Új hozzászólás Aktív témák

• emmm

őstag

válasz B-L-A-C-K #13050 üzenetére

A lányom 30-ig már hiba nélkül elszámol, az megvan (20-ig van a követelmény). A betűket még nem ismeri, de igazából a számokat sem ismerné fel rajzolva.
    Viszont a csillagászat érdekli, esténként szoktam neki mutogatni, mi hol vagyunk a világban, milyen bolygón, milyen országban; mi az a nap (egy csillag), mik a csillagok, mekkora a világ...csak úgy tátja a száját. Még nekünk, felnőtteknek is nyilván nehéz felfogni az univerzum méretét. :DDD
    De ilyen játékos módon szoktam neki megmutatni, mi is az a "ma" meg a "holnap": lekapcsolom a lámpákat este, és egy elemlámpával írom le a körívet, ahogy a nap jár. Így már érti, mikor van kvázi reggel, délben, este - az órát is most kezdtem vele párhuzamosan tanulni. Azt már érti és mondja is, hogy 8 óra: akkor fürdés van, 7 órától van lehetőség mesét nézni (1 órát szoktunk neki hagyni valamire, opcionális). Mikor indulunk reggel, és ezeket tényleg használja is.

A számok simán előjönnek a zsebpénznél, de a játék során is, legyen az dobókocka, vagy épp memóriakártyás játék (kinek van több párja a végén). Vettünk neki egy állványos rajztáblát, azon szoktam rajzolni neki számokat, betűt (de ezek még uncsik neki :D) - inkább a "Apa, rajzold le a bolygót! Most a Napot!" - megy.

Új hozzászólás Aktív témák