Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
live linux alól futtass memtest-et. Először alap beállításon teszteld a ramokat, lehet úgy is van gond...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
törölt tag
Sziasztok.
Sokan sajnos "szívnak" a ramokkal. Találtam egy kis segítséget hozzá Redditen, nem tudom volt-e már.
[link] -
Imi33
csendes újonc
Sziasztok!
Nos nem jártam sikerrel sehogy sem. Ma reggel indítottam minden beállítottam DOCP 2993mhz magának belőtte a SoC-ot 1,1V-ra átállítottam az időzítést és aztán szépen be is jött a rendszer de ugyan azok a hibák mint tegnap..tesztprogramok leállnak pár másodperc múlva, illetve a memória igényes játékok sem futnak.
Köszönöm még egyszer mindenkinek a segítséget, jövőhéten mennek vissza!
-
chopin42
addikt
válasz tomaszka88 #16895 üzenetére
Elvileg hw info, de amit megnéztem a képen, az kb egyezett.
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
tomaszka88
aktív tag
Sziasztok!
Kb..most lesz egy hete ,hogy elkezdtem izzasztani a gépet Prime95-el, most este lefutattam egy jó két órás torture tesztet,közben neteztem,és lement hiba nélkül. Úgy vélem, ez elég stabil lett 3,8ghz-en @1.3V
Közben történt, hőfok mérés is , melyik programnak lehet jobban hinni ? Aida vagy HWINFO ?
-
herrkoser
tag
Ryzen mellett nagyon sokan szívnak a 3000mhz-es cl15 Corsair lpx-el, szinte mindig manuál kell vele ügyködni, hogy menjen valamilyen elfogadható formában. Sztem itt többen is hosszú verejtékes órák árán tudtunk életet lehelni belé 2600mhz fölött. Én még pl. alaplapot is akartam cserélni, mert egér mozgatásra statikus zaj jött a fülesemből és az őrületbe kergetett. Érdekes módon a memória csere ezt a jelenséget is megszünette.
[ Szerkesztve ]
-
nyul105
senior tag
válasz hokuszpk #16889 üzenetére
LLC szerintem bugos a tomahawkon... droop helyett nekem minden levelnél magasabb a fesz a beállítottnál... lvl1-lvl8, auton is.
Ha van kedved kiprobálhatod, vagy akinek van kedve, hogy van e olyan mode, ahol a beállított fesz alá megy a fesz 100% terhelésnél.[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
ezt mar en is figyeltem, hogy ha allitgatas utan hideginditok, akkor valahogy jobban megmarad a fejeben a friss beallitas.
mondjuk a cld0_vddp mokolasa eseten valahol olvastam, hogy azt tenyleg csak kikapcs-bekapcs, utan tudja beallitani, a legutolso bios meg mar ki is kapcsolja a cuccot, ha hozzanyulok.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Imi33
csendes újonc
válasz Sgt. Chris #16890 üzenetére
Hmm ez érdekesen hangzik..holnap hidegindítás után ezt megpróbálom ha ez sem sikerült akkor tényleg megyen vissza.
-
Sgt. Chris
aktív tag
Hát nem tudom mi lehet, de eddig minden BIOS frissítés után én is ezt játszottam...
Most legutóbb feltettem a 1001-est, visszatettem mindent alapra és restart után én se tudtam elmozdulni a 2133-ról. Volt pedig minden RAM fesz 1.35-re, SoC voltage, manual timing, 60ohm-on a memória, de semmi...mindig ugyanez az üzenet. Evidens, hogy visszaállítottam az alapra.
Aztán másnap bemásztam a BIOS-ba megint, DOCP benyomva, timings átállítva, és azóta minden probléma nélkül fut 2933-on. Pedig ugyanazok a Corsair RAM-ok vannak, csak 2*4GB...
Szerk.: lehet, ha emeled a Soc és a DRAM feszt és beállítod, utána le kellene állítani a masinát és pár perc múlva indítani újra. Lehet, hogy így megjegyzi jobban, mintha simán restartoltatod.
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Strix B350-F, AMD Ryzen 5 1600, 2*8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS RX470 4GB STRIX, Samsung EVO 970 250GB+Adata SP920 128GB SSD, 1TB+2TB WD HDD, FSP Hyper 600W
-
hokuszpk
nagyúr
válasz nyul105 #16885 üzenetére
elvileg 1.625, tippre az llc miatt ad neki ennyit, mikor csinaltam a kepernyomentest, elotte eppen raprobaltam egy 2933 -as memoriabeallitasra, amiatt is lehetett.
hwinfo terheles alatt nem is mutat tobbet. Valoszinuleg az en 1700 -am nem a legsikerultebb peldany, sosem volt szerencsem a sziliciumlotton.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Imi33
csendes újonc
válasz chopin42 #16882 üzenetére
Igen a legújabb van rajta. Én is hittem, hogy menni fognak szépen de ez már a második kit-em tőlük így egy kicsit talán jogosan lehet dühös. Sok embernek nincs vele gondja én pont ilyen pech-es voltam.
Köszönöm a segítségét mindenkinek remélem az új kiszemeltjeimmel sikerrel járok.
-
hokuszpk
nagyúr
ha visszaolvasod a topikot, en mar tobbszor irtam, hogy ez a memoria nagyon nagy lutri.
heteket tornaztam vele, ket biosfrissites utan lett meg az abran lathato stabil beallitas.
ha tudnam mi a cld0_vppd megfeleloje az asusnal, akkor azt meg javasolnam allitsd a kepernyomentesemen lathato 1.060V -ra, de sajnos nemtomElső AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Imi33
csendes újonc
válasz Jester01 #16877 üzenetére
Beállítottam a az 1.35V-ot és 1,1 et SoC-nak szépen meg is jegyezte aztán benyomtam a DOCP-t, sajnos a timignél 15 re állította be de átírtam párosra az összeset, majd a többi beállítást is megcsináltam, de így is ugyan az 3x próbál újraindulni 4. re pedig a bisoba tudok csak bemenni ezzel a hiba üzenettel:
Szerintem ennek az lesz a vége, hogy elállok és veszek G-skilt..
Kezdőként még nem sok mindent tudok ezektől de már úgy érzem sok mindent tanultam ezekből..főleg azt hogy nem veszek többet Corsairt..
-
Sgt. Chris
aktív tag
válasz hokuszpk #16879 üzenetére
Azta!!!! Ismét okosabb lettem! :-) Eddig nem foglalkoztatott, de hátha tudok segíteni pár embernek BIOS fotókkal... :-D
ASUS ROG Strix B350-F, AMD Ryzen 5 1600, 2*8GB DDR4 Corsair Vengeance LPX, ASUS RX470 4GB STRIX, Samsung EVO 970 250GB+Adata SP920 128GB SSD, 1TB+2TB WD HDD, FSP Hyper 600W
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Sgt. Chris #16878 üzenetére
bedugsz egy pendrivet, es F12
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
-
Jester01
veterán
Előbb a működőképes frekvencián állítsd be az 1,35V-ot a ramnak és az 1,1-et a SOC-nak. Bootolj újra, akkor talán ezt a kettőt megjegyzi (nem biztos). Csak utána nyomd rá a DOCP-t de ne bootolj hanem a DRAM timing oldalon ellenőrizd, hogy 16-ra állította-e. Ha még mindig nem megy akkor a ProcODT beállítást keresd meg ha van ilyened és 40-60 Ohm-ot próbálgass. Ha van command rate állítási lehetőség akkor próbáld meg 2T-re tenni.
Jester
-
-
Imi33
csendes újonc
A ram verziója 5.20. Köszönöm megpróbálom ezeket beállítani, hátha így már hajlandóak menni..
-
Sgt. Chris
aktív tag
Hát ez alapján a kép alapján a DOCP se állította a DRAM feszt...1.2V-ról 1.35-re. De a SoC is auton, van, a javasolt 1.1V helyett...
-
-
hokuszpk
nagyúr
nezd meg a ram verziojat.
elso lepeskent a cl erteket kezzel allitsd parosra. gyari = 15, tehat 16 a helyes ertek.
nekem msi lap van, de csak 2800 -at megy az xmp profil kivalasztasa utan kezzel allitott 16-18-18-18-36 idozitessel.Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
Imi33
csendes újonc
válasz kecsawi #16861 üzenetére
Igen ezt láttam viszont, ahogy olvastam a végén az R csak a színkódot jelöli de ha nem így van akkor nyugodtan javítson ki valaki
Új vagyok még a témában esetleg, tudnál segíteni mit állítsak be, mert a késleltetést állítottam 16-18-18-18-36 ra úgy sem akarta az igazságot.
-
Imi33
csendes újonc
Sziasztok!
Valaki tud nekem arra a panaszra orvosságot, hogy a mai nap vásárolt Corsair 2x8GB DDR4 3000MHz Vengeance LPX Red CMK16GX4M2B3000C15R memóriám egyszerűen nem akar semmilyen D.O.C.P beállításon normálisan üzemelni. A normális üzemeltetés arra értem, hogy se az aida64 nem fut le mert egyből stop-ot ír, illetve pl játékoknál kiírja, hogy nincs elég memória a videó kártyának ( ami érdekes mert gtx1060 van mellette.) De ez nem is lényeges hanem ha teljesen auto-n van minden beállítás akkor gond nélkül megy minden..
Memória diagnosztikák sem jeleznek hibát.
Alaplapomon teljesen friss BIOS van. (ASUS ROG STRIX B350-F GAMING)
Köszönöm
-
edari
őstag
válasz Maddrive321 #16851 üzenetére
"de egy csomó lapot néztem és a qvl listákon sehol nincs olyan ram ami pont megegyezik"
Én ezt a mondatot nem értem.
Adok egy példát:
Tegyük fel hogy kinézted ezt a lapot: Asrock X370 Killer SLIMegnézed a támogatott ramok listáját, kiválasztod ott a neked szimpi ramot (mondjuk 3200mhz-es, 16gb-os kit), majd annak a modellszámát beírod google-be, árukeresőn (pl.) megkeresed a hozzád közelebb lévő boltban mennyi (vagy neked tetsző árú boltot), és ott megveszed. Így a lap is, és a ram is le van tudva.
Lapot egyébként Asustól a B350 Prime Plus-t szokták ajánlani, de ha nagyon akarsz később tuningolni, akkor én nem ajánlom.
-
ScomComputer
veterán
Hali..játszik itt valaki a a Wolfenstein 2-vel,nektek rendesen kiírja a Ryzen magok használatát?
Nekem valamiért nem jelenik meg.... -
-FreaK-
veterán
válasz SECTORnooB #16804 üzenetére
Nem persze, ezért is írtam, hogy 1600 OC, csak az összefoglalóban pont az ellenkezője van írva, ezért kérdeztem
-
chopin42
addikt
válasz Maddrive321 #16851 üzenetére
Tuningot mennyire tervezel? 1600x-hez nincs gyári hűtő, ezt vedd figyelembe (azt is venned kell).
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Maddrive321
csendes tag
sziasztok egy ryzen 1600xes konfigot szeretnék összerakni, ajánlanátok hozzá alaplap+ram (2x8) kombókat mert ha jól értelmezem a 350es lapokat ajánlják hozzád de egy csomó lapot néztem és a qvl listákon sehol nincs olyan ram ami pont megegyezik, köszi a segítséget
-
CHIPman
nagyúr
válasz pipo112 #16846 üzenetére
&Lujo416: Köszi mindkettőtöknek. Még gondolkozom igazából, hogy a jó tuningos 7700K+Z170-et árdemes-e lecserélni R7-re. Nem kerülne plusz pénzbe, de csak játékra lehet hogy felesleges az egész.
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 512GB NVMe SSD
-
CHIPman
nagyúr
Üdv.
Avexir Core Blue-ból van 2x8GB 2400MHz CL16-om. Ugyananennek a ramnak a 4GB-os változatát támogatja a kinézett lap, viszont ez nincs benne. Mennyi az esély rá, hogy gond lenne vele?
Illetve GTX1070 alá milyen Ryzen kéne? R7 1700-at néztem eddig, de lehet, hogy elég lenne gyengébb.[ Szerkesztve ]
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 512GB NVMe SSD
-
Kis Samurai
tag
válasz SECTORnooB #16843 üzenetére
Köszönöm az aggódást, azért vettem X-es procit, hogy ne kelljen az uefit piszkálni feleslegesen. Aida szerint 4,1-en 1,395-öt láttam maximum.
Félreértés ne essék, 3,6-on van alapon, nem írtam manuális szorzót SEMNincs nálam toll, sorry...
-
SECTORnooB
addikt
válasz Kis Samurai #16841 üzenetére
Nézd meg autón mennyit ad neki, mert lehet túl feszeli, inkább manuálisan tuningolj és kapcsold ki az xfrt.
-
Lujo416
tag
válasz Kis Samurai #16841 üzenetére
Így automatán túl sok feszt ad neki
Célszerű manuálisan beállítani a vcore-t és a szorzót is -
Kis Samurai
tag
válasz SECTORnooB #16840 üzenetére
Nem húztam, teljesen auton van a proci, XFR húzza automatán max. 4,1Ghz-ig
Nincs nálam toll, sorry...
-
SECTORnooB
addikt
válasz Kis Samurai #16838 üzenetére
Mekkora feszt adsz a 4Ghz nek?
-
Apucy01
őstag
-
Kis Samurai
tag
Sziasztok!
i5 4690-ről váltottam Ryzen R5 1600x-re és azt kell mondanom nem bántam meg.
Biosfrissítés uefi-ből, internetről, pipa.
Ram 3060Mhz-en XMP profillal hibátlanok - QVL listát nem néztem, HyperX Predator ramokat vettem.
Itt tartok jelenleg, nekem azthiszem ez tökéletes!Nincs nálam toll, sorry...
-
-
Baky1987
tag
Sziasztok!
A napokban rendeltem gépet a köv. konfiggal:
ASRock AB350M Pro4
AMD Ryzen 5 1500X 3.5GHz
8GB 3000MHz DDR4 RAM Patriot Viper 4 Series CL16 (2x4GB) (PV48G300C6K)olvastam, hogy alapból nem támogatja a proci, hogy 3000 mhz-n működjön a ram. A ram-ot ajánlásra a QVLlistából választottam, ez ügyben szeretném a segítségetek kérni , hogy hogy lehet beállítani a ramot, hogy a gyári beállításokkal fusson.
Próbáltam visszaolvasni de 1-2 leírás olyan kínai volt (abszolút nem értek ezekhez + félek h elrontok vmit), gondoltam hátha tudtok adni / van vhol vmi leírás a nooboknak (nekem) ilyen téren
Ha nagyon macerás, sokat lehet veszteni ezzel a teljesítményből? Elrontani sem szeretnék semmit, most hogy végre van egy működő gépem ...
köszönöm!
-
válasz Anolulu #16832 üzenetére
Listát jónak néztem.
MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Anolulu
kezdő
válasz MaxxDamage #16831 üzenetére
Z_A_P : Köszi!
akkor ez eldőlt update mehet.
És maga lista?
-
válasz Anolulu #16829 üzenetére
Ajánlott sok szempontból az Update, azzal hátrébb nem leszel.
MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Anolulu
kezdő
válasz MaxxDamage #16828 üzenetére
Aha, de gondolom azóta frissítetted, vagy fölösleges?
De igazából kérhetem frissítve azzal hátrább gondolom nem kerülök? -
válasz Anolulu #16827 üzenetére
Szia,
Én a lapom mikor vettem, first BIOS (legelső kiadás) volt rajta és gond nélkül vitte az 1600X procit...Update meg egyszerűbb mint az 1x1
MD
-
Anolulu
kezdő
Sziasztok végső line-om.
Alaplap : MSI B350 Gaming plus
CPU : AMD Ryzen 5 1600X
Hűtő : be-quiet-pure-rock-bk009-processzor-huto
VGA : gigabyte-gtx1060-6gb-gddr5-gv-n1060g1-gaming-6gd-videokartya
HÁZ : Deepcool Kendomen RD
TÁP : be-quiet-pure-power-10-cm-500w-bn277-tapegyseg
RAM : Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz - CMK16GX4M2B3200C16R samsung chip!!!!kérek összeszerelést tesztelést, majd rendelés gombnál ezt feldobja:
A legújabb processzorok csak BIOS frissítést követően működnek megfelelően a korábbi alaplapokkal.
Ha szeretnéd, h biztosan működjön kérd az alaplapot biosfrissítéssel!2 kérdés:
1, Én nem igen értek a bioshoz utánajárással biztos megtudnám csinálni, de ha van értelme csinálják meg ők nem sajnálok rá 1-2 rugot. (amit elbíbelődnék vele ahelyett inkább dolgozok +1 órát és megvan az ára ) A kérdés van- értelme ezzel kérni?
2, Van-e valami hiba összeférhetetlenség bármi gixer az általam felvázolt Setupban?Válaszokat és a segítséget előre is köszönöm!
-
salaud
aktív tag
Az adatlapomon szereplő konfiggal a Wolfenstein II New Colossus "Mein Liebe!" grafikai beállításon, ami az über felett van kettővel, röccenés nélkül megy FullHD felbontáson.
A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!
-
Ármester
Srácok, nyomatékosan megkérnék mindenkit, hogy hagyjuk abba a Intel vs. AMD csatát. Ez nem az a topik, ahol ezt kell megvitatni, aki akarja, kérem privátban folytassa. Nyugodt, jó kis topik ez eddig, ne szemeteljük tele felesleges vitatkozással, hogy melyik a jobb!
Köszönöm!„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
ati3x
senior tag
Tegnap azé jó volt làtni, hogy a deep sky tracker azt írta, hogy 16 core working. pikk-pakk stackelte a a 73 db raw képet az andromeda ködröl. Plusz a darkokat.. Nem bàntam meg ezt az 1700-es rizsàt...
-
Bounti
aktív tag
válasz Apucy01 #16814 üzenetére
Én nem ezért írtam, isten mentsen, hogy oda fajuljon el ez a jó kis topik!
Csak sem kép, sem bővebb leírás nincs a rendszerekről, én meg nem értek annyira hozzá, hogy tudjam, ez számít vagy sem.
Ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól... Mert én vagyok a völgyben a legesleggonoszabb!
-
edari
őstag
válasz OutSider17 #16815 üzenetére
És nem lehetne abbahagyni? Nem tudom miért állítasz ellent még az Intelnek is.Örülj hogy a lapod úgy boostolja a procid, aztán tessék továbblépni ezen a témán.
-
opr
nagyúr
válasz OutSider17 #16813 üzenetére
A Ryzen 5 1400-nal tenyleg ugy van, ahogy irod, az i7 4790k-nal pedig ugy, ahogy a kollega irja...
Szoval, 200mhz a max boost-od, de azt tudja minden magra. Az intelnel mashogy van, kevesebb magot tud feljebb is emelni, ha csak annyi kell, mindet meg kevessel, de egyszerre.
Szvsz ilyen teren konkretan fejlettebb a 4790k, mint az R5 1400."Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Apucy01
őstag
Lassan már itt is vs. topic lesz!...
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
OutSider17
senior tag
válasz wwenigma #16812 üzenetére
Szóval hogy is van ez akkor?
Full gyári 3.2Ghz! Boost bekapcsolva és láss csodát az összes mag azonos frekin megy nem csak 1/2-ő!
Teljesen egységes a freki.[ Szerkesztve ]
Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz OutSider17 #16811 üzenetére
Ha biosban a megfelelo opciot bekapcsolod azaz húzod akkor nem, de a gyari frekvenciak a fentiek.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
OutSider17
senior tag
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz OutSider17 #16809 üzenetére
Elég soknál. Neked is gyárilag...
4790K stock 4.0 ghz
4790K turbo freq.:
4 cores 4.2 ghz
3 cores 4.2 ghz
2 cores 4.3 ghz
1 core_ 4.4 ghz[ Szerkesztve ]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
OutSider17
senior tag
válasz Jack@l #16796 üzenetére
Melyik Intelnél megy fel csak "1" mag turbóban ???
Ne viccelj már..... Anno i7 4790K procim is turbóba az összes magot húzta szépen fel!!!Én el ismerem hogy jó az Intel! Ne értsen félre senki! De azért nagyon sok ilyen teszt man keményen le van fizetve!
Szeretem az ilyen teszteket egyébként! Jót röhögök rajta hogy melyik cég mennyit szán arra hogy felülmúlja a riválisát! Illetve hogy pár ember 2-5 FPS-ért képes kockára tenni a többszáz ezres gépét amikor tuning nélkül is teljesen elfogadható szintet hozz mind a kettő ! Kabaré!Légy becsületes. Úgy bánj másokkal, ahogy te is szeretnéd, hogy veled bánjanak. (Everett W. Lord)
-
válasz Sgt. Chris #16799 üzenetére
Jó kérdés, nálam eddig is ment a 3066MHz így erre nem tudok mit mondani, új BIOS-t csak azért raktam fel, hogy "hátha" megy többet is...de sajna nem. CPU kezelés jobb ahogy tapasztalom.
MD
-
törölt tag
válasz Jack@l #16789 üzenetére
Szeretem az ilyen teszteket. Rávilágít arra, hogy az adott oldalt/tesztelőt melyik cég támogatja. Jó processzor a 8600K, szerintem teljesen flesleges az ilyen memóriakülönbsséggel, tesztet publikálni. Főleg, aki tudja a Vega skilljeit egyből rájön miért van kevesebb ram. Mondjuk ezeken felül a diagrammokat áttanulmányozva, lehet szükség is volt kivenni a pakliból 16gb-t ramot a Ryzen esetében. 😁
-
Jester01
veterán
válasz SECTORnooB #16795 üzenetére
"4Ghz-t mindegyik fut"
Az enyém például nem. 1,5V-nál többet mondjuk nem próbáltam
[ Szerkesztve ]
Jester
-
hokuszpk
nagyúr
válasz Jack@l #16800 üzenetére
A HBCC alapja a lapalapú memóriamenedzsment. Ennek is kétféle módja van. Az egyik az exkluzív cache mód, ahol tulajdonképpen a HBCC szegmens a teljes HBC és a rendszermemória egy része lesz. A másik az inkluzív cache mód, aminél egy hierarchikus lapozás lép életbe.
Az inkluzív cache mód ma még nem érhető el.
hbcc szegmens ettol meg van, es exkluziv mod is.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
SECTORnooB
addikt
válasz Jack@l #16796 üzenetére
Az all core turbo 3.8Ghz ami "csak" 200mhz difi így ki is jön az az IPC előny amivel rendelkezik az architektúra de ezzel szerintem itt mindenki tisztába van
Az ár/érték versenyt meg még vastagon elviszi az 1600-as.
A hozzászólásod entitása elött is értetlenül állok, mivel nagyon messze áll a topic témájától.
Új hozzászólás Aktív témák
- Videó stream letöltése
- OpenWRT topic
- Autós topik
- Ukrajnai háború
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nem nagyon maradt titok a Poco X7 Pro kapcsán
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Szólánc.
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...