Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
hackeeeee
Jómunkásember
Amúgy nem értem mi a gond a 1030 szintű teljesítménnyel..
2GB GDDR5-tel, 64 biten, 1440p, (59% res scale-lel downscale), medium grafika, 30-40 fps-sel lehet overwatch-ozni.. Nem értem mi a gond.. És, ez, gy külön vga, nem egy cpu-ba tett grafikus mag..
Ha ehhez hozzávessük, hogy dual channel-ben 128biten megy a ram, igaz, órajelben kicsit lassabb DDR4-gyel, akkor viszont ez még jobb is lehet.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
Lacc
aktív tag
válasz palfitom #21795 üzenetére
Tobbre, hogy legalabb egy rx550/560 szintjet hozza, mint anno az A5700 eseten is legalabb egy akkori kozepkategoriat (nem teljesen, de eleg kozel tudta hozni egy 6600-at (mar nem tudom mi volt pontosan akkor a szamozas az ATI-nal)
Nalam az APU A5700-nak volt elonye a workstation gepnel. Meg furcsaltam is, hogy miert nem jon ki 7-es sorozatu APU (csak 5-kozep es 3-belepo szint)
Azert haragszom ra, mert igy nehezebb lesz uj procit valasztanistratova, van benne valami, anno olvastam, hogy a HBM 3x-or dragabb mint a DDR5, bar nem kovettem, hogy azota hogy alakul az ara, csak annyit tudok, hogy a memok ara szalad fel a tulkereslet miatt.
Intel "lassító patches" kigyúrt APU van neki APU-ja?. Az MCM-re gondolsz? Intel Kaby Lake-g (az MCM), nem lenne rossz, ha lenne desktop-ban . -
Sgt. Chris
aktív tag
ASUS-éknál visszafele forog az idő kereke:
Új (?) BIOS a ROG B350-F alaplaphoz : [link]
Érdekes, hogy a 3401 (2017.12.11) után a 3203 következik, amit már egyszer kiadtak novemberben, aztán vissza is vontak...helyette jött aztán a 3401...erre egy hónapra rá megint kint a 3203...
ASUS ROG Strix B350-F, AMD Ryzen 5 1600, 2*8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS RX470 4GB STRIX, Samsung EVO 970 250GB+Adata SP920 128GB SSD, 1TB+2TB WD HDD, FSP Hyper 600W
-
ati3x
senior tag
válasz palfitom #21795 üzenetére
Akko meg az lenne a baj, hogy a fijjuk a bànyàból raklapszàmra vennék, és jujj de dràga lenne. Oszt maradna a nípnek az zintel "lassítópecses" szériàja. Oszt félév múlva kohoznàk a hardveresen javitott bugmentes procit, és ismerve öket megint új alaplap kéne pl 1151v3 mert bàr fizikàlisan ugyananyi làb van, de 5 làbat direktbe kötötünk be a "szellemírtókhoz"
-
stratova
veterán
válasz --Disztroj-- #21763 üzenetére
Az XFR egy viszonylag rövid időre elérhető abszolút maximum boost, de nagyon megemeli a feszültséget erre a rövid időre (1,531 V rémlik).
SECTORnooB
Bár már nem nálam szolgál a gépezet kitöltöttem a google doksit, viszont a memória részletes adatait talán csak később tudom pótolniLacc
Hhh... nagy levegő. Tehát, egy meinstream Vega APU-val az a gond, hogy ha fizikailag lehetne is izmosabb GPU-t a lapkára tenni, HBM2 nélkül sávszélesség limitált lenne.
A HBM implementálása nem zökkenőmentes és nem olcsó (talán látható milyen árszinten alkalmazzák ezt a gyártók és az eredetileg 400$ MSRP-s Vega 56 ezek közül messze a legolcsóbb).
Intel "lassító patches" kigyúrt APU-ja 1000$, mert kbezen az áron hozza be az árát (kifizetnél érte ennyit?)
Egy 4 csatornás lap szintén nem olcsó, tehát a mainstream vonalat és árazást bukná. Ennyi.[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
-
Lacc
aktív tag
Hali.
Tenyleg igaz, hogy a legjobb Ryzen APU grafikus teljesitmenye csak egy nvidia gtx 1030-at fog elerni?
Tudom, hogy a Vega nem olyan jo, (online tesztek alapjan), na de hogy ennyire, szerintem ez mar picit tulzas.
Erre a dia-ra hivatkozok a kijelentesemkor. -
Chaser
legenda
válasz SECTORnooB #21789 üzenetére
Sztem erdemesebb befixalni azt az orajelet amit minden mag tud, uresjaratban terheles nelkul par w kulonbseg van mintha pl 800mhzen megy minden mag alacsony feszen, terhelesen meg ugyis felkapcsol, anno mikor jatszogattam tuntek fel.random zizzenesek, szaggatasok intelnel es amdnel is, utana lottem be fixre a magokat es a jelenseg megszunt, monitorozva kiderult jatek kozben is random lekapcsoltak a magok, jo ideje nem neztem uj jatekot de valoszinuleg maradt a felallas, reszemrol legmagasabb orajel amit kenyelmesen tud, legkisebb fesz mellett, jellemzoen gyari max orajel min. feszen, win is sokkal pattogosabb
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
hokuszpk
nagyúr
-
SECTORnooB
addikt
Mert a 4Ghz 1 magra vonatkozik....
-
seven7
aktív tag
Az mitől lehet egyébként, hogy 4 GHz-re sosem látom boostolni az 1800X-et?
Még akkor se ha Prime-al 2 magot terhelek.--ui.: lehet rossz helyen nézem: task manager-ben nem megy fel soha, de AIDA túlhajtás részen fel-felugrál a szorzó 41-re.
[ Szerkesztve ]
-
Beretvás
veterán
Az nem a proci hibája ,hogy elötte nem olvastál utánna mit veszel.
-
addikt
válasz Dr.FantastiK #21776 üzenetére
Ahhoz a procihoz képest talán nem lesz akkora változás, de referenciának álljon itt: nálam az i5 4690K-ról váltva hatalmas a fejlődés, a 8 mag/16 szálon vígan elfut terheléssel 2 db 8 GB-os virtuális gép (Virtualboxban, 1 W10, 1 Linux) olyan 45-55% CPU-val az 1800X-en, mellette még bőven tudok játszani is.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Dr.FantastiK #21782 üzenetére
ugy nez ki boot nem megy, minden mas igen de ez egy hypervisornal nem lehet problema. egy probat meger, vedd onnan, ahol van elallas.
egyebkent en nezni fogok hasonlo felhasznalast de egyreszt a memoria epp utkozetben eltunt, masreszt kb ket het realisan utana mire vegzek az atepitessel.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Dr.FantastiK
őstag
-
SECTORnooB
addikt
válasz --Disztroj-- #21778 üzenetére
Megéri manuálisan beállítani a frekit és a feszültséget is, így kevesebbet fog enni is és lehetőséged nyílik az all core 4Ghz-hez.
-
proci985
MODERÁTOR
3820rol valtok amint megjon a memoriam, de az meg lehet egy-ket het.
nvmet egyebkent be tudod dugni pciEx4 savon keresztul az alaplapba is.
[ Szerkesztve ]
-
SECTORnooB
addikt
Nincs tapasztalatom egyikben sem, de mind egyszálon, mind többszálon többet mutat a Ryzen.
-
--Disztroj--
senior tag
válasz SECTORnooB #21766 üzenetére
Köszi
(#21764) pipo112: hát oké, de egy intelt ha terhelek, mindehol a max frekijét látom, itt meg csak gondolatban : )) nekem ez akkor is felemás, még ha intelnél is csak illúzióról beszélünk
A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz SECTORnooB #21775 üzenetére
Szuper, köszi!
Nah majd akkor, meglátjuk milyenek lesznek, kíváncsian várom!
Véleményem szubjektív...
-
Dr.FantastiK
őstag
Kernem szepen mondjatok valamit a Virtualbox / VmWare tapasztalatokrol !
van-e valami hatrany igy a Ryzen szeriaban {1700 ,, 1800} az intel procikhoz kepest.
Nekem foleg virtual gepek futtatasara kellene, intel 3930K-rol valtanek, foleg azert mert az alaplap nem tamogat NVMe -t !!
[ Szerkesztve ]
Main full time job : >>> The ultra fast money producer !!!
-
hackeeeee
Jómunkásember
A Pinnacle ridge APU-k fognak menni B350-es lapokban? Lehet, hogy majd lecserélném valami ilyenre az R1200-at majd, ha lesznek a közeljövőben..
Véleményem szubjektív...
-
válasz speedernet #21765 üzenetére
Nekem ugyanez a széria van, 2x8GB -ba [link]
3066-on használom (2017.09.-hó végétől és 3200 is meg volt, de az még nem 100% stabil , de lefixálom és 3466-ot is megpróbálom lefixálni azután majd) amúgy jó kis RAM (nem hiába G.Skill) ajánlott RAM !MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
füles_
őstag
Én is ezzel a RAM-mal szemezek, majd beszámolsz, hogy mi a helyzet vele?
-
pipo112
őstag
válasz SECTORnooB #21769 üzenetére
hi én még el vagyok maradva a az a datokkal
lap: MSI X370 Gaming Pro carbon BIOS 1.8
Memória : Corsair Vengeance LPX 2x8gb 3200 MHZ cmk16gx4m2b3200c16r
2933 Mhz -en megy stabilan 1.4V mellettAzt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
seven7
aktív tag
válasz speedernet #21734 üzenetére
Sikerült, most már 3200-on megy a memória.
Megpróbáltam a bonyolultabb megoldást, Taiphoon + calculator, de azután vissza kellett állítanom default-ra a BIOS-t, mert nem indult el.
A sima DOCP profil nem állította át a feszültséget 1.35-re. Miután azt átállítottam rendben indult és stabilnak is tűnik. -
SECTORnooB
addikt
Majd küldj egy tesztet kiváncsian várjuk.
-
SECTORnooB
addikt
1 magra vonatkozik a 4Ghz nem all core-ra, tehát ha all core-on akarod nézegetni a 4Ghz-t csak adsz neki egy kis feszt meg beírod a szorzóba hogy 40.
BIOS-ba Core Boost Performance néven fut MSIéknél.
De gyári beállítások mellett én inkább javaslom az XFR kikapcsolását, felesleg feszültség többletet ad a kockának és még jól be is tud fűteni.[ Szerkesztve ]
-
speedernet
aktív tag
válasz SECTORnooB #21762 üzenetére
Üdv
Ilyen ramot tudtam beszerezi:
https://m.ipon.hu/termek/8gb-ripjaws-v-ddr4-3200mhz-cl16-kit-f4-3200c16d-8gvk/1566939
Remélem ez is csont nélkül fog működni.
Már csak a lapra várok.De ha iPon lesz olyan kedves és levásárolhatom a lapom árát akkor MSI B350 Gaming Pro Carbont fogok rendelni helyette.
-
pipo112
őstag
szia ott egy összefoglaló fent a lap tetején olvasd át
a dobozra vésett órajel ugyan úgy megy mint intelnél ott se minden mag boost-ol xx ferkire csak 1-2
ugyan ez van itt is[ Szerkesztve ]
Azt tanácsolom mindenkinek, hogy ne fogadja el senki tanácsát. :P
-
--Disztroj--
senior tag
válasz SECTORnooB #21762 üzenetére
Tesla93: nemá'
Szép is ez, hogy tuninghoz kell nyúlnom, hogy meglegyen a dobozra vésett órajel :] pedig egyáltalán nem akartam tuningolni
XFR merre található? Új nekem még az amd világa, sok év után váltottam Intelről
[ Szerkesztve ]
-
SECTORnooB
addikt
válasz --Disztroj-- #21760 üzenetére
Xfr dönt meddig engedi a boostot.(1magon) 4ghz
De egy laza manuális tuning megoldja a problematózist.[ Szerkesztve ]
-
edari
őstag
válasz --Disztroj-- #21760 üzenetére
1 magos terhelés mellett.
-
--Disztroj--
senior tag
Hi All!
Beléptem a klubba egy 1800x-el! ( + MSI B350M MortarARCTIC)
Kérdésem, hogy milyen üzemmódban lép 4Ghz-re a proci? jelenleg terhelés alatt max 3.7ig megy.
Mivel alapjáraton 4Ghz-ig kéne tolnia magát ha melózik, így kicsit wtf ez nekem[ Szerkesztve ]
-
Safeba csináltam ("Calculate Safe") és kinyomtattam (pár verziót/MHz -t 4000-ig)
Na majd teszek egy próbát...a 3400-as KIT-em, ha menne 3466 -on...az már több mint a gyári értéke és bőven megfelelő lenne.MD
L[ Szerkesztve ]
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Hajdi
senior tag
válasz MaxxDamage #21749 üzenetére
Így van, szèpen be kell írogatni kèzzel. Ahol pedig kėt lehetősèg van, èrtelemszerűen a nagyobb ertèkkel kezdd, majd lehet szűkíteni. Ja! Kezdetnek ajánlom a safe módot. Közben már munkában vagyok,szóval lassan reagálok.
[ Szerkesztve ]
"The Man Who Sold the World"
-
Enter65
senior tag
válasz tibcsi0407 #21754 üzenetére
Találtam egyet, és ezek szerint hányixes.
-
Enter65
senior tag
válasz tibcsi0407 #21748 üzenetére
Nem minden esetben...
-
Molyzsa
aktív tag
válasz SECTORnooB #21751 üzenetére
Azt gondolom, de ha leszedem mit tegyek helyette amivel win alatt is tudom vezérelni a ventilátorokat?
..o.O..
-
Molyzsa
aktív tag
Sziasztok!
Új nap új probléma
Az energia séma minden újraindításkor visszaáll a kiegyensúlyozottra (AMD Ryzen balanszról).
Már a kiegyensúlyozott sémát behangoltam ugyan, de idegesít a dolog.Esetleg az ASUS Suite III. a ludas?
Vagy valahogy be lehet égettetni a WIN 10-be hogy a Ryzen séma legyen az alapértelmezett?
..o.O..
-
Köszi, így stimm!
Lényegében az értékeket kell beírni adott Frequency-hez ?
Voltage Block alatt van a REC és Rec.Alt. (második érték nagyobb) na most itt a feszt mire kell állítani?MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Hajdi
senior tag
válasz MaxxDamage #21745 üzenetére
Mikor beolvastattad vele, nyomj a report-ra, menj a legaljára, majd "show delay in nanoseconds", aztán export - Complete HTML report.
-
Enter65
senior tag
válasz tibcsi0407 #21737 üzenetére
Nem nézted, hogy samu cshipszes?
-
Nálam ezt dobta ki (pedig a videó szerint csináltam)
[kép]MD
-
Hajdi
senior tag
válasz turistakolbi #21742 üzenetére
Eddig nem működött az oldal, ezért írtam, hogy linkelte valaki. Egyébként sok vesztenivalód nincsen vele. Amíg nem feszeled túl a gépet, nem ronthatod el. Ez a progi ad egy instrukciót, amely szerint beállíthatod a ramot. Nekem csak így megy 3600-on. 3466-al ment xmp-vel is,de kissé lagymatag időzítésekkel.
(Ha nem jók a beállítások, a bios úgyis visszaáll)
[ Szerkesztve ]
-
turistakolbi
aktív tag
Szia.
A youtube link leírásában ott a link a progi letöltéséhez. Safe ez a progi ?!
Én manual 1-2 órán keresztül próbáltam 2666 fölé vinni a memória speedet. Nem sikerült. feladtam.
De ennek talán adnék 1 esély-tSzabad? csinálta valaki? Nem füstölöm el a ramokat ha a progi által beírt adatokat írom be ? CORSAIR 16GB Vengeance LPX DDR4 3200MHz CL16 KIT CMK16GX4M2B3200C16
Esetleg cserélném, valakivel akinek intelje van és nála simán menne 3200 on. olyanra ami nekem benne van a QVL listába és menne 3200 on
https://www.twitch.tv/muerte188
-
HSM
félisten
válasz Beretvás #21738 üzenetére
Nem szoktam sémákat állítgatni, mivel az én processzoromnál (ősrégi s1366 hatmagos Xeon) még néhány wattnyi difi sincs a kiegyensúlyozott és a teljesítménycentrikus között. De ettől még más platformokon lehet ennél nagyobb különbség.
Igen, én is erre számítottam, 5-7W, ami a számlán ha nem is jelenik meg észrevehető mértékben, de azért a "szinte semmi"-nél szvsz lényegesen több, pláne, hogy a Ryzenes gépek üresjárati fogyasztása alapvetően kellemesen alacsony.
Illetve ez nagyobb lehet, ha valamiért ki van kapcsolva a CCX/mag áramtalanító energiatakarékos funkció. Ami egy magnál 5-7W az 8-nál 40-50W.[ Szerkesztve ]
-
tibcsi0407
félisten
Ryzen konfig megrendelve:
AMD YD180XB Caewof Ryzen 1800X Processor
Asrock X370 Taichi
Thermaltake Smart SE 630W 80+ Bronze Efficiency Modular PSU
Corsair CMK16GX4M2B3200C16 Vengeance LPX 16 GB (2 x 8 GB) DDR4 3200 MHz CL16 XMP 2.0
Coolermaster Masterliquid 240
Zalman Z9 NEO Black
250GB Samsung 960 Evo with 2 PCIe Nvme
A VGA az egy Gigabyte GTX 1080 G1 lesz, az már benne van a mostani gépben is, mert az áremelés előtt megrendeltem.
Kíváncsi vagyok a RAM-ot fogja-e vinni a lap 3200 MHz-en.
utdetailing.hu
-
HSM
félisten
válasz Beretvás #21728 üzenetére
Szerintem rosszul "méritek". Üresjáratban nincs nagyon jelentősége, mert akkor többnyire áramtalanítva alszanak a magok egy modern processzorban. Akkor számít, amikor folyamatosan részterhelésen megy a processzor, de olyan részterhelésen, amit a kis órajelén is kiszolgál. Illetve ez a windóz energiatakarékossági sémán is múlik, mennyire agresszíven tekerje fel az órajelet, ha valamennyi teljesítményre van szükség.
Nem fog nagy csodákat tenni amúgy, sokkal fontosabb energiatakarékos funkció a nem használt magok illetve nem használt CCX lekapcsolása.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz seven7 #21729 üzenetére
asusnal asszem d.o.c.p. tedd vissza 3200 -ra, nezd meg, a lap megemelte-e a ram feszt.
( elvileg meg kellene, de nekem peldaul a corsair ramot a tomahawk nem allitja at automatice 1.35V -ra )
soc feszt nezd meg, akinel megy a 3200, emlekeim szerint tobbnyire ilyen 1.1 - 1.15V soc feszt irtak, hogy az a franko.
vagy ha visszalapozol, ugyan asrock lappal, de Johny5 irt egy egesz hosszu szosszenetet, mit lehet elkovetni es miert nem.*szerk : asszem ez Johni5 szosszenese
[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
seven7
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap összeraktam az új konfigot:
ASUS PRIME X370-PRO + Ryzen 1800x + G.Skill DDR-4 16GB /3200 TridentZ KIT (F4-3200C16D-16GTZ)Azért választottam ezt a memóriát, mert azt olvastam ez tényleg megy 3200MHz-en.
BIOS frissítés megvolt és kiválasztottam a profilt (máshol XMP-nek hívják, ASUS-nál valami más neve van) és be is bootol a gép, viszont AIDA system stability test egyből elszáll error-ral. Amint visszaraktam a gyári állapotra rendben megy a teszt.Akinek van ilyen konfigja, hogy állította be hogy működjön stabilan 3200MHz-en ez a RAM?
Köszönet!
-
SECTORnooB
addikt
Szép estét!
Aki még nem töltötte ki az összefoglalóban szereplő táblázatot és vagy nem küldte el nekem a jelenlegi Alaplap+Ram+BIOS+CPU specifikációját, azoktól várom mihamarabbi hozzászólását vagy privát üzenetét.
-
SECTORnooB
addikt
válasz tibcsi0407 #21725 üzenetére
Hasonló, én az összefoglalóba egy "toplistát" (top5) szeretnék amely tartalmazza a legnépszerübb és egyben legajánlotabb alaplapokat (X370,B350) feloszlásban, a hozzájuk tartozó legoptimálisabb memória kitekkel együtt. Így kellően velős és tömör bekezdést adnánk az összefoglalónak.
-
tibcsi0407
félisten
-
Hajdi
senior tag
Én egyszer magyar boltbòl rendeltem össze gépet, (HD 6xxx korszakban) ők is rakták össze,aztán jöttek a gondok... Alaplap, ram ès a VGA is hibás volt, ráadásul a vga-ból a második is rossznak bizonyult. A hajam tėptem hónapokig. Ezèrt nem mertem most sem külföldről rendelni,csak egy VGA hátlapot,de azzal is befürödtem,mert a Thermal pad-ek hiányosak voltak.
-
Ragnar_
addikt
válasz Beretvás #21693 üzenetére
Ez eddig rendben is lenne, de ha jelentéktelen mértékben csökken a fogyasztás, és akkor ugye a melegedés is, akkor miért van egyáltalán C&Q ? Engem is megzavart, mert megszoktam, hogy idleben visszaveszi a feszt meg a frekiket, de a teljesítményt nem monitoroztam eddig, csak most a Ryzennél jöttem rá, hogy nem sokat számít idleben hogy visszaveszi-e a feszt , vagy nem... (Mert ugye nem attól fogyaszt 25 W-ot idleben, mert 0.8V-on ment, hanem azért, mert terheletlenül nem vesz fel annyi áramot, vagy valami hasonló lehet )
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Chaser #21719 üzenetére
hat akkor ha az ember nem meri bevallalni, akkor lap johet magyar boltbol. a honapokig elhuzodik az magyar bolttal is megeshet.
fules
:))
: ja egyebkent valtozo, ha a novemberi arak lettek volna en is innen rendeltem volna. a lap egyebkent itt is akcioban volt, dehat meg ugy is 40 euroval volt dragabb.a lenyege ennek inkabb arrol szolt, hogy korbe kell nezni, egyebkent meg a magyar boltokban is 65-70 korul mar van, raktarrol is.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz füles_ #21718 üzenetére
és ha valamivel gond lesz kiküldöd szlovákiába saját ktsg-en? és ha hónapokig elhúzodik mit csinálsz, főleg ha defektesen küldik vissza az adott terméket, vagy elhajtanak?
cpu meghibásodási aránya kicsi, alaplapoké annál nagyobb_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
füles_
őstag
válasz proci985 #21716 üzenetére
A jó akciókért nem kell egészen UK-ból rendelni, elég csak körbenézni a szlovák boltok között. A napokban 166 euró volt az 1600-as Ryzen, ASRock AB350 Pro4 alaplap 73 euróért hazavihető volt, tökéletes kombó 240 euróért. Csak figyelni kell a Heureka.sk-t és le kell csapni a jó ajánlatokra.
-
gbal65
aktív tag
válasz Kisbocs06 #21705 üzenetére
Nagy valószínűséggel nem fog jó lenni a tuning.
Én is próbálkoztam vele. Azt az órajelet fogod tudni max elérni, ami a proci alapfesz+ 0,05V az auto offset miatt.
Tehát saccra 3,7GHz lesz.
Ha piszkálod a proci feszt a PState menüben, akkor valószínűleg a Pstate1-es órajelen fog ketyegni max (2,8GHz).Esetleg ha nem így van szólj, hát ha javították az új biosban
iPod Touch 6. gen., 10.2 <<>>DIY 2x50W Bipolar Transistor AMP w. Infinity Alpha 5 speakers
-
proci985
MODERÁTOR
attol fugg.
amazon.co.ukn es a tobbi angol boltban epp szorjak ki a cuccot, 1600X 175font epp (ez kosarban picit dragabb lesz az eu bajnok afa miatt, de marad 200 font alatt). ugyanugy szorjak ki a lapokat, az x370 carbon pro 115 font, az x370 titanium 130, a gaming plus 100. primeos ar, de egy honap prime ingyen van (aztan lemondod ), es kapni mashol is.
az 1800X is 300 font alatt megy. ha korbenezel nem az amazon az egyetlen bolt ahol epp sulyos akciozas megy, csak nekem veluk volt korabbrol tapasztalatom.
nagy raktarsopros akcio skandinavoknal (hasonlo arakkal) meg novemberben volt. az 1600x msrpje 250EUR volt amit ugy fel evig tartott (ugyanugy az 1800X a 450-500at), szoval igazabol ket verzio van:
- vagy most beszerzed UKbol mert a procik nem szoktak tonkremenni es annyiba kerul amennyit szansz ra kb
- vagy kivarsz fel evet az uj generaciora es ha a magyar boltok kevesbe akcioznak akkor ugyanugy kulfoldrol kell behoznodnekem igy lett 1800X + x370 titaniumom, mert a ketto egyutt is olcsobb volt, mint az 1800X nyitoara. ugy, hogy a titanium a platform masodik legdragabb lapja a crosshair vi extreme utan.
[ Szerkesztve ]
-
tom36
kezdő
Thx az infót/segítséget
ezekszerint megéri kivárni azt a pár hónapot
meg esetleg hozzá a megfelelő AM4+ os foglalatokat ha lesz jelentősége.
sajna a 7 nm nem tudom kivárni se idéglenest venni addig mer a VGA így is egy kényszer RX 560 as lesz mellé abból is a 2 GB-os amíg nem lesznek elérhetőbb árak a VEGA fronton. -
Ármester
-
martin66
senior tag
Egyik új, Ryzen tulaj írása . Az összefoglalónk hasznos volt számára .
-
S_x96x_S
addikt
> a remélhetőleg 2-3 hónap múlva érkező következő gen-re van e értelme várn
alternativa:
* vagy 1 hónapot várni és RYZEN™ 5 2400G -el kihúzni 1 évig és utánna az új generációs 7nm Ryzen-enre áttérni.
* Szerintem neked kell eldönteni, hogy meddig tudsz várni és mi a terved a 7nm-es áttérésnél, mert mindig lesz jobb.
* Az áraknál az Intel lépését is figyelembe kell venni. Mindenesetre Március végén többet tudunk.
* Ha kijönek az új generációs procik, akkor a használt piacon is ki lehet fogni előző generációs jó vételeket.Mottó: "A verseny jó!"
-
poci76
aktív tag
Jelenleg nem lehet tudni, hogy mennyi előrelépést hoz a következő generáció, biztosan jó döntést csak annak ismeretében lehetne hozni. Mostanában +200MHz-et írtak egy engineering sample alapján, de ez nem feltétlenül jelent semmit, és ha esetleg mégis 4-500 MHz-cel emelkedne az órajel, azt már érdemes lenne kivárni. Valószínűleg hasonló áron fognak debültálni a új procik, mint egy éve az előzőek, és ahhoz képest a régi generáció már jelentősen olcsóbb, tehát akár maradhat is ez az ár. Én azért várok némi csökkenést, de csak pár százalékot. Az új generáció ára szerintem hasonló ívben fog csökkenni, mint a régié. Érdemes megnézni az árukereső grafikonját. Valószínűleg most is az erősebb procik jönnek először, de az 1600x is erősebb.
-
tom36
kezdő
Üdv all
Azt szeretném megkérdezni, hogy a remélhetőleg 2-3 hónap múlva érkező következő gen-re van e értelme várni olyan szempontból, hogy a mostani Ryzen-ek ára tovább eshet e ha azok kijönnek, illetve ha jól sejtem megint a felső kategóriás darabok fognak jönni először majd pár hónapra rá a középkategóriás darabjai és mivel max 60+-5k szánék rá ezért szerintem kicsi rá az esély hogy egyhamar lehetőség lenne azok közül válogatni.
Jelenleg az 1600x -el szemezek, de ha várható további áresés akkor még tudok várni pár hónapot, vagy ha megéri bevárni a következő generációt. -
stratova
veterán
válasz Kisbocs06 #21705 üzenetére
Lukitomi küldött rá példát, Don meg régebben belinkelte/beírta mit hogyan számolhatsz ki.
Kár hogy én ezzel már nem szórakozhatok.[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
A cb pont így már reális. Legközelebb majd nyisd ki legalább 2 laposra HWinfot h minden adat látszódjon azért is gondoltam hogy 4.1-re van húzva mivel az aida is annyit mutatott,meg egy mag látszódótt csak a monitorozoba....
Pöpec hogy a ramok pöfékelnek 3600on, ha időd lesz és befeszíted szerintem fog még hozni többet az aida-ban[ Szerkesztve ]
-
Hajdi
senior tag
válasz Pro!Petya #21700 üzenetére
Win restart utáni (nem fut a háttérben minden sz...r) mérés.
Single core érték így már másabb.
Igazából még tényleg nem foglalkoztam vele, csak arra voltam kiváncsi viszi-e a ramokat kellő órajelen. Majd idővel jobban belemerülök.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7900X 12mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest