-
GAMEPOD.hu
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz rantotthusi #39778 üzenetére
Igazán nincs mit, remélem sikerül majd frankón belőni.
-
Mizol29
senior tag
válasz rantotthusi #39777 üzenetére
Nyílván ha játék alatt kifagy akkor emelni kell a feszt, de én mondom 1100 fölé már nem mennék feszben. ezért nem is preferálom az 1400mhz feletti órajelet. Nekem fontos, hogy takarékos legyen a kártya és mellette halk is, de ha nálad ez nem szempont akkor addig emeld a feszt ameddig nem lesz stabil.
-
Mizol29
senior tag
válasz rantotthusi #39773 üzenetére
Érdemes lenne a végét kitesztelni és onnan haladni lejjebb. Az alsó state-eket be lehet lőni érzésre ha meg van a legfelső state értéke vagy az alsó state-eket is kitesztelni ezzel a módszerrel. Én az 1475-öt nem nagyon erőltetném. Jóval többet kér feszbe és játékokban viszont nem hoz annyi pluszt. Én 1400 mhz fölé nem mennék már, de ez csak én vagyok persze.
-
HSM
félisten
válasz rantotthusi #39773 üzenetére
1475-höz szerintem kézzel kell majd kitesztelni. Nálam a sima Nitro+ sajnos 1,2V-on sem stabil már ott, az 1430/2100Mhz-et viszont tesztprogramok alatt rendben viszi 1,15V-on. De nem tetszett úgy, mert hangos és meleg, így inkább az 1350/2000Mhz-en használtam, amióta megvan.
Amúgy csak annyi változik 1475-höz, hogy a felső két órajel lépcsőt választod meg jó érzéssel, és kb. kész is.[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz rantotthusi #39771 üzenetére
Szerintem igen, hagyhatod. Nálam is 800mV-on viszi a 2000Mhz-et a sima szürke 8GB Nitro+, nincs vele semmi gondom. Láttam a képedet, ugyanaz a klasszikus téves alapfesz, mint minden ilyen RX kártyánál. RX570-nél különösen fájdalmas amúgy, amikor a gyári 1V helyett is megkínálja 1,15V-al. Nekem mondjuk picit alulfeszelte a Nitro+-t a legmagasabb fokozatban, mert automatán 1,2V-on ment volna 1411Mhz-en, viszont 1340Mhz-en már csak 1,125V lett volna, ahhoz képest meg túl, szóval sehogy se jó ez a WattMan kitalálmány "alapfesz".
-
HSM
félisten
válasz rantotthusi #39768 üzenetére
Akkoriban így hívták az órajel beállítás ezen megoldását. Most advanced control az aktuális neve a friss WattMan-ban. Az összes nagyobb helyére beírást pedig úgy értettem, hogyha mondjuk a State4 gyári órajele 1200Mhz, és ehhez keresed a gyári feszt, akkor 1200Mhz-et beállítod a State5,6,7-be is, így 1200Mhz-en fog menni, és így megkapod a gyári alapfeszét.
Amire még figyelni kell, 300Mhz memóriával menjen a kártya, mikor elkezded tesztelni, illetve be tud akadni a Vram State2 feszültsége 950mV-ra, azt abból látod, hogy nem megy be ez alá a fesz, hiába csökkented az órajelet. Én olyankor le szoktam ezt venni 800mV-ra és akkor nem zavar be. Nálam amúgy ez lett végül beállítva [link] , a GPU P6-P7 és Memory P2 feszültségeken kívül mind gyári fesz az RX580-asomon.
(#39769) rantotthusi: Igen, majd látod HWiNFO-ban, valójában mennyivel kevesebb is elég neki, főleg a közel 1,2V 1240Mhz-hez azért elég erős túlzás.
Amúgy én OverdriveNTool-ba írogattam egy profilba az értékeket, de utólag a WattMan-ba is be lehet írogatni manuálisként a kitesztelt értékeket és úgy is jó kell majd legyen.Köszi amúgy. A napi beállításom amúgy az lett, amit a képen látsz. Így nem is hallom, hogy megy, olyan halk, és takarékos is.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz rantotthusi #39766 üzenetére
Részletek: [link] .
-
syberia
veterán
válasz rantotthusi #36821 üzenetére
1410/2000 1.08V Ezt még Witcher 3-ban tesztelni fogom, kezdek megbarátkozni WattMan bácsival! Szerintem érdemes lenne megpróbálnod alacsonyabbra a feszültséget, a State 7 1411 MHz egyből kezdheted 1.1V-on.
(#36823) Chaser: Neki picit gyengébb, nekem félúton van a Ryzen 1600 tudásához képest az IB i5, mégsem szól bele a összpontszámba a Superposition mérésbe.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
Ellia
addikt
válasz rantotthusi #36818 üzenetére
-
kisza25
félisten
válasz rantotthusi #36818 üzenetére
Nekem 1600x van, az kb 2600-al egálban van.
3d mark firestrike:
Rx 580 Nitro+ 4GB [link]
Xfx rx 580 8GB [link]Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
kisza25
félisten
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz rantotthusi #26789 üzenetére
Steam-en a demóval is már tudsz bench-elni, csak bizonyos opciók nem állíthatóak, de már úgy is látható az eredmény, ha jól emlékszem. Figyelni kell mikor akciós, néha 10 euro körül megvehető, vagy olcsóbban.
Véleményem szubjektív...
-
Lacccca87
addikt
válasz rantotthusi #26789 üzenetére
Steam-en töltsd le a demo-t ( vagy vedd meg valami akcióban amikor éppen van rá) aztán elég ha a steam--el bejelentkezel a weboldalon és ott szépen tárol minden mérést és egyebet.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz rantotthusi #26787 üzenetére
Igen, az.
Hát nekem alapból így van, plusz utána neten is meg tudom nézni, mert ugye feltolja a 3dmark fiókomba. Ez steam-es verzió.
Véleményem szubjektív...
-
Nokedli
tag
válasz rantotthusi #25444 üzenetére
Nem tudom, honnan akarod "leszedni" a 3DMark-ot, de a Steam-en van ingyenes demó. Nem 30 napos meg ilyenek, csak a benchmark előtt nem tudod kikapcsolni a demót és nem állíthatod a felbontást stb., ami még jól is jöhet, hiszen az itteni eredményekkel csak akkor összevethető, ha azonos beállítások mellett futott le.
[ Szerkesztve ]
-
Lacccca87
addikt
válasz rantotthusi #25444 üzenetére
Ha virágbolt akkor ne csodálkozz. Ha nem virágbolti akkor meg nem tudom, nálam anno a trial is kiirt mindent, online feltöltéskor meg max azé ugatott hogy nem WHQL a driver.
-
MasterMark
titán
válasz rantotthusi #25422 üzenetére
Tessék beállítani a monitorodat rendesen!
A dinamikus kontraszt fogja ezt csinálni.
Switch Tax
-
tooolz
tag
válasz rantotthusi #25350 üzenetére
Igen v miért mindig így tesztelek..egyszerűbb talán 1 katt..am azonos beállítás mellett sztem mind1 is..
-
tooolz
tag
válasz rantotthusi #25347 üzenetére
igen ..köszönöm szépen ..nagy segítség igy fogom belőni én is .. csak 1 gyári beállítás ahogy látom a core voltage ugyan az mint nekem 1411-2000mhz a core pover W magasabb picit 1430-2100
[ Szerkesztve ]
-
tooolz
tag
válasz rantotthusi #25319 üzenetére
Hello meg tudnád lesni opcióként.. mennyi watt ill mVolt kap a kártya alap beállítás mellett 1430mhz?HW screen vs gpu-z esetleg..
sapphire rx580 nitro + 8 gb Oc amit hangolgatok és jól jöhet 1 fix ki indulási pont..még nem gondtalan vissza is állt minden alapra 1411mhz köszönöm.. -
törölt tag
válasz rantotthusi #25297 üzenetére
Mit tud Assassins Creed Origins-ben freesyncel egy 580 fullHDban?
-
Plasticbomb
addikt
válasz rantotthusi #25087 üzenetére
Olyan meleg??? 60 fok felett kezdek idegbajt kapni...
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Tutu7030
veterán
válasz rantotthusi #25087 üzenetére
Én a Furmark stressz tesztet futtattam ~1 órán keresztül, egyszer volt egy másodpercre 90 fokos, de többnyire 86-87 fokon ment. (XFX GTS BLK ED RX 580 8GB OC+)
[ Szerkesztve ]
LG Optimus G E975 v20 -> LG G4 H815 V29a-EUR-XX -> Huawei Mate 9(MHA-L29) -> Huawei P30 Pro -> Honor Magic5 Pro
-
MasterMark
titán
-
Remus389
veterán
válasz rantotthusi #24230 üzenetére
Vekony penztarcajuaknak akkor inkabb RX 470 8gb mint rx480 4gb azonos aron.
-
Tarill
őstag
válasz rantotthusi #24204 üzenetére
Pont tegnap jött meg egy powercolor red devil, win7 el és csak sima uninstallált nv ről amd re váltás után 11999 pontom lett az adatlapomon lévő konfiggal. Ma rakok fel egy win10 et és megpróbálom újra
-
ricsi8800gt
addikt
válasz rantotthusi #24204 üzenetére
Alapbol a Win10 jobb a fire strike-alá mind más op rendszer,föleg hogy jönnek ki a frissitések a 3DMark-ra
Opel Astra H Caravan 2007 Z16XER,Ford Focus 1.6.07.KTM EXC 250.07
-
MasterMark
titán
-
Valdez
őstag
válasz rantotthusi #24162 üzenetére
Akkor a 2250 ramot szerintem bírni fogja (van is rá profil a biosban).
-
Valdez
őstag
válasz rantotthusi #24157 üzenetére
Tudsz róla dobni egy gpu-z képet? Csak kiváncsi vagyok milyen memória van rajta, de szinte 100% hogy hynix.
-
Looserke
őstag
válasz rantotthusi #24131 üzenetére
honnan rendelted egyébként?
-
zovifapp111
senior tag
válasz rantotthusi #24110 üzenetére
Grat! Jó választás! Erős, szép kártya
Alig várom a tavaszi zöldelést!
-
Valdez
őstag
Ilyen van nekem is, nagyon jó kártya, csak ajánlani tudom
-
Looserke
őstag
én is ezen filózom, vagy hogy várjak-e a vega11-re, majd számolj be róla kérlek, hogyan muzsikál a kártya, hőmérsékletek, zaj stb...
[ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
válasz rantotthusi #24087 üzenetére
Egy ilyet találtam, e szerint 55% az előnye az 580-nak. Az 570 kb 45-50% körül lesz.
[ Szerkesztve ]
-
zovifapp111
senior tag
válasz rantotthusi #24065 üzenetére
Asus rog strix, MSI gaming, sapphire nitro, ezekkel nem fogsz mellé, persze a legdrágábbak. 4 giga vram-ból gyorsan ki lehet futni egyes játékoknál, úgyhogy inkább a 8-as. De ha többet akarsz tudni, akkor ott az összefoglaló. ;-)
Alig várom a tavaszi zöldelést!
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Objektívek topikja
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Poco X6 Pro - ötös alá
- VoIP telefonálás
- Elemlámpa, zseblámpa
- Router gondok