Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mirci18
addikt
Én maradnék a helyedben hasonló lengyel babakocsinál:
[link]Harmadik gyerekünk nyúzza sosem kellett javítani.
A téli kiegészítőket szerintem el lehet felejteni mivel használtan sokkal olcsóbban jobb cuccokat tudsz szerezni.
Felfújható kereket nem ajánlom.
Nincs annál nagyobb szívás mikor nem vagy otthon de anya defektet kapott vele használat közben.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
ggeleven
őstag
Természetesen nem akarlak lebeszélni amúgy egy új szettről, csak egy másik példát hoztam. 2020-ban vettem a második 3in1 szettet 65ért (de ha vártam volna egy hetet, akkor isofix talppal adott volna a csaj hasonlót 75ért). Ennyiért nem tudtam ott hagyni. Most 80-100 között mennek marketplace-en állapottól függően ahogy látom. Mondjuk mi nem vagyunk egy patika ruhában és babacuccokkal plázában flexelő család, akik csak betonon és parkolóházakban toljuk a gyereket, sokkal inkább egy tó,- vagy folyóparton fűben, stb avagy könnyű túraútvonalon sétáló. Az olcsó, bármikor lecserélhető/újravásárolható cucc jobban fekszik a mi életvitelünkhöz (és hely is van most bőven tárolásra szerencsére).
"Ezzel a felfújható kerékkel kicsit elbizonytalanítottál"-> akkor célba talált a sok szöveg, pont ez volt a cél.
20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
MrSealRD
veterán
A felfújható kerékkel kapcsolatban én is óvatosabb vagyok már. Az volt a szerencsénk, hogy nem sokkal vásárlás után kezdett ereszteni... és garanciába cseréltettem. De azt is látom, hogy nem túl felhasználóbarát a szelep kialakítása. Ez főleg ott érződik, hogy a hozzá kapott kézi pumpa is alig illeszthető rá... Szóval sérülékeny és halálra van ítélve, ezért nagyon óvatosan bánok vele.
Babaszafarival kapcsolatban nekünk is jók a tapasztalatok az ügyfélkezelést illetően. Ugyanakkor a babakocsit végül nem ott vettük meg, mert abszolút értéken nem akartunk ennyit költeni erre. Végül kis keresgéléssel 140 körül megvolt a 3 in 1 csomag. Egy totál más márkával. És amúgy minden részével elégedettek vagyunk. A kerékről már előbb írtam.
Amúgy javaslom a [babyartikel.de] oldalt... angolra át lehet állítani az oldalukat. A Hauck etetőszéket rendeltük innen. Jobb áron és jobb változatban mint ahogy itthon árulták... Figyelembe véve az összeget, érdemes 1-2 pillantást vetni rá.
[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Slyer
senior tag
válasz ggeleven #17796 üzenetére
Köszönöm!
Igen, a babaszafariban nagyon szimpatikusak és kedvesek voltak. Ez az Espiro Husky amúgy nagyon bejön mind a kettőnknek, autós hordozóval együtt pakkban most 320 nálunk, és van egy 15%-os kuponunk, így lenne 272.
Ezzel a felfújható kerékkel kicsit elbizonytalanítottál, eddig featurenek hittem
-
ggeleven
őstag
Ahány ház, annyi szokás. Nekünk a 3in1 szettek váltak be és patika cuccokat vettem használtan (Babakocsi Bazár FB). Marketing szempontból jól hangzik a felfújható kerék, de csak addig, amíg nem próbálsz meg beszerezni egy belsőt a defektes helyett a pontos méretben és megfelelő szelepdőlésszöggel*. Egyszer és utoljára vettem felfújhatós kerekű babakocsit és mindenkit próbálok róla lebeszélni. Mi kaptunk defektet és k. nagy szopás volt a csere, még úgy is, hogy Kispesten lakva az egyik kispesti bicós boltban tudtam beszerezni megfelelő belsőt. Második 3in1 szettet már zselés kerékkel vettem és imádom! Volt, hogy nevetve szedtem ki belőle csavart, királydinnyét avagy fenyőtüskét. Most növi ki a gyerkőc nálunk és megy fel marketplace-re (napokon, heteken belül). 3 éve vettem és többért el tudom most adni, mint amennyiért anno vettem. Az is teli szett volt vastag zsákkal és kesztyűkkel egyébként.
De sógorék pl jól menő fizuből simán megvették az új babakocsit 250+ért és szerették persze. Nekem bérletem van a BB és spórolós topicba és ár/értéket nézve nekem nem érte meg megvenni az újat, még úgy sem, hogy tudtam, hogy több gyereket ki fog szolgálni. Az első szettet egyébként részben pont a kereke miatt adtam el (na meg sok helyet foglalt a panelben).Babaszafarit egyébként kifejezetten szeretem. Sokat vásároltunk náluk és mindegyik üzletben barátságosak és segítőkészek, a szállításokat gyorsan intézik. Gyakran kuponoznak, szóval érdemes feliratkozni a hírlevélre.
*Náluk tudtam venni: László Kerékpár
Fontos az átmérő és hogy 90, 45 fokos legyen-e a szelep avagy döntött.20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
kovacsroli
senior tag
válasz Tothgera30 #17788 üzenetére
Szerintem próbáljátok ki, adjatok neki pár napig, aztán meglátjátok hogy mennyire jó neki és persze nektek. Azért hosszútávon nem lehet bírni az állandó ciciztetést sem. Meg persze sokszor aranyat ér az is, ha ettől nyugszik meg akár a kocsiban egy hosszabb úton, vagy nyilvános helyen, stb.
Mi adtunk mind a kettőnek. A lányom nagyon könnyen megvált tőle 3 évesen (akkor már csak esti alváshoz használta), a fiam most 2, nála most kezdtük el csökkenteni a használatot, nappal alig-alig adunk neki. Nincs hiszti, illetve ha elkérjük akkor kiveszi a szájából és odaadja mindig. Ebből azt gondolom nála sem lesz nagy balhé ha meg kell válni a cumiktól.
Persze vannak olyan gyerekek akik nagyon csúnyán ráfüggnek, akkor én is máshogy reagálnék.Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
Slyer
senior tag
Köszönöm a tippeket, megfogadom a tanácsokat!
A másik, ha már erre járok... Most hétvégén voltunk az első babakocsi néző úton. A babaszafariban nagyon megtetszett az Espiro Husky XL. Mivel januári gyerek lesz, ezért jól jönnek a téli cuccok amik járnak hozzá. Tök jó rugózós a babakocsi, fújható kerék meg ilyesmik. autós üléssel együtt, kedvezménnyel 280 a pakk. Ebben az árkategóriában mi az ami ajánlott vétel?
Köszönöm!
-
addikt
válasz f4lcon #17791 üzenetére
ezen kívül is van egy halom olyan dolog, amit szerintem használtan kell venni, például a Phillips Avent pürésítő (majd rájön minden új szülő mennyire kényelmes) vagy a mikrós fertőtlenítő, de még a baba mérleg, a fürdetőkád, meg egy csomó dolog van, ami 1-2 gyerek után sem tud tönkre menni.
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
solti
senior tag
válasz f4lcon #17791 üzenetére
+1. Légzésfigyelőt nyugodtan lehet használtan, ráadásul nagyon olcsóak is...
Nekünk is angelcare volt, nem volt vele különösebb gond. 1 éves korában mindkét gyerkőcnél megszüntettük, felesleges igazából... (hallani meg halljuk úgyis, látni meg szintén lehet kamerával.. de ma már az sincs) -
addikt
ezeket tipikusan Marketplace-n kell venni használtan (szerintem) hiszen ha egy gyereket szolgált ki, akkor nem túl sok minden tud tönkremenni benne (a billegős mikrokapcsoló a lapkában, de azt ki lehet próbálni vásárláskor)
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
ggeleven
őstag
Nálunk egy Angelcare (AC 701) volt a gyerekek alatt kb fél éves korig + egy Xiaomi kamera microSDvel. Használtan vettük a légzésfigyelőt, nálunk kiszolgált 3 gyereket és most ismerősnél figyeli a picurt. De igen, figyelni kell a kikapcsolásárára, mert visít, mint az állat (csak a dolgát végzi).
-
Slyer
senior tag
Köszönöm szépen a babaőrös / légzésfigyelős kommenteket!
Tudásban vajon mekkora különbség lehet a fent említett MilianLite és Babysense között? Csak mert több mint 20k-val drágább a Babysense, ami nem sok, ha jobb is
-
Tothgera30
Ármester
Olyan problémába ütköztünk, hogy eldöntendő kérdéssé vált a cumi használata. Az egy hetes gyerkőc, eddig nem igényelte, teljes mértékben anyatejjel van táplálva, valamint cicin is nyugszik meg. Azonban most felvetődött a kérdés, hogy hajnali etetesek után, kapjon-e cumit. Ugyanis 1,5-2 óra cicizes, és altatás után természetesen a pelus tele lesz. A csere után viszont nyugtatáskent ismét cicit kér, ezután eszik is pluszba, aminek a vége, hogy sok tej vissza is jön, valamint az altatas kezdődik elölről.
Kérdés, hogy szerintetek megoldható-e, hogy kizárólag alváshoz, étkezés után kapja meg a cumit, és ebből később ne legyen cumi zavar, vagy függőség? Érdemes-e cumit használni?"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
válasz f4lcon #17785 üzenetére
Nálunk mindhárom pöttöm anya mellett aludt/alszik (falhoz tolt fejtámlás ágy, úgyhogy nem tudtak elszökni) Olcsóbb mint a babaöböl
Légzésfigyelőtől agyf..enét kaptunk, amikor előtte egy-egy nehezebb estén harmadjára visított be mert nem volt energia kikapcsolni mikor kivette a babót a kiságyból. Egyik este a nagy fáradtságban anya mellett aludt el a manó, sose volt még jobb éjszakánk, azóta úgy toljuk
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
MrSealRD
veterán
Légzésfigyelőnek ezt vettük: [MILIANLite 1 with 1 sensory pads légzésfigyelő] De van 2 szenzoros változat 3500-al többért.
Utólag azt mondom ennyi különbséget megér a 2 szenzoros változat. Nagyobb a lefedettsége így és az egész kiságyra kiterjed. Nekünk 1 szenzornál ha néha lemászott róla akkor bejelzett... de szerencsére csak pár ilyen alkalom volt. Főleg 10-11 hónap körül. A készüléket és a márkát ajánlom.Babafigyelési célból, meg beraktam egy éjjel is látó Xiaomi kamerát... Tettem bele egy 256GB-os microSD-t. Így 1 hónapra visszamenőleg tárol felvételeket 24/7-es üzemben.
Jól jött párszor, hogy vissza tudtuk nézni mi történt pontosan... és még egy-két érdekes megmozdulását is el tudtuk tenni az utókor számára.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
addikt
az én privát véleményem: baba monitor helyett babaöböl egy éves koráig, aztán meg már nem kell figyelgetni
légzésfigyelőnek meg a NEM csiptetős verziók mind jók lesznek, mi Babysense-t használtunk, szintén egy éves koráigvan amúgy integrált / kombinált megoldás
-
Slyer
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom hogy jó helyre írok, nem találtam jobbat.
Hamarosan én is csatlakozom a büszke apuka klubba! Már elkezdtük beszerezni a dolgokat, és most felmerült kérdés a bébiőr / babaőr témában. Egyszer olvastam egy kommentet valahol régebben amit nem találok. Abban egy tag írt konkrét típust, hogy CSAK az a jó, csak azt szabad megvenni, és sokan osztották a véleményét. Nem tudom mi lehetett az, akkor nem volt még fontos az infó.Tudnátok nekem ajánlani jó babaőrt?
Köszönöm szépen előre is!
-
solti
senior tag
válasz f4lcon #17763 üzenetére
nálunk 2 gyerek. A lakást akkor vettük mikor már nem volt szocpol és még nem volt CSOK, és most adjuk el, mikor az CSOK már csak új gyerekre jár... Így kell ügyesen elhajolni az állami pénzek elől Bár mivel panellakásokról van szó, max 3 millát buktunk illetékestül.. nem mondom, hogy nem tudnám hova tenni, de nem ezen múlt ingatlan vásárlás...
-
kovacsroli
senior tag
válasz Tothgera30 #17771 üzenetére
Dehogy vagy idióta, ez egy tök jó gondolkodás szerintem. Jó ha valaki ilyen formán önvizsgálatot tart mielőtt gyermeket vállal. Egy gyerekkel simán élhető egy mérsékeltebb, de hedonista (értsd jól) életmód, ami aztán így hármasban lesz igazán kerek.
Hármasban a gyerekkel, nem a cicával, nem a kutyával, nem a hörcsöggel meg nem egy keszeggel.
Számomra ez mindig abszurd, amikor gyerekpótlékként említenek egy állatot, de nem vagyunk egyformák. Persze itt nem azokra gondolok, akiknek a kényszer szüli eztmegoldásthelyzetet.Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
vince
őstag
Teljesen tudok ezzel azonosulni. A múltkoriban (a múltkoriban, mi? két éve tavasszal...) szedtem szét a homokozót, nem használták már a gyerekek. Furcsa volt belegondolni, hogy itt többet nem lesz homokozás, egy könnycseppet elmorzsoltam én is
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
válasz szotyika77 #17774 üzenetére
"Végigmegyünk ezen a check listen aztán látjuk majd." Nálunk is volt ez még a harmadiknál is, a nagyok már meg is tanulták, hogy amikor sír, beszóljanak hogy biztos <éhes|bekakált|álmos>
Ma reggel amíg anya vitte a nagyokat oviba, játszottam itthon a picivel (egy éves, te jó ég, úgy érzem két hete született ), kicsit azért szomorú gondolat, hogy lényegében egyre több nap lesz az utolsó nap valamire. A nagy most ballag oviból. A középsőre (3 éves) még pár hónapja úgy néztem, hogy inkább baba mint kisgyerek, de most megindult a növésben, személyiségre és tudásra pedig bátyja nagyon durván húzza magával... Férfiasan bevallom hogy múltkor majdnem bőgtem egyet ezen (egy sima tucat amcsi country zene, csak elkezdtem figyelni a szövegre, háromfiús apukaként ütött rendesen).
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
addikt
az én korábban eladott panelom felezte az én felemet a házban, így nekem nem volt illeték kötelezettségem, a feleségem meg csak az ő panelja meg a rá eső házrész értékének különbségének 4%-át fizette
-
szotyika77
aktív tag
Amig nemvolt gyerekünk mondtam a feleségemnek, hogy könnyű a gyereknevelés, ha sir akkor vagy éhes vagy álmos vagy bekakált. Végigmegyünk ezen a check listen aztán látjuk majd.
Egyszer jártunk úgy, hogy 2 hetes volt a lányunk és sirt. Enni evett, épp nemrég kelt fel, álmos nemvolt. Pelust megnéztük, tiszta. De csak sir. Mindent csináltunk vele, séta babakocsi fekvés stb. Aztán peluscserénél valahogy csendbevolt. Mig kiderült hogy csak melege volt és jolesett neki pucéron lenni.
Na innentől kezdve mindig mindenre gondoltunk. És tényleg mindenre gondolni kell. -
vince
őstag
válasz ggeleven #17772 üzenetére
Korábban volt egy csomó nevelési elvem. Aztán lettek gyerekeim...
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
ggeleven
őstag
Korántsem idióta, csak (még) tapasztalatlan. Egyébként nem mondjuk azt sem, hogy mostantól kukázd magad és az eddigi megszokott életet, de változni fognak a dolgok biztosan. Meg kell tanulni elengedni dolgokat és akkor nem lesz stressz (pontosabban lesz, csak más miatt ). Ne érts félre minket, mi már csak megfáradt öregek vagyunk. Kevés közül ez az egyik topic itt, ahol aztán egyáltalán nincs marakodás, személyeskedés és sznobság sem, van viszont sok ötlet és segítség, időnként szarkasztikus humorral.
-
ggeleven
őstag
válasz Tothgera30 #17767 üzenetére
"Ezt egy gyerek nem dönti porba." - a híres utolsó mondatok egyike. Mennyien így álltunk neki, aztán arcon csapott a valóság. Mi sem bántuk meg természetesen, de nagyon eltolódnak a priotások. Imádok apuka lenni, de bizony sok önfeladással jár (már ha rendesen és aktívan részt akarok venni az életükben).
-
6030D
őstag
válasz f4lcon #17765 üzenetére
Az illeték nem valami 3-4%? Az 40-50M háznál is 1,2-2M, plusz a 300e egy gyerekre. Nyilván nekünk az áfa miatt külön jó, de használtnál is megéri szerintem.
Az árat tekintve nekünk "mázlink volt" (nyilván ha 3 évvel előbb veszünk, az pénzügyileg jobb), egy kádárkocka+felújitás több lett volna, mint ez a 80 m²+36m² garázs, amiben minden rendszer új. Helyileg meg szerintem jobb, itt csend van, a kockáknál meg macskaköves utak.
Költségvetésben egyetértünk, szintén szerencse, hogy volt egy kivitelező, aki nem csak 110-130 m²-es házakban tudott gondolkodni.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
válasz Dorian #17766 üzenetére
Mi is így voltunk, egyre vettük fel a CSOK-ot (sajnos évek voltak míg az első gyerek is összejött), kemény 600.000-t kaptunk, mondjuk 2016-ban még ez egész látható százaléka volt a mostani panelünknek (azért három gyerekkel már kezd szűkös lenni, cserébe azóta ki is árazódtunk a piacról és ugye "elhasználtuk" az összes normális támogatást is, vagy már nem esünk bele mert megvan a három )
Utólag nagyon okos tudnék lenni, hogy 2016-ban kellett volna rögtön házat venni, meg hogy be kellett volna vállalni akkor 3 gyerekre. De én is úgy voltam hogy felelősen számoltam és terveztem. A többi azóta
politika topictörténelem#17767Tothgera30 "Ezt egy gyerek nem dönti porba" - óh, ilyen téren nagyon kreatívak már pár hónaposan is (bocs ).
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz mirci18 #17752 üzenetére
Pontosan. Nyugodt természetű vagyok, párom kissé vehemensebb, de alap esetben ő is nyugis. Ráadásul másfél-két évesen ha lehetőség lenne, mehetne a gyerkőc bölcsibe, így hamarabb szocializálódik. Feleségem vagy visszamegy az e.ü.-be, és mellette tanít, vagy fixen tanít az egyetemen (ez még fizetés függvénye). Három x-en már mindketten túlvagyunk, hobbik vannak (nagyon sok), ahogy öregszenek a szülők, nekik is kell ezt-azt segíteni (majd). Továbbá fontos számunkra a közös idő, a külföldi nyaralások, illetve csak az hogy random beülünk egy étterembe. Ezt egy gyerek nem dönti porba. Kettőnél már erős logisztika kell. Nyíltan vallom hogy mi pár évvel ezelőttig nem is gondolkodtunk gyerkőcben. Emiatt lett cicánk is. De nagyon nem bántuk meg eddig.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
addikt
mi használt házat vettünk, erre egy gyerekre csak valami százezrek jártak volna és annyit nem ért az egész
új építésűt ennyiből nem kaptunk volna ekkorát, 6 millióval többért sem
persze vehettünk volna fel több hitelt (csak a ház 1/3-a van hitelezve) de így nyugodtabban alszom, hogy nincs kifeszítve a költségvetés.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
föccer
nagyúr
válasz f4lcon #17761 üzenetére
Hat, szomoru h ilyen a csaladtModatasi politika reszemrol nem vettem fel csokkot. Nem is lenne ertelme nekem
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
mirci18
addikt
válasz föccer #17755 üzenetére
Jelenleg én is azt várom hogy egy kis időt kettesben tölthessünk mivel igényem volna rá de érthető okokból a feleségem inkább az alvásra szavaz.
Remélhetőleg később majd alakul.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
mirci18
addikt
Ahogy vállalod az első gyermeket megtudod hogy van e affinitásod és türelmed hozzá.
A sógornőm szerencsére 1-nél megállt. Nem ők a legerősebb kés a fiókban.
Mi úgy éreztük kettő után van még bennünk tűz és igény.
Most hogy eltelt bő egy hónap és 36 és 37 évesek vagyunk érezzük azt hogy jó hogy megszületett a kislányunk de többet már nem szeretnénk ebbe újra belefogni.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
mirci18
addikt
válasz ggeleven #17753 üzenetére
Az én idő egyfajta luxus.
Amit részben a munkahelyen élek ki kisebb részben otthon.
Hiszen amit nem a családoddal töltesz hanem magaddal mások kárára megy.
Szerintem ez csakis úgy működik ha magad elé tudod helyezni a gyereked.
Másképp csak bio díszlet lesz az életedben."Mindenki annyit vállal amennyit tud." -> Vagy amennyit az aláírt banki szerződés megkövetel...
Sok szülőn látom, hogy egy gyerek sem lenne neki való (avagy itt meg kellett volna állni), nem hogy 2-3. De hát ilyen ez a modern kor, a magunk és a társadalom (halkan mellétéve a politikát is) által felállított követelmények.Nekünk is van hitelünk több fajta is de Csokon nem is gondolkodtunk.
Az hogy más szülő rossz példát mutat az az ő szegénységi bizonyítványa.
Így is sokan tévképzetben vannak mert:
A-Azt hiszik mi is azért vállaltunk 3 gyereket de igaz ez másra is hogy teher mentesek legyünk. Mivel csak babavárót vettünk föl és az első gyerekkel nem számolhattunk nekünk fel sem merült.
B-Azt hiszik hogy azért akarunk 3 gyereket mert akkor SZJA mentesek lehetünk.
Nem fogják fel az emberek hogy az csak 4 gyerek után jár és csak a nőknek. És csak jó fizetés mellett érdemes rá számolni.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
föccer
nagyúr
Dolgozni is kellene, mert pénzből és az ember
Melós, de nincs vele baj. Asszonnyal kicsit kevesebb idő jut egymásra mint szerettnénk. Hobby, kikapcsolódás, csak családi programban, egyéni szabadidő még nincs. De most kell őket támogatni, pár év és nem lesznek kíváncsiak ránk
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
"Mindenki annyit vállal amennyit tud"
A "poén" ott van, hogy ezt előre senki nem tudhatja, még az egyet sem Mi az egynél majdnem megdöglöttünk, komolyan. Aztán belejöttünk, és elkezdtünk vágyni a többire (viszont közben meg hadd ne mondjam, voltak csúnya gondolataink, na meg most is néha ). De most három után röhögünk hogy igazából most már a 4. is jöhetne, semmit nem változtatna (azért nagyon remélem hogy nem fog, nem azért - az evolúciót / természetet nem lehet meg....ni - nem is az a baj hogy 40 körül már bejön mindenféle kockázat, hanem hogy így sem túl szerencsés a génlottónk és családból sincs sok segítség. Nem hátrány az sem, hogy remélhetőleg egyáltalán élni fogok míg a gyerekek felnőnek, így is későn kezdtünk bele Egy ismerősnél láttam kiírva, hogy "a jóisten 46 évesen áldotta meg gyermekkel" - számoltam hogy jó esetben 64 éves lesz, mikor a gyerek 18 Na.
-
ggeleven
őstag
És akkor még lehagytad a listáról a sportot, a kikapcsolódást, a sorozat-film-zene élvezését, hobbikat, utazást, házimunka besegítést, esetleg főzést (nálunk 90-10% arányban én főzök 4 gyerek, 3 pici mellett, miközben ugyanúgy játszóterezek, szórakozok, etetek, altatok, mint a zasszonypajtás). Akármit csinál az ember, valami/valaki más biztosan csorbát szenved.
"Mindenki annyit vállal amennyit tud." -> Vagy amennyit az aláírt banki szerződés megkövetel...
Sok szülőn látom, hogy egy gyerek sem lenne neki való (avagy itt meg kellett volna állni), nem hogy 2-3. De hát ilyen ez a modern kor, a magunk és a társadalom (halkan mellétéve a politikát is) által felállított követelmények.20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
mirci18
addikt
válasz Tothgera30 #17751 üzenetére
Szerintem marha egyszerűen.
Mindenki annyit vállal amennyit tud.
Az ismerősöm két gyerekes de ki vannak nyúlva a második baba miatt mert sokat sír.
Van olyan ismerősöm akit egy is lefáraszt.Nekem három van.
Ami nehéz benne hogy egyensúlyoznod kell.
-Csinálnod kell az otthoni melókat vidékiként.
-Játszani foglalkozni kell az első fiammal.
-Játszani foglalkozni kell a második fiammal.
-Mivel különböző korúak és érdeklődési körűek sokszor hármasban nem megy a játék.
-Foglalkoznom kell a kislányommal.
-A feleségem is támogatni kell.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
föccer
nagyúr
válasz Tothgera30 #17749 üzenetére
Graula tőlem is.
A "fáradt vagyok és semmire sincs időm
térjünk erre vissza pár év múlva. #4 gyerekből 3 kiskamasz, 3 komolyan sportol, a 4. meg még bölcsis. Nem tudom mi az a fáradság, elfelejtettem.Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Tothgera30
Ármester
válasz DeFranco #17745 üzenetére
...és #17746 6030D, #17747 ggeleven és #17748 kovacsroli:
Köszönjük a gratulációt. Húzós napokon vagyunk túl, már remélem minden rendben lesz. A "fáradt vagyok és semmire sincs időm" klubb már alapesetben is őstaggá nyílvanított. Igen, első gyerek, nem is terveztünk több porontyot.
-
kovacsroli
senior tag
válasz Tothgera30 #17744 üzenetére
Gratulálunk, jó egészséget kívánunk!
Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
ggeleven
őstag
Grat! Üdv a "fáradt vagyok és semmire sincs időm" klubban! Első gyerkőc egyébként?
-
6030D
őstag
Gratulálok, sok türelmet!
Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
DeFranco
nagyúr
Gratulálunk, kívánunk jó egészséget mindenkinek!
-
Tothgera30
Ármester
Ezennel aktív tagja lennék a "szülői munkaközösségnek". Mai napon (2024.05.26.) megszületett 11:25 perckor a "kis trónörökös". 3150g-al, 47cm-el. Szerencsére mindenki jól van.
-
DeFranco
nagyúr
aldis roller féke nálunk lyukasra kopott, valami spiáter anyag és nem nagyon lehet pótolni
én használt decathlonosat vennék, ahhoz legalább van alkatrész, de ha eldobós kell, akkor mehet az aldis is.
egyábként csak erre a célra én megfontolnám, 750 méteren nem nyertek annyit időben ami miatt megérné logisztikázni vele, és az idő egy részében sár/latyak/víz van amikor nem lehet használni rendesen.
-
Köszi, már csak ki kéne fogni (nehezítés hogy ovis ballagásra szeretnénk, az 3 hét... most lapozgattam de aktuális újságokban nem látok ilyeneket)
-
Sziasztok!
Hatévesünknek szeretnénk venni egy normális, lábbalhajtós kétkerekú rollert amivel felgyorsul az anya mellett szüttyögés majd ősztől az iskolába. A mostani Auchanos kb. annyit ért hogy egyszer elfordította a kormányt, de csak a kormány fordult, a roller nem Szóval nem ilyen hiperes minőséget keresünk, persze nem is hororáron™ Használtan is játszhat, az sem baj ha teleszkópos, mert kb. 750m az iskola, a járda meg olyan arrafelé mintha robbantották volna...
Miket ajánlanátok?
-
Dorian
félisten
Szerencsére a gének rendben vannak, bár faterom mindent megtesz a cigivel és a piával, h minél előbb meghaljon, de nem fognak ki rajta Idén pl. fater fogta magát és unalmában felhasogatta nálam a 2m3 keményfa-rönköt, ami grillezéshez volt félretéve.
Mi 220 km-re lakunk, ezért átlag 2 havonta megyünk/jönnek, de olyankor ott szoktuk hagyni 1-2 hétre a két gyereket, nyáron többre.f4lcon:
Na igen, hasonlóan. Mi is kertvárosban lakunk, nagynéha elmennek játszótérre, de leginkább a közeli patak mellé, hegyoldalba. Többen vannak így, rendszeresen összefutnak ott ovistársakkal, aztán megy a kergetőzés, hegymászás, patakon átugrálás, dzsungelösvényezés. Fiamnak mostanában mániája a csontok, úgyh sokszor egy őzkoponyával, vaddisznó állkapoccsal, szarvasmedencével jön haza, keresi ezeket és kiássaKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
válasz Dorian #17729 üzenetére
Nem mindenki kapott nyerő szelvényt a génlottón Mondjuk nálunk kb. egyébként is mindegy, mert alapból átlag 140 km-re laknak. Havonta 1x mi megyünk 1-1 hétvégére aztán jónapot (lásd még: "ha nyugdíjasok leszünk, akkor majd sokkal többet tudunk felmenni hozzátok kisfiam" ).
Játszi: nyilván én sem úgy vagyok a sarkukban, hogy jajj kisfiam, le ne ess, minden OK, segítsek felmászni? stb. Kb. csak keresem a tekintetüket (és nagyon hálásak amikor az elmélyült játékból felnéznek és látják hogy ott vagyok nekik és figyelek), és folyamatosan cirkálok a környékükön, illetve ha tényleg valami extrémebb helyzetben van, akkor minél kevésbé feltűnően de max. egy ugrásnyi távolságban próbálok maradni. De ha muszáj (és muszáj) akkor úgy feszegesse a határokat, hogy én is ott vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
ilyenkor azért hálát adhatok Istennek, hogy olyan utcában lakunk, ahol vannak a fiammal egykorú gyerekek, meg hátul vagy egy szép nagy kertünk.
így lehet az, hogy bár van a faluban egy szép nagy játszótér, modern meg amit akarsz, de eddig 4,5 év alatt csak kétszer voltunk ott. akkor is főleg azért, mert én akartam, hogy más gyerekekkel szocializálódjon.“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
ggeleven
őstag
Jó, igaz. Annyit finomítok, hogy ez persze függ játszótértől (pl körbe van-e kerítve), tömegtől, életkortól, stb. Az olyan tud felcseszni, amikor látom, hogy tényleg le sem sz@rja a gyereket és az sem érdekli, ha mondjuk mást lerúg a gyerek a csúszdán avagy pl direkt az én arcomba vágja a homokot... Nem egy ilyen paraszt viselkedésbe futok bele sajnos szülő és gyerek részről sem. Amikor a gyerek meg nem bír magával és túl ön,- és közveszélyes, akkor még kb k. anyázva jön be a szülő és a hajánál fogva húzza ki a gyereket...
Persze én most abból indulok ki, hogy van egy a napokban éppen csak felállni tanuló csöppség és mellette 2 olyan korú, akire azért vigyázni kell, mert kicsik és még nagyon nem ismerik a határaikat. Na mellettük félre nézni sem lehet, nem hogy telózni vagy mondjuk tollasozni. De tudom, eljön majd az az idő is nemsokára.20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
solti
senior tag
válasz ggeleven #17730 üzenetére
nem értek egyet. Játszunk sokat a gyerekkel, megyünk kismillió helyre stb. De a játszótér az ő területük. Ott békén hagyom őket ameddig nincs gyilkolás. Ott leülök, nyomom a telefont vagy frizbizek a feleségemmel stb...
Kell nekik hely, ahol kvázi szabadok lehetnek és szocializálódhatnak. Mert ez se oviban se iskolában nincs teljesen így. Amúgy nem hiszem hogy helikopterként kéne a gyerek felett pörögni..
disclaimer: esetünkben ez egy máltai játszó, mindig kismillió másik gyerekkel, nyilván nem egy üres játszótéren várom el, hogy foglalják el magukat. -
ggeleven
őstag
válasz Dorian #17729 üzenetére
Nagyon nem mindegy az a leélt 70 év és bizony van, aki max nézi, hogy mit csinál az unoka, de aktív programot már nem tud velük csinálni, még egy játszóterezést sem. Mondjuk ahogy látom sok 30as szülő is tényleg csak beteszi a játszira, aztán kiül a padra telefonozni... Onnan meg beröfög néha, hogy viselkedjen a kölyök. Na az ilyet meg tudnám nevelni... na nem a gyereket, hanem a szülőt (vagy nevezzem inkább csak kísérőnek?).
-
Dorian
félisten
-
válasz mirci18 #17726 üzenetére
Abszolút egyetértek, nálunk mamáéknál se úgy van hogy "kifelé az udvarra aztán estig ne is lássalak", esetleg lepasszoljuk nagyszülőknek (nem is tehetnénk mert szegények így 70 felé úgy negyed óráig bírják velük az iramot ) Mi ott is szinte egész nap velük vagyunk. Ugyanez a játszi is, nem az van hogy anya/apa aki épp velük van, az kiül a padra telefont nyomkodni vagy kibeszélni az előző esti valóvilágot a másik szülőkkel, és néha felnéz hogy megvan-e még a gyerek...
De én is írtam fentebb, nem ismerhetjük a másik problémáit, csak amikor azt hallom hogy fölösleges az udvar mert ők nem érnek rá grillezgetni, bográcsolni, a gyerekek meg bent punnyadnak, azért ilyenkor magamban megszólal a kisördög hogy szívesen cserélnék...
-
addikt
válasz lorcsi #17715 üzenetére
ahogy DeFranco írja, este 9-10-ig nincs saját idő
utána meg már nem állok neki tévét nézni, esetleg 2-3 naponta egy-egy rész az éppen favorit sorozatomból a mobil képernyőjén az ágyban fekve. a tévéről mi gyakorlatilag leszoktunk a gyerek érdekében, és az elmúlt 4 évben egyszerűen nem szoktunk vissza. van egy 50" a hálóban meg egy 55" a nappaliban, de igazából csak porfogónak meg falidísznek vannak[ Szerkesztve ]
-
mirci18
addikt
Mi pl. <70m2 panelban nevelünk 3 gyereket, minden vágyunk a családi ház (egyelőre elérhetetlen, de mamáéknál szerencsére van lehetőség havonta pár napot így szórakozni). De kb. minden ismerősöm akinek van kertes háza azt mondja, nehogy azt higgyem hogy kimennek a gyerekek az udvarra játszani, bent punnyadnak és szétunják magukat
Nálunk van hely bőven. Régebb óta trambulin ettől az évtől egy játszótér is csúszdával egy szimpla hintával és egy nagy hintaággyal.
Több nagy Big Red Bobby autó s sorolhatnám még.Saját tapasztalatom az az hogy ideig óráig elvannak a gyerkőcök vele de igénylik a közös foglalkozást. Hintázás bicózás stb.
Nem véletlenül. Annó mi azt tanultuk hogy foglalkozzunk magunkkal mert más nem fog.
Ma mint szülő viszed játszótérre nyaralni. 10-szer több élményt adsz neki mint a te szüleid neked.Ugyanúgy manapság nem engedjük ki egyedül a gyerkőcöt az útra bicózni vagy boltba egyedül.
Alapvetően én úgy látom hogy azért is jó vidéken élni mert egy fasza kis életteret létre tudsz hozni a gyerkőcnek.
De ami fontosabb tudsz kint sütni főzni. Plusz ha van kerted tudod a gyerkőcöt nevelni a zöldség gyümölcs termesztésre.
A nagyobbik fiamnak saját kis kertje van plusz csirkéi.
Élvezi nagyon.
Az hogy mennyit lesz kint az udvaron az meg valamilyen szinten rajtad múlik.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
mirci18
addikt
válasz lorcsi #17713 üzenetére
Pedig egyszerű a válasz.
Mindíg arra van időd amire szeretnéd.
Három gyerek után vagyok.
Az első kettőnél is ugyanazt tapasztaltam.
S előbb utóbb szerintem ugyanez lesz hárommal is.Mivel a legtöbben nappal dolgoznak délután pedig a gyerekekkel foglalkozol marad az este.
Én úgy határoztam meg hogy az otthoni én idő 21 óra utántól indul ameddig sikerül.
Ilyenkor tudok játszani,filmet nézni,iszogatni,abajgatni a feleségem.
Az hogy neked melyik a fontos rajtad múlik.
Inkább játszok mint telefont bámuljak esténként.
Mostanában nyilván ez offos volt mivel a kislányom 1 hónapos így az alvás messzemenőkig fontosabb szempont.A feleségem a terhesség alatt parkoló pályára tette a sexet így minden este kötetlen volt pihenéssel telt ki mit szeretett volna azt tett.
Ui:
A Napóleont ne sajnáld ritka unalmas film. Kétszer futottam neki mind kétszer bele aludtam.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
venom8888
őstag
Amikor a baba a lábát kifeszíti érzek a laba szaraban is a bokájábol indulo porcos kattanast, az micsoda?
Mint amikor el vannak kopva a porcok es igy kattognak.[ Szerkesztve ]
-
mirci18
addikt
válasz venom8888 #17702 üzenetére
Nem is kell megértened érezned kell mi jó neki mi nem plusz szerencse is kell hozzá.
Nekem van hogy a kislányom azonnal elalszik de volt olyan hogy 1 órát szenvedtem vele feleslegesen.
A végén persze kiderült én voltam a hibás mert be volt kakálva plusz be akartam rakni úgy hogy nem alszik a babakocsiba mikor nem sokkal előtte evett.
Hiába a harmadik gyermekem mindíg tanul tapasztal az ember.Nincs annál gonoszabb ember mint aki az előtt jó volt de egy másik gonosz őt is gonosszá tette.-BSTH
-
-
6030D
őstag
Néha azért segítenek a nagyszülők. De van heti 2x1 óra edzésem, asszonynak szintén. Tv-t nem nézünk, telefont nyomkodunk inkább néha, illetve mint a korábbi hsz-omból látszik, éjjel pótolom be a youtube és egyéb továbbképzéseket. Régen mi is néztünk sorozatokat, filmeket, mostanában ritkán, vagy valami rövidet, este 10 után. Úgy csinálunk szabadidőt, hogy az egyikőnk van a gyerekkel, a másik meg "szórakozik", vagy intézi a dolgát (építkezés, ezmegaz). Ma pl délelőtt asszony edzett, én a gyerekkel átdaruztam egyik telekről a másikra egy gyerekházat, együtt ebédeltünk, ők aludtak, én mentem apóshoz sövényt vágni. Fél6-kor haza, asszony ment kertipartira, én a gyerekkel vásárolni, most indulunk még a jázszótérre, aztán majd vacsi, alvás. Bor már a hűtőben. Kb így...
-
ggeleven
őstag
válasz DeFranco #17716 üzenetére
Ismerős ez, nálam is így van. Gyerekek elalvása után, többször az alvás rovására mehet egy kis film vagy ilyesmi szórakozás. Youtube rövidebb videókat és podcasteket meg lepörgetem főzés közben (ha alszanak a gyerekek).
Egyébként tényleg könnyebb gyerekekkel kertesben, de annyi sok egyéb extra projekt és teendő is jött a házzal, hogy most meg azért vagyok állandóan fáradt.20%-os kedvezmény az éves AlzaPlus+ előfizetésre! Keress privátban!
-
venom8888
őstag
Nekunk alszik nappal is,meg nyüszizik is. De 5 töl 10 ig vinnyogas van,elalvas elott.
En reggel fél 7 re jarok meloba 3 ig, tehat aludni megyek 10 kor. Ami idom van magamra naponta az kb 2 orahossza. -
DeFranco
nagyúr
válasz lorcsi #17715 üzenetére
este, 9 után van rá idő, amennyit lopok rá az alvásból, egy időben megcsúsztam, most már 11 körül mindenképpen fekvés van, ha lelkiismeretesebb vagyok, akkor hamarabb.
most kezdődik az az időszak, amikor ellenne magában, de nem szeretném hogy elszeparálódjon, amennyit lehet, együtt vagyunk hétvégén, hétköznap meg eleve nincs kb. egy perce sem, mire hazaér.
-
lorcsi
veterán
rosszul foglalmaztam az elejét
így kellett volna:ilyen idobeosztas mellett nektek van valahogy időtök egy filmet sorozatot vagy hiradot.. barmilyen 30 perces. musort megnezni ?
updog:
mi kertesben vagyunk aug óta
előtte kínszenvedés volt a panel
én erősen szoktatom rá, h tipli van kimenni a kertbe..napi 3-4*
órákat bogarászunk, hinta, homokozó..minden.
nem opció a bent punnyadás, max az anyjával...ha én nagyon nyomom a melót (anno a tabletes kérdésem is az idő tájt volt, most már 0 a tabletezés..el is felejtette teljesen)
de remélem nem azt fogja megszokni. nagyon mozgékonyeladó: vadi új soundcore motion+
-
Szerintem van ahol ezt mondják hogy nekik tenger idejük van, meg játszanak, filmeznek, vagy eljárnak akárhova, sportolni, moziba, bulizni (láttam kocsmai posztot 4 hós baba szüleinél, hogy "végre egy szabad este együtt" ), de mindenkinek megvan a maga problémája, amit nem láthatsz.Mi pl. <70m2 panelban nevelünk 3 gyereket, minden vágyunk a családi ház (egyelőre elérhetetlen, de mamáéknál szerencsére van lehetőség havonta pár napot így szórakozni). De kb. minden ismerősöm akinek van kertes háza azt mondja, nehogy azt higgyem hogy kimennek a gyerekek az udvarra játszani, bent punnyadnak és szétunják magukat
A sport amúgy nyerő, hatévesünk azon a két nap amikor van foglalkozás az oviban, este 2 perc alatt kidől.
[ Szerkesztve ]
-
lorcsi
veterán
& f4lcon
ilyen idobeosztas mellett hogy tudtok egy filmet sorozatot vagy hiradot.. barmilyen 30 perces. musort megnezni ?
nekunk is orokmozgo 2,5 a kisfiam
szerintem feleve szeretnem megnezni a Napoleon c. filmet….nem tudom mikor lesz erre lehetosegem
azt meg elkerekedett szemekkel olvasom, h egyesek futni.. pc jatszani stb szoktak 2-3 gyerek mellett.. nekem nem adja ki a matekeladó: vadi új soundcore motion+
-
6030D
őstag
válasz f4lcon #17711 üzenetére
Nekünk 9 után kerül ágyba, mert fél10 előtt sosem alszik el. Reggel 6:45 körül kel, délben alszik egy órát, egész nap ugrál, játszik, és képernyőidő gyakorlatilag nincs. Remélem szeptbertől màr mehet valami sportra, az hátha lefárasztja. Meg a kertes ház majd.
-
addikt
mi szerencsések vagyunk, csak az elalvás nehéz. eleve este 8 után kerül ágyba, sokszor ez inkább már 9 órát is jelent. aztán még lemegy 2-3 mese, de nem bír kikapcsolni, pörög az agya mindenen, így ott ülök mellette (vagy a feleségem) még vagy 10-15 percet, úgy, hogy 2-3 percenként rászólok, hogy csukja be a szemét, és így este 10 körül elalszik.
cserébe nem kelt éjjel, és reggel magától kel 7:00-7:20 között“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
venom8888
őstag
De azóta is alszik.
-
venom8888
őstag
A miénk csak 6 hetes. At alussza az éjszakákat ,csak 1x kell etetni ejszaka. De tegnap rekordot döntött,es nem jo ertelemben. Reggel 7:30 tol este 0:15 ig 3x aludt 10 percet. Ejfel utan altattuk el, cumisuveggel a szájában,esetek 90% ban azzal el alszik,
[ Szerkesztve ]
-
vans?
őstag
Engem kikeszit a fiam egyszeruen, ket es fel orat voltam nala, elaludt a nagy agyon, betettem az agyaba, felebredt, azota uvolt megint. Masfel eves elmult, meg mindig heti 3-4-szer ezt csinalja. Megismerjuk mar, ha faj valamije, ez egyszeruen hiszti.
hábm bábm
-
6030D
őstag
válasz venom8888 #17704 üzenetére
Nálunk 45-60 perc volt az alvás első évben. A gyereknek.. Lassan javult. Öcséméknél is ez van, mindkét gyereknél. Van több 3 gyerekes baráti család, ott is egyik ilyen volt, másik nem. Meg lehet szokni. Most 4+ éves, havonta alussza végig az éjszakát, amúgy átjön hozzánk és kétszer még felkelt. Én 5 éves koromig aludtam anyámék között, most visszakapom .
-
ggeleven
őstag
válasz venom8888 #17702 üzenetére
4 gyerekem van és szerintem már pár száz ilyen eseten túl vagyok. Ez ilyen, nálunk mindegyik gyerek csinálta/csinálja attól függetlenül, hogy ki altatja és teszi le. Kimozdul a jó kis alvó pózból és egyből borul az egész alvás. Az altatás is egy művészet, de az ágyba téves és annak az időzítése még nagyobb feladat.
-
venom8888
őstag
Az de bosszantó,hogy altatom 1 orát,el alszik,bele rakom a kiságyába, és 1 percen belül fel ébred,nem vágom miért.
-
venom8888
őstag
Igen,ott van a kezem, ha nagy a kilengés ,akkor távtartom :)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Bittorrent topik
- Amazon Fire TV stick/box
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Nyaralás topik
- OLED TV topic
- Formula-1
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest