-
GAMEPOD.hu
Élet az Egyesült Királyságban…
Új hozzászólás Aktív témák
-
Assimilator
őstag
válasz Viszlát #22540 üzenetére
"Engem azert oszinten erdekelne, hogy a temerdek sajat tapasztalat milyen sebesseg mellett jott ossze?"
Ez itt egy kerdes. Szerintem. Nekem ebbol latszik ki mennyire olvassa a masik irasat.
Irtam 11 sort 2 reszletben. Te ket oldalt irtal. Itt bebeszelni csak te akarsz.
Oszinten kerdeztem valamit. 3. kiserletre sikerult valaszolni szamtalan hisztivel fuszerezve.
Nem gondolnam, hogy barmi sertot irtam volna, talan nem a megfelelo szavakat hasznaltam. Igazad van nem lakom a kernyeken, szerencsere. Fantasztikus emberek lakhatnak arra ha kommunkacio cimen ennyire futja.
Most en is osszeszamolhatnam, hogy te hany utalast tettel ilyen-olyan altalad velt hianyossagomra, de nem.
De mindegy is az egesz. Reszemrol befejeztem.[ Szerkesztve ]
-
Assimilator
őstag
válasz Viszlát #22537 üzenetére
Meggyozni valoban nem fogsz, mivel csak egy kerdest tettem fel, de arra nem kaptam valaszt. De a "jelentosen kellett csokkentenem a sebesseget"-bol arra kovetkeztetek, hogy nem 90-rol 70-re. Azt egy percig sem vitattam, hogy ne a biztonsag lenne az elso. Nem is szabad rajta sporolni. Rengetegt jelent a teli gumi, foleg hoban. De az eredeti temamhoz visszaterve, 3 es 7 fok kozott esszeru kereteken belul kozlekedve nem hiszem, hogy a tapadas drasztikusan csokkenne.
-
Assimilator
őstag
válasz Viszlát #22527 üzenetére
Engem azert oszinten erdekelne, hogy a temerdek sajat tapasztalat milyen sebesseg mellett jott ossze?
Mar 10 eve vezetek napi szinten de 3 es 7 fok kozott max. 100-as tempoval meg soha tapasztaltam drasztikus tapadasvesztest, pedig nem az a tipusu vezeto vagyok aki feltartja a forgalmat. -
Assimilator
őstag
Hivatalosan csak fel ev utan cserelheted a jogsit, de hallottam olyanrol aki hamarabb cserelte es nem volt gond.
A lakcimed meg szerepel az NI numberes papiron, kozuzemi szamlakon stb.
Az orvosival nem tudom mi a helyzet, de en nem jatszanak a rendszerrel.
Ha UK-be jossz, hidd el az a 12e forint semmi nem lesz ahhoz kepest amit itt kell lecsengetni dolgokert.
Viszont nyugodt lehetsz a jogsid felol.
Lesz itt majd boven mas amiert parazhatsz. -
Assimilator
őstag
válasz littledon #22396 üzenetére
Hallod ahogy fut a padlon? Az mar nem pok, hanem kutya.
Augusztusban figyeltem meg, hogy tobb van, mint szokott. De teljesen artalmatlanok. Kaszaspok jelleguek kb. 3 cm. Vagy mas fajtak max. 1 cm.
De egyebkent ha nem szereted oket akkor vegyel levendulas illatgyertyat. Vagy citrommal meg lehet dorzsolni az ablak/ajtokeretet. Ezeket nagyon utaljak. Augusztus kozepen gyujtottam az elso levendulagyertyat, azota egy 1 db pokot se lattunk. Novenykent is ugyanilyen hatasos. -
Assimilator
őstag
A magyar keresetet szamoljatok at kozeparfolyamon fontra, majd adjatok hozza az Angliaban megkeresett osszeghez, igy szepen meglesz az aprilistol aprilisig idoszak.
Valahol ezutan nem sokkal lesz egy olyan, hogy a "szamitasaim kalkulalt ertekek, nem pontosan"
Lesz utana egy checkbox. Be kell pipalni.
Ennyi.
(6 ilyen formot toltottem ki igy es mindegyik rendben volt.) -
Assimilator
őstag
válasz Viszlát #22355 üzenetére
En ugy gondolom, nem veletlen, hogy ezen targyak szallitasarol senki nem tud semmit. Nem jelentettem ki semmit, csak felhivtam ra a figyelmet, hogy a legitarsasagok es repterek eleg szabadon tudnak szabalyozni es erre nem art figyelni. Kulonosen a Wizzair.
Ha pedig itt tartunk en azt nem ertem, hogy ha valaki egy turbot akar hazavinni, miert nem er meg az egy telefont es poggyaszfeladast? Jobban megeri kockaztatni 10 fontert? Ha a rontgennel azt mondja az ellenor, hogy nem viheted fel akkor mivan? Rohansz poggyaszt feladni 3x aron? Jobb felni, mint megijjedni. De ez csak egyeni velemeny.[ Szerkesztve ]
-
Assimilator
őstag
En feladnam. Semmikepp nem vinnem utasterben.
Az, hogy az EU nem tiltja egy dolog, az, hogy veszelyesnek minosulo targyakat nem lehet felvinni, az egy masik.
Marpedig szerintem egy turboba bele lehet "latni" a veszelyt.
De szerintem hiaba az emelt dij, megeri felhivni.
Kisebb szivas, mint a repteren osszeszoritott farpofaval izgulni, hogy a rontgenesek ma eppen melyik labbal keltek fel. Szerintem. -
Assimilator
őstag
válasz mate.93 #22318 üzenetére
Hat errol napokig lehetne meselni.
Elso es legfontosabb a kezdotoke meglete.
Anelkul el se indulj.
Szvsz szerint min. 750 font kezdotoke szukseges.
Ez azert nagyon fontos, mert a szallasert kauciot kell fizetni.
Utazasi koltseg. Enni kell. stb. Viszont 95%, hogy az elso 2-3 hetben semmilyen beveteled nem lesz. -
Assimilator
őstag
válasz jerry311 #22292 üzenetére
Nalunk egy biztositekot kellett volna kicserelni. De helyette kicsereltek a beepitett sutot. Ami 1 centivel nagyobb volt, mint a regi. Ezert a konnektort is atraktak 1 meterrel. Elvileg ezt azert, mert a villanyorankat 10 evvel ezelott kivontak a forgalombol. A haz amiben lakunk 7 eve epult! Szoval elvileg szabalyokat sert, de ha nem nyulnak hozza akkor semmi gond. Angol szakemberek voltak......
-
Assimilator
őstag
válasz jerry311 #22263 üzenetére
Itt nem errol van szo. Eleget forumoztam ahhoz, hogy tudjam mi tortenik ilyenkor. Azt pedig nem akartam. Ez egy egyszeru "vedd mar eszre magad" poenos hozzaszolas volt. S tovabbra sem szeretnem tulmisztifikalni. Azt viszont tenyleg nem ertem, hogy mit nem ertesz. De ahogy gondolod. Eleve valaszolnom se kellett volna, mert meg ezen is elindult a rugozas es tobb, mint 1 karaktert pazaroltunk erre.
-
Assimilator
őstag
válasz Mottie #22234 üzenetére
Szerintem itt valami osszebeszeles vagy kvotarendszer van a hatterben. Mikor mi jottunk azt mondtak a Lloyds nyit legegyszerubben. Na ott aztan 4 alkalommal sem sikerult. De a tobbinek is volt valami baja. Elmentunk a TSB-hez es ott azonnal helyben megnyitottak. Aztan amikor unokatesom jott. Elvittem a TSB-hez. Hat nem tudjuk megnyitni, mert az NI-bol a HMRCs verzio kellene. Oke. Tobben tanacsoltak a Barclit'. Elmentunk. Igen, valoban egyszeru volt, mult hetig.... Oke, HSBC-ben 2 nappal kesobb megnyitottak neki. Valahogy idoszakosan mindig van 1-2 bank ahol konnyu nyitni, a tobbinel meg terelnek.
-
Assimilator
őstag
Szerintem a credit riport is kerdeses. Ez csak akkor derulne ki tenylegesen ha levelben kerned az okot. Csak azert mondom ezt, mert pl. Lloydsnal volt az, hogy 3 kulonbozo alkalommal 3 kulonbozo indokot mondtak... De volt utkozes a HSBC-nel is. Szerintem a legtobb esetben fogalmuk nincs, csak mondanak valamit.
-
Assimilator
őstag
Az lehet, hogy ott szerepel, de tuti sehol nem fogadjak el a jobcenterest, mivel torvenyi szabalyozas, elvileg.
Egyebkent par nap alatt megjon a HMRC-s. Szerintem erdemesebb lenne azt megigenyelni es azzal elindulni, mint hetekig szenvedni ezzel, hatha valaki elfogadja. Legalabbis azok utan amit unokatesom szamlanyitasaval vegigkinlodtunk ugyanebben a cipoben, nekem igy tunik jobbnak.
-
Assimilator
őstag
válasz Malibutomi #22202 üzenetére
Ezen de jot nevettem. (bocsi)
-
Assimilator
őstag
Van valakinek arrol informacioja, hogy Londonban van-e mega-Adidas bolt? (Ami nagyon nagy es sok valasztek van) Sportsdirectbol mar talaltam nagyot, de ott igye nincs Originals.
-
Assimilator
őstag
válasz Kephamos #22126 üzenetére
Akar lesz itthonrol melod akar nem, akkor is meg kell elolegezned egy halom penzt.
En az altalad is emlitett verziot ajanlanam. Kijossz, vallalsz valami egyszerubb melot. Helyre rakod magad penzugyileg es ugyintezesben. Felmered a terepet es aztan lepsz. Ha akarnal se tudnal egy szobanal tobbet berelni. Egyreszt nem adnak ki neked lakast. Vagy ha igen, elore kell fizetned 6 havit lakbert es depozitot.
De ha ez nincs. Akkor is 200-500 font admin fee megy a levesbe, melle lakasartol fuggoen 1500 font korul vagy tobb, kezdeti koltseg, csak lakasra, videken. stb. stb.
Lakhato szobat pedig mar akar 200 fontert is kapsz, hasonlo merteku deposit mellett, nem Londonban. Szerintem 1000 font eleg, nem Londonban. Minden mas szep dolog csak alom, illetve hatalmas szerencse, ismerosok kerdese. -
Assimilator
őstag
válasz Kephamos #22101 üzenetére
Az en szemelyes velemenyem az, hogy ha az elso ketto csak "tobbnyire" szinten van, a harmadik meg gyakorlatilag nincs, akkor ne nagyon remenykedj semmiben. Szerintem ezt innen kellene intezni, nem otthonrol. Ahhoz, hogy otthonrol itt munkat talalj, oruletes szerencse illetve 3-4 egyeb tenyezo egyuttes meglete is keves lehet.
-
Assimilator
őstag
válasz Mottie #21985 üzenetére
Ezek a dolgok tisztak. Annyi lenne a lenyeg, hogy dolgozhatok-e masik helyen anelkul, hogy ott felmondanak. Pl. elmegyek fizetes nelkuli szabira es elkezdek az uj helyen melozni. S ha az uj hely gazos stb. akkor csak visszamegyek szabirol stb. Adosav valtozason kivul van mas vonzata?
-
Assimilator
őstag
Lenne egy olyan kerdesem, hogy szeretnek munkat valtani. Bemegyek egy ugynokseghez vagy akarmilyen ceghez, tegyuk fel azt mondjak tudunk neked melot adni azonnalu kezdessel. Az ugy mukodik, hogy ha ott munkaba alltam es van szerzodesem akkor masnap harmadnap a "regi" munkahelyemen felmondok?
-
Assimilator
őstag
Van itt olyan aki foglalt/vett mar meccsjegyet online PL meccsre? Lenne kb. 3 kerdesem.
-
Assimilator
őstag
válasz kmisi99 #21859 üzenetére
Bankok nem valtanak csekket KP-ra.
A moneyshoppok meg ugyis meg fognak vagni 10 fonttal legalabb es akkor jol jartal.
Egyebkent arra felhivnam figyelmed, hogy a bankszamla elkeszulte utan kovetkezo heti fizetesed csak a legnagyobb szerencsevel fog a szamladra erkezni azon a heten. A banki adatok atvezeteset nem szoktak elkapkodni a munkaadok. Illetve ha egy csekket rarakatsz a bankszamladra, akkor az 5 munkanap utan lesz hasznalhato. -
Assimilator
őstag
válasz daczkó #21794 üzenetére
"Nézd meg példának Japánt (talán a legjobb), ha ott élsz és dolgozol baromi kedvesek veled, de amint nem vagy ott ott csesznek ki veled ahol tudnak és persze minden baj okozójává is téged tesznek. Elég sok ott élőtől lehet ezt olvasni, határátkelőn is volt egy bejegyzés erről."
Szerintem ez a mondat nem igy akart kinezni.
A skot pelda nagyon nem idevalo. Te kedvelned azt az orszagot amely vazallusakent tart?
Biztos a magyarok is csak ugy rasszistak voltak anno az osztrakokkal.... -
Assimilator
őstag
válasz daczkó #21764 üzenetére
En sem szeretnem.
Egyebkent koztunk az a kulonbseg, hogy en itt elni szeretnek, beilleszkedni, bizonyos keretek kozott.
Ok mindent a sajat kepukre akarnak formalni.
Nekem lassan mindenre oda kell figyelnem, nekik mindenhez van joguk, ugy, hogy ok nagyreszt illegalisan jottek. -
Assimilator
őstag
válasz Kephamos #21705 üzenetére
En nem tudom, hogy mennyire nehez otthonrol itt munkat talalni.
Azt tudom, hogy egy olyan diplomaval itt nagyon konnyu.
Nalunk egy kezdo mernok 35.000 fontot keres, 1-2 ev utan 45.000.
Elvileg mi egy rosszul fizeto ceg vagyunk.
Szerintem egy ember a sima minimalberbol is rohogve elvan, ami 12.000 font.
Szoval nem hiszem, hogy gond lesz.
Igenyek kerdese csupan. -
Assimilator
őstag
válasz ForRedGlory #21477 üzenetére
Amit en a szuleimnek megmutattam 2 hettel ezelott:
Trafalgar Square
Buckingham Palace
St. James Park
Big Ben
Westminster
London Eye (£22/fo)
St. Paul's Cathedral
London Tower
Tower BridgeReggel 9kor erkeztunk. Este 8as vonattal mentunk haza.
Az egesz gyalog, uresjarat nelkul. 36 km ut.Ha esetleg tomegkozlekedtek, akkor meg belefer a:
Hyde Park
Muzeumok tomkelege
A Wembley (focirajongoknak)Hirtelen ennyi jutott eszembe.
A szuleimmel vegigvitt tura. Meglehetosen koltseghatekony. Csak kajara koltottunk.
A London Eye-ra sem terveztunk felmenni, de faterom azt mondta, nem minden nap jarnak Londonban.
4 fore azert eleg huzos volt. De nagyon szep volt. Viszonylag hosszu is. -
Assimilator
őstag
Szerintem parod csereljen telefont. Northamtonban elek. Meg nem volt olyan hely ahol ne lett volna tererom a varosban. EE-nel vagyok. En egyebkent elegedett vagyok vele. Az itt olvasottak alapjan elegge tartottam barmelyik szolgatatotol. EE-vel kezdtem a dupla4G es a csomagar miatt, de nem is valtok. Nem volt meg olyan hely ahol ne tudtam volna telefonalni. Pedig minden iranyban voltam es nagyon videken is. Persze azert a 4G nehany helyen "elmegy", de Old Harry-nal pl. nem is elvaras.
-
Assimilator
őstag
Svajcban meg nem voltam. De Ausztria, amolyan kis Nemetorszag.
Nagyon hasonloak a dolgok.
Ausztria kis orszag, ezert kisebb a piac is ugye. Bizonyos dolgokban korlatozottabb az ember. Most itt vasarlasra, kaphato dolgokra. Extrem szorakozasokra gondolok.
Viszont a kisebb meretebol fakadoan, kevesbe nagyvilagi. Kevesbe "beteg". Ami nekem tetszik. Ezt eleg nehez elmagyarazni.
De nem is itt akarnam kifejteni.
Oda is mennek ez a lenyeg. -
Assimilator
őstag
Nagyon udvariasak es alapvetoen jo kedelyuek. De valoban eleg tavolsagtartoak.
Viszont ha ugyanazert rajongtok, (Borussia Dortmund szurkolok vagytok, sajat pelda) teljesen mindegy honnan jottel, mintha mindig ismertetek volna egymast, mindent megosztanak, beszelgetestol a puloverig, sor, mindegy. Kivetel nelkul.
Ahogy Tildy is irta, szeretik a rendet es tisztasagot. Ha pl. atmesz ugy a zebran, hogy van lampa es az nem zold volt, siman radszolnak, hogy milyen peldat mutatsz a gyerekeknek. Nem ugy, mint itt, hogy keresztbe-hosszaba, ahol ered.
Sok dolog viszont tul van szabalyozva, szigoritva.
Szerintem pl. Anglia eleg szabadszellemu, a nemetekhez kepest meg foleg.
De egyebkent, ha tudnek nemetul, nem kerdes, hogy oda mentem volna. De ha veletlen sikerulne ravenni magam, hogy megtanuljak nemetul, most is kerdes nelkul mennek. -
Assimilator
őstag
válasz BÁ Nutrition #21337 üzenetére
A Cosworth is itt van ugye. Vagy Magellan Aerospace, Sunseeker, Siemens...
Új hozzászólás Aktív témák
- UHD filmek lejátszása
- Asztrofotózás
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Milyen processzort vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Építő/felújító topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -35% Bivaly i5-13500H 6Mag 16GB/512GB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Lenovo Ideapad 320 : I3-6006U /// 4GB DDR4 /// 128GB SSD /// Windows 10
- LENOVO ThinkCentre M710q Mini PC, I5-7500T CPU, 8GB DDR4, 256GB NVME SSD WIFI, Bluetooth, Win 11, 27
- Dell Optiplex 3050 PC, I5-6500 CPU, 8GB DDR4,512GB NVME SSD, Win 11, 27% áfás számla, 1 év garancia
- Új HP OMEN Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% i5-13420H 8Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest