Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
YM
senior tag
válasz spanyoll #1531 üzenetére
200k a váz meg még 100k egy lencse hozzá hát, nagyon jó. A filmes gépemet 20k-ért vettem eBayről és 10x jobb képet csinál mint az RX100, amit 80k-ért vettem.
Meg eleve a digitálissal ott a kényszer, hogy az ember kattingasson, mert úgyse kerül semmibe, valamelyik kép majd jóó lesz. Aztán mégis kevesebb a jó kép, mint egy 36-os tekercsen. Tetszik, hogy a régi géppel többet kell foglalkozni a kép megkomponálásával, beleértve a full mechanikus működést.
Tetszik a retro feeling is, hogy a gépváz nem egy nyekergő műanyag fos, hanem félig acál, jó megfogni!
Érdekes módon filmre lettek olyan gyönyörű képeim, amiket PS-el csak elrontani lehetne, semmilyen plusz utómunkálatot nem igényel. Digitálisnál meg a gép folyton valamit nem úgy lát, ahogy kéne.
-
eeXaa
addikt
válasz spanyoll #1499 üzenetére
"Viszont ezt csak egyszer tudod bejátszani, mégpedig a film elején, különben nem lesz konzekvens az összes képnél a fénymérés, kockánként meg nem tudsz hívni."
...ez azt jelenti, hogy a tekercs közben nem érzékeli az asa ide oda állítgatását? vagyis azzal megy véigig ami a film befűzésekkor van megadva? ....ezt nehezen tudom elképzelni...
...de pont az lenne a lényeg hogy mivel egyszerre van hív-va az összes legyen ilyen olyan expós...
...vagy vmit rosszul értelmeznék? -
optikus
senior tag
válasz spanyoll #1474 üzenetére
sztem ezek az 1000.0-as keveresnel tartanak, mert ahany csomag annyi fele. ahogy sikerul. meg ha koveti valaki akkor lathatja hogy havonta ujabb tipusokat hoznak ki, gyanitom azert mert nem tudnak azonos minoseget csinalni igy egyszeruen valtoztatgatjak a csomagolast es a megnevezest.
felmesz a honlapjukra, mar ott van kapasbol vagy 30 fele csak 600-as. de nem lehet pontosan tudni mi a difi (a keret szinet kiveve) es van egy history is valahol ahol latszik hogy 2011-ben 2 havonta uj emulzio volt a px is, de tovabbi evek nem nagyon vannak.
sztem ebbol jot soha nem fox kapni, varni nem erdemes, mert akkor en is 4 eve vartam volna hogy jo legyen, de valoszinuleg sosem lesz az (es az ara se fog lemenni). regen se volt a fotozas csucsa az instant, ma meg egy divatos hipster jatek, annak megfelelo magas arral es lowend minoseggel. nem teged akarlak ezzel lehuzni (mivel nekem is rengeteg polaroid gepem volt), csak helyen kell kezelni, ez most egy hullam amit meglovagolnak, kb mint a lomo a muanyag gepekkel es lejart filmekkel, piszok dragan.
ha minosegre vagysz akkor instax vagy packfilm (ahhoz viszont nem jok a 600-as gepek), mindezt fele aron.
persze a minoseg ezeknel is relativ, mert az anyag maga nem eles, hiaba hasznal valaki csucs kf obit, nem lesz tole eles, eleve a papir egy kontakt masolat, es a nyerasnyag (negativ) se lehet tul nagy felbontasu. az mondjuk jo jatek hogy a packfilmekrol le lehet szedni a negat es azt beszkennelni, a gepeket is lehet hekkelgetni, stb. pl a 250-es egy eleg jo gep es nem draga:Buy books not gear.
-
optikus
senior tag
válasz spanyoll #1472 üzenetére
valtozo, a szines volt hogy kek lett. nagyon erzekeny a fenyre ezert egybol vedeni kell expo utan (ha lehet egybol tok sotetbe menjen, szoval semmi fenyt ne kapjon) de sztem kesobb is meg erzekeny. fakulnak es veszitenek a szinek erejebol, mar amennyi van mert nem tul acelos. a feketefeher az inkabb szepia lett, barnas az egesz. az nagyon hamar kihalvanyult. nem mondom hogy nem lehet latni ami rajta van de elegge kell nezni. kb 1/2 ev utan mar lathatoan halvanyodik kerdes par ev mulva milyen lesz. ugy tudom a mai anyagaik jobbak egy fokkal.
Buy books not gear.
-
optikus
senior tag
válasz spanyoll #1468 üzenetére
az instax jo, es olcsobb is joval. viszont az csak a fuji gepeibe hasznalhato. de abbol eleg kicsi a valasztek (mini es wide). ami instantban jo es nem draga az szinten fuji packfilm. azt sok gepben lehet hasznalni, pola600, vagy a legtobb cserelheto magazinos kf gepben (hogy az igazolvanykep keszitoket ne is mondjam).
ha meg pola filing kell akkor az is van, polaroid ollos gepei (van millio tipus, az egyszeru muanyag obis/keresostol az uveg obis tavmerosig sok fele). filmet tobb helyen lehet venni, itthon is. ebay is dugig van vele.
persze a 600-as kategoriat is ki kell probalni egyszer. nekem is volt par (pl sx70sonnar). az impossible ki is fakult ahogy kell, van ami mar alig latszik. azt mondanam a xart adjak el aranyozott diszdobozban arany arban, de nem vagyok gonosz, inkabb mondjuk ugy, hogy filing meg eleterzesBuy books not gear.
-
optikus
senior tag
válasz spanyoll #1435 üzenetére
na ja csavarhuzo nyelivel is lehet szoget verni a falba de azert egy celeszkoz sokkal jobb. plane hogy ez alig volt dragabb mint egy nagy iratcsipesz. neha en is hasznalom de nem az igazi, konnyen kicsuszhat belole a film. a foldrol szedegetni a nedves tekercset nem szerencses. plane ha le is sulyozod a veget akkor nem sokat er. no meg az olmos csipesz is sokkal praktikusabb mint egymasba akaszgatott iratcsiptetok. szoval kinek a papne kinek a pap
Buy books not gear.
-
j.bravo
addikt
válasz spanyoll #1430 üzenetére
lab4art-ban egyszer hívattam pár éve (az szép is lett), és akkor csak dobszkennerük volt, nekem meg csak két vesém, és mindkettőre szükségem van még. Teljes tekercs szkenre a fotológushoz vitték, elfogadható lett. Ott egy Noritsu csodával oldják meg a dolgot.
Utána vittem hívatni is a fotológushoz, aztán szkennelni is, nem lett tulképp rossz, de beült a bogár a fülembe hogy sima minilaboros a hívás is. Végülis nem biztos hogy rossz az, olcsó drogériás filmhez pláne, csak kaptam már vissza karcos negát, ami azért zavart.
Valaki dicsérte ezt a hipszterhelyet, de nem emlékszem ki és hol és mikor. Illetve bevillant konkrétan egy fórumtárs aki régen sokat járt ide és Nikon F80-nal fotózik, de nem tudom hogy amikor odajártz, akkor is ezzel fotózott-e.[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
optikus
senior tag
válasz spanyoll #1425 üzenetére
ahogy a reszeges karatemester monda a tanitvanyainak; mindenkinek arra van ideje amire szakit...
nem tom milyen hivo de 2 honap meg nem gond ha sotet huvos helyen van es minel kevesebb levego eri. gond akkor lesz ha meg egy ev mulva is ott lesz a fele....
Buy books not gear.
-
A Zéé
addikt
válasz spanyoll #1376 üzenetére
a kobakban kell rendet raknom. 2013 második fele és 2014 elég fos volt minden szempontból, igazából csak az a pozitívum az elmúlt 2 évből, hogy nem mentünk szét barátnőmmel. És ez rányomta mindenre a bélyegét. Meg kell tanulnom újra értékelni a kis dolgokat is, aztán akkor újra megjön a kedv majd a képeléshez is. De ez már nagyon off itt
[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
A Zéé
addikt
válasz spanyoll #1374 üzenetére
kb 2,5 éve
Bár sokkal kevesebbet használom, mint szeretném. Bár a digit is lassan fél éve csak hurcolom mindenhova. Semmi olyan nem történik velem mostanság, ami miatt érdemes lenne képelniJust a simple Lineman...
-
Holdember
csendes tag
válasz spanyoll #1365 üzenetére
Igen, arról nem Ő tehet, de ha 4 ember van a kép közepén és egyet levágnak, akkor az gáz. Normális helyen azért nézik. Nem művészi komponálás a cél, csak józan paraszt ésszel. De ha autómatán középre teszi már az is jó. Konkrétan ez az Ildia nevű helyen volt, oda sem megyek többet vissza. Gáz amit művel az a nő. És nem tucatképekről volt szó, hanem A4-es nagyításokról, sok pénzért.
-
j.bravo
addikt
válasz spanyoll #1362 üzenetére
Köszi, nem kizárt hogy majd lesz.Rájöttem hogy amit most hirdetnek az manuál, arra meg egyelőre jó a praktica. Ha beretvaéles manuál nikkorokkal pazarolhatok majd celluloidot az persze jó lesz, de a beszerzés alatt álló f75-höz (ez volt olcsón) egyelőre af-eset keresek.
-
optikus
senior tag
válasz spanyoll #1315 üzenetére
tuzo napsutesre (leginkabb nyaron) vagy kvarclampa ele kell tenni. az eros uv feny irccsa a gombat. nem nagy dolog szetszedni inkabb az baj hogy utana elesseget kell allitani oszhangban a keresovel es az a maceras. sztem nem erdemes szetbontani ha amugy jo (pl zaridok nem lassuak).
Buy books not gear.
-
optikus
senior tag
válasz spanyoll #1312 üzenetére
nagy a szoras foleg az idok soran barkacsoltak szetszedtek pucolgattak stb. ha rendben levot talalsz es a gyariak is ugy akartak akkor nagyon jo a kepe. szep eles tud lenni. mas kerdes hogy a blende meg a zar mennyire pontos. ami szivas hogy eleg gyenge a keresoje alig latni a teljes kepet es fokuszalni se egyszeru. de ha sikerul eltalalni akkor penge. allvany melegen javallot.
flexaretet meg nem hasznaltam igy nem tom milyen.
Buy books not gear.
-
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz spanyoll #1302 üzenetére
"színek invertálása és tschüss"
Elég jó esély van rá, hogy a színek el fognak mászni, így azokat érdemes lehet az RGB csatornákon begörbézni. De sok esetben a Photoshop "auto color" funkciója elég jó hatásfokkal megoldja egy kattintásra és onnan már csak apró igazításokra van szükség (már ha igényli az ember).
-
optikus
senior tag
válasz spanyoll #1289 üzenetére
sosem ertettem miert nem lehet ezeket megvalositani, plane a mai ff szenzorok idejen. persze nyilvan a af segedtukor meg a fenymeres sok fenyt lenyel, de hat filmes idokben is volt af meg fenymero oszt megis sikerult eleg jo keresoket csinalni. valoszinuleg ezen sokat mar nem fognak fejleszteni a jovo az evf-e.
Buy books not gear.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz spanyoll #1270 üzenetére
Szerintem kérj tőle árajánlatot a javításra, hátha ő lesz a legjobb megoldás.Ő direkt ilyen korú gépek és objektívek javítására specializálta magát, vannak fent érdekes irományok is a javításokról.
-
optikus
senior tag
-
spanyoll
addikt
válasz spanyoll #1260 üzenetére
DE első körben befűzöm holnap a portra 400asom, ellövöm nyóccázon', aztán lássuk mit tud +1 pushal. Ezért is imádok filmre fotózni, mert a legtöbb fajta film új még nekem, alig használtam párat, ezért minden tekercs újdonság
"Super perfundo on the early eve of your day."
-
j.bravo
addikt
válasz spanyoll #1254 üzenetére
dettó
izgis az akvarellpapírra emulzió ecsetelése is, meg egyéb, még archaikusabb technikák, de jó lenne ha nem csak az maradna (súlyosbítva azzal hogy mi lesz ha majd az emulziót se lehet majd megvenni hanem a kémia tanszékre kell besurrani hogy le tudjuk gyártani)
[ Szerkesztve ]
-
optikus
senior tag
válasz spanyoll #1244 üzenetére
baromira nem ertek a nikonhoz, annyira hogy kezben se nagyon fogtam meg...
neten valo olvasgatas alapjan ugy tunt hogy az n az olcsitott verzio, de egyben jobb is. a zar mar nem sima hanem mehsejtes, es a szinkronidot csokkentettek (1/125-rol 1/250-re). amit neztem az biztos hogy sima zaras volt, szoval akkor elso generacios, nem n.a gond az hogy sok gepem volt es annyira nem nyugozott le. persze szep, meg kicsi, meg minden, de valahogy megsem. pl nem szeretem a fem redonyt, a keresoje se volt olyan hude (persze csak igy szemre, nem volt nalam masik gep hogy osszenezzem), a ledeket se csipalom annyira. szoval meg nem tom beleugorjak e. ha meg is vennem, akkor is csak azert hogy kiprobaljam aztan eladjam. obim egy van, ami adaptall-os azt fel tudnam tenni ra, nagyon draga nikkorokba nem ruhaznek, szoval semmilyen okbol nem lenne logikus vetel
Buy books not gear.
-
contaxg
veterán
válasz spanyoll #1239 üzenetére
A 6x6 nagyon kul...igaz, hogy van egy Mamiya RB645-öm, de valahogy a 6x6 képaránya jobban bejön...itt szoktam csurgatnyi nyálomat
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
optikus
senior tag
válasz spanyoll #1176 üzenetére
okits mester! mennyi most egy ilyen vaz? mennyiert vetelezted? azert erdekel mert nekem is ajanlottak egyet, obi nelkul, eleg zsir allapotunak es nem tunik draganak. persze nem tudom minek nekem egy ilyen de ez nem is logikus dontes... plane, hogy obim sincs. persze ha nem publik akkor maszekban johet.
Buy books not gear.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz spanyoll #1233 üzenetére
Nekem van egy Lubitel 2 gépem, ezt olyan 5 ezer körül vettem, de ráfáztam, mert ennyiért már kifogástalan állapotút lehet kapni, ezen pedig akadozik a leggyorsabb záridő. Cserébe esztétikailag kifogástalan, minden tartozéka megvan (kupakok, orsó, benne van a kis lupe, eredeti kartondoboz, eredeti műbőr tok, eredeti kézikönyv, az ilyesmi igazi kincs). Talán pont ez a tökéletesség ami miatt akad a zár, valószínűleg alig mehetett át rajta néhány roll, amúgy gondosan becsomagolva pihenhetett egy szekrény mélyén.
Ismerkedni szerintem ezzel érdemes olcsón. 120-as rollt eszik és 6x6 képkockákat gyárt.
A Lomography is árulja a Lubitel 166+ variánst horror áron. Népszerű gép, ha nem kapsz hozzá kézikönyvet nettó 15 másodperc alatt találsz hozzá videót, szkennelt PDF-et, meg amit akarsz.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz spanyoll #1223 üzenetére
"VSCO-n gondolkoztam, a barátom akinek magyaráztam a filmes dolgokat pont azt használ pluginként LR-hez és azzal érvelt, hogy DE ugyanolyan lesz tőle, mintha filmmel lőtte volna. Hát nagyon nem."
Persze, hogy nem, mert már a bemenet is egy lapos digit fotó, de ettől függetlenül a VSCO plugin elég jó hatásfokkal dolgozik. Igaz szemcsézettséget, karcokat, miegyebet nem szimulál, csak tónusokat, kicsit mélyebb buzeráláshoz ott van a DxO Film, de annak meg a tónusait nem csípem. De nekem nem az a célom, hogy meghamisítsam a digitális fotóimat és azt mondjam rájuk, hogy "nézzétek ezt Kodak TMax-ra lőttem", nekem csak az a fontos, hogy a digit fotóim ne nézzenek ki olyan bárgyú laposan, hangulatban közelebb kerüljenek ahhoz amin felnőttem (jó most ezt úgy mondom, mintha olyan öreg lennék, nekem 14 évesen már volt digitális gépem, de mindig is inkább az analógot tartottam a szívem csücskének, már 8-9 évesen apám Fujica ST-F gépével mentem osztálykirándulásra két tekercs Kodak Gold-al).
Egyébként az igazán jó szimulációk azok, amikor egy plugin egyetlen konkrét filmtípus szimulációjára épül. Meg lehet nézni ezt például. Persze egymás mellé téve látszik a különbség a tónusokban, de ha nem lenne a végén oda írva, hogy melyik-melyik, akkor még én is vakarnám a fejem.
-
j.bravo
addikt
válasz spanyoll #1221 üzenetére
köszi!
kezdetben nekem se tetszett a szkennelésük szemcsézete, de egyszer megpróbáltam otthon egy sima HP szkennerrel nega feltéttel és rosszabb lett; cserébe tetű lassú.
Nem tudom hogy egy dicsért Epson szkennerrel jobb lenne-e, illetve megérné-e a sok rászánt időt.Ugyanakkor gondoltam már rá hogy a laborban karistolták össze a negát...
-
contaxg
veterán
válasz spanyoll #1216 üzenetére
Hát igen..
(#1217) Stauffenberg
Megdöglök ezekért a szemcsékért. (a szkennelés+tömörítés amit szerintem látni lehet itt, de ez egy nézőkép). Nincs az a digi (egyelőre) ami a film tónusgazdaságát képes lenne hozni.[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
optikus
senior tag
válasz spanyoll #1212 üzenetére
egy egesz tekit? tucc elni
amugy k14-nek hijjak es mar jo ideje nem elerheto, tul bonyolult volt. a colorplus egy eleg ratyi film, nem veletlen adtak ingyen soxor a hivasnagyitas utan, sztem zsakszam kaptak a laborok.amugy szuletett mar valami kezzelfoghato kep a csodageppel?
Buy books not gear.
-
optikus
senior tag
válasz spanyoll #1201 üzenetére
hat ahhoz boven eleg lenne a zenit is es akkor maradt volna penz jo filmre...
amugy lehet venni porst/rossmann/photohall filmeket nagyon olcson, nemreg lattam marekszam vateran 200ft-os aron. ezeket anno ingyen adtak ha kertel nagyitast. persze minosege olyan is, leginkabb baromi szemcses, es nagy a szinzajuk (legtobb iso 200-as). fb-n is van egy regi hirdetes 50tekis mennyisegben is adtak, gondolom zsakszam hoztak aztan mikor becsodoltek akkor kidobaltak.Buy books not gear.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz spanyoll #1174 üzenetére
Igen. A táblagépem (max fényerő, fehér képernyő) lényegében átvilágító asztalként funkcionál. Nem vakuval villogok. Van kazettám is amibe 6 képkockás csíkokra vágva bele tudom tenni a negatívot. Ez egy szkennerből van, de nem használom a szkennert, mert ma már a mobilommal is jobb minőségben tudok digitalizálni, rendes digit. fényképezőgéppel meg aztán pláne.
(#1173) tailor: Köszi a mintát! Ahogy látom ez az alacsonyabb felbontású. Az én otthoni szkennerem messze nem ilyen minőségű, újkorában is csak 9.990 Ft volt. Apámnak viszont jó arra, hogy a régi családi fotóit digitalizálja mikor éppen unatkozik.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz spanyoll #1148 üzenetére
Nem tom...szerintem egy 35mm azért univerzálisabb mint az 50mm. Persze ahány ember annyi döntés.
(#1146) Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ
Praktiker?? Praktica az nem?
A Carl Zeiss Jena nem azonos a Carl Zeiss T*-gal.[ Szerkesztve ]
-
optikus
senior tag
válasz spanyoll #1138 üzenetére
mert sztem az f3 egy olyan profi cucc amit 99%-ban nem fox kihasznalni, felelegesen nagy es nehez. fox keresot, cserelni? meg hatfalat? meg lesz ilyenolyan markolatod, vakurendszered stb? az fm2n szep elegans, annyit tud amennyi kell. tobbi penzt obiba kell tenni.
itthoni vasarlas ketelu dolog. egy reszrol sok a lelakott (jonak hirdetett) peldany amirol a valosagban kiderul hogy ilyen meg olyan baja van. altalaban dragabban is akarjak adni mint ebayrol, pedig ma mar nem egy olyen irrelais rozsszin elerhetetlen kod az ebay. van valasztek, 10-20eur-al egy het alatt a kezdeben a cucc. altalaban a megbizhato eladok nem fognak hibasat eladni. nezd meg az olx-en azt a fekete 2 obis gepet. hat a kepek magukert beszelnek, ha valaki kepet nem tud csinalni annak, hogy higgyek? vagy ami rosszabb direkt ilyen xar a kep...
mas reszrol meg megicsak itthon van, ki tudod probalni, valoszinuleg tucc alkudni. ha ket nap mulva befosik visszamesz (nekem volt ilyen es visszadta az arat). nem kell hozza angolul meg nemetul tudni (ami ebay reklamlasnal lehet erdekes).
jo kompromisszum a becsi leicashop. dragabb mint az ebay de megbizhato. odamesz, van valasztek, kezbe veheted nem zsakbamacska. en mar soxor vasaroltam naluk. szemelyesen is es postazva is (van hogy lefoglalom de bolti atvetellel kp fiztesessel veszem weben at). mindig azt kaptam ami le volt irva.
kirandulasnak se utolso (bar a hasznalt resz szombaton zarva van). felulok a vonatra, de 10-re ott van este hazajovok, addig meg fotozgatok, nezelodom, konyvesboltokban jarkalok (ja mert ott van olyan is, a legtobb fotos albumom ott vettem, ezek itthon elerhetetlenek). persze a vonatjegy nincs ingyen. neha megyek motorral, akkor meg ugye benzinbe kerul, de ugye motorozni kell igy ez nem szamitBuy books not gear.
-
optikus
senior tag
válasz spanyoll #1135 üzenetére
latom ez az fm2 egy soha meg nem valosulo alom
en ugy szoktam hogy megnezem a nemet vagy angol ebayt.
az olx-en van harom fm2. az f3 eleg gyakori szokott lenni de sztem csak akkor vegyel olyat ha ki is hasznalod az elonyeit (en biztos az fm2-t valasztanam).Buy books not gear.
-
optikus
senior tag
válasz spanyoll #1105 üzenetére
szkennelesnel hogy lehet "szetcseszni"?
sztem olcson es jol nem fognak sehol. az a baj hogy eleg keves az alternativa, vagy van olcso es xar, vagy jo de irto draga. sztem legjobb hazilag szkennelni, ebben sem a szkenner draga (hisz azt egyszer kell csak megvenni), hanem az ido amit eltoltesz vele.
Buy books not gear.
-
tailor
őstag
válasz spanyoll #1105 üzenetére
Próbáld meg a Fotológust. Bár kicsit értetlenül állok a Lab4Art probléma előtt, mivel valahogy mást gondoltam volna róluk...kár.
Más: valakit nem érdekelne "teljesen véletlenül" egy fekete Olympus OM-2n váz? Patinás, de kifogástalan állapotban, jó fényméréssel, stb.? Úgy szeretnék egy OM-4-est, de a két dudás nem fér meg a csárdámban...
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz spanyoll #1038 üzenetére
Most látom, hogy kedves ismerősbe botlottam
Valami ilyesmire gondoltam egyébként.Régebben ez olcsóbb volt mint a egy hasonló Nikon és optikai minőségben nehezen tudom elképzelni, hogy rosszab lenne.
-
optikus
senior tag
válasz spanyoll #1042 üzenetére
Ha nem veszed meg soha nem tudod kiprobalni
Vedd meg ha nem tetszik add el. Ha csak varsz es azon agyalsz hogy de jo lenne csak nem tom kiprobalni akkor ez lesz meg jovore is... Ebayon kell nezni es ha van jo aron esetleg liciten akkor ra kell menni. Eu-bol meg ugye nincs vam afa se. Sztem itthon nem lesz elado vagy olyan aron hogy nem eri meg. Sokan azt hiszik, hogy valami kegyet gyakorolnak azzal, hogy meghirdetik a cuccukat persze irrealis aron aztan hirdetgetik evekig. Amugy meg nem a vaz a draga hanem a jo obik, abban sokkal nagyobb a riziko, hogy milyet fox ki. Mi az ami neked is tetszo, raadasul az utomunka is legalabb ennyit szamit, hiaba popec a kepe ha xar a szken vagy gagyi minosegu filmet hasznalsz, stb.Buy books not gear.
-
optikus
senior tag
válasz spanyoll #1040 üzenetére
En nem akarlak lebeszelni egyikrol sem. Sot azt mondom erdemes kiprobalni mindent amire modunk van. Mas mondhat barmit lakva ismerszik meg az asszony. Lehet van aki szerint a contax a tuti mas meg nem tud megbaratkozni vele sosem. No meg ez is olyan hogy minden gyartonak voltak komoly meg egyszeru gepei ld nikon f3/fm es f75. Ha az ismerosodnek van kerd meg hogy kezbe vehesd esetleg vigyel filmet es probald ki. En baromi sok gepet probaltam mar. Ami nem tetszett adtam el. Sokat buktam anyagilag sokat, nyertem tapasztalatilag. Igaz slr vilagban nem vagyok jartas de abban a korben amit en szeretek abbol szinte mindet megtapasztaltam.
Amugy meg mindegy milyen geped van, ha nem a polcra veszed akkor hasznalni kell. Persze az legyen kezreallo meg elvezet hasznalni de az is biztos hogy 20-30 ev mulva nem az fog szamitani mivel keszult (ha egyaltalan tudni fogod) hanem hogy van rola keped.Buy books not gear.
-
A Zéé
addikt
válasz spanyoll #1012 üzenetére
a háziszkenner megoldásodra majd kíváncsi lennék, mert amivel én csinálom most, az kicsit macerás.
Én is arra jutottam amúgy, hogy gyűjtögetem, meg nézegetem digitálisan a képeket, aztán ha van már elég értelmes, akkor majd valahogy lesznek belőle papírképek is, addig meg inkább filmre megy az a pénzJah, a múanyag tankba könnyű beletekerni, tudom, de rábukkantam 12 dollárért ebayen egy kicsit használt fémtankra, aztán nem tudtam nem megvenni
[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
A Zéé
addikt
válasz spanyoll #1010 üzenetére
csak hívok. Nagyon érdekelne a nagyítás is, de hasonlóan vagyok, mint te, nincs egy fix helyem, így meg nem tudok/akarok ilyenekkel foglalkozni, pláne most, hogy folytonos bp-zeg ingázásban vagyok, de egyik helyen se igazán.
Egyszer nagyon neki voltam indulva, hogy akkor most veszek nagyítót is, meg tálcákat, meg minden szirszart, de leállítottam magam, nem éri még meg. Keresnem kéne nekem is valami fotóklubbot, labort, haver-haverját, ahol egy kis tanulással lenagyíthatom azt a pár képet, ami érdemes rá. Sajnos ebből van a legkevesebb
Kicsit céltalanul használtam eddig a filmest, mondván, hogy amíg a hívást gyakorlom, addig mindegy milyen képek vannak rajta meg próbálgattam az előtétlencséket, amik vannak a géphez, hogy érdemes-e foglalkozni velük. Csak aztán 3-4 teki után rájöttem, hogy ha nem rontom el a befűzést (fém tankom van) akkor nincs mit gyakorolni a híváson... Egyszer kiszámoltam, hogy milyen vegyszerből mennyi kell a hívómba, utána csak méricskélni, meg kutyulni kell.Lab4art ismét, ami felmerülhet, ha laborbérlet jön elő, 4100 Ft-ért van 1 órád asszisztensel. Bár nem tudom, hogy amatőrökkel mit tudnak kezdeni
Just a simple Lineman...
-
optikus
senior tag
válasz spanyoll #997 üzenetére
hat a legolcsobb a zenit-e. szelenes, oszt en tok jo kepeket lottem diara, ma is itt vannak a fiokban neha megnezem oket. ha jobb kell akkor 12xp. ha japo akkor fujica-kat kell nezni, vagy regebbi pentaxokat. rakeresel a neten akkor sokat lehet talalni, pl: http://anusf.anu.edu.au/~aab900/photography/cameras/cameras.htm
mas kerdes hogy ezek kozul melyik mit tud (meg mire van igenyed) es mit lehet kapni. en mondjuk vaszon zaras gepet vennek, igaz hogy alacsonyabb a vakuszinkron (altalaban 1/60 v 1/30), de halkabbak, es a hangjuk is kellemesebb nem az a femes penges. persze kinek pap kinek a papsajt...Buy books not gear.
-
optikus
senior tag
válasz spanyoll #954 üzenetére
Angol ebayon nezegettem ugy 100-120font plusz fuvar (kb 20gbp) vannak jol mukodonek irt fm2-ok. Persze ez csak a filmtarto doboz kerdes meg az obi, de a nikonnal ebben eleg nagy a katyvasz ezt csak valami hozzaerto tudja megmondani mi mivel mukodik.
Buy books not gear.
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ukrajnai háború
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Fűzzük össze a szavakat :)
- DIGI internet