Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
KROK640 #115418 üzenetére
Parancsolj:
Kék alapú designal volt, csak úgy mint az X1xxx széria jó pár tagja.
Van is nekem belőle egy.
Ez az AGP-s X1950GT, de ugyanilyen design-al van az AGP-s X1650PRO (ez sajna döglött), a pci-e X1950PRO (ez is dög), a pci-e HD3870-es és az AGP-s HD3850-ek is.#115420DarthSun: igen, e HD3850 AGP és a HD3870 nekem is ez a féle.
Amúgy, single slotosként sem mondanám hogy melegszik/hangos. -
Fred23
nagyúr
válasz
KROK640 #115404 üzenetére
Naná.
Nekem sokáig volt MX400-am, sehogy se volt nagy szám, de húzva még éppen kibírtam vele valahogy. Tán 230/195 volt a vége stabilan, de nem biztos, hogy jól emlékszem, és az nem volt valami márkás darab. Viszont aki valami tényleg nagyon jó változatot vett, majd azt húzta is, tán még 2002-ben is viszonylag elégedett lehetett. (Igen, számított az a +2-3 fps.)
Nekem ez a legjobb MX400-am:
VRAM gyárilag 200-on, de a chip 222 MHz-re van hitelesítve (4.5ns). Nem tudom, mi lehet a vége. Hwbot-on majd megnézem.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640 #115347 üzenetére
a GF3 eleinte olyan volt, mint Colombo felesege, meg az 1GHz CuMi...
volt, elvileg. de kb senki sem latta
foleg hogy vmi szerenytelen ~120k koruli ara volt indulaskor, akkor volt 2-3 havi netto atlag kereset, es meg a fele annyiba kerulos 1GHz-s P3-ra is ment a huhogas -
Fred23
nagyúr
válasz
KROK640 #115347 üzenetére
Az én emlékeim szerint is, szóval valaki biztosan elrontotta a nevezéktant.
A GF3-ról felénk maximum olvastak a tinik, de irreális volt még elképzelni is, hogy majd gyűjtök rá, és megveszem. Az átlagnak GF2 MX-e / MX400-a volt, vagy éppen TNT2-je. Radeon SDR-t se vettek sokan, de azért az még a realitás szintje volt, akár megvehettem volna én is. Akiknek GF2 GTS-e / Pro-ja volt 2001 nyara előtt, azoknak a családja már elég tehetősnek számított.
-
válasz
KROK640 #115344 üzenetére
ezt hogy hozod össze?
Egyszerűen :
Nem korhű, az nyilvánvaló(nekem pont az a lényeges, ha nem korhű, úgy különleges, a korhű max eredményeket már mindenki tudja, a kutya nem kíváncsi már azokra), de evvel nyomulok. SS7 esetén egy magasabb eredmény létezik, de azt természetesen le fogom nyomni
Mondjuk a madness eredményekre is csak 1-2 ember kíváncsi itthon, világviszonylatban meg kb 10-20, de ez nem is lényeges, a retrót csináld úgy hogy magadnak örömet okozzon.
És épp most a madness98 megy még sokáig, a 7900GTX további Win98 világrekordjai jönnek, aztán ugyanez a Quadro FX4500- akkal. -
Fred23
nagyúr
válasz
KROK640 #115339 üzenetére
Nekem ez a "nem is volt 9100-as, csak Európában" azért tűnik logikusnak, mert a számozás sérti az ATi egykori ígéretét, vagyis hogy azt a DX-verzióhoz kötik. Egy marketinges, egy kereskedő meg az ilyesmivel nem törődik. És láttam ilyen alacsony profilos karit eBay-en Radeon 8500LE-ként, mint amilyet most vettem Radeon 9100-ként. A difi tényleg csak a VRAM, minden más ugyanaz. (Amit 8500LE-ként árultak, gyorsabb VRAM-ot kapott, és pár hónappal korábban gyártották. Lehet egy sima átmatricázás + egy átírt BIOS chip esete is.)
DarthSun: Hja, aki nem időrendezik... Én nem megyek 1280x1024 fölé a 2001-2005-ös időszakkal.
hobizoli: A gyakorlatban amúgy igazad lehet úgy általában, mert nálunk GF3 Ti200-a volt minden gazdagabb gyereknek, sima GF3-a senkinek se volt sokáig, mert megfizethetetlen áron érkezett. Amíg nem jött a Ti200-as, addig a gyakorlatban itt Magyarországon kábé senkinek se volt GF3-a.
Ez tényleg jó kérdés, hogy miért nem volt 8500XT. Talán nem volt elég jó a kihozatal, és csak nagyon keveset lehetett volna csinálni? De hát ez nem is biztos, hogy baj lett volna. Akkor vajon miért a nem? -
válasz
KROK640 #115330 üzenetére
Mondjuk ezt így pontosan nem is tudtam
, nálam az ilyen kis teljesítményű AGP kártyák már kiestek, nem is foglalkozom velük, csak olyan konfigban, ahova rendes teljesítmény már nem pakolható.
Őrűtt gyengék, már egy SS7 konfighoz is a R9800Pro ajánlott, esetleg még az FX5900XT(Sparkle) rendes hűtéssel, ami megtuningolható tisztességesen.
A teljes értékű 8500 még jónak néz ki, de összteljesítményben nagyon halvány a fentiekhez képest. -
válasz
KROK640 #115304 üzenetére
Az ember akitől vettem a T966-ot (38 kiló) azt mesélte, hogy egyetemre járt, amikor vette, gyalog + busszal hozta el.
Aztán használta otthon, majd műhelyben, aztán amikor meglett a házuk, ment a pincébe egy szekrény tetejére jópár éve, onnan pedig hozzám.
Szóval ja, anno nem volt mindenkinek kocsija, sok helyen még a családban sem, annak maradt a láb és a busz, vonat.
Az én csomagtartómba ketten tettük be a sötétben, jó kis kaland volt.Nyáron nekiülök ennek a példánynak, elemeire szedem, megnézem, hogy reagál az anyaga a fehérítésre, és vagy azt, vagy festést +logó újragyártást kap, a képcső AR fóliát, és a kondikat is kicserélem benne, legalábbis ami jelútba esik, mert néhány képmódban (szerencsére nem azokban, amiket használok) látszik, hogy nem úgy működik, ahogy kellene.
Feltéve ha minden felújítás elkészül időben és tényleg be tudunk költözni a házba még nyáron. -
válasz
KROK640 #115297 üzenetére
Tinikoromban nekem is kijutott a buszon monitor, pc, ilyesmi cipelés.
A kattogás arra enged következtetni, hogy áthúzott belül valahol, vagy döglődött benne a flyback (lehet pont a Pikari-féle hibás flyback sorozatból való volt?
).
De akkor is tudnak ilyet csinálni, ha pl leestek, és pár solder joint kilazult, és ott arcol. Pl ha hidegből melegbe viszed, és bekapcsolod, szinte minden CRT kattogni fog amíg be nem melegszik, nem ajánlott őket olyankor bekapcsolni.A T966-om szintén olyan, hogy bekapcsolás után vagy negyed órával éri el az üzemi paramétereit, addig szar a képe. Először azt hittem hibás, aztán elolvastam a user manualt
És valóban felfűt egy szobát a kicsike, giga nagy hőleadó felületek vannak a shield alatt, nem véletlen. -
-
Pista0001
addikt
-
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640 #115215 üzenetére
abban az idoiben vhogy ruhheltem a Gigabyte alaplapokat
csiri-csare minden IS szines rajta alaplap, kb mint egy papagaj, aminek zart hazban pont semmi ertelme, hiszen ilyen mai uvegablakos ATX kucko akkoriban sehol nem volt
BIOS-ban meg allitasi lehetoseg +2.5% +5% +7.5%...oszt hello
az Abit-ban mg egzakt ertekeket tudtal beallitani pl Vcore-t 0.025V-nkenti lepesekben -
válasz
KROK640 #115164 üzenetére
Nálam annyi az egyezés hogy sokminden tervben van szintén, csak picit lassú, de néha megvalósul 1-1.
A tempóhoz kölcsön vettem egy tag aláírását :
"Isten lustának teremtett, én pedig nem akarom a terveit romba dönteni"
Soron kívül : jön a Win98/3DM01 világrekord, szabályos képmentéssel, tehát HWBot- ra is....nemsokára, mivel úgy elfáradtam a sok alvásban, hogy ki kell pihennem. -
válasz
KROK640 #115162 üzenetére
Én általában hűvös szobában tesztelek. De nagyjából nyáron is mennek ugyanazon vasak, legfeljebb jóval nagyobbak a hőfokok.
Csak úgy lehet meggyőződni hogy stabil-e az adott konfig, hogy legalább egy 3DMark összes track lefut-e minimum, és azt el is tudod menteni. Van amikor lefut, de a vinyóra mentés már nem sikerül, mert a vezérlő már nem bírja. Ha szigorúan nézem, akkor csak az én képmentéseim érvényesek.
HWBotra nem is lehet feltölteni, csak olyat, ami megfelel - a szabályok az oldalon olvashatóak.
Például afrikai kollégánk monitorról fotózottja is hivatalosan érvénytelen.
Ha így nézem, én vagyok a csúcstartó a 3DM01/Win98 kategóriában is, előttem képernyőről fotózott van.
Tudom, említetted, nincs lehetőséged rá, nekem sincs sokmindenre, csak amit meg tudok oldani, avval flexelek. -
Yutani
nagyúr
válasz
KROK640 #115115 üzenetére
Én sosem nem tapasztaltam ilyen nagy vitákat, pedig voltak Plus/4-es emberek (először én is), meg C64-es emberek is (aztán én is). Ám itt a PH-n már egy jó ideje imádnak egymásnak esni az AMD-s és NV-s majmok, és sajnos néha én is beszálltam jó majom módjára, általában az AMD oldalán.
-
Pikari
addikt
válasz
KROK640 #115055 üzenetére
Nem a színmélységek különböznek, pl herculest azért nem szokta semmi sem tudni, mert annak eleve más memóriacímen van a frame bufferje is, és máshogy van blokkokra osztva.
Na de mindegy, a lényeg az, hogy ez egyenértékű volt azzal, mintha mondjuk egy 3dfx kártya robbant volna szét a szemed előtt egy tizedmásodperc alatt.
-
Pikari
addikt
válasz
KROK640 #115052 üzenetére
Ez tényleg annyi, azért, mivel dip switchekkel állítható, és bármilyen gépben megy, bármilyen módú játékot és programot tud natívan futtatni. A kártyák 99.9%-a erre nem képes. Ami nem tud ilyet, az 5k körül megy. Ezért ilyen drága, de amúgy lehet találni ilyen 15k körül is, csak persze éppen akkor nem, amikor az embernek ilyen kéne.
-
Pikari
addikt
válasz
KROK640 #115041 üzenetére
Nem. Nem gondoltam, hogy ilyen látványos lesz. Korábban teszteltem ezt a kártyát (isa trident) vagy 5 másodperc erejéig, akkor nem produkált semmilyen fura jelenséget. Azt akkor észrevettem, hogy forrósodik az egyik kondi. Amikor a kondit akkor lemértem, labortáppal feszültséget injektáltam bele, eltűnt a probléma, már nem volt forrósodás, nem volt probléma az ellenállással sem, ezért nem foglalkoztam tovább a problémával. Egy évvel később elővettem ismét a kártyát, és betettem egy gépbe. Emlékeztem, hogy a kondival bajok voltak, de a multkori tapasztalat alapján az volt, hogyha a forrósodás jelentkezne, akkor lassan fog a probléma előjönni, ezért bátran megnyomtam a power gombot. Eredmény: azonnali detonáció
Miután a kondi elkezdett izzani, kidurrant, és okádta a füstöt, aztán egyéb más (ettől valószínűleg független) tracek is, magán a kártyán elkezdtek keresztülégni, és a nyáklap több ponton szétégett, amik mind okádni kezdték a füstöt magukból, így az egész kártya füstölt. Mire a kezem odanyúlt a tápegység kapcsolójához, a 20-30 ezer forintot érő videókártya elfüstölt.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640 #115004 üzenetére
alatta is jobb, mert sokkal tobb szamoloegysege van
ezzel nagyobb felbontast es szinmelyseget tudsz hasznalni jatszhato fps mellett, meg a Dx8 effektek is megjelennek, amik az Dx7-s GF4MX-n nemDx7 only game kozben nem latszik nyilvan, de az fps akkoris gyorsabb a nagyobb fillrate miatt
GF4MX egy lefelezett kepessegu GF4Ti volt, a vertex shaderek nelkul
2:0:4:2 a 4:2:8:4 helyetta fill rate-je is ezert csak a fele azonos orajelen
a RAM savszelessege is 30-50%-l kisebb
MX-bol voltak ilyen hokibb SDR-s meg a 64bit-s RAM-s kivitelek is, azoke még fikabb -
hobizoli
nagyúr
válasz
KROK640 #114998 üzenetére
az egy Gallatin core Xeon volt, csak desktop tokozasban
szoval tudtak csinalni, csak a nagyjat inkabb eladtak Xeon-kent tobbert
GF4Ti az Dx8-t tudott, az MX440 meg Dx7-t
amivel olcsobb volt a lesajnalt Duron a Celeron-nal, abbol ki is jott a GF4Ti a MX440 helyett abba
barmiben IS nezve gyorsabb volt
siman Win alatt is, a 133/266 FSB-n DDR RAM-l a 100MHz FSB + SDR ellen
game kozben meg a GF4Ti kort vert a MX440-re -
Pikari
addikt
válasz
KROK640 #114996 üzenetére
Valószínűleg a pci-e- agp kombó kártya nem létezett, csak prototípus szintjén.
A PCI-e nem csak az agp-t váltotta le, hanem a pci foglalatot is. Az agp bonyolult volt, ezért kellett leszámolni vele, a PCI meg megragadt a 90-es évek szintjén, így aztán két legyet egy csapásra szerűen jött helyettük a pci-e foglalat.
-
Pista0001
addikt
válasz
KROK640 #114931 üzenetére
Amúgy viccen kívül, jó volt. Elment vele egy esős délután.
Amúgy nincs szegecselés, a külső fedél és a két oldallap csavarmentes (ezek nincsenek a képeken), minden más csavaros, tehát magát a házat is teljesen szét lehet szedni. A vga-t jelen esetben azért nagyon rossz kiszedni, mert magas a hűtés, a rögzítőelem meg belülről van csavarozva, alig lehet hozzáférni.
-
válasz
KROK640 #114930 üzenetére
Persze, ezt próbáltam sok-sok hsz-váltásban elmagyarázni.
Ha ezt bepakolnám egy akkori korhű, alig szellőző házba, avval a nyomorult stiftes CPU hűtővel, akkor kb megfőne, innen a népek tapasztalata.
Ma már jó hűtővel, modern alsótáposba szerelem, 12centis ventik huzatjával. Itt nem működik a naptárazás, kénytelen vagy modern házba pakolni, hiszen 100W körüli a TDP, az ilyen hőtermelésű mai procikra szintén ez a javaslat, ha bezárnád a RyZent egy régi házba, klausztrofóbiás-hőgutát kapna, nem beszélve arról, ha van mellette még egy RTX4070-80 féle VGA.Amúgy ha megnézed a 6600GT- m viszont leverte a 80 fokot(GPUz maxok set), azt is át kell alakítanom csavaros bordarögzítésre, mint a 9800Pro- t. Nemtom hogy ilyen szintű GPU- k esetén ki a frász találta ki azt pálcikás lók*kit, de gondolom nagy prémiumot kapott érte
-
ata99
tag
válasz
KROK640 #114855 üzenetére
Kikerestem a facen, hogy pontosithassam. 2011 februárjában az unokatesóm leselejtezett PC-jét, amiben egy 2500+-os barton volt 1,5 giga rammal meg 2 drb 40gb vinyóval XP/Win7 dualbootal ajándékoztam el egy 3 gyerekes elvált anyukának. Sajnos csak CRT-m volt mellé, de megigérte, hogy vesznek LCD-t helyette. Bármennyire is volt elavult, de nagyon örültek neki. Még gesztenyepürés palacsintát is sütött nekem, meg is ettem vagy 3-at
Az az 1 év külünbözet bőven belefér az én sacc/kb számitásredszerembe. Már tudom, mert már szóltatok, hogy a Tiétekbe nem, de ez van...
2004-tól egy mini pcbontóként működtem, mivel leselejtezték melóban az egész gépparkot és újak mentek mindenhova. Én meg mindet elhoztam, de lett melléjük máshonnan is. Nem volt gond felállitani egy rendszert és szétosztogatni. Csak épp az a 7-8 év késés... -
Pikari
addikt
válasz
KROK640 #114825 üzenetére
Inkább mag kellene, nem szál.
25k volt postával az alaplap hűtéssel együtt. Mivel nincs fent egy se, és valószínűleg nem is lesz, ezért is adtam érte ennyit.
A kinézett proci 100k lenne, meg mégegy 100as a ram, azt most nem tudom (nem akarom) megengedni magamnak. Ráérek, nem sietek sehova.
-
ata99
tag
válasz
KROK640 #114785 üzenetére
Ha visszanézzük a történetet, akkor az intel azért párszor mellényúlt és kaptak is kritikákat miatta rendesen. Az a Z80-as lényegében egy multimediális szinten továbbfejlesztett Intel 8086-os volt, a gyártás megkezdése előtt kaszálták el, mert a vállalati szvéra, amelyik ugye többet tejelt már a 16 bitet kivánta meg. Nem is olyan biztos, hogy az atari meg a commodore lett volna a piacvezető az otthoni felhasználású gépekben, ha az intel kijön vele. A tua projektben volt több magos proci de csak alacsonyabb frekvencián. Nekik meg1 magon kellett a 10 ghz. Úgyhogy az is el lett akkor kaszálva. Az AMD csillaga akkor ragyogott fel, amikor csúfos kudarcot vallottak a 423-as sockettel, amelyiknek a létezéséről sem nagyon tudnak sokan. Csakhogy az AMD-nél is túlfutottak a kiadásokkal a soc. A fejlesztésekor és azok is elkezdtek projekteket elkaszálni. A főkonstruktőrük el is húzott onnan az applehoz és a távoztával hullott is az AMD csillaga vissza a porba. Na de ez már régen volt...
-
válasz
KROK640 #114785 üzenetére
Legfrissebb Firefox-ot, Seamonkey-t, Palemoon-t simán lehet Linux alatt forgatni akár Pentium Pro (i686) alá is, Palemoon-t akár i586 (Pentium) alá is (ha van türelmed kivárni míg elindul
), az más kérdés, hogy mennyi értelme van, mondjuk egy combosabb P3-as/Athlon Xp-vel (1Gb Ram, opnegl 2+ ati/nv vga) azért még ha kompromisszumosan de lehet netezgetni, mondjuk Firefoxból nem érdemes 91.13 fölé menni, hacsak nincs HD4000-es szériás Atink, ui. az újabb FF-okban már csak webrender van (aminek HD 4ezres Ati, Geforce8+ vagy Sandy Bridge kell minimum), ami csigalassú szoftver módban ezeken a procikon (de még "komolyabbakon" is ha nincs hardveres webrender támogatás), a régi opengl-es gyorsítás csak 91.13-ig volt alternatíva, Seamonkeyban, meg Palemoonban meg még most is az van.
hobizoli: Igen volt egy olyan mobil Duron mag (ami a Palomino mobil variánsára épült, de a magnévre már nem emlékszem), amin sima L híd grafitozással bekapcsolható volt az L2 cache, ráadásul 2 blokkban, ha csak 128kb volt jó akkor annyi, ha mind a 256kb akkor akár az egész...
-
Pikari
addikt
válasz
KROK640 #114796 üzenetére
Bármi jó lesz, ami legalább 12 vagy 16 magos. pl 5900, 5900XT, 3900, 3950, 5750, stb. Az alaplap támogatja biosfrissítés után őket.
Amúgy ja, nem mostanában lesz gép belőle. Csak az alaplapot vettem meg itt hardveraprón, mert már egyszerűen nem lehet ilyet kapni.
Még próbálok keresni pár darabot tartaléka, úgyhogy kinthagytam a hirdetést, hátha valakinek van még eladó. Két hét alatt két embert írt rá, egyiknek se az volt, amit kerestem, de ez eléggé hasonló volt ahhoz, mint amiről a hirdetés szólt, úgyhogy megvettem. Nem bízok abban, hogy egyszerű lesz ezeket beszerezni. Olyan lesz kb, mint azok a PCI-E/AGP kombó alaplapok, amik tudnak 2 vagy 4 magos procikat, hogy akkor próbálják majd megvenni az embereket őket, amikor már nincs.
-
Pista0001
addikt
válasz
KROK640 #114766 üzenetére
Nem arra értettem, hanem hogy nekem is az kellett volna. Mivel nem tuningoltam, a potenciál nem volt szempont. Igazából nem számít, semelyik 2 magost se tudtam akkoriban megfizetni, örülök, hogy a 3700+-szal az egy magos vonalon egész jó szinten volt a gép. Végül még jókor szálltam ki belőle 2009-ben.
2006-ban nyilván ütős gépe volt.
-
ata99
tag
válasz
KROK640 #114765 üzenetére
Mindenesetre pofáraesés lett neki a vége. Adott nekik akkor az AMD rendesen. Itt a fórumon is látszanak a 15 évvel ezelőtti eredményeken hogy hogy verik a 2 procis P3 1,4S-es lapok a túlhúzott P4-eseket. Csak az a fránya SSE3 hiányzott belőlük. Most épp a hiányzó SSE3 miátt problémás netre menni egy P3-assal.
Azt azt hiszem itt olvastam valahol, hogy a C2D-ben részben visszatértek a tua konstrukció egy részéhez -
Pikari
addikt
válasz
KROK640 #114766 üzenetére
A 939es és AM2es Athlon64 x2 procik memóriavezérlője ratyi. Kb vércsoport szintjén ugyanolyan ramot kell betenni, és még akkor se biztos, hogy lesz dual channeled, a 939-athlon64 x2 eleve ddr1 ami visszafogja az egészet, az AM2-es athlon64 x2 memóriavezérlője már ddr2, viszont lassabb a 939hez képest (van egy extra wait state) mivel egyszerűsítették és spórolósra vették az egészet. Eredmény: Pentium D alatti teljesítmény a gyakorlatban.
-
arn
félisten
válasz
KROK640 #114612 üzenetére
vegulis a 95os dx4 vagy egy socket5 konfig remek erre a korszakra, foleg hogy mindket gep lenyegeben tokeletesre van csiszolva, a dx2 erdekes, de keves. A socket4el is jo lenne elerni ezt a szintet, de sokkal kemenyebb dio az alkatreszek elerhetosege miatt.
Pl ha korai socket4/pci 94 konfigot szeretnek (kesobbi konnyebb):
* jo lenne 66os proci, rohadt draga
* a jelenlegi asus lap jo alap, batman revenge alternativa. A batman revenge lapot meg nem vetettem el, csak ha akkora, mint a hendrix lapom, bele sem tudom rakni egy mini hazba.
* az asus laphoz nehez korhu hdd kontrollert talalni, erdekes modon a scsi konnyebb utnak tunik, korai pci kontrollert egyaltalan nem talaltam - csupan netes kepet is nehez volt
* ide vinyom van - wdc 2420/2540 pl, de itt meg scsi hdd a kemeny dio
* blaster, midi ok, de pl korai rev gusom nincs (3.74 az osszes), csak gus max - ami hataresetes
* korai pcios videokartya megint nehez. Pl s3bol a 928 ment meg - ugy 94 kozepen jelentek csak meg a hasznalhato kartyak (s3 visionok pl) -
Pikari
addikt
válasz
KROK640 #114606 üzenetére
Ezek a kártyák a voodoo1/riva128 teljesítményének a felét tudják kb.
A SiS 6326 például egy 1997-es kártya. Tudott 24 bites renderelést is. Általában 8 mega rammal volt szerelve. Viszonylag népszerű kártya volt, és AGP kivitelben gyakoribb volt.
Csak nem volt teljesítménytartalék a kártyában, az 1999-es játékok általában már szaggatnak rajta.
-
Pista0001
addikt
válasz
KROK640 #114590 üzenetére
Én meg csak ebbe futottam bele.
Erre a kapacitásra szerintem már nincs is jumper, nem hal le miatta a rendszer, csak 137 GB-osnak látja a lemezt, bármekkora is legyen. 2005-ben volt a 160-as sztori, a 250-es meg 2006-ban, de ugye kifutó gépek voltak ezek akkoriban. Ez a 250-es Samsung jó hosszan kiszolgált, Athlon XP, Athlon 64, Athlon II X2, Core i5 1st gen gépekben volt A háttértár, de amúgy most is megvan, offline mentés van rajta, ha igaz.
Jó sztori, legalább a pizzát és a sört állta?
-
Pista0001
addikt
válasz
KROK640 #114577 üzenetére
137 az a 128, nem? Annó a P4 (MSI 865-ös lap, 2 GHz NW) annyit kezelt a 160-as merevlemezből, bios frissítés után meglett a maradék is. Az MSI KT6-ba aztán 250-es került, de nem emlékszek, hogy egyből ment, egyből bios-t frissítettem, vagy ott is 137 gigával kezdett, de tudtam, mi a teendő, és aztán bios-t frissítettem.
A P4-nél azt se tudtam, mi van, fél napig túrtam a netet, hogy mi a fene van.
-
válasz
KROK640 #114559 üzenetére
Sztem is. De aktív használatra már nincs biztonsági frissítés Win7 alá. És hát persze a munkanélküli profi programozók inkább erre a támadásra fordítják a tudásukat, minthogy rendes állásban melóznának. Persze a Win11 sem életbiztosítás, még a profi AvastPro- val sem tudhatom hogy ólálkodik-e valaki a háttérben. Vírusmentes gép nincs, csak ami eddig látszólag jól futott, arra tippelhető hogy esetleg rendben van.
A kihagyás : egyrészt a fentiek miatt, másrészt, az XP alatt futó címek 99%- a megy Win11 alatt is, amelyik meg nem, arra ott az offline Win98/XP is, bármelyik vadállat gépemen berántható full kompatibilitással, de ezt már milliószor regéltem. -
-
válasz
KROK640 #114414 üzenetére
ISA csatolóval is kimaxolódik a közel elvi sebesség. Persze inkább a track to track számít DOS alatt, a középretró vinyó a 286- nak amolyan SSD szint.
-
válasz
KROK640 #114359 üzenetére
4GHz- re van állítva a proci. Ha megnézed a 3. képmentést, a CPUSpd jól írta ki.
A DOSos HWInfo verziót sztem inkább régebbi vasakra fejleszti ismét a szerző. De azért jópár adatot egész jól olvasott ki a madnessből is.
Megnézem majd a S775/AGP gépen is, tipp hogy ott már pontosabb lesz a CPU freki. -
válasz
KROK640 #114275 üzenetére
22C44T : patthelyzet, a kínai lap ugyan sztem hihetetlen jó, de a VRM kb kigyulladna ezen procival. Profi Asus black lap meg kapásból fel sem ismerné, bár annak a VRM- je saccra elég lenne
.
RX580/16GB elég feelinges lenne hobbi gépbe. Igaz hogy az 580 architekturából kispórolták a tisztességes videógyorsítást, úgyhogy a sima VPx is zabálja a procit, emiatt általános felhasználásra még a butget 1650 is jobb, főleg GDDR6- al, amivel kb 0% terhelés van 4k film alatt.
Új hozzászólás Aktív témák
- i9 10900 Tesztelt! Beszámitok!
- i7-12700KF újszerű/új CPU-k: 89,999-91,999 Ft! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5 14500T - 14mag/20szál - TDP 35W - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest