Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
optikus
senior tag
azt nem tudom itt mire adjak meg, de az 1-2e ft-os szken az mindig gyorslaboros szkennelest szokott jelenteni, az meg nem eppen a csucs
ahol kockankent szkennelnek ott tobb szaz ft egy kocka. de ezen nem kell csodalkozni, ha csak veszel egy alaporabert, hozza a jarulekokat, az eszkoz beszerzest, az iroda/uzlet berlest stb, akkor nem is nagyon tud olcsobb lenni. mivel erre kicsi a fizetos kereslet, hisz mamar csak a penztelen trendis hobbistak filmeznek ezert alig van mar uzlet ahol foglalkoznak vele. ezert erdemes hazilag vegezni mindent amit lehet. lehet hogy draga az eszkoz (pl egy szkenner) de utana hosszutavon kifizetodo, persze ha valaki evente egy tekercset lo el akkor nincs sok teteje (de akkor az vagy fizesse meg azt aki fenttart ilyen keszuleket es kepzettseget, vagy ne hasznaljon filmet). a szkenneles amugy is eleg idegolo es idotrablo melo. jo eredmenyt lehet elerni atfenykepezessel (ha van valemi rendes digi geped) vagy ki kell hagyni az egesz digitalisosdit es optikai nagyitast kell csinalni (nyilvan azt is hazilag mert ahogy a pelda mutatja elegge nehezen megfizetheto).Buy books not gear.
-
Stauffenberg
nagyúr
Általában tekercsre adják meg az árakat, de van ahol képkockánként. Általában 1000-2000 Ft körött mozog tekercsenként a szkennelés ára (minőség, felbontás függvényében), képkockánként fizetve meg még drágább is lehet (az inkább arra jó, ha van több tekercsed és azokon is csak bizonyos képkockák kellenek, nem az összes).
-
optikus
senior tag
nem teljesen vagom hol tartasz a dologgal, nemreg meg az volt hogy felvagjak es beszkennelik. legegyszerubb ugy csinalni papirt ha a szkennelmenyt beviszed valahova es kersz rola papirt. ezer ilyen hely van. de amugy is ha minilaborolos lenne a filmed (c41) akkor az is igy mukodik, kapasbol benyalja (ezt kapod cd-n) es abbol printel papirt. lehet meg optikai nagyitast is csinalni, de az megintcsak az otthoni musor. talan meg van egy ket hely ahol megcsinaljak, de nem olcso moka (pl lab4art, egy db 10x15cm-es papir az 550 ft es ez csak rc, a barit meg durvabb...).
Buy books not gear.
-
optikus
senior tag
hat a leheto legrosszabb helyre vitted. ebben amatorok, 40 ev mukodes utan is. sooshoz max a c41-es kisfilmet szabad vinni, talan nem rontjak el mert azt a gep csinalja csak a gombot kell megnyomni (rollt meg diat nem is vallalnak). az ilyen hagyomanyos ezust alapu filmet leginkabb nem visszuk sehova hanem otthon hijjuk. raadasuk ugy hallottam (en meg nem probaltam) hogy ezek a rollei filmek nem tul paradesak.
az ilyen filmet ugy hivjak elo mintha te csinalnad, siman tankban kilotybolik, csak ugye te odafigyelsz, vigyazol, ok meg nem... ne csodalkozz ha mocskos ujjnyomos lesz mert ez alap. ha most felvagjak akkor imadkozz hogy ne a kocka kozepen sikeredjen. sajna ezek mind valos dolgok. azert nem tudjak beszkennelni mert a minilaborjuk csak c41-es filmet tud, ez a rollei meg ugye ezust alapu, nem mukodnek a korrekciok, nem mukodik a karceltavolito funkcio, nincs maszk, stb. nem tudom mivel fogjak behuzni de mar a minilaboros is egy fos. gyanitom van valami lapszkennerjuk azert is kell felvagnia.
ha nem akarsz magadnak hivni akkor mindenkepp c41-es filmet vegyel. ha csak ff-jo akkor letezik abbol is c41, pl kodak bw400cn (arrol nem is szolva hogy az egy eleg jo minosegu anyag, jol is szkennelheto).Buy books not gear.
-
spanyoll
addikt
Szia! Nyugi, nem dől össze a világ. Ha szétvágja a filmet nem lesz semmi baja, simán csak nem egy tekercsben lesz hanem 4-5kockás csíkokban. Tippre azt mondanám, hogy lapscannerrel próbálkozik, ami direkt ilyen kisfilmes cuccokat eszik aztán azért mondta, hogy abból valami olcsóbb verziójuk van, ami nem tud 60mpix-es TIFF-et, hanem mittudomén 2-3mpixes jpeget csak. Mutogatni meg megnézni szerintem az is elég lesz (további kidolgozást gépen én spec elítélem, de hát kinek mi).
Amúgy tényleg nem a legjobb minőségű amennyire ismerem, Syrexben is kollegának néztem és a néni lebeszélt róla, hogy ő nem erőltetné"Super perfundo on the early eve of your day."
-
yolan
őstag
Szia!
Ez fugg attol, hogy mire szeretned hasznalni, mivel loned el. En a SOOS Fotonal vettem anno par Tudorcolor XLX 200-ast, illetve a DM Paradies filmeket is szeretem. Ar/ertek aranyban eleg jok szerintem, bar en nem utazom a tobb ezres filmekben. Majd jonnek a nagyok es jol megmondjak mi a tuti (ezeken kivul).
Szerk.: 35mm-es tekercsek
[ Szerkesztve ]
“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
optikus
senior tag
ez kb olyan kerdes volt hogy hol erdemes autot venni es milyet? a valasz is hasonlo lesz...
mi a cel? mit akarsz fenykepezni (vagy inkabb mit akarsz latni?). aztan azon gondolkodtal mar hogy mi lesz a filmel miutan elnyomtad az uccso expot? mert alatlaban addig tart a heppiseg utana jonnek a gondok (hivas,nagyitas,szken,esetleg vetites, sok alternativa es minosegi elvaras lehet).
amugy vehetsz fekete feher negat (de akar ff diat is), szines negat, szines diat, hogy a c41-es fekete feherrol ne is szoljunk. mindbol van amator es profi. amator film az egy ezres korul van, profi az a duplaja vagy triplaja. bolt bp-en pl fokuszfoto.Buy books not gear.
-
optikus
senior tag
Sztem siman jo. Ket bajom van vele, igaz nem ismerem az arakat de 16k eleg soknak tunik erte. Masik hogy ez ugy mukodik hogy filmbefuzes utan egybol kihuzza az egesz tekercset majd visszafele exponal ra. Ennek vannak elonyei meg hatranyai is. De sztem kezdokent nem fog zavarni csak ne csodalkozz mikor kitekeri az osszeset
Amugy meg ez is csak egy doboz ami tartja a filmet, a kepet az obi, no meg a fotos csinalja...Buy books not gear.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest