-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
edari
őstag
-
edari
őstag
válasz MaxxDamage #27077 üzenetére
Köszi.
Ráengedtem már a tesztelendő gépre, de nem dobott hibát. Mehet még feljebb.
-
edari
őstag
Memória OC-t ki mivel tesztel?
-
edari
őstag
Asrock ab350m pro4 tulajoktól kérdezem (de lehet hogy ezt akármelyik asrock tulaj megmondja):
Hol lehet átállítani az elsődleges videó kimeneti eszközt? Tehát hogy pci-e, vagy integráltról menjen a kép? Ahányszor kikapcsolom a gépet, annyiszor kell a monitoron a source-t választani. És ameddig ezt nem csinálom meg, fekete kép van, habár a gép megy. (Monitor nem lehet a probléma, mert a saját gépemmel simán megy. Sőt még a laptoptoppal is).A másik (ha már kérdezek akkor rögtön kettőt), hogy memória időzítést hol lehet állítani?
-
edari
őstag
válasz SECTORnooB #26340 üzenetére
"2133mhz ram freki mellett hozza azokat tesztértékeket mint az előző gennél 3200mhzn"
És azonos frekin/időzítéseken mennyit javult vajon?
-
edari
őstag
válasz hibavissza #26319 üzenetére
-
edari
őstag
válasz NdrewSunix #25106 üzenetére
1.35v az még szabványos feszültség ddr4 esetében.
-
edari
őstag
válasz NdrewSunix #24987 üzenetére
Nem biztos hogy kevesebb fesz kell majd a 4.1-hez. Szimplán te nem mész 1,4v fölé, az auto tuning meg simán.
-
edari
őstag
válasz BenceShearer #23930 üzenetére
Próbáld meg páros időzítéssel.
-
edari
őstag
válasz MaxxDamage #23923 üzenetére
Hülyeség ez az oldal úgy ahogy van.
-
edari
őstag
válasz hokuszpk #23660 üzenetére
Elvileg ez az a lap. De igaz, nem tudjuk támogatja-e. Igazából nem is azért írtam hogy azzal csinálja.
-
edari
őstag
válasz body007 #23657 üzenetére
Gondolom a 2 kattintásos módszer volt, tehát megadtál egy cpu szorzót és kész. Az ilyen. P-state tuning esetében viszont váltogatja a feszt és az órajelet egyaránt. Bár itt ez lassan tabutéma, mert az ilyen hsz-ek megszületése után jönnek az olyan kommentek, minthogy "minek?", "miért?", "nincs értelme", stb.
-
edari
őstag
válasz BenceShearer #23408 üzenetére
Az xfr csak akkor megy ha 1 magon van nagy terhelés.
-
edari
őstag
válasz BenceShearer #23405 üzenetére
X-es a procid, szóval az xfr ad még plusz teljesítményt.
-
edari
őstag
válasz MaxxDamage #23082 üzenetére
Corsair! Az az igazi!
-
edari
őstag
Tegnap volt némi szabadidőm, és gondoltam megnézem mennyiből tudom kihozni a 3,9ghz-et. P-state-be beállítottam a VID-et 1,3v-ra, offsetbe -0,025-majd llc-t a legfeszebbre állítottam. Ibt alatt 71-72 fok körül megállt a történet (very high 10 kör, maxon 5 kör),. Gondoltam megnézem mit tud kisebb feszen. VID 1,275, offset -0,31. Ibt alatt 74-75 fok. Ez hogy lehetséges? Kisebb feszen melegebb?
proc: 1600x
alaplap: asus x370 pro[ Szerkesztve ]
-
edari
őstag
válasz MaxxDamage #22100 üzenetére
Marad a moddolt bios.
-
edari
őstag
válasz MaxxDamage #22098 üzenetére
Majd akkor szóljatok ha lesz P-state.
-
edari
őstag
válasz --Disztroj-- #21760 üzenetére
1 magos terhelés mellett.
-
edari
őstag
válasz Beretvás #21263 üzenetére
1600x, és igen alapon. 1,5v-os tüskéket nem szeretnék (látni se). Ugye az XFR adja a turbót is, így ha nem akarok tüskéket akkor le kell mondanom a turbóról is. De terhelés alatt a 200mhz sztem nem számít sokat.
Asus X370 pro, p-state tuning nincs. Gondoltam hogy rakok fel vagy régebbi biost amiben van, vagy moddoltat (abba benne vannak az újítások és javítások is), de most +2-300mhz-ért szenvedni...hát még gondolkozom rajta.
-
edari
őstag
-
edari
őstag
válasz MaxxDamage #20395 üzenetére
A Pro-kra gondolsz? Nem újak.
-
edari
őstag
válasz tomaszka88 #19131 üzenetére
"még a winyó is. Win 10 őszi frissítés van fent."
Ez. HDD+Win10.
-
edari
őstag
válasz Shkiz0 #18672 üzenetére
6700-ról váltottam 1600x-re.
Mivel IPC-ben egy kicsit gyengébb a Ryzen a Skylake-nél, ezért ott ahol az egymagos teljesítmény számít, ott tényleg csak nagyon picit kevesebb az fps. Azonban ott ahol a több szál kell (pl bf1), ott volt hogy az i7 már maxon ment, most viszont van még benne tartalék bőven. Rendert már nem is mondom inkább.
Fogyasztás nagyjából ugyanott van, hőmérséklet úgyszint."Intelnél ugye az X a szorzótár mentes változat, viszont itt ha jól értelmezem a sima is az, csak órajelben és TDP-ben van különbség?"
Mindegyik procit tudod húzni b350 vagy x370 lapban.
Arra figyelj hogy ramot a lapod qvl listájából válassz. Corsairt ha lehet kerüld.
-
edari
őstag
válasz ScomComputer #18071 üzenetére
Én winben igen, és hozott javulást.
-
edari
őstag
válasz tomaszka88 #17143 üzenetére
Elvileg igen. 2020-ig támogatott az AM4.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest