Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
válasz Dorian #18214 üzenetére
ugyanaz pepitában. [link]És hamár elesik, szétnyilik a feje, kifolyik az agya. [link]
@venom8888
" Öszintén melyikötök váltja fel a feleséget,és kell fel 4x ejszaka a gyerekhez oszintén."Mi váltogattuk ill váltogatjuk egymást. Este 20:30kor átveszem a lantot. Gyerekek már ágyközelben, feleségem elmegy aludni. Kisfiam elalszik magától, kislányom mellé be kell feküdnöm. Beszélgetünk, aztán mobilozok, ő megmasszírozza a talpam és elaszik. Ezután kijövök, filmet nézek, forumozok, ha megmaradt mosogatni való mosogatok... kb 1:30ig. Ha ébred elaltatom. 1után lefekszem onnan ha van valami feleségem kell. Így feleségemnek meg van 6h egyhuzamban alvás. Reggelt gyerekekkel 100%ban feleségem viszi így nekem is megvan egyhuzamban 6h alvás.
Az, hogy egyszerre alszunk el és éjjel 3-7* ébredni kell az nekem elviselhetetlen volt.
De ismertem olyat ahol apuka ~1700 fele hazajött melóból és átvette gyereket, feleségét elküldte aludni. Este 22:00kor meg lerakta a gyereket és onnan vette át felesége.
Kérdésedre válaszolva: Én a fenti módon segítettem ill segítek még most is be. Ezt úgy amblokk átrakni a másikra élhetetlen, embertelen lenne."Ugy ertem az tart meddig, hogy ejszaka orankent fel sir, es vissza kell altatni."
Ez baromira gyerekfüggő.
Nálunk nagyobb emlékeim szerint 1.5hónaposan ált át 1hról 1.5hra. Aztán 4hónaposan 3hra. És 1.5éves korában már csak egyszer ébredt evett és végigaludta.6030D
"3 éves koráig kb 45-60 percentként kelt"
Ennél már csak a hasfájosak jobbak...[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
válasz Dorian #18222 üzenetére
"akkor el vannak aludva."
Még ott van a babafigyelő kamera a nagyok szobájában, mert napközben amikor a nagyok nincsenek otthon, anya ott altatja a picit.
Néha visszanézzük mit művelnek éjszaka, a hatéves már egészen "nyugodtan" alszik (creepy hogy éjfél körül rendszeresen felül, kinyitja a szemét, szétnéz, majd visszafekszik), a négyéves az konkrétan bejárja az egész ágyat (elég nagy szétnyitott kanapé). Ja és én alszok ennek a kanapénak másik felén, úgyhogy innen szoktam megtudni hogy miért érzem úgy, mintha valaki beletiport volna a vesémbe - mert valaki beletiport a vesémbe ).
Pont én is jövő tavaszra tervezem leválasztani magamat róluk, bár amíg a végeredmény úgyis az lenne hogy valamilyen formában ott kötnének ki ahol én is alszok, tulajdonképp mindegy.
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Dare2Live
félisten
válasz Dorian #18203 üzenetére
ahogy írtam kinek mi. Ahol a rugózás számít ott de faktó standard a levegős/pumpás. pl futóbabakocsik.
[link]
"Felfújható, nem tömör!
A rázkódás szempontjából nagyon fontos, hogy ne tömör kerekű kocsival fussunk. Mindenképp felfújható, szelepes kereke kell legyen a kocsinak, hasonlóan egy biciklihez."
Nem/futó olcsobb babakocsiknál meg azért van mert ez adja legolcsobban a legjobb csillapítást. Mindezt a legkissebb súly mellett.Igazából nem tudom még mit rakhatnék hozzá. Esetleg trollkodhatnék egy ilyennel:
Mindenki úgy rázza szét a gyereke agyát ahogy szeretné![ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz Dorian #18199 üzenetére
Ha van egy tök jó rugózású babakocsitok az elég jól kikompenzálja. a tömörgumi rázását.
De a jó felfüggesztés az drága+nehéz egy ballonos gumihoz képest.A pumpás gumi előnye, hogy olcsó, könnyű, jól rugózik. Aki fél a defekttől annak persze ajánlott egy defektjavító spray.
Szóval mindennek megvan előnye hátránya, kinek mi a fontos, mennyi pénze van rá...
-
Dare2Live
félisten
válasz Dorian #18185 üzenetére
Tömör gumi legnagyobb trade offja egy ballonos levegőshöz képest, hogy kb nem csillapít, nem rugózik. Ráz nem kicsit és érdemi felfüggesztés kell ha ezt ki akarod kompenzálni. Ami drága és nehéz és persze tönkre tud menni.
-
mirci18
addikt
válasz Dorian #18089 üzenetére
Én is ezt tapasztalom.
Ha a gyereken múlna épp hogy hazyér már ugrik be a kézbe a Nintendo és a Minecraft.
A tanulás meg ráér.
Ha túlzásba esik tapasztalat hogy romlik a tudása a figyelme és a türelme tapasztaljuk is így muszáj szankcionálni.
Kisebb korban sokkal veszélyesebb mert agresszív zombik lehetnek belőlük.
A középső fiamnál időnként bejön a tv-ről youtube elindítása Sam a tűzoltó c mesével.
De ha ott sem lenne mértékletesség bajban lennénk.Így is járnunk kell vele neurológushoz pszichológushoz mert megkésett beszéde és kortársakhoz képesti éretlensége van tehát fejlesztést igényel.
Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
solti
senior tag
válasz Dorian #18097 üzenetére
engem az zavar, hogy leegyszerűsítesz dolgokat. Számomra a telefon, tablet ,laptop csak egy médium. Nem telefonozik, nem tabletezik és nem számítógépezik senki se, ezek nem valid kifejezések. Pl mondhatnám, hogy Youtube-ozik, de ez se fedi le a tevékenységet, mert nézhet oktatóvideót, idegennyelvű mesét vagy yt shorts-szal moshatja az agyát. Ugyanez igaz a játékoknál, de tudod mit? könyveknél is. Ott is van jó, semleges és rossz hatású könyv (vagy jelenleg annak tartják). Játékoknál is van olyan ami segíti a kreativitást, ügyességet stb, és van ami meg nem...
(sőt kreatív fajátékokkal is verheti a másikat, az se az igazi...) Nyilván TV-nél se mindegy mit néz, nem maga az átviteli eszköz a lényeges...Ameddig a tanulmányok és vizsgálatok nem vizsgálják magát a tevékenységet ami ténylegesen történik, számomra irreleváns az eredményük.
(és igen, vannak olyan dolgok, amiben a többség téved és tényleg mindenki szembe megy az autópályán és nem Te vagy az idióta... másik oldalról nézve a tehénszart se fogom enni, pedig hat milliárd légy biztos nem téved...)
-
DeFranco
nagyúr
válasz Dorian #18095 üzenetére
Ez sajnos nem erős érv, mert sok mindentől függ a konklúzió.
Függ attól, hogy épp mi a zeitgeist, mi a gyerekpszichológia éppen mainstream álláspontja (ez időben változó és max. követi a társadalmi berendezkedést, de nem előzi meg), mennyire biasolt, hogy ebből mit vesz át a médium ami hozzád eljut, és mennyire biasolt, hogy ebből te mit fogadsz be, mit fogadsz el, és mit vetsz el akár nem tudatos szinten is.
Feltételezem te sem öt különböző mértékadó gyerekpszichológiai tudományos folyóirat folyamatos követésével és a tanulmányok eredményeinek folyamatos szintetizálásával szerezted a benyomásaidat, csak olvastál helyeken dolgokat.
Amivel nincs is baj, mert én is helyeken olvasok dolgokat, csak ezt igyekszem ennek megfelelően a helyi értékén is kezelni.
-
Dorian
félisten
Ja, az ivás csak egy hasonlat volt, a lényeg inkább az, hogy szvsz tablet meg ilyesmi sem való a gyereknek iskolás kor alatt. Abban a korban játsszon fizikai játékokkal, és leginkább olyanokkal amik a képzelőerejét fejlesztik.
Sok szülő azért adja a gyerek kezébe, hogy addig is hagyja békén, hiszen ezek nagyon be tudják a kölköket szippantani.
Meg egyéniségfüggő is a dolog, a fiam az enyhe adhd-jával durván rá tud függeni bármi képernyőre, és ha a kevésnél többet nézi utána kezelhetetlen lesz, a lányom meg nem ilyen.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
solti
senior tag
ha engeded, hogy beledugja a nyelvét az alkoholba és megutálja gyerekként, az nem árt
(az alkoholos példa analógia akart lenni a gimis/szakközepes évek és utána történtekre. Nálunk sokan elég nagyivók lettek azok közül akik nem ittak semmit addig... mi meg kb lenyugodtunk, nem volt meg az újdonság varázsa és ezért túlzásba se estünk...
Nyilván ne az ovis vagy általános iskolás igyon) -
blt-blog
lelkes újonc
válasz Dorian #18077 üzenetére
"Azert nagy különbség van aközött, ha vmi ajanlott, v a szülő akarja, vagy ha nincs más lehetőség."
Szerintem egyatalan nincs kozotte kulonbseg, felteve, hogy ha mar eldontotted, akkor a leheto legkevesbe rossz modon tortenik az utazas, a gyerek(ek) igenyenek figyelembe vetelevel. Volt hogy azert repultunk at oceant, mert kellett, volt, hogy csak egyszeruen akartuk. Nem hiszem, hogy barmelyik esetben ne maximalisan probaltuk volna a gyerek igenyeit szem elott tartani, csak azert, mert az utazas oka mas volt.
-
mirci18
addikt
válasz Dorian #18049 üzenetére
Kinek mi az igénye.
Nekem baromi kellemes az hogy van egy saját házam mégha "nejlon" is.
Ahol reggelente ha felkelek kiülök kényelmesen kávét főzni vagy sütni egy rántottát.
Hideg sör van a hűtőnkben plusz kaja.
Minden este "ágyban alszol".
Nekünk ez bőven elég.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
mirci18
addikt
válasz Dorian #18042 üzenetére
Ezért jó a sátrazás mert hozzá vagy szoktatva ahhoz hogy közösségként elviseld más emberek nyűgjeit.
De akiket zavarnak az apró gyerekek akkor olyan helyen kell sátorozni ahol nincs víz a közelben ergo sok kisgyerek sem.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
MrSealRD
veterán
válasz Dorian #18042 üzenetére
Valójában pontosan erre gondoltam. Ilyen 3-4 év fölött egyedileg mindenki mérlegel. Az már más kor... De 1-2 éves kor alatt nem ajánlják. Én erre bátorkodtam reagálni mert a fényképek alapján kivehető volt a kor... De nem flame a célom, nekünk védőnő és más szakember sem javasolta... Ellenben ahol nem volt ez a napirend betartva meg mentek mindenhová hogy majd megszokja... Na ott 16 hónaposan óránként felkel minden nap!!! És enni is csak úgy hajlandó a menet közben csipeget ... Úgy közelít a gyerekek felé hogy koordinálatlanul hadonászik...stb. nekem ez elég megerősítés volt, amikor a kisfiam tegnap a játszón aranyosan és kedvesen megölelte a csúszdán a kislányt és megpuszilta. És kedvesen mosolygott rá. ( Másik szülő is ott volt, engedte nem voltak beteg...csak hogy mindent lefedjünk.)
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
6030D
őstag
válasz Dorian #17895 üzenetére
Nekem sem volt sisakom, a Wartburgban sem voltam bekötve hátul, de még a mózeskosarat is anyám fogta az ülésen, mert nem volt benne isofix. Más világot élünk, felgyorsult. Tegnap voltunk pont a kresz parkban, lányom nyomta a pedálos bringát. Volt ott minden, rolleres, bringás, motoros, gokartos. Azért volt pár aztak*rv* pillanat, de megoldották a srácok a kikerülést. De egyszer érjen össze a fejük.
Motornál amúgy mi sem adtunk rá, de elég hamar elkezdett futóbringázni, onnan meg már igen.
Nyuszimotorral viszont egyszer a bölcsiben esett úgy, hogy elharapta a száját. Azt be kellene tiltani, annyira szar a súlypontja.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
válasz Dorian #17766 üzenetére
Mi is így voltunk, egyre vettük fel a CSOK-ot (sajnos évek voltak míg az első gyerek is összejött), kemény 600.000-t kaptunk, mondjuk 2016-ban még ez egész látható százaléka volt a mostani panelünknek (azért három gyerekkel már kezd szűkös lenni, cserébe azóta ki is árazódtunk a piacról és ugye "elhasználtuk" az összes normális támogatást is, vagy már nem esünk bele mert megvan a három )
Utólag nagyon okos tudnék lenni, hogy 2016-ban kellett volna rögtön házat venni, meg hogy be kellett volna vállalni akkor 3 gyerekre. De én is úgy voltam hogy felelősen számoltam és terveztem. A többi azóta
politika topictörténelem#17767Tothgera30 "Ezt egy gyerek nem dönti porba" - óh, ilyen téren nagyon kreatívak már pár hónaposan is (bocs ).
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
válasz Dorian #17729 üzenetére
Nem mindenki kapott nyerő szelvényt a génlottón Mondjuk nálunk kb. egyébként is mindegy, mert alapból átlag 140 km-re laknak. Havonta 1x mi megyünk 1-1 hétvégére aztán jónapot (lásd még: "ha nyugdíjasok leszünk, akkor majd sokkal többet tudunk felmenni hozzátok kisfiam" ).
Játszi: nyilván én sem úgy vagyok a sarkukban, hogy jajj kisfiam, le ne ess, minden OK, segítsek felmászni? stb. Kb. csak keresem a tekintetüket (és nagyon hálásak amikor az elmélyült játékból felnéznek és látják hogy ott vagyok nekik és figyelek), és folyamatosan cirkálok a környékükön, illetve ha tényleg valami extrémebb helyzetben van, akkor minél kevésbé feltűnően de max. egy ugrásnyi távolságban próbálok maradni. De ha muszáj (és muszáj) akkor úgy feszegesse a határokat, hogy én is ott vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
ggeleven
őstag
válasz Dorian #17729 üzenetére
Nagyon nem mindegy az a leélt 70 év és bizony van, aki max nézi, hogy mit csinál az unoka, de aktív programot már nem tud velük csinálni, még egy játszóterezést sem. Mondjuk ahogy látom sok 30as szülő is tényleg csak beteszi a játszira, aztán kiül a padra telefonozni... Onnan meg beröfög néha, hogy viselkedjen a kölyök. Na az ilyet meg tudnám nevelni... na nem a gyereket, hanem a szülőt (vagy nevezzem inkább csak kísérőnek?).
20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
tag
válasz Dorian #17669 üzenetére
Amugy, mi is igy kezdtuk, hogy sok folosleges formalitas meg kapitalizmus, meg a felesegem is ezt mondta, aztan szep lassan kiderult, hogy azert jol esik neki. A valentin napot meg igy is skipeljuk.
Persze meg kell talalni az egyensulyt, sok penzt tenyleg nem er, meg csecsebecseket is kar adni, amik aztan csak fogjak a port.Az anyak napjaval viszont lehet kicsit boviteni azt a tipikus latasmodjat nemelyik gyerekeknek, hogy mindig neki kell kapnia, es neki mindig kell kapnia vs. neha neki is kene gondolnia masokra. Legalabbis a fiamnal ez nagyon eros, eleg onzo, a lanyom mondjuk allandoan rajzolgat mindenkinek ajandekot. Ugyhogy en valami kezmuves dolgot szoktam veluk csinalni. Tavaly tultoltam es eleguk lett es en fejeztem be, ugyhogy iden csak hajtogatunk+ragasztunk valamit, pinteresten vannak jo otletek.
-
ggeleven
őstag
válasz Dorian #17625 üzenetére
Ilyet láttam én is ismerősöknél. Nem tudom mitől borult ki a gyerek, de hónapokig üvöltés volt fürdésnél. Nálunk szerencsére mindegyik gyerek sellő és auqaman és a nap egyik csúcspontja a fürdés.
1 év kor alatt mindegyik nyűglődött öltözésnél, de leginkább azért, mert nem mehettek el szabadon.20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
föccer
nagyúr
válasz Dorian #17580 üzenetére
Mi nekünk nem volt ekkora mázlink. Volt tej ~3 hónapos koráig, de kevés volt neki. Amikor már ömlött a tápszeres cumiból a manna, akkor már még kevésbé akart küzdeni a csajszi a cicivel.
Anyatej nyilván legjobb, vitán felül áll. De ha nincs, akkor nincs, az sem világvége.
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Dr. Mózes
aktív tag
válasz Dorian #17506 üzenetére
Jelen esetben igazából csak annyi, hogy csak anyuka ment apuka nélkül, illetve hogy rendszeresen heti 3-4 alkalommal nem anyukánál van a gyerek, hanem nagymamánál, mert anyukának más programja van.
De nálatok hogy volt, nem ilyedt meg a gyerek, hogy 4 napig nem látott titeket?
Névváltozás, korábban mustang08
-
mirci18
addikt
válasz Dorian #17461 üzenetére
Apróbb cseprőbb balhék vannak.
Pl a kisebbik fiam megharapta a másikat így a sértett szülő lekannibálozta.
Ha engem kérdeztek elmondtam volna csak a szeretetét mutatja ki.A nagyobbiknál csak a klasszikusok voltak televerték a haját homokkal vagy éppen a műanyag kést tolta belé az agresszív nevelést kapott gyerek de ez egy egy eset 3 év alatt.
A suliban már az első fél év leforgása után látjuk hogy vannak kisgeci csajok akik utasítanak nem maguk hajtják végre a balhét.
Pl két másodikos csaj.
Az egyik lány nevezzük kis gecinek a barátnőjére rábeszéli hogy random srácot fektette le az útra ahol autók mennek. Majd közösen kiröhögik.
Vagy pl a fiamat fellökték vagy a sapkáját elvették.A dagattozás testi szégyenítés kiközösítés jobban előjön már itt.
Szerintem részben azért mert eleve nem jártak közösen óvodába nem járnak össze suli után így nehezebben alakul ki egy komolyabb barátság.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
mirci18
addikt
válasz Dorian #17459 üzenetére
Én azt veszem észre hogy ovodában még nem annyira jön ki rajtuk a nevelésbeli attitűdök.
És attrocitások.
Iskolában már igen.
De mi ezért mentünk el a szomszéd falu iskolájába.
De ott sem könnyebb mivel ott nem a cigányokkal van baj hiszen azon a településen nincsenek hanem az ott tanuló diákokkal.Sajnos az iskolában már az első két osztályban vannak problémás gyerekek.
Főleg kislányok. Ők tudnak sokszor a leg szemetebbek lenni.
De van egy egyéni nevelést igénylő gyerek is aki "boldogítja" a mindennapjainkatNincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
ggeleven
őstag
válasz Dorian #17373 üzenetére
+1 a nem dobálózásra való szoktatásra. Nem is tudom hányszor elmondom én is minden egyes nap. TV szekrény kb 40 cm magas és azon van egy 65"ös tévé (bőven nagy felület ugye) minden védelem nélkül, de eddig megúszott minden sérülést. Pedig a 4 és 2,5 éves lány kitesz egy pár fiút, ha beindulnak. Még a nagymama is ezt mondja 40 év óvónőség után. Sokszor el lett nekik mondva, hogy nem dobálózunk semmivel, a tévénél meg főleg, nem hadonászunk semmivel, mert megütjük egymást/magunkat/tárgyakat, a tévé a törékeny és nagyon nagyon drága. Mi azonnal csírájában fojtunk/fojtottunk el minden ilyen ütős mozdulatot és persze nem csak a nappaliban. Amint meglátom akár csak a szándékot is már rá/rájuk is szólok és ha súlyosabb az eset, akkor egyből elveszem a játékot és aznap vissza sem kapják legyen az akármilyen nagy kedvenc.
[ Szerkesztve ]
-
mirci18
addikt
válasz Dorian #17357 üzenetére
Mi is adtuk már le legalább az egyik gyerkőcöt nyári szünetre.
Ég és föld a különbség.
Én majd a harmadik érkezése után leszek kiváncsi hogyan fognak változni mivel a két fiú után kislány jön.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
-
lorcsi
veterán
válasz Dorian #17350 üzenetére
Viszonylagos ez a hosszutav
kisfiam most lesz 2,5 eves… ha 10ig jatszik vele… az nekem mar hosszu tavAssAssyn:
meg a lekezelese ami zsebbenyulos lehet
q draga a milesi is meg a remmers iskell egy terasz fedest is csinaltatnom… talan egybe lesz a ketto
eladó: vadi új soundcore motion+
-
vince
őstag
Nem csak egy gyereket szolgál ki egy ilyen szerkezet. Én akkor építettem egyet*, mikor 4 éves volt a legkisebb gyerekünk. 17 lesz lassan, van két húga (14 és 8) és a "játszótér" még mindig áll, használatban van. Nyáron én is gyakran kifekszem a fészekhintába relaxálni
* low budget projekt volt: a szomszéd bácsitól átvettem a hintaágy állványnak szánt, de saját bevallása szerint soha el nem készült akácfa gerendákat néhány ezer forintért. Négyet beástam a földbe (föld alatt lévő részét kezeltem bitugéllel vastagon), erre épült a vár, az ötödik a várra + a mellette lévő cseresznyefára rögzítve lett a hintatartó rúd. Csúszdát vettünk 15-20e Ft-ért, hinta, fészekhinta, tányérhinta lidl/aldi valamelyikéből, a többi kellék meg nagyjából volt itthon.
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
AssAssynn
őstag
Most nem rémlik az előzmény, de ha valaki több gyereket tervez és az elsőnél létesít játszót, akkor azért simán szempont, hogy hosszú évtizedekig működjön. Illetve számomra azért sem hátrány, ha sokáig megmarad, mert ha jönnek rokonok látogatóba, akkor ugyanúgy tudnak majd a gyerekeik játszani rajta.
"Igen nagy hiábavalóság – mondja a Prédikátor –, minden hiábavalóság!" (Préd 12,8)
-
válasz Dorian #17315 üzenetére
Igen, valszeg ez meg is zavarhatta kicsit őket (bár van egy adventi kalendárium amit minden nap nyitnak, és azon is jól látszik hogy még nem tartunk a karácsonynál), de mivel lényegében 23-ától már utazunk végig a családon, és kb. vízkeresztre érünk haza, gondoltuk lássák is már a fát egy kicsit a gyerekek
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Dorian #17305 üzenetére
mi is voltunk egy felmérésen, ahol kétszer másfél óra alatt (2x 40e ) megállapította egy szakember, hogy a gyereknél felmerül az ASD (autism spectrum disorder) gyanúja
aztán elmentünk egy rendes fül-orr-gégész orvoshoz, aki megállapította, hogy nem autista a gyerek csak süket*
(*na jó, savós középfül-gyulladása van, ami nem tud kiszellőzni valószínűleg a megnagyobbodott orrmandula miatt, bővebben itt: [link] )
és mivel nem hall rendesen, erőteljesen kompenzál, így a kommunikációja is megváltozott. plusz mindenki ismeri a középfül egyensúlyra gyakorolt hatását gondolom. megmagyarázza, hogy miért nem hajlandó a pedálos biciklivel menni[ Szerkesztve ]
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
zsoltzsolt
addikt
válasz Dorian #17287 üzenetére
Ez is csak egy idézet, de tudnék mesélni 1 évesek képernyőfüggéséről...
Autisztikus vonásokra hasonlító viselkedést okozhat a túl sok képernyőidő a gyerekeknél. Komoly következményei lehetnek annak, ha túl sok időt töltenek a gyerekek képernyő előtt. Ráadásul a figyelemzavar, az autisztikus viselkedés egyre korábbi életkorban jelentkezik.
Volt pár 1-3 éves gyerek nálunk, aki 10-12 órákat volt képernyő előtt.. Szóval könnyen beszippantja a gyereket, úgy hogy sem ő, sem a szülei észre sem veszik, csak a tünetek tűnnek fel utána neki.[ Szerkesztve ]
-
kovacsroli
senior tag
válasz Dorian #17253 üzenetére
Nálunk is így volt. Elkezdett nyávogni mint bing, binget beszüntettük. Elkezdett hisztizni hogy más mesét kell néznie, megoldottuk azzal hogy nem nézhetett semmilyen mesét. Ezt követően tökéletesen elvolt a játékaival, mivel nem volt más választása.
@lorcsi: egykét nehezebb nap után megtanulja ám, hogy azt néz, annyit és akkor, amit és amikor engedtek neki.
Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
föccer
nagyúr
-
föccer
nagyúr
válasz Dorian #17176 üzenetére
Akartam írni, hogy lehet h jogilag arra költi amire akarja, de még létezik neveltetés meg szülői nevelés, támogatás, számonkérés is a világon.
üdv, fg
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Semin
senior tag
válasz Dorian #17164 üzenetére
@Dorian, Elemental:
Én rövidebb lejáratú befektetés mellett döntöttem, mert számomra rugalmatlan, és túl hosszú a lejárati idő. Nem a kamat az egyetlen érdemi paraméter. Persze ha nektek megfelel akkor zsír.@Zirowe : Ah értem, akkor ott nincs mozgástér..
[ Szerkesztve ]
-
ggeleven
őstag
válasz Dorian #17131 üzenetére
Látom mindenkinek beüt a májusi tavasz, szerelmes lesz az asszonyba és megteszi (be), amit kell. Akkor csak én lógok ki 2 novemberi és 2 augusztusi gyerkőccel? Novemberieknek ráadásul ugyanaznap van a szülinapjuk (8 év eltérés, 2 anyuka).
-
vans?
őstag
válasz Dorian #17059 üzenetére
Par napja meg beteg volt, lazasan vittem orvoshoz, azt mondtak, hogy csak valami felsoleguti kis virus, majd elmulik. A laz tenyleg elmult, mas tunete nincs, fulebe is belenezett. A hasa a tapasztalataink alapjan nem faj, nem tudom, mi lehetne meg. Surgossegire azert nem megyunk el ezzel, de hetfon muszaj lesz, ha igy folytatodik.
[ Szerkesztve ]
hábm bábm
-
vans?
őstag
válasz Dorian #17033 üzenetére
Ki allitott ellenkezot? Otthon ott lenne a csalad, nyilvan nem soznank rajuk oket allandoan, de neha par ora is segitene.
A kisfiam napok ota ejjel-nappal sir kis tulzassal, kezben alszik, ugy sem jol, nagyon rossz passzban van. Volt valakinek ilyen? Olvastam rola, elvileg 10 honapos korban a fejlodesi ugrasok meg egyebek miatt ez "normalis". A kislanyomnal sokkal kevesbe volt ez jelen anno. En a magam reszerol az erom vegen jarok, ejjel sok orat jarkalok vele kezben, meg mar a sok uvoltes az idegeimre megy, ettol meg meg rossz apanak is erzem magam.
hábm bábm
-
addikt
-
solti
senior tag
válasz Dorian #17054 üzenetére
emeljék feljebb a minimumot, az alatt csak életmentés. De vajon mennyi lenne a megfelelő? 20e? 50e? 150e?500e? Minimálbéres jogosult már full ellátásra? Vagy a 4 órában dolgozó minimálbéres?
vagy ha fél évig munkanélküli vagy, akkor is csengess sokat jövedelem nélkül? Mi van a gyerekekkel? egyetemista lehet ingyenélő mint most? Mamahotel lakó és még tb sincs...
És ha 10e helyett 30at fizet az javítja értelmezhető szinten a hiányt? Ha nem, akkor nem tök mindegy?Egyébként megsúgom, hogy több komoly és drága kezelésnél szempont hogy mennyire vagy a társadalom hasznára...
-
addikt
válasz Dorian #17045 üzenetére
nem mindig ennyire egyszerű a döntés alapja, sokan eleve nem a pénzért mennek ki, hanem mert nyelvet akarnak tanulni, vagy világot látni. meg az is van, aki kimegy mert azt hiszi az itthoni (akár várható) keresetéhez képest a kinti mondjuk 2x annyi az majd a meggazdagodás felé vezető egyenes út, de valljuk be őszintén ilyen sikersztoriból nagyon kevés akad. a legtöbben vagy nem is jönnek haza, mert a kint megszerzett pénz egyszer elfogyna ha haza jönnének de az itthoni munkaerőpiacon nem fog annyit kapni mint kinn és így az ottani életszínvonal itthoni fenntartása esélytelen lenne, vagy behúzott farokkal jön haza, mert képtelen volt felmérni mivel áll szembe és/vagy kint szembesült azzal, hogy oké, hogy a Tesco-ban a párizsi ugyan annyi mint itthon, de a fogorvos az 3x annyi, meg az albérlet is 2x annyi...
kicsit elmentünk a topic témájától, szóval én befejezem, mielőtt egy modi rendet rak
[ Szerkesztve ]
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
válasz Dorian #17038 üzenetére
oké, látom nincs tapasztalatod
nekem meg van, konkrét, mert az öcsémről van szó.a csed egyébként fél évig a teljes fizetés, és utána másfél évig a GYED még max. nettó 243.600 forint, azért ne tegyünk már úgy, mintha az semmi lenne. és 24 hónap =/= 9 hónap gondolom abban is egyet értünk
de ez csak az egyik része, millió más van még az anyagi vonalon IS.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
addikt
válasz Dorian #17033 üzenetére
éltél Angliában gyerekkel?
szerintem egyébként senki nem azt mondta, hogy itthon könnyű
de még ugyan abban a helyzetben is itthon könnyebb, mint kint.
és ha véletlenül itthon még van 1-2-3-4 nagyszülő, testvér, vagy egyéb családtag, az csak hab a tortán, mert a nehézség leginkább anyagi odakinn
egyrészt nincs 3 év CSED/GYED/GYES csak 9 hónap, utána törölheted szemed-szád. ha a család költségvetése elbírja, hogy anyu otthon marad fizetés nélkül, az jó, de az extra teher apának, ha meg anyu dolgozik, akkor babysitter kell legalább addig, amire annyi idős lesz a gyerek, hogy beadhasd bölcsibe (ha felveszik egyáltalán a bevándorló gyerekét) de a babysitter konkrétan elviszi egy felnőtt fizetését....
szóval a nehézségek inkább anyagi jellegűek, de az is sokat számít, ha mondjuk beteges a gyerek és állandóan orvoshoz kell járni vele, stbstb.
és kint egy bevándorlóval nem annyira rugalmasak a munkáltatók sem, ha sokat hiányzol simán megköszönik a munkát, majd jön egy lengyel vagy egy marokkói aki meg nem hiányzik.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
mirci18
addikt
válasz Dorian #16999 üzenetére
Köszönöm szépen a választ ghoosty és Dorian.
Muszály lesz egy szobában alidniuk mivel 1 szoba volt eddig is a két gyerkőcre szánva.
Ráérnek még rá jönni hogy a lakásban az emeleten van lehetőség külön szobára.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
tag
válasz Dorian #16936 üzenetére
> Ha nem vitted egy hétig, akkor is perkálni kellett.
Ha allamiba jar a gyerek, adot is ugyanannyit fizetsz nyaron is, amikor a gyerek nincs az intezmenyben, szerintem ez normalis, a dolgozoknak nyaron is kell fizu. A kaja mar eggyel bonyolultabb, ha elore szolsz, akkor le kene, hogy lehessen mondani. Valszeg lustak az adminisztracioval foglalkozni.
-
addikt
válasz Dorian #16877 üzenetére
+1 a kókusz inkább ártalmas, mint egészséges, és nem amiatt, mert kemény, hanem amiatt, amivel össze ragasztják a kókusz rostokat. az bizony tud párologni, én nem akarnám, hogy a fiam éjjel azt lélegezze be
szinte bármilyen keménység megoldható habszivaccsal, tuti nem vennék soha kókuszt, nem matracba való
légzésfigyelő - nekünk volt Babysense 7 és egyszer volt fals riasztás, bár akkor természetesen szívinfarktust kaptam. ezen kívül tökéletesen tette a dolgát, a fiam két éves koráig használtuk
[ Szerkesztve ]
-
AssAssynn
őstag
-
addikt
válasz Dorian #16779 üzenetére
az ügyvéd pénzbe kerül, nem hinném, hogy erre költenének ("fizetés: inkább átlag alattiak")
jellemzően a fizetés 15-25%-át szokták megítélni tartásdíjnak, de mint minden, ez is egyéni megállapodás kérdése“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
mirci18
addikt
válasz Dorian #16756 üzenetére
Ezen a héten is 3-6 fok volt folyamatosan és metsző szél. Eleve könnyen taknyosak úgyhogy jobb időben viszem ki őket.
Eddig is voltak kint de hosszabb időre nem tudod kiengedni.
Jön a tavasz jön a nyár lehetnek eleget kint. Medence hinta homokozó stb.[ Szerkesztve ]
Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
Stylewars_kp
őstag
válasz Dorian #16761 üzenetére
Kéz-láb-száj fertőzés úgy eldurvult nálunk, hogy a szülők is beleestek. Köztük Én is. Emberkínzás volt az a 2 hét míg ki nem jöttem belőle. Gyerekeket szerencsére nem viseli meg annyira. Házidokink nem ma kezdte a pályafutását, mondta, hogy régen látott ilyen, hogy ennyire széles körben terjedjen el.
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
tag
Ez a mennyit legyenek / legyunk a szabadban ez erdekes tema. Az asszonnyal mi is kinti embereknek tartottuk magunkat, regen turaztunk telen is, meg 0 fok folott mar bringaztunk is, aztan mostanra (6,5 es majdnem 4 evesek) azt vettuk eszre, hogy a hideg felevben keveset megyunk ki, es igen, mi vagyunk a tarsashaz egyik reme. Nyaron nincs ilyen gond, 6-7-ig kint van az egyikonk veluk es aztan nyugi van es el tudnak aludni.
Egyreszt az ovoda is defenziv, nem akarjak, hogy ott fazzanak meg a gyerekek (de persze a betegsegeket ugyis mindig onnan hozzak haza), masreszt a gyerekek maguk sem akarnak hidegben kimenni, sem az oviban, sem itthon, hanem bent akarnak jatszani. Aztan persze unatkoznak es nem birnak magukkal.
Masreszt magunkon vettuk eszre, hogy nem annyira akarunk kimenni, mert mindig fazunk / faradtak vagyunk.Mindezt ugy, hogy szerintunk rendesen kajalunk, toljuk a vitaminokat mindenkibe, nincs semennyi kepernyoido (szoval nem az nyomja el a szabadba tartozkodast), es van valasztek a kornyeken jatszoterbol.
Tanulsag: nem sok, talan csak az, hogy ez nem is annyira magatol ertetodo. Mi is keressuk meg debugoljuk, hogy min mulik ez, reszunkrol talan a folyamatos kialvatlansag es tulterheltseg, a gyerekek reszerol viszont nem pontosan ertjuk meg.
[ Szerkesztve ]
-
"3 és 5 évesem a bölcsi/ovi után nem haza jönnek, hanem 6-ig kint." Igen, sajnos ez nálunk nem nagyon működik, főleg az elmúlt fél évben. Valószínűleg van is köze ahhoz hogy meggárgyultak kicsit.
Közben az eredeti problémámra egyébként lett valami megoldásszerű, kb. amit írtam, hogy két szobára szétbontottuk a "szórakozást", így ha akarnak külön tudnak vonulni (többnyire természetesen nem akarnak ) de azért több fronton is javult a helyzet.
"Persze, h problémásak, ha nincsenek lemozgatva..." Az óvodától nem várok sokat, de az elvárások közt azért ott lenne részemről, hogy a napi rohangálásigény nagyobb részét ott töltse ki a gyerek. Ehhez képest max napi 1-2 óra van kint amennyire tudom (ha épp nincs "rossz idő"), de az az 1-2 óra meg 10-12 között van, amikor pont nem lenne javasolt kint lenni.
-
DeFranco
nagyúr
válasz Dorian #16684 üzenetére
Feleségemnek lecseréltük (szerencsére kaptunk segítséget, én nem értek a bringákhoz csak tekerem, ha tehetem) a sárnehéz egysebességes hauserét egy kis montira, mert 8-12 kilométeres szakaszokat napi szinten letekerni domborzati viszonyok között azzal már nem volt vidám.
Első kérése az volt, hogy legyen rajta kosár
-
válasz Dorian #16645 üzenetére
A opció.: nem mindenki teheti meg (akarja?) hogy otthon marad a picivel, +már ilyenkor is fontos lehet a korabeliek társasága
B opció.: fontos(abb?) hogy egy biztos érzelmi háttérrel vágjon neki az életnek, aminek része a minél további együtt nevelkedésÖrülök hogy utóbbihoz tartozunk, de elfogadom ha valaki mást gondol/tehet meg, mindkettőre találni hiteles(nek tűnő) szakirodalmat Szóval részemről rendben van az életem úgy, ahogy most van, de ha máshogy lenne, akkor is rendben lenne.
Csak arra reflektáltam, hogy én pl. 11 évesen tudtam meg (mikor városra' kerűttem a falusi iskolá(k)ból) hogy létezik bölcsi, ettől függetlenül pontosan tudom hogy a teljes szociális diszfunkcionalitásom nem itt gyökerezik
#16648soltiszerintem a kolléga csak kérdezett, persze illik egy ilyen témában valami indoklást feltüntetni, de azért ne kapjuk szét rögtön
[ Szerkesztve ]
-
DeFranco
nagyúr
válasz Dorian #16645 üzenetére
az a legjobb, amikor az ovifolytatás is nehézségekbe ütközik, mert anuta (aputa) annyira nem tudja kezelni a helyzetet hogy kitépték a szívét és mosogatórongy szagú szőrös bábáknak adták hogy ezt először a terem ajtajában majd az igazgatói irodában vezeti le toporzékolva, hogy a kis kentaurkát itt lelkileg megnyomorítják és a bőrén is stigmák jelentek meg mióta oviba jár.
[ Szerkesztve ]
-
-
addikt
válasz Dorian #16639 üzenetére
oké, nyilván nem ez a mérvadó, csak szerettem volna kifejezni valamivel a képességeket, vagy azok hiányát. talán nem megfelelőt választottam, de abban egyetértünk, hogy sem másfél, sem három évesen nem egyformák a gyerekek.
-
lorcsi
veterán
válasz Dorian #16632 üzenetére
Nalunk is latszik az igeny, h babak fele erdeklodik
de a foglalkoztatok szinvonala nagyon nem tetszikkesobb mar nem ide fog jarni, ugyhogy lesz osszehasonlitasom is -remelem picit jobb helyre kerulunk
a topicbol szegedi kollegaval mar egyeztettunk korabban.. amit o talalt remelem nekunk is jo lesz
[ Szerkesztve ]
eladó: vadi új soundcore motion+
-
-
válasz Dorian #16590 üzenetére
Múltkor szerintem itt is írtam, hogy a csoportunk fele magasról tojik arra a kérésre hogy tünetes betegen ne járassák a gyerekeket oviba, na hát kedden hazaküldték a miénket hogy TÜNETES BETEG HÁT HOGY VIHETTÜK ÍGY OVIBA!!!.
Nézünk hogy WTF.
Hőemelkedése volt!!!4 Az is tünet!!4.
Mennyi?
37.2Azóta már 37.6 is volt itthon mérve, úgyhogy a héten már nem megy Hát ez van. Azért kezdem megérteni a másik oldalt is
#16592Dorian igen, ez inkább különálló sztori lehetett volna mint válasz
[ Szerkesztve ]
-
válasz Dorian #16534 üzenetére
Sajnos én is hoztam egy ilyen mintát, nehezemre esik, de 97%-osan (tudományos mérés alapján ) sikerült visszaszorítanom a káromkodást mióta megvannak a gyerekek.
A kurba anyád és meg0llek dolgokat biztosan nem tőlünk hallotta, az ilyen isten áldjon meg öcsi, meg a szégyelld magad, megérdemelted (természetesen full out of context ) talán a legdurvábbak amiket használnak is és tőlünk tanulták.
Hát ugye elég proli környéken lakunk, állami ovi, ez van, a játszótéren a 6-8 évesek olyanokat mondanak hogy a fülem kettéáll (természetesen érezhető hogy nem is tudják/értik a szavakat, és ilyen párperces burstökben minden 2. szó ugyanaz, hogy éreztessék hogy ők a menők ), ami szomorúbb hogy a játszi előtti padokon a 10 év körüli srácok már tolják ezeket a nyomorult színes szagos manópatronokat vagy mit... hát inkább káromkodjon a gyerek, mint ez, de komolyan még a sima cigit is jobban elnézném.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest