Új hozzászólás Aktív témák
-
emmm
őstag
válasz B-L-A-C-K #13050 üzenetére
A lányom 30-ig már hiba nélkül elszámol, az megvan (20-ig van a követelmény). A betűket még nem ismeri, de igazából a számokat sem ismerné fel rajzolva.
Viszont a csillagászat érdekli, esténként szoktam neki mutogatni, mi hol vagyunk a világban, milyen bolygón, milyen országban; mi az a nap (egy csillag), mik a csillagok, mekkora a világ...csak úgy tátja a száját. Még nekünk, felnőtteknek is nyilván nehéz felfogni az univerzum méretét.
De ilyen játékos módon szoktam neki megmutatni, mi is az a "ma" meg a "holnap": lekapcsolom a lámpákat este, és egy elemlámpával írom le a körívet, ahogy a nap jár. Így már érti, mikor van kvázi reggel, délben, este - az órát is most kezdtem vele párhuzamosan tanulni. Azt már érti és mondja is, hogy 8 óra: akkor fürdés van, 7 órától van lehetőség mesét nézni (1 órát szoktunk neki hagyni valamire, opcionális). Mikor indulunk reggel, és ezeket tényleg használja is.A számok simán előjönnek a zsebpénznél, de a játék során is, legyen az dobókocka, vagy épp memóriakártyás játék (kinek van több párja a végén). Vettünk neki egy állványos rajztáblát, azon szoktam rajzolni neki számokat, betűt (de ezek még uncsik neki ) - inkább a "Apa, rajzold le a bolygót! Most a Napot!" - megy.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- BestBuy ruhás topik
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Sorozatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Yettel topik
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- AMD RADEON RX 6700 XT PowerColor Red Devil
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest