5 a kisfiam
szerintem feleve szeretnem megnezni a Napoleon c. filmet….nem tudom mikor lesz erre lehetosegem
azt meg elkerekedett szemekkel olvasom, h egyesek futni.. pc jatszani stb szoktak 2-3 gyerek mellett.. nekem nem adja ki a matekeladó: vadi új soundcore motion+
-
addikt
mi szerencsések vagyunk, csak az elalvás nehéz. eleve este 8 után kerül ágyba, sokszor ez inkább már 9 órát is jelent. aztán még lemegy 2-3 mese, de nem bír kikapcsolni, pörög az agya mindenen, így ott ülök mellette (vagy a feleségem) még vagy 10-15 percet, úgy, hogy 2-3 percenként rászólok, hogy csukja be a szemét, és így este 10 körül elalszik.
cserébe nem kelt éjjel, és reggel magától kel 7:00-7:20 között“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
ggeleven
őstag
Nálunk is simán eszik a gyerekek Babócát és Brúnót, de sokszor én sem a történtet olvasom nekik, hanem pl böngészőnek használom avagy csak a mi találunk ki hozzá történetet. Avagy pl a hónapokon végigmegyünk és február kivételével nálunk minden hónapban van a családban születésnap és simán mondják, hogy kinek mikor van.
Ilyen kritikákkal tele van a net kb mindenről (írott és videós). Sírnak a szerzők Bingről, Pepáról, Disney mesékről és Mancs őrjáratról is állandóan, hogy mekkora szarok és nem valók gyerekeknek. Viszont valahogy egyik sem tud nekiállni és jobbat csinálni, csak a kritizálás megy.
De csak hogy bedobjak egy kerülendőt is (és olyan kritizáló legyek, mint akiket az előbb szidtam ): nekem ledobja az agyam a láncot a Kuflik könyvektől. Értelmetlen történetek annyira katyvasz szavakkal és mondatokkal, hogy belehalok az olvasásba.Nálunk egyébként nagyon mennek még a Bori és Berci könyvek. Vannak benne tök jó tanító történetek is, pl hogy nem megyünk el idegenekkel, mi van ha kórházba kerülünk, stb.
Illetve nagyobb gyerknek imádtam olvasni M. Kácsor Zoltán Zabaszauruszok sorozatát. Na ha valami, akkor ez könnyed, szórakoztató és iszonyú jó szó,- és névjétákok vannak benne!Szerk: 2-3 hetente megyünk könyvtárba és együtt választunk cserélgetős könyveket a saját otthoniak mellé. Imádnak oda járni és keresni-kutatni (meg persze randalírozni a sorok között). Ha van rá lehetőségeket, akkor javaslom eljárni.
[ Szerkesztve ]
20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
addikt
Anna-Peti-Gergő nem fog a háztartáson belülre kerülni
ha ilyen mese kell, akkor inkább van két kötetnyi Anton otthonami még letehetetlen, ha bele kerül az esti körforgásba, az a Kerék mesék
de szeretem az Érzelmek erdeje sorozatot is, meg az "Igazi ajándék"-ot illetve az összes Kicsimackót is [link]“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
ggeleven
őstag
Összeteszem a két kezem, hogy nálunk a 2 és 4 éves átlag fél 9től alszanak 7-fél 8ig (betegségeket leszámítva) felkelés és mászkálás nélkül. Mondjuk nem is lenne hova menniük, mert ők az emeleten vannak, a szülői háló meg a földszinten van. De volt azért benne több hónap munka, hogy így legyen. 4 hónapos pici is egyszer felkel hajnalban, de utána ő is alszik vagy 8ig. Egyébként talán az alvásmegvonás a legnehezebb az első években. Erre nem lehet előre készülni és sokakat kikészít.
-
tag
Alirol nalunk tobb kisebb dolog van, nem nagy keszletek, amugy wooden train-re kell keresni.
Taviranyitos mozdony: infras taviranyitoval ez egesz jo volt, de ilyet mar talan itthon is lattam valahol. Ket csatornas a taviranyito, ket keszlettel keszlettel egesz advanced szituaciokat lehet eljatszani.
Extra fajta sindarabok: nemelyikbol 1-2 darabot erdemes venni trukkos helyzetekre, pl apa-apa v. anya-anya, rendes valto (amelyikben az a kek darab van, amivel tenylegesen lehet iranyitani a vonatot).
A leggyorsabb mozdonyunk alirol van, de most nem talaltam meg. Tenyleg egesz gyors, gyorsvonat alaku, de visitio gozmozdony hangja van es kinaiul beszel
Ha az ar kevesbe szamit, akkor a Brio markat erdemes nezni amazon.de-rol. -
tag
Tenyleg elegge eseti. A sineket leirta a kollega itt fentebb, a jarmuveknel / mozdonyoknal is van hasonlo, nemelyiknek csak az egyik felen van magnes, a masik csak sima fem, gondolom sporolasbol, nemelyik meg bizonyos sinek csatlakozasanal felugrik mindig a peremre es kisiklik. Aztan nemelyik mozdony egesz gyenge, keves vagont tud felhuzni az emelkedon, illetve pl. valahonnan van par darab nagyon meredek emelkedonk, amihez nemelyik jarmu terepszoge keves. De nalunk vannak keszletek mindenhonnan, IKEA, Aldi/LIDL, aliexpress, etc.
2-3 eves koraban meg nagyon duhos lett ezektol a fiam, mert nem ertette, hogy miert nem az tortenik, amit akart. Cserebe most a 7-et kozelitve is jatszik meg veluk neha. -
addikt
a legtöbb pálya működik egymással, de vannak olyanok amik jobban és olyanok amik kevésbé passzolnak (feszülnek, lógnak, nem is összeilleszthetőek vagy a nyomtáv ugyan passzol, de a mélyedés nem egyformán mély, és így "döccen" a vonat rajta)
sajnos a Lidl gyártója minden évben más, így a kompatibilitás két Lidl készlet között is esetleges.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
DeFranco
nagyúr
Mi fóliát nem akartunk, én sem szeretek olyan autóban hátul utazni, ráadásul sokszor van olyan, hogy a gyerkőc kéri, hogy vegyük le, mert inkább nézelődne.
Ha felrakatsz egy rendes fóliát, akkor befelé nem látsz semmit de kifelé teljesen jól átlátszik, egyáltalán nem zavar a kilátásban. Nekem a hátsó szélvédő is be van fóliázva, de még szürkületkor sem zavaró. -
ggeleven
őstag
Fú, a katona az para! Nálunk a legnagyobb fiú mondta egyszer azt 3-4 évesen, hogy igen le kell feküdni aludni, mert a néni is azt mondta. Visszakérdeztünk, hogy milyen néni, erre azt mondta, hogy hát a néni a piros ruhában a nappaliban. Mondanom sem kell, hogy rajta, anyukán és rajtam kívül nem volt otthon senki és vendég sem jó ideje...Hát összeszűkült a fejbőröm egy mp alatt és végigfutott a hátamon a hideg.
-
addikt
amit linkeltem, annak az oldala lecipzárazható és az ágy mellé húzható, így éjjel gyakorlatilag melletted, de mégsem az ágyadban fekszik a gyerek. ha fizikailag van hely a szülői ágy mellett, akkor az első időben nagyon kényelmes, főleg amikor még szoptatni is fel kell kelni éjjel többször
-
Semin
senior tag
"...Nem jó a gyereknek, ha hosszabb távon a hordozóban van,..."
Konkrétan le is van írva a komolyabb hordozók használati utasításában, hogy 1 óránál tovább ne legyen benne a gyerek X korig (általában 6-8 hó). A mózes síik felülete amire a gerincének szüksége van.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
a dekás külön fékkar csak dekás (19mm) kormányra megy rá
én alin vettem (természetesen) a kopit, aminek nem rejtett a kivezetése, hanem egyenes előre, de amúgy minden másban egyezik, és felmegy a standard 22,2-es kormányraami meg a bringa drágaságát illeti: mi szerencsés helyzetben vagyunk, egy olyan utcában élünk, ahova csak az jön autóval, aki itt lakik. nincs átmenő forgalom, mert nincs hova. és emellett sok a hasonló korú gyerek, így nem kell játszótérre menni ahhoz, hogy gyerek társaság legyen, elég csak kimenni az utcára, vagy át valamelyik szomszédhoz. így nem kell azon aggódnom, hogy bele vertem 60-70 ezret a futóbringába meg 150-et a 16"-osba és a játszótéren valamelyik jóképességű behúzza. azon meg már felülemelkedtem, hogy vigyázni nem tud rá, nem is érdekli.
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
Ez.
Ezért nem veszek drága/értékes bringát a gyereknek, mert nincs kedvem parázni rajta, meg veszekedni vele, hogy hol és hogy teszi le. Így is zárom, és általában összezárom az enyémmel amit egy viszonylag komoly lánc véd, de ha egyedül fog menni vagy épp nem bringával vagyok, nem akarok ezen feszülni.
Majd ha tud rá vigyázni, lesz frankó bringája (ha tudok szerezni) addig meg tekerje a kecsuát.
-
addikt
- ezek hajtogatós (kevlár peremes) CST Type Racing gumik, $20 körül van postával darabja
- a kerekek karbon közepű ilyenek
a gumi tényleg 150g a kerék meg tényleg 250g (figyelni kell, két szélességi méret van, 85 és 95mm)
- a belsők Schwalbe AV1 (80g)
- a nyeregszár 22,2-es fej nélküli acél volt, szóval azt kicseréltem egy mtb kormány levágott részére, ami szintén 22,2mm átmérőjű, csak 2 furat kellett rá, és ment rá a nyereg
- a nyereg az a képen a kínai verseny nyereg, de vissza tettük a gyárit.
- a villa még egy speciál dolog, mert az egy 622-es alu trekking villa (alu nyak, 1") ami le lett rövidítve a megfelelő méretre, és így ahead lett az egész bringa
- a kormánycsapágy az egy fekete alu csészés Spyral
- a kormány egy montis sima alu 25,4 levágva 420-ra, itt lehetett volna könnyebbet keresni, de ez volt kéznél
- a kormányszár meg szintén alis (92g)[ Szerkesztve ]
-
szotyika77
aktív tag
Nálunk január óta folyamatos takony-köhögős kór van a bölcsiben, bontjuk is a pezsit!
Mi elkaptuk, és január második hetében már nem ment, kihagyott 3 hetet, január 30-án ment ismét, majd február 9 óta megint itthon van.
Már meggyógyult, csak most kivizsgálásokra fogunk menni, úgyhogy úgy döntöttünk, hogy addig nem megy, nehogy elkapjon valamit ismét. -
senior tag
-
-
Milka 78
nagyúr
Jelen!
Nasivin kid, meg valami antibiotikumos kanalas (normaflor a kanalas miatt) és baromi sok orsziporszi )előtte Sterimar sós oldat az orrba)...ja és szombat éjjel a Bethesdában ügyelet, mert ràmen a fülére így nagyon ki sem tudtunk menni vele csak kis időre. A füle miatt Flamborin.
Jól elvagyunk[ Szerkesztve ]
-
Nekünk Laica MD6026P (-szerű, asszony tudja ) inhalátorunk van, ennek 8 ml. a max adagolása (az a javallat hogy félóránként lehet újra tolni az inhalálást, egy program kb. 14 perc).
(#16443) f4lcon Majd morzsolok egy könnycseppet azokért akik nyertek két napot, mielőtt úgyis ledönti az ő gyerekét is a kór, és úgyis meg kell oldani hogy otthonmaradjon, de ezzel még 6-8 gyerek szülőit is behúzza előtte a sz*rba....
Nem egyszerű megoldani a dolgokat? - hja', senkinek sem az, ebbe belegondolni szerintem pont az empátia definíciója lenne
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Sós spray orrba, salvus vízzel napi 5-6 inhalálás, sok folyadék. Ha nagyon nem tud elaludni a teli orr miatt, akkor este Nasivin (de nagyon mértékkel), illetve múltkor a kötőhártyagyulladás átment szintén ilyen taknyolósba és ráment a fülére is, akkor kapott Otipaxot, és amikor nagyon ramatyul volt akkor Nurofent.
De alapvetően próbálunk gyógyszerek nélkül kijönni az ilyen - relatív - enyhébb cuccokból (szerencsére mindkettő olyan hogy 38 körüli lázzal sem szoktak átmenni haldokló kismadárba, vígan elvannak, így kb. még az is "enyhének" számít nekünk). De ez nem megúszható, szokd meg, lesz még pár ilyen év
Amúgy abszolút együttérzek, feleségem itthon van, úgyhogy ő tud vigyázni a gyerekekre (persze mivel terhes, azért egy plusz idegességet ad hogy a beteg gyerekeket mindig ő ápolja), én meg HO vagyok régóta (de csak ha nagyon-nagyon kell a segítség, akkor megyek ki), komolyan el sem tudom képzelni hogy egy átlag, bejárós dolgozó szülőpár hogy oldja meg általában ha 1-2-x darab gyereknek otthon kell maradni (és hogy miért nincs annyi empátia a szülőkben, hogy nem küldik láthatóan tünetes betegen a gyereket oviba, ezzel szívatva mindenkit).
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
mi először felfújható matracot használtunk párszor vendégágynak, megfelel, később váltottunk ilyen kempingágyra [link]
kis lakásban lakó nagyszülőhöz vettük, amikor a fektetőágyat kinőtte a gyerek, teljesen jól használható és az értékelések ellenére egyáltalán nem nehéz összerakni (nem tudom milyen pálcikaembernek kell lenni, hogy ez kihívást jelentsen, nem vagyok egy kifejezetten erős alkat, de semmi problémám nem volt az összerakással).
-
addikt
A gyermekgondozási díj alapjául szolgáló jövedelem meghatározása:
Amennyiben az igénylő, a gyermekgondozási díjra való jogosultság kezdő napját közvetlenül megelőző harmadik hónap utolsó napjától visszafele számítva rendelkezik 180 naptári napi jövedelemmel, akkor a gyermekgondozási díj alapját ezen 180 napi jövedelem figyelembe vételével kell megállapítani, ha a biztosítási idő folyamatos (a biztosítási idő akkor folyamatos, ha abban 30 napnál hosszabb megszakítás nincs). A folyamatos biztosítási idő megszakítása esetén, a megszakítást megelőző jövedelmet nem lehet figyelembe venni. A 180 napi jövedelem keresésekor legfeljebb az ellátásra való jogosultság kezdő napját megelőző naptári év első napjáig lehet visszamenni.
A gyed a figyelembe vehető jövedelem naptári napi átlagának 70 százaléka azzal, hogy a gyed maximálisan megállapítható összege havonta legfeljebb a mindenkori minimálbér (2022. évben 200.000 Ft) kétszeresének 70 százaléka lehet. Ennek megfelelően a gyermekgondozási díj 2022. évi felső határa havi bruttó 280.000 Ft (nettó 210.000 Ft).
2021-ben a bruttó minimálbér 167.400 Ft volt, a kétszeresének a 70%-a 234.760 Ft, ez volt a maximum, amit kaphatott, ennek a nettója volt 175.770 FtHa a gyerek születése előtti harmadik hónap ELŐTT lévő 180 nap átlagos fizetése kétszeresének 70%-a nagyobb, mint a bruttó 234.760 Ft akkor most januártól magasabb GYED-et kap.
-
addikt
a GYED-nek a maximuma van meghatározva, a bruttó minimálbér kétszeresének a 70%-a, így ha a feleséged eddig sem maxolta ki, akkor ez után sem változott semmi, de ha magas volt a fizetése és a 2021-es minimálbér miatt keveset kapott, akkor most az új maxot (nettó 210) kaphatja. feltéve mondom, hogy volt elég bruttója a gyerek születése előtt
-
solti
senior tag
Mi egyetlen 3in1 babakocsival lenyomtunk 2 gyereket (foppapedretti 3chic). Autóba befért, ha messze mentünk, akkor szétszedtük amennyire lehetett és akkor egész pici helyen is elfért (kerekek egy mozdulattal levehetőek voltak).
Vásárlásnál a sorok között még épp elfért, és lehetett alulra jól pakolni. Sportként meg addig használtuk, amíg nem tudtak járni utána már inkább sétáljanak (vagy kismotor, roller stb). -
Dare2Live
félisten
"mégse álltam be a sorba"
és tukmált heti szinten a díler meg a legjobb haverod, hogy próbáld ki? Engem soha.
Simán megengedhetted volna magadnak akár napi szinten? Én biztos nem.
és ha véletlen mégis szted milyen hosszabb távű eü hatásai voltak az akkori felhozatalnak és milyenek mostani csavarlazító/csigaölő/mdpvnek?
Ja tisztára ugyanaz van mint 20éve. Ja nem.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
veterán
Köszönöm Neked is! 37. hétre született a Picúr, de szerintünk rosszul számolták már az elejétől kezdve, UH méretek szerint szeptember első hete volt a céldátum, és ehhez képest augusztus elején született, így mi kábé 1 hónapos lemaradást feltételezünk. Ha így nézzük, reális az is, amit most látunk, mintha most lenne a harmadik havi fejlődési ugrás.
Zenével próbálkoztunk, még nem találtuk meg a kedvenc stílusát!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
nekünk ezt már szétszaggatta egy ideig jó volt, de most már erősebb
és sajnos a gumi része is hamar megadja magát használat közben#15767Ezekiell köszi, de ez elég ronda bár ha nem lesz jobb, lehet ez lesz a megoldás
amit DeFranco linkelt az lenne jó, ha 1) olcsóbb lenne mert 13db kell 2) nem félnék, hogy az a kis pöcök nem szakadna ki bútorlapostól a gyerek rángatása közben
amin még gondolkoztam, hogy valami nem permanensen rögzíthető kihúzható elzáró kellene a konyhasziget két oldalára
itt egy kép a konyhánk vonatkozó részéről.
a bal oldalon a fagyasztószekrény ajtaja van, onnan a sziget 80cm a jobb oldalon meg a konyhaszekrény vége van, ott 70cm a sziget és a szekrény között a távolság
a sziget 115cm széles“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
én még nem találtam fiókzárat, amit a gyerek ne tudna kinyitni
egészen egyszerűen megnézi, hogy én hogy csinálom, és leutánozza
katasztrófa... valami rejtett mágneses cucc kellene“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
Toobee
veterán
Itt, ugye?
https://manokboltja.hu/
Lehet rárepülök. A kendős szart én is küldtem vissza. Kétszer raktuk bele paprikavörös lett és visított, mint mikor szúrják a malacot. Nem bírja elvilseni, ha nem lát, csak kifelé lehet fogni is. Ezekbe lehet hátra is venni, ugye? Még abban reménykedem, hogy akkor átlát a vállam felett és nem kiabál. -
addikt
hát, a mérettel bajban vagyunk, a gyerek már több, mint 14kg és itt sok "jó" méret van, a Lupilu 4-es Maxi az 7-18kg az 5-ös az 11-25kg és a többieknél is hasonló a helyzet, a 13-14kg az nagyjából közepén van a 4 maxinak és az ötösnek, és már legalább 1 hónapra rendszeresen az ötöset vesszük mindenből.
de azt vettem észre, hogy mivel a gyerek kicsit ... hmmm ... pocakos, így éjszakára a bugyipelenkák jobban beválnak, mert azoknak a has része nem nyomódik el / össze
egy ragasztós pelenkánál előfordul, hogy reggelre a combja és a pocakja között a pelenka egy vékony sávra össze van nyomva, és mivel hason alszik legtöbbször, így ott egészen egyszerűen kifolyik a pisi.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
tildy
nagyúr
De gonosz Egyébként sosem tudni milyen baba lesz, nálunk szerencsére átaludta mind jó hamar az éjszakákat. Ellenben a nagy még mindig nem hajlandó este 10 előtt aludni menni. 6 éves. 10.30-8 közt alszik, 8.50re megy suliba.
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
-
veterán
Köszi, Alzáról lőttem hirtelen felindulásból egy Bauert, ha rossz lesz, visszaküldöm. Momertet is néztem, de nekem úgy tűnik, hogy ennek semmi köze a régi márkához, random kínai mérleg átbramdelve, így inkább lett az elvileg német Bauer. Bébiőr kapcsán pedig sajnos szakítanom kellett az Aventtel, mert sehol nem láttam egyértelműen leírva, hogy mi a stájsz az elemes kérdéssel, ezért Babymoov Premium Care Digital Green lett, ez tuti tud üzemelni elemről, de USB portos a töltő, így vész esetben powerbankról is etethető (szerintem).
[ Szerkesztve ]
-
addikt
a rúdon hátrafelé nem lehet állítani az ülést? nekem is beleakadt a sarkam a Longus ülésbe (valószínűleg ugyan az az olasz gyártója mint a Bikefun ülésnek) és ott van 3 csavar az ülőlapon ami 2 állítási lehetőséget ad.
-
DeFranco
nagyúr
nekünk szerencsére nagyon hamar kipörgött ez a vonal, aztán egy darabig még használtuk a lent linkelthez hasonló caretero monaco babakocsinkat ami már sokkal praktikusabb volt (nyeklett az is de a célnak megfelelt, akkor már veteránok voltunk ) de az igazi megváltás az volt amikor csatasorba állítottuk a szomszédtól kapott alap szocreál esernyőre csukható babakocsit, annál jobb nem volt sem nekünk sem a gyereknek.
mobil, kényelmes, praktikus, szinte zsebre is vágod, mindenhova berakod, mindenhova bemész vele.
-
-FreaK-
veterán
Köszi!
A Lionelo Natt nem teljesen ugyan az, mert a hátsó kerekei nagyobbak. A Mamba-nak meg főleg, az össze csukva is egy rendes full-size babakocsi inkább.
Mivel főleg az összecsukott méret számít, így lehet bevállalom akkor azt, számolva persze azzal, hogy kínai és később nyikorogni fog.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest