Hirdetés
-
GAMEPOD
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomcat
őstag
Igen, sok van belőle és úgy tűnik hogy inkább már csak az RDNA-ra koncentrálnak a fejlesztők. Viszont az utolsó meghajtó elég jól sikerült, nekem nem volt vele gondom egyik gépemben sem amíg használatban voltak. A másik oldala a dolgoknak viszont az hogy eljárt felettük az idő.
Egyébként minden egyes asztali gépemben az elmúlt fél-egy év során kicseréltem az addig használt összesen 8db Polaris és Vega kártyáimat Navi 10-re és Navi 21-re egyesével, méghozzá Sapphire és Referencia kivitelben pont emiatt. Ma már nagyon jó áron lehet megvenni ezeket kártyákat és nem érdemes a régiekkel szenvedni. Friss meghajtó is várható hozzájuk még évekig.
-
Tomcat
őstag
A legjobb tudomásom szerint a Polaris-Vega-VII (GCN4-5) sorozat 2023 November óta tulajdonképpen Legacy státuszba került (End-of-Life). Ezután váltak szét a GCN és az RDNA meghajtók. Az AMD eddigi bevett gyakorlata az volt hogy az EoL után még két évig biztosított külön meghajtót a régebbi kártyákhoz. Nem tartom kizártnak hogy lesz még egy újabb esetleg nem WHQL driver, de esélyes hogy a 24.9.1 kiadás marad az utolsó.
Sajnos a VII sem kapott azóta újabbat és lehet hogy már nem is fog.
-
hegegabi80
addikt
Szerintem már 1 éve ezekhez sincs, legalább is nekem a 470-hez valami régebbi van. De elvileg felmegy rá az újabb driver is, csak nem mindegyikkel megy tökéletesen.
Én is reménykedem benne, hogy még 2-3 évet elmegy, mert most nekem sincs keret nagyobbra/újabbra.
2024.03.20 az utolsó driver, azzal még 1-2 évet el kéne mennie, ha azt nézzük, hogy az R9 380 utolsó driver 2021.06.21-es.De amúgy miért nem lehet használni Fortnitere?
-
-
-
-
pacni120
tag
Köszi mindenkinek a választ!
Próbálkoztam vele, néha úgy tűnik sikerült is a dolog (afterbunerrel és utána adrenalinnal is működött), de mintha eldobná a beállításokat. Adrenalinnál egyelőre nem találtam meg, hogy default a csökkentett feszültségértékekkel induljon (afterburnerben tudom hol van ez), de mint említettem tök új és ijesztő volt elsőre az adrenalin -
5leteseN
senior tag
Nálam is jól végzi a dolgát, pedig a 64-esre BIOS-villantott VEGA 56 miatt akár nyekereghetne, de nem teszi.
Mint az előző képen is látható az alap fordulatot 25-35%-ra célszerű belőni(itt is alig hallható, ha nem túl gyenge a venti), mert különben (típustól/BIOS-tól függően) felléphet az alacsony fordulatról üvöltősre kapcsolgatás, ami gyenge alapjárati hűtés miatt felkúszó hőfok miatt váltogat maximumra. Ez valami driver és-vagy Adrenalin (együttes
) hiba miatt pár havonta visszatérő téma itt is az AMD-knél.
Ha nem más hiba miatt (kiszáradt hőpaszta, egyebek...) van ez a jelenség, akkor ez az enyhén megemelt alapjárati hűtés a jó megoldás rá(nálam, +innen többeknél is).
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Windows 10
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- Google Pixel topik
- BMW topik
- Energiaital topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 32/64GB RAM RTX 4070 Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest