Új hozzászólás Aktív témák

  • spanyoll

    addikt

    válasz Stauffenberg #1222 üzenetére

    Detto. Barátomnak is hiába magyarázom, hogy miért fotózok filmre, nem érti meg. Mindig azzal jön, hogy digire meglőhetném ugyanazt és több lehetőségem van vele, de egyszerűen nem. Hiába, teljesen más a film, sokkal élethűbbek nekem a színei, tónusai, sokkal életszagúbb. Arról nem is beszélve, hogy mennyire más amikor egyikre vagy másikra fotózok. Diginél hiába vagyok alapjáraton megfontoltabb fotós, ott akkor is ez a klikklikklikklik mentalitás jellemző rám. Filmesnél meg az egy dolog, hogy máshogy komponálok, fotózok, viszonyulok a fotóalanyhoz, egyszerűen én is másmilyen vagyok. Lenyugszom, kikapcsolok, kb meditatív állapotba kerülök. Nem sietek, hogy ellőjem a sokadik képet. Nem halok meg ha picit bemozdul. Nem halok meg ha kicsit OOF. Simán csak boldog vagyok, hogy kész a kép.
    Utómunkában meg szintén így vagyok. PS-ezgettem anno, de nagyon ráuntam (el is adtam a digit rajztáblámat), aztán most már a lightroomot is nyűg elővennem. VSCO-n gondolkoztam, a barátom akinek magyaráztam a filmes dolgokat pont azt használ pluginként LR-hez és azzal érvelt, hogy DE ugyanolyan lesz tőle, mintha filmmel lőtte volna. Hát nagyon nem. Hasonlít, ja, de hogy ugyanolyan? Nagyon nem :D
    A milcre váltás meg azért nem történt meg még nálam, mert amit teszteltem (g3) nem győzött meg annyira. Úgy meg nem váltok, hogy a dslr+obipark áráért ne kapjak egy legalább hasonló szettet amivel elégedett vagyok. Egy utazozoom meg egy ekv 50-85mm környékű fényerős fix meg tudtommal nem jönne ki annyiból amennyim van rá.

    "Super perfundo on the early eve of your day."

Új hozzászólás Aktív témák